# GRÜNERLØKKA

Lys, luftig og gjennomgående 2(3)-roms selveier | Solrik balkong | Peisovn | Varmtvann og fiber inkl.| Nydelig gårdsrom

Thorvald Meyers gate 85A , 0550 Oslo

VISNINGER

5. august torsdag kl. 17:00-18:00

10. august tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thor Wæraas
Thor Wæraas Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

45%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

64%

har bolig mellom 60-120 kvm

81%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 54 m²
Bruksareal 54 m²
Bruttoareal 59 m²
Tomt 2 670 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1892
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 524
Energimerking F
FINN.no 221665999
Sist endret 01.08.2021 17:42
Prisantydning 4 550 000
Totalpris 4 742 860
Ligningsverdi 973 999,-

Beregnet totalkostnad

4 550 000,- (Prisantydning) 68 391,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 618 391,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 115 450,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 618 391,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 124 469,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 742 860,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en romslig og flott 2(3)-roms selveierleilighet som ligger fint til i 3. etasje, med super beliggenhet på Grünerløkka! Her bor du svært sentralt med kort vei til alle tenkelige fasiliteter. Boligen er gjennomgående og har arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rom. Fin takhøyde og store vindusflater som slipper inn mye lys og gir en luftig romfølelse.
- Vestvendt balkong med supre solforhold og nydelig utsikt over gårdsrom
- Lys og romslig stue
- Mellomgang/kontor med peisovn
- Separat kjøkken med pen innredning og integrerte hvitevarer
- Romslig bad med vaskemaskin
- Soverom med skyvedørsgarderobe
- Entré med skyvedørsgarderobe
- Lofts- og kjellerbod
- Flott gårdsrom med sittegrupper, bålpanne, lekeapparater m.m.
- Varmtvann og fibernett inkl.
- Super beliggenhet med gangavstand til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og består av: Entré, bad, stue, kjøkken, soverom og mellomgang/rom benyttet som kontor. Utgang fra kjøkken til vestvendt balkong på ca. 2,8 kvm.
Opprinnelig mellomgang på ca. 7 kvm er ifølge selgers opplysning delvis benyttet som kontor og derfor omtalt etter dagens bruk.
Leiligheten disponerer i tillegg én loftsbod (merket nr. 3 etg) med gulvflate oppmålt til ca. 8,5 kvm (deler av denne er ikke måleverdig grunnet skråtak/lav takhøyde), samt én kjellerbod oppmålt til ca. 2,3 kvm.

Entré

Lys og arealeffektiv entré med god plass til oppbevaring av bl.a. yttertøy og sko i skyvedørsgarderobe med speilfronter. Dørcallinganlegg med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Romslig og fin stue med god takhøyde og store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement.

Mellomgang/rom benyttet som kontor

Boligen har en praktisk mellomgang med mange innredningsmuligheter. I dag er rommet innredet/benyttet som kontor. Fin plass til skrivepult (perfekt for hjemmekontor) eller annet ønsket møblement. Peisovn i hjørnet som gir lun og god varme. Skorstein av teglstein oppgradert i 2016.

Kjøkken

Pen IKEA kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass. Profilerte fronter og vitrineskap, samt mosaikkfliser over benkeplate av tre. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; oppvaskmaskin fra IKEA, kjøleskap og fryser fra Electrolux, stekeovn og keramisk platetopp, samt vegghengt ventilator med kullfilter. Oppgraderinger: Kjøleskap og fryser fra 2018. Fra kjøkkenet er det adkomst til balkong.

Balkong

Utgang fra kjøkken til en herlig, vestvendt balkong på ca. 2,8 kvm med god plass til utemøblement og planter. Gode solforhold fra ca. kl 13:00 og utover kvelden, samt nydelig utsikt mot det hyggelig gårdsrommet. Her kan man glede seg til mange varme sommerdager utendørs! Balkongen er belagt med treheller og har rekkverk av metall. Utebelysning og stikkontakt.

