#Majourstuen

Innbydende og arealsmart 2-roms selveier med heisadkomst. Attraktiv beliggenhet. Varmtvann inkl. Ingen forkjøpsrett

Rosenborggata 8 , 0356 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

48%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

44%

har bolig mellom 60-120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 35 m²
Bruksareal 35 m²
Bruttoareal 38 m²
Tomt 1 743 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1894
Gårdsnummer 214
Bruksnummer 316
Energimerking G
FINN.no 219402507
Sist endret 11.06.2021 11:14
Prisantydning 4 250 000
Totalpris 4 379 688
Ligningsverdi 943 193,-

Beregnet totalkostnad

4 250 000,- (Prisantydning) 14 069,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 264 069,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 600,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 264 069,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 115 619,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 379 688,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en tiltalende og moderne 2-roms med sentral, rolig og attraktiv beliggenhet på Majourstuen. Leiligheten er beliggende i byggets 2. etasje (med heisadkomst). Leiligheten oppleves arealeffektiv, har god takhøyde (opptil 2,90 meter) og store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys.
- Baderom oppgradert med overflater og innredninger i 2019
- Lyst, innbydende kjøkken med integrerte hvitevarer
- Ny en-stavs parkett + malte overflater i stue/kjøkken og entré 2020
- Stor skyvedørsgarderobe i entré
- Soverom med plass til dobbeltseng og plassbygd skyvedørsgarderobe
- Varmtvann inkl.
- Kabel-TV og internett inkl. fellesutgifter
- Leiligheten disponerer en kjellerbod
- Ingen forkjøpsrett
- Kort vei til servicetilbud, kollektivtransport og turområder

Innhold

Leiligheten har en flott beliggenhet i byggets 2. etasje med heisadkomst, og inneholder følgende:
Entré, stue med åpen løsning til kjøkken, bad og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten:
- En kjellerbod på ca. 4,2 kvm.

Utstyr

- Sikringsskap med automatsikringer og automatisk strømmåler plassert i felles gang utenfor leiligheten.
- Brannslange plassert under oppvaskkum på kjøkken.
- Røykvarsler i leiligheten.
- Swedoor entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB.

Entré

Hyggelig inngangsparti med plassbygd skyvedørsgarderobe fra Garderobemannen (ny 2017) med speilfront og gode oppbevaringsmuligheter. Entrédør er av typen Swedoor med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Dørtelefon med portåpner. Ny en-stavs parkett på gulv og malte vegger 2020. Malt himling.

Stue

Lys og moderne stue med en takhøyde på 2,9 meter og stort vindu som bidrar til godt lysinnslipp og hyggelig utsikt. Plass til sofaseksjon og tv-reol. Stue/kjøkken fikk i 2020 ny en-stavs parkett på gulv og nymalte vegger. Malt himling med downlights montert 2017.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i åpen løsning til stuen og skaper en sosial planløsning. Lys, pen ikea-innredning med god skap- og benkeplass. Integrert kjøleskap, oppvaskmaskin (ny 2020), komfyr med keramisk platetopp og ventilator med kullfilter i overskap. Praktisk fryseskap plassert over kjøleskap (medfølger). Fliser mellom benkeskap og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Praktisk barløsning med sitteplass. Ny en-stavs parkett på gulv, nymalte vegger og himling med downlights.

Bad

Baderom fra omkring 1994 (verifisert via datostempling i sluk), oppgradert på overflater og innredninger i 2019. Vegghengt servantskap med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Tapwell. Speil med innfelt belysning på vegg over servant. Dusj på gulv i enden med nedsenket gulv i dusjsonen og innfellbar dusjdør. Dusjbatteri med regn- og hånddusj fra Celeste. Gulvmontert toalett fra Ifö. Opplegg for vaskemaskin. Mikrosement på gulv og tak, lysmalt himling.

Soverom

Plass til dobbeltseng og nattbord. Plassbygd skyvedørsgarderobe fra Garderobemannen med speilfront (ny 2017). En-stavs parkett på gulv, malte vegger og himling.

