# SOFIENBERG

Fin 2-roms i populært og veldrevet borettslag | 4.etg | Flott gårdsrom | Vartmvann, oppvarming, kabel-TV og fiber inkl.

Trondheimsveien 93 , 0565 Oslo

BE OM SALGSSUM
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

53%

har bolig mellom 60-120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

63%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 35 m²
Bruksareal 36 m²
Bruttoareal 39 m²
Tomt 9 284 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 4
Byggeår 1941
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 127
Energimerking F
FINN.no 231667110
Sist endret 23.09.2021 13:33
Prisantydning 3 300 000
Totalpris 3 384 503
Ligningsverdi 738 274,-

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) 69 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 369 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 384 503,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lys 2-roms i 4.etasje. Leiligheten ligger i et populært og veldrevet borettslag, sentralt på Sofienberg.
Her har du umiddelbar nærhet til diverse fasiliteter, butikker, kafeer, restauranter, grønne parkområder og offentlig transport.
Leiligheten har en god planløsning. I stuen er det plass til spisebord, sofagruppe og tilhørende møblement. Lys kjøkkeninnredning i åpen kjøkkenløsning. Lyst baderom med opplegg for vaskemaskin. Det er godt med lagringsplass i skap, kott og garderobeløsning, samtidig som leiligheten disponerer én bod på loft og én bod i kjeller. Ellers felles vaskekjeller i borettslaget. Oppvarming med vannbåren varme, varmtvann, kabel-tv og fibernett 1000/1000 mbit/s inkludert i felleskostnadene.
Engelsborg borettslag inneholder hele 305 leiligheter og har en god vedlikeholdshistorikk. Beboere har tilgang til stor, idyllisk bakgård, med felles sittegrupper, grill, hagepersell med mer. I borettslaget er det blant annet fellesvaskeri, eget treningsrom, vaktmester, sikringsordning og renhold av fellesarealer.

Innhold

2-roms andelsleilighet beliggende i 4. etasje. Leiligheten inneholder entré/gang, baderom, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom.
Det er en disponibel kjellerbod på ca. 3 m2 og en disponibel loftsbod med skråtak og gulvareal på ca. 6 m2.

Utstyr

Sikringsskap er plassert i felles trappegang utenfor inngangsdøren. Automatsikringer. Digital strømmåler fra år 2018. Hovedsikring er på 40 AMP.
Røykvarsler i entré/ gang er tilkoblet felles brannvarslingsanlegg. Røykvarsler i stue og soverom. 6kg slukkeapparat.

Beliggenhet

Svært attraktiv og populær beliggenhet på Rodeløkka/Carl Berner, med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, restauranter, grønne parker, utesteder og andre servicetilbud. Fra boligen er det gangavstand til alt av fasiliteter og det meste av hva Oslo har å by på. Det er umiddelbar nærhet til Carl Berners plass, samt gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m. Boligområdet er i positiv utvikling med flere nybygg, i tillegg til at det er kort vei til sjarmerende Rodeløkka med trange gater og sjarmerende småhusbebyggelse.
Like ved leiligheten ligger hyggelige nabolagskafeene Art Bar og W.B. Samson. For matelskere finner du den eksklusive restauranten Hot Shop som absolutt er verdt et besøk. Vegg i vegg fra restauranten finner du også cocktailbaren, Dæl, som serverer kreative og friske drinker. Flere sushi/asiatiske restauranter i området med servering og take-away, som f.eks. Mini Sushi, Vulkani Sushi, Thai Corner m.m. Det er kort vei ned til Grünerløkka som er mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatekafeer, markeder og små nisjeforretninger. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av Løkkas mest populære spisesteder som pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana eller tapas på Delicatessen.
Flere matforretninger finnes også rett i nærheten som søndagsåpen Joker og Bunnpris, samt Rema 1000, Coop Prix og Kiwi. Kort gange til Carl Berners plass som byr på det aller meste av forretnings- og servicetilbud med bl.a. W.B. Samson, Backstube, Vinmonopol, Narvesen og døgnåpen 7-eleven. Nyåpnet Coop Mega på Carl Berner Torg, samt Kaffebrenneriet, Mester Grønn, Apotek 1 og Thai Avenue.
Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Olaf Ryes Plass, Torshovdalen med treningsapparater, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, samt Botanisk Hage som er kanskje Oslos vakreste park. I området finner du også Fagerheimen tennisklubb, Tøyenbadet (under rehabilitering og gjenåpnes i 2023) og idrettsanlegget på Dælenenga. I Tøyenparken arrangeres også Øya-festivalen i august hvor kjente og internasjonale artister inntar scenen. Flere treningssentre er også i nærheten med SATS, Fresh Fitness m.m.
Carl Berners er et av byens beste knutepunkt for kollektivtransport og her har du tilgang til buss, trikk og T-bane med forbindelser i alle byens retninger. Dette betyr at du har særdeles gode kommunikasjons-alternativer til alle sentrale deler av byen som f.eks. Nydalen, Blindern, Majorstua etc. Flere bysykkel-stativer i området, som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret!

