# SKULLERUD

Pent og moderne rekkehus over 2 plan | Solrike uteplasser | Fin utsikt | Peis | Garasje | Meget familievennlig nær marka

Skullerudbakken 16A , 1189 Oslo

BE OM SALGSSUM
Thor Wæraas
Thor Wæraas Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

51%

har bolig mellom 60-120 kvm

65%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 104 m²
Bruksareal 104 m²
Bruttoareal 114 m²
Tomt 1 408 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2000
Gårdsnummer 168
Bruksnummer 128
Energimerking C
FINN.no 219348535
Sist endret 11.06.2021 15:22
Prisantydning 5 200 000
Totalpris 5 738 409
Ligningsverdi 1 430 780,-

Beregnet totalkostnad

5 200 000,- (Prisantydning) 530 400,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 730 400,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 738 409,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til et flott rekkehus over 2 plan, beliggende i et attraktivt og barnevennlig område på Skullerud. Rekkehusene er fra 2000, og boligen har arealeffektiv planløsning med mye lagringsplass, store vinduer som slipper inn mye naturlig lys og med lite innsyn, samt flott utsikt over området!
- Vestvendt veranda på 15 kvm og østvendt markterrasse på 10 kvm - supre solforhold
- Lekker stue med peisovn
- Stilrent kjøkken
- Flislagt bad, separat WC og vaskerom
- Tre gode soverom
- Utvendig sportsbod og lagringsloft
- Garasjeplass følger (mulighet for el-lader)
- TV og bredbånd inkl.
- Mulig å redusere felleskost. med ca. kr 4 506,- med IN-ordning
- Ingen forkjøp
- Lave omk.
- Rolig og barnevennlig
- Nær butikker, kjøpesentre, buss og T-bane (8 min til Skullerud T)
- Østmarka rett utenfor døra og godt utvalg av andre idrettstilbud

Innhold

Rekkehus fordelt over 2 plan, og boligen har egen adkomst fra inngangspartiet i 1. etasje.
1. etasje består av: Entré, trapp, stue, kjøkken og toalettrom.
2. etasje består av: Trapp/gang, bad, vaskerom og 3 soverom.
Fra stuen er det adkomst til vestvendt terrasse på 15 kvm, og fra entré er det adkomst til en østvendt markterrasse på 10 kvm.
Utvendig sportsbod på 5 kvm, samt kaldloft med ekstra lagringsplass (adkomst via loftsluke).
Boligen disponerer 1 garasjeplass i felles, lukket garasjeanlegg.

Entré

Lys og innbydende entré med flislagt gulv. God plass til å sette fra seg sko og henge opp yttertøy. Plass til oppbevaringsløsninger som f.eks. skoskap, kommode etc.

Stue

Romslig og lekker stue med store vindusflater og adkomst til terrassen som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Sentralt i rommet er det en hyggelig peisovn som gir lun og god varme. Tidsriktige fargevalg og parkett på gulv.

Kjøkken

Pen kjøkkeninnredning med sorte, profilerte fronter som er nymalt i 2021 og mosaikkfliser over kjøkkenbenk i laminat. Nedfelt benkebeslag med 2 oppvaskkummer i rustfritt stål og ett-greps blandebatteri. Plass til frittstående hvitevarer (disse følger ikke med). Kjøkkenvifte med avtrekk til kanal, integrert i overskap. Lys under overskap og stikkontakter på vegg. Tilkoblet brannslange og opplegg for oppvaskmaskin i servantskap. Gulv, blandebatteri og oppvaskkum er fra 2016. Fin plass til spisebord på kjøkkenet.

Bad, vaskerom og separat toalettrom

Flislagt baderom fra byggeår med gulvvarme. Helservant med ett-greps blandebatteri med skap under, samt speil med sideskap og belysning med stikkontakt over. Dusjhjørne med veggmontert regn- og hånddusj. Gulvmontert WC. Mekanisk ventilasjon med avtrekksventil, samt lyslampe i himling. Åpningsbart vindu.
Vaskerom fra byggeår med vinylbelegg på gulv og for øvrig malte overflater. Oppbevaringsplass hyller, samt i skapinnredning med glatte fronter og benkeplate i laminat. 200L varmtvannsbereder (fra år 1999). Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Mekanisk ventilasjon. Åpningsbart vindu.
Toalettrom fra byggeår, med praktisk adkomst fra entréen. Fliser på gulv og for øvrig malte overflater. Gulvmontert toalett, samt servantskap med
glatte fronter og ett-greps blandebatteri. Speilskap med hyller og belysning over. Mekanisk ventilasjon.