Beliggenhet

Svært attraktiv og populær beliggenhet på Majorstuen. Til tross for den svært sentrale beliggenheten er det allikevel stille og rolige omgivelser. Rosenborggata er en rolig enveiskjørt gate med begrenset trafikk. Videre ligger leiligheten kun et steinkast fra Bogstadveien med alle sine shoppingmuligheter og uteliv. Majorstua er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kaféer, konditorier, utesteder og
restauranter som Agave, Fyr Bistronomi & Bar, Publiko, The Broker, Delicatessen, Braserie Blanche, Cru, med flere.
I Rosenborggata 8 har du alt av fasiliteter rett utenfor døren. Det er blant annet flere matvarebutikker, en døgnåpen 7/11 apotek og flere treningssentre i umiddelbar nærhet. Videre er det kun et par minutters gange til hvert hjørne av byen, enten St. Hanshaugen, Frogner, Fagerborg, Bislett m.m. Ellers ca. 10-15 minutters gange til Sentrum, Grünerløkka og Alexander Kiellands plass. Av parker og rekreasjonsområder kan det blant
annet nevnes Stensparken (2 min), Uranienborgparken (3 min), Slottsparken (4 min), Frognerparken (10 min) og Vestkanttorvet (5 min).
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og flybuss. Majorstuen er også et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet.

Felleskostnader

2 311 pr. mnd. Inkl. Kabel-tv og bredbånd, varmtvann, forretningsførsel, trappevask, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter m.m.
Internett og kabel-tv kr. 119 pr. mnd.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert 12,85% 01.02.2021 pga vedtatt fasaderehabilitering.

Løpende kostnader

Fellesutgifter, strøm, evt. eiendomsskatt, alarm, forsikringer (innbo mm).

Andel fellesgjeld

14 069,- pr. 31.12.2020

Andel formue

9 151,- pr. 31.12.2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånegiver: OBOS-banken
Lånetype: Annuitetslån
Antall terminer årlig: 12
Dato siste termin: 30.11.2031
Lånets totale saldo (pr. 30.03.2021): 1.162.492,-
Andel restsaldo (pr. 31.12.2020): 14.069,-
Årlig rentesats: 3,85% (effektiv 4,01%)
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Det er p.t ikke registrert eiendomsskatt på seksjonen. Det gjøres likevel oppmerksom på at dette kan endres i femtiden.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 943 193 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 395 493 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 35 kvm, Bruttoareal: 38 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen løsning til kjøkken, bad og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 743 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles bakgård opparbeidet med blant annet asfaltert dekke, plenareal, sittebenker og sykkelstativer.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over fire etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av
murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Utvendige fasader med synlig teglstein samt pussede og malte murflater. Tilnærmet flat
takkonstruksjon (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert Swedoor entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Koblede vinduer med
karmer/rammer av tre og 2x ett-lags glass fra ukjent årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Dokumentet følger vedlagt. Det foreligger ferdigattest for rehabilitering og ombygging datert 02.11.1998. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Tilknyttet felles varmtvann.

Energiforbruk

2.959 kWh i  2020.
Strøm/nettleie ca. kr. 4.255 ila 2020.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1891/954137-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  10.12.1891 
Overført fra: 0301-214/316
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1893/900346-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  18.04.1893 
Overført fra Rosenborggt. 10.
Overført fra: 0301-214/316
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1997/75254-1/105  Obligasjon  02.12.1997 
BELØP: NOK 15.000
Panthaver:Sameiet Rosenborggaten 8 Og 10  
Lnr: 1158943
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1997/75246-1/105  Seksjonering  02.12.1997 
opprettet seksjoner:
snr: 10
formål: Bolig
sameiebrøk: 35/2898
 
1999/11190-2/105  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  04.03.1999 
endring av formål/brøk:
snr: 10
formål: Bolig
sameiebrøk: 35/2949
2001/13568-1/105  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  09.03.2001 
endring av formål/brøk:
snr: 10
formål: Bolig
sameiebrøk: 35/2958
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr.33.
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-214/319
Rettigheter i eiendomsrett
2000/14694-1/105  Best. om adkomstrett   13.03.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:316 Snr:1 - 70
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: SAMEIET ROSENBORGGATA 8-10, Orgnr: 984929560
Sameiet består av 70 seksjoner.
Rosenborggt 8-10 S/E er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 984929560, og ligger i bydel Frogner i Oslo kommune med følgende adresse: Rosenborggata 8-10
- Forretningsførsel utføres av Hurd økonomi & regnskap AS.
- Renhold blir utført av Rene Trapper AS
- Styret kan nåes på rosenborggt8-10@styrerommet.net

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 84452230

Regnskap

- Inntekter
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1 936 986. Dette er kr 38 986 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak økning av felleskostnader
fra oktober 2019.
- Kostnader
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 1 620 358. Dette er kr 137 422 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere kostnader for
vaktmestertjenester, renhold og snørydding. Det er også vært lavere kostnader tilknyttet drift og vedlikehold av bygninger.
- Resultat
Årets resultat på kr 285 417 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
- Kommentarer til sameiets arbeidskapital pr. 31.12.2019.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 400 549.
Regnskap 2019 og budjsett 2020 følger vedlagt. Det er p.t ikke mottatt regnskap 2020 og budsjett 2021.

