#SAGENE

Lys og pen 2-roms endeleil. | Solrik balkong | Fin utsikt | Heis | Felles takterrasse | Vv/fjernvarme inkl. | Parkering*

Hammergata 18A , 0465 Oslo

BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

24%

har bolig mellom 60-120 kvm

77%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 51 m²
Bruksareal 51 m²
Bruttoareal 56 m²
Tomt 1 173 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 6
Byggeår 1937
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 93
Energimerking G
FINN.no 220558153
Sist endret 11.06.2021 11:56
Prisantydning 4 300 000
Totalpris 4 481 898
Ligningsverdi 1 013 515,-

Beregnet totalkostnad

4 300 000,- (Prisantydning) 161 834,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 461 834,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 594,- (Innflytningsgebyr kjøper) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 625,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 995,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 20 064,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 481 898,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og flott 2-roms endeleilighet beliggende høyt og fint i 6.etasje (med heisadkomst), i et populært nabolag på Sagene! Boligen har god takhøyde og vinduer fra flere sider som skaper gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse.
- Solrik, sørvestvendt balkong med hyggelig utsikt
- Romslig og pen stue
- Tidsriktige fargevalg og originale tregulv
- Separat kjøkken med hvitevarer inkl.
- Flislagt bad fra 2012 (i regi av aksjelaget) med vaskemaskin
- Soverom med skyvedørsgarderobe
- Entré med plassbygd skap
- 2 disponible boder
- Nye vinduer/balkongdør i 2017
- Stor, felles takterrasse med panoramautsikt
- P-plasser "førstemann til mølla" (elbil lading kommer)
- Vv/fjernvarme inkl.
- TV/internett inkl.
- Ingen dok.avg.
- IN-ordning (mulig å redusere felleskostn. med ca.543,-)
- Veldrevet aksjelag
- Sentralt og rolig!

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 6. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, stue, kjøkken, soverom og bad. Utgang fra stue til sørvestvendt balkong på ca. 2,1 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten én bod i 6. etasje på ca. 2 kvm, samt én kjellerbod på ca. 3,8 kvm.

Entré

Lys og arealeffektiv entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko i plassbygd garderobeskap (0,90 meter bredt), samt plass til andre oppbevaringsløsninger. Dørcalling med portåpner plassert ved entrédør.

Stue

Romslig og flott stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Fin takhøyde, store vindusflater fra to sider (sør og vest), samt adkomst til balkong gjør rommet ekstra lyst og luftig.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en herlig, sørvestvendt balkong på ca. 2,1 kvm med fin plass til utemøblement. Supre solforhold (ca. kl. 13-21 om sommeren) og fin utsikt over området.

Kjøkken

Separat kjøkken som har innredning med profilerte fronter, vitrineskap, samt fliser over benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps armatur fra Oras. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som følger med; komfyr med keramisk platetopp fra Electrolux, oppvaskmaskin fra Siemens, kjøleskap med fryser fra IKEA, samt ventilator i overskap med kullfilter. Fin plass til spisebord ved vinduet.

Bad

Flislagt baderom fra 2012, som ble oppgradert i regi av aksjelaget. Varme i gulv og nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap med profilerte fronter og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Oras. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med skyvedør av glass og dusjarmatur fra Oras. Gulvstående toalett fra Ifö, samt veggskap over. Naturlig avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin i hjørnet.

Soverom

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side, samt annet ønsket møblement. Rikelig oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe med hvite fronter og speilfront (ca. 2,50 meter bred).

Overflater

Gulv: Originale tregulv i oppholdsrom, malte tregulv på kjøkken, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater og malt mur, samt fliser på bad.
Tak: Malte flater og malt mur. Nedsenket himling med downlights på bad. Takhøyde på ca. 2,67 meter.