Soverom 1

Stort og luftig soverom som egner seg godt som hovedsoverom. God plass til dobbeltseng og nattbord, samt annet ønsket møblement. God oppbevaringsplass i garderobeskap. Alle soverommene vender ut mot rolige omgivelser.

Soverom 2

Dette er også et flott soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! God plass til seng, skrivepult og annet ønsket møblement. Garderobeskap fra 2020 medfølger.

Soverom 3

Lyst og trivelig soverom med mange innredningsmuligheter. Plass til seng, skrivepult og annet ønsket møblement. Garderobeskap fra 2020 medfølger.

Overflater

Gulv: Fliser med varmekabler i entré, 3- stavs parkett i oppholdsrom, parkettgulv fra 2016 med varmematter på kjøkken, samt vinylbelegg i 2. etasje. Fliser på bad med gulvvarme og fliser på toalettrom.
Vegger: Malte, glatte flater, noe tapet, samt malt strietapet. Fliser på bad.
Himling: Malte, glatte flater.

Uteplasser

Fra stuen er det adkomst til en herlig, vestvendt terrasse på 15 kvm. Her er det god plass til diverse utemøblement med både lounge, sittegruppe, grill og planter (elektrisk grill og gassgrill er tillatt). Supre solforhold fra ca. kl 13-14 og frem til sola går ned på sommerstid. Flott utsikt over det grønne nærområdet. Terrassebord i impregnert tre på gulv, samt malt rekkverk og skillevegg i tre. Det er montert markise.
Fra entré/inngangsparti har du adkomst til den østvendte markterrassen som er på 10 kvm - perfekt plass for å nyte morgensolen. Her er det også god plass til utemøblement og planter. Fra denne terrassen er det adkomst til en praktisk utvendig sportsbod på 5 kvm.

Beliggenhet

Boligen ligger i et rolig og familievennlig område på Skullerud. Omådet har et  tilnærmet bilfritt bomiljø med bom, som er ypperlig for barnefamilier!
I nærområdet finnes flere lekeplasser, barnehager, barne- og ungdomsskole, golfbane, slalåmbakke, idrettslag og idrettsanlegg, lysløyper, samt sykkelvei til flere kjente og populære badestrender som Hvervenbukta, Ingierstrand m.m. Her bor du landlig til med marka like ved, med T-banen og buss i nærheten kommer du raskt inn til sentrum.
Fra boligen er det nærhet til Østmarka med flott turterreng, lysløyper og badevann som gir gode turmuligheter både sommer som vinter. Østmarksetra og Rustadsaga er et naturlig samlingspunkt i Østmarka. Ved Nøklevann er det muligheter for leie av kanoer og kajakker på sommerstid. Idrettsanlegg på Haraløkka, samt Bøler bad. Turmuligheter i nærheten av Østensjøvannet med et rikt dyre- og fugleliv. Skullerudstua er et hyggelig møtested for mange, hvor det på vinterstid arrangeres diverse aktiviteter i regi Rustad idrettslag og Norges skiforening. Det er stort treningssenter på Skullerud, Skullerud Sport Senter ca. 10 min. gange fra boligen. Aktivt idrettsmiljø i Rustad idrettslag med fotball og ski. Oslo Klatresenter byr på hele 3250 kvadratmeter klatreflate fordelt på 3050 kvadratmeter gulvflate, med 160 taulinjer, og høyde opptil 18 meter. Og ikke nok med det; 1100 kvadratmeter buldre-areal. I Skullerud næringsparken er det også et tilbud av flere ulike kampsport former.
Av kjøpesentre finner du bl.a. Bøler senter ca. 7 min kjøretur fra leiligheten med blant annet ferskvaredisk, apotek og Vinmonopol. Lambertseter senter ligger også ca. 7 min kjøretur unna med et bredt servicetilbud som bl.a. Symra kino, bibliotek, Meny, sportsbutikker, vinmonopol, klesbutikker og kaféer. Manglerud senter ligger også en liten kjøretur unna, med ca. 65 butikker. Det er også kort vei til Bryn Senter. Dagligvarehandelen kan gjøres på enten Rema 1000 eller Coop Extra som begge ligger få minutters gange fra leiligheten.
Ypperlig kollektivtilbud i området med ca. 8 minutters gange til T-banestasjonen på Skullerud med linje 3. Her tar det ca. 20 minutter til Jernbanetorget. Det er holdeplass for busslinje 70, 76, 79 og  70N fra Skullerudkrysset og fra Skullerudbakken. Holdeplass for flybussen finnes også i området.

