# RODELØKKA / GRÜNERLØKKA

Romslig og unik hjørneleilighet over 2 plan med skikkelig Townhouse-følelse | Egen inngang | 100 kvm | Super beliggenhet

Vardøgata 5B , 0565 Oslo

BE OM SALGSSUM
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmegler
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

53%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

36%

har bolig mellom 60-120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 100 m²
Bruksareal 100 m²
Bruttoareal 110 m²
Tomt 519 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1893
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 468
Energimerking G
FINN.no 230673124
Sist endret 25.09.2021 12:00
Prisantydning 5 950 000
Totalpris 6 047 124
Ligningsverdi 1 598 796,-

Beregnet totalkostnad

5 950 000,- (Prisantydning) 89 115,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 039 115,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 047 124,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en stor og unik hjørneleilighet, som strekker seg over to plan, i gårdens 1.- og U. etasje. Her bor du i en skjermet og rolig gate på Rodeløkka/Grünerløkka, og samtidig med kort vei til alle fasiliteter! Boligen er gjennomgående og har arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rom.
- Lys og pen hjørnestue med store vindusflater
- IKEA-kjøkken med hvitevarer som følger
- Disponibelt rom i kjeller som er innredet som kjellerstue - koselig peisovn
- Flislagt bad med opplegg for vaskemaskin
- To gode soverom
- God lagringsplass i boligen
- Nymalte veggflater i 2021 og nytt gulv i stue/kjøkken/soverom 2 i 2020
- Gulvvarme i flere rom, samt strategisk plasserte downlights
- Sentralstøvsuger
- Egen inngang via portrom
- Hyggelig bakgård
- Varmvann og fibernett inkl.
- Ingen forkjøp
- Lave omk.
- Nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 1. etasje og U. etasje med adkomst via egen inngangsdør fra gateplan.
1. etasje består av: Entré, bad, stue/kjøkken og to soverom.
U. etasje består av: Rom benyttet som kjellerstue.
Leiligheten disponerer i tillegg én kjellerbod oppmålt til ca. 5,4 kvm.
Boligen ble ombygd i 2001. Rom benyttet som kjellerstue er benevnt som «innredet rom» på godkjente byggetegninger. Det gjøres oppmerksom på at rommet er vurdert til å ikke tilfredsstille krav til varig opphold mtp. rømning, men det er omtalt og medregnet i leilighetens primærareal etter dagens bruk.

Entré

Arealeffektiv entré med plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko, som bl.a. skoskap, kommode, hyller etc. Downlights i himling, samt dørcallinganlegg med portåpner. Boligen har egen inngang via portrom.

Stue

Romslig hjørnestue med store vindusflater fra gulv til tak, som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. Det er god plass til sofagruppe, hyller, og annet ønsket møblement. Nisje med fin plass til TV og tilhørende utstyr. Åpen løsning mot kjøkkenet hvor det også er fin sone for stort spisebord - her kan man invitere venner og familie til hyggelige lag! Gulvvarme og downlights i himling.

Kjøkken

Tidsmessig IKEA-kjøkken fra omkring 2001 med hvite, profilerte fronter og vitrineskap, samt benkeplate av spon belagt med fliser. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med to-greps armatur. Felt med glassbyggerstein på vegg mellom bad og kjøkken. Fliser på vegg bak platetopp, samt benkeskapsbelysning og stikkontakt over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som følger med; Platetopp fra AEG, stekeovn fra IKEA, samt kjøleskap med fryser og oppvaskemaskin fra  Siemens. Takhengt ventilator med kullfilter. Gulvvarme og downlights i himling.

Rom benyttet som kjellerstue

I denne etasjen finner vi et hyggelig disponibelt rom som egner seg godt som en TV-stue eller som leke-/hobbyrom. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, skrivepult etc. Her kan man innrede etter eget ønske og behov. Rikelig oppbevaringsplass i stort garderobeskap. Peisovn er plassert sentralt i rommet og gir lun og god varme (pipeløp ble oppgradert i hele borettslaget i 2017). Flislagt gulv med varme, samt downlights i himling. Karakteristiske bjelker som gir rommet et fint særpreg.

Bad

Baderom fra omkring 2001, med flislagt gulv med varme og flislagte vegger, samt nedsenket himling med downlights. Nedfelt servant i benkeplate av stein med to-greps armatur. Vegghengt skap med stoppekraner under servant, samt speil og stikkontakt på vegg over servant. Dusjsone med delvegg av glassbyggerstein og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett, samt innfelt speil på vegg ved toalett. Plassbygd nisje i vegg med skapdør, samt opplegg til vaskemaskin med benkeplate av stein over. Avtrekksvifte i himling.

