# GRÜNERLØKKA / RODELØKKA

Lekker 3-roms toppleil. fra 2012 | Solrik, sydvestvendt balkong | Heis | P-leie*| Lave fellesutg. med vv/fyring inkl.

Gøteborggata 12D , 0566 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

62%

eier sin egen bolig

3%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

76%

har bolig mellom 60-120 kvm

63%

av boligene er nyere enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 60 m²
Bruksareal 62 m²
Bruttoareal 68 m²
Tomt 1 706 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 2012
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 590
Energimerking D
FINN.no 220960751
Sist endret 14.06.2021 08:50
Prisantydning 6 150 000
Totalpris 6 312 769
Ligningsverdi 1 302 703,-

Beregnet totalkostnad

6 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 153 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 150 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 162 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 312 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og moderne 3-roms toppleilighet beliggende høyt og fint i 5. etasje (med heisadkomst), i et rolig og attraktivt område på Rodeløkka/Grünerløkka. Bygget er fra 2012 og leiligheten holder en generelt god standard. Gjennomgående og arealeffektiv planløsning, samt store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys og gir en luftig romfølelse!
- Sydvestvendt balkong med supre solforhold og fin utsikt
- Romslig og pen stue
- Stilrent kjøkken med hvitevarer som følger
- Pent, flislagt bad
- To fine soverom med garderobeskap
- Entré med walk-in-closet og bod
- Disponibel kjellerbod
- Heis
- Mulig å overdra eiers leieavtale på garasjeplass (1000,-/mnd)
- Lave fellesutg. med varmtv/fyring, samt fibernett inkl.
- Balansert ventilasjon
-Stort og flott gårdsrom
- Fortrinnsrett på barnehage i sameiet
- Rolig og sentralt

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje (med heisadkomst) og inneholder: Entré, bad, bod, to soverom, samt stue/kjøkken. Fra stue er det adkomst til en sydvestvendt balkong på ca. 6,7 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod (merket nr. 130) på ca. 7 kvm i U01.

Entré

Lys og innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Fra entréen er det adkomst til et meget praktisk walk-in-closet som har skyvedører med speilfronter. Innredning med skuffer, hyller og kleshengerstativ. Det er også adkomst til en innvendig bod med ekstra lagringsplass. Dørcallinganlegg med døråpner.

Stue

Romslig og pen stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og øvrig ønsket møblement. I tilknytning til kjøkkenet er det naturlig sone for spisestue med plass til mange rundt bordet. Åpen løsning mot kjøkken. Stue/balkongsiden av leiligheten ligger ut mot rolig gatetun.

Kjøkken

Stilren Sigdal kjøkkeninnredning fra byggeår (2012) med mye skap- og benkeplass. Lyse, slette fronter og eik finér benkeplate. Underlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Stikkontakter på vegg og benkeskapsbelysning over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som følger med; vinskap, kjøleskap med fryser fra Siemens, oppvaskmaskin fra Bosch, platetopp, stekeovn fra Goronje og ventilator tilkoblet avtrekk plassert i overskap. Oppgraderinger fra april 2021: Benkeplate av tre, oppvaskkum og ett-greps armatur.

Balkong

Fra stuen er det utgang til herlig, sydvestvendt balkong med flott utsikt over området. Dette er en skjermet og deilig uteplass med supre solforhold fra ca. kl 12:00 til 21:00 på sommerstid. Balkongen er på ca. 6,7 kvm med god plass til utemøblement, grill og planter. Balkongen er av støpt dekke og har rekkverk av metall og glass, samt stikkontakter.

Bad

Prefabrikkert, flislagt baderom fra byggeår (2012) med varme i gulv og downlights i himling. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, samt speil, belysning og stikkontakter på vegg over servant. Dusjsone med innfellbare dører av glass og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regnfallsdusj. Opplegg for vaskemaskin i hjørnet, samt vegghengt skap over. Vegghengt toalett. Mekanisk avtrekksventil plassert på vegg. Oppgraderinger fra april 2021: Dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regnfallsdusj. Servantskap og servant med ett-greps armatur.

Soverom 1

Luftig og pent soverom som er malt i en behagelig blåtone. To innganger som gjør rommet enkelt å møblere. God plass til dobbeltseng og nattbord, samt oppbevaringsplass i garderobeskap med hvite fronter. Begge soverommene i leiligheten vender mot rolige omgivelser.

Soverom 2

Dette er også et flott soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! God plass til seng, skrivepult eller annet ønsket møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap med hvite fronter.

Overflater

Gulv: Parkett. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater, samt fliser på bad.
Tak: Malte flater. Downlights med dimmer på bad.