Felleskostnader

8 486 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-TV og bredbånd fra Telenor, nedbetaling lån, garasje, felles forsikring, forr.førsel, komm. avgifter m.m. Herav: Garasje 375,- Felleskostnader 2.921,- Kabel-TV 600,- Kapitalkost. lån 1 OBBK01 4.590,-
Felleskostnadene er variable grunnet flytende rente.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert med 15% fra 01.01.2021.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Eiendomsskatten for denne boligen utgjør kr 2 228,- i 2021, og faktureres 4 ganger årlig (kr 557) via felleskostnadene (i mai, juni, september og november).

Andel fellesgjeld

530 400

Andel formue

16 308

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: OBBK01-98207817163
Type: Annuitet
Restsaldo: 5.043.556,-
Restløpetid: 10 år 5 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 1,98%
Andel av saldo: 508.566,-
Kapitalkostnader: 4.506,-
Dette lånet har IN-ordning.
Lånenr: 259.035,-
Type: 20 år
Restsaldo: 4
Restløpetid:
Terminer per år:
Type rente: Flyt 1,98%
Andel av saldo: 21.834,-
Kapitalkostnader: 117,-
Dette lånet har ikke IN-ordning.
Borettslaget har inngått avtale om IN-lån - gjelder lån nr 98207817163. Lånet kan nedbetales 2 ganger per år sammen med hovedforfall : 30.11 og 31.05. Andelseier må ta kontakt med OBOS senest 1 mnd før nedbetalingsmåneden. Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.
For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode følge selger. Det kan derfor påløpe restanse selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden.
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 430 780 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 150 807 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 104 kvm, Bruttoareal: 114 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, trapp, stue, kjøkken og toalettrom.
Bruttareal: 57 m².
2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapp/gang, bad, vaskerom og 3 soverom.
Bruttareal: 57 m²
Fra stuen er det adkomst til vestvendt terrasse på 15 kvm, og fra entré er det adkomst til en østvendt markterrasse på 10 kvm.
Utvendig sportsbod på 5 kvm, samt kaldloft med ekstra lagringsplass.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 408 kvm, Eierform: Fellestomt
Fellesarealene er pent opparbeidet med asfalterte biloppstillingsplasser og gangveier, lekeplasser, sittegrupper, gressplen og annen fin beplantning.

Garasje / Parkering

Boligen disponerer garasjeplass nr 9 i Skullerudtunet Garasjesameie (som borettslaget er medeier i), og denne følger leiligheten ved salg. Mulighet for el-lader. Montering koster rundt 25-28.000,- og kwt pris på 1,50,- per kWh. Det betales kr 375,-/mnd i felleskostnadene for garasjeleie (inkludert i oppgitte felleskostnader).  Parkering skal skje på anviste plasser i felles garasjeanlegg. Garasjeanlegget er felles med andre boligselskaper og de som disponerer garasjeplass må følge de bestemmelser som blir vedtatt. Se vedtekter for garasjesameie som ligger vedlagt. Det er også gjesteparkering etter gjeldende
bestemmelser på stedet. Boligområdet er ellers tilnærmet bilfritt med bom.
For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Rekkehus oppført med bærende konstruksjoner i trekonstruksjoner. Yttervegger har liggende trekledning på fasaden. Grunnmur i betong. Saltakkonstruksjon i tre. Trevinduer. Vinduer/ terrassedør i 3-lags glass fra byggeåret. Ytterdør med sikkerhetslås. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av rekkehus datert 14.07.2003. Det foreligger også ferdigattest for utvidelse av balkonger datert 19.01.2016. Dokumentene følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 og 5-6 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisitet med panelovner og vedfyring (peisovn i stue).

