#TØYEN

Lys, luftig og gjennomgående 3-roms toppleil. i populære Sommerfrydløkken | Balkong | Vv/fyring inkl.| Idyllisk gårdsrom

Hertug Skules gate 8 , 0652 Oslo

BE OM SALGSSUM
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmegler
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

60%

eier sin egen bolig

18%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

31%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 60 m²
Bruksareal 60 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 232 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 1933
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 178
Energimerking G
FINN.no 219965320
Sist endret 11.06.2021 15:54
Prisantydning 4 250 000
Totalpris 4 640 465
Ligningsverdi 1 038 964,-

Beregnet totalkostnad

4 250 000,- (Prisantydning) 370 995,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 620 995,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 625,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 995,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 19 470,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 640 465,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en nydelig 3-roms toppleilighet beliggende høyt og fritt i 5. etasje, i populære Sommerfrydløkken aksjelag på Tøyen. Her bor du i en rolig gate, og samtidig svært sentralt! Boligen er gjennomgående og har arealeffektiv planløsning, god takhøyde, samt store vindusflater som slipper inn rikelig med lys og gir en luftig romfølelse.
- Herlig balkong med utsikt over idyllisk gårdsrom
- Romslig og pen stue
- Tidsriktige fargevalg og flotte, originale tregulv
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- To gode soverom
- Pent bad og toalettrom fra 2016 i regi av aksjelaget - vaskemaskin følger med
- Innbydende entré
- Rikelig lagringspass i boligen
- Lofts- og kjellerbod
- Fantastisk gårdsrom m/grill, bålpanne, lekeplass, sittegrupper m.m.
- Svært veldrevet aksjelag
- Vv/fyring ved fjernvarme inkl.
- TV/bredbånd inkl.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og består av: Entré, bad, toalettrom, to soverom, stue og kjøkken. Utgang fra soverom 2 til nordøstvendt balkong på ca. 4 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten én bod på loft med gulvflate på ca. 7,5 kvm (skråtak), samt én bod i kjeller på ca. 4 kvm.
Det er felles sykkelbod, bod for barnevogn, trimrom/gym, hobbyrom, rom for smøring av ski ol. i aksjelaget.

Stue

Romslig og lekker stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord, hyller og øvrig ønsket møblement. God takhøyde og store vindusflater som bidrar til gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. Flotte, originale tregulv og tidsriktige fargevalg. Åpen løsning mot kjøkkenet.

Kjøkken

Stilrent IKEA-kjøkken med hvite, slette fronter (nye fronter i 2016) og fliser over heltre benkeplate. God skap- og benkeplass i innredningen. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur, samt overbelysning under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer: kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, komfyr, nedsenket platetopp, samt ventilator i overskap med kullfilter.

Soverom 1

Lyst og luftig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Rikelig oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe med hvite fronter (2 meter bred). Dette soverommet vender ut mot rolig gate, og har fin utsikt mot Sommerfrydhagen og mot Ekeberg.

Soverom 2

Dette er også et flott soverom med god størrelse. Egner seg ypperlig som barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! God plass til seng/sovesofa, skrivepult eller annet ønsket møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap med hvite fronter (1 meter bred). Dette soverommet har adkomst til balkong, og ligger vendt ut mot den skjermede bakgården.

Balkong

Fra soverom 2 er det utgang til den herlige, nordøstvendte balkong på ca. 4 kvm. Her er det plass til utemøblement, grill og planter (elektrisk grill og gassgril er tillatt). Balkongen ligger vendt ut mot den idylliske bakgården, og har sol på morgen/formiddag. Her kan man glede seg til de varme sommerdagene vi har i vente! Balkongen er belagt med terrassebord og har rekkverk av stålkonstruksjoner.

Bad og separat toalettrom

Pent flislagt baderom fra 2016 som ble rehabilitert regi av aksjelaget ifb. felles rør- og våtromsrehabilitering. Varme i gulv og nedsenket himling med downlights. Gulvstående servant med ett-greps armatur, samt vegghengt speil med hylle, belysning og stikkontakt over. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regnfallsdusj. Avtrekksventil på vegg. Opplegg for vaskemaskin (denne følger også med).
Boligen har et separat, flislagt toalettrom (også rehabilitert i 2016) som ligger i praktisk tilknytning til entréen. Vegghengt servant med ett-greps armatur og vegghengt speilskap over. Vegghengt toalett tilkoblet sisternekasse fra Geberit.