Bad

Baderom med gulvflate belagt med gulvbelegg og vegger med malte baderomsplater. Vegghengt servant med ett-greps armatur og speilskap på vegg over servant. Dusjkabinett med skyvedører av glass og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Gulvstående høyskap med glassdører. Opplegg for vaskemaskin (denne medfølger), samt hyller på vegg over. Naturlig avtrekksventil på vegg. Oppgraderinger: Toalett fra 2017, vaskemaskin fra 2018 og dusjkabinett fra 2020. Badet er fra eldre ukjent årstall.

Soverom

Luftig og fint soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Rikelig lagringsplass i skyvedørsgarderobe med speilfronter og hvite fronter.

Overflater

Gulv: Laminat, byttet i 2015. Gulvbelegg på bad.
Vegger: Malte flater. Vegger med malte baderomsplater på bad.
Tak: Malte flater. Takhøyde opptil 2,65 meter.

Beliggenhet

I Thorvald Meyers gate 85A bor du i en sentral og attraktiv gate i hjertet av Grünerløkka, med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter! Her har du kort vei til Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken og Botanisk hage. Rett i nærheten finner du også Akerselva, Kubaparken og Grünerhagen m.m. Fra bakgården kan du gå rett ut i hyggelige Markveien.
Noen av de nærmeste naboene er det norsk libanesiske spisestedet Ben Reddik og vinbaren Territoriet. Noen få minutter unna finner du flere av løkkas mest populære spisesteder som italiensk på Trattoria Popolare, pizza på Villa Paradiso, meksikansk på Tijuana, tapas på Delicatessen eller Bon Lio, eller burger på Meat ST, Illegal og Munchies. Liker du å leve det gode liv, er Grünerløkka en bydel der de fleste finner en uteplass eller café som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar, Blå og Rebell for den som liker dans og moro. Er du ute etter litt mer brun og intim stemning passer kanskje Grünerløkka Brygghus, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Bettola for deg. Klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet og verdenskjente Wendelboe serverer kaffen. I Birkelunden og på Olaf Ryes plass arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.
På andre siden av Akerselva finner du også Vulkan, Oslos kreative og kulturelle næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, klatresenter, squashbane, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba, Nedre Foss gård og mye mer.
Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Langs Akerselva går det hyggelig tursti ved elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finnes flere treningssentre i nærheten, SATS på Schous Plass og Ringnes Park, EVO, Fitnessxpress, samt Avancia på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området. På Ringnes Park finner du også kino, blomsterbutikk, stor Meny-butikk m.m. Det er umiddelbar nærhet til flere matbutikker (også søndagsåpne).
God offentlig kommunikasjon med buss og trikk i umiddelbar nærhet. Nærmeste holdeplass er Schous plass trikkestopp med trikk linje 11, 12 og 18, som tar ca. 7 min til Oslo Sentralstasjon. Nærhet til holdeplass for buss 30 som tar deg direkte til Nydalen, samt Sentrum og Bygdøy. 31-bussen og 17-trikken kjører også via Heimdalsgata, og 21- og 33-bussen går fra Sannergata. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner eller fra Jernbanetorget. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Det er ca. 8 minutters gange til Oslo sentrum. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2, og samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset.

Felleskostnader

3 018 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, fibernett, nedbetaling fellesgjeld, dugnad, felles forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m Herav: Felleskostnader 2.669,- Dugnad 50,- Fibernett 299,-
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Fellekostnader økte sist med 3,5 % fra 01.01.2021.