Soverom 1

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side, samt plass til annet ønsket møblement. Rikelig oppbevaringsplass i stort garderobeskap. Sjarmerende tregulv, samt downlights i himling.

Soverom 2

Dette er også et flott soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov. God plass til stor seng, garderobe og eller annet ønsket møblement.

Overflater

Gulv: Laminat med gulvvarme i stue/kjøkken, samt laminat i soverom 2. Eier har selv byttet gulv på stue/kjøkken og på soverom 2 i 2020. Tregulv i entré og soverom 1. Fliser med gulvvarme i rom i U. etasje. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malt mur og malte flater. Fliser på bad. Alle vegger inne i leiligheten ble malt på nytt i 2021.
Tak: Malte flater. Nedsenket himling med downlights i entré, på bad og stue/kjøkken, samt downlights-kasser i soverom 1. Nedsenket himling med downlights i rom i U. etasje.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Rodeløkka/Grünerløkka med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Carl Berner, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig med store, flotte grøntarealer like utenfor døren.
Rodeløkka er kjent for sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. På Dælenenga finner du de hyggelige nabolagskaféene KaffeLykke og Art Bar. For matelskere finner du den eksklusive og kritikerroste restauranten Hot Shop som absolutt er verdt et besøk. Vegg i vegg fra restauranten finner du også den nyåpnede og trendy cocktailbaren, Dæl, som severer kreative og friske drinker. Flere restauranter i området med servering og take-away, som f.eks Szechuan Chengdu, Umami Sushi, Awari Pizza og Kebab, Thai Corner m.m. Vespa & Humla og Perla er hyggelige nabolagssteder som også er verdt et besøk. Går du et par minutter til kommer du til sentrumskjernen av Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Her får du blant annet nydelig italiensk på Trattoria Populare, fransk på Le Benjamin, tapas på Txotx og Bon Lio, asiatisk fusion på Südøst, og pizza på Villa Paradiso. Populære utesteder som Aku Aku, Blå, Syng, Nedre Løkka Cocktailbar og Parkteatret byr på god atmosfære.
I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er Rema 1000 like utenfor døren, samt Kiwi, Coop, og søndagsåpen Joker og Bunnpris. Stor Meny finner du blant annet på Ringnes Park. En rask spasertur tar deg til Tøyen hvor du finner mange hyggelige spisesteder, forretninger, utesteder etc.
Det er mange grøntområder i nærheten. Populære Ola Narr / Tøyenparken er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente artister inntar scenen. Botanisk Hage ligger også en liten spasertur unna og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man frodige Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. For øvrig er det flotte turmuligheter langs Akerselva. For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av innendørs treningstilbud i området med blant annet SATS, Bare Trening og Fresh Fitness.
Nærmeste holdeplass for trikk finner du på Sofienberg, kun noen meter fra leiligheten. Det er også kort vei til holdeplass for 31-bussen i Sars' gate som går hele døgnet. Kort gangavstand opp til Carl Berner-krysset som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-bane. Busser som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Sofienberg/Carl Berners Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt. Tøyen tog stasjon ligger rett opp bakken fra Tøyenparken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon). Holdeplass for flybuss finner du også i Sars' gate. Det er også flere bysykkelstativ i nærområde, som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret!

Felleskostnader

4 700 pr. mnd. Drift og vedlikehold, fibernett, felles byggforsikring, trappevask, nedbetaling andel gjeld, forr.førsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 4.506,- Internett 194,-

Løpende kostnader

Strøm, evt. kabel-TV, alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel fellesgjeld

89 115

Andel formue

95 541

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: HANBAN-83987150826
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.337.790,-
Restløpetid: 12 år 10 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 3,00%
Andel av saldo: 89.115,-
Kapitalkostnader: 698,-
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
Ingen IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 598 796 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 755 665 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 100 kvm, Bruttoareal: 110 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 28 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Rom benyttet som kjellerstue.
Bruttoareal: 31 m².
1. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue/kjøkken og to soverom.
Bruttoareal: 79 m².
Leiligheten disponerer i tillegg én kjellerbod oppmålt til ca. 5,4 kvm.
Rom benyttet som kjellerstue er benevnt som «innredet rom» på godkjente byggetegninger. Det gjøres oppmerksom på at rommet er vurdert til å ikke tilfredsstille krav til varig opphold mtp. rømning, men det er omtalt og medregnet i leilighetens primærareal etter dagens bruk.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 519 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles, eiet tomt for borettslaget. Hyggelig opparbeidet bakgård som er opparbeidet med asfalt, samt fine blomsterbed og annen pen beplantning. Sittegruppe til bruk for beboerne.

