#Sofienberg

Lys og fin 2-roms - kjøkken fra 2015 - Vv, fyring og fibernett inkl. - Perfekt førstegangskjøp - flytt rett inn!

Sars' gate 68 , 0564 Oslo

BE OM SALGSSUM
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

53%

har bolig mellom 60-120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

63%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 35 m²
Bruksareal 36 m²
Bruttoareal 40 m²
Tomt 9 284 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1941
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 127
Energimerking F
FINN.no 225272867
Sist endret 28.07.2021 12:36
Prisantydning 3 300 000
Totalpris 3 386 003
Ligningsverdi 753 741,-

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) 70 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 370 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Kartverket) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Kartverket) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 500,- (Medlemsskap BRL) -------------------------------------------------------- 16 003,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 386 003,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 2-roms, beliggende i en høy 1. etasje, i populære omgivelser på Sofienberg. Boligen har gjennomgående og arealeffektiv planløsning, god takhøyde og store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys!
- Åpen stue-/kjøkkenløsning
- Nytt gulv i stue/entré 
- Nymalt stue/entré
- Stilren kjøkkeninnredning fra 2015 og hvitevarer som følger
- Luftig og pent soverom med garderobeskap
- Flislagt bad
- Entré med adkomst til praktisk bod med opplegg for vaskemaskin som følger
- Veldrevet borettslag
- Flott, felles bakgård
- Kabel-tv fra Telenor inkl.
- Bredbånd fra Homenet inkl.
- Varmtv/fyring (bergvarme) inkl.
- Kjeller- og loftsbod
- Lave omk. Ingen dok.avg.
- Tilknyttet sikringsordning
- Beboerparkering
- Sentralt med kort vei til bl.a. dagligvare, parker, serveringssteder og et ypperlig kollektivtilbud

Innhold

Leiligheten har en flott beliggenhet i byggets 1.etasje, og inneholder følgende:
Entré, stue med åpen løsning til kjøkken, bad, innvendig bod og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten :
- En loftsbod med 3,1 kvm gulvareal og en kjellerbod på 3 kvm.

Entré

En-stavs laminat fra 2021, nymalte vegger i 2021 og himling. Plass til skoskap og oppheng til yttertøy. Inngang til bod med god oppbevaringsplass hvor det er opplegg til vaskemaskin.

Stue

Romslig og pen stue med fin takhøyde og store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og gir en luftig romfølelse. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord, hyller og annet ønsket møblement. Åpen løsning mot kjøkkenet. Nytt gulv og nymalt i 2021.

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning fra 2015 med heltre-benkeplate, integrert oppvaskmaskin, komfyr med platetopp og frittsåtende kjøleskap som følger, oppvaskkum med 1-greps blandebatteri og ventilator.

Bad

Flislagt bad pusset opp i regi av borettslaget i 2001 med en romslig servant, speilskap, toalett og dusjhjørne. Varmekabler i gulv.

Soverom

Laminatgulv, malte vegger og himling. God plass til dobbeltseng og oppbevaring i skyvedørsgarderobe som følger.

Overflater

Gulv: Ny 1-stavs laminat i stue/kjøkken, samt entré i 2021.  Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater. Fliser på bad.
Tak: Malte flater.Det er målt ca. 2,21 meter takhøyde i bad. Ca. 2,68 meter i stue/kjøkken. Ca. 2,70 meter i entré
og soverom.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært og sentralt område på Sofienberg, med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter. Det er flere idylliske grøntarealer i umiddelbar nærhet med få minutters gange til Tøyenparken/Ola Narr, Botanisk hage og Sofienbergparken. En rask spasertur tar deg til Carl Berner som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon i Oslo, med T-banestasjon, trikk, buss og flybuss.
Det er også gangavstand til Tøyen hvor du finner mange hyggelige spisesteder, forretninger, utesteder etc. På Grünerløkka finner du et yrende folkeliv og et stort utvalg av restauranter, caféer, barer og butikker m.m. Til fots tar det ti minutter å gå til Olaf Ryes plass på Grünerløkka og en knapp halvtime å gå til Oslo sentrum/Karl Johan. For den som liker å holde seg aktiv er det rikelig med tilbud i nærheten. Treningssentre i nærheten er Fresh Fitness, SATS og Bare Trening.
I august er Tøyenparken tilholdssted for Øyafestivalen, med kjente norske og internasjonale artister på plakaten. Området har lett tilgang til flere matbutikker som f.eks søndagsåpen Bunnpris og Joker, Coop Ekstra, Rema 1000, Kiwi m.m. Apotek, post og andre forretninger har du også i nærheten.
Område rundt Carl Berner er i positiv utvikling med pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg under oppføring. Nyåpnede Carl Berner Passasjen ligger en liten spasertur unna, og her finner du blant annet Kiwi, Waynes Coffee, apotek, vinmonopol, hudpleiesalong og blomsterbutikk. På Carl Berner Torg vil det også åpnes Norges mest moderne Coop Mega, i tillegg til ulike caféer og serveringssteder.
Fra Trondheimsveien er det enkelt å komme seg til sentrum med trikk eller buss fra Sofienberg (17-trikken) eller med T-banen fra Carl Berner eller Tøyen. Det er ca. 4 minutters gange til T-banen på Carl Berners plass. For øvrig går også buss nr. 31 hele døgnet, ellers flere busser fra Carl Berners plass med avganger til alle byens retninger. Tøyen togstasjon ligger rett opp bakken i Tøyenparken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon). Holdeplass for flybuss finner du i Sars' gate.

