# SOFIENBERG

Gjennomgående og romslig 2-r i rolige omgivelser rett ved Tøyenparken. En-stavs parkett og oppussede overflater i 2018

Helgesens gate 81A , 0563 Oslo

VISNINGER

20. juni søndag kl. 13:00-14:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

96%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

18%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 57 m²
Bruksareal 57 m²
Bruttoareal 63 m²
Tomt 4 461 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1952
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 27
Energimerking G
FINN.no 219789048
Sist endret 13.06.2021 10:48
Prisantydning 3 940 000
Totalpris 4 196 510
Ligningsverdi 1 057 090,-

Beregnet totalkostnad

3 940 000,- (Prisantydning) 237 040,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 177 040,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 625,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 995,- (Transportgebyr) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 19 470,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 196 510,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en gjennomgående og romslig 2-roms med sentral beliggenhet. Helgesens gate 81A ligger i et tilbaketrukket boområde, i en blindvei rett ved Tøyenparken. Her har du gangavstand til "alt", samtidig som du bor i rolige omgivelser. Blokken har en god intern beliggenhet og leiligheten ligger i høy 1.etasje. Her er det praktisk og effektiv adkomst fra hyggelige fellesarealer som er pent opparbeidet med asfaltert gangvei, gressplen, pene sittegrupper, og fin beplantning. Her har du grønne omgivelser rett utenfor døren. I nabolaget har du parker som Tøyenparken, Ola Narr og Botanisk Hage.
Leiligheten har en romslig og god planløsning med separat kjøkken. Leiligheten er gjennomgående, med store vindusflater og fine lysforhold som gir en god romfølelse. Fra stuen er det utgang til en koselig, vestvendt balkong. En-stavs parkett og malte overflater fra 2018.
I nærområdet er det godt tilbud av offentlig kommunikasjon via buss, trikk og t-bane. Fra Carl Berner kommer du deg effektivt til omtrent hele byen. Det er også kort vei til Ring 2 og Ring 3. Nærområdet har flere spennende oppgraderinger som Carl Berner Torg og Carl Berner Passasjen. Ellers er området blant annet kjent for sine grønne omgivelser og fine parkområder.
Velkommen!

Innhold

Leilighet beliggende i høy 1.etasje. Adkomst via felles trappeoppgang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré, stue, kjøkken, bad og soverom.

