NESODDEN

Idyllisk småbruk på 5,5 mål tomt | Stor villa, garasje og flott stall med loftsleilighet* | Ny ridebane og paddock

Kongebråtveien 3 , 1459 Nesodden

VISNINGER

26. mars søndag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris over 5 mill

70%

har bolig på over 120 kvm

38%

er barnefamilier

33%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 265 m²
Bruksareal 274 m²
Tomt 5 556 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1988
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 118
Energimerking E
FINN.no 261701632
Sist endret 17.03.2023 15:59
Prisantydning 10 800 000,-
Totalpris 11 086 019,-

Beregnet totalkostnad

10 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 270 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 800 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 286 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 086 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kongebråtveien 3 - en svært idyllisk eiendom beliggende i naturskjønne omgivelser på Nesodden. Her har man nærhet til skole, sjøen og flotte turområder. Stor, lys og innholdsrik enebolig med garasjer og ny carport. Renovert stallbygning med flere bruksområder. Loft over stall/garasje innredet som leilighet med egen inngang - leies i dag ut for kr. 7.500,- (se eget punkt vedr. utleie)*

- Stor og velholdt enebolig med småbruksfølelse og 5,5 mål tomt
- Solrike uteplasser med skiferlagte terrasser, balkong og pent opparbeidet hage
- Innholdsrik og familieorientert planløsning med stor stue og spisestue
- Romslig kjøkken med peis og spiseplass
- Kjellerstue med separat inngang, tilrettelagt for hybel
- Moderne stall med 3 nye bokser, vaskerom og fasiliteter for aktivt hestehold
- Helt ny ridebane på 40x20meter
- Stor paddock med faste gjerder
- Rett ved Hasle ridesenter
- Landlig og fritt med jorder, skog og turområder rundt eiendommen

Innhold

Adkomst til boligens hovedinngangsparti i 1.etasje.
U. etasje består av: Trappegang, trimrom, kjellerstue, samt bod/teknisk rom og bod. Utgang fra kjellerstue til nordvendt hageområde.
1. etasje består av: Entré, hall, WC-rom, vaskerom, tørkerom, to boder, kjølerom, vinterhage, stue/spisestue og kjøkken. Utgang fra vinterhage og stue i 1. etasje til terrasse på ca. 77 kvm (vendt mot syd, vest og nord).
2. etasje består av: Gang, bad med adkomst til badstue, tre soverom og lek-/allrom. Utgang fra hovedsoverom til vestvendt balkong på ca. 1,4 kvm.

Frittstående stallbygning (tidligere garasje/stall) med innredet loftsleilighet over. Stall med 3 bokser.
Innredet loft som består av: Stue/kjøkken, bad, soverom. Utgang fra stue til vindfang og altan.

I tillegg disponerer boligen en frittstående bygning med to boder på ca. 10 kvm og 7 kvm.

Parkering i carport med plass til to biler (bygget høsten 2021, og skjøtet inn i eksisterende tak). Det er montert lader til el-bil.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i landlige omgivelser ved Jaer, rett utenfor Bomansvik i Nesodden kommune. Kort vei til skole, marka og fylkesvei 156. Fra boligen er det nærhet til sjøen med fine badeplasser som bl.a. Grøstadstranda, med sandstrand og supre badeforhold. Bomansvik er en sjarmerende plass med brygge og gamle, flotte badehus.

Boligen har umiddelbar nærhet til fine tur- og friluftsområder i Nesoddmarka. Kyststien ligger også i nærheten, som med sine 12 km strekker seg fra Bylaget til Nesoddtangen. Kyststien byr på varierte naturopplevelser som skog, svaberg, strand og sjø. Underveis passerer man en rekke flotte badeplasser og brygger. Stien er godt merket med stedvise tavler, som har kart og lokalhistorisk informasjon.

Langs Kyststien kan man sykle eller gå til populære Hellviktangen Gård og kunstkafé, som er et yndet turmål med nydelig parkområde, plener og ærverdige trær. Her serverer de økologisk mat og vin, samt arrangerer konserter og utstillinger.

Kort vei til Hasle ridesenter som har et aktivt ridemiljø med skole, sommer- og rideleir m.m. Det er flere ridestier rett ut fra eiendommen inn i skogen og til Hasle ridesenter, og ned til sjøen.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på lokalbutikken Kiwi Kirkekrysset. Det er kort vei til Tangen senter og Vinterbro senter med diverse butikker og servicetilbud, samt til forretningssentrum i Drøbak og Nesoddtangen.

Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Bjørgan, som ligger kun to minutter unna. Fra Nesoddtangen brygge tar båten deg til Lysaker på ca. 9 minutter og til Aker Brygge på ca. 23 minutter.