Felleskostnader

3 095 pr. mnd. Felleskostnader 2706,-, fellesavtale bredbånd 210,-, fellesavtale TV 179,-

Andel fellesgjeld

69 000

Fellesgjeld / lånevilkår

* Lånenr: HABA05-93727004775 Type: Annuitet Restsaldo: 12.482.814,- Restløpetid: 12 år 5 md. Term. pr. år: 12 Type: Flytende Rente: 1,75% .
* Lånenr: HUS601-11441549 Type: Annuitet Restsaldo: 13.067.926,- Restløpetid: 5 år 10 md. Terminer pr år: 2 Type: Flytende Rente: 0,82%.
Andelens del av gjeld:
Lånenr: HABA05-93727004775 Restsaldo: 33.415,- Kapitalkostnader: 250,-
Lånenr: HUS601-11441549 Restsaldo: 34.976,- Kapitalkostnader: 250,-
Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 69.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.08.2021.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 738 274 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 657 786 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 36 kvm, Bruttoareal: 39 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/ gang, stue/ kjøkken, bad, soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
TRONDHEIMSVEIEN 93:
Entré/Gang: Leiligheten har adkomst fra felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg.
Lys og innbydende entré med flislagt gulv. Plass til oppbevaringsløsninger som kommode eller skoskap, samt dørcalling og portåpner plassert ved inngangsdøren. Fra entréen er det adkomst til en praktisk innvendig bod med ekstra lagringsplass, hyller og kleshengerstativ.
Stue: Lys og romslig stue med gode møbleringsmuligheter - med god plass til sofa med tilhørende møblement og spisebord. Vindusflatene slipper inn godt med naturlig lys. Åpen kjøkkenløsning i stuen.
Kjøkken: Åpen kjøkkenløsning med kjøkkeninnredning fra 2010. Kjøkkeninnredning med hvitevarer og glatte fronter på skuffer og skapdører. Vannrør i kobber og avløpsrør i plast. Laminat på gulv. Malte glatte flater på vegger og himling. Fliser over kjøkkenbenk. Benkeplate i laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Frittstående komfyr med keramisk platetopp. Frittstående kjøl- og fryseskap. Oppvaskmaskin. Kjøkkenvifte med kullfilter, integrert i overskap. Lysarmatur med stikkontakt under overskap. Lekkasjestopper og opplegg for oppvaskmaskin i servantskap. Hvitevarer følger.
Soverom: Plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. I tillegg er det god oppbevaringsplass i stort garderobeskap som medfølger.
Bad: Badet ligger i praktisk tilknytning til entré. Badet ble pusset opp i 2001 i regi av borettslaget. Gulv med gulvvarme. Malt himling med glatte flater, inspeksjonsluke og avtrekksventil. Dusjhjørnet med innsvingbare dører i buet glass og veggmontert hånddusj. Innredning med glatte fronter på skapdører. Servant med ett greps blandebatteri. Speil med overlys og stikkontakt. Gulvmontert toalett. Naturlig ventilasjon. Opplegg vaskemaskin.
Kott: Praktisk plassering i entré/gang. Godt for oppbevaring/lagring, henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko og lignende.
Andre:
Trevinduer. Vinduer i 3-lags glass fra 1983. Brannsertifisert ytterdør med sikkerhetslås og kikkehull.
Gulv: Fliser i entré, laminat.
Vegger: Malte glatte flater, malt tapet.
Himling: Malte glatte flater.
Oppgraderinger:
2021: Nye dusjdører og malt himling på bad.
Ny laminat, lister, benkeplate kjøkken, kjøkkendør, vask og blandebatteri, nymalte flater i stue.
2015: Ny laminat på soverom.
2014: Byttet alle dører og dørkarmer.
Nye fliser på gulv i gang.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 9 284 kvm, Eierform: Fellestomt
Gårdsrom og fellesarealerer er opparbeidet med asfalterte gangveier, parseller for dyrking, sittegrupper, plen og beplantning. Gateparkering etter gjeldende bestemmelser på stedet og i området.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong. Yttervegger har teglsteinsmur på fasaden. Grunnmur i betong. Flat
takkonstruksjon. Oppvarming er sentralvarme og radiatorer. Gulvvarme i bad. Sentralvarme og varmtvann er inkludert I felleskostnadene.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

1. Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:
- andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år,
- andelseieren er en juridisk person,
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.
Godkjenning kan i disse tilfellene bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.
2. Har borettslaget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet frem til borettslaget, skal brukeren regnes som godkjent.
3. Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.
4. Dersom flere eier en andel sammen, skal det regnes som overlating av bruk hvis én eller flere av sameierne ikke bor i boligen.
5. Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.
6. Borettslaget kan kreve kostnader forbundet med behandlingen og eventuell oppfølging av en søknad om overlating av bruk dekket av andelseier, se pkt. 6-1 3.
Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS. Kortvarig bruksoverlatelse kan avtales med styret.

