# MEYERLØKKA / ST. HANSHAUGEN

Stor og meget tiltalende 3-roms med prakikantdel | Lekker, nyoppusset i 2021 | Peisovn | Rolig og sentral beliggenhet

Wessels gate 12 , 0165 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

59%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

55%

har bolig mellom 60-120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 94 m²
Bruksareal 94 m²
Bruttoareal 122 m²
Tomt 382 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 1874
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 814
Energimerking F
FINN.no 220476889
Sist endret 11.06.2021 11:10
Prisantydning 8 500 000
Totalpris 8 574 138
Ligningsverdi 1 826 721,-

Beregnet totalkostnad

8 500 000,- (Prisantydning) 66 129,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 8 566 129,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 574 138,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en meget lekker og romslig 3-roms + prakikantdel, beliggende i en rolig sidegate på Meyerløkka / St. Hanshaugen, like ved Pilestredet Park. Boligen ligger høyt og fint i 4. etasje, i en klassisk bygård. Gjennomgående planløsning, god takhøyde og store vinduer som gir mye naturlig lys. Meget gunstig med praktikantdel som kan gi skattefrie leieinntekter. Hele boligen er nyoppusset i 2021 og holder en høy standard - her kan du flytte rett inn!
- Lys og flott stue med ny peisovn
- Lekkert HTH-kjøkken fra 2021 med integrerte hvitevarer
- Fiskebeinsparkett og downlights
- Delikat bad fra 2021 og separat WC
- Praktikantdel med stue og sovehems, samt kjøkken og bad - denne bør kunne leies ut for 13-14.000,-/mnd
- Oppgradert el-anlegg i 2021
- Beboerparkering
- Attraktiv og rolig gate med nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i 4. etasje og består av:
Hoveddel: Felles entré, gang, wc-rom, bad, 2 soverom, stue med åpen kjøkkenløsning.
Praktikantdel: Stue med åpen kjøkkenløsning og hemsløsning, samt bad. Denne delen er på ca. 22 kvm. Høyden under hemsen er under 190 cm, men er fortsatt tatt med i arealet iht. takstmann.
I tillegg disponerer leiligheten kjellerbod på ca. 9 kvm, samt loftsbod på ca. 4 kvm i gulvareal (skråtak).
Leiligheten er ombygd i forhold til original byggemeldt plantegning. Kjøkken er flyttet ut i en åpen stue/kjøkkenløsning.
Praktikantdel ble etablert av tidligere eier i 2005.

Stue

Lekker og romslig stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Stuen har store, dype vindusflater og generøs takhøyde som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. Ny peisovn i hjørnet som gir lun og god varme. Delikate fargevalg, downlights i himling og pen fiskebeinsparkett på gulv. Åpen løsning mot kjøkkenet hvor det også er fin sone for spisebord - her kan man invitere venner og familie til hyggelige lag!

Kjøkken

Stilrent HTH-kjøkken fra 2021 med slette fronter og sort benkeplate i kompositt. God skap- og arbeidsplass. Oppvaskum med sort ett-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; kullfiltervifte over koketopp, ovn og micro i høyskap, kjøl/frys og oppvaskmaskin. Det er montert komfyrvakt og waterguard på kjøkkenet.

Bad og separat WC

Pent, nyoppuset bad med downlights i himling, flislagt gulv med varme, samt malte flater og fliser på vegger. Veggmontert WC, dusjnisje med skjermende glassdør, regnfallsdusj og hånddusj. Servant med ett-greps blandebatteri og skuffer under, samt speil med belysning over. Opplegg for vaskemaskin. Stor OSLO VVS AS og Nordic Hjem AS har i 2021 utført arbeid på bad med fullt nytt utstyr av vanntilførsler, sveisemembran, smøremembran og fullt nytt elektrisk anlegg. Dokumentasjon foreligger. Mekanisk ventilasjon på bad, det er tilluftsspalte under dør.
Separat toalettrom i praktisk tilknytning til gangen. Veggmontert WC og servant med ett-greps blandebatteri. Vegger og gulv med malte flater. Waterguard i kasse ved WC.