Felleskostnader

3 095 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtv/sentralfyring (bergvarme), kabel-tv, bredbånd, vaktmester, renhold, felles forsikringer, nedbetaling gjeld, kommunale avgifter m.m Herav: Felleskostnader 2.706,- Fellesavtale Bredbån 210,- Fellesavtale TV 179,-

Andel fellesgjeld

70 000

Andel formue

17 357

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr 70.000,- pr. 01.06.2021
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr 16.478,- pr. 31.12.2020.
Borettslaget har to lån:
Lånenr: HABA05-93727004775
Type: Annuitet
Restsaldo: 12.704.256,-
Restløpetid: 12 år og 7 md
Terminer pr år: 12
Type rente: Flyt 1,75%
Andel av saldo: 34.007,-
Kapitalkostnader: 252,-
Lånenr: HUS601-11441549
Type: Annuitet
Restsaldo: 13.437.990,-
Restløpetid: 6 år
Terminer pr år: 2
Type rente: Flyt 0,82 %
Andel av saldo: 35.970,-
Kapitalkostnader: 502,-
Kapitalkostnader:
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato. Ingen IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 753 741 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 713 469 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 36 kvm, Bruttoareal: 40 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 9 284 kvm, Eierform: Fellestomt
Eiet tomt på ca. 9.284 m². Tomten er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, sittegrupper, sykkelparkering og asfalterte gangveier. Det er også Weber griller til utlån i bakgården.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5400,- i året. Beboerparkering vil koste 900 kroner for elbiler. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger i murkonstruksjon utvendig forblendet med teglstein. Saltak i trekonstruksjon utvendig tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Vinduer fra 1984 med tre-lags glass og karmer/rammer av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

1. Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:
- andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år,
- andelseieren er en juridisk person,
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.
Godkjenning kan i disse tilfellene bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.
2. Har borettslaget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet frem til borettslaget, skal brukeren regnes som godkjent.
3. Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.
4. Dersom flere eier en andel sammen, skal det regnes som overlating av bruk hvis én eller flere av sameierne ikke bor i boligen.
5. Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.
6. Borettslaget kan kreve kostnader forbundet med behandlingen og eventuell oppfølging av en søknad om overlating av bruk dekket av andelseier, se pkt. 6-1 3.
Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS. Kortvarig bruksoverlatelse kan avtales med styret.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral/bergvarme. Leiligheten har felles varmtvann.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Selger sitt strømforbruk fra Mai 2020-Mai 2021 har vært på totalt 2.686 Kwh.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, fellesområde (lek, opphold), forretning, bevertning, friområde/park, tomt for offentlig bygning (barnehage), spesialområde - rigg og anlegg m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1939/907760-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  23.11.1939 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Engelsborg Borettslag  
Org.nr: 948322536
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1912/900093-1/105  Rettighet  11.04.1912 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
LEIEAVTALE
PÅ PORTSKUR
BESTEMMELSE OM FORLENGELSE
Overført fra: 0301-229/184
Gjelder denne registerenheten med flere
1939/401978-2/105  Bestemmelse om bebyggelse 08.03.1939 
Bestemmelse om benyttelse Overført fra: 0301-229/183
1939/407709-1/105  Best. om adkomstrett 22.11.1939 
Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-229/183
1940/407010-1/105  Erklæring/avtale 02.11.1940 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Overført fra: 0301-229/183
 
1942/402538-2/105  Best. om vann/kloakkledn. 20.04.1942 
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann og kloakkvesen
Med flere bestemmelser
 
