# ØVRE GRÜNERLØKKA

Romslig og gjennomgående 3-roms på Grünerløkka | Soverommene vender mot fredelig bakgård | Nye vinduer 2018

Sannergata 21B , 0557 Oslo

BE OM SALGSSUM
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

56%

eier sin egen bolig

12%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

34%

har bolig mellom 60-120 kvm

85%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 66 m²
Bruksareal 66 m²
Bruttoareal 72 m²
Tomt 524 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1898
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 339
Energimerking G
FINN.no 220555215
Sist endret 11.06.2021 10:00
Prisantydning 4 600 000
Totalpris 4 706 483
Ligningsverdi 1 177 534,-

Beregnet totalkostnad

4 600 000,- (Prisantydning) 90 980,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 690 980,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 706 483,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Sannergata 21B!
Her har du en gjennomgående 3-roms andelsleilighet med sentral beliggenhet på Øvre Grünerløkka, like ved Ringes Park. Her bor du i nærhet av det meste du kan tenke av butikker og servicetilbud. Det er gangavstand til matbutikker, uteservering, barer, handlegater, treningssenter og mye mer. Flere nærliggende parker og fine turmuligheter langs Akerselva. Det er godt tilbud av kollektivtransport i umiddelbar nærhet.
Leiligheten har en fin intern beliggenhet i klassisk bygård. Leiligheten ligger i byggets 2.etasje. God planløsning med entré, stue med delvis åpen kjøkkenløsning, mellomgang, baderom og to fine soverom. Soverommene vender mot fredelig bakgård. Det er gode lysforhold i samtlige rom. Vinduene er store med dype vinduskarmer. Nye vinduer i 2018 med 3-lags glass er støydempende og godt isolerende. Leiligheten har en romslig stue med plass til både spisegruppe og sofagruppe. Stort kjøkken i delvis åpen kjøkkenløsning er en sosial og fin løsning. Det er godt med lagring med flere romslige garderobeskap i leiligheten og en romslig bod i kjeller. 3-stavs parkett på gulv og malte overflater. Stuen og kjøkken ble malt i 2019. Det har de senere årene også blitt gjort en rekke oppgraderinger.
Velkommen til visning!

Innhold

Gjennomgående leilighet beliggende i byggets 2.etasje. Adkomst via felles trappeoppgang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré, bad, to soverom og stue med delvis åpen kjøkkenløsning.
Leiligheten disponerer en bod i kjeller målt til ca 8,3 m2.

Diverse:

