# ØKERN

Lys, pen og moderne 3-roms med sydvendt balkong på 10 kvm | Bygg fra 2008 | Familievennlig | Akonto varmtv/fyring inkl.

Økern Torgvei 9H , 0580 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

89%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 78 m²
Bruksareal 78 m²
Bruttoareal 84 m²
Tomt 15 106 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2008
Gårdsnummer 123
Bruksnummer 701
Energimerking D
FINN.no 222789238
Sist endret 17.07.2021 12:22
Prisantydning 4 980 000
Totalpris 4 995 503
Ligningsverdi 1 074 325,-

Beregnet totalkostnad

4 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 995 503,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og moderne 3-roms, beliggende i en skjermet og høy 1. etasje, i et sentralt og barnevennlig område på Økern. Bygget er fra 2008 og boligen holder en generelt god standard. Gjennomgående og arealeffektiv planløsning, samt store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys!
- Sydvendt balkong på ca. 10 kvm med 2 stk uteboder
- Rolige grøntområder utenfor balkong
- Lys og romslig stue
- Stilrent kjøkken med hvitevarer som følger
- Pent flislagt bad med opplegg for vaskemaskin
- To fine soverom garderober
- Entré/gang med walk-in-closet
- Heis i bygget
- Kjellerbod på ca. 5 kvm
- Garasjeleie*
- Nedbetalt andel gjeld med IN-ordning
- Sikringsordning
- Akonto varmtvann/fjernvarme inkl.
- TV og bredbånd inkl.
- Fine fellesarealer
- Nærhet til kollektivtilbud, parker, turområder, butikker m.m.
- Område i spennende utvikling!

Innhold

Leiligheten ligger i en høy 1. etasje og består av: Entré, gang, omkledningsrom, bad, to soverom, samt stue/kjøkken. Adkomst fra stue til sydvendt balkong på ca. 10 kvm med 2 stk uteboder.
Omkledningsrommet (walk-in-closet) er opprinnelig byggesøkt som bod, men fremstod som omkledningsrom under befaringen, og er derfor omtalt som dette i rapporten iht. takstmann.
I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 5 kvm.

Entré/gang

Lys og innbydende entré/gang som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. God plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko. Flislagt gulv i entré og gang, samt downlights i himling i gang. Dørcalling med portåpner. Fra gangen er det dkomst til et praktisk walk-in-closet med ekstra lagringsplass. Innredning med kleshengerstativ, skuffer og hyller.

Stue

Romslig og pen stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Strategisk plasserte LED-downlights i himling. I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Det er åpen løsning mot kjøkkenet, hvor det også er fin sone for stort spisebord.

Kjøkken

Tidsmessig kjøkkeninnredning fra byggeår med hvite, glatte fronter og benkeplate i granitt. God skap- og benkeplass i innredningen. Belysning under overskap. Underlimt kum i rustfritt stål. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som følger med; ventilator, integrert induksjonstopp og stekeovn, frittstående oppvaskmaskin, samt kjøleskap med fryser.

Balkong

Utgang fra stue til en herlig, sydvendt balkong på ca. 10 kvm. Her er det god plass til diverse utemøblement, grill og planter (elektrisk grill og gassgrill er tillatt). Utenfor balkongen er det flotte, felles grøntarealer. Det er montert utebelysning og stikkontakt. Balkongen er i betongkonstruksjon med terrassebord i tre, samt rekkverk i stålkonstruksjon med frostede glassplater. Adkomst til to stk uteboder på ca. 0,5- og 0,5 kvm.

Bad

Flislagt bad fra byggeår (2008) med varme i gulv og downlights i himling. Dobbel servant med skuffer i innredning under, samt speil med belysning over. Ekstra oppbevaringsplass i høyskap med glatte fronter. Dusj med innfellbare dører i herdet glass, samt hånddusj og regnfallsdusj. Veggfestet klosett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk med ventil i vegg.

Soverom 1

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, samt annet ønsket møblement. Rikelig oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe med frostede glassfronter.

Soverom 2

Dette er også et lyst og trivelig soverom med plass seng, skrivepult, kommode eller annet ønsket møblement. Egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønke og behov! Oppbevaringsplass i garderobeskap.

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett i oppholdsrom. Fliser i entré og gang, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Sparklet og malte overflater på plater/murpuss, samt tapet på én vegg i stue/kjøkken. Fliser på bad.
Tak: Malte betongelementer, samt hvite metallplater på bad. Nedkasset himling i gang og stue/kjøkken med downlights.
Diverse: Entré/gang ble oppgradert med fliser i 2015, og det ble montert nye LED-spotter i himling i 2015.