Standard / Innhold

Gang/entré: Effektiv adkomst i byggets 1.etasje. Med få trappetrinn opp til inngangsdøren bor man likevel i en høy 1.etasje. Lys og innbydende entré med plass til yttertøy og sko i plassbygget garderobeskap. En-stavs parkett på gulv og downlights i himling.  Dørcalling med portåpner.
Stue: Romslig stue med plass til spisegruppe, sofagruppe, mediebenk og annen tilhørende møblement. Stuen har lysmalte vegg- og himlingsflater som harmonerer godt med det frodige utsynet og lysinnslippet fra de store vindusflatene. I 2018 ble det ble åpnet opp mellom stue og kjøkken, samtidig som det ble lagt ny en-stavs parkett på gulv i hele leiligheten og alle overflater ble pusset opp (med unntak av baderom). Dette ga ytterligere luftig og åpen atmosfære. Det bør også nevnes at stuen er bygget med karnapp, som gjør at vindusflatene gir ekstra gode lysinnslipp og gir en meget god romfølelse. Her er det naturlig plass til spisegruppe. Med hyggelig utsyn, godt med gulvareal i stuen, god romfølelse og nærhet til kjøkkenet ligger mye tilrette for flere hyggelige stunder.
Vestvendt balkong: Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca 1,6 m². Gulvflate av betong. Rekkverk av metall og mur. Her er det plass til cafesett eller annet møblement. Her kan du nyte ettermiddag og kveldssol på vår- og sommerstid eller om du kun ønsker åpne balkongdøren for å få den luftige følelsen.
Kjøkken | Delvis separat kjøkken: Delvis separat kjøkken med pen innredning med lyse, profilerte fronter og fliser over heltre benkeplate. Åpnet opp mellom stue og kjøkken i 2018. Kjøkkeninnredning er fra 2015/2016. Takhøye overskap med lys og stikkontakt over vaskesone. Nedsenket oppvaskkum i porselen med ett-greps armatur. Flislagt flate mellom benkeplate og overskap. Integrerte hvitevarer: Kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, vaskemaskin, stekeovn og platetopp. Ventilator i overskap. Oppgraderinger: Ny stekeovn i 2020.
Fin sone for spisebord ved vinduet mellom stue/kjøkken. Nedsenket himling med downlights i tak. Her har du utsyn mot opparbeidet fellesareal og utgang til balkongen.
Soverom | Vender mot rolig gårdsrom : Soverommet i leiligheten er stort og luftig med god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. Praktiske løsninger for oppbevaring i stort, plassbygget garderobeskap med skyvedører. Soverommet er malt i 2018 i en behagelig, tidsriktig farge som passer godt til de grønne omgivelsene i nabolaget.
Baderom: Leiligheten har et pent flislagt baderom som ble pusset opp i 2007 i regi av aksjelaget.  Nedsenket himling med downlights og varme i gulv. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Speilskap, overbelysning og stikkontakt over servant. Gulvstående toalett. (Leiligheten har vaskemaskin på kjøkken. Ellers tilgang til fellesvaskeri).
Annet:
- Godt med bodplass: En bod i kjeller på ca 5 m2. En bod på loft med gulvflate på ca 14 m2.
- Gulvvarme i entré, stue, kjøkken og bad.
- I 2018 ble det åpnet opp mellom kjøkken og stue, samtidig som alle overflater ble pusset opp og det ble lagt en-stavs parkett i alle rom (med unntak av baderommet).
- Balkongdør og vinduer med karmer/ rammer av tre og tre-lags glass fra 2014.
- Etasjeskille av betong.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral, men tilbaketrukket beliggenhet, i et meget populært område på Sofienberg. Her bor du like ved Tøyenparken og Botanisk hage. Her har du nærhet til alt av nødvendige fasiliteter.
En rask spasertur tar deg til Tøyen hvor du finner mange hyggelige spisesteder, forretninger og utesteder. Noen av stedene som er verdt å nevne er Postkontoret, Skatten, Grådi, Brutus Mat og Vinbar, Golden Chimp med mer.
Carl Berner ligger også er et steinkast fra leiligheten og er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon i Oslo, med T-banestasjon, trikk, buss og flybuss. Området er oppgradert med Carl Berner Torg og Carl Berner Passasjen.
Det er flere barnehager og skoler i nærområdet.
Det er kort spasertur til handle- og serveringssteder på Grünerløkka. Til fots tar det ca. 7 minutter å gå til Olaf Ryes plass på Grünerløkka og en knapp halvtime å gå til Oslo sentrum/Karl Johan.
Det er flere store grøntområder og parker i området med blant annet Tøyenparken (like utenfor).  Her finner du også Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager). Tøyenparken benyttes som akebakke på vinterstid, samt til soling, grilling eller annen lek og aktivitet på sommeren. Det er også få minutters gange til vakre Botanisk hage, Ola Narr og Sofienbergparken.
For den som liker å holde seg aktiv er det rikelig med tilbud i nærheten. Flere treningssentre i nærheten og flotte joggeturer i hyggelige omgivelser som Botanisk hage og Tøyenparken.
Området har enkel tilgang til flere matbutikker som f.eks søndagsåpen Bunnpris og Joker, Coop Ekstra, Coop Mega, Kiwi, apotek, vinmonopol m.m. Flere barnehager og skoler i gangavstand.
Fra Helgesens gate er det enkelt å komme seg til sentrum med trikk eller buss fra Sofienberg (31 bussen), eller med T-banen fra Carl Berner eller Tøyen. For øvrig går også buss nr. 20 fra Finnmarkgata (like utenfor) med hyppige avganger, ca. hvert 8 minutt, til Majorstuen og Skøyen.
Tøyen togstasjon ligger øverst i Tøyenparken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon).

