# TONSENHAGEN

Romslig og gjennomgående 2-roms selveier med fantastisk utsikt fra vestvendt balkong | Umiddelbar nærhet til marka

Ragna Nielsens vei 8 , 0592 Oslo

BE OM SALGSSUM
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

7%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

34%

har bolig mellom 60-120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 55 m²
Bruksareal 55 m²
Bruttoareal 60 m²
Tomt 8 309 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1956
Gårdsnummer 85
Bruksnummer 128
Energimerking F
FINN.no 220320881
Sist endret 10.06.2021 13:30
Prisantydning 3 800 000
Totalpris 3 921 262
Ligningsverdi 833 103,-

Beregnet totalkostnad

3 800 000,- (Prisantydning) 9 243,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 809 243,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 103 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 112 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 921 262,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Ragna Nielsens vei 8!
En herlig 2-roms selveier med en god, romslig og gjennomgående planløsning med separat kjøkkenløsning. Blokkens beliggenhet regnes av mange som den ypperste i det populære sameiet på Tonsenhagen. Her bor du i ett med naturen og svært nær marka. Leiligheten ligger i byggets 2.etasje. Her har du få trapper opp til leiligheten, men likevel vil du oppleve en fantastisk utsikt fra både innvendig leilighet og balkong. Her har du panoramautsikt utover tretoppene med utsikt mot Oslofjorden i syd, og Lillomarka og Grefsenkleiva i nordvest. På balkong kan du nyte svært gode solforhold fra tidlig formiddag til solnedgang.
Nærhet til kommunikasjonsmuligheter, flere nærbutikker og godt servicetilbud.
Varmtvann og oppvarming, kabel-tv og internett inkl.

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 2.etasje. Adkomst via felles trapperom med callinganlegg. Leiligheten består av entré, bad, soverom, stue og kjøkken. Utgang fra stue til vestvendt balkong oppmålt til ca 7m2.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod og en loftsbod. Kjellerboden er oppmålt til ca. 5m2. Loftsbodens gulvflate er oppmålt til ca. 8m2

Utstyr

Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles trapperom.
Leiligheten har brannslukningsapparat og røykvarsler.
Dørcalling i gang/entré.

Standard / Innhold

Entré/gang | Velkommen inn:
Velkommen til Ragna Nielsens vei 8! Leiligheten har en god intern beliggenhet i byggets 2.etasje. Adkomst via felles trapperom. Det er dørcalling i entréen. Her er det god plass til sko og yttertøy. Fra entréen er det adkomst til soverom, baderom og stue.
Stue med gode lysforhold og fantastisk utsikt: Stuen er et fantastisk rom og naturlig oppholdsrom i leiligheten. I stuen er det god plass til både spisegruppe, sofagruppe og annet tilhørende møblement. Lysmalte vegg- og himlingsflater med parkett på gulv. Den gjennomgående planløsningen gir stuen godt med naturlig lys fra store vindusflater. De store vindusflatene er av god standard med vinduer og balkongdør med rammer/karmer av tre og to-lags glass fra 2013. I rommet har du unik utsikt utover byen og Oslofjorden. Her er det utsikt utover grønn natur, tretopper og himmelen. Utgang til vestvendt balkong.
Balkong | Fantastisk utsikt og herlig solforhold:
Utgang fra stue til vestvendt balkong oppmålt til ca 7m2. Fra balkongen er det fantastisk utsikt utover tretoppene, grønn natur og vidstrakt utsikt over himmelen. Fra balkongen er det utsikt utover Oslo og Oslofjorden. Her kan du nyte svært gode solforhold fra tidlig formiddag til solnedgang. Rekkverkshøyde målt til 0.98 meter. Gulv av treheller. Lampe på vegg. Det er montert heldekkende markise.
Baderom | Renovert i 2008: Romslig og pent baderom med opplegg vaskemaskin. Baderommet ble renovert i 2008. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling av malt betong. Servantskap med slette fronter. Servant med ettgreps armatur. Vegghengt speil med hylle og belysning. Vegghengt skap på vegg ved siden av servant. Gulvstående toalett fra Porsgrund. Dusjkabinett med dusjarmatur fra Oras. Avtrekksventil på vegg. Opplegg for vaskemaskin med stikkontakt på vegg.
Kjøkken | Separat kjøkken:
Romslig kjøkkenløsning i separat kjøkkenløsning. Kjøkkeninnredningen er praktisk med god skap- og benkeplass. Her har du gode lysforhold fra vindusflate på kjøkkenet. Vegger og tak er malt i lys farge. Gulv belagt med laminat. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter fra 2008. Overskap med undermontert belysning og stikkontakter. Glassdører på to av overskapene. Laminat kjøkkenbenk med nedsenket oppvaskkum og ettgreps armatur. Ventilatorhette tilkoblet ventilasjonskanal. Fliser på vegg mellom benkeplate og overskap. Integrert stekeovn og induksjon platetopp fra Electrolux. Mikrobølgeovn og frittstående kjøleskap i nisje med fryserdel fra Wilfa. Oppvaskmaskin fra Bosch.
Annet:
Gulv belagt med parkett. Laminatflis i entré. Vegger av malt mur. Himling av malt betong og nedsenket plateflate i stue. Innvendige profilerte dører. Skyvedørsgarderobe på soverom. Naturlig ventilasjon via luker i yttervegger.
Leiligheten har slett entrèdør med kikkhull og sikkerhetslås. Brannklasse B30 og lydklasse dB35. Vinduer og balkongdør med rammer/karmer av tre og to-lags glass fra 2013. Baderomvindu med to-lags glass fra 2008.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod og en loftsbod. Kjellerboden er oppmålt til ca. 5m2. Loftsbodens gulvflate er oppmålt til ca. 8m2.
Oppvarming via radiatorer tilkoblet felles anlegg. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Beliggenhet

