#Grünerløkka

Klassisk 2-r vendt mot rolig, indre gård | God takhøyde | Oppussingsbehov | Perfekt for utleie. eller førstegangskjøp!

Trondheimsveien 14C , 0560 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmegler
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmegler
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 37 m²
Bruksareal 37 m²
Bruttoareal 41 m²
Tomt 683 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 4
Byggeår 1877
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 577
Energimerking G
FINN.no 219050008
Sist endret 10.06.2021 17:08
Prisantydning 3 200 000
Totalpris 3 379 249
Ligningsverdi 814 518,-

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) 88 030,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 288 030,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 200,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 288 030,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 91 219,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 379 249,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys 2-roms, i 4. etasje i en klassisk gård på Grünerløkka! Hele leiligheten ligger vendt ut mot rolig, indre gårdsrom, samtidig som man har alle nødvendige fasiliteter i umiddelbar nærhet. Boligen har generøs takhøyde og store, dype vindusflater som slipper inn mye naturlig lys.
- Oppussingsbehov og stort potensiale!
- Åpen stue-/kjøkkenløsning
- Stort bad med opplegg for vaskemaskin
- Soverom med garderobeskap
- Takhøyde opptil 3,20 meter og store vindusflater
- Alle vinduer mot stille bakgård
- Kjellerbod
- Bredbånd inkl.
- Perfekt utleieobjekt eller førstegangskjøp
- Hyggelig bakgård
- Trikk og buss rett utenfor, men uten støyen som følger med
- Kort vei til parker, turområder, treningssentre, butikker, serveringssteder og sentrum!!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 4. etasje og består av: Entré/gang, stue/kjøkken, bad og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod med gulvareal på ca. 2,5 kvm (gulvareal er benyttet grunnet noe lav takhøyde).

Entré

Arealeffektiv entré/gang med adkomst til alle leilighetens rom. Plass til oppbevaring av yttertøy og sko, samt sjarmfull teglsteinsvegg.

Stue

Hyggelig stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisestue og annet ønskelig møblement. Åpen løsning mot kjøkken. God takhøyde og store, dype vindusflater som slipper inn mye naturlig lys.

Kjøkken

Kjøkken med profilerte fronter og hvitevarer som følger. Benkeplate av laminat, nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ettgreps armatur, samt benkeskapsbelysning over kjøkkenbenk. Kjøleskap med fryser fra Vestfrost, oppvaskmaskin fra AEG og Komfyr med keramisk platetopp fra Goronje.

Bad

Baderom fra ukjent årstall. Vegger med fliser i dusjsone og malt strie på øvrige vegger, samt himling i malt flate. Vegghengt servant med to-greps armatur og speilskap og belysning med stikkontakt på vegg over servant. Dusjsone med skyvedører av glass ogoOpplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder fra ukjent årstall plassert i hjørnet på gulv. Oppussing må påregnes.

Soverom

Lyst og trivelig soverom som også vender ut mot det rolige gårdsrommet. Det er oppbevaringsplass i garderobeskap som følger.

Overflater

Gulv: belagt med fliser i soverom og laminat i øvrige rom.
Vegger: Teglstein i entré og stue/kjøkken. Malte flater på øvrige vegger i samtlige rom.
Tak: Himling med hvite himlingsplater i soverom. Himling med malt strie i stue/kjøkken. Himling i malt flate i entré.

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet sentralt på Grünerløkka, med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Leiligheten ligger også rolig og tilbaketrukket, med alle vinduer vendt inn mot bakgård - her bor man skjermet og stille, men samtidig med alle fasiliteter rett utenfor døren! Boligen ligger omtrent midt mellom Sofienbergparken og Botanisk Hage. Området er urbant og populært med parker og friområder i nærmiljøet. Rathkes Plass har sittegrupper og fontene og området rundt er regulert til gårdstun.
Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer og restauranter, samt et pulserende uteliv. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt i nærmiljøet. Blant de nærmeste (og mest populære) serveringsstedene finner du for eksempel Asiatisk fushion på SüdØst, nydelig italiensk på Trattoria Popolare, tapas på Delikatessen, fransk mat på Le Benjamin, og pizza på Villa Paradisio.
Det er også mange hyggelige barer og utesteder som f.eks. Bettola, Nedre Løkka Coctail bar, Txotx m.m. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen med blant annet et spennende utvalg av unike råvarer.
Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Botanisk hage og Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter. Det er rikelig med andre aktivitetstilbud i området med for eksempel Tøyenbadet, eller kunst- og kulturinstitusjoner som Naturhistorisk museum eller Munch-museet. I tillegg er det en kort spasertur opp til Ringnes park, med treningssenter, stor Meny og andre forretninger, samt Ringen Kino. Der er kun noen minutters gange ned til sentrumskjernen av Oslo med alt dette innebærer. Du kan også ta deg et bad på den flotte badeplassen på Sørenga, eller ta en av ruter-båtene ut til Øyene fra Aker Brygge.
Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Tøyen og Carl Berner. Trikk- og bussforbindelser rett utenfor døren, fra blant annet Trondheimsveien, Schous plass og Thorvald Meyers gate. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen.

