# ROSENHOFF

Moderne 2-roms fabrikkleil. + 2-roms hybeldel | 2 balkonger | Heis | Felles takterrasser | Vv/oppvarming inkl.| Garasje*

Konghellegata 10 , 0570 Oslo

VISNINGER

27. september mandag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

35%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

21%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 125 m²
Bruksareal 125 m²
Bruttoareal 138 m²
Tomt 4 628 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1938
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 160
Energimerking C
FINN.no 231523184
Sist endret 24.09.2021 09:29
Prisantydning 8 000 000
Totalpris 8 209 019
Ligningsverdi 1 950 326,-

Beregnet totalkostnad

8 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 200 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 000 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 209 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 209 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og stilren selveierleilighet (2-roms + 2-roms hybel) beliggende i 2. etasje (med heisadkomst), i et fabrikkbygg som ble omgjort til boliger i 2009. Boligen har arealeffektiv planløsning, god takhøyde, samt store vinduer som skaper en luftig romfølelse. Svært gunstig med hybeldel som kan gi skattefrie inntekter.
- Hoveddel med lys og romslig stue
- Balkong på ca. 8 kvm
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Lyst soverom
- Pent bad og vaskerom med opplegg for vaskemaskin
- Romslig gang/entré
- Hybel med flott stue, balkong på ca. 5 kvm, kjøkken med integrerte hvitevarer, soverom, flislagt bad og entré
- Arkitekttegnet bakgård og takterrasser
- Vannbåren varme
- Vv/oppvarming, samt TV/fiber inkl.
- Mulighet for kjøp/leie av p-plass*
- Vv/oppvarming og TV/fiber inkl.
- Kort vei til trikk, buss og T-bane

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje (med heisadkomst) og består av:
Hoveddel: Entré/gang, flislagt bad/wc, vaskerom, åpen stue- og kjøkkenløsning, samt soverom. Soverom har utgang til østvendt balkong på ca. 8 kvm.
Hybeldel: Entré/gang, bad/wc, soverom og åpen stue- og kjøkkenløsning. Utgang fra stue/kjøkken til vestvendt balkong på ca. 5 kvm.
Det er også felles entré med for hoveddel/hybeldel.  
Adkomst til leiligheten via felles trapperom med heis (som også går til boder/garasjeanlegg) og svalgang.
Boligen disponerer i tillegg én kjellerbod (ikke oppmålt).

Stue/kjøkken

Leiligheten har en stor og pen stue med plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisestue, samt øvrig ønsket møblement. Den generøse takhøyden på ca. 2,90 meter, samt store vindusflater bidrar til gode innvendige lysforhold og skaper en luftig atmosfære.
Åpen løsning mot kjøkkenet som har stilren innredning med hvite, slette fronter og fliser over laminat benkeplate. Belysning under overskap. Nedfelt oppvaskkum med 1-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; komfyr, koketopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøl/frys.

Soverom

Lyst og luftig soverom med god plass til stor seng, nattbord, oppbevaringsløsninger eller annet ønsket møblement. Fra soverommet er det utgang til balkongen.

Balkong

Herlig, østvendt balkong på ca. 8 kvm med god plass til utemøblement, grill og planter (gass og elektrisk grill er tillatt). Balkongen er av stålkonstruksjon.

Bad

Pent bad med flislagt gulv, samt malte og flislagte veggflater. Strategisk plasserte downlights i himling. Innredning med heldekkende servant og 1-greps blandebatteri, skuffer under, samt speil over servant. Nedfelt dusjhjørne med veggmonterte dusjdører, samt regnfallsdusj og hånddusj. Veggmontert wc (uten synlig siklemikk). Innredning er fra 2009 - 2014.  Malte overflater fra 2009 og flislagte overflater fra 2014. Gulvet er fra 2014 iflg. eier.

Entré og vaskerom

Gangen er lys og romslig med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko i garderobeskap. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som f.eks. kommode, skoskap, hyller etc. Dørcalling med portåpner.
Fra entréen er det adkomst til et praktisk vaskerom med flislagt gulv, sluk og opplegg for vaskemaskin. Det er også felles entré med hybeldel.