Ragna Nielsens Vei 8 har en fantastisk beliggenhet i et populært sameiet på Tonsenhagen. Blokkens interne beliggenhet regnes av mange som den ypperste av blokkene i sameiet. Her bor du nær naturen og har utsikt utover tretoppene med utsikt utover Oslofjorden i sydvest og Lillomarka og Grefsenkleiva i nordvest. Sameiet Tonsenhagen 3 er beliggende høyt, lyst og fritt på et av de fineste boligområdene på Tonsenhagen. Her har du en flott utsikt og idylliske marka som nærmeste nabo, samtidig som du har nærhet til alt av servicefasiliteter. Et par minutters gange fra leiligheten finner du Tonsenhagen Torg med dagligvarebutikk (Kiwi) og koselig kafé. Nye Årvoll Senter med bl.a Rema 1000, apotek, frisør m.m. er også beliggende like i nærheten. Kort vei til Linderud senter med over 60 butikker, vinmonopol og koselige kaféer/serveringssteder.
Det finnes utallige skiløyper, Oslo Skisenter (Grefsenkleiva) og mange flotte turstier i nærhet. Av treningssentre finner du Sats/Elixia på Linderud senter og Fitness 24 Seven på Bjerke senter. Idylliske Isdammen, som er blitt et samlingssted for mange barnefamilier i området er populært. Her er det fiskevann, grillmuligheter og hinderløyper for de minste. Hytta ved Isdammen kan leies for en billig penge og benyttes ofte til barnebursdager osv. Det er ca 4 km gange til Grefsenkollen, Linderudkollen og Trollvannstua, og det er fine turveier inn til sportshyttene enten du sykler, løper, går på ski eller triller barnevogn.
Kun en drøy kilometer unna ligger Linderud senter, med sine 47 butikker og Vinmonopol. På Årvoll senter gjør mange den daglige handelen hvor du har bl.a Rema 1000, apotek, café, frisør og tannlege. Videre er det er ca. 10 min kjøring til Storo Storsenter, som har et rikholdig utvalg av forretninger, spisesteder m.m., og det er kort vei ned til sentrum.
Gode kommunikasjonsmuligheter til Sentrum, med 2 minutters gange til 31 bussen. Kort vei til Kiwi som er nærmeste matbutikk.
Det er kort avstand til flere barnehager, samt Årvoll barne- og ungdomsskole og Årvoll kunstgressbane. Se vedlagt nabolagsprofil for mer informasjon om skoler og barnehager. Årvoll gård ligger like ved og har en hyggelig café, samt keramiker med utsalg. Her arrangeres det jevnlige kulturarrangementer, og du kan også leie de flotte festlokalene til både store og små anledninger.
Ny sykkel- og gangsti langs Trondheimsveien.