Entré

Innbydende og arealeffektiv entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av leiligheten. God plass til oppbevaring av yttertøy, sko og annet i en dyp skyvedørsgarderobe (1,90 meter bred) med tapetserte fronter og speilfront. Knagger på vegg, samt dørcallinganlegg med portåpner og video.

Overflater

Gulv: Originale tregulv i oppholdsrom som er slipt og lakkert i 2017. Fliser med gulvvarme på bad, og fliser på toalettrom.
Vegger: Malte flater. Malt veggflater i entré i 2018, samt malt veggflater i stue/kjøkken og soverom 2 i 2021. Fliser på bad og på toalettrom.
Tak: Malte flater. Downlights i himling på bad. God takhøyde på ca. 2,64 meter.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag i et område i rask vekst. Leiligheten befinner seg i en tilbaketrukket og rolig gate, men samtidig sentralt på Tøyen, med kun noen få minutters gange fra Tøyen Torg med sine butikker, bibliotek, kafeer og utesteder. I umiddelbar nærhet ligger også Kampen bydel med sitt særegne, trivelige og barnevennlige miljø mens Grønland og Grünerløkka med sitt yrende folkeliv både morgen og kveld, ligger en 10 minutters spasertur unna. Vakre Botanisk Hage ligger like ved, og det er få minutters gange unna de sentrale bygatene. Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler.
På Tøyen finner du blant annet Tøyen Torg, som virkelig har fått et løft de siste årene, hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Her har du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, Wasabi Sushi, tyrkisk på Anatolia, Skatten, asiatisk på Munks m.m. Grådi serverer kanskje byens beste brunsj og Brutus Mat og Vinbar byr på spennende småretter og nydelig naturvin. Det er kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Meny, søndagsåpne butikker som Joker og Bunnpris, samt diverse grønnsakforretninger.
På Grønland finner du blant annet Grønlandskvartalene, som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, T-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også her, som for eksempel Oslo Mekaniske Verksted, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa" som den kalles på folkemunne, ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber. Grünerløkka som også ligger en liten gåtur unna, kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre.
Om man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken, finner man blant annet Botanisk Hage, Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2023), SATS på Kampen, Grünerløkka og Bjørvika, Fresh Fitness m.m. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken i august og ligger kun 5 min gange fra leiligheten.
Det er kun 10 minutters gange til sentrum. Bjørvika ligger også godt innen rekkevidde og her du kan besøke Operahuset, Deichman bibliotek, og det nye Munch-museet. Her kan du også ta en tur ut til den flotte badeplassen ved Vannkunsten eller på Sørengkaia, som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne.
Kort vei til T-banestasjon på Tøyen, samt holdeplass for bl.a. 20-bussen, 60-bussen, 37-bussen like i nærheten. Veien er heller ikke lang ned til Oslo S med Flytoget, trikk, tog, T-bane og buss i alle byens retninger. Det er også bysykkel-stativer i området som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret.

Felleskostnader

4 884 pr. mnd. Varmtvann og fyring ved fjernvarme, kabel-TV/bredbånd (grunnpakke), vaktmestertjeneste, trappevask, nedbetaling lån, drift og vedlikehold, felles forsikring, forr.førsel, komm.avg. m.m. Herav: Lån fjernv. 346,- Felleskostn. 3.848,- Lån/Renter 690,-
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. laget v/styret og det er opp til aksjeslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Eiendomsskatten kreves inn fire ganger årlig, og følger terminene til kommunale avgifter (mars, mai, august og oktober).

Andel fellesgjeld

370 995

Andel formue

46 090

Fellesgjeld / lånevilkår

Aksjelaget har 3 lån:
Lånenummer: OBOS01-98207510823
Type: Annuitet
Restsaldo: 23.222.901,-
Restløpetid: 25 år
Term. pr. år: 12
Rente: Flyt 1,95% (per 12.05.21)
Andel av saldo: 160.328,-
Kapitalkostnader: 802,-
Lånenummer: OBOS03-98207778842
Type: Annuitet
Restsaldo: 12.133.888,-
Restløpetid: 28 år 3 md.
Term. pr. år: 12
Rente: Flyt 1,95% (per 12.05.21)
Andel av saldo: 84.033,-
Kapitalkostnader: 323,-
Lånenummer: 3OB928-98207366676
Type: Annuitet
Restsaldo: 12.065.354,-
Restløpetid: 18 år 8 md.
Term. pr. år: 12
Rente: Flyt 1,95% (per 12.05.21)
Andel av saldo: 126.634,-
Kapitalkostnader: 678,-
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 038 964 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 740 270 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
5. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom, toalettrom og bad.
Bruttoareal: 66 m².
I tillegg disponerer leiligheten én bod på loft med gulvflate på ca. 7,5 kvm (skråtak), samt én bod i kjeller på ca. 4 kvm.
Boligen er tidligere omgjort fra opprinnelig planløsning ved å flytte kjøkken ut til stue, og etablere et ekstra soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger

