# RODELØKKA/CARL BERNER

Stor, luftig og lekker 4-roms hjørneleil. med fantastisk utsikt | Nyoppusset 2017 | Peisovn | Sentralt | Varmtv. inkl.

Christian michelsens gate 17A , 0568 Oslo

BE OM SALGSSUM
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

48%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

79%

har bolig mellom 60-120 kvm

80%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 80 m²
Bruksareal 80 m²
Bruttoareal 87 m²
Tomt 413 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 5
Byggeår 1931
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 26
Energimerking G
FINN.no 225272885
Sist endret 28.07.2021 12:19
Prisantydning 6 300 000
Totalpris 6 472 611
Ligningsverdi 1 418 547,-

Beregnet totalkostnad

6 300 000,- (Prisantydning) 153 141,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 453 141,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 625,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 8 995,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 19 470,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 472 611,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lekker 4-roms hjørneleilighet, beliggende høyt og fritt i 5. etasje med fantastisk utsikt over Oslo by. Boligen ligger sentralt til på Carl Berner/Rodeløkka med kort vei til alle tenkelige fasiliteter. Boligen er nyoppusset i 2017 og holder en generelt god standard. Gjennomgående planløsning, generøs takhøyde og store vinduer fra flere sider som skaper gode innvendige lysforhold!
- Romslig og pen stue med moderne peisovn
- Nydelig utsikt
- Stilrent kjøkken fra 2017 med integrerte hvitevarer
- Lekkert flislagt bad pusset opp i 2017
- 3 flotte soverom med garderobeskap
- To disponible boder
- Sikringsordning
- IN-ordning på et lån med mulighet for å redusere felleskost. med ca. 1047,-
- Varmtvann, TV og internett inkl.
- Veldrevet aksjelag
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Super beliggenhet med nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 5. etasje og består av: Entré, bad, tre soverom, samt stue og kjøkken.
I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 6 m² og én loftsbod med gulvareal på ca. 6 m². Loftsboden er ikke måleverdig i sin helhet på grunn av lav takhøyde iht. retningslinjer for arealmåling NS 3940.
Leiligheten ble opprinnelig bygget som en tre-roms leilighet. Nåværende eier har etablert kjøkken i gang/stue, og har etablert et nytt soverom der kjøkkenet var tidligere.

Entré

Meget innbydende og arealeffektiv entré. Det er ekstra skapplass på kjøkkenet, til oppbevaring av bl.a. ytterøy og sko. Flotte mønsterfliser med gulvvarme. Dørcalling med portåpner.

Stue

Romslig og flott stue med store vindusflater fra flere hold som slipper inn rikelig med naturlig lys, og med fantastisk utsikt over byen. Himlingshøyde på ca. 2,68 meter målt i stue. I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord, hyller og annet ønskelig møblement. Sentralt i rommet er det en moderne peisovn (fra 2017) som gir lun og god varme. Delvis åpen løsning mot kjøkkenet.

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning fra 2017 med cremefarget, slette fronter i høyglanset utførelse og fliser på vegg over heltre benkeplate. Belysning under overskap. Nedfelt kum i rustfritt stål. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; induksjonstopp, kullfilterventilator, stekeovn, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøl/frys. Automatisk vannstopper er montert.

Bad

Pent, flislagt bad som er pusset opp i 2017 (dokumentasjon fremvist til takstmann). Varme i gulv og downlights i himling. Baderomsinnredning bestående av servant på benkeskap med glatte fronter i høyglanset utførelse, samt speil med belysning over servant. Dusjnisje med mosaikkfliser og innfellbare dører i herdet glass, samt dusjarmatur med regnfallsdusj og hånddusj. Veggfestet klosett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Elektrisk avtrekksvifte mot ventilasjonsanlegg. Sluk i plast.

Soverom 1

Luftig og lekkert soverom med svært god størrelse. Her er det plass til dobbeltseng, nattbord, kommode eller annet ønsket møblement. Rikelig lagringsplass i garderobeskap med profilerte fronter.

Soverom 2

Dette er også et flott soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov! God plass til dobbeltseng, skrivepult eller annet ønskelig møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap. Flott utsikt mot Rodeløkkens Kolonihager og mot Holmenkollen i vest.

Soverom 3

Pent og trivelig soverom med mange innredningsmuligheter. God plass til dobbeltseng, nattbord, kommode etc. Oppbevaringsplass i garderobeskap. Store vindusflater med fin utsikt mot vest.