Beliggenhet

Gøteborggata er en rolig og attraktiv gate på Rodeløkka/Grünerløkka med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Leiligheten ligger tilbaketrukket til, og samtidig med  gangavstand til Oslo sentrum, samt kort og trygg gangvei til skoler og flere barnehager, inkludert Læringsverkstedet barnehage i bakgården der beboerne har fortrinnsrett på plass. Hyggelige Sofienbergparken ligger like ved med flotte grøntområder, lekeplasser og sittegrupper.
Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Noen restauranter i området som er verdt et besøk er: Vespa og Humla, Perla, Café Stolen, Apostrophe med Omakase-meny og Lofthus-pizza, Villa Paradisio, Südøst, Txotx, Delicatessen, Bon Lio og mange fler. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre og bryggeriutsalg - alt finner du i nærmiljøet. Kiwi-butikk ligger rett ved.
Bydelen har flere store park- og grøntanlegg. Blant dem kan vi nevne Sofienbergparken (som ligger rett utenfor døren), Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Botanisk hage og Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter. Fra Akerselva går det fine turstier som strekker seg fra Maridalsvannet i nord, og helt til Bjørvika/sentrum i syd. Det er kun 5 min gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/ flerbrukshall (kunstis).
Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med populær Mathallen. Her selges spennende råvarer og du finner flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket. I tillegg er det en kort spasertur opp til Ringnes park, med blant annet Ringen Kino, SATS og stor Meny-butikk.
Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Carl Berner, samt trikk- og bussforbindelser fra Trondheimsveien, Schous plass og Thorvald Meyers gate m.m. Fra Københavngata busstopp kan du bl.a. ta buss 20, 21 og 33. Buss nr 30 går fra Dælenenggata. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum. Det er også flere bysykkel-stativ i området, som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret.

Felleskostnader

1 696 pr. mnd. Inkl. fjernvarme (varmtvann og fyring), fibernett, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, normalt vedlikehold m.m. Herav: Felleskostnader 1.597,- Fibernett 99,-
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel formue

17 410

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2021, iht. eiendomsskattelisten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 302 703 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 689 730 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 62 kvm, Bruttoareal: 68 kvm
5. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, to soverom, samt stue/kjøkken.
Sekundærareal: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærareal: Bod.
Bruttoareal: 68 m².
I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod (merket nr. 130) på ca. 7 kvm i U01.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 706 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet med tilgang til en fantastisk bakgård som er opparbeidet med blant annet hellelagte internveier, utelys, gressplen, trær, prydbusker og annen fin beplantning. Flere sittegrupper, lekeomeråde og sykkelparkering.
I bakgården arrangeres det hyggelige felles sammenkomster som f.eks. Birkelunden mmannskor og andre korps på 17. mai, julegrantenning og julekonsert med Pikekoret m.m.
Det er innelåste sykkelparkeringer i garasjeanlegg og i tilknytning til kjellerbod.