Soverom 1

Luftig og pent hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Meget praktisk garderobeløsning rundt seng for optimal utnyttelse av plassen. Garderoben har nattbordløsning og rikelig oppbevaringsplass, samt integrert belysning. Dør til baktrapp. Begge soverommene ligger vendt ut mot rolig bakgård.

Soverom 2

Flott soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov. Det er plass til seng og oppbevaringsløsninger.

Felles entré og gang

Innbydende gang som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Downlights i himling. Plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko. Dørcalling med portåpner. Det er også en felles entré for hoveddel og praktikantdel

Stue m/sovehems - Praktikantdel

Meget pent oppholdsrom med god plass til sofa, TV-seksjon, spisebord eller annet ønsket møblement. Store vindusflater og god takhøyde. Åpen løsning til kjøkken. Trappestige opp til praktisk sovehems.

Kjøkken - Praktikantdel

Lekker HTH kjøkkeninnredning fra 2021 med slette fronter og laminat benkeplate. Belysning under overskap. Oppvaskum med ett-greps blandebatteri. Integrerte hvitevarer; kullfiltervifte over koketopp/ovn, kjøl/frys og oppvaskmaskin. Det er montert komfyrvakt og waterguard på kjøkken.

Bad - Praktikantdel

Delikat bad fra 2021 med flislagt gulv med varme, downlights i himling, samt malte flater og fliser på vegger. Veggmontert WC. Dusjhjørne med innfellbare dører, heksagonfliser på gulv, samt regnfallsdusj og hånddusj. Servant med ett-greps blandebatteri og skuffer i innredning under, samt speil med belysning over. Opplegg for vaskemaskin. Stor OSLO VVS AS og Nordic Hjem AS har utført arbeid på bad med fullt nytt utstyr av vanntilførsler, sveisemembran, smøremembran og fullt nytt elektrisk anlegg. Dokumentasjon foreligger. Mekanisk ventilasjon på bad, det er tilluftsspalte under dør.

Overflater

Gulv: Fiskebensparkett i hoveddel, samt fliser med gulvvarme på bad. Malt gulv på toalettrom. En-stavs parkett i praktikantdel, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater i alle rom. Fliser og malte flater på begge bad.
Tak: Malte flater i alle rom. Downlights med dimmer i entré, mellomgang, kjøkken/stue, i praktikantdel og på begge bad.