Barnehager, skoler og fritid:
Det er kort gangavstand til Jaer barneskole og skolebussordning til ungdomsskole på Alværn. Nærmeste Steinerskole er på Skoklefall. Det er videregående skole på Hellvik/Berger og i Frogn. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Løpende kostnader

Strøm, serviceavtaler, evt. TV/internett, alarm og hus-/innboforsikring kommer i tillegg.

Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av TV og internett. Egen avtale må tegnes. Det er fiber i området.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Kommunale avgifter

Kr. 5 782,90 pr. år Overnevnte er fakturert beløp i 2022. Herav: Feiing kr. 855,90,- Renovasjon kr. 3 648,- Slam kr. 1 279,-

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 179 287 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 845 432 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Standard

1. ETASJE:
Entré og hall:
Adkomst til boligen via et skiferbelagt, overbygget inngangsparti, med en tofløyet ytterdør i glass. Romslig entré med flislagt gulv med varme. God plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko. Fra entréen kommer man videre inn i en stor hall/trapperom med store vindusflater ut mot vinterhagen. Oppbevaringsplass i plassbygd skap. Klebersteinsovn plassert sentralt i rommet.

Stue/spisestue:
Et romslig og pent oppholdsrom med store vindusflater fra flere sider, som gir svært gode innvendige lysforhold. I tillegg har man nydelig utsikt over de naturskjønne omgivelsene utenfor. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, stort spisebord og annet ønsket møblement. Utgang til terrassen.

Vinterhage:
Flott vinterhage som ble etablert i forbindelse med tilbygg/modernisering i 2010. Her er det mange innredningsmuligheter. Downlights i himling. Fra vinterhagen er det også adkomst til terrassen, samt trapp ned til underetasjen. Adkomst til innvendig bod.

Kjøkken:
Stort spisekjøkken med innredning som er vurdert til å være fra byggeår. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter, vitrineskap, samt fliser over benkeplater i treverk. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps armatur. Lysarmatur med stikkontakt under overskap, samt stikkontakter på vegg. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; nedfelt keramisk platetopp og innebygget stekeovn i peiskonstruksjon (gruepeis), ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget, oppvaskmaskin, microbølgeovn plassert i høyskap, samt integrert kjøleskap. Downlights i himling.

Vaskerom og tørkerom:
Vaskerom fra byggeår med flislagt gulv med gulvvarme. Tapetserte og malte veggflater. Flislagt veggflate ved benkeskap. Benkeskap med laminert benkeplate og utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Belysning under overskap. Opplegg for vaskemaskin/plass til tørketrommel. Adkomst til kjølerom med kjøleaggregat fra Norcoo, samt bod. Innenfor vaskerommet er det et praktisk tørkerom/bi-entré med lagringsplass i skyvedørsgarderobe.

WC-rom:
Toalettrom fra byggeår, som ligger i praktisk tilknytning til entré/hall. Flislagt gulv med gulvvarme, og veggflater med malt trepanel. Himlingsflate med trepanel. Vegghengt servant i porselen med ett-greps armatur og speil på vegg over servant. Frittstående toalett.

2. ETASJE:
Tre soverom:
Boligen har lyse og fine soverom. Hovedsoverommet er luftig og pent, med god lagringsplass i to skyvedørsgarderober. Dette soverommet har også adkomst til en herlig, vestvendt balkong. De to andre soverommene har også fin størrelse med plass til seng, skrivepult og ønskede oppbevaringsløsninger. Egner seg ypperlig som barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov!

Gang og lek/allrom:
Romslig gang/trapperom, samt et lek-/allrom som ligger i tilknytning til det ene soverommet.

Bad med badstue:
Flislagt bad med varme i gulv og downlights i himling. Servantskap med profilerte fronter og nedsenket servant i komposittmateriale med ett-greps armatur. Speil, stikkontakt og belysning på vegg over servant, samt høyskap på vegg. Frittstående boblebadekar og dusjhjørne med glassbyggerstein, skyvedør og to-greps armatur. Frittstående toalett. Skyvedørsgarderobe med mål på ca. 1,60 meter. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Bad er fra byggeår verifisert via årstall på sluk. Adkomst til badstue.

U. ETASJE:
Kjellerstue, trimrom og trappegang:
Skyvedørsgarderobe i trappegang med mål på ca. 2,83 meter. Romslig kjellerstue med flislagt gulv. Perfekt TV-stue eller oppholdsrom for barna. God plass til sofagruppe og annet ønsket møblement. Hele underetasjen har gulvvarme. Adkomst til to boder. Det er også etablert et trimrom i underetasjen med plass til diverse treningsutstyr.

Overflater - U. etasje, samt 1.- og 2. etasje:
Gulv: Gulvflater med en-stavs parkett, tre-stavs parkett samt fliser med gulvarme. Gulvflater med fliser og gulvarme i underetasjen.
Vegger: Veggflater med MDF panel og trepanel. Fliser på bad. Veggflater med MDF plater i underetasjen.
Tak: Himlingsflater med trepanel. Downlights i vinterhage, på kjøkken og på bad. Himlingsflater med MDF panel og trepanel i underetasjen, samt downlights i trappegang og trimrom.

