#Carl Berner / Ola Narr

Flott og gjennomgående 3-roms med vestvendt, solrik balkong! V.vann og fyring inkl. Ingen dok.avgift

Ola Narr 10 , 0563 Oslo

BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

53%

har bolig mellom 60-120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

64%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 71 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 80 m²
Tomt 18 413 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1947
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 4
Energimerking F
FINN.no 220234428
Sist endret 14.06.2021 08:08
Prisantydning 4 600 000
Totalpris 4 842 137
Ligningsverdi 1 149 105,-

Beregnet totalkostnad

4 600 000,- (Prisantydning) 226 134,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 826 134,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 500,- (Medlemsskap BRL) -------------------------------------------------------- 16 003,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 842 137,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og romslig 3-roms andelsleilighet, beliggende fint til i 3. etasje, i populære Ola Narr borettslag på Carl Berner. Boligen er gjennomgående og har arealeffektiv planløsning, god takhøyde og store vinduer som slipper inn mye lys og gir en luftig romfølelse!
- Vestvendt balkong på 7,5 kvm med supre solforhold
- Romslig stue
- Separat kjøkken med mulighet for mindre spisebord
- Pent flislagt bad fra 2006 med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel
- Separat toalettrom
- To fine soverom
- Entré med praktisk kott
- Disponibel loftsbod og kjellerbod.
- Mulighet for leie av p-plass (ca. 500,- pr/mnd)
- Mulig å redusere felleskost. med ca. kr 1.274,- ved innbetaling med IN-ordning
- Svært veldrevet borettslag
- Varmtv/fyring, TV og fibernett inkl.
- Ingen dok.avg.
- Nærhet til parker, butikker, serveringssteder og et ypperlig kollektivtilbud!

Innhold

Leiligheten har en flott beliggenhet i byggets 3. etasje, og inneholder følgende:
Entré, stue, kjøkken, bad, toalettrom og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 loftsbod med ca. 10 kvm gulvareal.
- 1 kjellerbod på ca. 8 kvm.

Entré

Arealeffektiv entré som har god plass til oppbevaringsløsninger som kommode, skoskap el. Dørcallinganlegg med portåpner plassert ved entrédøren. Fra entréen er det også adkomst til et praktisk kott med god lagringsplass. Fliser på gulv, malte vegger og himling 2021.

Stue

Hyggelig stue med god takhøyde, store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Her er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement.  Parkett på gulv, malte vegger 2021. Malt himling.
Vestvendt, solrik balkong på 7,5 kvm med rikelig plass til sittegruppe, beplanting og elektrisk eller gassgrill. Montert dobbeltstikkontakt. Betongdekke belagt med epoxymaling.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger separat fra stuen og har lys, pen innredning med god skap- og benkeplass. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ettgreps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Lysarmatur og stikkontakter under overskap. Innfelt oppvaskmaskin fra Siemens. Frittstående kjøleskap fra Bosch. Komfyr fra Gorenje. Vegghengt Silverline ventilator med belysning og kullfilter (2019). Komfyrvakt er montert. Plass til mindre spisebord med plassbygd benk. Stort vindu som gir rommet et lyst og luftig preg. Belegg på gulv, malte og flislagte veggflater og malt himling.

Bad

Stort, flislagt baderom fra 2006 med dusjhjørne med innfellbare foldedører i glass, servantskap med slette fronter i hvit høyglans, servant i porselen, vegghengt speilskap med belysning over servant. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det ble i 2019 lagt nye varmekabler, fliser på gulv, samt montert ny vask og baderomsinnredning. Baderommet har et mindre vindu og naturlig avtrekk. Flis på gulv, flis på vegg og malt himling med downlights.

Toalettrom

Flislagt toalettrom med frittstående toalett og vegghengt servant i porselen (vask ny fra 2015). Naturlig avtrekk. Flis på gulv, flis på vegg og malt himling med downlights.

Soverom 1

Romslig hovedsoverom vendt ut mot rolig bakgård med plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Frittstående og plassbygd garderobeskap medfølger. Soverommet fikk i  2021 nymalte overflater og himling. Parkett på gulv.

