#ROSENHOFF

Lekker 2-roms toppleilighet. med solrik balkong og fjordutsikt | Heis | Felles takterrasse | Varme/vv. inkl.| Garasje*

Konghellegata 10 , 0570 Oslo

BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

35%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

21%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 54 m²
Bruksareal 54 m²
Bruttoareal 60 m²
Tomt 4 628 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 6
Byggeår 1938
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 160
Energimerking F
FINN.no 220234422
Sist endret 16.06.2021 09:55
Prisantydning 4 600 000
Totalpris 4 724 019
Ligningsverdi 1 097 761,-

Beregnet totalkostnad

4 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 115 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 124 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 724 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lekker 2-roms, i 6. etasje (heis), med super beliggenhet på Rosenhoff! Leiligheten ligger i et fabrikkbygg som ble omgjort til boliger i 2009. Boligen er gjennomgående og har god standard, store vinduer og fin takhøyde som skaper gode lysforhold og en luftig romfølelse.
- Solrik, sydvendt balkong
- Flott utsikt mot bl.a. Barcode og Oslofjorden
- Tilgang til stor takterrasse
- Lys og romslig stue
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Pent flislagt bad
- Luftig soverom
- Kontor/omkledningsrom med skyvedørsgarderobe
- Entré med skyvedørsgarderobe
- Vannbåren varme og balansert ventilasjon
- *Mulighet for kjøp/leie av p-plass
- Kjellerbod
- Vv/oppvarming, TV/fiber inkl.
- Arrangementer i sameie (filmkveld, VM i fotball på storskjerm m.m.)
- Kort vei til trikk, buss og T-bane
- Kort vei til Torshovdalen friområde

Innhold

Leiligheten ligger i 6. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré/gang, kontor/omkledningsrom, bad, soverom, samt stue med åpen løsning til kjøkken. Fra stue/kjøkken er det adkomst til en sydvendt balkong på ca. 5,5 kvm.
Adkomst til leiligheten via felles trapperom med heis (som også går til boder/garasjeanlegg) og svalgang.
I tillegg disponerer boligen én bod i kjeller (ikke oppmålt).

Stue

Leiligheten har en flott stue med god takhøyde, store vindusflater og adkomst til balkong som gir rommet svært gode innvendige lysforhold og en luftig atmosfære. Nydelig utsikt over byen mot bl.a. Barcode og Oslofjorden. I stuen er det plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord, hyller og øvrig ønsket møblement. Det er åpen løsning mot kjøkkenet.

Kjøkken

Stilren Aster kjøkkeninnredning med hvite, glatte fronter og heltre benkeplate. Belysning under overskap. Nedfelt oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med ventilator, induksjonstopp, Smeg oppvaskmaskin og Smeg komfyr. Plass til frittstående kjøleskap/fryser.

Balkong

Herlig, sydvendt balkong på ca. 5,5 kvm med god plass til utemøblement, grill og planter (gass og elektrisk grill er tillatt). Flott fjordutsikt og gode solforhold - her kan man glede seg til varme sommerdager utendørs! Dekke og rekkverk av stål.

Bad

Pent, flislagt bad fra 2009 med varme i gulv og downlights i himling. Dusjhjørne med innfellbare dusjdører og blandebatteri. Heldekkede servant med blandebatteri, samt skuffer i innrednig under, og innmurt speil over. Veggmontert WC, samt opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel.

Soverom

Luftig og pent soverom med romslig størrelse. Her er det god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side, samt plass til oppbevaringsløsninger.

Kontor/omkledningsrom

Praktisk kontor/omkledningsrom med mange innredningsmuligheter. God plass til skrivepult, samt rikelig oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe med speilfronter. Downlights i himling.

Entré/gang

Innbydende entré/gang med plass til oppbevaring av yttertøy og sko i skyvedørsgarderobe. Dørcalling med portåpner plassert ved entrédøren. Flislagt gulv og downlights i himling. Svalgang utenfor entréen.