Løpende kostnader

Strøm, evt. kabel-TV, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

68 391

Andel formue

11 263

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: OBOS03-98207497657
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 1.138.902,-
Restløpetid: 7 år 8 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt 3,20% (per 27.05.2021)
Andel gjeld: 19.363,-
Kapitalkostnad: 242,-
Lånenr: 2OB986-98207359505
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 2.920.564,-
Restløpetid: 10 år 9 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt 3,20% (per 27.05.2021)
Andel gjeld: 49.028,-
Kapitalkostnad: 452,-
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2021 iht. eiendomsskatteliste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 973 999 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 506 396 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 59 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue, kjøkken, soverom og mellomgang/rom benyttet som kontor.
Bruttoareal: 59 m².
Opprinnelig mellomgang på ca. 7 kvm er ifølge selgers opplysning delvis benyttet som kontor og derfor omtalt etter dagens bruk.
Leiligheten disponerer i tillegg én loftsbod (merket nr. 3 etg) med gulvflate oppmålt til ca. 8,5 kvm (deler av denne er ikke måleverdig grunnet skråtak/lav takhøyde), samt én kjellerbod oppmålt til ca. 2,3 kvm.
Styret presiserer noe som det har vist seg er uklart. Ingen seksjoner eier bodene «sine». Alle boder er fellesareal fordi ingen boder er seksjonert inn i en seksjon og ingen har noen gang betalt for arealet av bodplass. Praksisen for bod-disponering har lenge vært førstemann til mølla, noe som har resultert i at det er store forskjeller i hvor mye bodplass hver seksjon disponerer. Det ligger i styringsretten til sameiestyret å eventuelt omdisponere bodareal.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 670 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet som er flott opparbeidet med blant annet steinlagte gangstier, gressplen, trær, prydbusker og annen fin beplantning. Lekeapparater, flere sittegrupper og bålpanne.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur av naturstein. Bærende vegger i hovedsak av murkonstruksjoner. Etasjeskillere av tre. Utvendige fasader i pusset og malt mur. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Balkongdør med to-lags glass fra 2013. Vinduer med to-lags glass fra 1997. Vindu med to-lags glass i bad fra 2012. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.
Det foreligger:
- Ferdigattest for sammenslåing av leiligheter, wc, bad og rehabilitering av Thorvald Meyers gate 85 A + B datert 1981.
- Ferdigattest for balkonger mot gårdsrom datert 2014.
- Ferdigattest for restaurering skorsteiner datert 2016.
Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Salg og utleie skal meddeles styret til registrering med minst 14 - fjorten dagers varsel. Samtykke til utleie kan ikke nektes uten saklig grunn.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, samt peisovn i mellomgang. Skorstein av teglstein oppgradert i 2016. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger og forretning i 1. etg iht. S-2366 av 22.11.1978. Området er også regulert ihht til S-5007 av 13.06.2018 ihht. Thorvald Meyers gate - opprusting av gate. Området rundt er regulert til boliger, fellesareal (gangvei, lek og opphold), vei/fortau/trase for sporvei, friområde/park, tomt for allmennyttig formål, tomt for offentlig bygning (barnehager, sykehjem, herberg), byggeområde for kontor, forretning, off./allmennyttig formål (undervisning, kultur) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister.
Byggesak: Thorvald Meyers gate 85 B - Reetablering av brannskiller. Se mer info på Saksnr: 201803527, på plan- og bygg sine hjemmesider.
Byggesak: Thorvald Meyers gate 83 A - Veggmaleri. Se mer info på Saksnr: 202109174, på plan- og bygg sine hjemmesider.
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1936/402447-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  28.03.1936 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-228/524
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1992/55427-2/105  Pantsettelseserklæring  17.11.1992 
BELØP: NOK 20.000
Panthaver:Sameiet  Lnr: 1133546
Prioritet ETTER 90% AV LÅNETAKST AVHOLDT ETTER
FORSIKRINGSRÅDETS BESTEMMELSER.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1994/61860-1/105  Erklæring/avtale  31.10.1994 
Reseksjonering bestående kun av endrede tegninger for snr. 8 og 9 som hver består av 2 etasjer. Brøkene opprettholdes.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1999/6807-1/105  Erklæring/avtale  08.02.1999 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:136  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:137  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:139 Snr:1 -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:141  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:144  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:146 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:148 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:194 Snr:1 -28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:195  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:196 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:523 Snr:1 -3
Best. om rett til bruk av gårdsrom
rett til anlegg og vedlikehold av ledninger
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Kan bare slettes av Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1992/55427-1/105  Resek/deling av seksjon  17.11.1992 
oppdelt seksjoner: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 2131/3095
seksjonsameieandeler: snr: 20
formål: Bolig
sameiebrøk: 56/3095
Se servitutter dbnr 61860/94
 
2006/25170-1/105  Resek/tilleggssek  07.04.2006 
nye seksjoner: snr: 43
formål: Bolig
sameiebrøk: 61/3376
seksjonsameieandeler: snr: 20
formål: Bolig
sameiebrøk: 56/3095
 
