# KAMPEN

Lys og fin 2-roms i klassisk gård | Kjøkken fra 2021 | Lave felleskostnader | Idyllisk bakgård | Sentralt og rolig

Brinken 7 , 0654 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Truls Martin Nygaard
Truls Martin Nygaard Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

63%

eier sin egen bolig

7%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

37%

har bolig mellom 60-120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 46 m²
Bruksareal 46 m²
Bruttoareal 51 m²
Tomt 414 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1900
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 32
Energimerking G
FINN.no 230729813
Sist endret 20.09.2021 10:46
Prisantydning 3 890 000
Totalpris 3 996 269
Ligningsverdi 854 414,-

Beregnet totalkostnad

3 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 890 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 106 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 996 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og fin 2-roms selveierleilighet beliggende i 2. etasje, i en klassisk gård på idylliske Kampen. Boligen er gjennomgående og har arealeffektiv planløsning, generøs takhøyde (opptil 3,16 meter) og store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold. Klassiske detaljer som rosett, stukkatur og teglsteinsvegg gir leiligheten et flott særpreg!
- Lys og romslig stue med vedkamin
- Lekkert IKEA-kjøkken fra 2021 som fungerer godt i kombinasjon med den ellers klassiske stilen - integrerte hvitevarer
- Tidsriktige fargevalg og flotte, originale tregulv
- Flislagt bad fra 2001 med opplegg for vaskemaskin
- Luftig soverom vendt mot rolig bakgård - oppbevaringsplass på hems
- Nye vinduer i 2019
- Utendørs bod
- Koselig bakgård med terrasseplatting og sittegruppe
- Super beliggenhet med nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og består av: Entré, bad, soverom, kjøkken og stue.
I tillegg disponerer leiligheten én utvendig bod i bakgård på ca. 2,6 kvm med plass til dekk, sykkel o.l.

Entré

Lys og arealeffektiv entré med plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Veggmonterte hattehyller og knagger. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som f.eks. kommode, skoskap etc. Dørcallinganlegg med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Romslig og fin stue med generøs takhøyde og store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. Flott stukkatur og rosett i himling, samt originale tregulv. I stuen er det god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Vedfyrt kamin i hjørnet.

Kjøkken

Separat kjøkken med pen IKEA-innredning fra 2021 som fungerer godt i kombinasjon med den ellers klassiske stilen. God skap- og benkeplass. Innredning med profilerte fronter i lysegrå utførelse, samt fliser og delvis teglstein over benkeplate i ask/finer. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Stikkontakter og belysning under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; nedfelt induksjonstopp og innebygget stekeovn fra IKEA, oppvaskmaskin fra IKEA (40 cm), samt kjøl- og fryseskap plassert i benkeskap. Lekkasjevarsler med magnetventil og komfyrvakt er montert. Skyvedør med "kritttavle" mot soverommet.

Bad

Flislagt bad fra 2001 (i følge selgers opplysninger) med varme i gulv. Vegghengt servant i porselen med ett-greps armatur fra Oras, samt speilskap og lysarmatur med stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med to-greps armatur fra Oras, samt frittstående toalett fra IDO. Opplegg for vaskemaskin (vaskemaskinen følger med uten noen form for garantier). Avtrekksventil i himling med naturlig avtrekk ut av bygget.

Soverom

Luftig og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord, samt annet ønsket møblement. Rikelig oppbevaringsplass på hems, med adkomst via trappestige. Soverommet vender ut mot rolig bakgård.

Overflater

Gulv: Gulvflater med originale, malte og slipte tregulv. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Stående trepanel, samt tapetserte og malte flater. Fliser på bad.
Tak: Malt trepanel. Malt himlingsflate med stukkatur og rosett i stue. God takhøyde (opptil 3,16 meter).