Overflater/standard

Gulv: Laminat i oppholdsrom. Varmematter under laminat i stue/kjøkken. Fliser med gulvvarme i entré og på bad.
Vegger: Sparklet og malte overflater på plater/murpuss.
Tak: Pusset og malte overflater. Himlingshøyde på ca. 2,68 meter målt i stue.
Følgende større oppgraderinger er i følge eier utført i den senere tid:
2021:
- Ny entrèdør i ett soverom.
Leiligheten ble i 2017 gjennomgående pusset opp med følgende:
- Oppgradert sikringsskap med jordfeilautomater.
- Ny kjøkkeninnredning.
- Pusset opp bad.
- Nye innvendige dører.
- Nye gulvoverflater.
- Overflatebehandlet vegger og himlinger.
- Nye garderobeskap i soverom.
- Ny peisovn.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Carl Berner/Rodeløkka med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, sentrum m.m. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig med store, flotte grøntarealer like utenfor døren. Området rundt leiligheten er i positiv utvikling med pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg. Carl Berner Passasjen ligger få minutters gange unna leiligheten og her finner du blant annet Kiwi, Waynes Coffee, apotek, vinmonopol, hudpleiesalong og blomsterbutikk. På Carl Berner Torg er det Coop Mega, i tillegg til ulike caféer og serveringssteder, blomsterbutikk og apotek. I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er Spar, Coop, samt søndagsåpen Joker og Bunnpris. Ellers finner du også Narvesen, 7-11, Samson bakeri og café, Backstube, apotek m.m. i umiddelbar nærhet. Stor Meny finner du på Løren eller på Ringnes Park.
Rodeløkka er kjent for sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet Trattoria Populare, Le Benjamin, Südøst, Munchies, Villa Paradiso og mange flere. Populære utesteder som Aku Aku, Syng, Nedre Løkka Cocktailbar og Parkteatret byr også på god atmosfære.
Det er mange grøntområder i nærheten. Populære Ola Narr / Tøyenparken er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente artister inntar scenen. Botanisk Hage ligger også en liten spasertur unna og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man Torshovdalen, Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. For øvrig er det flotte turmuligheter langs Akerselva. For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av innendørs treningstilbud i området med blant annet SATS og Fresh Fitness. Det er også gode joggemuligheter i alle nærliggende parker.
Carl Berner er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-bane. Busser som 20, 2 1, 28, 3 1, 33, 1 20, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss i umiddelbar nærhet i Københavngata, samt på Rosenhoff og på Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den går videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt. Tøyen tog stasjon ligger rett opp bakken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 1 5 min til Movatn stasjon). Holdeplass for flybuss finner du på Carl Berners plass. Nærhet til flere bysykkel-stativ, som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret.

Felleskostnader

4 055 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-TV og bredbånd (grunnpakke), varmtvann, vaktmestertjeneste, renhold, forretningsførsel, felles forsikring, nedbetaling lån, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader kr 2.998,- Kapitalkost. lån 1 OBOS01 kr 1.057,-
Det er IN-ordning på to av lånene (lån 1 OBOS01 og lån 2 OBOS02 (denne leiligheten har ikke noe andel gjeld i OBOS02)) med mulighet for å redusere felleskostnader med ca. kr. 1 047,-.
Felleskostnader øker med 10% fra 01.08.2021. Dette er for å ha mulighet å gjennomføre nødvendige brannverntiltak og for å opparbeide en større buffer til vedlikeholdsarbeider og oppgraderinger. Nye totale felleskostnader vil da utgjøre ca. 4 355,- for denne leiligheten.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel fellesgjeld

