# ETTERSTAD

Lys og fin 2/3-roms hjørneleil. med stor, solrik balkong | Nytt kjøkken | Vv/fyring inkl.| Rolig og sentralt!

Biskop Jens Nilssøns gate 24 , 0660 Oslo

BE OM SALGSSUM
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmegler
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

24%

har bolig mellom 60-120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 51 m²
Bruksareal 51 m²
Bruttoareal 56 m²
Tomt 33 950 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1957
Gårdsnummer 237
Bruksnummer 19
Energimerking D
FINN.no 220174549
Sist endret 10.06.2021 20:22
Prisantydning 3 690 000
Totalpris 3 772 608
Ligningsverdi 908 493,-

Beregnet totalkostnad

3 690 000,- (Prisantydning) 67 105,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 757 105,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 772 608,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og romslig 2-roms beliggende i 3. etasje, i et attraktivt og rolig område på Etterstad! Her bor du svært sentralt, og samtidig i landlige omgivelser med store grøntområder. Hjørneleilighet med arealeffektiv planløsning og store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse.
- Romslig og fin stue
- Sydvendt balkong på 7 kvm med gode solforhold
- Stilrent HTH-kjøkken fra 2020 med integrerte hvitevarer
- Luftig soverom med garderobeløsning
- Flislagt bad fra 2005 (i regi av brl) som er oppgradert i 2021
- Entré med skap
- Lofts- og kjellerbod
- Mulighet for leie av p-plass etter venteliste
- Beboerparkering
- Vv/fyring ved fjernvarme inkl.
- TV/bredbånd inkl.
- Hyggelige fellesareaer
- Veldrevet borettslag
- Supert kollektivtilbud i nærområdet

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og består av: Entré, bad, stue, kjøkken og soverom. Fra stuen er det adkomst til en sydvendt balkong på 7 kvm.
Innebygd skap i entré er medregnet i boligens primærareal iht. takstmann.
I tillegg disponerer leiligheten to boder, én kjellerbod på ca. 7,5 kvm og én loftsbod med gulvareal på 11,5 kvm (måleverdig areal på 2,5 kvm grunnet skråtak/lav takhøyde).
Borettslaget har fellesbod med stativer for bildekk, samt sykkelgarasjer og barnevogngarasjer.

Entré

Innbydende entré med som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Praktisk oppbevaringsplass til yttertøy og sko i nisje med hyller og gnagger, samt i innebygd skap (ca. 0,50 meter bredt). Dørcallinganlegg med portåpner.

Stue

Romslig og fin stue med store vindusflater fra flere sider, samt adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement.

Balkong

Utgang fra stue til en herlig, sydvendt balkong på 7 kvm med god plass til utemøblement, grill og planter (elektrisk grill og gassgrill er tillatt). Gode solforhold på dagen, frem til ca. 18:00 på sommerstid. Nydelig utsikt over grønne fellesarealer og mot Ekeberg. Balkongen er belagt med terrasseheller og har rekkverk av metall. Utebelysning, stikkontakt og markise.

Kjøkken

Stilrent HTH-kjøkken fra 2020 med enspeilsfronter i matt, hvit utførelse og benkeplater av laminat. Nedfelt rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; oppvaskmaskin fra AEG, kjøleskap med frysedel, komfyr, induksjonstopp og vegghengt ventilator fra Siemens. God skap- og benkeplass i innredningen. Fin sone for spiseplass/barstoler under benkeplate ved vindu.

Bad

Flislag bad som ble oppgradert i regi av borettslaget i 2005. Badet ble ytterliggere oppgradert i 2021 med nye gulvfliser med varme, nye dusjdører og dusjarmatur, nytt servantskap med armatur, speilskap og toalett. Nedsenket himling med panel og downlights. Vegghengt servantskap med skuffer og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, samt speilskap med overlys og stikkontakt på vegg over. Dusjhjørne med innfellbare dører og dusjbatteri med regnfallsdusj og hånddusj. Opplegg for vaskemaskin. Gulvmontert toalett.

Soverom

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side, samt øvrig møblement. Oppbevaringsplass i åpen garderobeløsning med hyller og kleshengerstativ. Soverommet vender også ut mot rolige omgivelser.