Tomt

Areal: 232 kvm, Eierform: Eiet tomt
Aksjelaget har et stort og idyllisk gårdsrom til glede for store og små beboere. Bakgården har et opphevet nivå hvor det er flere sittegrupper med puter, parasoller og felles griller. Det har også nylig blitt kjøpt inn en bålpanne som har blitt meget populær. Her er det rom for å invitere venner eller naboer på hyggelige sammenkomster og middager utendørs. Det er også lekeapparater og sykkelparkering, samt innendørs (låst) sykkelrom og rom for barnevogner i bakgården. Gårdsrommet er opparbeidet med heller, internstier, gressplen, flaggstang, utebelysning og diverse fine blomster og annen beplantning. På sommerstid er det sol på felles uteplass til rundt 19 - 20.
Dette er en bakgård som lever og som rommer alle - familier, enslige, par, eldre og unge! Du velger helt selv hvor aktivt du vil delta, men det er muligheter for å bli med på halloweenfeiringer for barna, felles juletretenning osv. Det har også vært arrangert utekino, grillfester, utekonserter og fotball på storskjerm i bakården.
På fremsiden av gården er det laget parsellhager hvor beboere med grønne fingre kan dyrke egne urter og grønnsaker (ta kontakt med Hagelagets styre ved ønske om å leie plass).

Garasje / Parkering

Det finnes flere ladeplasser i nærområdet, bl.a. ved Kiwi, ca. 50 meter fra leiligheten.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer, samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør med brannklasse B30 samt kikkehull og dørpumpe. Balkongdør fra 2010. Vinduer fra eldre ukjent årstall
med karmer av tre og to-lags glass. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 og 5-6 kan man med godkjenning fra styret i aksjelaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Aksjeeier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan aksjeeier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året. Se for øvrig vedtektenes §3-2 for utfyllende bestemmelser. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet ved radiatorer via fjernvarmeanlegg samt tilknyttet felles varmtvann for bygningen. Elektrisk gulvvarme på bad. Fjernvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.
I 2019 var det utskifting av sentralfyr og radiatorer i regi av borettslaget.

Energiforbruk

I 2020 var totalbeløpet for strøm kr 1 056,- (eks. nettleie) og forbruket var 4 011 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området for øvrig er regulert til boliger, friområde, fellesområde, vei/annet veiareal, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, forretninger, kontor, industri, lager, bevertning, konferansesenter m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
For øvrige planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider: https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

å eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1937/904325-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  12.07.1937 
Vederlag: NOK 0
KJØPER: Sommerfrydløkken AS Org.nr: 921706553
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1935/901487-1/105  Rettighet  19.12.1935 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  Org.nr: 958935420
LEIEAVTALE
LEIE-TID: 50 ÅR
ÅRLIG AVGIFT NOK 250
TRANSFORMATORSTASJON
 
1937/404318-1/105  Best. om adkomstrett  12.07.1937 
Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1937/404319-1/105  Erklæring/avtale  12.07.1937 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1999/26546-1/105  Erklæring/avtale  27.05.1999 
Rett til bruk av utearealet på del av eiendommene
Rett til å anlegge og vedlikeholde tekniske ledninger
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Kan bare slettes av Oslo kommune ved direktør for Bolig- og eiendomsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2011/230753-1/200  Pantedokument  23.03.2011 
BELØP: NOK 16.356.920
Panthaver: OBOS BBL Org.nr: 937052766
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/186558-1/200  Pantedokument  03.03.2016 
BELØP: NOK 27.000.000
Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/790195-1/200  Pantedokument  08.07.2019
BELØP: NOK 15.000.000
Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
1937/404312-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  12.07.1937 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA TIDL ÅKEBERGVN 28B
 