153 141

Andel formue

6 850

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBOS01-98207449105
Type: Serielån
Restsaldo: 20.771.520,-
Restløpetid: 9 år
Antal term pr. år: 12
Type rente: Flyt 2,05% (per 16.06.2021)
Andel saldo: 95.475,-
Kapitalkostnad: 1.047,-
Dette lånet har IN-ordning.
Lånenummer: OBOS02-98207449113
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 7.357.710,-
Restløpetid: 8 år 11 md.
Antall term pr. år: 12
Type rente: Flyt 2,05% (per 16.06.2021)
Andel saldo: 0,-
Kapitalkostnad: 0,-
Dette lånet har IN-ordning. Dette lånet er tatt ifb. balkongutbygging (ikke relevant for denne leil.).
Lånenummer: OBOS03-98207515086
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 4.634.153,-
Restløpetid: 19 år 9 md.
Antal term pr. år: 12
Type rente: Flyt 2,05% (per 16.06.2021)
Andel saldo: 20.585,
Kapitalkostnad: 104,-
Dette lånet har ikke IN-ordning.
Lånenummer: OBOS04-98207650218
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 7.347.714,-
Restløpetid: 26 år 7 md.
Antal term pr. år: 12
Type rente: Flyt 2,05% (per 16.06.2021)
Andel saldo: 32.640,-
Kapitalkostnad: 131,-
Dette lånet har ikke IN-ordning.
Lånenummer: OBOS05-98207957259
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 1.000.000,-
Restløpetid: 25 år
Antal term pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,90% (per 16.06.21)
Andel saldo: 4.441,-
Kapitalkostnad: 19,-
Dette lånet har ikke IN-ordning.
Det er IN-ordning på to av lånene. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.04 og 30.10. Aksjonær må kontakte Obos minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Regulering av renten for IN-lån gjøres etterskuddsvis hvert kvartal. For selger kan dette medføre at det kan oppstå en restanse, selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden. Eventuell restanse kan bli etterfakturert.
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til boligselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger per år ved terminforfall 30.04 og 30.10 på aksjelagets felleslån. Aksjeeier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Se punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår" for mer informasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 418 547 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 106 770 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 80 kvm, Bruttoareal: 87 kvm
5. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, tre soverom, stue/kjøkken.
Bruttoareal: 87 m².
Leiligheten disponerer i tillegg én bod i kjeller på ca. 6 m² og én loftsbod med gulvareal på ca. 6 m² (loftsboden er ikke måleverdig i sin helhet på grunn av lav takhøyde iht. retningslinjer for arealmåling NS 3940).
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 413 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles, eiet tomt som er opparbeidet med asfalterte internveier, plenarealer, busker og annen beplantning. Bakgården har kveldssol og flere sittegrupper, lekeplass og sykkelparkering til bruk for beboerne. Felles sykkelparkering og vaskerom i kjeller, samt felles hobbyrom.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygningen er oppført i 1931. Bygningen har grunnmur i granitt. Yttervegger i murverk. Yttertak i betongkonstruksjon, tekket med takstein. Felles trapper i betong. Etasjeskiller i betong. Vinduer med tre-lags isolerglass, produsert i 1983. Entrédør mot entré og soverom i brannklasse B-30 med 35 desibel lydmotstand. Se for øvrig boligrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det er også utstedt ferdigattest for rehabilitering av bad fra 2007 (eier har pusset opp bad i senere tid, 2017). Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 og 5-6 kan man med godkjenning fra styret i aksjelaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Aksjeeier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan aksjeeier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året. Søknad om godkjennelse skal skje skriftlig. Bruksoverlating reduserer ikke aksjonærens plikter i forholdet til selskapet. Aksjonæren skal holde styret kjent med hvor han/hun til enhver tid befinner seg, så lenge bruken av boligen hans/hennes er overlatt til andre. Se for øvrig vedtektene §6 for utfyllende bestemmelser.
Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Peisovn med glassdør på ildfast plate i stue, samt varmekabler under fliser i entré og på bad. Varmematter under laminat i stue/kjøkken.
Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde, industri, spesialområde - bevaring (gravhaug, bolig, barnehage, undervisning, kontor, forretning, bevertning, kultur, idrett) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).
Reguleringssak i Trondheimsveien 132 - Bestilling av oppstartsmøte - Barnehage - Sophies Minde. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201817368.
Reguleringssak i Trondheimsveien 119-125, Sinsenveien 1 og Hasleveien 4-8 - Bestilling av oppstartsmøte - Boligbebyggelse. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202018759.
Reguleringssak i Dælenenggata, Stockholmgata, Fjellgata, Christian Michelsens gate, Københavngata og Fagerheimgata - Midlertidig forbud mot tiltak; Plan og bygningsetaten har sendt varsel om midlertidig forbud mot tiltak, gjeldende Dælenenggata, Stockholmgata, Fjellgata, Christian Michelsens gate, Københavngata og Fagerheimgata. Det er i sak 202006443 søkt om felling av 20 trær i gårdsrommene til Dæhlenengen Byggeselskap, hvor eiendommene er oppført på Byantikvarens gule liste. Forespørselen om felling av såpass mange trær aktualiserer behovet for en regulering som gir tilstrekkelig vern av bygningene og tilhørende anlegg i form av trær, annen vegetasjon og terreng. De aktuelle eiendommene er del av et område hvor Harald Hals' byplan fra 1929 ble realisert i løpet av 1930-årene. Et viktig trekk ved denne planen var grøntområdene og parkanlegg i tilknytning til enkelte boligprosjekter. I gårdsrommene til Dæhlenengen Byggeselskap har disse parkanleggene til en viss grad blitt bevart, og plan og bygg anser det som viktig for området at dette blir videreført. I tillegg til gårdsrommene tilhørende Dæhlenenggata Byggeselskap, ansees gårdsrommet mellom Fagerheimgata 9 og Københavngata 14 og 18 som viktig å gi et vern gjennom en ny regulering. På bakgrunn av dette er det nå varslet om at det vurderes å vedta et midlertidig forbud mot tiltak på de nevnte eiendommene.  Man kan lese mer om saken på plan- og bygg sine hjemmesider: Saksnr: 202008980.
Byggesak i Christian Michelsens gate 17 B - Flytting av kjøkken og bryting av brannskille - H0102. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, Saksnr: 202105233.
Byggesak i Dælenenggata 26 - Bruksendring fra undervisningslokale til boliger - Oppføring av balkonger. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, Saksnr: 202009465.
Byggesak i Dælenenggata 21D - Oppføring av balkong på fasade mot sidegård. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, Saksnr: 202008134.
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1931/900147-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  26.02.1931 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Dæhlenengen Byggeselskap AS   Org.nr: 933893863
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1931/990913-1/105  Erklæring/avtale  16.05.1931 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
 