Energiforbruk

11 500kWh de siste 12 mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-3037 av 15.03.1989. Området rundt er regulert til boliger, vei, spesialområde (naturvern), friområde (utfartsparkering) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
2000/72044-1/105  Hjemmel til eiendomsrett 30.11.2000 
Vederlag: NOK 18.806.000
KJØPER:SKULLERUDTUNET 3 BORETTSLAG  Org.nr: 881295482
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
2000/4136-4/105  Best. om adkomstrett  21.01.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:127  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, plan og bygn.etaten
 
2001/9771-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  19.02.2001 
BELØP: NOK 7.690.400
Panthaver:Obos Eiendomsforvaltning As  Lnr: 5632003
 
2001/38501-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  05.07.2001 
veket for: OBLIGASJON 2001/38496-1/105
 
2002/56241-10/105  Erklæring/avtale  29.08.2002 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2002/56241-11/105  Erklæring/avtale  29.08.2002 
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan og bygn.etaten vedr. punkt 1,2 og 3.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Vann og avløpsetaten vedr punkt 4 og 5.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2002/56241-13/105  Best. om vann/kloakkledn.  29.08.2002 
Felles anlegg
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, vnn og avløp
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2019/965246-1/200  Pantedokument  21.08.2019
BELØP: NOK 6.900.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS   Org.nr: 911986884
2020/2343270-1/200  Pantedokument  17.04.2020 
BELØP: NOK 270.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  Org.nr: 911986884
Grunndata
2000/4127-1/105  Registrering av grunn  21.01.2000 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:29
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-168/29
Rettigheter i eiendomsrett
2000/4136-1/105  Erklæring/avtale  21.01.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:126  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:127  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:128  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:129  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:129 Snr:1 -34
Samme rettigheter og plikter til fellesarealet på bnr. 29
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, plan og bygn.etaten
 
Rettigheter på 0301-168/29
Rettigheter i eiendomsrett
2000/4136-2/105  Erklæring/avtale  21.01.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:126  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:127  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:128  
Tilsammen bruksrett til 10 bilopstillingsplasser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, plan og bygn.etaten
 
Rettigheter på 0301-168/29, 0301-168/129/0/1-34
Rettigheter i eiendomsrett
2000/4136-6/105  Best. om vann/kloakkledn.  21.01.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:127  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:128  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, vann- og avløpsverk
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-468/1
Rettigheter i eiendomsrett
2002/56241-4/105  Erklæring/avtale  29.08.2002 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:128  
Bruksrett til 16 parkeringsplasser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, plan og bygn.etat
 
Rettigheter på 0301-168/130
Rettigheter i eiendomsrett
2002/56241-9/105  Erklæring/avtale  29.08.2002 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:127  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:128  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, vann og avløp
 
Rettigheter på 0301-168/130
Rettigheter i eiendomsrett
2002/56241-12/105  Best. om vann/kloakkledn.  29.08.2002 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:127  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:128  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, vann og avløp
 
Rettigheter på 0301-168/85/0/1-30
Rettigheter i eiendomsrett
2011/1033974-1/200  Erklæring/avtale  09.12.2011 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:125 Snr:1 -11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:126  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:127  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:128  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:129 Snr:1 -34 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:130  
Bestemmelse om rett til å ha plassert renovansjonsutstyr i form av avfallsbrønner eller tillsavarende plassert på eiendommen.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-168/85/0/1-30
Rettigheter i eiendomsrett
2011/1034028-1/200  Bestemmelse om parkering  09.12.2011 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:125 Snr:1 -11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:126  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:127  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:128  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:129 Snr:1 -34
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:130  
Rett til bruk av to utvendige parkeringsplasser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 16 andelsleiligheter. Skullerudtunet 3 BL er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 881295482, og ligger i bydel Østensjø i Oslo kommune med følgende adresse: Skullerudbakken 14 - 28. Selskapet eier 15,38 % av Skullerudtunet Garasjesameie.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.
- Beboere kan finne info om borettslaget etc. på Vibbo.no.
- Telenor er leverandør av bredbånd og kabel-TV til borettslaget. Standardpakke er inkludert i felleskostnadene, og det er mulighet for individuelle oppgraderinger.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 565738