Beliggenhet

I Wessels gate 12 bor du meget sentralt til i et attraktivt boligområde på Meyerløkka / St.Hanshaugen, like ved Pilestredet Park. Her bor du i rolige omgivelser, men samtidig med kort vei til alle nødvendige fasiliteter.
St. Hanshaugen er et populært og etablert område med kort vei til blant annet sentrum, Bislet, Grünerløkka, Majorstuen, Sagene m.m. I nærområdet finner man flere hyggelige kaféer og bakerier med for eksempel Baker Hansen, Åpent Bakeri, Pascal, Java Kaffebar, og Espresso House. Det er også mange populære restauranter i området med blant annet Izakaya, Katla, Restaurant Schrøder, Smalhans, Kolonialen og Tunco for å nevne noen. Gutta på Haugen ligger en liten spasertur unna og leverer råvarer av ypperste kvalitet.
Av dagligvareforretninger finner du Coop Prix, Kiwi, Rema 1000, Coop Mega på Bislett, Rema 1000 og søndagsåpen Bunnpris like ved. I tillegg til de servicetilbud man finner i umiddelbar nærhet, er det også kort avstand til sentrum og Karl Johan med alle servicetilbud som finnes her.
Beveger du deg vestover mot Majorstuen, finner du den populære handlegaten Bogstadveien. Vender man heller nesa østover kommer man til Grünerløkka som byr på et pulserende liv med uttallige kaféer, restauranter og mange spennende nisjebutikker. Det er også kort vei til Vulkan området, hvor man blant annet finner Mathallen, med mange spennende spesialforretninger og spisesteder. Ringnes Park med Meny, SATS og Ringen Kino ligger også kun 10-15 minutter unna.
Det er mange tur- og rekreasjonsmuligheter i området med blant annet St. Hanshaugen park som er perfekt for en gå- eller joggetur. Her er det et rikt folkeliv med grilling, uteservering og god stemning på sommerstid. Det arrangeres også utekino, konserter og forestillinger i ny og ne. Andre parker i nærheten er Pilestredet Park, Slottsparken, Alexander Kiellands park, Iladalen m.m. Fra leiligheten er det også gangavstand til idylliske Akerselva hvor det går turveier langs elven som strekker seg fra Maridalen i nord og til Bjørvika og Sentrum i sør.
Kort vei til OsloMet (gamle Høgskolen i Oslo) og treningsfasiliteter på Bislett stadion, SATS ved Lille Bislett og Bislet Bad.
God offentlig kommunikasjon i nærområdet og umiddelbar nærhet til holdeplass for 33- og 37-bussen i Nordahl Bruns gate, samt kort vei til holdeplass for 21-bussen i St. Hanshaugen krysset. Bussforbindelser til Skøyen, Aker Brygge, Fornebu, Bygdøy, Torshov / Sagene, Jernbanetorget, Grünerløkka, Storo m.m. Trikkestopp på Frydenlund for trikk 11, 17- og 18. Det er også kort vei til Jernbanetorget og T-banestasjon på Stortinget, samt 10 minutters gange til Nationaltheatret hvor Flytoget også går.

Felleskostnader

3 895,29 pr. mnd. Drift og vedlikehold, trappevask, nedbetaling lån, felles forsikring, forr.førsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Andel felleskostnader 3 591,29,- Avdrag lån1: 201,- Renter lån1: 103,- Avdrag lån2: 0,- Renter lån2: 0,-

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, kabel-TV/internett, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Eiendomsskatten utgjorde kr 1 164,- for denne leiligheten i 2021 (betales kr 291,- 4 ganger ila. året iht. forretningsfører).

