#SANDAKER

Lys, klassisk og gjennomgående 3-roms med super beliggenhet | God takhøyde | Lave omk.| Ingen forkjøp

Amtmann Meinichs gate 14B , 0482 Oslo

VISNINGER

15. juni tirsdag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

56%

eier sin egen bolig

12%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

28%

har bolig mellom 60-120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 42 m²
Bruksareal 42 m²
Bruttoareal 46 m²
Tomt 511 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 1902
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 28
Energimerking F
FINN.no 220960787
Sist endret 11.06.2021 10:57
Prisantydning 3 940 000
Totalpris 3 995 972
Ligningsverdi 878 553,-

Beregnet totalkostnad

3 940 000,- (Prisantydning) 47 963,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 987 963,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 995 972,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og fin 3-roms beliggende høyt og fint i 4. etasje, i en klassisk bygård på Sandaker! Perfekt for deg som ønsker å bo sentralt, og samtidig tilbaketrukket i en rolig sidegate. Boligen er gjennomgående og har meget arealeffektiv planløsning, generøs takhøyde (opptil 2,74 meter), samt store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys!
- Lys og luftig stue
- Tidsriktige fargevalg og parkett på gulv
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Flislagt bad med verdibevis (se boligrapport) - opplegg for vaskemaskin/tørketrommel
- To fine soverom
- Entré med skyvedørsgarderobe
- Disponibel kjellerbod
- TV/bredbånd fra Telia inkl.
- Koselig bakgård
- Lave omk. - ingen dok.avg.
- Ingen forkjøp
- Beboerparkering
- Kort vei til Akerselva, parker, butikker, kollektivtilbud, Nydalen, Storo Storsenter, Torshov m.m.

Innhold

Leilighet ligger i byggets 4. etasje og består av: Entré, bad, stue/kjøkken og to soverom.
I tilegg disponerer leiligheten én kjellerbod (merket nr. 401 i oppg. B) oppmålt til ca. 4,6 kvm.

Entré

Lys og innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. LED-downlights i himling. God plass til oppbevaring av bl.a. yttertøy og sko i dyp skyvedørsgarderobe med speilfronter. Dørcallinganlegg med åpner.

Stue

Romslig og pen stue med fin takhøyde og store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og gir en luftig romfølelse. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord, hyller og annet ønsket møblement. Åpen løsning mot kjøkkenet.

Kjøkken

Stilren IKEA kjøkkeninnredning fra 2010 med hvite, slette fronter og fliser over benkeplate av tre. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; kjøleskap med fryser fra Samsung, oppvaskmaskin og stekeovn fra Bosch, induksjonstopp fra Electrolux, samt Ventilator med kullfilter plassert i overskap. Deler av kjøkkeninnredning fra 2019, ventiator er fra 2021, stekeovn og induksjonstopp fra 2020, samt kjøleskap/fryser og oppvaskemaskin fra 2018.

Bad

Flislagt bad oppgradert i 2010, med romslig størrelse. Varme i gulv og nedsenket himling med downlights. Gulvstående servantskap og vegghengt servant med ett-greps armatur, samt speilskap med belysning (nytt i 2019) og stikkontakter på vegg over servant. Dusjsone med innfellbare dører av glass, samt dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Naturlig avtrekksventil i himling.
Varmtvannsbereder plassert i nisje over vaskemaskin. Det foreligger verdibevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt verdibevisbevis i boligrapporten.

Soverom 1

Luftig og fint soverom som egner seg godt som hovedsoverom. God plass til dobbeltseng, kommode eller annet ønsket møblement. Dette soverommet ligger vendt ut mot rolig bakgård.

Soverom 2

Dette er også et lyst og pent soverom som egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov. Plass til seng, skrivepult etc. Oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe og vegghengte hyller.

Overflater

Gulv: Parkett i oppholdsrom. Parkettgulv i soverom 1 fra 2018. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater. Fliser på bad.
Tak: Malte flater. Nedsenket himling med downlights i entré og på bad. Led-downlights i entré er fra 2020. Takhøyde på opptil 2,74 meter.

