# SOFIENBERG

Lys og lekker 3-roms selveier - Lave felleskostnader - Nyoppusset - Sentralt - Investeringsobjekt - Godt utleieobjekt!

Trondheimsveien 64 , 0565 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

53%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

36%

har bolig mellom 60-120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 43 m²
Bruksareal 43 m²
Bruttoareal 49 m²
Tomt 1 477 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 6
Byggeår 1966
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 451
Energimerking F
FINN.no 216446884
Sist endret 11.06.2021 11:12
Prisantydning 3 880 000
Totalpris 3 995 998
Ligningsverdi 914 864,-

Beregnet totalkostnad

3 880 000,- (Prisantydning) 17 209,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 897 209,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 420,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 897 209,-)) -------------------------------------------------------- 98 789,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 995 998,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Stilfull 3-roms selveierleilighet, beliggende meget sentralt ved Sofienberg/Grünerløkka. Leiligheten er blitt pusset opp med nymalte overflater, nytt gulv og kjøkken fra 2021. God planløsning med flere muligheter for innredning. Dette er en perfekt førstegangsbolig og ikke minst et godt utleieobjekt.
Kort om leiligheten:
- Selveierleilighet
- God planløsning
- Overflater er pusset opp i 2021
- Nytt elektrisk anlegg fra 2021
- Nytt kjøkken fra Sentrum Bygg 2021
- Verdiestimat på 16.500,-/mnd fra utleiemegleren
- Varmtvann inkludert
- KabelTv/Internett inkludert
- Bod i underetasje
- Heis i bygget
- Sentralt beliggende
- Kun to minutter fra Sofienbergparken
- Perfekt førstegangskjøp
- Lave felleskostnader
- Felles vaskerom i underetasje
- Mulighet for rask overtakelse

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 6.etasje og inneholder: Stue, bad, kjøkken, og 2 soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod og felles sykkelbod.

Entré

Entreen med plass til å henge fra seg yttertøy og sette skoene på plass. Porttelefon montert ved inngangsdøra.

Stue

Leiligheten har en luftig, romslig stue og har en fin utforming med adskilte soner for sittegrupper. Stuen har laminat på gulv og en stor vindusflate som gir mye lys.

Kjøkken

Leiligheten har et stilfullt og moderne kjøkken med slette fronter fra Sentrum Bygg i 2021. Kjøkkenet har en delvis åpen løsning mot stue, hvilket bidrar til den åpne og luftige romfølelsen. Innredningen består av slette fronter og benkeplate i laminat med enkel oppvaskkum. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjon koketopp, kjøleskap/ fryser og oppvaskmaskin.

Bad

Bad med flislagte gulv, vegger og malt himling. Inneholder servant, speil med belysning, dusjhjørne med veggmontert regnfallsdusj og dusjdør, samt gulvstående toalett.

Soverom

Stort og pent soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode etc. Det er også god plass til klesoppbevaring i medfølgende garderobeskap. Utgang til luftebalkong fra soverommet.

Soverom 2

Lyst og trivelig soverom som egner seg ypperlig som barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! Fin plass til seng, skrivepult, skap eller annet møblement.