1931/990914-1/105  Erklæring/avtale  10.09.1931 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
 
1931/990915-1/105  Erklæring/avtale  20.12.1931 
Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.
 
1932/901298-2/105  Erklæring/avtale  25.10.1932 
Begrensning i råderett
Forbud mot salg på bestemte vilkår
Bestemmelse om vann- og kloakkledning for Oslo kommune
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/481710-1/200  Erklæring/avtale  30.06.2010 
Rettighetshaver:FORTUM OSLO VARME AS  Org.nr: 977296919
Bestemmelse om framføring av fjernvarmerør
Med flere bestemmelser
 
2015/366384-1/200  Pantedokument  27.04.2015 
BELØP: NOK 50.800.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS   Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/266089-1/200  Pantedokument  21.03.2016 
BELØP: NOK 5.500.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1447234-1/200  Pantedokument  27.12.2017 21:00 
BELØP: NOK 8.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS   Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2021/662269-1/200  Pantedokument  03.06.2021 15:39 
BELØP: NOK 1.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS   Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
1931/900073-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  14.02.1931 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA DELENENGGT 1B
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 285 leiligheter knyttet til aksjer. Dæhlenengen Byggeselskap AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 933893863, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Aksjeselskapets revisor er EY.
- Aksjelagets hjemmeside: http://www.selskapet.com.
- Styret kan kontaktes på: dahlenengenbyggeselskap@styrerommet.net
- Gården har fellesvaskeri, stort tørkeloft og tørkesnorer ute i bakgårder.
- Telia (tidligere Get) leverer bredbånd og TV til boligselskapet. Avtale Flex 200 som gir beboere et grunntilbud med tv-pakken 'Start' og 200 mbit/s bredbånd. Beboere kan individuelt velge bort tv og få 500 mbit/s bredbånd, eller velge bort bredbånd og få GET sin største tv-pakke med 110 poeng til å velge kanaler, uten at prisen endres.
- Aksjelaget arrangerer hyggelige fellesaktiviteter som julegrantenning, bakgårdsmarked, utekino m.m.
- Felles hobbyrom til snekring, smøring av ski etc.
- Felles lekeplass i østre bakgård.
- Styret fordeler hagekasser i bakgårdene der beboere kan dyrke grønnsaker, etc. Kontakt styret dersom du har ønske om plass.
- Felles griller og spiseplasser i midtparken.
- Vaktmester Jan Schjelderup ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet.
- Aksjelaget har containerordning der det kommer container en gang i måneden som beboerne kan benytte til div. skrot.
- Gartnerfirmaet Hageform vil årlig leies inn på fast avtale til å beskjære og kolle de store fine trærne våre som trenger omsorg og pleie. Hageform følger også opp estetisk arbeid som krever finklipping. Det være seg nedklipping og forming av store hekker mm.
- Selskapet forvalter to utleielokaler: Vulkani sushi i Dælenenggata 23 og ett i Dælenenggata 21. Lokalet i Dælenenggata 21 er nå leid ut på to års basis til «Heiaklubben». Dette er en gjeng illustratører som arbeider med "illustrasjon, folk, relasjoner, sosiale medier, hemmeligheter og fri fantasi basert på sann historie". Lokalet vil brukes aktivt til utstillinger, og når covid-19 pandemien tillater det, vil både beboere og naboer inviteres inn på utstillinger, foredrag og annet.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i aksjelaget.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 80486474