Soverom 2

Passer utmerket til gjesterom, kontor eller barnerom. Rommet vender ut mot rolig bakgård. God plass til seng, skrivepult eller annet ønskelig møblement. Plassbygd skap medfølger. Parkett på gulv. Nymalte overflater og himling 2021.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv og meget god intern beliggenhet, vendt ut mot idylliske Ola Narr-parken, like ved Carl Berners plass med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig med store, flotte grøntarealer like utenfor døren. Området rundt leiligheten er i positiv utvikling med pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg som vil føre til at nye og spennende forretninger og caféer etablerer seg i området. Coop Mega åpnet 4. februar 2021 på Carl Berner Torg, samt Kaffebrenneriet, Mester Grønn, Apotek 1 og Thai Avenue.
I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er Coop, kiwi,  Rema, samt søndagsåpen Joker og Bunnpris. Ellers finner du 7-11, Narvesen, Samson bakeri og café, Backstube, apotek, Vinmonopol m.m. rett borte i gaten. Nabolagskaféene KaffeLykke og Art Bar har unike lokaler. For matelskere finner du den eksklusive restauranten Hot Shop som absolutt er verdt et besøk. Vegg i vegg fra restauranten finner du også den nyåpnede cocktailbaren, Dæl, som serverer kreative og friske drinker. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen av dem som er verdt et besøk er Perla, Südøst, Delicatessen, Bon Lio, Le Benjamin, Trattoria Popolare, Txotx, Villa Paradiso og mange mange fler. Populære utesteder som Aku Aku, Blå, Rebell, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Parkteatret byr på god atmosfære.
Leiligheten ligger rett ved Ola Narr og Tøyenparken som benyttes som akebakke, til soling, grilling eller annen lek og aktivitet. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer. Her ligger også Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2023). Botanisk Hage ligger også i nærheten og blomstrer flott på vår- og sommeren. For øvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva som strekker seg fra Maridalsvannet i nord til Bjørvika/sentrum i syd.
En rask spasertur tar deg til Tøyen som virkelig har fått et løft de siste årene med trendy steder som Postkontoret, Skatten, Grådi, Brutus Mat og Vinbar med mer. For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av treningsmuligheter i området med blant annet SATS Carl Berner, Bare Trening og Fresh Fitness.
Carl Berner er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og fra leiligheten er det få minutters gange til T-banestasjonen (Carl Berner) med linjer til Nydalen (BI), Blindern, Ullevål, Sentrum m.m. I tillegg er det noen få meter til bussforbindelse i Grenseveien, samt flere trikk- og bussforbindelser ved Carl Berner-krysset, som bl.a. 20, 21, 28, 31 og 57 bussen samt 17-trikken. Tøyen togstasjon ligger rett opp bakken gjennom Ola Narr-parken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon). Holdeplass for flybuss finner du også på Carl Berners plass.
Borettslaget en gunstig avtale med Hertz bilpool. Bilpoolen har seks biler til utleie på borettslagets parkeringsplass. Beboere i Ola Narr får gratis innmelding og gratis medlemsavgift.
 

Felleskostnader

5 565 pr. mnd. Inkl. Normal drift, varmtvann/fyring, fiber, TV, vaktmester, renhold, nedbetaling gjeld, forsikring, komm.avg. m.m.
Herav:
Felleskostnader: 2.487,-
Oppvarming: 1.305,-
Internett: 229,-
TV: 269,-
Kapitalkost. lån 2 HANBA2: 622,-
Kapitalkost. lån 1 HANDEL: 653,-
Styret vedtok å øke felleskostnadene med 4 % fra 01.02.2021, og det var en økning på kr 20,- fra 01. aril 2021, fordi prisen på Riks-TV økte (økningene er inkludert i oppgitte felleskostnader). Felleskostnadene er variable grunnet flytende rente. Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.
Mulig å redusere felleskost. med ca. kr 1.275,- ved innbetaling med IN-ordning.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune

Andel fellesgjeld

226 134,- pr. 19.04.2021.