Garasje / Parkering

Borettslaget disponerer 3 parkeringsplasser. Beboerne kan stå maks to netter på rad. Styreleder har en fast plass. Parkeringsbevis blir utdelt av styret. Ellers kun gateparkering etter gjeldende regler.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4. etasjer, samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur av naturstein. Bærende vegger i hovedsak av murkonstruksjoner. Etasjeskillere av tre. Utvendige fasader i pusset og malt mur. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør fra Swedoor med glassfelt. Vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra 1981. Vindu i kjellerstue med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra 2001. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra 1894 for vaaningshus. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger også ferdigattest for omgjøring fra forretning til bolig (på denne leiligheten) fra 2004. Dokumentene og byggetegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 og 5-6 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året. Se for øvrig vedtektenes §7 for utfyllende bestemmelser.
Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet i kombinasjon med vedfyring i disponibelt rom benyttet som kjellerstue. Det er gulvvarme i stue/kjøkken, på bad og i rom i U. etasje.
Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde - bevaring (bolig) etter bestemmelsene i S-3026 av 14.12.1988. Området rundt er regulert spesialområde bevaring og boliger, fellesareal (lekeplasser), byggeområde for boliger/off./allmen (inst.), kontor, forretning, bevertning, tomt for offentlig bygning (aldershjem, barnehage, tranformatorstasjon), industri, vei, kollektivfelt m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående byggesaker:
- Tromsøgata 8 - Sammenslåing av boenheter. Status: Mottatt søknad. Se saksnr: 202111739 på plan- og bygg sine hjemmesider, for nærmere info.
- Snippen 21 H - Innbygging av vindfang og bruksendring av tidligere utebod til et soverom. Status: Tillatelse gitt. Se saksnr: 201920972 på plan- og bygg sine hjemmesider, for nærmere info.
- Snippen 21 A - Tilbygg og bruksendring av utvendig bod til entré. Status: Tillatelse gitt. Se saksnr: 201920788 på plan- og bygg sine hjemmesider, for nærmere info.
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
1987/26532-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  29.04.1987 
Vederlag: NOK 309.510
KJØPER:Vardøg 5 Borettslaget   Org.nr: 958776357
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1915/913948-1/105  Best. om adkomstrett  29.05.1915 
Rettighetshaver Vardøgt.3.
Overført fra: 0301-227/468/0/1
 
1926/912511-1/105  Erklæring/avtale  05.10.1926 
Bestemmelse om forstøtningsmur
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-227/468/0/1
 
1926/912512-1/105  Erklæring/avtale   05.10.1926 
Bestemmelse om forstøtningsmur
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-227/468/0/1
 
1984/57351-1/105  Best. om adkomstrett  13.11.1984 
Bestemmelse om bruksrett
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-227/468/0/1
 
1991/8226-1/105  Obligasjon  14.02.1991 
BELØP: NOK 1.553.554
Panthaver:Vardøg 5 Borettslaget   Org.nr: 958776357
Overført fra: 0301-227/468/0/1
 
2001/28696-1/105   ** Forhøyelse  25.05.2001 
FORHØYET TIL NOK 1,617,154
 
2008/752001-2/200   ** Transport av panthaver 17.09.2008 
Fra:Obos Eiendomsforvaltning As   Lnr: 1122952
Til: Brynjulf Førde Lnr: 10023403
 
2009/372655-1/200   ** Transport av panthaver  26.05.2009 
Fra:Brynjulf Førde  Lnr: 10023403
Til: Vardøg 5 Borettslaget  Org.nr: 958776357
2014/428119-1/200  Pantedokument    27.05.2014 
BELØP: NOK 1.883.000
Panthaver: HANDELSBANKEN   Org.nr: 971171324
 
Grunndata
1893/900194-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  11.11.1893 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE
 
1987/9422-2/105  Seksjonering  11.02.1987 
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 2 SEKSJONER
 
2000/55241-1/105  Opphevelse av seksjonering  21.09.2000 
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 16 andelsleiligheter. Borettslaget Vardøgt 5 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 958776357, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Vardøgata 5 A-B.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er Flattum & Co AS.
Beboere har tilgang til informasjon om borettslaget og sitt boforhold på Vibbo.no
Telenor er leverandør av internett (fiber) med mulighet for kabel-TV.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 64736620