Overflater

Gulv: 1-stavs eikeparkett i alle oppholdsrom, samt fliser i entré og fliser på bad. Oppvarming basert på vannbåren gulvvarme med sone inndeling, samt gulvvarme på badet.
Vegger: Malte flater med plater og mur, samt fliser på bad. Overflater er malt i 2021.
Tak: Malte flater i alle rom bestående av elementer med synlige v-fuger. Overflater er malt i 2021. Downlights i entré, kontor/omkledningsrom og på bad. Takhøyde i stue/kjøkken på ca. 2.60 meter.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Rosenhoff, rett ovenfor Carl Berners plass og med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Rett utenfor døren finner du også SATS og Fresh Fitness treningssenter, samt flere butikker, serveringssteder og umiddelbar nærhet til et rikt kollektivtilbud. Fra Konghellegata 10 er det dessuten gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Sentrum m.m. I umiddelbar nærhet finner du flere hyggelige serveringssteder, flere thai/sushi-restauranter, indisk, kebab, pizza m.m.
Område rundt leiligheten er i positiv utvikling med pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg som vil føre til at nye og spennende forretninger og caféer etablerer seg i området. Carl Berner Passasjen ligger like ved, og her finner du blant annet Kiwi, apotek, vinmonopol, hudpleiesalong og blomsterbutikk. Coop Mega åpnet 4. februar 2021 på Carl Berner Torg, samt Kaffebrenneriet, Mester Grønn, Apotek 1 og Thai Avenue. Andre dagligvarebutikker i nærheten er Rema 1000 (rett utenfor døren), Coop Prix, samt søndagsåpen Joker og Bunnpris. Meny-butikk finner du på Løren. Ellers finner du også W.B. Samson, Backstube, Narvesen, 7-11 m.m. rett nede i gaten.
Kort vei til Storo Storsenter med et rikelig shoppingutvalg. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet Trattoria Populare, Le Benjamin, Txotx, Südøst, Munchies, Villa Paradiso og mange flere. Populære utesteder som Aku Aku, Blå, Syng, Nedre Løkka Cocktailbar og Parkteatret byr på god atmosfære.
Det er mange grøntområder i nærheten. Populære Ola Narr / Tøyenparken er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren.  Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente artister inntar scenen. Botanisk Hage ligger også en liten spasertur unna og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man Torshovdalen, Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. Det er også flotte turmuligheter langs Akerselva.
Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og T-bane. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet og stopper på Rosenhoff holdeplass få minutter unna. Herfra går også trikkelinje 17. Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt.

Felleskostnader

3 229 pr. mnd. Drift og vedlikehold, oppvarming/varmtvann, TV/fibernett, felles forsikring, forretningsførsel, renhold, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter m.m. Herav: Avsetning vedlikehold 145,- Felleskostnader 1 650,- Brensel 870,- TV 315,- Internett 249,-

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel formue

25 919

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen lån pt.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2021 iht. eiendomsskatteliste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 097 761 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 951 939 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 60 kvm
6. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, stue og kjøkken, kontor/omkledningsrom, soverom.
Bruttoareal: 60 m².
I tillegg disponerer boligen én bod i kjeller (ikke oppmålt).
Kontor/omkledningsrom er medregnet i boligens primærareal grunnet dagens bruk, men er opprinnelig byggemeldt som bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 628 kvm, Eierform: Fellestomt
Nydelig opparbeidet gårdsrom med gressplen og diverse beplantning. Det er sittegrupper, sykkelstativ og lekeapparater i bakgården. Sameiet har i tillegg tilgang til to fantastiske takterasser med sol hele dagen og flott utsikt over byen og ned mot Oslofjorden. Her er det sitteområder og pen beplantning, samt fellesgriller til bruk for beboerne. Både bakgård og takterrasser er arkitekttegnet og stod ferdig til sommeren 2018.
Sameiet har arrangert flere hyggelige og populære sammenkomster i bakgården med bl.a. juletretenning, filmkvelder + VM i fotball på storskjerm.