Beliggenhet

Leiligheten har en svært attraktiv beliggenhet i et hyggelig og tilbaketrukket boligområde på Sandaker. Fra leiligheten er det kort vei til bl.a. Torshov, Nydalen, Storo, Sagene, Grünerløkka m.m.
Her bor du i et levende strøk med yrende folkeliv og koselig miljø. I nærheten finner du mange populære restauranter som Jewel of India, Grisen, Trikkestallen, samt Åpent Bakeri som serverer pizza fra Lofthus Samvirkelag på kveldstid. Flere nisjebutikker i området med interiørbutikken Konstabel eller Pølsemakeren Strøm Larsen som ligger en liten spasertur unna. Det er masse å finne på i området med kultur-tilbud som Nieu Scene/bistro på Soria Moria, Det andre Teateret, Torshovteateret og Café teater - Trikkestallen. Grünerløkka, med sitt rike utvalg av spisesteder, caféer og barer, er kun en liten trikketur unna.
Det er kort vei opp til Storo Storsenter som er Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og øvrige tjenester. Her finner du også Odeon kino med IMAX-teknologi. Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Extra, Kiwi, Rema 1000, eller Meny på Lillo gård. Sandaker senter ligger nedenfor leiligheten med bl.a. Vinmonopol, bokhandel, Apotek, Samson bakeri og stor Coop Mega matforretning. Søndagsåpen Joker, samt døgnåpne Deli de Luca og 7-Eleven finner du også like ved.
Det er kort vei til Akerselva som har flotte turstier som strekker seg fra Maridalsvannet i nord, og helt til sentrum/Bjørvika i syd. Langs elva er det også flere badeplasser hvor Nydalen badeplass er den nærmeste. Her er det laget kunstige kupler og små fossefall som gjør dette til et spennende sted for store og små! Mange fine parker i området som Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.
Godt utvalg av treningssentre i nærheten med Fresh fitness Storo, Fitness24Seven, samt SATS som du finner på Storo, i Nydalen og ved Ringnes park. Et meget spennende treningssenter "Myrens" ligger også i området, med blant annet golfsimulator, squashbaner og Oslos beste klatrevegg. Torshov Minigolfpark og Torshov fritidsanlegg med volleyballbane ligger også i nærheten.
Ypperlig kollektivtilbud med nærhet til trikkestopp for trikk 11, 12 og 18. Det er holdeplass for buss nr 30 (Huk/Bygdøy), bussnr 58 (Nydalen/Tveita), buss nr 20 (Majorstuen/Skøyen) med flere i nærheten. T-banestasjon finner du på Storo, som tar deg til sentrum/Jernbanetorget på 10 min. Flybussen har holdeplass på ring 2 (i Vogtsgate). Det er gangavstand til sentrum med en drøy halvtimes tur ned til Stortinget/Karl Johan. Det er også flere bysykkel-stativ i området, som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret.
Nordpolen barne- og ungdomsskole åpnet høsten 2012 og huser ca. 840 elever. For øvrig ligger Nydalen videregående skole samt Lilleborg barneskole i nærområdet. Fernanda Nissens Skole åpnet høsten 2016. Det er også flere barnehager i umiddelbar nærhet. Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, OsloMet, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Felleskostnader

3 635 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-TV/bredbånd, renter og avdrag gjeld, vaktmestertjenester, forr.førsel, felles forsikring, komm. avgifter m.m. Herav: Kabel-TV/Bredbånd 407 Felleskostn. 2 914 Kapitalkostn. avdrag 256 Kapitalkostn. renter 58
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene økte sist med 20% fra 01.01.2021.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel fellesgjeld

47 963

Andel formue

12 864

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12123583483, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 19.05.2021: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 44
Saldo per 19.05.2021: 1 007 969,-
Andel av saldo: 37 332,-
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 ( siste termin 31.03.2032 )
Ingen avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld på dette lånet
Lånenummer: 12135362776, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 19.05.2021: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 46
Saldo per 19.05.2021: 287 026,-
Andel av saldo: 10 631,-
Første termin/første avdrag: 30.06.2018 ( siste termin 30.09.2032 )
Ingen avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld på dette lånet

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 878 553 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 162 792 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 46 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue/kjøkken og to soverom.
Bruttoareal: 46 m².
I tilegg disponerer leiligheten én kjellerbod (merket nr. 401 i oppg. B) oppmålt til ca. 4,6 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 511 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for borettslaget som er opparbeidet med blant annet steinlagt bakgård og fin beplantning, sittegrupper og sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer, samt utbygd loft og kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur av naturstein. Bærende vegger i hovedsak av murkonstruksjoner. Etasjeskillere av tre. Utvendige fasader i pusset og malt mur. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Vinduer med to-lags glass fra 1989. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 og 5-6 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
Se for øvrig vedtektenes punkt 5 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Gulvvarme på bad.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei, forretning/administrasjon/annen off. eller privat tjenesteyting/kontor, felles underjordisk garasjeanlegg, felles oppholds- og lekeareal m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
- Reguleringssak - Stamnett; Forsterking av vannforsyningens overføringssystemer - Planforslag til offentlig ettersyn. Se saksnummer 201915152 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Reguleringssak i Sandakerveien-Nycoveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate. Se saksnummer: 201806521 på plan- og bygg sine hjemmesider. Mottatt sak    09.05.2018.
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
2010/800321-1/200  Hjemmel til eiendomsrett  18.10.2010 
Vederlag: NOK 20.500.000
KJØPER: AMTMANN MEINICHS GATE 14 BRL  Org.nr: 995544083
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1860/924270-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  07.12.1860 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om veg
 
2012/736428-1/200  Pantedokument  07.09.2012 
BELØP: NOK 1.620.000
Panthaver:DNB BANK ASA  Org.nr: 984851006
 