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet sentralt på Sofienberg, ved Carl Berners plass og Rodeløkka i bydel Grünerløkka. Her er det gangavstand til alt av byens fasiliteter. Området er urbant og populært med parker og friområder i nærmiljøet. Det er også kort vei til matbutikker og andre servicetilbud med blant annet Rema 1000, Kiwi og flere gatekjøkken, samt Deli de Luca på hjørnet. 5 minutter unna leiligheten ligger det to søndagsåpne butikker, Bunnpris Sofienberg og Joker Carl Berner.
Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer og restauranter, samt et pulserende uteliv. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt i nærmiljøet. Blant noen restauranter i området som er verdt et besøk finner vi: Villa Paradisio, Aku Aku, Südøst, Delicatessen, Parkteateret og mange fler. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen med blant annet et spennende utvalg av unike råvarer og flere spisesteder.
Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Tøyenparken, Ola Narr, Birkelunden som ofte arrangerer markeder på sommerhalvåret, Olaf Ryes Plass, Botanisk hage og Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter. Det er rikelig med andre aktivitetstilbud i området med for eksempel er det gangavstand til Tøyenbadet, eller kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum, Naturhistorisk museum eller Munch-museet. I august er også Tøyenparken tilholdssted for Øyafestivalen, med kjente norske og internasjonale artister på plakaten. På vinterstid er det i tillegg flotte akemuligheter for store og små både her og på Ola Narr. I tillegg er det en kort spasertur til Ringnes park, med treningssenter, forretninger og Ringen Kino.
Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Carl Berner. Trikk- og buss forbindelse fra Trondheimsveien som tar deg til destinasjoner som BI Nydalen, Blindern, Høyskolen, Ullevål Sykehus, Oslo S, Majorstuen og Bislett. Buss og trikk går rett utenfor, med 17-trikken og 31-bussen (som kjører hele døgnet). T-banelinjene 4, 5 og 6 går fra Carl Berners plass. Busslinjer i området er bl.a. 20, 21, 28, 31 og 57 i tillegg til flybuss og buss til nabokommuner. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Det er ca. 15 minutters gange til Oslo sentrum.

Felleskostnader

3 221 pr. mnd og betales kvartalsvis 9 663,- pr. kvartal) og inkluderer: varmtvann, kabeltv/internett, vaktmester, forretningsførsel, drift og vedlikehold, fellesforsikring, festeavgift m.m.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.
Felleskostnadene
Sameiet er i forhandling om utkjøp av feste og det vil bli endring av felleskostnader, men kan ikke på nåværende tidspunkt si hvor mye. Det er nå i dag alt beregnet i felleskostnadene gebyret som betales årlig i 2020 var det på kr 430 000.-. Dette vil da forsvinne, men erstattes med lån, eller om eierne selv tar en individuell betaling.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 17 209,- pr. 31.12.20
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 4 269,- pr. 31.12.20
Sameiets lån utgjør totalt kr 1 100 000,- pr . 31.12.2020 og lånevilkårene er:
Seremo AS
Restbeløp pr. 31.12.2020: kr 1 100 000,-
Termin pr. år: 4 (kvartalsvis)
Avdragsfritt: etter avtale.
Rente: 4 %
Når det gjelder lånet til sameiet så skal det betales renter hvert kvartal og eventuell avdrag når det lar seg gjøre.

Andel formue

4 269

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Det har ikke vært eiendomsskatt i 2021, iht. eiendomsskatteliste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sameiet har er inngått sikringsordning mot tap av felleskostnader med 30% av forsikringssum i 36 mnd. Avtalen utløper 01.11.21 med oppsigelses tid i 2 mnd.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdien kunne ikke innhentes fra Altinn, og er derfor beregnet ut i fra Skatteetatens kalkulator.
Formuesverdi som primærbolig kr. 914 864 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 293 510 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 49 kvm
6. etasje:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken og to soverom.
Leiligheten disponerer i tillegg en bod i underetasje.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 478 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Felles tomt for sameiet opparbeidet med asfaltert og steinlagt inngangsparti.
Tomten er festet av Anne Lise L.Knoph, Jan A. Laache, Bjørg Elisabeth Fowler, Tove B. Laache, Sverre Øyen, Laila B. Grue, Knut Erik Bjerkeseth ved festekontrakt 05.11.1960 og frembortfestet til de enkelte seksjonseierne. Årlig festeavgift er kr 430 000,- 31.12.2020. Reguleres hvert 5. år etter KPI, og neste mulige regulering er 2026. Festeavgiften betales via felleskostnadene.
Utkjøp av festet tomt.
Med 2/3 flertall ble det på ekstraordinært sameiermøte i januar 2021 besluttet at ved hjelp av advokat Torstein Burkeland skulle sørge for innløsning av festetomten.
Et større låneopptak er gjort, som vil innfri allerede lånet til Seremo AS på kr 1 100 000.-.
Det vil da bli en endring av felleskostnader, men kan ikke på nåværende tidspunkt si hvor mye.
Det er nå i dag alt beregnet i felleskostnadene gebyret som betales årlig i 2020 var det på kr 430 000.-.
Dette vil da forsvinne men erstattes med lån, eller om eierne selv tar en individuell betaling. Saken kommer opp som eget punkt på kommende årsmøte i starten av mai.

