#Ensjø

Arealeffektiv, flott og lys 2-roms med balkong på 8,5 kvm | Kjøkken fra 2017 | V.v/fyring/strøm inkl | Rolig og sentralt

Ensjøveien 29C , 0661 Oslo

BE OM SALGSSUM
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

65%

eier sin egen bolig

69%

har bolig mellom 60-120 kvm

54%

av boligene er nyere enn 20 år

21%

er barnefamilier

20%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 39 m²
Bruksareal 39 m²
Bruttoareal 43 m²
Tomt 2 908 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1946
Gårdsnummer 133
Bruksnummer 9
Energimerking G
FINN.no 221043975
Sist endret 15.06.2021 19:45
Prisantydning 3 400 000
Totalpris 3 590 718
Ligningsverdi 785 031,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (NB: prisen er fast) 173 374,98 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 573 374,98 (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 000,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 7 494,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 17 344,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 590 718,98 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Beskrivelse

Dette er en lys og flott 2-roms leiligheten i høy 1. etasje med en herlig balkong på 8,5 kvm og gode solforhold! Leiligheten har en arealeffektiv planløsning men åpent kjøkken for maksimal utnyttelse av plassen. De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys og gir en luftig og god romfølelse. Perfekt for deg som ønsker å bo rolig og tilbaketrukket til, samtidig som du har alle tenkelige fasiliteter i uiddelbar nærhet! Gode muligheter for kollektivtransport med t-banen noen meter unna i tillegg til gode bussforbindelser.
Gode møbleringsmuligheter i stue, pent kjøkken fra 2017, soverom med plass til dobbeltseng, samt bad med gulvvarme.
Felleskostnadene inkluderer A-konto strøm/nettleie/fyring/varmtv, samt kabelTV og berdbånd.
Leiligheten disponerer en kjellerbod (merket nr. 108) oppmålt til ca. 1,3 kvm og det er tilgang til et velfungerende og gratis fellesvaskeri i kjeller.

Balkong

Utgang fra stue til en herlig sydøstvendt balkong på ca. 8,5 kvm med gode solforhold! Her kan du nyte varme sommerdager med sol fra soloppgang til ca. klokken 14.30 på sommerstid. God plass til stor sittegruppe og diverse utemøbler. Det er lov med gass- og elektrisk grill. Balkongen er belagt med terrassebord og har rekkverk av metall og fasadeplater.

Stue

Meget lys og flott stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og gir leiligheten en god romfølelse og atmosfære. Utgangen til balkongen gjør at rommet føles enda større. Gode møbleringsmuligheter for sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement.

Kjøkken

Pen og praktisk åpen kjøkkenløsning mot stue med Epoq kjøkkeninnredning fra 2017. Her er det godt med skap- og benkeplass. Kjøkkenet består av profilerte fronter, benkeplate av laminat, nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ettgrepsarmatur, samt benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som kjøleskap med fryser fra Whirlpool, oppvaskmaskin fra Logik, stekeovn fra IKEA, induksjonstopp fra Electrolux, samt ventilator med kullfilter plassert i overskap. Kjøkkenet har montert lekkasjestoppere og komfyrvakt.

Soverom

Luftig og fint soverom med lite innsyn og plass til dobbeltseng. Stort skyvedørsgarderobe for maksimal utnyttelse av plassen.

Bad

Flislagt bad med varme i gulv som er oppgradert i regi av aksjelaget i 2006. Vann- og avløpsrør er fra eldre ukjent årstall. Badet består av nedsenket himling med downlights, vegghengt servantskap i slett utførelse, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Oras, speil og belysning med stikkontakter, glasshyller på vegg over servant, samt dusjsone med dusjforheng, dusjarmatur tilkoblet hånddusj og gulvstående toalett fra
Gustavsberg. Elektrisk avtrekksvifte i himling.
Velfungerende og gratis fellesvaskeri i kjeller.

Entré

Innbydende entré som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. God plass til oppbevaring av yttertøy, sko og mye mer.

Overflater

Gulv: Laminat med gulvvarme i entré og stue/kjøkken, samt fliser på bad med gulvvarme.
Vegger: Malte flater, samt fliser på bad.
Tak: Malt mur.