Andel formue

39 420,- pr. 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 226.134,- pr. 19.04.2021.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 39.420,- pr. 31.12.2020.
Selskapets totale lån og vilkår:
Lån 1:
Lånenummer: HANBA2-83987171637
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 26.917.002,-
Restløpetid: 22 år 3 md.
Terminer pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rente: 1,60%
Andel restsaldo: 138.847,-
Kapitalkostnad: 622,-
Dette lånet har IN-ordning.
Lån 2:
Lånenummer: HANBA3-83987171653
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 1.344.554,-
Restløpetid: 7 år
Terminer pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rente: 1,60%
Andel restsaldo: 7.334,-
Kapitalkostnad: 94,-
Dette lånet har ikke IN-ordning.
Lån 3:
Lånenummer: HANDEL-83987171645
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 13.462.759,-
Restløpetid: 11 år 3 md.
Terminer pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rente: 1,60%
Andel restsaldo: 79.953,-
Kapitalkostnad: 653,-
Dette lånet har IN-ordning.
Borettslaget har avtale om Individuell Nedbetaling av fellesgjelden (IN-avtale) på to lån. Dette innebærer at andelseieren er gitt adgang til å innbetale et beløp maksimalt begrenset oppad til sin andel av fellesgjelden. Ordningen er ikke reversibel slik at ny kjøper kun overtar selgers nedkvitterte restgjeld på overtakelsestidspunktet. Dersom andelseier ønsker å innfri eller delvis nedbetale sin andel av fellesgjelden må den enkelte andelseier inngå en egen avtale med OBOS. Innbetaling kan bare skje ved lånets hovedforfall som er to ganger i året (30.03 og 30.09).
For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode følge selger. Det kan derfor påløpe restanse selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden.
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning: Ja.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
IN-ordning: Ja.
Borettslaget har avtale om Individuell Nedbetaling av fellesgjelden (IN-avtale) på to lån. Dette innebærer at andelseieren er gitt adgang til å innbetale et beløp maksimalt begrenset oppad til sin andel av fellesgjelden. Ordningen er ikke reversibel slik at ny kjøper kun overtar selgers nedkvitterte restgjeld på overtakelsestidspunktet. Dersom andelseier ønsker å innfri eller delvis nedbetale sin andel av fellesgjelden må den enkelte andelseier inngå en egen avtale med OBOS. Innbetaling kan bare skje ved lånets hovedforfall som er to ganger i året (30.03 og 30.09). Rådgiver hos OBOS må kontaktes for tilsending av giro, og pengene må være inne på konto minimum 10 dager før lånets forfall. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 149 105 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 136 776 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 80 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad, toalettrom og to soverom.
Sekundærrom: 1 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innvendig bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 18 413 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for borettslaget bestående blandt annet av trær, busker, diverse beplantning, sykkelparkering, sittegrupper, lekeapparater, biloppstillingsplasser og asfalterte internveier.

Garasje / Parkering

Borettslaget har ca 83 parkeringsplasser som tildeles etter venteliste.16 av parkeringsplassene er ladeplasser for el-bil. Søknader, oppsigelser eller spørsmål sendes til styret@olanarr.no. Oppsigelse av parkeringsplassen går ikke automatisk ved salg eller bruksoverlating, det er viktig at megler påser at leieforhold blir sagt opp av andelseier. Det er oppsigelsestid på en måned. Parkeringsleie/administrasjonskostnader belastes etter gjeldense satser.
Borettslaget leier ut 6 parkeringsplasser til Hertz Bilpool. Beboere i borettslaget har rabaterte priser/gratis medlemskap. Se www.olanarr.no for mer informasjon.
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsakelig av murkonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein/ takplater (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet med teglstein og felter med fasadeplater. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull og sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 40DB. Balkongdør og vinduer med 2-lags glass fra 1986.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Dokumentet følger vedlagt. Det foreligger også ferdigattest for rehabilitering av baderom datert 2006. Dokumentet følger også vedlagt.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS, forvaltningsavdelingen@obos.no.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer tilkoblet felles sentralfyringanlegg.