Garasje / Parkering

Mulighet for kjøp av garasje ved ledighet. Pris ca kr 350.000,-.
Sameiet har 32 garasjeplasser. Seksjonseiere har forkjøpsrett til markedspris av garasjeplasser. iht. sameiets vedtekter. Forretningsfører må være orientert om kjøpsinteresse. Ved flere interessenter gjelder ansiennitet etter eiertid. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer samt underetasje. Det er støpt plate på mark. Grunnmur med bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran.
Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB, sikkerhetslås og kikkhull.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Per Køste, datert 21.04.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 15.01.1969 for eiendommen, tilstandsrapport i grunn for ombygning for del av 1. etg. datert 29.09.1993, ferdigattest for påbygg datert 01.07

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Fellesvarmtvann i bygget.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter reguleringsplan "S-3026" datert 14.12.1988 med tilhørende reguleringsbestemmelser. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Det foreligger en nabovarsel fra Trondheimsveien 63 om innglassing av balkonger, saknr 202100135 mottatt 30.12.2020. Tillatelse gitt tiltaket

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.
På eiendommen er det tinglyst 9 servitutter:
Doknr. 522198 tinglyst 29.11.1967: Rettighet for Trondheimsveien 64 IS om leieavtale, leierett, feste etc.
Doknr. 900145 tinglyst 20.05.1970: Bestemmelse om begyggelse.
Doknr. 504912 tinglyst 17.03.1961: Festekontrakt med vilkår. Festetid og avgift.
Doknr. 50064 tinglyst  27.07.1988: Diverse påtegninger. Bestemmelse om overdragelse.
Doknr. 518560 tinglyst 09.12.1964: Erklæring og avtale for Oslo kommunes vann og kloakkreglement.
Doknr. 518561 tinglyst 09.12.1964: Erklæring og avtale om kloakkledning.
Doknr. 518562 tinglyst 19.03.1965: Erklæring og avtale om trafostasjon/kiosk.
Doknr. 501525 tinglyst 25.01.1968: Bestemmelse om benyttelse av garasje/parkering.
Doknr. 518496 tinglyst 19.11.1970: Bestemmelse om benyttelse av garasje/parkering.
Alle servituttene vil følge eiendommen . Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Trondheimsveien 64, org.nr. 871 262 942, består av 90 seksjoner - hvorav 1 for forretningsformål, 88 for boligformål og 1 for garasjeformål.
Sameiet har gnr. 227, bnr. 451 snr. 45.
Forretningsfører er Jotro Regnskap AS
Renhold av OA Bygårdsservice AS
Vaktmester er Paul Andre Nordby.
Forsikring i Fremtind forsikring med polisenummer 18829532/9
Det er felles vaskeri i sameiet.

Forkjøpsrett

Nei

Forsikring

Fremtid Polisenummer: 1882953219

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utkjøp av festet tomt.
Med 2/3 flertall ble det på ekstraordinært sameiermøte i januar 2021 besluttet at ved hjelp av advokat Torstein Burkeland skulle sørge for innløsning av festetomten.
Et større låneopptak er gjort, som vil innfri allerede lånet til Seremo AS på kr 1 100 000.-.
Det vil da bli en endring av felleskostnader, men kan ikke på nåværende tidspunkt si hvor mye.
Det er nå i dag alt beregnet i felleskostnadene gebyret som betales årlig i 2020 var det på kr 430 000.-.
Dette vil da forsvinne men erstattes med lån, eller om eierne selv tar en individuell betaling. Saken kommer opp som eget punkt på kommende årsmøte i starten av mai.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr med godkjenning av styret. i følge husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Trondheimsveien 64, 0565, Oslo, Gnr. 227 bnr. 451 snr. 72 orgnr. 871262942 i Oslo kommune

Eier

Bedrift & Privat Invest AS

Oppdragsnummer

17-21-0101

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.