Andel fellesgjeld

66 129

Andel formue

33 880

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer 1: 1212.72.01089 - DnB
Lånenummer 2: 1212.72.01097 - DnB
Type: Annuitetslån
Rente lån 1: 1,85% pr. 25.02.2021
Rente lån 2: 1,85% pr. 25.02.2021
Innfrielse lån 1: 2043
Innfrielse lån 2: 2040
Klientens gjeld (pr. 01.05.2021): kr 4 152 590,-
Andel fellesgjeld (pr. 01.05.2021): kr 66 129,-
Særskilt: Borettslaget har IN-avtale. For nærmere info, ta kontakt med forretningsfører.
Sikringsordning: Borettslaget har sikringsordning av felleskosnader ved Gjensidige Forsikring.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet er tilknyttet sikringsordning i Gjensidige Forsikring. Borettslaget har IN-avtale.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 826 721 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 576 196 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 94 kvm, Bruttoareal: 122 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Felles gang, entré, bad, separat WC, 2 soverom, kjøkken, stue. Praktikantdel med bad, stue/kjøkken (denne delen er på ca. 22 m²).
Bruttoareal: 122 m².
I tillegg disponerer leiligheten kjellerbod på ca. 9 kvm, samt loftsbod på ca. 4 kvm i gulvareal (skråtak).
Høyden under hemsen er under 190 cm, men er fortsatt tatt med i arealet iht. takstmann.
Leiligheten er ombygd i forhold til original byggemeldt plantegning. Kjøkken er flyttet ut i en åpen stue/kjøkkenløsning.
Praktikantdel ble etablert av tidligere eier i 2005. Det gjøres oppmerksom på at denne ikke er søkt om/godkjent.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 382 kvm, Eierform: Fellestomt
Skjermet gårdsrom med hellelagt areal. Sittegruppe og sykkelstativ.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Blokk oppført i 1874. Gråsteinsmur/tegl antatt fundamentert til faste masser/flåte. Grunnmur i naturstein\tegl. Yttervegger i teglstein, utvendig pusset med trekninger og gesimser mot gate. Pusset teglstein mot bakgård. Vinduer med trerammer med 2-lags energiglass fra 2001 og 3-lags energiglass fra 2010. Brannklassifisert entredør (b-30). Saltak i trekonstruksjon, antatt tekket med takstein. Taket er ikke inspisert, kun visuelt befart fra bakken. Se for øvrig boligrapport for tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen (gården). Div. brev på våningshus fra 1874. Det ble utstedt ferdigattest i 2003 på rehabilitering og oppgradering m.m. av hele bygården, men denne ble tilbaketrukket i 2004, og henlagt uten ferdigattest i 2012. Henleggelsen betyr nødvendigvis ikke at tiltaket er utført eller at alle forhold i saken er ferdigbehandlet, men at initiative til videre saksbehandling ligger hos søker/tiltakshaver. Det foreligger ferdigattest på vinduer fra 2010. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Denne leiligheten:
Det er fjernet en liten del av bærekonstruksjonen og plassert bærebjelke. Søknad til plan- og byggetaten og arbeid utført av Siv.ing. Edward Holter TCH Prosjekt as. Byggesak i Wessels gate 12 - Endring i bærekonstruksjon - H0401 (denne leiligheten). Status: Ferdigattest gitt 01.06.2021.
Leiligheten selges som 1 stk boenhet. Kjøkken/bad i praktikantdel er satt inn uten byggemelding til kommunen/uten nødvendig godkjennelse. Det er ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen i ettertid.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Det gjøres oppmerksom på at det ikke er søkt om bruksendring fra hoveddel til utleiedel i det som kalles praktikantdelen.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med elektrisitet og vedfyring. Pipe av teglsten fra byggeår. Ny peisovn i stue fra 2021.

Energiforbruk

Ca. kr 1500-2000,- i snitt per mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for spesialområde/bevaring (boliger) etter bestemmelsene i S-3869 av 28.09.2001. Området rundt er regulert til boliger og spesialområde bevaring, fornyelsesområde/fellesrom/fellesområde/lek og opphold, vei, gatetun, forretning, kontor,  tomt for offentlig bygning m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringssak Ullevålsveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate. Status: Motatt sak 26.02.2018. Se mer på saksnummer: 201802948 på plan- og bygg sine hjemmesider.
Byggesak i Wessels gate 12 - Endring i bærekonstruksjon - H0401 (denne leiligheten). Status: Tillatelse gitt. Se mer på saksnummer: 202105769 på plan- og bygg sine hjemmesider.
Byggesak i Wessels gate 14  - Utbygging av loft og fasadeendringer. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på saksnummer: 201800017 på plan- og bygg sine hjemmesider.
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
2013/958867-1/200  Hjemmel til eiendomsrett  06.11.2013 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:BORETTSLAGET WESSELS GATE 12  Org.nr: 912447219
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1873/916858-1/105  Erklæring/avtale  02.12.1873 
Bestemmelse om benyttelse
 
2002/50072-1/105  Erklæring/avtale  01.08.2002 
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune.
 
2008/944917-1/200  Kjøpekontrakt  21.11.2008 
Rettighetshaver:GUSTAV EIENDOM AS  Org.nr: 988920282
Avtalt kjøpesum kr. 4 000 000.
Gjelder fellesarealer på loft.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/1104786-1/200  Pantedokument  19.12.2013 
BELØP: NOK 16.333.356
Panthaver:DNB BANK ASA  Org.nr: 984851006
 
2016/41902-1/200  Felles pantedok bor.innsk 15.01.2016 
BELØP: NOK 179.300
Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere, Jf. Brl § 2-1, 1 Ledd  Lnr: 10079997
 
Grunndata
1873/900124-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  02.12.1873 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA ULLEVÅLSVN 9B - UTGÅTT
 