Energiforbruk

Årlig forbruk er cirka 5600 kw/h. Strømutgifter siste år er kr. 5750,-
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Området er også regulert iht S-4336 (endret reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for Carl Berners plass med omgivelser) av 26.09.2007. Området reguleres til:
Offentlige trafikkområder (vei/parkering, fortau/holdeplass, kollektivfelt, annet veiareal, sykkelfelt) Friområde (park). Fellesområder (felles avkjørsel).
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1991/28318-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  
06.06.1991 
Vederlag: NOK 4.810.230
KJØPER:OLA NARR BORETTSLAG  
Org.nr: 948314991
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1947/401632-3/105  Bestemmelse om bebyggelse  
26.03.1947 
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
 
1947/401632-4/105  Erklæring/avtale  
26.03.1947 
I.H.T. FESTEKONTRAKT
Festetid: 50 år
Best. om festeavgift
Best. om regulering av leie
Best. om bebyggelse
Pant for forfalt festeavgift
Med flere bestemmelser
 
1948/400001-2/105  Bestemmelse om bebyggelse  
02.01.1948  
Med flere bestemmelser
 
1951/411791-2/105  Best. om vann/kloakkledn.  
20.09.1951   Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1951/411791-2/105  Best. om vann/kloakkledn.  
20.09.1951  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1953/401410-1/105  Obligasjon  
28.01.1953 
BELØP: NOK 420.25
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
Overført fra: 0301-229/4
 
1988/10600-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
11.02.1988  veket for: OBLIGASJON 1988/7989-1/105
 
2017/97432-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
07.09.2017 21:00  veket for: PANTEDOKUMENT 2017/688728-1/200
 
2012/940092-1/200  Obligasjon  
07.11.2012 
BELØP: NOK 2.250
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av OBLIGASJON 401410/1953
 
2017/688728-1/200  Pantedokument  
27.06.2017 21:00 
BELØP: NOK 28.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
 
2017/688733-1/200  Pantedokument  
27.06.2017 21:00 
BELØP: NOK 41.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
 
2017/688739-1/200  Pantedokument  
27.06.2017 21:00 
BELØP: NOK 2.047.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
 
Grunndata
1946/405017-2/105  Registrering av grunn  
29.10.1946  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:165
 
1989/69021-1/105  Sammenslått med denne matrikkelenhet:  
09.10.1989 
gnr. 229 bnr. 5, 6, 7, 8, og 9.
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Ola Narr Borettslag, Orgnr: 948314991
Borettslaget består av 204 andelsleiligheter. Ola Narr Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer
948314991, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
- Hjemmeside: www.olanarr.no
- Vaktmester Mats Grønsveen ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget.
- Borettslaget har avtale med Securitas AS om vakthold.
- Borettslaget har avtale med Nova Ren om renhold av fellesarealene.
- Borettslaget har et eget velferdsrom som leies ut til borettslagets beboere og andre naboer.
- Borettslaget har kollektiv avtale på Rikspakken fra RiksTV.
- OBOS OpenNet leverer internett til borettslagets andelseiere. Hastighet 1000/1000 Mbps. Andelseiere må selv skaffe trådløs ruter.

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett for obos-medlemmer.