Felles takterrasse

På toppen av bygården finner man kanskje Sagenes beste utsikt - her har man tilgang til en takterrasse til fri bruk i byggets 8 etasje (heis opp til 7 etasje fra A-inngangen). Denne er på ca. 140 kvm. På taket fins det flere spisegrupper og en sofagruppe, så her kan det inviteres til mange hyggelige sammenkomster. Fra terrassen ser man alt fra Grefsenkollen i nord, Ekebergåsen i øst, Bjørvika/Barcode i sør og solnedgangen over Holmenkollen i vest. Det er også lagt opp et strømuttak på takterrassen.

Beliggenhet

Hammergata er en liten sidegate med populær beliggenhet, sentralt på koselige Sagene. Fra bygården har du gangavstand til Bjølsen, Nydalen, Torshov og Grünerløkka med alt dette innebærer. Området rundt leiligheten er kjent for et rikt utvalg av caféer og spisesteder hvor Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Pizza Pancetta, Tiffany's, Bjølsen Sushi, La Casa, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Kokosbollefabrikken og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten og flere av de er søndagsåpne.
Bydelen kan by på fantastiske grøntområder som Geitmyra skolehager og -gård, Bjølsenparken, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Ved Bjølsenparken ligger også idylliske Hjemmets Kolonihager med koselige Portveien 2 (nostalgi for de som husker dette fra barne-TV). Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna, hit kommer man seg enkelt med buss som går rett utenfor opp til f.eks skiløyper om vinteren. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer.
For den treningsglade finner du bl.a. Bjølsenhallen med fasiliteter for innebandy, bordtennis og diverse kampsport, SATS på Sagene, SATS Storo, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Videre finner man Det Andre Teatret i Ivan Bjørndalsgate 9 som kun er et par minutters gange fra leiligheten. Det tar 15 min å gå opp til til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du også Odeon kino.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 37 (Helsfyr/Nydalen), 54 (Akerbrygge/Nydalen) og 20 (Galgeberg/Skøyen). Alle busser stopper like utenfor leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Det er kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen. Det er også gode sykkelruter (blant annet langs Akerselva) for den som har egen sykkel, eller vil leie en bysykkel på et bysykkel-stativ i nærheten.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Felleskostnader

4 063 pr. mnd. Varmtv./oppvarming, TV/bredbånd, vaktmester, trappevask, felles forsikring, forr.førsel, komm. avg. m.m Herav: Oppvarming/varmtv: 805,- Bredbånd: 83,- Get Safe Brannsikker: 69,- Felleskostn: 2.370,- Kabel-TV: 193,- Kapitalkost. lån1 3OB940: 543,-
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.
Felleskostnadene økte sist fra januar 2021 med 4%.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel fellesgjeld

161 834

Andel formue

11 012

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBOS01-98207631272
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.932.754,-
Restløpetid: 26 år 6 md.
Terminer per år: 12
Type rente (per 11.05.2021): Flyt 2,50%
Andel av saldo: 54.845,-
Kapitalkostnader: 236,-
Lånenr: 3OB940-98207358177
Type: Annuitet
Restsaldo: 5.314.748,-
Restløpetid: 21 år 2 md.
Terminer per år: 12
Type rente (per 11.05.2021): Flyt 2,50%
Andel av saldo: 106.989,-
Kapitalkostnader: 543,-
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) etter nærmere vilkår, ta kontakt med OBOS om dette er av interesse.
Det er kun IN-Ordning på ett lån (3OB940) slik at kr. 106.989,- kan innfris, noe som gir en redusering på ca. kr 543,-/mnd på felleskostnadene.
Aksjeselskapet har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir aksjonær adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at aksjonær har inngått en egen avtale med aksjeselskapet. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil aksjonær få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 31. mai og 30. november på aksjeselskapets felleslån. Aksjonær må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert aksjonær. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Aksjonæren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.
For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder ad gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode følge selger. Det kan derfor påløpe restanse selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden.
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Aksjeselskapet har avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til aksjeselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
Det er IN-ordning ett av lånene, med mulighet for individuell nedbetaling. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 013 515 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 648 653 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 56 kvm
6. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og bad.
Bruttoareal: 56 m².
I tillegg disponerer leiligheten én bod i 6. etasje på ca. 2 kvm, samt én kjellerbod på ca. 3,8 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 173 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med asfalterte gangarealer, oppmerkete parkeringsplasser, sykkelparkering, gressplen, busker og beplantning. Felles takterrasse.