Beliggenhet

Leiligheten har en svært sentral og attraktiv beliggenhet på Ensjø, i et område med spennende utvikling. Her har man en umiddelbar nærhet til alt av fasiliteter. I byggets 1. etasje er det matbutikk (Spar), kafé/bakeri, blomsterbutikk, tannlege og apotek. Dagligvarehandelen kan man også ta på Kiwi eller Rema 1000, sistnevnte med åpningstid fra 06.00-24.00 og søndagsåpent. Videre har man apotek, restaurant, sushi, pizza og veterinær langs Gladengveien med hyggelig vannspeil (Hovinbekken).
Det er kort vei til nisjebutikker, gallerier, kafeer, barer, vinmonopol, frisør, apotek, butikksenteret på Hasle Torg. For de som liker pizza, øl og shuffleboard, finner man "Safe as Milk" i Gladengveien 4. Område kan blant annet by på Bakerier (boulangerie / Nabobakeriet / 2 x baker hansen) og en stor bruktbutikk M & E Second Hand. Fyrstikktorget på Helsfyr, Tøyen senteret eller unike steder som Kampen Bistro eller Smia. Smia er en skjulte perle med flott uteservering og restaurant med sine legendariske 3-rettere, mens Kampen Bistro er kjent for sin gode mat, jazzmusikk, den store sommeråpne terrassen eller for de mange intimkonsertene som jevnlig holdes her. På Kampen får man også kjøpt deilig kaffe og hjemmelaget bakeverk fra Cafè Javelin eller hjemmelagde pølser/ karbonader fra Gunnar Ruud. Ved juletider selger Gunnar Ruud sin berømte julefarse, julepølser, medisterkaker og ikke minst byen beste pinnekjøtt!
Det finnes flotte grøntområder i nærheten som Kampen Park, Vålerengaparken, Tøyenparken/ Ola Narr, Botanisk hage m.m. Kampen park er i seg selv en liten perle der det aldri er trangt om plassen - fantastisk plass for piknik eller grilling om sommeren. Hovindammen ligger rett oppi gaten og er en liten idyll med omkringliggende gangstier, sittebenker og grønne lunger. Valle Hovin og Valhall Arena er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. På Valle Hovin kan du også ta på deg skøytene vinterstid. Intility Arena ligger også i gangavstand. For innendørs trening er både SATS Kampen, Fresh Fitness Ensjø, SATS Hasle, Hasle tennissenter eller Valhall Trening & Terapisenter gode alternativer.
Det er kun 1 min gange til Ensjø T-bane som tar deg mot sentrum og Ringen eller mot Ryen, Manglerud og Lambertseter. Kort vei til busstopp som tar deg vestover mot Carl Berner, Kiellands Plass og Majorstuen eller østover mot for eksempel Bryn og Hellerud. 10 minutters gange til Teglverket skole.
Kombinasjonen av godt utbygd infrastruktur, kort vei til sentrum og flere tur- og rekreasjonsområder gjør dette til et perfekt boområde for mennesker i alle aldre. Bydel Ensjø har i de senere år hatt en total oppgradering med nye gårder, totalrenovering av eksisterende bygg, og endring fra "næringsby" til boligområde. Les mer om dette spennende prosjektet på www.ensjobyen.no.

Felleskostnader

4 064 pr. mnd. Akonto strøm/nettleie, kabelTV/bredbånd, nedbetaling fellesgjeld, vaktmester, trappevask, kommunla avgifter m.m. Hvorav: Brensel A-konto: Kr. 492,- Renter og avdrag, lån Handelsbanken: Kr. 1.394,- Kabel TV: Kr. 399,- Felleskostnader: Kr. 1.779

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2021 iht. liste.

Andel fellesgjeld

173 374,98

Andel formue

19 200,56

Fellesgjeld / lånevilkår

Aksjelaget har følgende lån:
Långiver: Handelsbanken
Lånenummer: 8398.71.49089
Restlån pr. 04 05 2021: 8,860,972.00
Innfrielsesdato: 03.12.2033
Gjeldende rente: 2.70%
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligaksjeselskapet er ikke medlem av en sikringsordning.
Ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 785 031 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 826 110 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 39 kvm, Bruttoareal: 43 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 908 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for aksjeselskapet opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, parkeringsplasser, gressplen, trær, prydbusker, diverse beplantning og sittegruppe.

Garasje / Parkering

Hver beboer har ett parkeringsbevis for ca. 22 felles oppstillingsplasser. Det er ikke mulig å leie en fast plass.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer og kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong-/murkonstruksjoner. Utvendige fasader i pusset og malt mur. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikkebesiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 40dB og kikkehull. Nordan balkongdør og vinduer med to-lagsglass fra 2011.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det er utstedt ferdigattest for bruksendring fra butikk til 2 boenheter datert 2004 og ferdigattest for våtromsrehab inkl utskifting r¢ropplegg for 45 leiligheter i 2006.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Det kan søkes om utleie for en periode på maksimalt 3 år under forutsetning av at eier har bodd et år i leiligheten i løpet av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren varme til radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Elektrisk gulvvarme i bad. Leiligheten har naturlig oppdriftsventilasjon med tilluftsventiler i yttervegger kombinert med avtrekk via felles avtrekkskanal på bad.
Boligaksjeselskapet får levert fjernvarme fra Fortum. Boligaksjeselskapet avregner forbruket årlig basert på målt forbruk og A-konto innbetalinger.