Beliggenhet

Idylliske Kampen er et område med en miks av sjarmerende trehusbebyggelse, klassiske bygårder og flotte grøntområder. Her bor man skjermet til, men likevel i umiddelbar nærhet til alt a nødvendige servicetilbud. Nærmeste matvareforretning (Rema 1000) ligger kort fra boligen. Kampen er kjent for sitt særegne, trivelige og barnevennlige bomiljø.
Dette området har noe å by på for alle og enhver. Ønsker du en bedre middag, er velrennomerte Kampen Bistro eller Smia verdt et besøk. Her kan garanteres en behagelig atmosfære og utsøkt mat. Kampen Bistro deler hus med bydelshuset på Kampen og fremstår som hjemmekoselig blant brune bord, "loppemarkedsfunn" og stearinlys. Bydelens beste kaffe får du på Kampen Kaffe og Bar, hvor det også er jazzkonserter på kveldene. Rett nedi gaten finner du gamle Galleri Bastian hvor det er åpnet bakeri, spisested og kafe Farine - et veldig hyggelig sted med kjempe gode boller!
Ikke langt fra boligen finner du Tøyen som har i den siste tiden fått en oppløfting med flere restauranter, bakeri, småbutikker og bar/pub. Tøyen Torg byr også på andre kulinariske opplevelser med blant annet sushi, thai- og tyrkisk restaurant. Det er verdt å ta turen innom Skatten Oslo eller Brutus Mat og Vinbar som byr på blant annet nordisk mat og naturvin. Ellers finner du hyggelige kafeer som Grådi (med nydelig brunsj), Hjørnet Kro, Stockfleth`s.
For den aktive har man et godt utvalg med SATS treningssenter på Kampen, Jordal Idrettspark (som gjenoppbygges med bredere tilbud), fotballbaner og Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og skal stå ferdig i 2023) innen gangavstand.
Det er flotte tur- og rekreasjonsområder med Kampen park rett ved boligen, Tøyenparken og Botanisk hage som grenser til hverandre, samt Vålerengaparken og Jordal idrettsplass rett i nærheten. Alnaelva har en idyllisk tursti langs elvebredden mot sentrum eller mot Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. Det er også nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen, nye Deichmanske hovedbibliotek og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. Flott badeplass på Vannkunsten, og tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den fantastiske bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret.
Med Kampen Skole, Kampen kunstbarnehage og flere andre barnehager like i nærheten er området særdeles barnevennlig. Ikke mange bydeler er forunt å ha sin egen bondegård. Kampen Økologiske Barnebondegård ligger mellom Kampen skole og T-banestasjonen på Ensjø.
Det er god tilgang til offentlig kommunikasjon med nærhet til holdeplass for bussnr. 20, 60 og 37 (sistnevnte går til alle døgnets tider). T-bane i alle retninger både fra Tøyen, Grønland og Ensjø. Oslo S ligger en gåtur fra leiligheten.

Felleskostnader

1 328,26 pr. mnd. Varmtvann, strøm i fellesareal, felles byggforsikring, sparing i sameiet og kommunale avgifter.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til sameiets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Strøm, kabel-TV, bredbånd, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Nåværende eier bruker NextGenTel som leverandør (kr 579,-/pr mnd). Dette er ikke felles for hele gården, og egne avtaler må tegnes.

Andel fellesgjeld

per 31.12.2020.

Andel formue

11 132 per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel felles gjeld kr 0,- pr 31.12.2020
Felles lån i Dnb, hvor gjeldende seksjon har nedbetalt sin andel av lånet
Lånets totale saldo: 517 771,34,- per 02.08.2021
Lånetype: Annuitet
Antall terminer årlig: 12
Årlig rentesats: 3,9% pt.
Dato siste termin: ca. 2027
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Ingen eiendomsskatt på leiligheten i 2021, iht. eiendomsskatteliste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sameiet Brinken 7 har ikke særskilte sikringsordninger utover det alminnelige regelverk.
Sameiet praktiserer individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) og selger har nedbetalt sin andel av sameiets fellesgjeld iht. forretningsfører.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 854 414 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 075 890 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 51 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom, kjøkken og stue.
Bruttoareal: 51 m².
I tillegg disponerer leiligheten én utvendig bod i bakgård på ca. 2,6 kvm med plass til dekk, sykkel o.l.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 414 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles, eiet tomt for sameiet. Bakgården er hyggelig opparbeidet med gangstier med betongheller, plenområder, busker, trær og annen fin beplantning. Det er treplatting med sittegruppe, samt uthus i bakgården. Gode solforhold og rom for mye utendørs hygge!

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Klassisk bygård over 3 etasjer, samt kjeller og loft. Halve kjelleretasje og loftetasje består av leiligheter. Grunnmur og bærende konstruksjoner av naturstein, teglstein og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Utvendige pussede fasader. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein/papp(Ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med kikkehull, sikkerhetslås, dørpumpe, Brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer med to-lags glass fra 2019. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger bygningsanmeldelse (attestert) fra 1889 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette. Sameiets styre skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyrt kamin i stue. Felles varmtvann.
Ventilasjon basert på naturlig og mekanisk avtrekk med naturlig tilluft.