Stue/kjøkken - hybel

Hyggelig oppholdsrom med god plass til sofa, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Adkomst til balkong som ligger ut mot den fine bakgården.
Åpen løsning mot kjøkkenet som har tidsmessig innredning med slette fronter, samt plater over laminat benkeplate. Belysning under overskap. Nedfelt oppvaskkum med 1-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; komfyr, koketopp, ventilator, oppvaskmaskin, samt kjøl/frys. Flislagt gulv i kjøkkensonen.

Balkong - hybel

Fra stue/kjøkken er det utgang til en skjermet, vestvendt balkong på ca. 5 kvm som også har fin plass til ønsket utemøblement. Balkongen er dekket med fliser og har skjerming mot nabo. Hyggelig utsyn over den arkitekttegnede bakgården.

Soverom - hybel

Romslig og fint soverom med plass til dobbeltseng og nattbord på hver side, samt plass til annet ønsket møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap med speilfronter.

Bad - hybel

Flislagt bad fra 2009 med romslig størrelse, varme i gulv og downlights i himling. Vegghengt servant med 1-greps blandebatteri, samt speil over. Nedfelt dusjhjørne med veggmonterte dusjdører og blandebatteri,  samt veggmontert wc (uten synlig siklemikk). Opplegg for smal vaskemaskin.

Entré - hybel

Innbydende entré/gang med plass til oppbevaring av yttertøy og sko i garderobeskap med speilfront. Det er også god plass til andre oppbevaringsløsninger. Dørcallinganlegg med portåpner. Det er også felles entré med hoveddel.

Overflater

Gulv: 1-stavs laminat i alle oppholdsrom med unntak av fliser i felles entré, på vaskerom i hoveddel og på kjøkken i hybeldel. Leiligheten er oppvarmet med vannbåren gulvvarme. Fliser med gulvvarme på begge bad.
Vegger: Malte flater med plater og mur. Fliser og malte flater på bad i hoveddel, samt fliser på bad i hybeldel.
Tak: Malte originale overflater. Enkelte himlinger er senket. Downlights i himling på begge bad. Takhøyde i stue/kjøkken i leiligheten på ca. 2,90 meter.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Rosenhoff, rett ovenfor Carl Berners plass og med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Rett utenfor døren finner du også SATS og Fresh Fitness treningssenter, samt flere butikker, serveringssteder og umiddelbar nærhet til et rikt kollektivtilbud. Fra Konghellegata 10 er det dessuten gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Sentrum m.m. I umiddelbar nærhet finner du flere hyggelige serveringssteder, flere thai/sushi-restauranter, indisk, kebab, pizza m.m.
Område rundt leiligheten er i positiv utvikling med pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg som vil føre til at nye og spennende forretninger og caféer etablerer seg i området. Carl Berner Passasjen ligger like ved, og her finner du blant annet Kiwi, apotek, vinmonopol, hudpleiesalong og blomsterbutikk. Coop Mega åpnet 4. februar 2021 på Carl Berner Torg, samt Kaffebrenneriet, Mester Grønn, Apotek 1 og Thai Avenue. Andre dagligvarebutikker i nærheten er Rema 1000 (rett utenfor døren), Coop Prix, samt søndagsåpen Joker og Bunnpris. Meny-butikk finner du på Løren. Ellers finner du også W.B. Samson, Backstube, Narvesen, 7-11 m.m. rett nede i gaten.
Kort vei til Storo Storsenter med et rikelig shoppingutvalg. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet Trattoria Populare, Le Benjamin, Txotx, Südøst, Munchies, Villa Paradiso og mange flere. Populære utesteder som Aku Aku, Blå, Syng, Nedre Løkka Cocktailbar og Parkteatret byr på god atmosfære.
Det er mange grøntområder i nærheten. Populære Ola Narr / Tøyenparken er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren.  Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente artister inntar scenen. Botanisk Hage ligger også en liten spasertur unna og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man Torshovdalen, Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. Det er også flotte turmuligheter langs Akerselva.
Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og T-bane. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet og stopper på Rosenhoff holdeplass få minutter unna. Herfra går også trikkelinje 17. Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt.

Felleskostnader

6 745 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtv/oppvarming, TV/fibernett, felles forsikring, forr.førsel, trappevask, vaktmester, komm. avg. m.m. Herav: Avsetning vedlikehold 302,- Felleskostn. 3 430,- Brensel 1 809,- TV 315,- Internett 249,- TV-tillegg hybel 640,-

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

per 18.08.2021.

