#SINSEN

Rålekker, gjennomgående 3-roms | Solrik balkong med nydelig utsikt | Kjøkken fra 2020 | Bad fra 2019 | Vv/fyring inkl

Schouterrassen 13 , 0573 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thor Wæraas
Thor Wæraas Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

35%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

21%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 51 m²
Bruksareal 51 m²
Bruttoareal 56 m²
Tomt 3 720 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1937
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 183
Energimerking F
FINN.no 215202386
Sist endret 07.06.2021 19:30
Prisantydning 4 080 000
Totalpris 4 394 730
Ligningsverdi 938 341,-

Beregnet totalkostnad

4 080 000,- (Prisantydning) 306 721,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 386 721,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 394 730,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en særdeles lekker 3-roms med rolig beliggenhet, i populære Schouterrassen på Sinsen. Boligen ligger i 3. etasje og har gjennomgående og arealeffektiv planløsning, samt god takhøyde (opptil 2,65m) og store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. God standard med flere oppgraderinger utført i nyere tid - her kan du flytte rett inn!
- Solrik balkong på 6,4 kvm med flott utsikt
- Romslig og pen stue
- Stilrent kjøkken fra 2020 med integrerte hvitevarer
- Renovert bad fra 2019
- To pene soverom
- God lagringsplass i boligen
- Entré med garderobe
- Oppvarming og varmtvann v/fjernvarme inkl.
- Kabel-TV og bredbånd fra Telia inkl.
- IN-ordning og sikringsordning
- Kjellerbod
- Ingen forkjøp
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Kort vei til Carl Berner, Grünerløkka, Torshov, Tøyen, sentrum m.m.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og består av: Entré, stue/kjøkken, bad og 2 soverom. Utgang fra stue til sydøstvendt balkong på ca. 6,4 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 3,5 kvm.
Det er nylig etablert et ekstra soverom (soverom 2), ved å sette opp en lettvegg i stue. Dette soverommet er på ca. 7 kvm og er etablert etter at takstmann har vært på befaring av leiligheten. Utførelsen av dette er av den grunn ikke vurdert i boligrapporten.

Entré

Lys og innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. God plass til oppbevaring av yttertøy og sko i garderobeskap (ca. 1 meter bredt) med speilfronter, samt skoskap. Nisje med hyller som også fungerer som et dekorativt element. Dørcallinganlegg med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Romslig og pen stue med åpen løsning mot kjøkkenet. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. I tilknytning til kjøkkenet er det også fin sone for spisebord - her kan man invitere venner og familie til hyggelige lag!  Rommet har store vindusflater, samt adkomst til balkong som bidrar til gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. Lekre, tidsriktige fargevalg og pen en-stavs parkett på gulv.

Kjøkken

Stilren og moderne IKEA kjøkkeninnredning fra 2020 med sorte, glatte fronter og benkeplate av tre og mikrosement. Nedfelt oppvaskkum av kompositt og ett-greps armatur fra IKEA. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; induksjonstopp fra AEG tilkoblet komfyrvakt, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser fra Siemens, stekeovn fra Miele, mikro fra IKEA, samt vinkjøler og vaskemaskin fra Beko. Ventilator integrert i platetopp med kullfilter. God skap- og benkeplass i innredningen.

Balkong

Fra stue/kjøkken er det adkomst til en herlig, sydøstvendt balkong på ca. 6,4 kvm. Her er det god plass til utemøblement, grill og planter (elektrisk grill er tillatt). Gode solforhold og flott utsikt over området, samt ned mot sentrum med bl.a. Oslofjorden, Barcode og Plaza.

Bad

Lyst, flislag bad som ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2019 (inkl. vann- og avløpsrør). Terrazzo-fliser på gulv med varme, samt nedsenket himling med downlights i tak. Vegghengt servantskap med slette fronter og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Hansgrohe. Speilskap med belysning over servant. Dusjhjørne med foldbare glassdører og dusjarmatur med hånddusj. Vegghengt toalett med innbygningssisterne fra TECE. Naturlig avtrekksventil i himling.
Det foreligger verdibevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt verdibevisbevis i boligrapporten.

Soverom 1

Pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Oppbevaringsmuligheter i garderobeinnredning bak forheng (ca. 2,3 meter bred). Begge soverommene i leiligheten vender ut mot rolig gate.

Soverom 2

Dette er også et flott soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov. God plass til seng, skrivepult og annet ønsket møblement. Oppbevaringsplass i hyller.

