#Tøyen

Klassisk og lys 3-roms i 3 etg med balkong, god takhøyde og vedovn | Stukkatur/rosett | Gjennomgående | Idyllisk bakgård

Håkons gate 18A , 0652 Oslo

VISNINGER

14. juni mandag kl. 18:30-19:30

15. juni tirsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

50%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

67%

har bolig mellom 60-120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 68 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 74 m²
Tomt 408 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1898
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 210
Energimerking F
FINN.no 221044054
Sist endret 10.06.2021 15:17
Prisantydning 5 500 000
Totalpris 5 850 009
Ligningsverdi 1 139 223,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) 342 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 842 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 850 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Dette er en flott, klassisk og romslig 3-roms leilighet i 3. etasje med god takhøyde, vedovn og balkong! En kombisjonen av åpen stue og kjøkkenløsning sammen med flere store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys, gir denne leiligheten en fantastisk romfølelse og atmosfære. Perfekt for deg som ønsker å bo skjermet og tilbaketrukket til i en rolig og sentralt bygård!
Gode møbleringsmuligheter i stue, lekker og moderne Kvik kjøkkeninnredning fra 2016, to luftige soverom som vender mot rolig bakgård og bad med opplegg for vaskemaskin. Gulv, tak og vegger en malt i 2021, gjennomgående planløsning, takhøyde opptil 2,87m, samt vedovn fra Jøtul. Balkonene ble satt opp i 2020, fasaden ble rehabilitering i 2020 og piper i 2019.
Leiligheten disponerer i tillegg en loftsbod på ca 3,5 kvm i gulvareal (A0301), samt en bod i kjeller på ca 5 kvm.

Stue

Romslig og lys stue nymalt i en behagelig beige tone som passer godt til det pene og nymalte tregulvet. En kombisjonen av åpen stue og kjøkkenløsning sammen med flere store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys, gir dette rommet en fantastisk romfølelse og atmosfære. Gode møbleringsmuligheter for sofagruppe, TV-seksjon, spisebord, hyller og annet ønsket møblement. Peisovnen fra Jøtul varmer godt på kalde vinterdager. Hyggelig utsyn til frodige trær som gjør at leiligheten opplæves svært usjenert.

Balkong

Utgang fra soverom til en herlig nordvestvendt balkong på ca 3,5 kvm. Her kan du nyte varme sommerdager i rolige og behagelig omgivelser. God plass til sittegruppe og diverse utemløbler. Det er lov med elektrisk grill. Balkongen er belagt med terrassebord og har rekkverk av metall.

Kjøkken

Lekker og moderne åpen kjøkkenløsning med  Kvik kjøkkeninnredning fra 2016. Kjøkkenet har mørke slette fronter, benkeplater av laminat, oppvaskkum med ettgreps armatur fra Grohe, tapetsert flate over kjøkkenbenk, plate av glass ved platetopp, samt belysning på vegg og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin fra Siemens, komfyr fra AEG i høyskap, nedfelt platetopp tilkoblet komfyrvakt og ventilator integrert i platetopp.

Soverom I

Luftig og pent soverom av romslig størrelse som vender ut mot rolig bakgård. God plass til dobbeltseng og nattbord på hver side, samt oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe. Her er det utgang til balkong som gir gode luftemuligheter.

Soverom II

Dette er også et flott soverom som egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov. God plass til seng og annet møblement. Dette soverommet vender også ut mot den rolige bakgården.

Bad

Pent, flislagt bad fra 2002 med varme i gulv og opplegg for vaskemaskin. Nedsenket himling av malt panel med taklampe, vegghengt servantskap med glatte skuffer, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Alterna, speilskap, overbelysning og stikkontakt på vegg over servant, samt dusj på gulv med skyvedør av glass, dusjarmatur fra Grohe tilkoblet veggmontert hånddusj og frittstående toalett fra Gustavsberg. Det er mekanisk avtrekk, vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør av plast.
Det ble satt inn ny dusjvegg i 2021, montert nytt toalett i 2019 og baderommsinnredningen er fra 2018.

Entré

Flott entré som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. God plass til oppbevaring av yttertøy og sko i nisje og skyvedørsgarderobe.

Overflater

Gulv: Malt tregulv, samt fliser med varme på bad.
Vegger: Malte flater, malt panel, samt fliser på bad.
Himling: Malte flater og malt panel på bad.
Alle flater er malt i 2021.