Forsikring

Protector 1285396

Regnskap

- Inntekter
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 13 825 392. Dette er kr 704 392 høyere enn budsjettert.
Kr 776 704 er ekstra innkreving i forbindelse med installasjon av tilbakeslagsventiler. Andre inntekter består i hovedsak av parkeringsinntekter og inntekter fra utleie av lokaler.
- Kostnader
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 8 159 030. Dette er kr 1 439 770 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere energikostnader
enn antatt. Kostnader til drift og vedlikehold ble kr 465 413 høyere enn budsjettert, og skyldes i hovedsak kostnader i forbindelse med installasjon av tilbakeslagsventiler, totalt kr 650 000.
- Resultat
Årets resultat på kr 5 487 800 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
- Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN)
I løpet av 2020 ble det innbetalt kr 657 633 på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld.
Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr 4 830 167.
- Disponible midler
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 7 199 596 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.
Budsjett 2021:
- Drift og vedlikehold
I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 3 580 000 til vedlikehold som omfatter blant annet maling av vinduer og dører samt innkjøp av robotgressklippere.
- Kommunale avgifter i Oslo kommune
Oslo Kommune la i sitt budsjettforslag høsten 2020 til grunn en økning på 1,5 % for vann og avløp. Renovasjonsgebyret holdes uendret. Ny forskrift for innkreving av tilsyns- og feiegebyr er under utarbeidelse, inntil denne foreligger budsjetterer vi med samme kostnader som i 2020. Eiendomsskatten følger egne satser.
- Energikostnader
Energikostnadene har historisk sett har vært variable og er vanskelige å anslå. I tråd med estimater fra aktuelle leverandører har vi budsjettert med samme energikostnader som beregnet for hele 2020.
- Forsikring
Forsikringspremien for 2021 har økt med kr 98 429. Premieendringen er en følge av indeksjustering på bygninger på 3,3 % fra 1. januar, samt forsikringsselskapets individuelle prisjustering basert på skadehistorikken i Ola Narr Borettslag.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Andelene skal være på kroner 100,-.
Se også vedtekter/husordensregler for bestemmelser vedr. ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, oppussing, bygningsmessige arbeider m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid:
- Markiser:
Endelig har borettslaget fått klarsignal fra byantikvaren om en helhetlig solskjermingsløsning. Det ble derfor gjennomført en anbudsrunde hvor Hilmar Hammarhei AS ble valgt som foretrukken leverandør. Tilbud er sendt ut til hele borettslaget, de som ønsker utvendig solskjerming kan benytte seg av dette tilbudet.
- Maling av vinduer:
Det er mange år siden vinduene sist ble malt og behovet er stort for noen nye strøk med maling. Styret har derfor gjennomført anbudsrunde på dette arbeidet samt reparasjon av skadde vinduer. Dette arbeidet vil starte i løpet av sommeren å pågå i noen måneder da det er snakk om over 2000 vinduer.
- Baderomstilbud:
Det har også blitt gjennomfør anbudsrunde for de som ønsker å rehabilitere badet sitt. Det er helt opp til hver eier om de ønsker å benytte seg av tilbudet men vi anbefaler å bytte gamle varmekabler som er lagt i 2005-2007 da disse ikke dekkes av borettslagets forsikring.
- Vaskeriet:
Er p.t utleid til PA Entreprenør ut 2021.
Innkomne saker til årets generalforsamling:
1) Borettslaget har 2 skur der det plass til sykler og barnevogner. Dessuten er det felles boder i de f leste oppganger til sykler, barnevogner ol. Det er oogså utvendig sykkelparkering. be styret utrede mulighetene for å forbedre dagens vogn og -sykkelparkeringsmuligheter i borettslaget. Fokuset bør være på å utnytte eksisterende boder bedre og sørge for sikker oppbevaring for dyre sykler og barnevogner. Det bør også søkes om støtte via kommunens ordninger.
2) Ønske om utredning av muligheter for støyskjerming, herunder gjerde, beplantning og vinduer. Samt se på kostnader og tidsplan for arbeidet.
3) Bytte ut dagens låsesystem til brikker.  Tiltaket er tenkt gjennomført i 2022.  Alle leiligheter får utdelt likt antall brikker. Kostnaden ved tiltaket fordeles flatt på leilighetene
Det er p.t ikke mottatt protokoll for genralforsamlingen 2021.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se mer detaljert info i årsberetning som ligger vedlagt i salgsoppgaven