Energiforbruk

Energiforbruket var i følge selger ca. 7.365 kWh for 2020.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen ligger på en uregulert tomt. På kommuneplanen er tomten regulert til bebyggelse og anlegg - eksisterende. Området rundt er regulert til fellesareal, byggeområde for boliger/kontor/industri, privat adkomstvei, fortau, offentlig trafikkområdeplass m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1939/4635-1/105 Best. om bebyggelse 01.04.1939 
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelse om vann/kloakkledning
1939/11336-1/105 Best. om veg 12.08.1939 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1947/13758-1/105 Best. om adkomstrett 23.10.1947 
 
1954/13348-1/105 Best. om veg 18.10.1954 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
1999/24560-1/105 Erklæring/avtale 18.05.1999 
Best. om avstand til bebyggelse på gnr 133 bnr 10
2008/604484-1/200 Erklæring/avtale 23.07.2008 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Overenskomst om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av lavspennings kabelanlegg og høyspennings kabelanlegg. (stedsevarig rett)
 
2013/1117784-1/200 Pantedok. 23.12.2013 
BELØP: NOK 13.300.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Grunndata
1939/4634-1/105 Registrering av grunn 01.04.1939 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:133 Bnr:1

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Ensjøveien 29 AS består av 47 leiligheter og er beliggende i bydel Gamle Oslo.
Aksjeselskapets forretningsfører er NORIAN Regnskap AS og revisor er BDO AS.
Boligaksjeselskapet har inngått kollektiv avtale om TV og internett med GET.
I generelle vaktmestertjenester inngår blant annet driftskontroll og regulering av fjernvarmen, mindre vedlikeholdsarbeider samt gressklipping i vekstsesongen. Ensjøveien 29 AS har også leid inn vaktmestertjenesten til å utføre snørydding ved behov i vintersesongen.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøsrett. Ny kjøper må styregodkjennes.

Forsikring

Protector Forsikring ASA Polisenummer: 1363130-2.1

Regnskap

Se vedlagt årsregnskap.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
- Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet.
- Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig.
- Grilling på balkong er tillatt, men kun med gass- eller elektrisk grill.
- Vaskekjelleren benyttes i henhold til reservasjonstavlene i vaskekjeller.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdsplan for Ensjøveien 29 AS:
2006: Våtroms sanering i samtlige leiligheter.
2007: Drenering av blokken på hagesiden.
2007: Regulering av fyringsanlegg. Utskifting av uregulerte kurser. Reparasjon/utskifting av motor til reguleringsventil.
2007: Utskifting av postkasser i alle oppganger
2007-18: Brannvarslingstiltak i leiligheter. Alle leiligheter har fått brannvarsler og slukkingsutstyr i 2007 og branntepper i 2011. Nytt brannvarslings system i fellesarealer montert i 2012. Store leiligheter har to brannvarslere fra 2018.
2008: Merking og utskifting av stoppekraner.
2008: Stoppekraner på sirkulasjonsanlegget for oppvarming.
2010: Oppgradering av parkeringsplasser. Utført ved utvidelse av Ensjøveien.
2010: Fjernvarme.
2011-12: Fasader. Total fasaderehabilitering. Utskifting av vinduer i samtlige fellesarealer. Utskifting av ytterdører. Rehabilitering av yttertrapper. Nytt calling anlegg. Oppussing av trappoppganger. Nye søppelkasseskur. Nytt lys ved ytterdører.
2011:Montering av nye varmefordelingsmålere med integrert radio i samtlige leiligheter.
2014: Oppgradering av vaskekjeller.
2015: Montert avtappingsplugger på rør i kjeller. Utført september 2015.
2017: Fornye røykvarslere i leiligheter og kjeller (gjøres hvert 10. år).
2017: Hafslund AS installerer nye strømmålere
2018: Male gulv i vaskekjeller
2024 (planlagt): Eventuell oppgradering av yttertak, må se an behovet.
Ihht. telefonsamtale med styreleder 03.06.2021 har aksjelaget vurdert behovet for å rense viftene på taket. Dette blir muligens tatt opp på neste generalforsamling.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i selskapet. Dyrehold skal meldes til styret for registrering.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sw@schalapartners.no eller SMS: 47 71 58 48 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i felles trappegang.
- Hovedsikring er på 2x32A. Leiligheten har åpent elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Ensjøveien 29C, 0661, Oslo, Gnr. 133 bnr. 9, leilighetsnr. 3 orgnr. 932595419 i Oslo kommune

Eier

Jeanette Winger Jacobsen

Oppdragsnummer

17-21-0116

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.