Regnskap

Årets resultat for 2020 viser et overskudd på kr 75.796,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 1.417.086,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Bare enkeltpersoner (fysiske personer) kan være andelseiere og ingen andelseier kan eie mer enn én andel. Unntak fra denne vedtektsbestemmelse er de ufravikelige regler i Borettslovens § 4-2. Andelene skal være på ett hundre kroner. Se også vedtekter for bestemmelser om andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt m.m. Vedtektene følger som vedlegg. Selskapet har ikke husordensregler.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid den siste perioden:
- Det er organisert to dugnader; vår og høst med bra oppmøte.
- Det er fortsatt radonundersøkelse i gården. Målingene fra før viser at det ikke er alvorlig høye verdier i gården, men det er likevel grunn til å følge med hvis det forekommer, slik at det ikke er radonutslipp for noen av leilighetene og fellesrom. Viktig å følge dette opp.
- Firmaet "Grønne rom" bidro med utbedring av bedene i gården, slik at borettslaget har fått litt hyggeligere uterom i bakgården. Her var flere beboere med og tømte bedene for gamle røtter og jord.
- Styret har fått varsel fra flere beboere om støy fra butikkene Rema og Kiwi. Styret fulgte dette opp med klage til butikkene. De mottok positiv respons fra Rema og Kiwi der de skulle skjerpe forholdene. Styret fortsetter å følge dette opp.
- Toalettet i kjelleren ble byttet da det lakk vann.
- Callingsystemet ble byttet og alle fikk nye dørtelefoner. Det har vært noen oppstartsproblemer med dette, men det ser nå ut til at det har bedret seg.
- Styret har også fått spørsmal fra flere andelseiere om oppussing av fasade og bytte av vinduer i gården. Styret har kontaktet tre firmaer Opak, Selvaag og Obos prosjekt om hjelp til forprosjektering. Styret kommer tilbake med mer info om dette på en ekstraordinær generalforsamling når de har mottatt en tidsplan for gjennomføring og kostnadsoversikt. Iht. mail fra styret 15.09.2021 betyr dette ca.16 % økning av husleie.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling til årsmøte og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Oslo Rørservice byttet sluk i dusjen. Selv oppfrisket fuger i dusj.
- Oslo Rørservice byttet sluk i dusjen for å muliggjøre inspeksjon. Faktura 11240 fra Oslo Rørservice AS foreligger.
- Saltutslag gir litt misfarging i muren som pusses og males innimellom.
- Pipeløpet ble oppgradert i hele borettslaget i ca. 2017. Fungerer som det skal.
- Litt sprekker mellom gipsplater som vi har tettet og malt, men ikke sett strukturelle feil.
- Har bare sett vanlige fluer og insekter.
- Byttet termostater på varmegulv på kjøkken/stue og kjellerstue. (Elwave AS)
- Byttet til ny strømmåler. (Utført for borettslaget, ukjent montør.)
- Satt inn ekstra stikkontakt over komfyr for vifte og lys. (Elektrikergruppen AS)
- Byttet dimmer for lys over komfyr via stikkontakt. (Utført selv, inspisert av Elektrikergruppen AS)
- Byttet dimmer på gang (Elektrikergruppen AS)
- Samsvarserklæring på elektriske arbeider; Elwave AS, ordre 13021. Elektrikergruppen AS, ordre 34062.
- Kjelleren var ferdig innredet da eier kjøpte leiligheten.
- Innredningen/utbyggingen er godkjent hos bygningsmyndighetene ifølge forrige eier.
- Det ble gjort radonmålinger i leiligheten i 2017 uten å finne for høye verdier.
- Det vurderes oppussing av fasaden. Ikke kjent om det faktisk skal utføres.
- Eier har selv byttet gulv på stue/kjøkken og lite soverom i 2020.
- Alle vegger inne i leiligheten ble malt på nytt i 2021.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sentralstøvsuger.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Hovedsikring og måler er plassert i felles tavle (ikke besiktiget). Leiligheten har delvis åpent og delvis skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarslere og brannslukningsapparat.
- TG3 - Rømningsvei: Kjelleren/underetasjen oppfyller ikke kravene til dagens byggeforskrifter som gjelder for rømning. Vinduet har høyde i lysåpning på mindre enn 0,6 meter i tillegg til at høyde fra gulv er mer enn 100 cm (målt til ca. 140 cm høyde).
- Det er regisrert saltutslag på yttervegg, samt synlige fuktmerker på vegg som indikerer utilsiktet fuktighet i konstruksjonen. Fuktsøk ga indikasjon for forhøyde fuktverdier på nedre del av yttervegg i rom benyttet som kjellerstue.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Vardøgata 5B, 0565, Oslo, Gnr. 227 bnr. 468, andelsnr. 16 i Vardøg 5 borettslaget med orgnr. 958776357 i Oslo kommune

Eier

Håvard Fjær

Oppdragsnummer

17-21-0173

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.