Vedtekter / husordensregler

- Husdyrhold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.
- Erverver og leier av seksjon må meldes til styret for registrering.
- Innvendig vedlikehold av egen seksjon samt andre rom som hører inn under seksjonen, påhviler fullt ut for egen regning den enkelte sameier.
- Ved utskiftning av kjøkkenventilator må ventilator være av type som fungerer opp mot borettslagets sitt ventilasjonsanlegg. F.eks. Flexit Tradition -S, avtrekkshette for sentralavtrekk.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har jobbet med følgende:
- Sagt opp avtale med vaktmesterfirmaet Genras og Pål Magnus Stensholt skal nå måle snø, bytte div pærer og andre vaktmesteroppgaver og fakturere for dette. Sameiet kjøpte bl. annet inn en snøfreser for å utføre jobben med snømåking. Dette vil utgjøre en stor besparelse for sameiet.
- Tegnet avtale med rasfare. De har hengt opp vimpler på de veggende der det var nødvendig.
- Opprettet avtale med Norsk heiskontroll.
- HMS-rutiner.
Det foreligger planer om fasaderehabilitering og oppgradering av uteområdene (oppstart juni 2021).
Felleskostnadene økte med 12,85 % fra 01.02.2021 pga vedtatt fasaderehabilitering
Iht styret er det er planlagt yttligere låneopptak, men styret tror ikke de vil ha noen husleieøkning med det første.
Det må alltid påregnes generelt vedlikehold av sameie. Innakalling og protokoll fra årsmøte 2020 følger vedlagt.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2018:
- Utarbeidet tilstandsrapport (obos-prosjekt)
- Reparert takrenner og nedløpsrør
- Tetting av vannlekkasje fra tak
- Reparasjon av balkonger
2017:
- Utbedring av avfallshus (montering av låsbar dør og lys)
2016:
- Utskifting vifter
- Byttet varmtvannsberedere i 8
- Brannluker i alle oppganger
2015:
- Utskifting vinduer 2.omgang
2014:
- Utskifting av en del vinduer
- Fasaderehabilitering
2012:
- Maling av fasade
2008:
- Diverse: Nytt gulvbelegg i trapperom og nye varmtvannsberedere
2007:
- Fellesområder + fasade: Oppussing og maling av trappeoppganger. Oppussing av fasade.
1998:
- Rehabilitering av nr. 10. Fullstendig inne- og uterehabilitering.
1995:
- Rehabilitering av nr. 8. Fullstendig inne- og uterehabilitering.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere. Dyr som er til sjenanse kan bli bedt fjernet. Rydd opp etter husdyret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkkenet. Praktisk fryseboks over kjøleskap medfølger også.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: TV.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Iht. selgers egenerklæringsskjema:
- Høsten 2019 ble det lagt mikrosement på bad utenpå opprinnelige fliser i regi av Pussexperten Patryk Pytko. Selger har selv monterte dusj, glassdør og servantskap.
- Kun byttet slukrist
- Montert downlight i tak stue/kjøkken/soverom. Vennetjeneste fra en bekjent av selger som er elektriker
- Økt felleskostnadene med 12,85 % fra 01.02.2021 pga vedtatt fasaderehabilitering
- Høsten 2020 ble det oppdaget lekkasje under oppvaskmaskin på kjøkken som skyldtes et hull i ledning til oppvaskmaskinen. Lekkasjen ble utbedret av Reco Bygg og Skadeteknikk. I tillegg medførte lekkasjen at oppvaskmaskin ble byttet, nytt gulv lagt i leiligheten og vegger kjøkken/stue/gang malt av Reco Bygg og Skadeteknikk. Arbeidet ble i sin helhet dekket av Sameiets forsikring i Gjensidige.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Rosenborggata 8, 0356, Oslo, Gnr. 214 bnr. 316 snr. 10 orgnr. 984929560 i Oslo kommune

Eier

Magnus Øren

Oppdragsnummer

17-21-0125

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.