Garasje / Parkering

Boligselskapet disponerer 17 parkeringsplasser som fordeles etter førstemann til mølla prinsippet (kun 1 parkering per leilighet). Det er opplegg for stikkontakt slik at el-biler/hybrid-biler kan lade. Det er vedtatt at det skal installeres elbilladere på 9 av plassene ila. kort tid ifølge styreleder. Alle beboerne får hvert sitt parkerings oblat som fornyes hvert år. Ellers gateparkering etter gjeldende regler.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 og 7 etasjer, samt kjeller og loft. Bygget er oppført med gulv på grunn, grunnmur og bærende konstruksjoner av mur/betong. Skillende dekker i betong. Yttervegger av teglstein. Delvis flat takkonstruksjon tekket med papp samt saltakskonstruksjon tekket med takstein. Leiligheten har swedoor entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 2017. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940- 50.
Det foreligger også ferdigattest på rehabilitering av våtrom, datert 10.12.2012. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 og 5-6 kan man med godkjenning fra styret i aksjelaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Aksjeeier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan aksjeeier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året. Se for øvrig vedtektenes punkt 3.2. for utfyllende bestemmelser.
Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarme. Varmtvann og oppvarming er inkludert i felleskostnadene. Det er gulvvarme på bad. Radiatorer ble tilknyttet fjernvarme fra Hafslund i 2014.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området for øvrig er regulert til boliger, vei, forretning, kontor, spesialområde for bevaring, friområde/park, tomt for offentlig bygning (skole), industri m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringssak: Foreligger planforslag til offentlig ettersyn; Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer. Se nærmere info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201915152.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1952/302245-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  18.09.1952 
Vederlag: NOK 0
KJØPER: Hammergaten Byggeselskap AS   Org.nr: 835452212
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1919/912718-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  09.09.1919 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
 
1936/305135-1/105  Erklæring/avtale  17.08.1936 
Bestemmelse om kloakkledning
 
1937/913718-1/105  Erklæring/avtale  02.03.1937 
vedr. vedlikehold av forhaveareal.
 
2012/556630-1/200  Pantedokument 09.07.2012 
BELØP: NOK 9.561.117
Panthaver: OBOS BBL   Org.nr: 937052766
2017/956251-1/200  Pantedokument  04.09.2017
BELØP: NOK 2.100.000
Panthaver: OBOS-BANKEN AS  Org.nr: 911986884
 
Grunndata
1899/900103-2/105  Registrering av grunn   28.02.1899 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:221 Bnr:163
OG MARIDALSVN 161B - UTGÅTT
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 39 leiligheter knyttet til aksjer. AS Hammergatens Byggeselskap er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 835452212, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse: Hammergata 18.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Aksjeselskapets revisor er BDO AS.
- Telia (tidligere Get) er leverandør av kabel-TV og bredbåndstjenester. Muligheter for individuelle oppgraderinger.
- Aksjelaget har Facebook-side som beboere kan melde seg inn i, samt tilgang til Vibbo.no.
- Vaktmester fra ISS Facility Service ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i boligaksjeselskapets fellesområder.
- Avtale med Vaktmester Andersen om renhold av fellesarealene.
- Boligaksjeselskapet har parkeringsplasser som fordeles etter førstemann til mølla prinsippet (1 parkering per leilighet). Parkeringsbevis utstedes av styret.
- Det er personheis i bygget.
- Aksjelaget er tilknyttet sikringsordning og IN-ordning.
- Fellesvaskeri i gården.
- Sykkelstativ ute, samt fellesområde for sykler i kjeller (B-oppgang).
- Hovednøkler og ringeklokke/postkasse-skilt kan bestilles hos styret (hammergata@styrerommet.net)

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82281998

Regnskap

Årets resultat for 2020 viste et overskudd på kr 127 998,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Avdrag på langsiktig gjeld (kr 226 005,-) er ikke tatt hensyn til.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2020 var kr 393 948,-.