Beliggenhet

Leiligheten har en svært attraktiv beliggenhet på Økern, omkranset av Hasle, Sinsen, Løren og Bjerke. Økern har de senere årene hatt en voldsom utvikling, og fremstår i dag som et attraktivt og moderne boområde med nærhet til flere skoler, barnehager, servicetilbud og fasiliteter. I nærområdet har du også store hovedfartsårer som bringer deg ut og inn av bysentrum. Løren idrettspark ligger kun et par minutters gange unna. Her finner du Løren ishall, flere fotballbaner, Løren flerbruks idretthall og treningspark. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi, Coop Prix, eller Meny på Løren Torg.
Det kollektive transporttilbudet er meget bra, med blant annet 10 min gange til T-banestasjon på Økern, samt 3 min gange til holdeplass for 60-bussen som blant annet tar deg til Tøyen, Grønland, Tonsenhagen og sentrum. I tillegg er det sykkelfelt med forbindelse over Grünerløkka til sentrum og mot marka langs Trondheimsveien. Økern torg skal forvandles fra et nærings- og industriområde til et boligområde med inntil 1000 boliger, og det vil legges tilrette for et større kulturtilbud, og gatene fylles med cafeer, butikker og restauranter. Det er heller ikke lang vei til Storo Storsenter med et bredt shopping-utvalg.
På Løren finner du Peer Gynt parken som inneholder 20 skulpturer basert på ulike scener i Henrik Ibsens skuespill Peer Gynt. Bjerkedalen park ligger også en liten spasertur unna, og har fine promenader, paviljong, sandstrand m.m. Parken er svært pent beplantet, og en av hovedattraksjonene er Hovinbekken med fossefall. Områdets nye hovedpark; Hovinparken er planlagt som et grønt og attraktivt møtested for beboerne i området. Løren aktivitetspark er planlagt som et møtested for større skolebarn - her kan de møtes for aktiviteter og utfoldelse som det ikke er plass til i de mindre parkene. Den årlige Øya- festivalen arrangeres i Tøyenparken. Valle Hovin og Valhall Arena er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. På Valle Hovin kan du også ta på deg skøytene vinterstid. Jordal idrettspark byr på kunstgressbane, skøytehall, hockeykamp, amerikansk fotball og skateanlegg m.m. Intility arena er også i nærheten, hvor Vålerenga spiller hjemmekampene sine. For innendørs trening finner du bl.a. SATS Kampen, Fresh Fitness Ensjø, SATS Hasle, Hasle tennissenter eller Valhall Trening & Terapisenter.
Ring 3 fra Sinsen til Økern går nå i tunnel. Nye Dag Hammarskjølds vei har derfor blitt en grønn og hyggelig vei med lokaltrafikk og gode bussforbindelser.
Dette er en flott beliggenhet for de som ønsker å bo sentralt, med nærhet til det meste. Kombinasjonen av godt utbygd infrastruktur, kort vei til sentrum og flere tur- og rekreasjonsområder gjør dette til et perfekt boområde for mennesker i alle aldre. Det er fokus på endring fra "næringsby" til boligområde. Les mer om dette spennende prosjektet på http://okernsentrum.no/, eller på plan- og bygg sine hjemmesider: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/okern-torg/[toc-1.

Felleskostnader

4 668 pr. mnd. Drift og vedlikehold, a-konto energi, TV/bredbånd fra Telia, vaktmestertjeneste, trappevask, forretningsførsel, felles forsikring, komm. avgifter m.m. Herav: A-konto Inergi AS 1.623,- Felleskostnader 2.504,- Kabel-TV 541,-

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel formue

18 302

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBBK01-98207365793
Type: Annuitet
Restsaldo: 16.005.319,-
Restløpetid: 18 år 4 md.
Terminer per år: 12
Avdragsfrihet til og med: Ingen avdragsfrihet
Type rente: Flyt 1,35%
Andel av saldo: 0,-
Kapitalkostnader: 0,-
Lånenr: 1OB928-98207357715
Type: Annuitet
Restsaldo: 157.140.050,-
Restløpetid: 38 år 4 md.
Terminer per år: 12
Avdragsfrihet til og med: 01.11.2039
Type rente: Flyt 1,35%
Andel av saldo: 0,-
Kapitalkostnader: 0,-
Det er IN-ordning på lån, og denne andelen har nedbetalt sin andel av fellesgjelden.
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er IN-ordning med mulighet for å nedbetale hele/deler av andel fellesgjeld. Denne andelen har nedbetalt sin andel av fellesgjelden.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 074 325 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 867 571 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 84 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, entré, gang, to soverom, stue/kjøkken,omkledningsrom.
Bruttoareal: 84 m².
Omkledningsrommet er opprinnelig byggesøkt som bod, men fremstod som omkledningsrom under befaringen, og er derfor omtalt som dette i rapporten.
Andelen disponerer én bod i kjeller på ca. 5 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 15 106 kvm, Eierform: Fellestomt
Fellesarealene er pent opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, store plenområder og gangveier. Sittegrupper og sykkelparkering.