Regnskap

Årets resultat for 2020 viser et overskudd på kr 189 925,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 176 458,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Det tas forbehold om at regnskapet blir godkjent av årsmøte.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Andelene skal være på kroner 100,-. Se vedtekter og husordensregler for bestemmelser om ro og orden, bygningsmessige arbeider, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2017 Ventilasjonsrens Ventilasjonsrens i alle leiligheter. Ventilasjonsrens AS utførte jobben.
2015 Utskiftning av terrasser og plattinger
2015 Fasadene malt
2013 Montert bom
2011 Reparasjon av vannskade Reparasjonsarbeid etter vanninntrenging i leilighet 20B og 22B. Selskapet har brukt OBOS Prosjekt til å kartlegge skadeomfanget. Arbeidet har blitt utført våren 2011
2006 Hele borettslaget malt på dugnad i 2006
2004 - 2005 Verandaer og lekeplasser er ferdigstilt.
På ekstraordinær generalforsamling 27.02.2020 ble det vedtatt at borettslaget skal ta opp et lån på kr. 270 000,- for å dekke oppgradering av heiser tilhørende Skullerudtunet Garasjesameie (som borettslaget er medeier i). Låneopptaket er fordelt på alle andeler etter brøk.
Styrets arbeid den siste perioden:
- I perioden har styret stort sett jobbet med daglig drift og vedlikehold av fellesområder.
- Pga Covid 19 har styret stort sett hatt møter digitalt.
- Startet arbeid med gjennomgang av fremtidig nødvendig vedlikehold av eiendomsmassen.
- Borettslaget har inngått ny 3 års avtale med Telenor om leveranse av bredbånd og TV, samt oppgradert router og TV-boks.
- Garasjesameiet - oppfølging av vedtak fra garasjesameiets Årsmøte 2019 - Vedtak om oppgradering av heiser (ref. punkt over). Styret har ved sin representant i garasjesameiet oppgradert heisanlegget i henhold til vedtak. Det er også vedtatt at man skal oppgradere varmekabelanlegget. Varmekabler i garasjeanlegget vil være selvfinansiert av laget, så det vil ikke påvirke felleskostnadene såvidt styret er bekjent (men dette kan naturligvis ikke garanteres).
Når det gjeldef planlagt vedlikehold ellers, jobbes det med å utrede og rette en større lekkasje hos 2 beboere. Dette arbeidet har dratt ut i tid pga. covid og tilgang på fagfolk, så styreleder har foreløpig ikke fått noe estimat på hva dette kommer til å koste. Det vil bli tatt opp et nytt lån for å sikre dette vedlikeholdet. Utover dette forventes det ikke noen økninger av andre årsaker.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Årsmøte for 2021 avholdes digitalt fra 24.05-27.05.2021 og protokollen foreligger ikke pt. Se for øvrig innkallingen som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge dette ikke er til plage for andre beboere/seksjonsbrukere. Ved gjentatte klager på et dyr, kan styret beslutte å forby dette dyret hvis det beviselig er til ulempe for øvrige brukere av eiendommen. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Taklampe på det mellomste soverommet
- Vaskemaskin og tørketrommel
- Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- En flis på badet har en sprekk, utenfor dusjsonen.
- Skiftet dusj på badet, kjøkkenbatteri og plugget rør. Utført av faglært v/Rørleggerservice Svein Løkenflaen AS. Eier har kvittering.
- Bygget nye verandaer i 2015 i regi av Borettslaget (konferer Borettslaget for nærmere info).
- Satt inn automatisk strømavleser av Hafslund. Skiftet pakning i varmtvannsberederen av borettslaget, Byttet noen stikkkontakter og lamper. Arbeid utført av faglært v/Hafslund.
- September 2020 kontroll av el-anlegget.
- Det er foretetatt radonmåling i leilighetene, i kjelleren.
- Fukt på loft i et av de andre rekkehusene (konferer borettslaget for nærmere info).

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Vannrør i kobber og avløpsrør i plast. 200L varmtvannsbereder. Mekanisk ventilasjon. Alder er fra byggeåret.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré. Digital strømmåler fra år 2017. Hovedsikring er på 25 AMP.
- Det er byttet noen stikkontakter og lamper. Arbeid utført av faglært, vennetjeneste. September 2020 kontroll av el-anlegget . Automatisk strømavleser er montert av hafslund.
- Røykvarsler i hver etasje. Tilkoblet brannslange i kjøkken.
- Vinduet på vaskerommet har noe rusk i mellom vinduslagene. Det er borettslaget ansvar og utbedre dette, og eier har informert styret muntlig. Eier kommer også til å skrive en skriftlig henvendelse til dem.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Skullerudbakken 16A, 1189, Oslo, Gnr. 168 bnr. 128, andelsnr. 6 i Skullerudtunet 3 borettslag med orgnr. 881295482 i Oslo kommune

Eier

Malin Søderberg-Nanda Malleswara Rao Nanda

Oppdragsnummer

17-21-0114

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.