Overflater

Gulv: En-stavs parkett, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater og malt mur, samt fliser på bad.
Tak: Malte flater. Downlights i himling på bad. Takhøyde opptil 2,65 meter.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Sinsen, med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Fra Schouterrassen 13 er det gangavstand til blant annet Carl Berner, Torshov, Grünerløkka, Tøyen, Sentrum m.m.
I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er Nærbutikken (like utenfor døren), samt Kiwi (2 stk), Rema 1000, søndagsåpen Joker og Bunnpris. Flere gode spisesteder og take-away restauranter i umiddelbar nærhet. Området rundt leiligheten er i
positiv utvikling med bl.a. nyoppførte pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg som fører til at nye og spennende forretninger og caféer etablerer seg i området. Coop Mega åpnet 4. februar 2021 på Carl Berner Torg, samt Kaffebrenneriet, Mester Grønn, Apotek 1 og Thai Avenue.
Det er gangavstand til Rodeløkka med sine sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. Går du et lite stykke til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet Südøst, Munchies, Bass, Txotx, Delicatessen, Villa Paradiso etc. Det er heller ikke mange minutter til Torshov med alle hyggelige serveringssteder og fasiliteter som finnes her.
Det er mange flotte grøntområder i nærområdet. Torshovdalen har store grøntområder mellom Torshov og Rosenhoff. Her er det mye aktivitet året rundt. Torshovparken ligger også en liten spasertur unna, og er perfekt for grilling, ballspill og late sommerdager. Her finner man lekeplasser, volleyballbane og utvendige treningsfasiliteter. Populære Ola Narr / Tøyenparken er også i nærheten, og her arrangeres Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer. Botanisk Hage blomstrer flott på vår- og sommerstid. For øvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva. For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av treningsmuligheter i området med blant annet SATS, Fresh Fitness og Bare Trening.
Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-bane. Busser
som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet fra sentrum og stopper på Rosenhoff holdeplass, og på nærmeste holdeplass går også trikkelinje 17. Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den går videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt. Det er også flere bysykkel-stativer i området, som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret!

Felleskostnader

4 342 pr. mnd. Drift og vedlikehold, fyring og varmtvann (fjernvarme), kabel-TV/bredbånd fra Telia, vaktmestertjeneste, trappevask, felles forsikring, forr.førsel, nedbetaling lån, kommunale avgifter m.m. Felleskostnader: 2 385,- Renter IN: 421,- Avdrag IN: 1 536,-
Andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres minimum en gang i løpet av året i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene, men kostnadene vil bli spesifisert på avtalegirovarsel/faktura.
Giro inneholder kid-referanse knyttet til eier. Ny eier kan derfor ikke overta giroer fra selger. Giroer for felleskostnader blir sendt kjøper, fortrinnsvis pr. e-post (alternativt pr. post til boligens adresse) så snart eierendringen er ferdigregistrert i selskapets eierliste iht. USBL.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnader til drift økte sist med 2,39% fra 1. januar 2021.
Boligselskap er tilknyttet sikringsordning i BBL Finans.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel fellesgjeld

306 721

Andel formue

33 004

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 93727004872, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.04.2021: 1.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 58.246020342
Saldo per 06.04.2021: 97 759 513,-
Andel av saldo: 306 721,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2020 ( siste termin 30.09.2035 )
IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskap er tilknyttet sikringsordning i BBL Finans.
Det er vedtatt IN-ordning med mulighet for nedbetaling av andel gjeld.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 938 341 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 378 026 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 56 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, bad og 2 soverom.
Bruttoareal: 56 m².
I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 3,5 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 3 720 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles, eiet tomt for borettslaget. Fellesområder er opparbeidet med asfalterte internveier, plenarealer, trær og diverse beplantning.
Borettslaget er medlem i Sinsenparken Vel. Sinsenparken ligger på taket av garasjeanlegget mellom Schouterrassen og Olaf Schous vei. Dette er et aktivitets- og rekreasjonsområde for nærmiljøet og brukes til lek, ballspill, mosjon, hundelufting, solbading, grilling, sosiale sammenkomster og annen rekreasjon. Her kan man også søke om å leie plantekasse (kontakt sinsenparkenvel@gmail.com).