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass, men det er garasjekjeller under bygg med mulighet for kjøp/leie. Megler har dialog med en som selger en plass for ca. kr 350.000,- (ta kontakt med megler for nærmere info). Parkeringsplass kan også leies av øvrige beboere ved ledighet. P-plasser kan omsettes fritt. 
Det er mulighet for å legge opp ladestasjon til el-bil i sameiets garasje. Montering av denne vil være noe seksjonseier selv bekoster og det er en forutsetning at seksjonseier monterer godkjent type, samt har elbil/ladbar hybridbil (se retningslinjer i vedlegg til husordensreglene).
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygget er fra 1938 som ble rehabilitert og omgjort fra industribygg til leiligheter i 2009, og er oppført over 6 etasjer, samt kjeller med garasjeanlegg. Antatt fundamentert til stabile masser. Ytterveggenes fasader er pusset og malt samt utfyllende felter i svalgangspartier i bindingsverk med liggende kledning. Betongdekker i etasjeskiller. Flatt tak i betongkonstruksjon, antatt tekket med papp/ folie. Ikke befart av takstmannen. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse. Grunnforhold kan ikke fastslås med 100% sikkerhet. Dreneringsforhold er ikke kjent for takstmannen og ikke kontrollert videre. Vinduer i trerammer med 2-lags isolerglass fra 2009 (Produksjonsår). Vinduene er i fast karm, med lufte vinduer på soverommene mot svalgang. Vindu i fastkarm mot felles korridor fra omkledningsrom. Brann- og lydklassifisert entrédør, type B30/35dB. To-fløyet balkongdør med 2 lags energiglass fra 2009 (Produksjonsår). Opplyses om hengsel på høyre balkongdør skal skiftes. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på om- og påbygging til boliger datert 02.09.2014 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.
Seksjonseier har det fulle ansvar overfor sameiet for enhver skade eller ulempe som leietakere påfører fellesskapet eller enkeltbeboere. Styret i sameiet skal gis skriftlig beskjed om hvem boligen leies ut til, samt kontaktinfo.

Oppvarming

Oppvarming basert på vannbåren gulvvarme med sone inndeling, samt gulvvarme på badet. Varme/varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Varmen styres av sameiet mtp. sesong.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretning, kontor, industri (lager) og bevertning etter bestemmelsene i S-4249. Området for øvrig er regulert til byggeområde for boliger, industri, vei, forretning, kontor, parkering, bensinstasjon, fellesområde (lek og opphold), spesialområde- rigg og anlegg, tomt for offentlig bygning, friområde/park, tomt for offentlig bygning m.m. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
- Eier har nylig mottatt nabovarsel i Konghellegata 3-5. vedr. riving av deler av bygget/endring av bygg - utvending -  påbygg. Nytt påbygg av Konghellegata 3-5 inneholder 17 boenheter med variasjon i leilighetsstørrelse. Dette vil påvirke utsyn fra leiligheten (på soveromsside), og kan medføre støy i byggeperioden. Nabovarsel ligger vedlagt i salgsoppgaven. Øvrig dokumentasjon som selger har mottatt kan oversendes om ønskelig.
- Reguleringssak i Sinsenterrassen 11 - 21 (med flere gnr og bnr) - Midlertidig forbud mot tiltak. Status: Mottatt sak 02.10.2018. Se mer informasjon på Saksnummer 201813816 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Reguleringssak i Vossegata 31B med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Torshaug. Status: Mottatt sak 23.01.2020. Se mer informasjon på Saksnummer 202001384 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Reguleringssak i Trondheimsveien 132 - Bestilling av oppstartsmøte - Barnehage - Sophies Minde. Status: Mottatt sak 04.12.2018. Se mer informasjon på Saksnummer 201817368 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Reguleringssak i Hasleveien 30 og 36 - Planforslag - Byggeområder for boliger - Sak avsluttes. Status: Saken er avsluttet. Se mer informasjon på Saksnummer 201110042 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Byggesak i Konghellegata 8 - Oppføring av paviljong på takterrasse. Status: Tillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 202006493 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Byggesak i Trondheimsveien 139 B - Innvendig endring av romløsning i hybel og leilighet. Status: Søknad avslått. Se mer informasjon på Saksnummer 202010290 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Byggesak i Trondheimsveien 139 A - Fasadeskilt - The South Indian. Status: Tillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 201910399 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Byggesak i Sinsenveien 4B - Etablering av terrasse i deler av 1.etasje. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 201816682 på plan- og bygg sine hjemmesider.
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1938/912124-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  26.04.1938 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1938/10046-1/105  Bestemmelse om veg  31.08.1938 
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1941/8036-1/105  Erklæring/avtale  12.08.1941 
VEDR. BRANNVEGG
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1951/782-1/105  Bestemmelse iflg. skjøte  19.01.1951 
Bestemmelser om innkjørsel for naboeiendom
Bestemmelser om vedlikehold
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1958/4338-1/105  Skjønn  22.04.1958 
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1972/3593-1/105  Skjønn  01.03.1972 
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
2008/790323-1/200  Seksjonering  29.09.2008 
opprettet seksjoner: snr: 143
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 63/14209
 
2018/441043-1/200  Reseksjonering  15.02.2018
snr: 143
formål: Bolig
sameiebrøk: 63/15012
Seksjon opprettet fra fellesareal
Endring av tilleggsdel
Endring av sameiebrøk
 