Felleskostnader

3 159 pr. mnd. fibernett, forretningsførsel, vaktmester, drift og vedlikehold, felles forsikringer, kommunale avgifter med mer.

Løpende kostnader

Elektrisitet, varmtvann, kabel-tv, innboforsikring med mer.

Andel fellesgjeld

237 040

Andel formue

7 880

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr: OBOS01-98207403164 Type: Annuitet Restsaldo: 16.556.950,- Restløpetid: 23 år 5 md Term pr år: 12 Type rente: Flytende Rente pr. 18/05/21: 2,30%
Lånenr: 1OB928-98207366080 Type: Annuitet Restsaldo: 2.205.258,- Restløpetid: 5 år 9 md. Term pr år: 12 Type rente: Flytende Rente pr. 18/05/21: 2,30%

Rentekostnader fellesgjeld

Lån: OBOS01-98207403164 Restsaldo andel fellesgjeld: 209.189,- kapitalkostnader: 967,-
Lån: 1OB928-98207366080 Restsaldo andel fellesgjeld: 27.851,- kapitalkostnader: 437,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet har legalpant for sine krav mot aksjonæren etter bestemmelse i borettslagsloven § 5-20.
Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til boligselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 057 090 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 805 522 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 63 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 461 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Boligaksjeselskapet har et antall parkeringsplasser som leies ut etter ventelister. Parkeringsplassene administreres av et parkeringsutvalg som er felles for Helgesensgate79 AS og Sofienberggaten59 AS. Beboere som ønsker plass kan kontakte parkeringsutvalget.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein/ takplater. Viljandi glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkehull. Balkongdør og vinduer med karmer/ rammer av tre og tre-lags glass fra 2014. Oppvarmet med elektrisitet. Tilluftsventiler i yttervegger og vinduer med avtrekk på bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Man kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre. Det følger videre bestemmelser i vedtektene paragraf 3-2.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme i entré, stue, kjøkken og bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
I januar 2020 stengte dørene på gamle Tøyenbad. Tøyenbadet skal renoveres. I løpet av vinteren begynte rivingen. Nye Tøyenbad skal etter planen stå ferdig i 2023. https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/nye-toyenbadet/.
Hvordan blir det nye badet? (ifølge Oslo kommunes´ egne sider).
Det nye Tøyenbadet blir byens største badeanlegg og vil gi Oslo et nytt hovedbad for både idrett og publikum.
Badet bygges på den samme tomten som det gamle anlegget. Tøyenbadet er derfor stengt frem til det nye badet står ferdig.
Totalt vil det nye Tøyenbadet bestå av både et innendørsanlegg, et utendørsanlegg og en fullverdig flerbrukshall.
Det nye anlegget skal blant annet inneholde et innendørsbad med fire basseng, et stort utendørs badeanlegg, vannsklie inne og ute, stupetårn inne og ute, samt kafeteria. Ulike badetemperaturer og store arealer med varierende vanndybder gir gode forhold for svømmeopplæring og forskjellige aktiviteter.Utebadet vil ligge i parken mot sør, og deler av familiebassenget inne forlenges i et utebasseng som vil være åpent hele året. Flerbrukshallen, som skal bygges i tilknytning til badeanlegget, er tilrettelagt for innendørs ballidrett og får en spilleflate tilsvarende en håndballbane på 20 x 40 meter.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1949/417779-3/105  Bestemmelse om bebyggelse  
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1951/404313-1/105  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om kloakkledning
 
1952/412246-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
2006/29515-1/105  Pantedokument  
BELØP: NOK 10.500.000
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag  
Lnr: 7242725
 