Andel formue

53 895 per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen lån pt.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Eiendomsskatten for 2021 utgjør kr 4 382,- iht. eiendomsskatteliste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 950 326 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 021 172 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 125 kvm, Bruttoareal: 138 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 125 m².
Primærrom: 125 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Felles entré, entré/gang, bad/wc, vaskerom, stue og kjøkken, samt hybel med entré/gang, bad/wc, soverom, stue/kjøkken.
Bruttoareal: 138 m².
Det er dobbel dør mellom enhetene (ved kjøkken). Det bemerkes at leiligheten er omgjort fra originale byggemeldte tegninger, med bla. nytt soverom i hoveddelen og at hybeldelen er større enn hva byggemeldte tegninger tilsier.
Opprinnelig toalettrom i hoveddel er bygget om til bad, og er ikke omsøkt.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 628 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet. Nydelig opparbeidet gårdsrom med gressplen og diverse beplantning. Det er sittegrupper, sykkelstativ og lekeapparater i bakgården. Sameiet har i tillegg tilgang til to fantastiske takterasser med sol hele dagen og flott utsikt over byen og ned mot Oslofjorden. Her er det sitteområder og pen beplantning, samt fellesgriller til bruk for beboerne. Både bakgård og takterrasser er arkitekttegnet og stod ferdig til sommeren 2018.
Sameiet har arrangert flere hyggelige og populære sammenkomster i bakgården med bl.a. juletretenning, filmkvelder + VM i fotball på storskjerm.

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass, men det er garasjekjeller under bygg med mulighet for kjøp/leie. Parkeringsplass kan også leies av øvrige beboere ved ledighet. P-plasser kan omsettes fritt.
Det er mulighet for å legge opp ladestasjon til el-bil i sameiets garasje. Montering av denne vil være noe seksjonseier selv bekoster og det er en forutsetning at seksjonseier monterer godkjent type, samt har elbil/ladbar hybridbil (se retningslinjer i vedlegg til husordensreglene).
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygget er fra 1938 som ble rehabilitert og omgjort fra industribygg til leiligheter i 2009, og er oppført over 6 etasjer, samt kjeller med garasjeanlegg. Antatt fundamentert til stabile masser. Ytterveggenes fasader er pusset og malt samt utfyllende felter i svalgangspartier i bindingsverk med liggende kledning. Betongdekker i etasjeskiller. Flatt tak i betongkonstruksjon, antatt tekket med papp/ folie. Ikke befart av takstmannen. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse. Grunnforhold kan ikke fastslås med 100% sikkerhet. Dreneringsforhold er ikke kjent for takstmannen og ikke kontrollert videre. Vinduer i trerammer med 2-lags isolerglass fra 2008 (Produksjonsår). Malte slette gerikter. Brann- og lydklassifisert entrédører, type B30/35dB til hovedel og hybel. To-fløyet balkongdør med 3-lags isolerglass fra 2018 (Produksjonsår) fra soverom. Balkongdør med isolerglass fra 2008. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på om- og påbygging til boliger datert 02.09.2014 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.
Det er dobbel dør mellom enhetene (ved kjøkken). Det bemerkes at leiligheten er omgjort fra originale byggemeldte tegninger, med bla. nytt soverom i hoveddelen og at hybeldelen er større enn hva byggemeldte tegninger tilsier. Opprinnelig toalettrom i hoveddel er ikke omsøkt til bad. Ikke vurdert videre av tasktmann. Leiligheten selges som 1 stk boenhet.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.
Seksjonseier har det fulle ansvar overfor sameiet for enhver skade eller ulempe som leietakere påfører fellesskapet eller enkeltbeboere. Styret i sameiet skal gis skriftlig beskjed om hvem boligen leies ut til, samt kontaktinfo.