STALL (TIDLIGERE GARASJEBYGG) MED LEILIGHET - 2. ETASJE:
Stue/kjøkken og soverom:
Åpen stue- og kjøkkenløsning. Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall. Innredning med slette fronter og benkeplate i treverk, samt nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Ventilator med belysning og kullfilter. Synlige vannrør av typen plastrør og synlige avløpsrør i plast. Soverom med garderobeskap (ca. 1,0 meter bredt).

Bad:
Flislagt bad fra år 2000, verifisert via årstall på sluk. Varme i gulv. Servantskap med dører i matt, hvit utførelse og nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur. Speil på vegg over servant. Stikkontakter i himling. Dusjkabinett med skyvedører og to-greps armatur. Frittstående toalett. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik.

Overflater - Leilighet over stall:
Gulv: Gulvflater med laminatgulv. Flislagt gulv med gulvvarme i vindfang og på bad.
Vegger: Veggflater med liggende trepanel. Fliser på bad.
Tak: Himlingsplater i tak.

Stall/vaskerom:
Frittstående stall/ garasje i tre- og murkonstruksjoner oppført i år 2000, og modernisert i 2020/21 til en mer moderne stall med 3 bokser.
Vaskerom fra 2020 i følge selgers opplysninger. Flislagt gulv. Benkeskap med slette fronter i matt, hvit utførelse og benkeplate i laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Overskap på vegg. Opplegg for vaskemaskin. Oso varmtvannsbereder på 110 liter fra 2020.

UTEOMRÅDE:
Eiendommen har flotte, solrike uteområder i idylliske omgivelser. Utsikt mot nærliggende landbruks- og skogsområder. Grusvei til tomten og hage som er pent opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker og annen fin beplantning. Det er flaggstang, utestikk, utekran og utendørs belysning. I tillegg finner du ridebanen og paddock som ble opparbeidet på tomten i 2020/21. Skiferlagt markterrasse på tomt på ca. 33 kvm med god plass til utemøblement. Adkomst til boligen via skiferbelagt terrasse.

Fra stue og vinterhage er det adkomst til en stor markterrasse på hele 77 kvm, som ligger rundt hjørnet av boligen, vendt mot både syd, vest og nord. Her er det også god plass til diverse utemøblement med både lounge, spisegruppe, putekasser, grill og planter. Betongdekke belagt med membran og fliser, samt rekkverk i trekonstruksjoner. Det er montert markise på både vestsiden og nordsiden. En skjermet og privat uteplass, som innbyr til mye utendørs hygge og sosiale sammenkomster.

Utgang fra hovedsoverommet til en vestvendt balkong på ca 1,4 kvm. Trekonstruksjon belagt med trebord og rekkverk i trekonstruksjoner.