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-231/258
Rettigheter i eiendomsrett
1992/24518-1/105  Best. om adkomstrett  13.05.1992 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:25  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:166 Snr:1 -39
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:174  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:175  -181
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:254 -256
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:398  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:400  
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging.
Rett til å anlegge og vedlikeholde tekniske ledninger.
Rett til bruk.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Boligaksjeselskapet består av 145 leiligheter, og i tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Boligaksjeselskapet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 921706553, og ligger i bydel 1 Gamle Oslo i Oslo kommune.
Adresse: Sigurds Gate 15 og 17, Hertug Skules Gate 2-14, Bisp Nikolas' Gate 6 og Kjølberggaten 18-22.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Aksjeselskapets revisor er BDO AS.
- Selskapet har egen hjemmeside: http://www.sommerfrydlokken.no. Her finner du mer info om blant annet ringeklokkeskilt, nøkler, utleie, husordensregler og vedtekter. Skal du pusse opp leiligheten din, finner du også informasjon om søknadsplikt og annet her.
- Aksjelaget har også facebook-side som beboere kan melde seg inn i.
- Kjøper bes sende e-post til styret i Sommerfrydløkken, styret@sommerfrydlokken.no, med leilighetsnummer, navn og mobiltelefonnummer slik at styret har nødvendig kontaktinformasjon. Styret bruker gjerne e-post ved kontakt med eiere.
- Telia (tidligere Get) er aksjeselskapets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Basishastighet inkl. i månedsleie, men denne kan oppgraderes til inntil 1250 Mbit/s.
- Fellesvaskeriene ligger i Hertug Skules gate 4 og 10, og i Kjølberggata 20.
- Hobbyrom i Hertug Skules gate 14.
- Trimrommet finner du i kjelleren i Sigurds gate 17.
- Barnevognsparkering i kjelleren i Hertug Skules gate 14 og Kjølberggata 18, samt parkeringsrom i bakgården.
- Sommerfrydløkken AS har en fast ansatt vaktmester.
- Aksjeselskapet har avtale med Absolutt Rens om renhold av fellesarealene.
- Aksjelaget har en vaktmesterleilighet som har blitt leid ut for kr 13.500,-/mnd.
- Det avholdes dugnad to ganger i året, der det også settes ut kontainere slik at beboere kan kvitte seg med ting. På dugnadene blir det servert grillmat, og dette er en hyggelig anledning for å hilse på naboene.
- Det blir satt ut mobil gjenbruksstasjon i Hertug Skules gate én gang i uka (settes ut av kommunen og parkeres i gata) - meget praktisk for beboerne.
- Spesielt ved salg av eiendom uten tinglysning: Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87892191

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 11 888 062,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital og låneopptak. Styret fikk fullmakt til låneopptak totalt kr 15 000 000,-. I 2019 er det utbetalt totalt kr 12 050 000 av lånetilsagnet (kun 12 665 000,- av lånet ble utbetalt iht. OBOS). Avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Se note 19 for låneinformasjon.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 1 919 124,- og holder et godt nivå. Se for øvrig regnskap.