Garasje / Parkering

Nåværende eier leier plass i lukket, oppvarmet garasjeanlegg (kr. 1000,- pr mnd med forbehold om årlig justering iht. konsumprisindeks). Garasjeeier har bekreftet at leieforholdet kan videreføres til ny eier dersom dette er ønskelig. Garasjeeier kan installere el-lader ved behov, men da vil kostnaden isåfall øke med ca. kr 500,-/mnd.
Det kan også være mulighet for kjøp av garasjeplass v/ledighet. Plassene i garasjesameiet kan selges separat til seksjonseiere i andre sameier innenfor Konfektfabrikken så lenge det ikke er parkeringsmessig underdekning i sameiet plassen er tilknyttet. Det påløper et administrasjonsgebyr til forretningsfører etter gjeldende priser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer, samt to underetasjer. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stål. Utvendige fasader i pusset og malt mur samt liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 40dB og kikkehull. Balkongdør og vinduer med tre-lags glass fra byggeår. Se boligrapport for tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse fra 2012 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
Det gjenstår arbeider før ferdigattest kan gis ihht saksinnsyn på PBE. Se nærmere info på Saksnummer hos PBE: 201003373.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette. Melding med kontaktinfo etc. må sendes til styret/forretningsfører for registrering.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren varme til radiatorer tilknyttet felles varmesentral (fjernvarme). Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene. Elektrisk gulvvarme i bad.
Leiligheten har balansert ventilasjon.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretning, kontor, bevertning, offentlig bygning/allmennyttig formål (barnehage) etter bestemmelsene i S-4482 av 11.11.2009. Området rundt er regulert til byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning og offentlig bygning/allmennyttig formål, vei, gatetun og fortau, spesialområde for bevering (boliger), byggeområde for industri m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
2012/627058-6/200  Best. om adkomstrett   02.08.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:185  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:591  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:592  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:593  
Gangadkomst gjennom eksisterende portrom
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-227/590
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/627058-27/200  Erklæring/avtale  02.08.2012 
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/konstruksjoner
mellom gnr. 227 bnr. 590, 591, 592 ,593, gnr. 527 bnr. 3, 4
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-227/590
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/627058-30/200  Bestemmelse om kloakkledn  02.08.2012 
Bestemmelser om felles stikkledninger for avløp mellom gnr. 227 bnr. 590, 592
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-227/590
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/627058-32/200  Bestemmelse om vannrett  02.08.2012 
Bestemmelser om felles stikkledninger for vann mellom gnr. 227 bnr. 590, 591, 592, 593 gnr. 527 bnr. 4
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-227/590
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2012/702618-1/200  Seksjonering  29.08.2012 
opprettet seksjoner: snr: 78
formål: Bolig
sameiebrøk: 61/5807
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 84 seksjoner. Konfektfabrikken 1 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 911990245, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Gøteborggata 10-12.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.
- Hjemmesiden til sameiet: https://vibbo.no/konfektfabrikken-1
- Sameiet har avtale med Fortuna Renhold om renhold av sameiets fellesarealer og bytte av matter.
- Sameiet har avtale med Kone om periodisk service på heis.
- Sameiet har avtale med Inspecta om periodisk sikkerhetskontroll og godkjenning av heis.
- Sameiet har avtale med Bjerke Ventilasjon om periodisk service og bytte av filter på ventilasjonsanlegget de har levert. Bygget har balansert ventilasjon og derfor et omfangsrikt ventilasjonsanlegg på tak og i kjeller.
- Vaktmester for uteareal forstår brøyting og strøing. For å hjelpe til i dette arbeidet har man sammen med de øvrige sameiene avtale med Støen Service om rydding av snø med tungt redskap på traktor der man kommer til med dette på hovedgangveiene, samt strøing.
- Fiberleverandør er Lynet (inkludert i felleskostnadene). Den enkelte må selv inngå avtale med kabel-TV dersom man ønsker det.
- Nøkler/skilt bestilles hos styret pr e-post konfektfabrikken1@styrerommet.no. Dette gjelder nøkler til leilighetsdører. Postkasser er ikke en del av låssystemet og den enkelte kan kopiere disse selv.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7774265