Oppvarming

Oppvarming basert på vannbåren gulvvarme, samt gulvvarme på begge bad. Varme/varmtvann ved fjernvarme er inkludert i felleskostnadene. Varmen styres av sameiet mtp. sesong.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretning, kontor, industri (lager) og bevertning etter bestemmelsene i S-4249 av 21.06.2006. Området for øvrig er regulert til byggeområde for boliger, industri, vei, forretning, kontor, parkering, bensinstasjon, fellesområde (lek og opphold), spesialområde- rigg og anlegg, tomt for offentlig bygning, friområde/park, tomt for offentlig bygning m.m. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se for øvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
- Sameiet har mottatt nabovarsel i Konghellegata 3-5. vedr. riving av deler av bygget/endring av bygg - utvending -  påbygg. Nytt påbygg av Konghellegata 3-5 inneholder 17 boenheter med variasjon i leilighetsstørrelse. Dette kan påvirke utsyn fra leiligheten, og det kan medføre støy i byggeperioden. Nabovarsel ligger vedlagt i salgsoppgaven. Øvrig dokumentasjon kan oversendes om ønskelig.
- Reguleringssak i Sinsenterrassen 11 - 21 (med flere gnr og bnr) - Midlertidig forbud mot tiltak. Status: Mottatt sak 02.10.2018. Se mer informasjon på Saksnummer 201813816 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Reguleringssak i Vossegata 31B med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Torshaug. Status: Mottatt sak 23.01.2020. Se mer informasjon på Saksnummer 202001384 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Reguleringssak i Trondheimsveien 132 - Bestilling av oppstartsmøte - Barnehage - Sophies Minde. Status: Mottatt sak 04.12.2018. Se mer informasjon på Saksnummer 201817368 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Reguleringssak i Hasleveien 30 og 36 - Planforslag - Byggeområder for boliger - Sak avsluttes. Status: Saken er avsluttet. Se mer informasjon på Saksnummer 201110042 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Byggesak i Trondheimsveien 139 B - Innvendig endring av romløsning i hybel og leilighet. Status: Søknad avslått. Se mer informasjon på Saksnummer 202010290 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Byggesak i Trondheimsveien 139 - Oppføring av balkonger. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer informasjon på Saksnummer 202105445 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Byggesak i Trondheimsveien 139 A - Fasadeskilt - The South Indian. Status: Mottatt søknad om ferdigattest. Se mer informasjon på Saksnummer 201910399 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Byggesak i Trondheimsveien 137 - Utskiftning av heis. Status: Mottatt søknad om brukstillatelse.  Se mer informasjon på Saksnummer 201810410 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Byggesak i Sinsenveien 4B - Etablering av terrasse i deler av 1.etasje. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 201816682 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Byggesak i Konghellegata 8 - Oppføring av paviljong på takterrasse. Status: Tillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 202006493 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Byggesak i Konghellegata 3 - Innsetting av dør og montering av glasslokker. Status: Tillatelse gitt. Se mer informasjon på Saksnummer 201514541  på plan- og bygg sine hjemmesider.
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1938/912124-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  26.04.1938 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1938/10046-1/105  Bestemmelse om veg  31.08.1938 
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1941/8036-1/105  Erklæring/avtale 12.08.1941 
VEDR. BRANNVEGG
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1951/782-1/105  Bestemmelse iflg. skjøte  19.01.1951 
Bestemmelser om innkjørsel for naboeiendom
Bestemmelser om vedlikehold
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1958/4338-1/105  Skjønn   22.04.1958 
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1972/3593-1/105  Skjønn  01.03.1972 
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/20089-1/200  Urådighet   08.01.2016 
Rettighetshaver:BEDRIFT & PRIVAT INVEST AS   Org.nr: 947523562
Matrikkelenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
 
Grunndata
2008/790323-1/200  Seksjonering  29.09.2008 
opprettet seksjoner: snr: 39
formål: Bolig
sameiebrøk: 131/14209
 