Leiligheten over stallbygg har en altan med direkte trappeadkomst ned til tomten, og med utsikt over ridebanen.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Bad - 2.etasje - Overflater vegger: Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes.
- Bad - 2.etasje - Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i membranens alder gis TG2. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Bad - Bad i leilighet over stall/garasje - Ventilasjon: Ingen ventilasjon. Mekanisk avtrekk må etableres.
- Bad - Bad i leilighet over stall/garasje - Overflater gulv: Det er Ikke silikonfuger i overgang gulv vegg. Sprekker i overganger er observert på befaringstidspunktet.
- Bad - Bad i leilighet over stall/garasje - Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i membranens alder gis TG2.
Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Bad - Bad i leilighet over stall/garasje - Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 2 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Vaskerom - 1.etasje - Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Manglende fall til sluk, usikre gjennomføringer i våtsone og uoversiktlig løsning i sluk ble observert på befaringstidspunktet. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering (Tilstøtende bod var full av inventar på befaringstidspunktet) Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er TG 2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent.
- Vaskerom - Vaskerom i tilknytning til stall - Helhetsvurdering: Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt og utførelsen bærer preg av egeninnsats, med den risiko dette innebærer. Det er ikke sluk i rommet og vaskerommet tilfredsstiller ikke dagens krav til lekkasjesikkerhet. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i benkeskap. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 46,5 %, temperatur 13,8 grader C og duggpunkt 2,6 grader C.
- Kjøkken - Leilighet over garasje/stall - Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjøkken - Leilighet over garasje/stall - Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje og mangler sokler. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjøkken - 1. etasje - Vannrør: Vannrørene er vurdert til å være fra byggeår, som er 1988. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene.
- Kjøkken - 1. etasje - Overflater gulv: Gulvet bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjøkken - 1. etasje - Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Sprekk i flis ved peis.
- Kjøkken - 1. etasje - Innfelte/gjennomgående installasjoner: Mangler stedvis downlights i himling på befaringstidspunktet.
- Toalettrom (Ikke våtrom) - 1.etasje - Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.
- Toalettrom (Ikke våtrom) - 1. etasje - VentilasjonVannrør: Vannrørene er vurdert til å være fra byggeår, som er 1988. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene.
- Øvrige rom - 1+2 etasje - Overflater gulv: 1.etasje: Parkettgulv i hall bærer preg av brukslitasje. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i entré, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Svikt, sprekker og knirk registrert i parkettgulv i stue.
- Øvrige rom - 1+2 etasje - Innerdører: Dørbladet til innerdør ved entré 1 og hall har kontakt slår skjevt mot karm. Krever justering av dørblad/dørkarm.
- Øvrige rom - Leilighet over stall/garasje - Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Det er ikke avtrekk i fra leiligheten. Tilfredsstillende ventilasjon må etableres.
- Øvrige rom - Leilighet over stall/garasje - Overflater vegger: Vindu i soverom mangler utforinger og gerikter. Bør utbedres.
- Øvrige rom - Leilighet over stall/garasje - Overflater himling: Himlingsplater har sammenføyninger som spriker. Bør utbedres.
- Øvrige rom - Leilighet over stall/garasje - Overflater gulv: Sprekker i flisfuger og løse fliser i vindfang.
- Øvrige rom - Leilighet over stall/garasje - Innerdører: Dørbladet til innerdør ved bad har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.
- Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Klaffventiler stedvis i vegg. Usikker tilluftløsning. Anbefaler mer kontrollerbar ventilering.
- Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Det ble registrert bruk av forhudningspapp/vaflex på vegg mot grunnmur og muggsopp på papp ble også registrert ved inspeksjon fra innvendig bod. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Innerdører: Dørbladet til innerdør ved innvendig bod har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.
- Loft - uinnredet / råloft - Ventilasjon: Luftespaltene mellom taksperrene er stedvis tettet med isolasjon. Konstruksjonen viser ikke tegn til å være negativt påvirket. Det ble i tillegg observert en sammenklemt ventilasjonskanal på loftet (ved pipe). Dette kan medføre nedsatt funksjon på ventilasjonssystem. Bør utbedres.
- Loft - uinnredet / råloft - Overflater vegger/undertak: Det er fuktmerker i undertaket og på ventilasjonskasse. Ukjent årsak. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn. Blindkott: utførelse med tanke på isolering og kledning av undertak bærer preg av ufagmesdig utførelse. Luftet isolert rom krever spesiell kunnskap om oppbygging. Ingen dokumentasjon vedrørende utførelse. TG 2 settes for å belyse risiko.
- Loft - uinnredet / råloft - Overflater gulv: Spor etter aktivitet av gnagere er påvist. Uvisst omfang. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Loft - uinnredet / råloft - Kontroll av diffusjonssperre: Det observeres tegn til utettheter i dampsperren mot kald sone (ved downlightskasse over bad i 2. etasje). Konsekvens er fare for kondensering. TG2 er satt for å belyse risiko, selv om synlige skader ikke er observert.
- Loft - uinnredet / råloft - Konstruksjonsoppbygging: Mangler isolasjon ved downlightskasse på loft. Må utbedres.
- Loft - uinnredet / råloft - Annet: Loftsluke på vegg i gang mangler listverk og har utettheter mot kald sone. Bør utbedres.
- 1. etasje - Vurder konstruksjons-oppbygging: Badstuer skal ha en spesiell konstruksjonsmetode for å fungere optimalt og for å redusere faren for skader. Symptomer ble sett som kan indikere skader og som forsterker mistanke om at konstruksjonsoppbygging ikke er korrekt. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- 1. etasje - Overflater vegger / himling: Synlige fuktmerker på vegg som indikerer utilsiktet fuktighet. Kan ikke utelukke skjulte/bakenforliggende skader. Fuktmåling med pigg i kledning viser forhøyede fuktverdier. Må utbedres.