2006/25170-3/105  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  07.04.2006 
endring av formål/brøk:
snr: 20
formål: Bolig
sameiebrøk: 56/3376
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-228/196/0/1-16
Rettigheter i eiendomsrett
1998/76598-1/105  Erklæring/avtale  30.12.1998 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:136  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:137  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:139 Snr:1 -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:141  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:144  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:146  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:148 Snr:1-9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:194 Snr:1 -28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:195  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:523 Snr:1 -43
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/direktør for eiendom-og utbygging.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter i festerett
1998/76598-1/105  Erklæring/avtale  30.12.1998  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:136  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:137  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:139 Snr:1 -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:141  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:144  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:146  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:148 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:194 Snr:1 -28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:195  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:523 Snr:1 -43
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/direktør for eiendom-og utbygging.
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-228/144/0/1-3
Rettigheter i eiendomsrett
1999/6600-1/105  Erklæring/avtale  08.02.1999 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:136  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:137  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:139 Snr:1 -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:141  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:146  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:148 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:194 Snr:1 -28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:195  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:196 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:523 Snr:1 -3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:524 Snr:1  -43
Best. om bruk av gårdsrom
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-228/141
Rettigheter i eiendomsrett
1999/9930-1/105  Erklæring/avtale  25.02.1999 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:136  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:137  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:139 Snr:1 -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:144  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:146  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:148 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:194 Snr:1 -28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:195  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:196 Snr:1 -16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:523 Snr:1 -43
Rett til bruk av gårdsrom
Rett til anlegg og vedlikehold av tekniske ledninger
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging
 
Rettigheter på 0301-228/137
Rettigheter i eiendomsrett
1999/11383-1/105  Erklæring/avtale   05.03.1999 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:136  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:139 Snr:1 -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:141  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:144  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:146  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:148 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:194 Snr:1  -28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:195  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:196 Snr:1 -16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:523 Snr:1 -3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:524 Snr:1 -43
Bruksrett til utearealet.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
plikt til å utbedre eiendommen i samsvar med komm.krav til bostandard.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra direktøren for etat for
eiendom-og utbygging.
 
Rettigheter på 0301-228/195
Rettigheter i eiendomsrett
1999/11390-1/105  Erklæring/avtale  05.03.1999 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:136  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:137  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:139 Snr:1  -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:141  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:144  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:146  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:148 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:194 Snr:1 -28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:196 Snr:1 -16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:523 Snr:1 -3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:524 Snr:1 -43
Gir rett til bruk av deler av utearealet tilhørende
Markveien 56b
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør
for etat for eiendom og utbygging
 
Rettigheter på 0301-228/146
Rettigheter i eiendomsrett
1999/11476-1/105  Erklæring/avtale  05.03.1999 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:136  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:137  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:139 Snr:1  -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:141  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:144  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:148 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:194 Snr:1 -28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:195  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:196 Snr:1 -16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:523 Snr:1 -43
Best. om bruk av gårdsrom
Rett til anlegg og vedlikehold av ledinger
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Kan bare slettes av Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging
 
Rettigheter på 0301-228/148/0/1-9
Rettigheter i eiendomsrett
2000/38781-1/105  Erklæring/avtale  06.07.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:136  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:137  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:139 Snr:1  -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:141  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:144  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:146  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:194 Snr:1 -28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:195  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:196 Snr:1 -16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:523 Snr:1 -3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:524 Snr:1  -43
Gårdsromsavtale
Bestemmelse om bruksrett
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Plikt til å utbedre eiendommen i samsvar med kommunale krav til bostandard ved utbedring (30 år) og kommunens minstkrav v/ utbedring av gårdsrom i boligkvartaler i indre by
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/dir.for etat for eiendom-og utbygging.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 44 seksjoner (37 leiligheter og 7 næringsseksjoner). Sameiet Thorvald Meyersgate 85 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 983984878, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Thorvald Meyers Gate 85.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er EY.
- Sameiets nettside har adresse: www.thm85.no og beboere har også tilgang til informasjon om boligen via Vibbo
- Homenet er sameiets leverandør av fibernett. Seksjonseierne kan kjøpe TV-tjenester gjennom Homenet.
- Sameiet har ikke vaktmester. Alle oppfordres til å ta ansvar for at det ser ordentlig ut i bakgården og i fellesarealene. Om noe er ødelagt, gi styret beskjed. Trappevask er beboernes ansvar.
- Nøkler og skilt til porttelefon skal bestilles hos styret.