Felleskostnader

3 039 pr. mnd. Inkluderer: Normal drift, trappevask, bredbånd, vaktmester, renter og avdrag på felles gjeld, felles forsikring, kommunale avgifter m.m.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, kabel-tv, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

88 030

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ett lån i DNB.
Spesifikasjon av lån:
Seksjonens andel av felles gjeld er 36/1896-del av langsiktig gjeld. Samlet gjeld utgjør kr 4 636 276 per i dag i henhold til nedbetalingsplanen, og seksjonens andel er ca. kr 88 030. Lånet løper til 2030, med månedlige renter og avdrag på ca. kr 47 500 per mnd.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 814 518 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 932 266 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 37 kvm, Bruksareal: 37 kvm, Bruttoareal: 41 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 683 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt med hyggelig bakgård som er opparbeidet med belegningsstein og asfaltert internvei, trær og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4.etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Bærende konstruksjoner er hovedsakelig av murkonstruksjon. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av pusset og malte flater. Takkonstruksjonen er av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget).
Leiligheten har Nordbo entrèdør. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 1988.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger bygningsanmeldelse fra byggeåret og ekspedisjonsdokument fra 1945 angående fasadeforandringer. Bygningsanmeldelse/ ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Eierskifte av seksjon eller bortleie for lengre tid - mer enn 6 måneder - skal meldes til sameiets styre for registrering.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Leiligheten har egen varmtvannsbereder.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsbestemelser S-2255 gjelder. Pågående byggesaker: Kirkegårdsgata 16 B - Bruksendring og fasadeendring.
Saksnummer: 202012757. Siste dok. 23.04.2021. Kirkegårdsgata 14 - Oppføring av boligbygg og bruksendring av verkstedbygg til boliger. Saksnummer: 202014206.
Siste dok. 04.05.2021. Kirkegårdsgata 14 - Riving av eksisterende bygg i bakgård. Saksnummer: 202018742. Siste dok. 19.01.2021.
For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside

Bevaringsverdig

Eiendommen er registert i byantikvarens gule liste. Dette innebærer at eiendommen er helt eller delvis bevaringsverdig, og kan ha betydning for
fremtidig ombygging/restaurering mv. Byantikvaren skal gi en rådgivende uttalelse i byggesaker som berører eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1878/961041-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  10.09.1878 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-228/577
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1989/15269-3/105  Erklæring/avtale  09.03.1989 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 30,000
MED PRIORITET ETTER 90% AV LÅNETAKST
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1989/15269-2/105  Seksjonering  09.03.1989 
opprettet seksjoner:
snr: 18
formål: Bolig
sameiebrøk: 3570/150564
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 20 SEKSJONER
2006/418626-2/200  Resek/tilleggssek  05.09.2006 
nye seksjoner:
snr: 24
formål: Bolig
sameiebrøk: 8216/179458
nye seksjoner:
snr: 25
formål: Bolig
sameiebrøk: 12649/179458
nye seksjoner:
snr: 26
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 2350/179458
nye seksjoner:
snr: 27
formål: Bolig
sameiebrøk: 3632/179458
seksjonsameieandeler:
snr: 18
formål: Bolig
sameiebrøk: 3570/179458
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-228/432/0/1-11
Rettigheter i eiendomsrett
1988/3881-1/105  Erklæring/avtale   18.01.1988 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:106  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:108  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:122  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:123 Snr:1  -17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:431  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:431 Snr:1 -13
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:434  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:574  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:575  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:576  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:577 Snr:1 -22
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Trondheimsvn 14, Orgnr: 971276304
Sameiet Trondheimsveien 14 ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune. Sameiet består av totalt 27 eierseksjoner.

Forkjøpsrett

Nei.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 57125896

Regnskap

Årsregnskapet for 2019 viste et underskudd på kr 147 199,- mot et overskudd på kr. 289.924,- for 2018

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Hva skjer i gården, ref. mail fra styreleder 11.05.2021 :
Vi har totalrenovert taket, grunnet lekkasje og manglende lufting. Arbeidet ble påbegynt september 2020, og avsluttet mars 2021. Det har vært noen lekkasjer underveis, men følgeskader dekkes av forsikringsselskap. Det gjenstår noe arbeid på taket som ble avdekket på sluttbefaring i går.
Sameiet ble pålagt av Brann- og redningsetaten om å utbedre brannsikkerhet. Dette arbeidet gjøres forløpende, og vi har bl.a nylig installert felles
brannvarsling. Kostnadene for dette tatt inn i lånet. Har også fått krav fra diverse krav fra forsikring, bl.a. bytte av stoppekraner, installering av fellesbrannvarsling, noe som er gjort.
Det er en pågående tvist med utbygger av loftsleilighetene, grunnet manglende lufting ved utbygging av loftsleiligheter. Dekkes av sameiets rettsforsikring, men denne saken er ikke avklart enda.
Det er foreløpig ikke planlagt noe større vedlikehold. Det sittende styret er på vei ut, og det er foreløpig ikke noen som har meldt interesse. Dette betyr at vi trolig må leie inn eksterne styreleder/styremedlemmer noe som kan øke
felleskostnadene, uten at det er kartlagt hvor mye dette vil koste.
Det er følgelig en gammel bygård, med behov for vedlikehold. Det er ikke planlagt eller vedtatt noe som må gjøres umiddelbart.

Husdyrhold

Det er ingen særskilte regler om dyrehold. Vanlige regler om at dyrehold ikke skal være til sjenanse for andre gjelder også her.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Vaskemaskin og hvitevarer kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht - Egenerklæringsskjema
- Eldre bad med noe tendenser til sopp
- Ja, eldre bygg. Noe skjevhet må påregnes.
- Noe på bad.
- Sameiet har gjennomført flere oppgradering av tak de siste årene.
- Økning på grunn av takrenovering

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tmn@schalapartners.no eller SMS: 47 62 91 51 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Trondheimsveien 14C, 0560, Oslo, Gnr. 228 bnr. 577 snr. 18 orgnr. 971276304 i Oslo kommune

Eier

Mikal Emil Aaserud

Oppdragsnummer

17-21-0118

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.