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-208/816/0/1-6
Rettigheter i eiendomsrett
1990/8327-1/105  Best. om adkomstrett  05.09.1990 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58 Snr:1 -16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:59 Snr:1 -10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:375 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:376  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:376 Snr:1 -7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:462 Snr:1-18 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:463 Snr:1  - 12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:814  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:818  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-208/375/0/1-9
Rettigheter i eiendomsrett
2003/80101-1/105  Erklæring/avtale  28.11.2003 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58 Snr:1 -16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:59 Snr:1 -10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:376 Snr:1 -7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:462 Snr:1 -6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:814 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:816 Snr:1 -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:818  
Bestemmelse om bruk av gårdsrom
Kan ikke slettes uten samtykke fra Direktøren for eiendoms-og byfornyelsesetaten
Bestemmelse om forbud mot parkering
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-208/59/0/1-10
Rettigheter i eiendomsrett
2003/80760-1/105  Erklæring/avtale  02.12.2003 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58 Snr:1 -16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:375 Snr:1 -9 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:376 Snr:1 -7 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:462 Snr:1 -6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:814  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:816 Snr:1 -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:818  
Bestemmelse om bruk av gårdsrom
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om plikt til å la kommunen opparbeide gårdsrommet i samsvar med kommunenes minstekrav ved utbedring av gårdsrom i boligkvartaler i indre by
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for Eiendoms- og byfornyelsesetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-208/818
Rettigheter i eiendomsrett
2003/83287-1/105  Erklæring/avtale  11.12.2003 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58 Snr:1  -16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:59 Snr:1  -10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:375 Snr:1  -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:376 Snr:1 -7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:462 Snr:1 -18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:463 Snr:1 -6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:814  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:816 Snr:1 -4
Bruk av gårdsrom
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/direktøren for Eiendoms- og bygfornyelsesetaten
 
Rettigheter på 0301-208/376/0/1-7
Rettigheter i eiendomsrett
2003/79486-3/105  Erklæring/avtale  27.11.2003 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58 Snr:1 -16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:59 Snr:1 -10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:375 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:462 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:463 Snr:1 -6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:814  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:816 Snr:1 -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:818  
Bestemmelse om bruk av gårdsrom
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for Eiendoms- og byfornyelsesetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-208/463/0/1-6,13,14
Rettigheter i eiendomsrett
2004/3302-1/105  Erklæring/avtale  16.01.2004 
 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58 Snr:1 -16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:59 Snr:1 -10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:375 Snr:1 -8
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:376 Snr:1 -7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:462 Snr:1 -18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:814  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:816 Snr:1 -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:818  
Bruk av gårdsrom
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/dir. for Eiendoms- og byfornyelsesetaten
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-208/462/0/1-4,6-20
Rettigheter i eiendomsrett
2005/31136-1/105  Erklæring/avtale  19.05.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58 Snr:1 -16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:59 Snr:1 -10 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:375 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:376 Snr:1  -7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:463 Snr:1 -6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:814  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:816 Snr:1 -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:818  
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune ved direktøren for Eiendoms og byfornyelsesetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-208/816/0/1-6
Rettigheter i eiendomsrett
2007/997811-1/200  Erklæring/avtale  04.12.2007 
 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58 Snr:1 -16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:59 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:375 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:376 Snr:1 -7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:462 Snr:1 -18 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:463 Snr:1 -6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:814  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:818  
Gårdsromserklæring
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/direktøren for Eiendoms- og byfornyelsesetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Borettslaget wessels gate 12, Orgnr: 912447219
Agio forvaltning AS er forretningsfører.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 89121974

Regnskap

Årsresultatet for 2020 utgjorde kr 155 000,-. Disponible midler utgjorde kr 427 000 per 01.01. inneværende år.