Regnskap

Årets resultat for 2020 viste et overskudd på kr 3 473 792,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. I løpet av 2020 ble det innbetalt kr 97 586,- på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av aksjeselskapets fellesgjeld. Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr 3 376 206,-.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2020 var kr 1 507 790,-.

Vedtekter / husordensregler

Bare fysiske personer kan være aksjonærer. Aksjonær/aksjonærer kan bare eie det antall aksjer (med eller uten innskuddsbevis) som gir rett til én bolig. Det forutsettes at kjøper skal bebo leiligheten selv. Aksjonær/aksjonærer kan bare eie det antall aksjer (med eller uten innskuddsbevis) som gir rett til én bolig.
Se for øvrig vedtekter/husordensregler for bestemmelser om ro og orden, aksjeeiers og selskapets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikehold- og rehabiliteringshistorikk:
2004-2006: Baderomsrehabilitering. Da ble også alle innvendige rør byttet ut, og nye varmtvannstanker montert i kjelleren.
2008-2009: Utskiftning av tak på hele bygningsmassen.
2009: Renovering/utskiftning av samtlige piper og pipeløp.
2010-2011: Etter godkjenning fra byantikvaren og Oslo Kommune, fikk over 90 leiligheter monter balkonger med tilhørende nytt vindu og balkongdør.
2013: Sikring av tilgangen til bygningen utenfra, og avskjerming av eiendommen.
2012-2013: Nytt system for avfallhåndtering
2013: Fornyet og forbedret avtale med Canal Digital. Installering av fibernett.
2013: Oppussing av portalene i bakgård.
2013: Nytt lysarmatur utendørs.
2013-2014: Rehablitering av taknedløp og strømperehablitering av rørsystemet på strekningen langs Chr. Michelsensgate.
2015: Oppgradering av loftsdører til godkjent branndør.
2016: Rehabilitering av lamper i alle oppgangene.
2016: Rehabilitering av bunnledningen gjennomført av Proline AS (låneopptak og justering av husleie).
2016: Oppgradering av kjellerdørene til godkjent branndør (låneopptak og justering av husleie).
2016: Sluttstykke i alle inngangsdørene oppgradert i samsvar med samme standard som porttelefon.
2017: Kjellergulv hugget opp i oppgangene Christian Michelsens gate 26-32 på grunn av setninger under det u-armerte betonggulvet. Nye masser tilført og nytt armert gulv støpt.
2017: Hobbyrommet ble pusset opp. Ny inngangsdør og nytt gulv.
2017: Betongdekket i nedre del av begge bakgårdene fjernet pga. utvasking med påfølgende fuktproblemet i kjellere. Kummer reparert, ny drenering og isolasjon lagt langs vegger, nye soilrør samt tilføring av nye masser.
2017 - 2018: Renovering av oppgangene. Ny maling på vegger og rekkverk samt nytt gulvdekke.
2017 - 2018: Tetting og utbedring av alle overlysvinduer i trapperom.
2017-2018: Maling av trappeoppganger.
2019: Styret har fått installert varmekabler fra IceCon i takrennene hvor det er fare for isdannelse på vinteren.
2020: Fortsatt arbeidet med maling av utvendige bygningsmassen
Info fra innkallingen til generalforsamling 2021:
- Det ble i desember 2019 gjennomført en brannteknisk tilstandsanalyse. Styret har satt seg nøye inn i denne, kritisk vurdert innholdet, innhentet ytterligere vurderinger og til slutt utformet en handlingsplan på hva vi mener skal prioriteres og utføres. Se videre informasjonssak vedlagt i innkallingen. Styret har konkludert at tiltakene må gjennomføres, derfor fremmer de ikke dette som en egen sak på GF som det kan stemmes over. Som et ledd i vurderingen av brannvernstiltak har styret undersøkt og vurdert mulighetene for å skifte inngangsdører. Styret har undersøkt med byantikvaren om hvordan de mener nye dører bør utformes, laget et forslag i tråd med dette og innhentet et prisoverslag. På bakgrunn av dette har de forberedt en sak til GF, men ser at vi ikke har økonomiske rammer til å legge frem forslaget i år. Kostnaden for å skifte ut alle brune ytterdører i aluminium vil være ca. 3 mill. Styret vil vurdere å legge saken frem ved en senere anledning, hvis de mener den er økonomisk forsvarlig å gjennomføre.