Overflater

Gulv: Gulvflater belagt med laminat. Nytt gulv på kjøkken og i entré i 2020. Lagt nye gulvfliser med varme i 2021 på bad.
Vegger: Vegger i hovedsak med malte slette flater. Malt vegger i stue og soverom 2016, samt malt entré i 2020. Fliser på bad.
Tak: Himlingsflater med malt betong. Downlights på bad. Takhøyde på ca. 2,51 meter.

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet i veletablert boligområde på Etterstad. Dette er et populært og veldrevet borettslag i barnevennlige omgivelser med store, flotte grøntområder rett utenfor bebyggelsen. Like ved ligger Etterstadparken med utsikt utover Oslo, sandvolleyballbane og lekeplass.
Parkarealer og turstier langs Alnaelva og i Svartdalsparken, i umiddelbar nærhet. Sentralt i forhold til Oslo Sentrum samtidig som det ligger godt tilbaketrukket fra støy. Kun en liten spasertur til Vålerenga og Kampen med flere hyggelige kaféer og restauranter. Her finner du også populære Kampen økologiske barnebondegård og Jordal idrettsanlegg. Fin spasertur på ca. 25 minutter til sentrumskjernen av Oslo.
Fra leiligheten er det gangavstand til Fyrstikktorget og Ensjø som er et område i Oslo under sterk, positiv utvikling hvor det etableres flere nye leiligheter, butikker og serveringssteder. Visjonen for bydelen er å skape en grønn oase midt i Oslo. Denne leiligheten er perfekt for deg som søker godt med luftige, grønne arealer i hyggelige omgivelser, men likevel ønsker nærhet til sentrum av Oslo gjennom hyppige kollektivavganger eller en kort gå- eller sykkeltur.
Kort vei til servicetilbud slik som post, bank, bakeri, matforretninger m.m. Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Prix, Rema 1000, Kiwi, eller søndagsåpen Nærbutikken. For den aktive, finner man flere treningsmuligheter i området med SATS kampen, Fresh Fitness, Valhall, Jordal Amfi og Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2023) i gangavstand. Flere barnehager og skoler for alle aldre ligger i umiddelbar nærhet. Brynseng Skole åpnet i 2017 (1-7 klasse) som kun er noen få minutter unna.
Helsfyr er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon i Oslo, og ligger kun 10 minutter unna. Her finner du Helsfyr T-bane (linje 1-4) som bruker ca. 7 min. til sentrum. 21-bussen fra Helsfyr går til blant annet Carl Berner, Grünerløkka og Aker Brygge. 37-bussen har hyppige avganger døgnet rundt, og stopper like ved (holdeplass Etterstad skole). Flybussen til Gardemoen stopper også ved Helsfyr.

Felleskostnader

3 801 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann og fyring v/fjernvarme, kabel-TV/bredbånd, trappevask, vaktmester, nedbetaling lån, felles forsikring, forr.førsel, komm. avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 3.356,- Trappevask 100,- Nedbetaling lån varmekabler 345,-
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.
Felleskostnadene øker i juni 2021 med kr 345,-/mnd (inkludert i oppgitte felleskostnader). Årsaken til økningen er at andelen starter på nedbetaling av lån til varmekabler i juni og nedbetalingen går over 10 år.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel fellesgjeld

67 105

Andel formue

22 292

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: OBOS01-98207930210
Type: Annuitet
Restsaldo: 18.845.891,-
Restløpetid: 15 år 6 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 1,75%
Andel av saldo: 67.105,-
Kapitalkostnader: 413,-
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Ingen IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 908 493 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 270 573 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 56 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue, kjøkken og soverom.
Bruttoareal: 56 m².
Innebygd skap i entré er medregnet i boligens primærareal.
Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og består av: Entré, bad, stue, kjøkken og soverom. Fra stuen er det adkomst til en sydvendt balkong på 7 kvm.
Innebygd skap i entré er medregnet i boligens primærareal.
I tillegg disponerer leiligheten to boder, én kjellerbod på ca. 7,5 kvm og én loftsbod med gulvareal på 11,5 kvm (måleverdig areal på 2,5 kvm grunnet skråtak/lav takhøyde).
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 33 950 kvm, Eierform: Fellestomt
Pent opparbeidet tomt med gressplen, prydbusker og diverse beplantning. Det er asfalterte internveier og sittegrupper på tomten. Borettslaget har også en felles grillplass med bord, benker og utepeis ved lekeplassen. Felles sykkelgarasjer, barnevogngarasjer m.m. Borettslaget har også dyrkekasser som er perfekt for de med grønne fingre (ta kontakt med styret ved ønske om plass).