2014/856269-1/200  Pantedokument  
BELØP: NOK 19.451.658
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 72 leiligheter knyttet til aksjer i Helgesens gate 79, Helgesens gate 81, Helgesens gate 83. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Helgesensgate 79 AS har avtale om vaktmestertjeneste med Bygårdsservice AS.
Fellesvaskeriet ligger i C-oppgangene og skal brukes i henhold til gjeldende regler. Vaskeriene er kun til aksjonærenes/beboers bruk. Når du vil vaske, markerer du aktuell tid med «vaskeklossen».
Aksjeselskapet har avtale med Bygårdsservice AS om renhold av fellesarealene.
Uteområdene:
I 2020 har to kjøkkenhageområder blitt etablert. Ffor beboerne i 81 og 79 er området på plenen utenfor 79. Alle beboere som har ønsket det har fått tildelt 1-2 plantekasser fordelt på disse områdene. I tillegg har utegruppen, bestående av frivillige beboere, etablert to større felles
plantekasser utenfor 81 og 83 hvor det har blitt sådd spiselige, bie- og sommerfuglvennlige
blomster. Utegruppen har også sørget for planting av klatreplanter ved alle tre pergolaene.
Utegruppen har også arbeidet med etablering og vedlikehold av blomsterbedene ved de
ulike oppgangene. Formålet har vært å legge tilrettelegge for biomangfold og skape
hyggelige uteområder.

Forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 846346

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 3 103 560.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 1 720 917.
Årets resultat på kr 861 262 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2016 Nye søppelskap utendørs.
2015 Oppganger pusset opp med nye brannsikre dører inn til kjeller og loft, malt vegger
og himling, reparert skader i vegger, nye postkasser
2014-15 Fasaderehabilitering med fullstendig fasade- og piperehabilitering inkludert
stålrør i pipeløpene, nye skorsteiner, ny og isolert kledning av karnappene, nye vinduer og
nye inngangsdører, nye takluker, betongrehabilitering av balkongene med mer.
2013 Elektroprosjekt: Det elektriske fellesanlegget, inkludert hovedtavler, frem til og med hver beboers sikringsskap ble skiftet. Brannvarslere (i alle leiligheter og fellesarealer) koplet til sentral med bygårdsfunksjon ble installert. Lys ute og i oppgangene ble skiftet til LED-lamper med fotoceller. Stikkontakter installert i kjellerbodene. Jordingsanlegget ble kontrollert. Nye
porttelefoner i alle oppganger og leiligheter.
2011 Installasjon av husbrannslanger i samtlige leiligheter.
2006-07 Våtromsrehabilitering
Utskiftning av alle innvendige vann- og avløpsrør samt totalrehabiltering av badene.
2004 Nye stoppekraner
2000 Utskifting av entredører
2000 Bredbånd installert (UPC) 16
1998-99 Takene ble rehabilitert
Følgende saker skal tas opp i generalforsamling 2021:
1) Lys i bakgården
Styrets innstilling: Styret vurderer belysning rundt pergolaene.
Forslag til vedtak: Lykter langs vei i bakgårdene
2) Spesifisering av faktura for felleskostnader
Styrets innstilling: Styret sørger for at OBOS lager et skriv til beboerne som spesif iserer kostnadene. Forslag til vedtak: Generalforsamlingen støtter forslaget om spesif isering av faktura for felleskostnader, og styret sørger for at det blir iverksatt ved første mulige fakturering.
3) Rehabilitering av baderom
Styrets innstilling: Styret vurderer oppussing av baderom i forbindelse med vedlikeholdsplan for
borettslaget. Forslag til vedtak: Styret får fullmakt fra årsmøtet til å utrede forslaget og innhente tilbud på rehabilitering av baderom.
(Ifølge styreleder vil eventuell oppgradering av bad være valgfritt).

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Integrerte hvitevarer følger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jta@schalapartners.no eller SMS: 95 47 76 32 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styregodkjenning må foreligger før overtakelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Helgesens gate 81A, 0563, Oslo, Gnr. 229 bnr. 27, aksjebrevnr. 253-255 i Helgesens gate 79 AS boligaksjeselskap med orgnr. 833724452 i Oslo kommune

Eier

Anders Josefsson Guro Lampe

Oppdragsnummer

17-21-0095

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.