Plan for brannsikkerhetstiltak:
1. Heldekkende automatisk brannvarslingsanlegg for å kompensere for kun en rømningsvei. Hver leilighet får branndetektor som ved oppdagelse av røyk aktiverer brannvarsling i alle trapperommets leiligheter. Se ytterligere beskrivelse nedenfor. Kostnad ca. 3 200 000 kr.
2. For tårnbygg som har doble trappeløp oppgraderes dører til baktrapp med brannklassifisering (varslingsanlegg er ikke nødvendig og vil ikke bli installert). Utskiftning av dører til baktrapp er iverksatt (utføres juni 2021) Det ble hentet inn 4 forskjellige tilbud, og det billigste ble valgt. Kostnad 385 250 kr.
3. Montere og merke slokkeutstyr (pulverapparater) i fellesareal (trapperom, kjellere, loft). Kostnad ca. 35 000 kr.
4. Skiltmarkeringslys med ledelysfunksjon på kjeller og loft og ved utgangsdør. Kostnad ca. 310 000 kr.
5. Skifte inngangsdører i tårnbygg til utadslående dører (begge rømningsveier). Kostnad ca. 315 000 kr.
Alle kostnader ovenfor er estimat, men basert på konkrete tilbud fra leverandører. Den endelige sluttkostnaden vil dog påvirkes av detaljerte gjennomganger av bygningsmassen og videre prosjektering av leverandører. Kostnaden vil bli finansiert med låneopptak, totalt på ca 4 250 000 kr. Lånekostnaden vil kunne dekkes innenfor den vedtatte økningen av felleskostnader.
For å ha mulighet å gjennomføre nødvendige brannverntiltak (se neste sak) og for å opparbeide en større buffer til vedlikeholdsarbeider og oppgraderinger, har styret vedtatt å øke innkrevde felleskostnader med 10% fra 01.august 2021. Dette er den del av den månedlige innbetalingen som tilhører kategori «felleskostnader» på fakturaen.
- Styret har engasjerte vaktmester for å ta en sjekk av tilstanden på taket. Der kom det frem at noen piper ikke var i veldig god stand og det ble anbefalt å rehabilitere disse. Det utføres i disse dager rivning av 4 stk. pipetopper ned til tak, mure opp nye, samt heltekking med beslag. Selve taket ble rehabilitert i 2008-2009, og er fortsatt i god stand. Det ble også rehabilitert noen piper i 2009, men det er da ikke disse som trenger arbeid i denne omgang.
- Det ble i 2019 innhentet en el-takst som gikk over fellesområdene. Styret har nå lukket «skal» avvikene og har beveget seg over på «bør» avvik i henhold til rapporten. El-taksten følges opp videre.
- Styret er i dialog med Hageform (selskapet vi har driftsavtale med på gartnertjenester) samt byantikvaren for å velge ut nye trær som skal plantes i nærheten av der de andre ble felt. De nye trærne skal plantes i jord og ikke i asfalten der hvor de gamle stod.
- Det er lagt frem forslag om endring av husordensreglene vedr. dyrehold (positiv innstilling til dyrehold), og det ble vedtatt at Husordensreglene skal oppdateres her.
Planer, ref. generalforsamling 2020:
- Prosjektgruppen har utviklet en visjon som heter, "Livsløpssameie - alle skal finne rom i våre felles uteområder". For å få til dette ser gruppen for seg at hele borettslaget skal oppgraderes og utbedres, alt fra plener, grønne vekster, benker og gjerder. Prosjektet er tenkt med en etappevis rehabilitering. Foreløpig tidsperspektiv er at rehabiliteringen og oppgraderingen gjøres over 5 år. Prosjektet er anslått å koste ca 10 millioner, ta 5 år og er basert rådførende tall fra landskapsarkitekt, OBOS og styret. I årsberetningen fra digitalt årsmøte 2020 fremgår det at det meste av Fase 1 i prosjektet er gjennomført. De største oppgraderingene er enten ferdigstilt eller under arbeid. Dersom det dukker opp behov for større inngrep eller oppgraderinger som krever vedtak fra generalforsamlingen, vil Styret legge det frem for Selskapet på ordinær måte. Kjøper oppfordres om å lese gjennom innkalling til årets GF for redegjørelse for pågående prosjekter. Ihht. informasjon fra innkalling til generalforsmaling 2021, vil oppgraderinger i uteområdet ha en kostnad på ca. kr. 1.398.107,-.