Oppvarming

Oppvarming via sentralvarme og radiatorer. Gulvvarme i bad. Sentralvarme og varmtvann er inkludert I felleskostnadene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, fellesområde (lek, opphold), forretning, bevertning, friområde/park, tomt for offentlig bygning (barnehage), spesialområde - rigg og anlegg m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/
Pågående bygningssaker i nærområdet:
Trondheimsveien 84 - 86 - Fasadeendring, bruksendring fra kontor til bolig, oppføring av balkonger og heis.
Beskrivelse: Eiendommen har vært bygget om til boliger i ca. 20 år. Boligene leies ut med hovedtyngde til Oslo Kommune. Leiligheten slik de er i dag, tilfredsstiller ikke reguleringsbestemmelsen til leilighetsfordeling, og vil nå bli bygget om.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1912/900093-1/105  Rettighet  
11.04.1912 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
LEIEAVTALE
PÅ PORTSKUR
BESTEMMELSE OM FORLENGELSE
Overført fra: 0301-229/184
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1939/401978-2/105  Bestemmelse om bebyggelse  
08.03.1939 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-229/183
 
1939/407709-1/105  Best. om adkomstrett  
22.11.1939 
Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-229/183
 
1940/407010-1/105  Erklæring/avtale  
02.11.1940 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 0301-229/183
 
1942/402538-2/105  Best. om vann/kloakkledn.  
20.04.1942 
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann og kloakkvesen
Med flere bestemmelser
 
1953/401413-1/105  Erklæring/avtale  
28.01.1953 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. takreklame.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-229/186
 
1961/507245-1/105  Erklæring/avtale  
03.05.1961 
vedr. takreklame
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-229/186
 
1998/54988-1/105  Obligasjon  
21.09.1998 
BELØP: NOK 2.256.000
Panthaver:De Fremtidige Andelseierne I Borettsl. Ved Obos  
Lnr: 4981327
 
2000/46974-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
17.08.2000 
veket for: OBLIGASJON 2000/46972-1/105
2002/7921-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
06.02.2002 
veket for: OBLIGASJON 2002/7920-1/105
2002/23206-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
11.04.2002 
veket for: OBLIGASJON 2002/10157-1/105
 
2003/76699-1/105   ** Forhøyelse  
18.11.2003 
FORHØYET TIL NOK 2,258,000
2005/86663-1/105   ** Forhøyelse  
15.12.2005 
FORHØYET TIL NOK 2,266,000
 
2002/10157-1/105  Obligasjon  
14.02.2002 
BELØP: NOK 35.670.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 5924206
2018/1577856-1/200  Pantedokument  
21.11.2018 10:15 
BELØP: NOK 15.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Elektronisk innsendt
 
2020/3046038-1/200   ** Massetransport  
18.09.2020 12:16 
Fra:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Til:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Engelsborg borettslag, Orgnr: 948322536
Engelsborg borettslag består av 305 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Engelsborg borettslag ligger på Sofienberg i bydel Grünerløkka, rett nedenfor Carl Berners plass.
Sars Gt 64-80.
Trondheimsvn 85-109.
Styret har e-post engelsborg@engelsborg.no.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslaget har hjemmeside er www.engelsborg.no.
Veldrevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk.
Det er inngått avtale med HomeNet om leveranse 1000/1000 Mbit/s.
Vaktmester Alf Mikalsen ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget i henhold til stillingsbeskrivelse.
Borettslaget har en hyggelig bakgård med bl.a. grill, mulighet for parsell-hage samt sykkelparkering i kjeller.
Borettslaget har avtale med Renholdseksperten om renhold av fellesarealene.
Fellesvaskeri: Trondheimsveien 87 & Trondheimsveien 103, som hver har fire vaskemaskiner og to tørketromler. Maskinene her har langt større kapasitet enn hva enheter beregnet på private hjem har.
Borettslag: Engelsborg borettslag, Orgnr: 948322536
Eget treningsrom for beboere (oppusset 2020).

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har først andelseierne i borettslaget, og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget utpekt av OBOS forkjøpsrett.