2018/441043-1/200  Reseksjonering  15.02.2018
snr: 39
formål: Bolig
sameiebrøk: 131/15012
Seksjon opprettet fra fellesareal
Endring av tilleggsdel
Endring av sameiebrøk
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Trondheimsveien 139 består i alt av 144 boligseksjoner og 1 garasjeseksjon, samt 9 næringsseksjoner. Sameiet er registrert i foretaksregistret i Brønnøysund med orgnr. 993629642 i Oslo kommune.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.
- Sameiets nettside: http://www.rosenhoff-fabrikker.no/
- Sameiet har også facebook-side som beboere kan melde seg inn i
- Renhold blir utført av Gamle Oslo Servicesentral
- Sameiet har vaktmestertjeneste med Gamle Oslo Servicesentral
- Avtale med Securitas som bomiljøvakt
- Postkasseskilt må på: https://skiltbutikken.posten.no/postkasseskilt/pk-stort-hvit-7004
- Sameiet har nylig gått over til avtale med Telenor for TV/fiber. Telenors nyeste dekoder og ruter har blitt satt opp av montør, og alle vil få pakken "Komplett 300" som inkluderer TV- og strømmetjenesten T-We og stabilt bredbånd fra Telenor med 300 Mbps.
- Det er heis i bygget med adkomst til leiligheter/bod/garasjeanlegg
Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