- Innvendige trapper: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Gjelder vannrør av kobber fra byggeår plassert i bod/teknisk i underetasje: TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. Statens Strålevern.
- Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Lampe i himling på wc-rom mangler sikkerhetsdeksel. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Dører og vinduer - Enebolig - Dører (gjelder dører fra byggeår): Ytterdører er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Terrassedør fra stue bærer utvendig preg av slitasje og trenger overflatebehandling. Bør utbedres.
- Yttertak - Tak over boligen og carport - Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Symptomer på slitasje og elde er registrert, det ble på befaringstidspunktet observert en manglende takstein samt noen skjeve takstein ved kilrenner. Mose på takplater og mose i takrenner. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Mangler delvis mønepanner på carport.
- Yttertak - Tak over boligen og carport - Beslag, renner, nedløp og snøfangere: Renner, nedløp og beslag har høy slitasjegrad, og funksjonaliteten er derfor lav. Tiltak anbefales.
- Balkonger, terrasser, veranda etc. - Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden på terrasse og balkong er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales.
- Balkonger, terrasser, veranda etc. - Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom: Bygningsdelen er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Betyr at fornying bør begynne å planlegges. Tettesjiktet er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det er ikke observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse alder og tilstand.
- Grunnmur, fundamenter - Grunnmur: Saltutslag og pussavskalling er observert på grunnmur. Tiltak anbefales.
- Drenering - Vann fra yttertak og bortledning: Takvann har stedvis kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Tiltak anbefales.
- Drenering - Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark: Det er mugg/tegn på utilsiktet fuktighet på papp mot grunnmur i underetasje. Tiltak anbefales.
- Drenering - Alder: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20-60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.
- Stikkledninger og tanker - Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Boligen har brønnvann. Ingen fremlagt dokumentasjon på vannkvaliteten.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp) - Gjelder peis i kjøkken: Plate foran peis: Når peisbunnen er høyere enn 470 mm, skal gulvplatens framspring forlenges med samme mål som høydeøkningen. F. eks.: Dersom peisbunnhøyden er 900 mm, vil kravet til plate være 900 mm - 470 mm + 300 mm = 730 mm. Høyde fra gulv til peisbunnens bunn er oppmålt til ca. 920 mm. Fremspring på gulvet er målt til ca 430 mm. Brannplate mangler 320 mm. Må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-.
- Brann - Brannslokkingsutstyr: Brannslukkerutstyr er utgått/ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Brannslukningsapparater er eldre enn 10 år.
- Dører og vinduer - Leilighet over garasje/stall - Dører: Ytterdør bærer preg av høy slitasjegrad. Tiltak må påregnes. Det må forventes høyere varmetap fra denne døren sammenlignet med dører fra nyere dato. Må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000,-.
- Frittstående byggverk - Garasje/stall med leilighet: Mindre frittstående byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. Det er på befaringstidspunktet observert takplater over garasje på bakside som mangler innfesting. Omfattende råteskader på rekkverk samt rådeskadet kledning ved altan utenfor leilighet. Høy slitasje på dør til leilighet. Rekkverkhøyden på altan er oppmålt til ca 0,85 meter. Rekkverkhøyden tilfredsstiller ikke dagens krav til rekkverkhøyde. Trapp til altan har korte inntrinn og er vanskelig å gå i (tilfredstiller ikke kravene i trappeformelen). Yttertaktekking er vurdert til å ha passert halvparten av forventet brukstid. Begrenset restlevetid. (Taket er kun inspisert fra bakkeplan, grunnet sikkerhetsmessige forhold). Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000,-.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader IU:
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Gasspeis med utvendig tank: Installasjonene er ikke kontrollert på befaringstidspunktet grunnet manglende kompetanse på slike anlegg. Anbefales utført av teknisk kompetent personell.
- Grunnmur, fundamenter - Fundamenter: Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
- Grunnmur, fundamenter - Byggegrunn: Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
- Stikkledninger og tanker - Septiktank: Renseanlegg er ikke inspisert eller vurdert på befaringstidspunktet grunnet bygningssakyndiges manglende kompetanse på slike anlegg. Videre undersøkelser anbefales. Det er ikke fremlagt dokumentasjon som viser type, alder eller serviceintervaller e.l. Videre undersøkelser anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? SVAR: Ja, kun faglært ved Biovac. Kvartalsvis oppfølging av renseanlegg.
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende? SVAR: Ja. Mus i kjøkkenskap i fjor høst og maur. Anticimex utførte sanering og skadedyrkontroll, samt sjekk av boligen.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? SVAR: Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Brødrene Woll AS - Statisk beregning av stål for bæring. Carport bygget i fjor høst - skjøtet inn i eksisterende tak.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja, kun faglært ved Lux Elektro. Varmepumpe, elbillader og lys/stikk i stallen.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? SVAR: Ja. Foreligger på alt som er utført i vår eiertid.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja. Ny inntaksledning fra nettleverandør grunnet ujevn spenning - montert elbil lader samt lys/stikk i stall.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? SVAR: Ja. Easy lader.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? SVAR: Nei. Leilighet over stallen er bygget av tidligere eier og vi fikk opplyst at den ikke er godkjent for varig opphold. Vi har vi byttet til stort vindu i soverom ifb. rehabilitering av nordvegg på stallen.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? SVAR: Rapport fra da vi kjøpte i 2020, samt skadedyr rapport mus og maur.