Vedtekter / husordensregler

Selskapets aksjekapital er kr 132.000,-, fordelt på 660 aksjer á kr 200,-, fullt innbetalt og pålydende navn.  Ingen kan eie mer enn en aksjepost med tilhørende borett. Se også vedtekter/husordensregler for regler om ro og orden, aksjeeiers og selskapets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering de siste årene:
2020: Installasjon av nytt callinganlegg
2019: Installasjon av felles brannvarslingsanlegg i leiligheter og fellesareal med tilknytning til alarmsentral
2017: Vindusutskiftning i hele gården.
2016: Etablering av lukket søppelskap 2 x avfall, 2 x papir. Beisning av takterrasse. Asfaltering og oppmerking av P-plasser.
2015: Bunnrør (avløp) og vannrør (kaldtvann inn) som går mellom bygget og det kommunale nettet ble byttet samt rehabilitering av kummer i bakgård.
2014: Installasjon av fjernvarmeanlegg og fjerning av oljefyr.
2012: Utskifting av vann- og avløpsrør. Nye bad. Oppgradering av bad, etter våtromsnormen.
2011: Varmtvannsberedere er oppgradert.
2010: Oppgradering brannsikkerhet i alle leiligheter og fellesarealer.
2008 - 2011: Utskifting av innvendige dører. Dette er bekostet av den enkelte andelseier.
2006: Utskifting av innvendige dører på loft og kjeller
2005: Rehab balkonger. Rehab/oppussing av tak/takterrasse. Maling av vinduer. Noe fasaderehabilitering.
2003: Opprusting av fyrrom. Automatisk regulering av brennere, nye pumper mm.
2002: Skifte av varmtvannstank i kjeller etter lekkasje.
1999: Opprusting av utearealene og utskifting av oljetank.
1997: Utvendig vedlikehold av vinduer og balkongdører.
1995: Oppussing av oppganger.
1994: Ny fyrkjele.
1993: Oppussing vaskekjeller.
1991: Utbedring av heis.
1988 - 1991: Lagt nytt tak.
- Våren 2019 ble det installert felles brannvarslingsanlegg levert av Get Safe (nå Telia). Dette inkluderer seriekoblede røykvarslere i leiligheter og fellesarealer. Det har vært noen oppstartsproblemer, men det ser ut til at det fungerer nå. Det kan utvides av den enkelte med flere røykvarslere og vannlekkasjevarsling som også tilknyttes sentralen og appen til den enkelte.
- Gjennom 2019 var det flere oversvømmelser i kjelleren ved større nedbørsmengder. Det viste seg at røropplegget som skal ta unna dette var tilnærmet tett, og det ble engasjert firma for å renske opp i disse. Det har i etterkant av dette ikke vært ytterligere oversvømmelser i kjelleren.
Ekstraordinært årsmøte januar 2021;
- HEIS: Kostnad for utskifting av heis vet man ikke før styret har mottatt tilbud fra leverandører. Det har fra Heiskonsulenten blitt indikert at det vil kunne koste ca 1,2-1,7 millioner kroner, inkludert bistand fra Heiskonsulenten som ligger i størrelsesorden kroner 150.000,-.
- BALKONGER I OPPGANG B: Aksjelaget har fått tilbud på utbedring av balkonger fra flere aktører, og kostnaden ifm. dette tiltaket er p.t. uavklart. Grovt anslått kan det ligge på mellom kroner 150.000 til 1.500.000,-. Sistnevnte anser styret dog som svært lite sannsynlig.
- GLASSTAK I OPPGANG A: Det har vært mindre lekkasje på dette i flere år, og det er modent for utskifting. Kostnad antas å ligge på ca 150.000,- kroner.
Totalsum planlagte tiltak: Kr. 1.650.000 - 3.350.000,-.  Styret vil via OBOS innhente tilbud på finansering etter vedtak på generalforsamling. Styret ser i den forbindelse for seg, å sørge for at nytt låneopptak også inkluderer en buffer for mindre, fremtidige vedlikeholds- og utbedringstiltak. Størrelsen på buffer vil avhenge av totalkostnad på øvrige tiltak. Styret ønsker å be om tilbud på finansiering på inntil kr 3.700.000,-, men vil naturligvis arbeide for at endelig låneopptak blir lavere enn dette. Installering av 9 elbilladere på parkeringsplassen er vedtatt av styret.