KLP Skadeforsikring Polisenummer: 65679582

Regnskap

Årsresultatet for 2020 viser et overskudd på kr 613 325,-. Sameiets arbeidskapital pr. 31.12.2020 utgjorde kr 2 612 677,-. Sameiets arbeidskapital er de økonomiske midlene som de har til rådighet pr. 31.12. De defineres som omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld. Se fullstendig regnskap som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter og husordensregler for bestemmelser om ro og orden, bruk av fellesarealer, seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt m.m. Vedtektene og husordensregler m/vedlegg følger som vedlegg i salgsoppgave.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Sameiet solgte deler av taket (ca. 800 kvm av 1500 kvm). Det ble brukt ca. 7 millioner fra salget av taket på oppgradering av takterrasse og bakgård, samt noe har blitt satt av til fremtidig vedlikehold. Alt av uteområder er tegnet av arkitektfirmaet Jensen & Skodvin AS og stod ferdig til bruk sommeren 2018. Sameiet utførte oppussing av oppgangene med penger fra salg av taket (ble avsatt ca. 1 mill til dette). Dette var mer eller mindre ferdistillt 17. mai 2019.
- Styret har også jobbet med å bytte ut/bedre diverse leverandøravtaler, opprydding av dørmerking i hele sameiet, tiltak for å hindre støy fra måker, fokus på økonomi m.m. Det ble i 2019/2020 gjort mye oppussingsarbeider og dagens styre har prøvd å lande alle påstartede prosjekter, før det startes nye. Noe har allikevel blitt utført. Sameiet har fått ny fin innredning i alle heiser, det er bytte TV/internettleverandør og det er kommet på plass nye strømmålere til hver leilighet. Det er gjort mindre vedlikeholdsarbeider i oppganger med fliser og hjørnejern. I august/september 2020 utførte styret er vindusvask av hele sameiet. Både private og fellesarealer. Sommeren 2020 ble det montert nye overvåkningskamera i alle inngangspartier. I 2020 oppgarderte sameiet sine hjemmesider, men ny utforming. Styret har også jobbet med HMS og brannvern, og videre i 2021, vil styret jobbe med rømningsskilt og brannslukkere.
- Det ble vedtatt på årsmøte 2019 å opprette et vedlikeholdsfond (som er inkludert i felleskostnadene nå med kr 302,-/mnd).
- Det ble på årsmøte 2020 vedtatt en oppgradering av heisene og årsmøte godkjente å bruke midler på oppgradering av heiser, inntil kr 550 000,- eks. mva. Heisene ble oppgradert med nytt interiør i fjor, og det er ingen ytterliggere planer for heisene nå, bortsett fra vanlig vedlikehold iht. styret.
- Alle har fått installert individuelle strømmålere, og strøm til leilighetene er ikke lenger inkl. i husleien. Dette ble gjort i mars 2021.
Diverse 2021:
Styret har flere pågående saker som fortsettes etter årsmøtet 2021, blant annet:
- Utbedring av vannansamling mellom seksjon og plantekasser på takhage øst - her er det enighet med Monolitten Eiendom om hva som bør gjøres, og arbeidet kan påbegynnes når vær og temperatur tillater det.
- Sjekk av fasader for vedlikehold. Det er over 10 år siden sist og vi opplever løs puss flere steder.
- Nye porttelefoner sjekkes ut, da dagens løsning oppleves utdatert. Styret jobber for å hente inn pris og sjekke muligheter. Det er dyrt, men vi vil komme tilbake til mulig løsning.
- Det er et myndighetskrav at hver seksjon skal ha egen strømmåler. Det meste ble ferdig av montasje i mars/april 2021. Men styret skal fortsatt lande og sjekke ut forbruk og rapportere tilbake til USBL for beregninger av fellesutgifter. Styret holder alle oppdatert.
- Få orden på ulovlige byggkonstruksjoner på næringsseksjoner og på enkelte private ballkonger. Husk at oppbygging av trekonstruksjon som rekkverk ikke er lovlig.
- Få på plass infrastruktur for lading av el-biler i hele garasjen. Dette har det vært jobbet med en stund og vi har fått økonomisk støtte både fra USBL og Oslo kommune
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se mer info i innkalling til årsmøte og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse eller ulempe for de andre beboerne. Søknad om dyrehold skal derfor godkjennes av styret og egen erklæring om dyrehold må signeres av seksjonseieren. Det er ikke tillatt å lufte hunder i bakgården eller på takterrassene. Seksjonseier er for øvrig ansvarlig for skadene som dyret påfører fellesarealer eller den enkelte beboer. Ref. pkt. 5 i Husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. egenerklæringsskjema:
- Badet ble utvidet fra kun WC til også ha fin dusj. Arbeid utført v/ Lagård membran, Assemblin rørlegger, Nordby elektriker - alt sammen i 2014.
- Det ble lagt nytt gulv med membran over hele gulvet inkludert dusjnisjen. Arbeid utført v/ Lagård membran.
- Foreligger ikke dokumentasjon på arbeider. Regnskap fra 2014 er makulert, men selger kjenner håndverkerne.
- Lagt opp strøm til vaskerom. Arbeid utført v/  Norby elektriker.
- Leiligheten er godkjent iht. selger.
- Veggdyr i 2018.
- Påstått skjeggkre i 5 etasje i 2018, men intet funn.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Automatsikringer med kursoversikt i sikringsskap. Elektrisk anlegg i leiligheten er en kombinasjon av skjult og åpent anlegg.
- Det er ventilasjonsanlegg med synlig rørføringer for tilluftsventiler og avtrekk på badene.
- Det er installert sprinkelanlegg og brannvarslingsanlegg. Det er Ikke regitrert sprinkelanlegg på soverom i hoveddelen.
- Det anbefales gjennomgang av stikk, brytere, følere for gulvvarme, sprinkleranlegg og ventilasjon mtp. at leiligheten er omgjort fra originale byggemeldte tegninger.
- Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. I følge FHI kan skjeggkre bekjempes med forgiftet åte, og en økning i antall bekjempelser er registrert. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.
- Med enkle fuktsøk ble det indikert noe forhøyede verdier rundt dusjbatteri og garnityr på badet i hybeldel. Dette er normalt og er ikke skadelig dersom det er et tettesjiktet og tettesjiktet holder tett, samt det indikerte sjiktet ligger mellom flis og tettesjikt. Dette er ikke vurdert videre fra takstmannen.
VVS-installasjoner:
- Kjøkkenet: Rør i rør for vanntilkobling til sanitærinstallasjoner og pvc-avløp til avløpsrør.
- Bad/wc: Skjult rørføring til sanitærinstallasjoner og pvc-avløpsrør. Plastsluk i dusjhjørne.
- Vaskerom m/ sluk og opplegg for vaskemaskin.
- Kjøkkenet hybel: Skjult rørføring uten tettedetaljer for vanntilkobling til sanitærinstallasjoner og pvc-avløp til avløpsrør.
- Bad/wc hybel: Skjult rørføring til sanitærinstallasjoner og pvc-avløpsrør. Plastsluk i dusjhjørne.
- Leiligheten er oppvarmet med vannbåren varme og er tilknyttet felles varmtvann for bygningen. Varmeinstallasjoner er ikke funksjontestet på befaring. Det er ikke opplyst om noe feil eller mangler.
- Fordelerskap for varme og vann med flomsikring. Mangler front.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Konghellegata 10, 0570, Oslo, Gnr. 83 bnr. 160 snr. 39 orgnr. 993629642 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 131/15012

Eier

Bedrift & Privat Invest AS Konghellegaten Eiendom ANS Sigurd I. Solem Jon Arild Syversen

Oppdragsnummer

17-21-0202

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.