2015/1084032-1/200  Pantedokument  19.11.2015 
BELØP: NOK 25.485.000
Panthaver:Fellesskapet Av Innskyttere, Jf. Brl § 2-11,1 Ledd  
Lnr: 10078392
 
2018/735113-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  07.05.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/487013-1/200
 
2018/487013-1/200  Pantedokument   28.02.2018 21:00 
BELØP: NOK 350.000
Panthaver:DNB BANK ASA   Org.nr: 984851006
 
Grunndata
1859/900107-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  04.11.1859 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA L NR 93 B
 
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-224/161
Rettigheter i eiendomsrett
2000/24120-1/105  Erklæring/avtale  28.04.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:28  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:153 Snr:1-44
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:155  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:162 Snr:1 -15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:163 Snr:1 -14
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:164 Snr:1 -69
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:165  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:166  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:166 Snr:1 -27 
Rett til bruk av uteareal m.fl. samt plikt til utbedring av utearealet
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, bolig- og eid.etaten

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Amtmann Meinichs gate 14 borettslag er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Amtmann Meinichs gate 14 borettslag ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 995544083. Amtmann Meinichs gate 14 borettslag består av 27 boliger og ingen næringslokaler.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.
- Styret har laget Facebook gruppe som beboere kan melde seg inn i.
- Styret har bestemt at alle beboere skal ha like postkasseskilt og har laget en mal hos Access låsespesialisten. Andelseier står selv ansvarlig for kostnaden.
- Kabel-TV og Bredbånd fra Telia (tidligere Get).

Forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett i borettslaget.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 82615917

Regnskap

Årets resultat for 2020 viste et overskudd på kr 169 863,-. Disponible midler utgjorde per 31.12.2020 k 313 193,-. Borettslagets disponible midler er de økonomiske midlene som borettslaget har til rådighet. De defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld. Se for øvrig regnskap som ligger vedlagt i prospekt.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer (enkeltpersoner) kan eie mer enn en andel. Andelen lyder på NOK 5000. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I året som har gått har styret bl.a. arbeidet med:
- Åpnet ventilasjonslukene i kjellerne for bedre sirkulasjon av luften.
- Tettet hull på utsiden av bygget som var ved takrenna.
- Fuktproblemene i kjelleren er nå utredet og korrigert så godt som mulig, sett opp mot kostnadene. Saken anses som avsluttet.
- Sendt ut informasjon til alle andelseiere om å ikke oppbevare papp og søppel.
- Rettet opp og sikret støttemuren i bakgården.
- Beiset utemøblene/benkene i bakgård.
- Kjøpt inn nye blomsterpotter.
Utskiftning vinduer:
På årsmøte 2021 ble det vedtatt at styret skal se på nødvendig vedlikehold ifb. utskiftning av vinduer. De skal se på saken og kartlegge behovene i første omgang. Det er ikke vedtatt noe konkret utskiftning her enda iht. styret.
Oppussing av oppganger:
Styret har innhentet flere ulike tilbud på maling av oppgangene. Styret har besluttet å gå for Alfa Malemesterfirma AS. Styret har ikke underskrevet kontrakt enda, men tilbudet står ut året. Planen er at prosjektet vil bli gjort i løpet av høsten 2021. Kort tid etter generalforsamlingen vil styret inngå kontrakt for prosjektet med firmaet som er valgt. Andelseiere fikk være med på å stemme på fargevalg, og endte med farge FORM fra Jotun. Felleskostnadene har allerede økt for å imøtekomme disse tiltakene iht. styret.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er normalt tillatt iht. styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Vegghengte lamper på soverom og stue
- Speil og klokke på stuevegg
- "Pynteknagger" i gull på soveromsvegg
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
- Montert speilskap v/Montera Elektro & VVS
- Det har vært fuktproblematikk i kjelleren før eier kjøpte. Dette er utbedret og kjelleren er nå godt ventilert.
- Det er litt skjeve gulv i leiligheten, men ikke mer enn man kan forvente i et slikt bygg, i følge takstmann. (Inntil 2 cm, mens grensen går på 1,5 cm for å melde det som et avvik, i følge takstmann).
- Downlights i gang er skiftet til LED i 2020 av elektriker v/Solar Norge AS.
- Leiligheten har fått montert ny, automatisk strømmåler fra Hafslund i 2019.
- Felleskostnader er allerede økt for å imøtekomme framtidige utbedringstiltak, blant annet oppussing av oppgangen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i felles trappegang. Leiligheten har åpent elektrisk anlegg.
- Samsvarserklæring på målerbytte er utført av Hafslund Nett AS, datert 26.04.2017.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.
- Varmtvannsbereder plassert i bad. Fordelerskap for rør-i-rør system og stoppekran plassert i bad. Vannrør av type rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Amtmann Meinichs gate 14B, 0482, Oslo, Gnr. 224 bnr. 28, andelsnr. 17 i Amtmann Meinichs Gate 14 Borettslag med orgnr. 995544083 i Oslo kommune

Eier

Jenny Sandaker

Oppdragsnummer

17-21-0140

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.