1953/401413-1/105  Erklæring/avtale 28.01.1953 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. takreklame.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-229/186
 
1961/507245-1/105  Erklæring/avtale 03.05.1961 
vedr. takreklame Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: 0301-229/186
1998/54988-1/105  Obligasjon 21.09.1998 
BELØP: NOK 2.256.000
Panthaver:De Fremtidige Andelseierne I Borettsl. Ved Obos Lnr: 4981327
 
2000/46974-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 17.08.2000 
veket for: OBLIGASJON 2000/46972-1/105
 
2002/7921-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 06.02.2002 
 veket for: OBLIGASJON 2002/7920-1/105
2002/23206-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 11.04.2002 
veket for: OBLIGASJON 2002/10157-1/105
 
2003/76699-1/105   ** Forhøyelse  18.11.2003 
FORHØYET TIL NOK 2,258,000
 
2005/86663-1/105   ** Forhøyelse  15.12.2005 
 FORHØYET TIL NOK 2,266,000
 
2002/10157-1/105  Obligasjon  14.02.2002 
 BELØP: NOK 35.670.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  Lnr: 5924206
 
2018/1577856-1/200  Pantedokument  21.11.2018 10:15 
BELØP: NOK 15.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Elektronisk innsendt
2020/3046038-1/200   ** Massetransport  18.09.2020 12:16 
Fra:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Til:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Elektronisk innsendt
 
Grunndata
1939/407756-2/105  Registrering av grunn 23.11.1939 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:183
2000/46970-1/105  Sammenslåing 07.08.2000 
 
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:128
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:183-187
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Engelsborg borettslag, Orgnr: 948322536
Borettslaget består av 305 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Engelsborg Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948322536, og ligger i bydel 2 Grunerløkka i Oslo kommune.
- Borettslaget har egen hjemmeside: www.engelsborg.no.
- Borettslaget har en vaktmester som ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget.
- Borettslaget har avtale med Securitas AS om leveranse av vektertjenester.
- Borettslaget har avtale med Istad Kraft AS om fellesmåling av strøm.
- Borettslaget har avtale med Renholdseksperten om renhold av Borettslagets fellesarealer.
- Fellesvaskeri er i Trondheimsveien 87 og 103.
- Canal Digital er borettslagets leverandør av TV-tjenester (styret vurderer å gå bort fra kollektiv avtale om TV).
- Det er inngått fellesavtale på bredbånd over borettslagets nye fiberbaserte spredenett. HomeNet leverer bredbåndstjenesten.
- Borettslaget har avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader.
- I kjeller, med inngang fra Sarsgate 74, har borettslaget sitt eget trimrom. (500 kr pr. år for hovedmedlem og kr. 100 i året for husstandsmedlem).
- Egne sykkelstativer i uteområdene. I tillegg er det avsatt plass i kjellere for sykler, barnevogner og lignende.
- Borettslaget har eget velferdsrom til utleie for beboere. Velferdsrommet er nylig oppusset med kjøkken og møbler.
- Tilrettelagt i indre gård for grilling. Borettslaget har tre gassgriller fra Weber til utlån.
- Mulighet for parsell i bakgården etter venteliste.