Garasje / Parkering

*Selger leier i dag en garasjeplass av en nabo for kr 1 100,-/mnd, med mulighet for videreføring av avtale. Kjøper bør kontakte selger/utleier av plass rett etter kjøp av boligen, slik at plassen ikke går til en annen.
Det er 5 gjesteplasser utenfor den øverste av blokkene (9A), og parkering krever at bilen har synlig parkeringsbevis i ruten senest 15 min. etter ankomst. Det er også noen plasser for scooter/moped i garasjen, som leies ut av styret for et år om gangen.
Ellers er det gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygningen er oppført i 2008, og den tids byggeskikk ligger til grunn for konstruksjonsmessige forhold. Bygningen har grunnmur i betong. Yttervegger i stål, betong- og trekonstruksjon, kledd med fasadeplater og malt murpuss. Flatt yttertak, tekket med papp/folie. Felles trapper i betongelementer. Etasjeskiller i betong. Vinduer med to-lags isolerglass fra byggeår. Entrédør i brannklasse B-30 med 40 desibel lydmotstand. Balkongdør med to-lags isolerglass, produsert 2008. Se for øvrig boligrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 20.06.2011 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 og 5-6 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilknyttet fjernvarme. Akonto varmtvann/fjernvarme er inkludert i felleskostnadene. Varmekabler på bad.
Borettslaget har avtale med Techem om energiavregning, for varmt og tappevann samt strøm for andelene.
Torgveien Borettslag får levert fjernvarme fra Fortum Oslo Varme og elektrisitet fra Elvia. Det er individuell avlesning og avregning, men felles avtale for leveranse.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, offentlig bygning/allmennyttig formål (barnehage) etter bestemmelsene i S-4259 av 30.08.2006. Området rundt er regulert til boliger, veiareal, friareal, torg m.m.  Det rives, rehabiliteres og bygges i området og området er i stor vekst. Det må påregnes noe byggestøy i perioden. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringssak: Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Planforslag til offentlig ettersyn. Se saksnummer 201915152 på plan- og bygg sine hjemmesider for mer info.
Reguleringssak: Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (Småhusplanen). Se saksnummer 202102096 på plan- og bygg sine hjemmesider for mer info.
Reguleringssak: Økern torgvei 6, Spireaveien 20 og Ulvenveien - Planforslag til offentlig ettersyn. Forslag til detaljregulering (omgjøring til boliger, grøntarealer, skole og barnehage). Se saksnummer 201607804 på plan- og bygg sine hjemmesider for mer info.
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/
Man kan lese mer om planene på Økern på plan- og bygg sine hjemmesider: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/okern-torg/[toc-3

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
2009/862685-1/200  Hjemmel til eiendomsrett  12.11.2009 
Vederlag: NOK 432.763.000
KJØPER:TORGVEIEN BORETTSLAG  Org.nr: 993154636
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1960/10084-3/105  Bestemmelse om veg  23.08.1960 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
 
1960/16006-1/105  Bestemmelse om veg   19.12.1960 
Bestemmelse om kloakkledning
 
1961/3711-1/105  Erklæring/avtale  07.04.1961 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
 
1961/7787-1/105  Erklæring/avtale  23.06.1961 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
2007/387280-1/200  Erklæring/avtale  10.05.2007 
Rettighetshaver:ELVIA AS   Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon
 
2009/862695-1/200  Pantedokument  12.11.2009 
BELØP: NOK 303.123.800
Panthaver:OBOS BBL  
Org.nr: 937052766
 
2009/862705-1/200  Felles pantedok bor.innsk   12.11.2009 
BELØP: NOK 129.639.200
Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere, Jfr Brl §2-11, 1.Ledd  
Lnr: 10026300
 
2009/862705-2/200   ** Prioritetsbestemmelse  12.11.2009 
veket for: PANTEDOKUMENT 2009/862695-1/200
 
Grunndata
1960/7828-1/105  Registrering av grunn   28.06.1960 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:123 Bnr:26
 
1961/921078-1/105  Sammenslått med denne matrikkelenhet:  29.12.1961 
gnr 123 bnr 717
 
2009/350552-1/200  Registrering av grunn  18.05.2009 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1371
 
2009/350624-1/200  Grensejustering  18.05.2009 
Gjelder denne registerenheten med flere
2009/731397-2/200  Sammenslåing  01.10.2009 
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1368
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 993 154 636, ligger i bydel 9 Bjerke i Oslo kommune og har adresse Økern Torgvei 9 A - K. Borettslaget består av 176 andelsleiligheter, fordelt på 10 bygninger.
Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
- Hjemmeside: http://www.torgveien.net, men borettslaget har gått over til OBOS sin portal, Vibbo.no
- Telia (tidligere Get) er leverandør av kabel-TV og bredbåndstjenester
- Medlemskontingenten til OBOS er kr 200 pr. andelsleilighet for 2021
- Skilt til postkasse bestilles på flytteportalen.no (se Vibbo). Endringer i navnelisten for dørtelefon-/callinganlegget ved inngangene meldes til styret.