Styret har blitt gitt fullmakt etter avstemming fra ekstraordinært årsmøte, til å arbeide med utskiftning av heis (herunder engasjere Heiskonsulent), utbedre balkonger i oppgang B, samt utbedring av glasstak i oppgang A. Tiltakene finansieres ved låneopptak oppad begrenset til kroner 3.700.000,-.
Det ble også vedtatt at det inngås avtale med OBOS om å inkludere det nye lånet (inkl. refinansiering av eksisterende lån i OBOS Banken med lånenummer 9820.76.31272) i boligselskapets IN-ordning. Andel gjeld vil være mindre for de minste leilighetene, og mer for de største leilighetene.
Status på overnevnte arbeider i årsberetningen (skrevet mars 2021) er som følger:
- Avtale er inngått med Heiskonsulenten. De har igangsatt prosjektering av ny heis for å sende ut til aktuelle leverandører/entrepenører. Det er også sendt søknad om støtte til tiltaket fra Velferdsetaten i Oslo kommune.
- Grunnet sprikende innspill hva gjelder balkongene i oppgang b, har styret engasjert konsulent som har foretatt undersøkelse av tilstanden på betongen. Dette for å avklare hvor omfattende tiltak som er nødvendig. Styret venter på tilstandsrapporten.
- Styret har bedt om tilbud om lån fra 4 finansinstitusjoner. 2 av disse har gitt tilbud. Etter en runde mellom de to, har styret akseptert tilbud fra Obos Banken. Rente vil gå ned fra 2,5% til 1,9% nominell rente. Dette vil gjelde for aksjeselskapets samlede lån.
Det ble også på årsmøte fremmet forslag om utskiftning av belysning. Styrets forslag til vedtak ble godkjent: Utskiftningen av belysning på fellesarealer fortsetter gradvis, slik at gammel belysning byttes ut med belysning med bevegelsessensor.
Det er fattet vedtak om at det skal  installeres 9 elbilladere ila. kort tid. Ifølge styret håper de å få på plass laderne over sommeren 2021.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig mer informasjon om planer etc. i årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for beboerne. Styret kan kreve at dyr blir fjernet hvis dyreholdet er til sjenanse for de andre beboerne.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Totalrehabilitering av alle bad og rør gjennomført i hele bygget i regi av styret i 2012 (før eier flyttet inn). Styret har papirer. Arbeid utført av Bademiljø Experten AS.
- Arbeider kan søkes opp på Oslo kommunes sider.
- Utbedret forhold avdekket under Eltilsyn v/Ekeberg Elektro Service AS.
- Foreligger Samsvarserklæring fra Ekeberg Elektro Service, 2018.
- Hafslund gjennomført tilsyn i 2017.
- Det skal gjennomføres nødvendige sikkerhetstiltak på brannbalkonger, rehabilitering av heis og installering av el-billadere på noen av p-plassene, som vil medføre økning i felleskostnader/gjeld.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang utenfor leilighet. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.
- Spesielt ved salg av eiendom uten tinglysning: Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Hammergata 18A, 0465, Oslo, Gnr. 221 bnr. 93, aksjebrevnr. 555-573 i As Hammergatens Byggeselskap boligaksjeselskap med orgnr. 835452212 i Oslo kommune

Eier

Tori Haukland Løge

Oppdragsnummer

17-21-0135

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.