Forkjøpsrett

Ja - denne forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

Ja

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6659679

Regnskap

Årsresultatet for 2018 viste et overskudd på kr 184 881,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdshistorikk:
2020-2021: Oppussing av trimrom
2020-2021: Oppgradering av uterom mot sars´gate
2018 - 2019: Etablering av bergvarme
2017 - 2018: Nytt velferdsrom
2016 - 2017: Oppussing av oppganger
2014 - 2015: Sirkulasjon av varmtvann i Sars' gate / Fyring- ASV-PV ventiler + ny sirkulasjonspumpe
2013 - 2014: Brannvarsling fellesområder / Fibernett / Bytte av radiator
2012 - 2013: Oppgradering uterom, beplanting, veier m.m. / Nytt låsesystem for fellesarealer/oppganger
2011 - 2012: Maling av alle vinduer og balkongdører / Nye brannslukkere og varslere for alle leiligheter / Nye utemøbler,benker/bord(tillegg) / Oppstart, montering av sykkelstativ kjellere, maling m.m.
2010 - 2011: Kantstein m.m. mot Solhauggate / Oppgradering av trimrom inkl utstyr / Nye tørketromler til vaskeri (87) / Drenering i Sars' Gate, og utenfor fyrrom, indregård / Kantstein/beplanting øverst i indregård / Tillegg/utvidelse av snøfangere (tette "hull")
2009 - 2010: Nye tørketromler til vaskeri (103) / Nytt callinganlegg / Ny belysning og tidsstyring av dette på loft og kjeller / Ny vannledning sarsgt 70, etter lekkasje/"flom" / Oppgradering av styring for kjeler, fyrrom
2008 - 2009: Utbedring av grunn under vei i øvregård
2007 - 2008: Nye kloakkledn/avløp fyrrom / Nye utemøbler,benker/bord(tillegg)
2006 - 2007: Opparbeidelse av fast oppstillingsplass for containere / Fjernet lekeplass og utvidet/oppgradert uteareal
2005 - 2006: Etablering av søppelhus ute, og stengning av søppelsjakter / Grunnarbeider/trapperehabilitering ute (bl.a. Sg76)) / Rehabilitering av alle oppganger, inkludert nye postkasser / Oppgradering av trimrom / Oppgradering av to vaskerier, inkl. ny maskinpark og betalingssystem
2004 - 2005: Utskifting av kjellerstrekk (rør for varmt/kaldt vann) / Reparasjoner/oppretting kjellergulv sarsgt 72 & 74 / Bytte av ekspansjontanker i varmeanlegg
2002 - 2003: Rehabilitering av tak, heving + ny stein / Utbygging av loftsleiligheter / Utbygging av ny leilighet i Sarsgt 76 / Maling av utvendige vinduer og balkongdører / Utskifting av brannslukkere og varslere
2000 - 2001: Rehabilitering av våtrom / Gjerde/port gårdsplass
Se fullstendig vedlikeholdshistorikk som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Innkomne forslag: Ta stilling til vedlikehold av byggets vann- og avløpsrør og eventuell våtromsrehabilitering
Forslag fremmet av: Christian Lien
Krav til f lertall: Alminnelig (50%)
Ønskelig at styret tar stilling til:
• Å kartlegge tilstanden av byggets vann- og avløpsrør.
• Iverksette prosess for å se om f lertallet av beboerne ønsker våtromsrehabilitering i regi
av borettslaget.
• At styret aktivt følger opp borettslagets vedlikeholdsplikt ved ettersyn av felles rør
inkl. fellesinstallasjoner som går i sjakter gjennom boliger. Dette gjøres ved kontroll som
normalt inngår i en serviceavtale med et VVS-f irma.
Styrets innstilling
Det er foreslått å pålegge styret å ta stilling til tre punker. Styret kan ta stilling til disse tre
punktene uten pålegg fra generalforsamlingen. Styret har allerede vært i kontakt med
fagkompetanse om byggets vann- og avløpsrør.
Forslag til vedtak
Ønskelig at styret tar stilling til:
• Å kartlegge tilstanden av byggets vann- og avløpsrør.
• Iverksette prosess for å se om f lertallet av beboerne ønsker våtromsrehabilitering i regi
av borettslaget.
• At styret aktivt følger opp borettslagets vedlikeholdsplikt ved ettersyn av felles rør
inkl. fellesinstallasjoner som går i sjakter gjennom boliger. Dette gjøres ved kontroll som
normalt inngår i en serviceavtale med et VVS-f irma.
Fremtidige planer:
ifølge styreleder så er det er ikke vedtatt noen husleieøkning eller større vedlikehold.
Det må alltid påregnes generelt vedlikehold av borettslaget. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Borettslaget følger et føre - var - prinsipp som innebærer at en andelseier som ønsker å anskaffe husdyr, plikter å skriftlig spørre sine nærmeste naboer (i samme oppgang) i forkant av anskaffelsen. Se også øvrige bestemmelser for dyreholdet i borettslaget husordensregler punkt 2-3.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Vaskevaskin og kjøeskap blir stående.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tmn@schalapartners.no eller SMS: 47 62 91 51 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Svar fra egenerklæring:
- M-TEK fikset varmekablene i gulvet på badet og installerte ny termostat i 2019. I 2001 ble badet oppgradert i regi av borettslaget, uvisst hvilket firma de brukte.
- Borettslaget oppgraderte varmeanlegget til bergvarme. Ingen forandringer inne i leiligheten. Ble gjort i 2019.
- Den ble i 2015 omgjort fra 1 roms til 2 roms ved å flytte kjøkkenet ut i stua og endret det gamle kjøkkenet til soverom
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sars' gate 68, 0564, Oslo, Gnr. 229 bnr. 127, andelsnr. 107 i Engelsborg borettslag med orgnr. 948322536 i Oslo kommune

Eier

Vegard Wie Henriksen

Oppdragsnummer

17-21-0151

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.