Vedtekter / husordensregler

Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andel. Andelene skal være på kroner 5 000. Se for øvrig vedtektene for bestemmelser om andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, utleie m.m. Det foreligger ikke husordensregler.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble avholdt ekstraordinært årmøte i 2020, der det fremgår at styrets kjernesaker skal være:
a. Redusere borettslagets felleskostnader og kostnader med +20% gjennom å reforhandle samtilige betydelige leverandøravtaler uten å redusere opplevd servicesnivå og konvertere til selveier
b. Øke verdien på leilighetene med +10% ved å konvertere til selveier
c. Undersøke mulighet for etablering av balkong hvis av interesse
d. Løpende behandle saker som er viktige for eierne
e. Sette opp kunstige planter ved inngangsparti
f. Reparere belysning i bakgård
g. Utbedre dørstopper til port og inngangsdør til oppgang for å dempe støy ved lukking
h. Montere krok for å holde port og inngangsdør åpen i korte perioder da steiner i dag ødelegger treverk
i. Månedlig koste, rydde og spyle bakgård som en del av innkjøpt trappevask (Oscar Hellenes har allerede inhentet tilbud på rimeligere trappevask)
j. Holde fasaden fri for tagging
- Beboer i H0202 søkte styret for å få skilt ut en andel av sin leilighet. Søknaden ble innvilget etter visse forutsetninger.
- Borettslaget har også hatt en tvist med tidligere beboer/styreleder, som ble avsatt som styreleder, og en leilighet tvangssolgt.
- Det ble fremlat forlag på årsmøte 2020 om endring av eierform til selveier innen bestemte rammer. Dette forslaget ble ikke vedtatt.
Iht. årsmøte 2021:
Fremlagt forslag om at styret forfølger og gjennomfører bygging av balkonger av maksimalt 120 cm dybde der det lar seg gjennomføre inn mot bakgård i 2., 3. og 4. etasje. Kostnader relatert til bygging dekkes av andelseiere som får bygd balkong. Eventuelle kostnader i forkant av eventuell godkjenning fra kommunen dekkes av de andelseiere i 2., 3. og 4. etasje som har vindu mot bakgård. Godkjenningen har en varighet på 3 år. Vedtaket ble godkjent. Eventuelle kostnader må dekkes av ny eier. Arbeider forutsetter godkjenning fra bygningsmyndighetene.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling med årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen. Dersom ordensreglene har forbud mot eller vilkår for dyrehold, skal styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Det foreligger ikke noen husordensregler i boettslaget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Taklamper
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Stor OSLO VVS AS og Nordic Hjem AS har utført arbeid på 2 nye bad og 2 nye kjøkken med fullt nytt utstyr av vanntilførsler, sveisemembran, smøremembran og fullt nytt elektrisk anlegg på både hybel leilighet og hovedleilighet.
- 2 bad som blitt oppgradert med sveisemembran og smøremembran. Dokument foreligger. Arbeid v/Moen Skadedyr & Membran som kommer med nødvendige dokumenter.
- Fjernet en liten del av bærekonstruksjonen og plassert bærebjelke. Søknad til plan- og byggetaten og arbeid utført av Siv.ing. Edward Holter TCH Prosjekt as.
- Etablering av 2 sluk på 2 oppussede bad, fullt nytt vanntilførsel til 2 oppussede kjøkken og 2 oppussede bad v/Stor VVS oslo.
- Fullt nytt elanlegg på hele boligen, dokumenter foreligger. Arbeid v/3:e Elektro. Dokumenter foreligger.
- Leiligheten har et varig oppholdsrom som er omtrent 22 m2. Ifølge tidligere eier av leiligheten ble hybelen opprettet i 2005.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringskap plassert i entré med automatsikringer. 2020/21: Fullt nytt elanlegg på hele boligen, dokument foreligger fra 3:e Elektro.
- Lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Wessels gate 12, 0165, Oslo, Gnr. 208 bnr. 814, andelsnr. 10 i Borettslaget wessels gate 12 med orgnr. 912447219 i Oslo kommune

Eier

Bashar Youssef Shakoura

Oppdragsnummer

17-21-0142

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.