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Trondheimsveien 139 består i alt av 144 boligseksjoner og 1 garasjeseksjon, samt 10 næringsseksjoner. Sameiet er registrert i foretaksregistret i Brønnøysund med orgnr. 993629642 i Oslo kommune.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.
- Sameiets nettside: http://www.rosenhoff-fabrikker.no/
- Sameiet har også facebook-side som beboere kan melde seg inn i
- Renhold blir utført av Gamle Oslo Servicesentral
- Sameiet har vaktmestertjeneste med Gamle Oslo Servicesentral
- Avtale med Securitas som bomiljøvakt
- Postkasseskilt må på: https://skiltbutikken.posten.no/postkasseskilt/pk-stort-hvit-7004
- Sameiet har nylig gått over til avtale med Telenor for TV/fiber. Telenors nyeste dekoder og ruter har blitt satt opp av montør, og alle vil få pakken "Komplett 300" som inkluderer TV- og strømmetjenesten T-We og stabilt bredbånd fra Telenor med 300 Mbps.
- Det er heis i bygget med adkomst til leiligheter/bod/garasjeanlegg
Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

KLP Skadeforsikring Polisenummer: 65679582

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viser et underskudd på kr 97 468,-. Sameiets arbeidskapital pr. 31.12.2019 utgjorde kr 2 418 702,-. Sameiets arbeidskapital er de økonomiske midlene som de har til rådighet pr. 31.12. De defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld. Se fullstendig regnskap som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter og husordensregler for bestemmelser om ro og orden, bruk av fellesarealer, seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt m.m. Vedtektene og husordensregler m/vedlegg følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Sameiet solgte deler av taket (ca. 800 kvm av 1500 kvm). Det ble brukt ca. 7 millioner fra salget av taket på oppgradering av takterrasse og ny bakgård, samt noe har blitt satt av til fremtidig vedlikehold. Alt av uteområder er tegnet av arkitektfirmaet Jensen & Skodvin AS og stod ferdig til bruk sommeren 2018. Sameiet utførte oppussing av oppgangene med penger fra salg av taket (avsatt ca. 1 mill til dette). Dette var mer eller mindre ferdistillt 17. mai 2019. Styret har også jobbet med diverse leverandøravtaler, oppussing av oppganger, foliering av dører fra gateplan, styretavler i nærheten av postkassene (med div. info til beboere), oppussing av portrom/innkjørsel, utbedring av vannansamling mellom seksjon og plantekasser på takhage øst, fasade- og vindusvask m.m.
- Det ble også vedtatt på årsmøte 2019 å opprette et vedlikeholdsfond (som er inkludert i felleskostnadene nå med kr 145,-/mnd).
- Det ble på årsmøte 2020 vedtatt en oppgradering av heisene og årsmøte godkjente å bruke midler på oppgradering av heiser, inntil kr 550 000,- eks. mva. Heisene ble oppgradert med nytt interiør i fjor, og det er ingen ytterliggere planer for heisene nå, bortsett fra vanlig vedlikehold iht. styret.
- Alle har nå fått installert individuelle strømmålere, og strøm til leilighetene er ikke lenger inkl i husleiern. Dette ble gjort i mars 2021.
Forøvrig må normalt vedlikehold alltid påregnes. Se også årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse eller ulempe for de andre beboerne. Søknad om dyrehold skal derfor godkjennes av styret og egen erklæring om dyrehold må signeres av seksjonseieren. Det er ikke tillatt å lufte hunder i bakgården eller på takterrassene. Seksjonseier er for øvrig ansvarlig for skadene som dyret påfører fellesarealer eller den enkelte beboer. Ref. pkt. 5 i Husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring iht. vilkår. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- En hengsel er løs i en terrassedør. Dette vil være utbedret før overlevering av leiligheten.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Det er installert sprinkelanlegg og brannvarslingsanlegg.
- Det er ventilasjonsanlegg i boligen med tilluft kanaler og avtrekk.
- Sikringsskap med automatsikringer i entré/gang. Måler plassert på fellesareal.
- Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre og kan spre seg mellom leiligheter. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som kan redusere antall skjeggkre betydelig. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende. Styret oppfordrer seksjonseiere til å gjøre tiltak (limfeller/renhold etc.) der det blir observert.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Konghellegata 10, 0570, Oslo, Gnr. 83 bnr. 160 snr. 143 orgnr. 993629642 i Oslo kommune

Eier

Seremo AS

Oppdragsnummer

17-21-0124

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.