Tilleggskommentar:
- Arbeider utført i 2020/21
- Ombygging av garasje og uthus til stall
- Carport
- Redskapsbod og frittstående bod
- Etablering av ridebane, paddock og uteområdene

Boligens areal

Primærrom: 265 kvm, Bruksareal: 274 kvm

ENEBOLIG:
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, trimrom, kjellerstue.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod og bod/teknisk rom.

1. etasje:
Bruksareal: 127 m².
Primærrom: 121 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, hall, vaskerom, tørkerom, kjøkken, vinterhage, stue.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: To innvendige boder og kjølerom.

2. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, badstu, tre soverom, samt lek/allrom.

STALLBYGG (TIDLIGERE GARASJEBYGG) MED LEILIGHET:
1. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom, gang.
Sekundærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje, stall med båser.

2. etasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, bad, soverom, stue med åpen kjøkkenløsning.

Kommentarer til areal:
- Deler av leilighet over stall/garasje (mellomgang) er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.
- Tilbygget garasje på bakside stall er ikke målbar grunnet ikke gangbart gulv, og er ikke tatt med i bygningens bruksareal.
- Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke fremlagt dokumentasjon som viser at det er søkt om godkjent innredning av underetasje og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Rommene kan av denne grunn muligens ikke godkjent til varig opphold. Arealet er medtatt i rapporten etter dagens bruk. Videre undersøkelser anbefales (se mer info under punktet "ferdigattest/brukstillatelse").
- Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke fremlagt dokumentasjon som viser at det er søkt om godkjent innredning av leilighet over stall/garasjebygg og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Rommene er av denne grunn muligens ikke godkjent til varig opphold. Arealet er medtatt i rapporten etter dagens bruk. Videre undersøkelser anbefales (se mer info under punktet "ferdigattest/brukstillatelse").
- I tillegg disponerer boligen en frittstående bygning med to boder på ca. 10 m² og 7 m². Det er ikke fremlagt dokumentasjon som viser at det søkt om
eller byggemeldt etablering av bygning.
- Det er gjort arbeider med yttervegg på garasje/stall, vaskerom i stall, carport og oppsetting av frittstående bygg med boder på eiendommen. Det er ikke fremlagt dokumentasjon vedrørende disse arbeider og videre undersøkelser anbefales.
- Frittstående bygg med boder fremstår som uferdig og er ikke fullstendig vurdert på befaringstidspunktet. Videre undersøkelser anbefales.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Ta av ved Nesset og følg fv156 mot Nesoddtangen. Ta inn Kongebråtveie på venstre hånd. Eiendommen ligger på høyre hånd.

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 5 556 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen ligger i enden av avkjørsel og har ikke gjennomkjøring. Flat og skrånende tomt. Tomt opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder samt uteområder for hestehold. Gruslagt oppkjørsel og gårdsplass.

Omgivelsene er landlige, solrike og naturskjønne, like ved sjøen og med flotte turområder i marka. Tomten grener mot jordbruksarealer og et fint skogsområde. Eneboligen ligger usjenert til på en stor, flott eiendom, som virkelig gir en idyllisk småbruksfølelse.

Tomten er på hele 5555,8 kvm eiet tomt, og ligger i et LNFR-område, og er ikke delbar. Eiendommen er meget pent opparbeidet med plenarealer, trær, flaggstang, et lite tun og privat, gruslagt bilvei. Deler av eiendommen er naturtomt med vegetasjon og fjell.

Garasje / Parkering

Det er parkering i nyere carport med plass til to biler. Det er montert lader til el-bil. Gode parkeringsmuligheter på gruset gårdsplass.

Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Byggeår enebolig: 1988.
Ombygging/tilbygg: 2010.
Carport: 2022.
Stall/garasjebygg med leilighet 2000.

Boligen er oppført med bærende konstruksjoner i mur- og trekonstruksjoner. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av lettklinkerblokker. Etasjeskillereav trekonstruksjoner og leca plank. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trekledning. Saltak med arker og kinavipp utvendig belagt med betongtakstein. 1988 (hovedtak) og 2022 (carport).
2.etasje. Vinduer med dobbelt glassfelt vurdert til å være fra byggeår og vinduer med to-lags glass fra 2009. Balkongdør med to-lags glass fra 2009.
1.etasje: Boligen har profilert entré dør med dobbelt glassfelt. Utgangsdør fra kjøkkeninngang med to-lags glass fra 2006. Vinduer med to-lags glass fra 2009. Vinduer fra byggeår med dobbelt glassfelt. Balkongdør fra vinterhage med to-lagsglass fra 2009.
Underetasje: Utgangsdør fra kjellerstue med to-lags glass vurdert til å være fra byggeår. Vinduer med to-lags glass fra 1987 og 2009.

Råloft med adkomst via loftsluke med stige i soverom 1 og luke på vegg i gang. Synlige taksperrer i treverk. Undertak av taktro (rupanel). Undergurter isolert med mineralullplater. Blindkott med adkomst fra soverom 1. Undergurter belagt med sponplater. Himling beslått med huntonittplater.

