# FREDENSBORG

Romslig 3-roms loftsleilighet med sentral beliggenhet | Gulvareal på 71m2 | Privat takterrasse | Peis | Lave felleskost

Iduns gate 3A , 0178 Oslo

VISNINGER

20. juni søndag kl. 14:30-15:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

46%

eier sin egen bolig

16%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

56%

har bolig mellom 60-120 kvm

74%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 64 m²
Bruksareal 64 m²
Bruttoareal 67 m²
Tomt 646 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 1892
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 317
Energimerking G
FINN.no 220406862
Sist endret 13.06.2021 12:06
Prisantydning 5 900 000
Totalpris 5 933 682
Ligningsverdi 1 151 165,-

Beregnet totalkostnad

5 900 000,- (Prisantydning) 23 798,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 923 798,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 1 875,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 884,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 933 682,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Iduns gate 3A! Sentralt, men tilbaketrukket beliggenhet på Fredensborg. Leiligheten har god intern beliggenhet i toppetasjen/loftet i A-oppgangen. Her bor du sentralt, men godt skjermet fra støy og trafikk.
En lekker loftsleilighet med gjennomgående og romslig planløsning. Leiligheten har gulvareal på hele 71m2 med god utnyttelse av hele gulvarealet.
Leiligheten består av entré, baderom, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom og privat takterrasse. Stuen er romslig, med god plass til både spisegruppe, sofagruppe og annet ønskelig møblement. Peisovn med fin plassering i stuen. Gjennomgående planløsning med store vindusflater og takhøyde opp mot 3,42 meter gir gode lysforhold og god romfølelse i leiligheten. Åpen kjøkkenløsning med integrerte hvitevarer. Den private takterrassen er vendt mot indre gårdsrom. Her er det lunt og koselig, med lite innsyn fra andre beboere.
Lave felleskostnader. Borettslaget fremstår godt drevet. Det er ingen store planlagte prosjekter i borettslaget.

Innhold

Gjennomgående leilighet beliggende i byggets loftsetasje. Adkomst via bakgård og felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entre, stue/kjøkken, bad og 2 soverom. Utgang fra stue til nordvendt takterrasse på ca 5 m2. Peisovn i stue.
Balkongdør med karm av tre og to-lags glass fra 2008. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2008. Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring.
Leiligheten har en gulvflate på ca 71 m2, grunnet skråtak er det måleverdige arealet 64 m2.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca 5,2 m2.

Utstyr

Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Leiligheten har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.
Leiligheten har røykvarsler tilkoblet felles sentral og brannslange tilkoblet vann under oppvaskkum.