Ja/ Nei

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6659679

Regnskap

Inntekter: Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 16 165 728.
Kostnader: Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 10 494 031.
Resultat: Årets resultat (2020) på kr 5 115 127 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdshistorikk:
2020 - 2021: Oppussing av trimrom og nytt utstyr, oppgradering av uterom mot Sars gate.
2018 - 2019: Etablering av bergvarme
2017 - 2018: Nytt velferdsrom
2016 - 2017: Oppussing av oppganger
2014 - 2015: Sirkulasjon av varmtvann i Sars' gate / Fyring- ASV-PV ventiler + ny sirkulasjonspumpe
2013 - 2014: Brannvarsling fellesområder / Fibernett / Bytte av radiator
2012 - 2013: Oppgradering uterom, beplanting, veier m.m. / Nytt låsesystem for fellesarealer/oppganger
2011 - 2012: Maling av alle vinduer og balkongdører / Nye brannslukkere og varslere for alle leiligheter / Nye utemøbler,benker/bord(tillegg) / Oppstart, montering av sykkelstativ kjellere, maling m.m.
2010 - 2011: Kantstein m.m. mot Solhauggate / Oppgradering av trimrom inkl utstyr / Nye tørketromler til vaskeri (87) / Drenering i Sars' Gate, og utenfor fyrrom, indregård / Kantstein/beplanting øverst i indregård / Tillegg/utvidelse av snøfangere (tette "hull")
2009 - 2010: Nye tørketromler til vaskeri (103) / Nytt callinganlegg / Ny belysning og tidsstyring av dette på loft og kjeller / Ny vannledning sarsgt 70, etter lekkasje/"flom" / Oppgradering av styring for kjeler, fyrrom
2008 - 2009: Utbedring av grunn under vei i øvregård
2007 - 2008: Nye kloakkledn/avløp fyrrom / Nye utemøbler,benker/bord(tillegg)
2006 - 2007: Opparbeidelse av fast oppstillingsplass for containere / Fjernet lekeplass og utvidet/oppgradert uteareal
2005 - 2006: Etablering av søppelhus ute, og stengning av søppelsjakter / Grunnarbeider/trapperehabilitering ute (bl.a. Sg76)) / Rehabilitering av alle oppganger, inkludert nye postkasser / Oppgradering av trimrom / Oppgradering av to vaskerier, inkl. ny maskinpark og betalingssystem
2004 - 2005: Utskifting av kjellerstrekk (rør for varmt/kaldt vann) / Reparasjoner/oppretting kjellergulv sarsgt 72 & 74 / Bytte av ekspansjontanker i varmeanlegg
2002 - 2003: Rehabilitering av tak, heving + ny stein / Utbygging av loftsleiligheter / Utbygging av ny leilighet i Sarsgt 76 / Maling av utvendige vinduer og balkongdører / Utskifting av brannslukkere og varslere
2000 - 2001: Rehabilitering av våtrom / Gjerde/port gårdsplass
Se fullstendig vedlikeholdshistorikk som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Det ble på årsmøte for 2021 vedtatt at det er ønskelig at styret tar stilling til:
-Å kartlegge tilstanden av byggets vann- og avløpsrør.
-Iverksette prosess for å se om flertallet av beboerne ønsker våtromsrehabilitering i regi av borettslaget.
-At styret aktivt følger opp borettslagets vedlikeholdsplikt ved ettersyn av felles rør inkl. fellesinstallasjoner som går i sjakter gjennom boliger. Dette gjøres ved kontroll som normalt inngår i en serviceavtale med et VVS-firma.
Ihht mail fra styret datert 09/09-2021 er det ikke vedtatt prosjekter som vil gi økte utgifter eller økte felleskostnader.
Vedr. vedtak i årsmøte 2021 svarer styret: Generalforsamlingen vedtok at styret skal ta stilling til eventuell våtromsrehabilitering", det er ikke vedtatt å gjøre felles våtromsrehabilitering. Styret har egentlig allerede tatt stilling og mener at behovene er for forskjellige for et felles prosjekt. På grunn av vedtaket i generalforsamlingen, kommer styret til å diskutere det på nytt og svare mer utførlig. Det kan godt hende at svaret blir at styret ikke tar initiativ til felles våtromsrehabilitering. Så hvis noen vil ha det, må de selv foreslå det for generalforsamlingen, hvilket vi for så vidt prøvde å få forslagsstiller til å gjøre i dette tilfellet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hvitevarer medfølger. Skoskap på soverom medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jta@schalapartners.no eller SMS: 95 47 76 32 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styregodkjenning og avklaring forkjøpsrett må foreligge før overtakelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Trondheimsveien 93, 0565, Oslo, Gnr. 229 bnr. 127, andelsnr. 73 i Engelsborg borettslag med orgnr. 948322536 i Oslo kommune

Eier

Lene Rabben Kjøde Ola Jan Sandvik Kjøde

Oppdragsnummer

17-21-0207

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.