Garasje / Parkering

Borettslaget har 110 parkeringsplasser (61 reserverte parkeringsplasser og 50 plasser for gateparkering). I tillegg er det 18 garasjer. Disse fordeles etter venteliste/annsiennitet. Styret lyser ut når noe blir ledig, og alle kan søke. Den av søkerne som er høyest på ventelisten får tilsagnet.
Priser (iht. hjemmeside):
P-plass med strømuttak: kr. 175,- pr. mnd.
P-plasser uten strømuttak: kr 150,- pr. mnd.
Garasje: Innskudd kr. 7.000,- + kr. 385,- pr. mnd.
Eierskiftegebyr: ca. kr 750,-, engangskostnad.
Se borettslagets hjemmeside for mer informasjon: https://www.etterstadvest.no/parkering.html. Ved salg av bolig må selger påse at parkeringsplassen sies opp.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over fire etasjer, samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong-/murkonstruksjoner. Utvendige fasader er forblendet med teglstein og trepanel. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har finéert Swedoor entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre, og to-lags glass fra 1988.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Det foreligger ferdigattest for fasadeendring/oppføring av balkonger fra 1995, samt ferdigattest på rehabilitering våtrom/røropplegg fra 2006. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Oppvarming

Tilknyttet felles varmtvann/oppvarming ved fjernvarme. Sentralvarme til radiatorer i stue, kjøkken og soverom. Elektrisk gulvvarme på bad.

Energiforbruk

2021 (Mai): 942 kWt, kr 585,-.
2020: 2878 kWt, kr 404,-.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter S-1852 av 12.04.1973. Området for øvrig er regulert til boliger, vei, friområde/grøntarealer, tomt for offentlig/allmennyttig formål (skole og barnehage), fareomr. kraftledning, tomt for garasje, rampe til p-kjeller m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringssak Etterstadsletta 5 - Bestilling av oppstartsmøte - Riving og oppføring av bygg - Etterstad videregående skole. Status: Mottatt sak 30.03.2019. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saktsnummer: 201905606.
Reguleringssak i Etterstadgata 10 - Dialogfase - nye Vålerenga sykehjem. Status: Mottatt sak 15.01.2021. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saktsnummer: 20160288.
Reguleringssak i Biskop Jens Nilssøns gate 5 - Detaljregulering - Boligbygg i 8 etasjer, servicesenter, næring og parkering. Det foreslås å omregulere planområdet for å regulere inn en ny boligblokk i tillegg til å videreføre eksisterende bebyggelse og formål innenfor planområdet. Det foreslås å videreføre eksisterende bebyggelse innenfor planområdet, samt å oppføre en ny boligblokk på 3905 m2 BRA, nytt underjordisk parkeringsanlegg på 1948 m2 BRA, og en begrenset utvidelse av eksisterende næringsbygg på ca. 335 m2 BRA. Status: Saken er avsluttet hos PBE. Se saksnr.: 201215349 for mer informasjon.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1986/78849-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  02.12.1986 
Vederlag: NOK 2.233.703
KJØPER:Etterstad Vest Borettslaget   Org.nr: 950158794
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1956/419344-1/105  Rettighet  06.12.1956 
Rettighetshaver:Postverket   Lnr: 1177857
LEIE AV NÆRINGSLOKALE
LEIE-TID: 5 ÅR
AVGIFT NOK
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA HJEMMELSHAVER/UTLEIER
MED FLERE BESTEMMELSER
 
1959/518819-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  10.11.1959 
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1959/521182-1/105  Obligasjon 17.12.1959 
BELØP: NOK 1.339.100
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  Lnr: 1087017
 
1994/21376-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  26.04.1994 
veket for: OBLIGASJON 1994/18888-1/105
 
1962/502446-1/105  Erklæring/avtale  22.01.1962 
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Korrekt dokumentnummer er iht pantebokskopi og manuell grunnbok: 1962/1246
 
1986/78849-2/105  Best. om adkomstrett  02.12.1986 
 Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
 