Standard / Innhold

Adkomst:
Leiligheten har inngang fra et hyggelig og sjarmerende portrom. Portrommet er pent opparbeidet med steinbelagt gårdsplass og en koselig sittegruppe som innbyr til sosialt samvær. Sittegruppen er omkranset av store kasser som er opparbeidet med frodige sommerblomster og trær. Fra portrommet er det adkomst til et større gårdsrom som er opparbeidet med steinbelagte områder, omkranset med grønne prydbusker og plenareal.
Entré/Gang:
Velkommen til Iduns gate 3A! Boligen har adkomst via et koselig portrom og felles oppgang. Leiligheten har en god intern beliggenhet i toppetasjen/loftet i A-oppgangen. Utenfor inngangsdøren har du tilgang til praktisk kott. Entréen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. I entréen har du tre-stavs parkett og malte himlingsflater.
Stue:
Leiligheten har en stor og romslig stue. Her har du god plass til spisegruppe, sofagruppe og annet ønsket møblement. Den gjennomgående planløsningen med vindusflater på begge sider, romslig gulvflate og god takhøyde setter sitt preg på leiligheten. God utnyttelse av hele gulvarealet i stuen. Godt med naturlig lys. I stuen er det praktisk plassert peisovn med glassdør som kan nytes fra både spisegruppe og sofagruppe. Tre-stavs parkett og malte himlingsflater. Åpen kjøkkenløsning i stue og utgang til privat takterrasse.
Takterrasse:
Utgang fra stue til privat takterrasse på ca 5 m2. Takterrassen har utebelysning, stikkontakt og markise. Her er det god plass til utemøblement. Takterrassen vender mot fredelig gårdsrom. Her er det minimalt med innsyn. Takterrassen har vegger på to sider og tett rekkverk som gjør at den ligger godt i le for vinden og gir et hyggelig uterom. En elektrisk markise gir skygge på solrike dager, og et utelys gir fin belysning på mørke kvelder.
Kjøkken:
Et pent og romslig kjøkken i åpen kjøkkenløsning mot stue. Lys og delikat innredning. Kjøkkenet har en fin og tilbaketrukket plassering i leiligheten. Kjøkkenløsningen er en praktisk plassering i stuen. Fine vindusflater gir gode lysforhold. Innredningen består av skap med glatte fronter og benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakt over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer. Induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin fra Siemens. Side by Side kjøleskap med dispenser fra LG. Fritthengende ventilator fra Elica tilkoblet avtrekkskanal. Lekkasjevarsler under kjøkkenbenk. Gulvflate belagt med tre-stavs parkett. Vegg- og himlingsflater i malte flater.
Baderom:
Romslig baderom fra 2008. Baderom med flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap I slett utførelse. To servanter på benkeplate av tre med ett-greps armaturer fra Grohe. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur fra Grohe. Vegghengt toalett fra Villeroy & Boch. Mekanisk avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin under benkeplate.
Soverom:
Leiligheten har to fine soverom i delikat fargevalg. 1,9 meter skyvedørsgarderobe på soverom 1. 0,8 meter garderobeskap på soverom 2. Det er tv-uttak på begge soverommene. Soverommene ligger adskilt med baderommet imellom. Soverommene har en god plassering i leiligheten.
Annet:
Leiligheten har takhøyde opp mot 3,42 meter. Leilighet beliggende I byggets loftsetasje. Gulvflater belagt med tre-stavs parkett. Vegg- og himlingsflater i malte flater. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon. Profilert entredør i brannklasse B30 med kikkehull. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass fra 2008.

Beliggenhet

Leiligheten har en fantastisk beliggenhet i en sentral gate på Fredensborg. Sentral og attraktiv beliggenhet mellom Grünerløkka, St. Hanshaugen og sentrum.
Fredensborg og nærområdet er stadig i oppgradering. Rett utenfor leiligheten ligger Chez Colin som er kjent for sitt herlige franske kjøkken, Japansk Ramen får man på Hrimnir Ramen og nylig har Nektar Vinbar og Østersbaren EFF EFF også åpnet rett i nærheten. Noen få minutter unna ligger Vulkan, Oslos populære kultur- og kreative næringslivsenter. Her finner man populære Mathallen med spesialbutikker, kafeer og spisesteder. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Den legendariske streetfood-restauranten Hitchhiker, Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket, Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.
Det er kort vei til Günerløkka og alle tilbudene de har her. På Villa Paradiso finner du pizza som er beskrevet som Oslos beste, spansk tapas på Txotx og Delicatessen, Italiensk mat på Trattoria Popolare, Fransk bistro på fantastiske Le Benjamin og deilig burger på Munchies og Illegal. Her er det mange alternativer!
På St. Hanshaugen finner du trivelige nisjeforretninger som Gutta på haugen, Røtter og Olivers og co. Mange hyggelige spise- og serveringssteder finnes også på St. Hanshaugen. Her er kafeer som Java, Pascal, Kaffebrenneriet og Baker Hansen. Spisesteder som Smalhans, Tunco og Tranen (Loftshus Samvirkelag) ligger også i dette området.
I tillegg har man Westerdals School of Communications, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, en dagligvareforretning og flere nærsenter-tilbud i Vulkanområdet. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen". Kollektivtrafikk har man også god tilgang på. 37-bussen (Nydalen- Sentrum-Helsfyr) stopper ved Nordahl Bruns gate. 54- (Kjelsås-Sentrum-Aker Brygge) og 34-bussen (Tåsen-Sentrum-Ekeberg) stopper i Møllerveien. Kort vei er det også til Stortinget T-banestopp, hvor alle byens linjer går.

Felleskostnader

2 483 pr. mnd. Trappevask, kommunale avgifter, fellesforsikring med mer.