- Sentral beliggenhet på Øvre Grünerløkka.
- Butikker og servicetilbud i umiddelbar nærhet.
- Godt kollektivtilbud i nærområdet.
- Nærhet til parker og Akerselva.
- Klassisk bygård.
- Borettslag med 19 andeler.
- God planløsning.
- Romslig stue.
- Takrosett i stue
- God takhøyde.
- Gjennomgående med gode lysforhold.
- Store vindusflater med dype karmer.
- Støydempende og godt isolerende vinduer med 3-lags glass fra 2018 (byttet i regi av borettslaget).
- Romslig kjøkken i delvis åpen kjøkkenløsning mot stue.
- Soverommene vender mot rolig bakgård.
- Peis på hovedsoverom.
- Stort skyvedørsgarderobeskap (nytt 2019) på hovedsoverom følger handelen.
- Garderobeskap på soverom II (nytt 2019) følger handelen.
- Bakgård ble nylig oppgradert med platting.
- Baderom fra rundt 2010 med gulvvarme og badekar.
- Romslig bod på 8,3 m2.
- Tre-stavs parkett på gulv.
Andre oppgraderinger:
- Slipt ned benkeplate kjøkken og oljet 2020.
- Ny kjøkkenvifte 2020.
- Byttet til induksjonstopp med ny sikring og komfyrvakt 2019.
- Ny oppvaskmaskin 2019.
- Malt stue og kjøkken 2019.
- Installert nye wifi panelovner i 2019.
- Installert flere stikkontakter 2019.
- Oppgradert flere lysbrytere fra "vanlig" lysbryter til LED dimmer 2019.
- Satt inn stort IKEA garderobeskap på hovedsoverom i 2019.
- Satt inn IKEA garderobeskap på soverom II i 2019.
- Plassbygget garderobeskap mellomgang i 2018/2019.
- Vært branntilsyn og EL-tilsyn i 2020 uten anmerkninger.
- Nye røykvarslere.
Beskrivelse av rommene / standard:
Entré/Gang:
Velkommen til Sannergata 21. Leiligheten har en fin intern beliggenhet i byggets 2.etasje. Det er adkomst via lukket portrom og felles trappoppgang. I entréen har du fin plass til å sette fra seg skoene og henge fra seg ytterklær, før man kommer videre inn i stuen.
Stue: Romslig stue med malt 3-stavs parkett på gulv og lysmalte overflater. Stuen ble malt i 2019. I stuen er det god plass til spisegruppe, sofagruppe og annet ønsket møblement. Flere store vindusflater med dype karmer gir veldig gode lysforhold og en god romfølelse. I stuen er det tilgang til et stort kjøkken i delvis åpen kjøkkenløsning, ellers videre til mellomgang som tar deg til baderom og soverommene.
Delvis åpen kjøkkenløsning: Stort kjøkken i delvis åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenets har en fin plassering i forhold til stuen. IKEA kjøkkeninnredning med slette fronter i hvit høyglans utførelse. Benkeplate i tre med nedsenket oppvaskkum i kompositt materiale med ettgreps armatur. Flislagt og malt mellom benkeplate og overskap. Lysarmatur og stikkontakter under overskap. Integrert stekeovn. Kjeramis induksjonstopp fra AEG. Vegghengt ventilator med belysning og kullfilter. Komfyrvakt er montert. Oppvaskmaskin fra Bosch. Kjøleskap med frysedel fra Siemens. OSO varmtvannsbereder på ca 30 liter fra 2005 plassert i benkeskap. Det er gjort en rekke oppgraderinger på kjøkkenet. Blant annet har eier slipt ned og oljet benkeplate i 2020. Ny kjøkkenvifte 2020. Ny oppvaskmaskin 2019. Byttet til induksjonstopp med ny sikring og komfyrvakt 2019.
Baderom:
Et pent flislagt baderom fra rundt 2010. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger.  Innebygget og flislagt dusj badekar med to-greps armatur og innfellbar skillevegg i glass. Slett malt himling med downlights. Servantskap med hvit front. Servant i porselen med ett-greps armatur. Vegghengt speil og lysarmatur over servant. Vegghengt toalett med innbygget sisterne fra Grohe. Opplegg for vaskemaskin. Fordelerskap for rør-i-rør plassert på vegg. Naturlig avtrekk.
Hovedsoverom:
Romslig soverommene er vendt mot rolig bakgård. God plass til dobbeltseng, nattbord, kommode med mer. Romslig soverom med stor garderobeløsning fra 2019. Vedfyrt Dovre peis plassert i hjørnet av rommet.
Soverom II:
Plass til seng, skrivebord etc. Det er garderobeskap på soverommet Rommet vender mot fredelige omgivelser i bakgården.
Annet:
Gulvflater belagt med tre-stavs parkett og overmalt tre-stavs parkett. Slett malte veggflater. Malte og takplate belagt himlingsflate. Takrosett i stue. Downlights i entré. Slette innerdører. Ventilasjon basert på naturlig avtrekk og naturlig tilluft via vinduspalter.

Beliggenhet

Svært attraktiv og populært område på øvre del av Grünerløkka. Området er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Grünerløkka er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatecaféer, markeder og små nisjeforretninger.
I Sannergata 21 har du nærhet til nærbutikker, spise- og serveringssteder, barer, utesteder og andre servicetilbud. Det er godt med kollektivtilbud i nærområdet. Ringes Park med stor Meny-butikk og flere andre butikker. Her har du også Sats treningssenter.
Gangavstand til Torshov, Alexander Kiellands plass og St. Hanshaugen.
Langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Dansens Hus med bar og uteservering, Mathallen, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.
Det finnes også mange parker i området som Torshovparken, Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Kubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, ha piknik, leke, ake, sole seg, m.m.
For de treningsglade finnes i tillegg til parkene, idylliske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Ringnes Park og Schous Plass, samt SiO Athletica på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.
På Ringnes Park, rett borti gata har du en av Nord-Europas største kinoer, frisør, apotek, blomsterbutikk og Jernia
Godt tilbud av offentlig transport rett utenfor døren. Trikk (nr. 11, 12 og 18) og buss (nr. 30, 21 og 33) i umiddelbar nærhet.
Leilighetens plassering er perfekt ettersom man har tilgang på alt av byens fasiliteter rett utenfor døren!