Frittstående stall/ garasje i tre og murkonstruksjoner oppført i år 2000. Saltak i trekonstruksjoner utvendig belagt med betongtakstein.
Innredet rom over garasje/stall: Slett entrédør med glassfelt vurdert til å være fra byggeår. Vinduer med to-lags glass fra byggeår og 2019.

Se for øvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eneboligen fra 28.04.1988.
Tillatelsen er gitt på følgende villkår:
1. Pipe gjøres ferdig over tak.
2. Div. utvendige snekkerarbeider gjenstår.
3. Forskriftsmessig avslutning + inntak av friskluft monteres på wc/vaskerom.
4. Håndlist trapp monteres.
5. Røykvarsler skal være montert.
Tidligere eier har opplyst at overnevnte punkter er utført. Kjøper overtar evt. ansvaret/risikoen for dette.

Det foreligger ferdigattest på tilbygg bolig datert 24.01.2011.

I tegningene fra tiltak vedr. tilbygg er underetasjen kun byggemeldt som et mindre trimrom (der kjellerstue ligger nå), og nytt trimrom/trappegang i underetasjen er ikke tegnet inn/byggemeldt. Rommet som er benevt som "Vinterhage" i plantegningen, er benevnt som arbeidsrom i den opprinnelige tegningen fra tilbygg. I 2. etasje er det etablert et ekstra soverom i tilbygget, og det er ny løsning på badet i 2. etasje som samsvarer med tegningene. I 1. etasje er vaskerommet byggemeldt som grovkjøkken (og tørkerom er byggemeldt som vaskerom). Endringene fra plantegningene vedr. tilbygg er ikke byggemeldt, og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Kjøper overtar ansvar/risikoen for dette. Se tegningene som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Tidligere eier har fremvist byggetillatelse (se vedlagt i salgsoppgaven) på garasje/uthus med følgende betingelse: Garasjen skal ventileres i henhold til byggeforskrift. 87, kap. 49. Hvis anmeldte bygg skal inneholde stall må bygningen oppføres i samsvar med byggeforskrift 87, kap. 39. Det er ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på dette bygget, eller på leiligheten som er innredet i 2. etasje. I kommunens kartportal er garasje-/stallbygget omtalt som hus for dyr/landbr.lager/silo.

Deler av underetasjen i eneboligen, samt 2. etasje på garasje/stall er innredet og omgjort uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f. eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Arealet er målbart selv om de ikke er godkjent til varig opphold.

Det gjøres oppmerksom på at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10 (5). Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Det vises for øvrig til dokumentene som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Normalt tillatt.

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

*Del av stallens/garasjens loftsetasje som er innredet som utleiedel leies i dag ut for kr. 7.500,- per mnd., men det gjøres oppmerksom på at denne ikke er godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen.

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, samt elektriske varmekabler. Vedfyrt peis i hall. Vedfyrt peis med innsats i kjøkken (gruepeis), samt gasspeis i stue 1. etasje. Elementpipe.

Ventilasjon basert på mekanisk og naturlig avtrekk med tilluft via vindusspalter og veggventiler.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i gjeldende kommuneplan avsatt til LNFR areal for spredt bolig-, fritids- eller næringsbebyggelse - nåværende. Delareal 5 554 kvm. Delareal 2 kvm (veg, nåværende). Området rundt  er regulert til LNFR-areal (nåværende), veg (nåværende), tjenesteyting (nåværende) m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Kommuneplan 2022-2046 kan oversendes interessenter om ønskelig.

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
Id: 20200217
Navn: Sykkel- og gangvei langs Fv. 156, Glenne-Grøstad
Status: Planlegging igangsatt
Planype: Detaljregulering

Id: 090-0200
Navn: FV 156 gang og sykkelvei Tusse-Dal og Glenne-Grøstad
Status: Planlegging igangsatt
Planype: Detaljregulering

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunndata
1987/8004-1/5  Registrering av grunn  04.08.1987 
Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 3023 Gnr: 14 Bnr: 3.
 
2020/85450-1/200  Omnummerering ved kommuneendring   01.01.2020

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3023-14/3
Rettigheter i eiendomsrett

1987/5543-1/5  Bestemmelse om veg    29.05.1987 
rettighetshaver:Knr:3023 Gnr:14 Bnr:118  
Fullmakt: Undertegnede, eier av "Grøstad Nordre" Gnr. 14, Bnr. 3 gir herved min bror Karl Reidar Gundersen, eier av parsell nord for "Bjørganveien" tillatelse til utkjøring til overnevnte vei. "Bjørganveien" går gjennom min eiendom til "Kongebraaten" Gnr. 14, Bnr. 1.