Felleskostnader

3 121 pr. mnd. a-kto oppvarming (566,-), felleskostnader (2455,-), trappevask (100,-). Felleskostnadene inkluderer blant annet a-kto varmtvann & fyring, vaktmestertjenester, kabel-tv, trappevask, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, drift og vedlikehold mm.

Løpende kostnader

Elektrisitet, innboforsikring med mer.

Andel fellesgjeld

9 243

Andel formue

11 781

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.
Lånenr: OBOS01-98207473456 Type: Annuitet  Restsaldo: 575.772,- Restløpetid: 5 år 5 md. Term. Pr. År: 12 Type rente: Flyt Rente pr. 29.04.21: 3,85%.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
Sameiet forbeholdes panterett i hver seksjon med kr. 25.000,- til dekning av sameiets fellesutgifter. Denne panterett er uten opptrinnsrett og skal ha prioritet etter 90% av lånetakst avholdt etter Forsikringsrådets regler. Panteretten er tinglyst som heftelse på seksjonen. Sameiets styre plikter å gjennomføre nødvendig prioritetsvikning uten unødig opphold etter anmodning fra seksjonens eier.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 833 103 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 999 170 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 60 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 8 309 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, sittegrupper, plenarealer, busker og annen beplantning.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4.etasjer samt kjeller og loft. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsaklig av betongkonstruksjon. Etasjeskillere av betong. Utvendige fasader forblendet med teglstein og pussede overflater. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrèdør med kikkhull og sikkerhetslås. Brannklasse B30 og lydklasse dB35. Vinduer og balkongdør med
rammer/ karmer av tre og to-lags glass fra 2013. Baderomsvindu med to-lags glass fra 2008. Naturlig ventilasjon via ventiler i yttervegg. Mekanisk avtrekk fra kjøkken. Oppvarming via radiatorer tilkoblet felles anlegg. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 26.06.59.

Adgang til utleie

Det følger av vedtektene paragraf: 2(1) Rettslig disposisjonsrett:
(1) Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene.

Oppvarming

Fjernvarme: Kontakt Ista, tlf. 22 88 59 00 for avlesning v/inn-/utflytting.

Energiforbruk

Selger opplyser ca. 350 kwh per måned, totalt for 1 år ca. 4200 kwh

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-612 av 08.11.1955. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1957/4412-1/105  Bestemmelse om veg  
10.04.1957 
Bestemmelse om gjerde
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-85/128
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1984/61473-3/105  Erklæring/avtale  
30.11.1984 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 25,000
MED PRIORITET ETTER
90% AV LÅNETAKST AVHOLDT ETTER FORSIKRINGSRÅDETS REGLER
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2011/162104-1/200  Pantedokument ved bytte av bank  
28.02.2011 
BELØP: NOK 1.440.000
Panthaver:STATENS PENSJONSKASSE  
Org.nr: 974760967
 
2021/480413-1/200  Bestemmelse om vannledning  
26.04.2021 21:00 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Tonsenhagen 3, Orgnr: 975433897
Sameiet består av 56 seksjoner.
Sameiet Tonsenhagen 3 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med
organisasjonsnummer 975433897, og ligger i bydel Bjerke i Oslo kommune med følgende
adresse: Ragna Nielsens Vei 2,4,6, Ragna Nielsens Vei 8,10,12 og Ragna Nielsens Vei 14.
Sameiet har fellesbod for sykkel og barnevogner.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Fellesstyret for Tonsenhagen/Rødberget har ansvaret for vaktmestertjenestene for alle sameiene på Tonsenhagen. Vaktmestertjenesten utføres av tre vaktmestere. Disse har ansvar for bl.a. driften av vaskeriene, oppsyn med fyringsanleggene, gressklipping, snømåking og søppeltømming.
Sameiets eiendommer er forsikret i IF SKADEFORSIKRING(35704) med polisenummer 564682.
Sameie har serviceavtale med Rørleggermester Torstein Solli AS, årlig sjekk på fellesanlegget.
Sameie har serviceavtale med Oslo Akershus Elektro og Klima AS, årlig sjekk på fellesanlegget.
Sameiet er knyttet til Årvoll kabelnett som gir beboere best mulige tilbud og valgalternativer på internett, TV og telefoni.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