Felleskostnader

4 562 pr. mnd. varmtvann, kabel-tv og internett, renter og avdrag, husleie, felles forsikring, kommunale avgifter,brensel, vaktmester, trappevask med mer.

Løpende kostnader

Elektrisitet, innboforsikring etc.
Vartmvann er antatt inkludert i felleskostnader. Det er egen varmtvannsbereder på 30 liter på kjøkken. Det er antatt at kjøkken betjenes av denne berederen og bad betjenes via fellesutgifter/bereder i kjeller.

Andel fellesgjeld

90 980

Andel formue

23 244

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 90 980,-  pr. 20.05.2021.
Andel fellesformue kr. 23 244,- pr. 31.12.2020.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12137125259, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 20.05.2021: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 70
Saldo per 20.05.2021: 1 710 443
Andel av saldo: 90 981
Første termin/første avdrag: 01.12.2018 ( siste termin 01.09.2038 )

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Laget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 177 534 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 239 123 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 72 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, to soverom og stue med delvis åpen kjøkkenløsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 524 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for borettslaget i bakgård bestående blandt annet av trær, busker, diverse beplantning, sykkelparkering, sittegrupper og asfalterte internveier.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Klassisk bygård over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsakelig av murkonstruksjoner/naturstein. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein/takplater. Utvendige fasader forblendet med pusset mur. Leiligheten har slett entrédør i brannklasse B30. Vinduer med 3-lags glass fra 2018. Oppvarming via elektrisitet og vedfyrt peisovn.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Dokumentet følger vedlagt.
Det foreligger også ferdigattest for ombygging / bruksendring av næringslokalet til bolig i Sannergata 21B datert 2002.
Dokumentet med plantegning følger vedlagt.

Adgang til utleie

Det følger av borettslagets vedtekter.
En andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre uten samtykke fra borettslaget. Med godkjenning fra styret kan en andelseier overlate bruken av hele boligen til andre for inntil tre år, dersom andelseieren selv, ektefellen eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det, eller dersom vedkommende ikke fyller kravene til å være andelseier. En andelseier kan eller smed styrets godkjenning overlate bruken av hele boligen til andre dersom
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdannelse, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle, eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen
- det gjelder bruksrett som noen har krav på etter ekteskapsloven § 68 eller husstandsfelleskapsloven § 3 annet ledd.
Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet og vedfyrt peisovn.

Energiforbruk

Selger opplyser følgende forbruk:
Forbruk kwt 2020: 6863,60
Kostnad 2020: 6010 kr

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Dælenenggata 40 A-F - Bruksendring av loft med ombygging av tak og nytt bakgårdsbygg knyttet til bygget ved oppgang C - Sannerkvartalet
Saksnummer: 201718106 - Byggesak             
Mottatt sak: 01.12.2017
Status: Rammetillatelse gitt
Sannergata 32 A-D - Loftsutbygging, ombygging av tak og tilbygg til næringslokale i deler av portrom
Saksnummer: 201815445 - Byggesak             
Mottatt sak: 29.10.2018
Status: Rammetillatelse gitt
Christies gate 19 A-E - Utbygging av loft - Sannerkvartalet
Saksnummer: 201815447 - Byggesak             
Mottatt sak: 29.10.2018
Status: Rammetillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1896/900723-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
06.10.1896   Bestemmelse om benyttelse
1961/515485-1/105  Erklæring/avtale  
13.10.1961 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1977/510441-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
14.06.1977 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Bestemmelse om bruksendring
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
1981/500840-1/105  Pantsettelseserklæring  
26.01.1981 
BELØP: NOK 273.725
Panthaver:Sannergt 21 As  
Lnr: 1119479
PANTSETTELSESERKLÆRING
2002/76873-1/105  Felles pantedok bor.innsk  
22.11.2002 
BELØP: NOK 400.000
Panthaver:De Fremtidige Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 6235311
Panthaver:V/Oslo Og Omegn Boligforvaltning Al  
Lnr: 6235310
2005/70936-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
21.10.2005  Viker pr for kr. 400 000,- DnB NOR Bank ASA
2012/96811-1/200  Pantedokument  
02.02.2012 
BELØP: NOK 540.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
 
2018/1536965-1/200  Pantedokument  
12.11.2018 21:00 
BELØP: NOK 2.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Nye sannersg 21 borettslaget, Orgnr: 954683001
Borettslaget har 19 andelsleiligheter.
Borettslaget har avtale med Vaktemster Andersen.
Sameiet har kollektiv avtale med Telia for kabel-tv og bredbånd.