Andel fellesgjeld

23 798

Andel formue

14 168

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånegiver Obos-banken
Lånets totale saldo 449.018 pr. 30/04/21. Annuitetslån
Årlig rentesats 2,05 pr. 31/12/20. Dato siste termin 30/10/2042. Andel formue 14.168,- pr. 31/12.20
Andel fellesgjeld utgjør kr 23.798,- pr. 30/04/2021.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/"

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er inngått sikringsordning mot tap av felleskostnader med borettslagets sikringsfond.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 151 165 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 144 192 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 67 kvm, Grunnflate: 71 kvm
5. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, bad og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 646 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for borettslaget.
Fellesområder opparbeidet med plenarealer, trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper og lekeapparater. Internvei opparbeidet med belegningsstein.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av naturstein og murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og av murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takstein. Leiligheten har profilert entrédør i brannklasse B30 med kikkehull. Balkongdør med karm av tre og to-lags glass fra 2008. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2008. Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring.

Ferdigattest / brukstillatelse

Iduns gate 3 A-B - Bruksendring fra loft til to leiligheter - Ferdigattest - 2011
Iduns Gate 3 A-D - WC - Exdok(attestert) - 1935
Iduns gate 3A-D - Våningshus - Byggeanmeldelse - 1888

Adgang til utleie

En andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av boligen til andre uten godkjenning.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes paragraf 5 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring. Varmekabler på baderomsgulv.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ingen kjente

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1888/900289-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
03.03.1888 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om benyttelse
 
1991/23028-1/105  Obligasjon  
08.05.1991 
BELØP: NOK 1.999.582
Panthaver:Fellesobligasjon For Andelseierne  
Lnr: 1124655
 
1991/23028-2/105   ** Prioritetsbestemmelse  
08.05.1991 
Prioritet etter obligasjon til Husbanken,
som til enhver tid hviler på eiendommen
1992/23965-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
11.05.1992 
veket for: OBLIGASJON 1992/2866-1/105
veket for: OBLIGASJON 1992/2867-1/105
1992/2866-1/105  Obligasjon  
16.01.1992 
BELØP: NOK 1.609.779
Panthaver:Ragnar Evensen As  
Lnr: 1129617
 
2017/1175563-1/200  Pantedokument  
24.10.2017 13:28 
BELØP: NOK 500.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Idunsg 3 borettslaget, Orgnr: 958489315
Borettslaget Iduns gate 3 består av 18 andeler.
Borettslaget har avtale for renhold fellesareal/trappoppganger med Byvask Drift Fjelltveit.

Forkjøpsrett

Det følger av vedtektene paragraf 3: Forkjøpsrett for andelseiere i borettslaget. Dersom en andel overdras har alderseierne i borettslaget forkjøpsrett. Se vedtektene paragraf 3 for videre bestemmelser.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 58643548

Regnskap

Det følger av dokument fra styreåret 2020 at Borettslaget Iduns gate 3 hadde et resultat på 125.522kr, overskuddet foreslås overført til egenkapital.
Disponible mibler pr 31.12.2020 utgjør 267.863,-.
Årsregnskap 2020 følger vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Valg av prioriterte prosjekter for 2020 og fremover:
- Bedre plass til sykler/nye sykkelstativ
- Undersøke muligheter for branntrapper
- Oppgangene trenger oppussing
- Innbygging av søppelboksene
- Prosjekter opp til kr. 15.000 kan settes i gang. Andre, dyrere prosjekter, tas opp med eierne vedr. finansiering.
Styret informerer om at de ikke har noen konkrete planer om arbeid som vil medføre økte fellesutgifter i 2021. Det skal tas opp på generalforsamlingen om evt senere oppussing av oppganger, men ikke noe konkrete planer og/eller kostnadsramme.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt ihht. megleropplysninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hvitevarer på kjøkken og vaskemaskin medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jta@schalapartners.no eller SMS: 95 47 76 32 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styregodkjennelse må foreligge før overtakelse kan finne sted.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Iduns gate 3A, 0178, Oslo, Gnr. 208 bnr. 317, andelsnr. 17 i Idunsg 3 borettslaget med orgnr. 958489315 i Oslo kommune

Eier

Hans-fredrik Fredriksen Christer Hansen Gjerde

Oppdragsnummer

17-21-0112

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.