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer, samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Profilert entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkhull. Balkongdør og vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass fra 1986/87. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Schouterrassen 13-23 fra 1936 for eiendommen (våningshus). Det foreligger også ferdigattest for fasadeendring (nye balkonger) fra 2001. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-6 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året. Se for øvrig vedtektenes punkt 3-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer tilknyttet fjernvarme. Varmtvann og oppvarming er inkludert i felleskostnadene. Gulvvarme på bad.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei, fellesområde lek og opphold, byggeområde for forretning, kontor, parkering, byggeområde for industri m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Plan og bygningsetaten har vedtatt midlertidig forbud mot tiltak i området (gjeldende flere gnr og bnr) i påvente avregulering/omregulering jf. plan- og bygningsloven §13-1. Ansvarlig søker Absolutt Arkitektur har på vegne av tiltakshaver Sameiet Sinsenterrassen 11-21 har 03.09.2018 sendt inn søknad om utskiftning av vinduer. Men Plan- og bygningsetaten har etter anmodning fra Byantikvaren besluttet at hele området nedlegges midlertidlig forbud mot tiltak på bakgrunn av en statig økende takt av endringstiltak i området. Forbudet har ikke som hensikt å motsette seg rehabiliteringer og mindre tiltak som er i tråd med byantikvarens retningslinjer. Man kan lese mer om saken på plan- og bygg sine hjemmesider: Saksnr: 201813816.
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1997/35571-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  16.06.1997 
Vederlag: NOK 92.000.000
KJØPER:SCHOUTERRASSEN BORETTSLAG  Org.nr: 977503787
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1936/10762-1/105  Bestemmelse om veg  25.09.1936 
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1937/4236-1/105  Erklæring/avtale  22.04.1937 
VEDR. FELLES SENTRALFYRHUS
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1945/1309-1/105  Erklæring/avtale  28.02.1945 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2003/79534-1/105  Erklæring/avtale  27.11.2003 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om evigvarende rett til å ha kommunale
eksisterende installasjoner på eiendommen
Rettighetshaver Oslo Kommune
Kan ikke slettes uten samtykke fra Eiendoms- og byfornyelsesetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/247743-1/200  Fellesobl. for bor.innsk.  21.03.2017 
BELØP: NOK 315.000
Panthaver:Felleskapet Av Innskytere Jf. Brl. §2-11 1. Ledd  
Lnr: 10092313
Panthaver er andelseiere av andelene 517, 519, 521, 523, 600, 602, 604, 606 og 608
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2020/2938764-1/200  Pantedokument  28.08.2020 13:04 
BELØP: NOK 103.542.023
Panthaver:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA   Org.nr: 991303995
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
2020/3048276-1/200   ** Massetransport  18.09.2020 14:28 
Fra:HANDELSBANKEN  Org.nr: 971171324
Til:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA   Org.nr: 991303995
Elektronisk innsendt
 
2021/340186-1/200  Jordskifte 22.03.2021 21:00 
Sak: 17-144410REN-JLST SINSENPARKEN
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1936/6954-1/105  Registrering av grunn  16.06.1936 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:83 Bnr:170
 
1944/7792-5/105  Registrering av grunn 
 07.11.1944 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:83 Bnr:327
EIENDOMMEN ER GATEGRUNN
1998/548-1/105  Sammenslåing  07.01.1998 
 Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:83 Bnr:308
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:83 Bnr:309
 
2002/75510-1/105  Grensejustering  18.11.2002 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Schouterrassen borettslag er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Schouterrassen borettslag ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 977503787 Schouterrassen borettslag består av 315 boliger og 1 næringslokaler.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.
- Borettslaget har egen hjemmeside med nyttig info: www.schouterrassenborettslag.no
- Kabel-TV/bredbåndstjenester leveres av Telia (tidligere Get)
- Vaktmestertjenesten utføres av Hus og Bygg
- Fellesvaskeri i gården
- Felles sykkelrom i gården

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP619867

Regnskap

Årets resultat for 2019 viste et underskudd på kr -50 379 990,-. Disponible midler per 31.12.2019 utgjorde kr 14 971 287,-. Borettslagets disponible midler er de økonomiske midlene som borettslaget har til rådighet. De defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld.