Vedtekter / husordensregler

Selskapets aksjekapital er på kr 405 900 fordelt på 4059 aksjer á kr 100. Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig.  Aksjelagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Se vedtektene og husordensreglene som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført vedlikehold:
2019: Nytt varmeanlegg.
2018: Snø- og issmelteanlegg på takene. Varmebrett montert av Ice-Con AS.
2016-2017: Rør- og våtromsrehabilitering.
2015: Forprosjekt rør- og våtromsrehabilitering. Fjerning av oljetank.
2014: Nytt bygg for barnevogner på øvre del av bakgården. Nye, doble sykkelstativ i bakgårdsbygget. Kontroll og erstatning av manglende brannvernutstyr i alle leiligheter.
2013: Nytt rekkverk på gangbru i bakgården. Varmekabel i takrenne i hjørnet HS 2. Nye målere til radiatorer i alle leiligheter.
2013-2014: Utbedring av sprekker og mal. Fasade og brannbalkonger BN 6 (mot bakgård) og KJ 18 (begge sider). Mur rundt lekeplass og ved trapp til øvre plan. Nettstasjon i bakgården.
2012: Utskifting av 56 vinduer, hvor utskiftning ble ansett nødvendig. Ettersyn og bytte av defekt brannvernutstyr i 144 av 146 boliger.
2011: To brosteinsstier ble reparert i bakgården og nye utemøbler ble innkjøpt.
2010: Det er i 2010 startet opp med opprettelse av balkonger. Opp til hver og en leilighet om de ønsker balkong.
2008: Oppgradering av lekeplassen.
2007: Maling av vinduskarmer mot gården i Bisp. Nikolasgate og Hertug Skulesgate. Oppussing av oppgangene inkludert baktrapper. Skifte av vinduer i Bisp. Nikolasgate/Hertug Skulesgate 14.
2006: Nytt callinganlegg. Maling vinduer oppgang.
2005: Reparasjon fyren.
2003: Tak skiftet ut.
For mer utfyllende vedlikeholdsliste (tilbake til 1995), se vedlagt årsberetning i salgsoppgaven.
Det ble vedtatt på ekstraordinær GF 11.12.18 å skifte ut dagens varmeanlegg med fjernvarme. Alle radiatorer og rørføringer erstattes med nytt. Arbeidene var i gang per okt 2019. Varme- og radiatorprosjekt i Sommerfrydløkken, som har byttet både varmeanlegget og alle radiatorer i leilighetene. Alle radiatorer var montert og varmen ble skrudd på i oktober 2019.
Styret takket ja til lånetilbud fra OBOS inntil kr 15.000.000 med inntil 6 delutbetalinger, og siste trekk på 615.000 var i september 2020. (Kr 12.665.000,- ble endelig lånesum, så det vil ikke lånes opp noe mer under den lånerammen. iht. styret/OBOS).
Styrets arbeid siste periode har bl.a. omfattet radiator- og varmeprosjektet, krav fra S-bygg som nå er avgjort, utskiftning av belysning i fellesareal, samt igangsatt undersøkelser for setningsskader i bygningsmassen. Styret har også arbeidet med en helhetlig plan for uterommet, samt avtale med Elvia AS om leie av grunn til nettstasjon. Det er også gjort endringer i renovasjonsavtaler for å spare kostnader. Se nærmere info om styrets arbeid i årsberetning.
Iht. styret vil de gå i gang med en kartlegging av vinduene i bygningsmassen. Noen er dårlig forfatning, slik at de ikke så enkelt kan la seg reparere, og bør derfor kanskje skiftes ut. Dette vil bli gjort til høsten. Det er pt. ikke vedtatt noe mer, ingen sak for Generalforsamlingen, og det er ingen kostnadsestimat på dette per dags dato. Syret må også vurdere hva det er økonomi til i denne sammenheng.
Felleskostnadene vurderes løpende og kan bli justert hvis det skulle dukke opp nødvendig vedlikehold, lånerenten øker, eller andre ting iht. styret.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er kun tillatt med ett husdyr per bolig. Det er kun tillatt med dyr som kan luftes i bånd eller som holdes innendørs. Dyreholdet skal ikke være til sjenanse eller ulempe for øvrige beboere. Se lagets husordensregler § 3 for mer informasjon.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
- Projektor og stringhylle medfølger ikke (kan evt. kjøpes separat etter nærmere avtale)
- Alle hvitevarer (også vaskemaskin på bad) følger med uten noen form for garantier
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Total rehabilitering av bad/toaletter i alle leiligheter inkl. soilrør i regi av aksjelaget. Arbeidet ble utført i 2016/2017 v/S-Bygg AS. Arbeidet foregikk i regi av aksjelaget, dokumentasjon på utført arbeid foreligger.
- Utført arbeid med el-anlegg i forbindelse med baderomsrehabilitering i regi av aksjelaget i 206/2017, utvidelse av el med ekstra kurs og egen jordfeilbryter for bad i 2021. Dokumentasjon foreligger for begge deler. Arbeid utført av TRG-elektro AS og Brodal Elektro AS
- Oppvaskmaskinen stopper og piper ca. halvveis gjennom vask, må da skrus av og startes opp igjen. Trenger antageligvis service.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tmn@schalapartners.no eller SMS: 47 62 91 51 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Leiligheten har delvis åpent og delvis skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarslere. Brannslokkningsapparat av pulver fra 2021.
- Rømningsvei til balkong ved siden av skal ikke sperres.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Hertug Skules gate 8, 0652, Oslo, Gnr. 231 bnr. 178, aksjebrevnr. 1585-1612 i Sommerfrydløkken As boligaksjeselskap med orgnr. 921706553 i Oslo kommune

Eier

Benedikte Austad Karl Magnus Bergman

Oppdragsnummer

17-21-0131

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.