Rettigheter på 3023-14/3
Rettigheter i eiendomsrett
1999/9388-1/5  Best. om adkomstrett  20.10.1999 
rettighetshaver:Knr:3023 Gnr:14 Bnr:118  
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Erklæring: I forbindelse med salg av Gnr. 14, Bnr. 118 i Nesodden kommune gir jeg herved Steinar Gundersen som eier av Gnr. 14, bnr. 3 i Nesodden kommune nåværende og fremtidige eiere av gnr. 14, bnr. 118 i Nesodden kommune rett til å benytte sin adkomstvei deler av gruset vei i sydenden av tomten. Vedlikeholdskostnadene skal fordeles etter den bruk som gjøres av veien.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann: Nei.
Offentlig avløp: Nei.
Privat septiktank: Ja.
Ingen treff på vannmålere iht. Nesodden kommune.

Eiendommen har adkomst via privat vei med asfaltgrus.

Vann:
Boligen har brønnvann.
Privat borevann ca. 60 m utført av Østfold Brønnboring i 2010/11. Senkepumpe fra 2011, og Gøinge renseanlegg fra 2010. Det utføres jevnlig vedlikehold av Lillehammer Vannbehandling med ca. 1 1/2 år mellom hver service. Trykktank, renseanlegg og stoppekran er plassert i kjelleretasjen. Det er varmekabler på vannledning til brønnen.
Den gamle brønnen er eliminert.

Avløp:
Boligen er tilknyttet Biovac minirenseanlegg. Anlegg plassert i ekstern/bunker/kjeller på eiendommen. Kvartalsvis oppfølging av renseanlegg i følge selgers opplysninger.
Anlegg fra ca. 2000. Biovac tømmer og vedlikeholder anlegget. Dersom kommunen etablerer offentlig avløp er man pliktig til å knytte seg til dette iht. selger. Kostnader ifm. dette må påregnes, men det er usikkert på når det evt. blir aktuelt. Eierskifte må meldes direkte til Biovac av selger/kjøper ved overtagelse.

Forsikring

IF. Nåværende eier har tegnet villa/husforsikring i IF.
Årlig premie utgjør for selgers vedkommende kr. X,-.

Ny eier er selv ansvarlig for å tegne villa/husforsikring f.o.m. overtagelse.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Iht. tidligere prospekt: Tilbygg nord-øst og utvidelse av kjeller etg. samt terrasse mot vest (i 2010). Tilbygg mot øst og nord, samt terrasse mot vest utført i regi av entreprenør Brune Bygg og Eiendom. Derlick arkitekter som prosjektleder. Elektro Gutta utførte el-arbeider og rørlegger utført av Hestnes vann og varme. Murerarbeider ble utført av Haug entreprenørservice AS som utførte graverarbeider og murerarbeider.
- Noe støy fra nærliggende fylkesvei 156 må påregnes.
- Sikringsskap plassert i wc-rom i 1. etasje. Automatsikringer. Delvis synlig og skjult elektrisk anlegg i boligen. Sikringsskap for leilighet over garasje/ stall er plassert i soverom. Automatsikringer. Synlige elektrisk anlegg i leiligheten. Sikringsskap for stall/garasje plassert i garasje. Automatsikringer.
- Synlige vannrør av typen kobberrør og plastrør. Stoppekraner for vann plassert i bod i underetasje.
- Sentral for sentralstøvsuger plassert i bod i underetasje. Stakeluke plassert i bod i underetasje.
- Oso varmtvannsbereder ca. 287 liter fra 2011 plassert i bod/teknisk rom i underetasje. Trykktank, vannfilter og vannrensesystem plassert i bod/teknisk rom i underetasje. Div. stoppekraner for vann plassert i bod/teknisk i underetasje.
- Kloakkrensesystem av typen Biovac. Brønnvann med renseanlegg.
- Det er røykvarslere i boligen. Brannslukkningsapparat med pulver fra 2011 og 2008. Leilighet over garasje/stall: det er røykvarsler i leiligheten. Brannslukkningsapparat med pulver fra 2001.
- Innvendige plisségardiner og persienner
- 2 stk. motoriserte markiser fra 2011, hvorav en mot vest og en mot nord
- I bod i kjeller (kjellerstuen) er det varmtvannsbereder + renseanlegg og pumpe for vannet. Borehull på 120m dybde laget i 2010. (Serviceavtale ca annet hvert år + fylle salt avhengig av forbruk)
- I den andre boden er det avløp+ vann og sluk
- Ute mot jordet er det pumpeanlegg/renseanlegg for kloakk, helt privat, lukket renseanlegg som bryter kloakken ned til en sekk jord - Biovac med service avtale 2 ganger per år. (ca. 1800,- per gang)
- Vann/avløp også i garasjen i stallen (kan f.eks. etablere wc)

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses. 

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere opplysninger om disse.

Adresse og matrikkel

Kongebråtveien 3, 1459, Nesodden, Gnr. 14 bnr. 118 i Nesodden kommune

Oppdragsnummer

17-22-0074

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.