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 80690475

Regnskap

Årets resultat for 2020 viste et overskudd på kr 490 047,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2020 var kr 669 652,-.

Vedtekter / husordensregler

- Salg og utleie skal meddeles styret til registrering med minst 14 - fjorten dagers varsel. Samtykke til utleie kan ikke nektes uten saklig grunn.
- Det er nedlagt forbud mot at juridiske personer kan erverve boligseksjoner. (Staten, fylkeskommuner og kommuner samt selskaper som har til formål å skaffe boliger og som ledes og kontrolleres av en av disse instansene, kan allikevel tilsammen erverve inntil 10 prosent).
- Installasjon av nye ildsteder må på forhånd godkjennes av styret.
Se for øvrig vedtekter for bestemmelser om vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.
Vedtektene følger vedlagt. Der er ikke mottatt husordensregler.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Diverse utført vedlikehold:
- Rehabilitering av utearealer, inkludert drenering, i 1999.
- Nytt tak i 2003.
- Fasaderehabilitering i 2011.
- Piperehabilitering 2015.
- På ekstraordinært årsmøte i 2020 ble det vedtatt at styret skulle undersøke behovet for brannsikringstiltak i gården. Så langt har styret kommet frem til er at sameiet helt klart trenger å oppgradere brannsikkerheten, og at dette er dyrt. Styret har planer om å få en oversikt over hva som er mest hensiktsmessig når det gjelder brannsikring (og kjellere, dette henger nok sammen) i løpet av 2021, men de tror ikke de kommer til å sette i gang større arbeider før tidligst høsten 2021. Dette vil medføre økte kostnader for kjøper. Styret sier også at det må regnes med at felleskostnadene vil øke noe mer enn ordinær prisstigning i årene framover, pga. vedlikeholdsetterslepet.
- Styret skal fortsette å ha dialog med Alexandria ifb. støy fra lokalene.
- Det ble også fremmet noen forslag om kjøp av loftsareal, men årsmøte utsatte disse sakene.
- Styret presiserer noe som det har vist seg er uklart. Ingen seksjoner eier bodene «sine». Alle boder er fellesareal fordi ingen boder er seksjonert inn i en seksjon og ingen har noen gang betalt for arealet av bodplass. Praksisen for bod-disponering har lenge vært førstemann til mølla, noe som har resultert i at det er store forskjeller i hvor mye bodplass hver seksjon disponerer. Det ligger i styringsretten til sameiestyret å eventuelt omdisponere bodareal.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Sameiet kan likevel forby dyrehold i vedtektene eller ordensreglene. Har sameiet forbudt dyrehold, kan brukeren av seksjonen likevel holde dyr dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. I henhold til eierseksjonsloven §28

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Slemdal Rør monterte nytt dusjkabinett i 2020
- Pipene ble rehabilitert 2016
- Det er en sprekk i taket
- Det ble bygget 23 nye balkonger i 2013. OBOS stod for prosjektet og Balkongteam stod for utførelsen

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i felles trappegang. Hovedsikring er på 25A. Leiligheten har åpent elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.
- TG 2 på bad: helhetsvurdering er valgt grunnet rommets alder og enkelte avvik. Se nærmere spesifikasjon i boligrapport.
- TG 2 på kjøkken: gjelder vannrør, innredning, avløpsrør og kullfiltervifte. Se nærmere spesifikasjon i boligrapport.
- Deler av mellomgang er benyttet som kontor og har ikke tilluftsventilasjon.
- TG 2 på øvrige rom: gjelder registrert sprekker i himling på kjøkken og soverom.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Thorvald Meyers gate 85A, 0550, Oslo, Gnr. 228 bnr. 524 snr. 20 orgnr. 983984878 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 56/3376

Eier

Katie Annika With

Oppdragsnummer

17-21-0128

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.