Forkjøpsrett

Ved avhending av en andel har de andre andelseierne forkjøpsrett. Er det flere andelseiere som ønsker å benytte forkjøpsretten bestemmer styret på grunn av ansiennitet hvilken andelseier som skal få overta andelen.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 89540691

Regnskap

Inntektene i 2019 var totalt på kr. 966 000,-.
Utgiftene i 2019 var totalt på kr. 726 611,-.
Resultatet av driften for 2019, inklusive finansielle inn- og utbetalinger, gir et overskudd på kr. 192 353,-.
Overskuddet for 2019 foreslås benyttet til å dekke tidligere års udekkede tap.
Etter avdrag på lån er den positive /negative endringen av disponible midler kr. 119 545,- (endring disponible midler)
Styret har satt opp en oversikt over beregnede inntekter og kostnader i år 2020. Tallene er vist som egen kolonne (budsjettall) ved siden av driftsoversikten. Oversikten gir et forventet resultat på kr. 97 196,-.
Regnskap for 2020 og budsjett 2021 er p.t ikke mottatt.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Følgende ble godkjent ved generalforsamlingen 14.05.2020:
1) Forslag fra styret om at styret får mandat til å skifte ut hovedtavle, med et kostnadsanslag på ca kr 150 000,-
Vedtak Enstemmig vedtatt.
2) Det ble på generalfirsamlingen 14.05.2020 vedtatt at styret skal innhente tilbud på rehabilitering av fasade. Saken vil legges frem for GF til behandling på et senere tidspunkt.
3) Bakgård oppgraderes med en kostnadsramme på inntil kr 50 000,-. Styret velge utforming og løsning.
Vedtak Vedtatt - 9 stenmmer for 3 stemmer mot.
Borettslaget har nylig bygget platting i bakgård. Borettslaget skal opparbeide bakgården med pen beplantning.
Ihht mail fra styret:
Vi skal pusse opp fasade. Ble vedtatt på fjorårets generalforsamling at det skulle gjøres:
"Som det ser ut nå, vil en pris på dette komme på rundt 500 - 700k.
Jobben er da å pusse ned deler av veggen der hvor det har sprukket, andre steder som kan være løse for å legge ny netting bak og maling av hele fasade. Prisen er høy, men det inkl. stilas over flere uker, gateleie og brakke med toalett for arbeiderne.
Dette er mer penger enn vi har på konto og må i så tilfelle øke lånet noe, mulig felleskostnadene også. Siden dette er en så stor jobb, vil vi presentere dette igjen på neste generalforsamling. Da de vi har pratet med ikke har kapasitet før våren uansett og litt avhengig av varmere klima og arbeidsforhold. Foreløpig er det ingen større risiko at biter faller ned fortalt, men av de entreprenørene som har vært her ville de anbefale oss innen 2 - 3 år da sprekkene blir verre mellom hver vinter/sommer." Det vil tas opp lån for dette. Dette vil lånes i sin helhet, og det er søkt om inntil 1MNOK. Eksisterende fellesgjeld vil samtidig refinansieres, så det er rimelig å anta at kostnadene på dette går noe ned. Kostnaden blir fordelt på 19 andeler så totalt sett ikke en stor økning.
Det må også forventes generelt vedlikehold av borettslaget.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre brukere av eiendommen.

Tilbehør

Taklamper stue, kjøkken, soverommene og liten gang følger ikke. Vegghengt hylle barnerom følger ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jta@schalapartners.no eller SMS: 95 47 76 32 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Avklaring forkjøpsrett og styregodkjenning må foreligger før innflytting.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sannergata 21B, 0557, Oslo, Gnr. 227 bnr. 339, andelsnr. 10 i Nye sannersg 21 borettslaget med orgnr. 954683001 i Oslo kommune

Eier

Henrik B Holthe Thorsen Oda C Aasen Reinholt

Oppdragsnummer

17-21-0144

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.