Større vedlikehold og rehabilitering

2019 - 2020:
- Ladeanlegg for el-bil (16 plasser). Montert tilbakeslagsventiler i alle leiligheter.
2018 - 2019
- Drenert Ola Narr 18-22 øst- og sørsiden.
- Reetablert gangstier med varmekabler (for snøsmelting) ON 5-11, 18-22, gangvei mellom ON 18 og 2 . Reetablert grøntarealer i samme
områder med gress, hekk, prydtrær, sykkelparkering, belysning og benker.
- Malt oppganger i Ola Narr 12,14,16 og 18 samt vaskeri.
2017 - 2018
- Sykkelparkering ved Ola Narr 1 og 3
- Støttemur og belysning ved garasjen ved Ola Narr 11
- Beplantning foran Ola Narr 6, 8 og 10
- Etablert fastmontert grill
- Oppussing av velferdsrommet
- Malt oppganger i Ola Narr 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9,10 og 11
2016 - 2017:
- Etablert utelamper langs gangveier i Ola Narr 1,3,5 og Frydensgate 1a.
- Montert vindusgitter på kjellervinduer i Frydensgate 1a og 1b.
- Byttet hovedkraner på varmeanlegget i Ola Narr 2,4,11 og 18. Merket opp parkeringsplasser. Etablering av betongskiller på parkering ved Ola Narr 1.
2015 - 2016:
- Rehabiliterte gangveier til Ola Narr 1,3,5 og Frydensgate 1 a.
- Totalrehabiliterte rørkulvert mellom Ola Narr 4 og 1. Installerte vakuumog slamutskiller på varmeanlegget.
2014 - 2015:
- Skiftet ut porttelefon/callinganlegg.
2013 - 2014:
- Etablert nytt fibernett samt trukket kabel til fremtidig brannvarsling.
- Installert branndører inn til hovedtavler i alle kjellere.
- Nyttbetalingssystem til vaskeri (dekkes av Miele).
2012 - 2013:
- Byttet vinduer og dører velferdsrom og næringslokale
- Renset ventilasjonskanaler
- Maling av alle vinduer
- Vask av fasade Ola Narr 1-12, 14, 16, 18, 20, 22 og vaskeri
- Rehabilitert fasade Frydensgate 1a,1b, Ola Narr 1- 4
- Rehabilitert alle balkonger
2011 - 2012:
- Balkong og fasadeprosjekt; planlegging og byggesøknader.
- VVS vedlikehold; byttet trykkreduksjonsventiler i hvert vanninntak.
- Samt byttet t-koblinger på hovedvannledningene inn til blokkene.
- Gjerder, porter og skilt vedlikeholdt og byttet.
- Fryseriet avviklet og forsvarlig demontert.
- Flyttet styrerommet for å frigi lokaler til utleie.
2010:
- Avsluttet drenering og videreføring av grøntplan. Pusset opp vaskeriet.
- Nytt lekestativ
- Nye avfallsbrønner
- Pusset opp velferdsrommet
2009:
- Startet drenering
For eldre vedlikehold og rehabilitering, se vedlagt årsberretning.

Husdyrhold

For å kunne holde dyr må beboer sende søknad til styret. Retningslinjer for dyrehold, se søknadsskjema på www.olanarr.no eller kontakt styret for å få dette utlevert.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Kombiskap kjøl/frys
- Oppvaskmaskin
- Kjøkkenbord hvis interesse for det (mål som passer svært godt inn her.)
- Komfyr hvis de vil (den er ganske slitt, men fullt funksjonell)
- Liftgardin kjøkken
- Lampe over kjøkkenbord
- Innvendig solskjerming på alle vestvendte vinduer
- Blomsterlampe stuetak
- Gardinstang stue og det store soverommet
- Garderobeskap på det store soverommet
- Taklampe hovedsoverom
- Taklampe soverom 2
- Nye, lystette rullegardiner på begge soverom
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Iht selgers egenerklæringsskjema:
- 2015: Installert vask på toalettet. 2019: Lagt nye varmekabler bad, nye fliser på gulvet og montert ny vask og nytt interiør.
- I regi av borettslaget ble det i 2020 satt inn tilbakeslagsventiler. Dette arbeidet ble gjort av Bravida (tidl. VVS Engineering).
- I vinter var det en liten lekkasje med vann på gulvet i deler av gangen utenfor kjellerbodene i nr. 10. Den ble utbedret i regi av borettslaget.
- Diverse mindre arbeider gjennom årene vi har bodd her. Eksempler: Oppretting av ting som ble påpekt i elsjekk like etter innflytting i 2015. Lagt noen nye ledninger, montert flere stikkontakter - inkludert stikkontakt på verandaen - montert komfyrvakt, taklamper på kjøkken, soverom, stue og i gang m.m.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ola Narr 10, 0563, Oslo, Gnr. 229 bnr. 4, andelsnr. 137 i Ola Narr Borettslag med orgnr. 948314991 i Oslo kommune

Eier

Svein Arild G Liljebakk Anniken Nesje Liljebakk

Oppdragsnummer

17-21-0100

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.