2021/273798-1/200  Pantedokument  05.03.2021
BELØP: NOK 21.050.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS   Org.nr: 911986884
Grunndata
1955/402922-2/105  Registrering av grunn  23.02.1955 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:237 Bnr:2
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 255 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Etterstad Vest Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950158794, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Biskop J Nilssøns Gt 14-28 og Etterstadsletta 91-99.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
- Borettslaget har egen hjemmeside med nyttig info: www.etterstadvest.no
- Etterstad Vest Borettslag har 1 ansatt (vaktmester)
- Telia (tidligere Get) er leverandør av kabel-TV og bredbåndstjenester - mulighet for individuelle oppgraderinger
- Fellesvaskerier i borettslaget som kan benyttes etter gjeldende bestemmelser
- Medlemskontingenten til OBOS er kr 200 pr. andelsleilighet for 2021
- Sykkelparkering, felles sykkelgarasje og barnevognsgarasje i borettslaget
- Borettslaget har dyrkekasser, hvor man kan dyrke urter, grønnsaker m.m. Søknad om dyrkekasse kan sendes til styret.

Forkjøpsrett

Andelseiere og dernest øvrige OBOS-medlemmer har forkjøpsrett. Denne paralellvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 86500575

Regnskap

Årets resultat på kr 1 880 293,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 2 930 461,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Det tas forbehold om at regnskapet blir godkjent av årsmøte.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Andelene skal være på kroner 100,-. Se også vedtekter og husordensregler for bestemmelser om ro og orden, bygningsmessige arbeider, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt m.m.
Endring av røropplegg (f.eks. ved flytting av kjøkken) krever søknad til styret. Godkjenning må foreligge før arbeidet igangsettes.
Etter at arbeid som har krav om autoriserte fagfolk (elektro, rør, VVS) er utført må samsvarserklæring sendes styret.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2020: Drenering, takstein, takluker, beslag, trapper, steinlegging, sykkelstativ; Det ble gjort arbeid med drenering ved BJN 16 og ESL 91, det var heldigvis ikke store fuktproblemer der. Takstein på alle tak er sjekket, og defekt stein ble byttet ut. Takluker ble sjekket og reparert. Beslagene ved alle gavler ble utbedret, og alle vindskier malt. Arbeidet ble ferdigstilt tidlig høst 2020. Trappene i ESL 97A var i veldig dårlig stand og ble revet og bygd opp igjen på nytt. Dette ble et tidkrevende og omfattende arbeid. Reparasjon av trappene i ESL 97B, BJN 26B og BJN 20 ble gjort etterpå. For alle oppganger i ESL 97, BJN 20 og BJN 26 ble det hakket opp gammel asfalt og lagt belegningsstein. Alle disse ni oppgangene har fått nye sykkelstativ.
Arbeid med steinlegging og sykkelstativ vil fortsette i 2021.
2019: I påvente av utredninger ble ikke planlagte store vedlikeholdsprosjekt utført i 2019. I et jevnt pågående arbeid med rørsystemer ble det brukt noe over 220 000 kr på VVS-vedlikehold, herav utskiftning av sirkulasjonspumper og nye tappekransvridere. Brannvernkontroll og bytte av røykvarslere i alle leiligheter er fra og med 2019 en årlig oppgave.
2018: Utvendig maling, elbil m.m. Utvendig maling: Vinduer, verandadører, treverk på veranda og en del av stålbjelkene ble malt og platene vasket. Ladeplasser el-bil: 4 felles ladeplasser for elbil etablert. Sykkelgarasjer: 6 sykkelgarasjer etablert. Rens ventilasjonskanaler: Rensing av ventilasjonskanaler påbegynt. Varmtvann/rør: Startet vedlikehold og utskiftning knyttet til varmtvannssirkulasjonen. Vaskeri: Nytt betaling- og bestillingssystem i vaskeriene.
2017: Garasjer, uteplass, bunnled, oljetank; Nytt takbelegg, plater på vegger, malt vinduer og porter i garasje. Byttet luftepiper på de siste blokkene. Lekeplassen ble oppgradert med ny sandkasse med lekebord, nytt fallbelegg på hele lekeplassen, ny huske og alle utemøbler er skiftet ut. Gamle oljetanker er tømt og forskriftsmessig renset. Alle bunnledninger er nå belagt med epoxystrømper.
2016: Bunnledning, vindu, luftepiper, armatur; Byttet 250 vinduer og 35 verandadører. Byttet luftepiper på 3 blokker. Nytt lysarmatur i alle fellesområder.
2015: Bunnledninger, asfalt, rør; Påbegynt arbeid med bunnledninger, trappeneser og pipebeslag. Byttet kloakkrør utenfor 14 og 22. Byttet alle kraner til radiatoranlegget.
2011-2014: Div rehabilitering; Nye brannsikre lofts- og kjellerdører. Nytt nøkkelsystem, loft-, kjeller- og inngangsdører. Inspeksjon og rensing av bunnledninger til alle blokkene.
2013: Utskifting/reparasjon av rør/kraner.
2011: Fasaderehabilitering alle blokker. Utskifting av gamle rør, installert reduksjonsventiler i kaldtvannsinntakene til blokkene. Påbegynt arbeid med generell rehabilitering av uteområdene.
Se mer detaljert vedlikeholdshistorikk (tilbake til 1991) som ligger vedlagt salgsoppgaven.
Iht. ekstraordinært årsmøte i oktober 2020:
- Vedtatt at det skal forsøkes å anlegge blomstreng etter at det er gjort forsøk med forskjellig jord og frø. Det er en forutsetning av at det opprettes en beboer-grøntgruppe. Gruppen må oppnevne en kontaktperson.
Iht. innkalling til årsmøte i mai 2021:
- I posten drift og vedlikehold er det beregnet blant annet kr 750 000,- til nytt callinganlegg og kr 2 000 000,- til opparbeiding av inngangsområder. Til informasjon er det bestilt ny og litt mer stillegående gressklipper. Høsten 2020 begynte utskifting av dørcallingene, halvparten ble tatt i 2020, resten skiftes i 2021.
- Styret har tatt opp et lån på kr 1 762 500,- i forbindelse med legging av nye varmekabler. Dette er et frivillig prosjekt, og de leiligheter som har ønsket å være med på ordningen har meldt dette til styret. Denne leiligheten har fått utført arbeidet i mars 2021. Lånet vil fordeles på de som er med på ordningen, men er ikke utbetalt pt. Beløpet på ca. kr 37.500,- blir lagt inn som gjeld på leiligheten i løpet av sommeren (når lånet som borettslaget har fått tilsagn om blir utbetalt). Felleskostnadene øker i juni 2021 med kr 345,-/mnd (inkludert i oppgitte felleskostnader). Årsaken til økningen er at andelen starter på nedbetaling av lån til varmekabler i juni og nedbetalingen går over 10 år iht. OBOS/styret.
Iht. styret er det ikke budsjettert med noe annen husleieøkning i år.
- Borettslaget utviklet i samarbeid med Obos Prosjekt en vedlikeholdsplan for 2019-2023. Styret foretar vurderinger og prioriteringer utifra denne planen for vedlikehold av bygningsmassen.
Se mer info om styrets arbeid som i årsberetningen.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se mer informasjon i innkalling til årsmøte og protokoll om ligger vedlagt i salgsoppgaven. Protokollen fra årsmøte foreligger ikkt pt.