If skadeforsikring Polisenummer: 564682

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 2 580 247.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 2 640 345.
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr -87 600 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er gjort en del store vedlikeholdsarbeider i året som gikk:
Omfattende oppussing, utført av Kaph Entreprenør. Dette innebar:
• Utskifting av alle loft og kjellervinduer
• Utskifting av 10 vinduer i 10 forskjellige leiligheter, 9 av disse var på tverrvegger i oppgang 2, 4 og 6
• Maling av inngangspartiene.
• Pussearbeid fra inngangsdører til søplerom. Fjernet gammel asfalt, lagt ny asfalt med hulkil og montert beslag.
• Utskifting av levegg ved inngang i RN vei nr 4 og 6
• Pilotprosjekt på 4 balkonger. Her ble eksisterende belegg fjernet, gulvene ble slipt ned til betong-nytt belegg lagt. Maling av tak og sidevegger på disse balkongene. Årsak: avdekket fuktskader i balkonggulv.
• Nye frostsikre utekraner. (nøklene til disse er merket og henger i alle redskapsboder)
• Firesafe har hatt årlig kontroll av brannanlegg
• Årlig kontroll av elektrisk anlegg. Her har vi en avtale med OAEK
• Årlig kontroll av rør og varme. Bl.a. skiftet ventiler i fyrrom årsskiftet 2019/2020. Her har vi avtale med Sollie rørlegger firma
• Skiftet dørsylindere og dørstoppere, der det var nødvendig. Her har vi avtale med Låsehuset.
• Montert vannmåler i RN vei 2 og 4 (den er fellers). Dette er et pilotprosjekt fra Oslo kommune, som ikke har kostet sameiet noe.
• Dugnad både vår og høst 2020. Til tross for corona restriksjoner, ble veldig mye gjort av mange, over flere dager. Bl.a. ble det felt en del busker på nedsiden av RN vei 6-14.
• Pga corona har styrer prøvd å begrense antall fysiske møter inne. Vi har derimot hatt flere styremøter ute, og mange møter med entreprenør og underleverandører utenfor blokkene.
• Oppgradering av kabelnett/TV. Nye kontaktpunkter i alle leiligheter montert. Arbeidet utført av Årvoll kabelnet/TELIA
Vedlikeholdshistorikk:
Større vedlikehold og rehabilitering
2020: Utskifting av vinduer og oppussing av 7 oppganger - utvendig. Utskifting av gulv på 4 verandaer m.m.
2019: Befaringsrunder med KAPH
2018: Montering av nytt brannanlegg
2016 - 2016: Utbedring av takrenne og utskifting av deler til takluker
2015 - 2015: Nye inngangsdører, oppussing av oppganger som innebar blant annet nye postkasser og maling av gangene.
2012 - 2012: Utskiftning av horisontale avløpsrør fra innvendige stakeluker i alle oppganger og ut til kommunale avløp. Nye undersøkelser burde gjøres innen 10 år. 2009 - 2009: Vasking av hele bygningsmassen og maling av alle overflater med murpuss på fasaden.
2008 - 2008: Montert stikkontakter i kjellerbod.
2002 - 2002: Tekking av tak.
1994 - 1995: Rehabilitering av alt elektrisk anlegg i sameiet i perioden 31.10.94- 31.01.95.
1992: Oppussing av blokkene. Murstein på veggene og større balonger. Det ble da sjekket hvor mye de kunne utvide balkonger uten omfattende arbeid og altfor store kostnader.
Styrets planer for 2021:
Samtlige av balkongene i sameiet skal utbedres. Styret opplyser om at dette skal finansieres med låneopptak fra OBOS, usikkert hvor mye. Felleskostnadene skal ikke bli påvirket av det nye låneopptaket.
- Utbedring av balkonggulv og nye balkongrekkverk til alle beboere blir utført sensommeren/tidlig høst.
- Arbeidet blir utført av Front Entreprenør. Avtale signert 28/5.
- Etter planen påbegynne 1.august: Estimert 90 dager på prosjektet utbedring av alle balkonger. (Alt er avhengig av COVID-19, kan bli litt forsinket).
Det er ingen planer om økning i felleskostnader. Felleskostnadene økte med 20% fra 01.01.2021.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Dyr må ikke være til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Integrerte hvitevarer medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jta@schalapartners.no eller SMS: 95 47 76 32 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ragna Nielsens vei 8, 0592, Oslo, Gnr. 85 bnr. 128 snr. 29 orgnr. 975433897 i Oslo kommune

Eier

Hristijan Pandevski

Oppdragsnummer

17-21-0111

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.