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 97 357,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2020 var kr 1 568 117,-. Det tas forbehold om at regnskapet blir godkjent av årsmøte.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets formål er å ivareta sameiernes felles interesser i eiendommen og å sikre forsvarlig drift og vedlikehold av fellesområder, eiendeler, mv. tilhørende sameiet, til beste for så vel eiere og brukere av seksjonene. Sameiet er også forpliktet til å samarbeide og delta i felles forpliktelser for å ivareta felles interesser sammen med de andre sameiene som etableres i boligprosjektet "Konfektfabrikken" jf også pkt 10. Se vedtektene for bestemmelser om sameiernes og sameiets vedlikeholdsplikt, ombygging m.m. Vedtektene følger som vedlegg i salgsoppgaven. Selskapet har ikke husordensregler iht. OBOS.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Da bygget er nytt og i utgangspunktet ikke skal ha behov for reparasjoner eller høyfrekventvedlikehold har styret lagt opp til en kostnadseffektiv modell der styret utfører oppgaver som andre sameier leier inn vaktmestertjeneste til å gjennomføre, herunder bytte avlyspærer, etc. i fellesarealer inne og ute, tilsyn med sprinkleranlegg, tilsyn med fjernvarmeanlegg og tilhørende trykk og temperatur i varmtvannskrets og sentralvarmekrets, samt tilsyn med ventilasjonsvifter. Dette som et ledd i det kontinuerlig pågående arbeidet med å holde felleskostnadene så lave som mulig for sameierne. Man ønsker å konfiskere så lite som mulig av den enkelte sameier sine penger til å betale felleskostnader. Styret har også assistert beboere ved akutte skadetilfeller, blant annet ved vannlekkasjer og feilutløste og reelle brannalarmer.
For å ivareta behovet for å informere sameierne har styret opprettet to oppslagstavler, én i hver oppgang. Disse benyttes til kortere og raske meldinger, samt at beboerne kan benytte disse til oppslag om parkeringsplass for leie, etc. Det er ikke tillatt med oppslag av kommersiell art, med unntak av det styret med påskrift har godkjent at henges opp.
Iht. mail fra styret:
Mht ekstraordinære ting så har har sameiet hatt en konflikt gående med utbygger (Veidekke) der det nylig ble inngått forlik der Veidekke tar på seg å rette flere mangler mht lekkasjer til fellesområder i kjelleren/garasjen. Sameiet må imidlertid dekke egne saksomkostninger, i størrelsesorden ca. 1.1 mill. Dette vil bli belastet hver eier, hvilket vil påvirke felleskostnadene i størrelsesorden en drøy hundrelapp i måneden.
Styret har hatt en runde med forretningsfører og jurist for å finne ut av hvordan de skal dekke saksomkostningene etter konflikten med utbygger. Det viser seg å være mer komplisert enn det man trodde. Konfektfabrikkens fire blokker med totalt 254 boliger er organisert i fem sameier, K1-4 pluss Garasjesameiet. Garasjesameiet eies av andelseierne i K1-4 som har garasjeplass. Det er den juridiske enheten Garasjesameiet som har stått som juridisk motpart for Nordr (tidligere Veidekke). Det viser seg å ikke være rett frem at Garasjesameiet fakturerer de øvrige sameiene siden ikke samtlige sameiere har garasjeplass. Dette betyr at hver andelseier som har garasje i K1 vil stå ansvarlig for ca. 10 000 for å få dekket kostnadene til juridisk bistand. De uten garasjeplass vil slippe kostnaden.
Det er god økonomi i K1, og sameiet har i utgangspunktet oppsparte midler som kan dekke hele advokatregningen. Men siden ikke alle andelseiere har garasje kan vi ikke belaste fellesskapet. En mulig løsning er at samtlige med garasjeplass får en en faktura, samtidig som man ikke kaller inn felleskostnader en periode, for å på den måten å indirekte få tatt deler av kosten med oppsparte midler. Vi ønsker imidlertid å ikke tømme vedlikeholdskontoen helt, så det kan ligge an til at vi låner deler av beløpet.
Det er imidlertid litt vanskelig å fastslå eksakt hvordan sameiet løser dette. Men det ligger pr. nå an til at alle vil få en faktura på ca. 6000 som vil bli balansert mot at det ikke kreves inn fellesutgifter to-tre måneder, og at det resterende lånefinansieres - hvilket vil føre til en beskjeden økning i felleskostnader, i størrelsesorden et par hundrelapper.
Ut over det foreligger det ingen planer pt. som vil påvirke økonomien i sameiet.
Andre tiltak ifb. styrets arbeid:
- Forbedret temperatur og trykk på tappevann.
- Byttet utelampene i bakgården til vedlikeholdsfrie LED-lys.
- Byttet lampene i fellesområdene inne til vedlikeholdsfrie LED-lys.
- Innført renhold to ganger i uken som covid-tiltak.
- Ryddet og tømt det store lagerrommet i kjelleren.
- Byttet og justert pumper på port-dørene.
- Gjennomført julekonsert med Pikekoret i bakgården.
På gang:
- Fasadevask
- Maling av innvendige fellesområder.
- Oppgradering av bakgården.
- Bytting til digitale nøkler på felles dører.
Iht. innkalling til årsmøte 2021:
- Det er fremmet forslag om kameraovervåking ved postkassene i 1. etasje (skal stemmes over på årsmøte)
- Det er fremmet forslag om å innhente tilbud for opprettelse av takterrasse for felles utnyttelse av alle sameiere i K1 (skal stemmes over på årsmøte)
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling til årsmøte som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Protokoll foreligger ikke pt. da årsmøte avholdes i disse dager.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Sameiet kan likevel forby dyrehold i vedtektene eller ordensreglene. Har sameiet forbudt dyrehold, kan brukeren av seksjonen likevel holde dyr dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Ihht eierseksjonsloven §28. Dyrehold er ikke nevnt i sameiets vedtekter.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Fastmontert bokhylle i stue.
- Sykkeloppheng på soverom 2.
- Leselampene på soverom 1.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Skiftet dusjarmatur og baderomsmøbel med vask april 2021 v/24/7 Rørleggervakten. Kvittering kan fremlegges
- Det har vært observert skjeggkre i boligen. Behandlet i oktober 2020 med giftåte av Anticimex. Ikke observert noe etter dette. Kontroll april 2021 utført av Anticimex uten funn av skjeggkre, lagt ut ny åte rutinemessig.
- Lagt nytt polyuretan-dekke i hele garasjen mai 2021 v/Norsk Epoxy.
- El-anlegg: Årlig kontroll i regi av borettslagsstyret.
- Forslag om å lage felles takterrasse.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod. Hovedsikring og måler er plassert i felles tavle (ikke besiktiget). Leiligheten har skjult elektrisk
anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.
- Selger har observert skjeggkre i boligen. Dette er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Dette er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Iht. FHI kan skjeggkre bekjempes med forgiftet åte, og en markant økning i antall bekjempelser er registrert. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende. Iht. eier er dette behandlet i oktober 2020 med giftåte av Anticimex. Ikke observert noe etter dette. Kontroll april 2021 utført av Anticimex uten funn av skjeggkre, lagt ut ny åte rutinemessig.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Gøteborggata 12D, 0566, Oslo, Gnr. 227 bnr. 590 snr. 78 orgnr. 911990245 i Oslo kommune

Eier

Nicolas F Stedding Pia Helen Smedsrud

Oppdragsnummer

17-21-0129

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.