Beliggenhet

Håkons gate er et populært og attraktivt nabolag i et område i rask vekst. Leiligheten befinner seg i en tilbaketrukket gate, og samtidig sentralt på Tøyen. Det er få minutters gange til Tøyen Torg med sine butikker, biblioteker, kafeer og utesteder. I umiddelbar nærhet ligger også Kampen bydel med sitt særegne, trivelige og barnevennlige miljø og Vålerenga med sine idylliske smågater og fargerike trehus mens Grønland og Grünerløkka med sitt yrende folkeliv både morgen og kveld, ligger en 5-10 minutters spasertur unna. Klosterenga park, Botsparken og Sommerfrydhagen ligger like ved, og det er få minutters gange unna de sentrale bygatene. Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler.
På Tøyen har du blant annet Tøyen torg, som virkelig har fått et løft de siste årene hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, Wasabi Sushi, tyrkisk på Anatolia, Skatten, asiatisk på Munks m.m. Grådi serverer kanskje byens beste brunsj og Brutus Mat og Vinbar byr på spennende småretter og naturvin. Det er kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop, Meny, søndagsåpne butikker som Joker, Easy Lavpris og Bunnpris, samt diverse grønnsakforretninger.
På Grønland finner du blant annet Grønlandskvartalene, som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, T-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også her, som for eksempel Oslo Mekaniske Verksted, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa" som den kalles på folkemunne, ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber. I Bjørvika kan du besøke Operahuset, Deichman bibliotek, og det nye Munch-museet. Her kan du også ta en tur ut til den flotte badeplassen ved Vannkunsten eller på Sørengkaia, som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne.
Om man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken, finner man blant annet vakre Botanisk Hage, Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2023), SATS på Kampen, Grünerløkka og Bjørvika, Fresh Fitness m.m. Det er heller ikke langt til Jordal Idrettspark.
T-banestasjon på Tøyen, samt holdeplass for bl.a. 20-bussen som stopper rett ved leiligheten (Kjølberggata holdeplass). I tillegg er det nærhet til holdeplss for 60-bussen, 37-bussen m.m. like i nærheten. Veien er heller ikke lang ned til Oslo S med Flytoget, trikk, T-bane og buss i alle byens retninger. Det er også bysykkel-stativer i området som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret!

Felleskostnader

4 876 pr. mnd. Inkluderer varmtvann, TV-anlegg/bredbånd, trappevask, avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, forretningsfører m.m.

Løpende kostnader

Strøm, alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

342 000

Andel formue

13 540

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har følgende lån:
Lånenummer: OBBK01-98207847968
Type: A
Restsaldo: 2.411.795,-
Restløpetid: 17 år 9 md.
Antal term pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,98%
Andel saldo: 151.769,-
Kapitalkostnad: 849,-
Lånenummer: OBOS02-98207847976
Type: A
Restsaldo: 2.228.157,-
Restløpetid: 28 år 8 md.
Antal term pr. år: 12
Type rente: Flyt1,98%
Andel saldo: 140.214,-
Kapitalkostnad: 535,-
Lånenummer: OBOS03-98207921432
Type: A
Restsaldo: 790.116,-
Restløpetid: 29 år 7 md.
Antal term pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,98%
Andel saldo: 49.720,-
Kapitalkostnad: 186,-
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning).
Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 139 223 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 101 203 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 74 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 408 kvm, Eierform: Fellestomt
Nydelige fellesområder opparbeidet med asfalterte internveier, sittebenker, lekeapparater, plenarealer, prydbusker og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over fem etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur- og trekonstruksjoner. Fasader utført i pussede og malte flater. Yttertak av saltaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takplater (taket er ikke besiktiget). Profilert entrédør med kikkehull og sikkerhetslås i brannklasse B30. Balkongdør og vinduer med karmer av tre i 2-lags glass fra 1986 og 2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest for rehabilitering av fire skorsteiner detert 2020, ferdigattest for sammenslåing av leiligheter mm datert 1987 og ferdigattest for loftsutbygging datert 2014.
Det foreligger "ekspedisjonsdokument" for våningshus fra byggeåret, for innredning av bad fra 1903 og for vannklosetter fra 1933. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.

Oppvarming

Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann og er oppvarmet med elektrisitet og peisovn. Mekanisk avtrekk på bad i kombinasjon med tilluftsventiler i vinduer og vegg.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei/gatetun, forretning, kontor, spesialområde bevaring (boliger, kontor, industri, bevertning, konferansesenter, forretning, klatresenter), tomt for offentlig bygning (barnehage, moske og voksenopplæring), friområde, park m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
- Reguleringssak: Håkons gate 14 - 16 - Bestilling av oppstartsmøte - Omsorgsboliger. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr:  201905974. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201905974.
- Pågående byggesak: Håkons gate 13 A-B - Loftsutbygging og fasadeendring. Saksnummer: 202015491

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1951/411233-1/105 Best. om gjerde 10.09.1951 
Med flere bestemmelser
 
1989/41675-1/105  Fellesobl. for bor.innsk. 27.06.1989 
BELØP: NOK 1.370.250
Panthaver:Oslo Byfornyelse As  
Lnr: 1121052
PRIORITET ETTER BYGGELÅNSOBLIGASJON(ER) OG / ELLER SENERER FASTSATTE LÅN.
1989/41676-2/105 Best. om adkomstrett 27.06.1989
Bestemmelse om bruksrett
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
2020/3504236-1/200 Pantedok. 17.12.2020
BELØP: NOK 5.530.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Elektronisk innsendt
 