Forkjøpsrett

Ja - andelseiere og dernest øvrige OBOS-medlemmer har forkjøpsrett. Denne paralellvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

Forsikring

Protector Polisenummer: 2188235

Regnskap

Årets resultat for 2020 viste et overskudd på kr 4 936 446,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. I løpet av 2020 ble det innbetalt kr 3 538 302,- på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld. Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr 1 398 144,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 2 947 689,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Se for øvrig regnskapet som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Andelene skal være på kroner 5 000. Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen. Se også husordensregler og vedtekter for bestemmelser vedr. ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har siden generalforsamlingen i juni 2020 hatt spesielt fokus på oppfølging av følgende oppgaver:
Borettslagets eiendomsmasse og tekniske anlegg:
- Oppfølging av serviceavtaler og leverandører
- Løpende tilsyn og vedlikehold. Ut over regulært vedlikehold, har det blitt utført (årlig) kontroll av takene
- Oppfølging av renholdsfirma
- Anskaffelse og utdeling av filtre til radiatorer
- Oppfølging av godkjenning og montering av strømuttak til el-biler
- Oppfølging overfor Hafslund knyttet til utredning av ev nye strømmålere
- Varmtvannsproblemer
- Vedlikeholds-spyling av avløpsrør
- Oppmerking i garasjen
- Service og oppgradering av garasjeport
- Utskifting av vegg i garasjeinnkjøringen og i gang med bestilling av maling av veggen i innkjøringen.
- Ute-/grøntanlegg:
- Beplantning i blomsterkasser
- Vedlikehold av bed/hekker/plen og utskifting av døde planter
- Bekjempelse av jordrotter (plantet keiserkroner på vollen)
- Fulgt opp brøyting og strøing
- Montert benk ved gangvei fra innkjøring til garasjen
Det er p.t. ingen kjente endringer av borettslagets felleskostnader. Styret har de senere årene opprettet en praksis med at felleskostnadene, garasjeleie og Telia/bredbånd justeres årlig fra og med 01.01.
Det er p.t ingen kjente fremtidige større rehabilitering eller vedlikehold i borettslaget iht. OBOS.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se mer info i årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. Se nærmere bestemmelser under §5 i husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringskjema:
- Observert skjeggkre i boligen for ca. 6 måneder siden, men etter tiltak fra borrettslaget med limfeller har det ikke vært tilfellet. I ca. 2018 var det identifisert skjeggkre i andre boliger, men etter tiltak fra borettslaget som limfeller, har dette antageligvis blitt utbedret for de fleste.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tmn@schalapartners.no eller SMS: 47 62 91 51 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Mekanisk avtrekksanlegg fra bad og kjøkken med friskluftsventiler i oppholdsrom.
- Sikringstavle med automatsikringer, montert i stue/kjøkken.
- Det er observert skjeggkre i borettslaget. Dette kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. I følge FHI kan skjeggkre bekjempes med forgiftet åte, og en økning i antall bekjempelser er registrert. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.
Tilstandsgrad 2, gjelder:
- Kjøkkeninnredning; Tg 2 er gitt da enkelte fronter sveller noe i kanter. Front under skyllekum er noe løs under befaringen.
- Overflater på innvendige gulv - Bad / 1. etasje; Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i forhold til forventet levetid på vanntett sjikt (membran). Fugemasse mellom fliser og slukrist har noe sprekkdannelser og slitasje. En flis har en avskalling.
- Overflater på innvendige vegger - Bad / 1. etasje; Vegger i våtrom skal ha vanntett sjikt (membran) i våte soner. Denne typen konstruksjon har i følge Sintef Byggforsk normalt levetid på ca. 15-20 år og tilstandsvurdering er derfor basert på alder, da konstruksjonen har oppnådd mer enn halvparten forventet levetid.
- Fast inventar, generelt - Bad / 1. etasje; Tg 2 er gitt da fronter sveller langs kanter.
Ellers er det gitt TG1 på de andre punktene i rapporten.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Økern Torgvei 9H, 0580, Oslo, Gnr. 123 bnr. 701, andelsnr. 93 i Torgveien borettslag (Reg=2008.11.25 av FV) med orgnr. 993154636 i Oslo kommune

Eier

Afaq Malik Amna Raja

Oppdragsnummer

17-21-0167

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.