Husdyrhold

Borettslaget Etterstad Vest har ett generelt forbud mot dyrehold. Det er derfor ikke tillatt å ha med seg eller anskaffe katt og/eller hund. Nye leieboere skal før innflyttingen undertegne spesiell erklæring om at forbudet vil bli overholdt. Det finnes allikevel noen unntak som kan gi dispensasjonsmuligheter. Se borettslagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Byttet varmekabler og gulv. Byttet dusjkabinett, dusjarmatur, servant, toalett. Gjort i Mars 2021 v/Elektrosivert AS.
- Gulv ble byttet og nye fliser lagt i Mars 2021 v/Elektrosivert AS.
- Eier har ikke fått fullstendig dokumentasjon enda, siden det er delvis gjort i regi av borrettslag. Skulle få dokumentasjon i Boligmappa.no, når alt er ferdig.
- Gjort radonmåling i borettslag, ingen utslag detektert.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer og automatisk strømmåler plassert i felles trappegang utenfor leiligheten. Hovedsikring på 40 ampere. Leiligheten har delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har brannslukningsapparat og røykvarslere.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Biskop Jens Nilssøns gate 24, 0660, Oslo, Gnr. 237 bnr. 19, andelsnr. 142 i ETTERSTAD VEST BORETTSLAG: med orgnr. 950158794 i Oslo kommune

Eier

Espen Hellerud

Oppdragsnummer

17-21-0127

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.