Vedtekter / husordensregler

Bare andelseiere i borettslaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel. Andelene skal være på kroner 100,-. Se også vedtekter og husordensregler for bestemmelser om ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt m.m.
Se vedtekter og husordensregler vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret vil trekke frem følgende saker fra året som gikk;
Ferdigstilling av prosjekt for utskifting av vann- og avløpsrør til bad og kjøkken og rehabilitering av alle bad. Styret har fulgt opp prosjektet i samarbeid med prosjektleder og entreprenør. Styrets byggekomité har deltatt i 10 prosjektmøter og flere befaringer i perioden. Samlet opptak av fellesgjeld endte på 61 325 000 kr, ca. 16 mill. kr under budsjettet fra forprosjektet.
Rørene som leder vann bort fra taket i blokkene, har blitt rehabilitert. Det gamle røropplegget var fra byggeåret i 1936. 13 av takslukene ble byttet i forbindelse med prosjekt for utskiftning av vann- og avløpsrør og de resterende 13 takslukene ble rehabilitert i løpet av vinteren 2020.
Det er gjennomgående behov for utvendig maling/overflatebehandling av vinduer, dører og malte fasader. Styret planlegger å få gjennomført vedlikeholdet i 2020, og har i løpet av vinteren og våren jobbet med tilbudsbeskrivelse og kontrahering av entreprenør i samarbeid med Usbl prosjekt.
Annet vedlikehold:
- Utskifting av flere vaskemaskiner og tørketromler i fellesvaskeriene i 2019 og 2020. En stor del av maskinparken er 15-20 år gammel og styret forventer fortsatt behov for utskifting av maskiner i årene fremover.
- 10 balkongdører til leiligheter i femteetasjer er skiftet ut.
- Det ble gjennomført kontroll av felles elektrisk anlegg og avvik ble utbedret. I tillegg løpende vedlikehold av det elektriske anlegget.
- Porttelefonanlegg til oppgang 26 og oppgang 11 ble defekt og nye anlegg ble installert.
- Vedlikehold av beplantning. Et dødt bjørketre, døde busker og busker utenfor styrerommet ble erstattet. Buskene langs blokkene ble klippet.
Som del av avtalen borettslaget inngikk med Get (nå Telia) i 2019, har Get oppgradert borettslagets infrastruktur til «Docsis 3.1»-standarden, og økt hastigheten på opplasting, slik at nye hastigheter i den kollektive avtalen blir 100 Mbps ned og 100 Mbps opp.
Festkomiteen og styret arrangerte sommerfest med grilling og hygge for beboerne. Styret arrangerte julegrantenning første søndag i advent.
Styret arbeider kontinuerlig med planlegging og gjennomføring av vedlikehold og oppgradering av bygningsmassen og tekniske anlegg.
Planlagt/pågående vedlikehold 2021 (iht. hjemmeside);
- Bytte av enkelte vinduer og balkongdører som er i dårlig forfatning.
- Utskiftning av varmtvannstanker.
- Rehabilitering av fyrhuset.
Iht. styret er det per dags dato ikke planlagt noe vedlikehold som kan medføre endringer i fellesgjeld og -kostnader.
Borettslaget har også en ryddig oversikt over vedlikeholdshistorikk på borettslagets hjemmeside; https://www.schouterrassenborettslag.no/om-borettslaget/bygninger-og-vedlikehold/.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde kjæledyr. Det er dyreeierens ansvar å opptre på en slik måte at dyreholdet ikke fører til ulempe/sjenanse for andre beboere. Hunder skal holdes i bånd på borettslagets område, i oppganger og øvrige fellesarealer. Eieren skal umiddelbart fjerne ekskrementer etter dyret. Hunder skal luftes utenfor borettslagets område og må holdes utenom sandkasser og lekeplass for barn. Ingen kjæledyr må oppholde seg i oppganger/fellesareal. Påse at kjæledyr ikke slippes inn. Det vises for øvrig til politiets vedtekter om dyrehold. Det er IKKE TILLATT å legge ut mat til fugler/duer og dyr generelt, da dette blant annet tiltrekker skadedyr.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Alle lamper
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Bad ble totalrenovert i regi av borettslag i 2019. Arbeid v/ Sansbygg AS (totalentreprenør) og Norconsult AS (borettslagets bygge- og prosjektleder). Borettslaget har all dokumentasjon.
- Borettslaget har byttet ut og utvidet balkonger i 2001 v/ TBO Haglinds.
- Ekstra sikring i forbindelse med oppgradering av kjøkken i 2019 v/ EDA elektro. Dokumentasjon levert av EDA elektro.
- I regi av borettslag: Retting av avvik på felles el-anlegg etter kontroll. Utført av EDA Elektro Data AS.
- Det blir ny flott park på baksiden av blokka, les mer på: www.schouterrassenborettslag.no.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang utenfor leilighet. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Schouterrassen 13, 0573, Oslo, Gnr. 83 bnr. 183, andelsnr. 445 i Schouterrassen Borettslag med orgnr. 977503787 i Oslo kommune

Eier

Sofie Staal Magnus Arne Tviberg

Oppdragsnummer

17-21-0088

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.