Grunndata
1897/900342-2/105  Registrering av grunn 23.09.1897
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:18
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-231/211
Rettigheter i eiendomsrett
1987/16652-1/105  Best. om adkomstrett 12.03.1987 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:210, Bnr:212 Snr:1-10, Bnr:222, Bnr:224 Snr:1-11
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Rettigheter på 0301-231/13/0/1-3
Rettigheter i eiendomsrett
1988/48795-1/105  Best. om adkomstrett 21.07.1988 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:3, Bnr:14 Snr:1 og 2, Bnr:15 Snr:1-9, Bnr:16, 204, 206, 208-211,  Bnr:212 Snr:1-10, Bnr: 222, 224 Snr:1-11  
Bestemmelse om bruksrett
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-231/635
Rettigheter i eiendomsrett
2005/11416-1/105 Erklæring/avtale 18.02.2005
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:206, 208-211, 440, 442  
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Håkonsgate 18 består av 19 andelsleiligheter og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med adresse Håkons Gate 18 A og B.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er ERNST & YOUNG AS.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett. Kjøper må styregodkjennes.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 57598433

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 930 889, driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 2 298 344 og årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 1 463 151 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
- Bare enkeltpersoner (fysiske personer) kan være andelseiere i borettslaget.
- Fysiske personer kan bare eie en andel hver.
- Felleskostnadene øker med minimum 3% hvert år.
- Grilling på balkongen er kun tillatt med elektrisk grill og det må utvises hensyn overfor naboer.
- I oppgang, kjeller og loft skal det ikke hensettes sykler, ski, kjelker eller andre private eiendeler. Disse skal plasseres i egen kjeller- eller loftsbod. Unntatt denne regelen er barnevogner så lenge disse ikke stenger rømningsvei.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2020: Fasader og vinduer - Rehabilitering av fasader, utskiftning av vinduer.
2019: Rehabilitering av piper
2017: Brannsikring - Tiltak for sikring mot brann utført. Gården har pt. et akseptabelt sikkerhetsnivå.
2017: Oppgradering, reparasjon og vedl.hold - Skiftet mikrofon til dørcalling. Byttet dørpumper og låskasser i ytterdører oppg A og oppg B. Hovedtavle er oppgradert med automatsikringer. Ventilasjon og rør er renset.
Ihht. innkalling til generalforsamling 2021, har styret fremmet et forslag om å endre husordensreglene grunnet etablering av balkonger.
Grunnet fasadeprosjektet ble det i desember 2020 vedtatt å øke felleskostadene med 3%. Dette ble i eget skriv informert om noen dager, og dette trådte i kraft i februar 2021. Det ble gjennomført en sjekk av fuktnivå i kjellerbodområdet, rapport ligger vedlagt og det ble ved årets kontroll ikke registrert tegn til oppblomstring av gamle skader eller tegn til nye skader.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Ved ønske om dyrehold skal andelseier rette skriftlig henvendelse til beboerne i oppgangen hvor de bes om å komme med eventuelle innvendinger. Deretter skal søknaden sendes styret. Dersom søknaden godkjennes er andelseier forpliktet til å overholde gjeldende bestemmelser.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: ??
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sw@schalapartners.no eller SMS: 47 71 58 48 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Info fra egenerklæringsskjema:
- Nytt toalett 2019, ny baderomsinnredning 2018 ny dusjvegg 2021. Smestad og Vangsøy, Åkebergveien, Andenæs, Gamle Oslo.
- Hele gården fikk fyringsforbud i 2019. Alle pipeløp ble da rehabilitert i regi av borettslaget. Fungerer utmerket i dag.
- Nye vinduer i 2019/2020 (VD Montasje), Fasadereabilitering i forbindelse med det i 2020 (Thoren dal), ny balkong i 2020 (Balkongekseperten). Thorendal A/S/VD Montasje/Balkongeksperten.
- Etablerte nytt kjøkken i 2016, elektro- og rørjobben utført av ProffPartner. El-kontroll av Oslo kommune ga noen merknader. Alle er fulgt opp ved en ny gjennomgang i 2021 (JJ elektro). ProffPartner, JJ elektro.
- Kontroll fra Oslo kommune i 2018. Noen merknader. Fulgt opp av JJ Elektro ved gjennomgang i 2021.
- Borettslaget har foretatt radonmåling. Målte opp mot grenseverdier i leiligheter i 1. etasje. Sikringstiltak (Tetting av kjellergulv/forsterket avtrekk fra kjeller gjennomført i 2018/2019. Har uansett ingen relevans i forhold til 3. etasje.
Info fra tilstandsrapport:
- Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i felles trappegang. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.
- Leiligheten har brannvarsler og brannslukkingsapparat.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Håkons gate 18A, 0652, Oslo, Gnr. 231 bnr. 210, andelsnr. 5 i Borettslaget håkonsgate 18 med orgnr. 974405369 i Oslo kommune

Eier

Stein Erik Syrstad

Oppdragsnummer

17-21-0136

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.