Energiforbruk

Årstotal 2020: 4906,52 kWh som utgjorde kr 5415,45,- iht. skjema fra Gudbrandsdal Energi.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei, felles areal, tomt for offentlig bygning (barnehager) m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågåene byggesaker:
- Hølandsgata 2 A - Bruksendring fra forretning til bolig i del av 1. etasje - Tidligere adresse: Brinken 5 A. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201715746.
- Brinken 2 C-H - Installasjon av brannalarmanlegg. Status: Tillatelse gitt.  Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202108316.
- Hølandsgata 1 A - Utskifting av to heiser - Løpenummer 3968 og 3969. Status: Tillatelse gitt.  Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202017238.
- Hølandsgata 3 - Oppføring av balkonger. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202110193.
- Brinken 11 - Skifte av sluk - H0103. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202102547.
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1890/990716-1/105  Best. om adkomstrett   15.11.1890 
Overført fra: 0301-231/32
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
1987/71216-2/105  Seksjonering    29.10.1987 
opprettet seksjoner: snr: 4
formål: Bolig
sameiebrøk: 47/460
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 7 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiets navn er Sameiet Brinken 7, og har gårdsnummer 231 og bruksnummer 32. Sameiet består av 7 boligseksjoner.
Alle sameiere er med i styret, Jarand Stavland Groven er styreleder og Ann-Karin Hansen er intern forretningsfører/regnskapsfører.
Sameierne utfører også vaktmesteransvaret internt (oppgaver som rydding av søppel, måke snø, bakgårdsansvar og skifting av lyspærer etc.) Ansvaret vil rullere gjennom året.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87786258

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter for bestemmelser om seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt, utleie, bygningsmessige arbeider m.m. Vedtektene følger som vedlegg. Per i dag har ikke sameiet noen husordensregler på plass.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Iht. forretningsfører foreligger det flere forslag til utbedringer som kan medføre noe økning i felleskostnadene, bl.a. innredning i boder, varmtvannstanker, utbedringer av utvendig bod ol. I protokollen fra årsmøte 2021 er det også nevnt arbeider som kontroll av piper (kr 1500,- per skorstein + mva), etterisolering, ny lås/ytterdør, samt mulighet for fordeling av parseller i hage. Det planlegges å dele inn kjeller og loft i boder til hver av leilighetene for økt lagringsplass, men dette til lave kostnader. Se mer om de forskjellige prosjektene i sameiets protokoll fra årsmøte i 2021.
Det ble på styremøte i dag, 4.september, avgjort å gjøre en sanering av bygården for bekjempelse av sølvkre/skjeggkre. Kostnadene for dette (24 500 kr eks mva for hele gården) vil legges til felleskostnadene og fordeles over tid, så det vil medføre en marginal økning av felleskostnadene. Oppdraget vil utføres av Anticimex og behandlingen er godkjent av Folkehelseinstituttet. Alle leilighetene, samt fellesarealer og trappeoppgang vil behandles. Anticimex opplever svært gode resultater med denne metoden.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt iht. vedtektene. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Lysekrone stue
- Lampe kjøkken
- Lampe soverom
- Lampe gang
Vaskemaskin følger uten garanti. Seng kan også følge med om ønskelig (ta kontakt med megler for nærmere info).
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Bygården har avtale med Smart Elektro om jevnlige kontroller av el-anlegg og brannsikkerhet.
- Gammel bygård fra 1900. Noe skjevheter må påregnes.
- Har observert sølvkre i leiligheten.
- Det er observert skjeggre i gården, men ikke i denne leiligheten. Styret vurderer sanering av bygården.
- Oppgradering sikringsskap. Nye kurser kjøkken. Arbeid utført av Memo Elservice. Samsvarserklæring fra Memo Elservice foreligger.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tmn@schalapartners.no eller SMS: 47 62 91 51 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap plassert i Entré med automatsikringer. Hovedsikring på 2x32Amp. Delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg i leiligheten.
- Samsvarserklæring vedrørende oppgradering av nytt sikringsskap og nytt kjøkken er fremlagt. Signert og datert 31.05.2021.
- Røykvarsler tilkoblet felles varslingsanlegg. Brannslukkningsapparat med pulver fra 2021.
- Vedfyrt kamin fra ukjent årstall plassert i stue. Ubrennbar plate under ildsted har ikke tilstrekkelig størrelse, og er derfor gitt TG3 av takstmann.
- Selger opplyser om at dør til leiligheten har en sikkerhetslås, men denne har ikke vært i bruk, og selger mottok ikke nøkler til denne da hun overtok (forrige eier hadde heller ikke benyttet denne).
- Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet. Selger er kun kjent med én annen leilighet som har oppgitt det, og denne ligger ikke vegg-i-vegg med denne leiligheten. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. I følge FHI kan skjeggkre bekjempes med forgiftet åte, og en økning i antall bekjempelser er registrert. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Brinken 7, 0654, Oslo, Gnr. 231 bnr. 32 snr. 4 orgnr. 992781459 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 47/460

Eier

Rebekka M S Nystabakk

Oppdragsnummer

17-21-0193

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.