- Styret har anmodet alle aksjonærer som har anledning, om å åpne opp tilluftsventilen (der den er tettet/blendet igjen). Dette for å skape bedre inneklima for alle leilighetene. Ta kontakt med styret for mer info.
Iht. mail fra styret (01.07.2021): Det er ikke planlagt noen flere oppgraderinger som vil innebære ytterligere økninger av felleskostnader i det nærmeste året (foruten om økningen på 10% fra 01.08.2021). Fellesgjelden vil øke noe, i forbindelse med at brannsikringstiltakene som vil lånefinansieres. Det er ca. 4,5 mill som vil fordeles på 285 leiligheter, alt etter hvor stor andel av aksjene som er knyttet til hver leilighet. Altså en relativt beskjeden økning.
Megler anbefaler å lese gjennom årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven, og nyttig info på boligselskapets hjemmeside www.selskapet.com.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, ettersom et styre ikke har juridisk dekning for å nekte noen å holde husdyr. Men styret skal ha en skriftlig melding om at man flytter inn med, eller anskaffer seg, et husdyr. Meldingen lagres på leilighetsmappen hos forretningsfører. Dyreholdet skal ikke være til ulempe for andre brukere av eiendommen. Se punkt 8 i husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Lampeskjerm på hovedsoverom og i gang
- TV-oppheng i stue
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Opplegg av helt nytt bad, med nye rør, opplegg for vaskemaskin etc, mars 2017 av Zijad Sakiri. Arbeid utført v/Fixrør.
- Helsveiset PVCmembran på gulv, april 2017 av Jørn Lagaard/Membranleggeren
- Finnes bilder av arbeidet på bad.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tmn@schalapartners.no eller SMS: 47 62 91 51 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Spesielt ved salg av eiendom uten tinglysning: Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.
- Gulvet har noe merkbar knirk i nærhet av peisovn.
- Sikringstavle med jordfeilautomater, montert i entré.
Tilstandsgrad 2:
- Vinduer: Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i lys av forventet levetid og normal bruksslitasje.
- Ventilasjon: Kullfilterventilator i kjøkken. Oppdriftsventilasjon med ventil i ett soverom. Friskluftsventil på yttervegg i ett soverom. Elektrisk avtrekksvifte mot oppdriftsventilasjon i bad. Spalteventiler i vinduer. Tilstandsvurdering: Leiligheten ble opprinnelig bygget med oppdriftsventilasjon i kjøkken og bad. Ved å montere elektrisk avtrekksvifte i kanal for oppdriftsventilasjon, vil det kunne skapes ett overtrykk i kanalen som resulterer i begrenset luftsirkulasjon i andre leiligheter. Det anbefales på generelt grunnlag å ikke montere elektriske avtrekksvifter i felles kanaler for oppdriftsventilasjoner. Ved å flytte kjøkken i soverom uten å endre ventilasjonen forandres prinsipper for oppdriftsventilasjon med avtrekk fra kjøkken og bad, og friskluft inn i oppholdsrom.
- Bad: Benkeskapet svekker noe i sider (Tg 2).
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Christian michelsens gate 17A, 0568, Oslo, Gnr. 227 bnr. 26, aksjebrevnr. 5692-5722 i Dæhlenengen Byggeselskap As boligaksjeselskap med orgnr. 933893863 i Oslo kommune

Eier

Vibeke Salo

Oppdragsnummer

17-21-0150

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.