# OLA NARR / CARL BERNER

Flott 2-roms ved idylliske Ola Narr-parken | Solrik balkong | Vv./fyring inkl. | Lave omk. | P-leie* | Rolig og sentralt

Ola Narr 9 , 0563 Oslo

VISNINGER

22. mai søndag kl. 15:00-16:00

23. mai mandag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

53%

har bolig mellom 60-120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

63%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 54 m²
Bruksareal 54 m²
Tomt 18 398 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1947
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 4
Energimerking E
FINN.no 258419094
Sist endret 14.05.2022 10:24
Prisantydning 4 900 000,-
Totalpris 5 145 518,-
Fellesutgifter 5 107,-

Beregnet totalkostnad

4 900 000,- (Prisantydning) 229 865,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 129 865,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 653,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 145 518,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og fin 2-roms, beliggende i en høy 2. etasje, i populære Ola Narr borettslag på Carl Berner. Boligen er gjennomgående med arealeffektiv planløsning, samt god takhøyde og store vindusflater som gir gode lysforhold og en luftig romfølelse. Flere oppgraderinger utført i nyere tid med bl.a. elektrisk arbeid, oppgradering av kjøkken og bad, samt malt.

- Solrik, vestvendt balkong
- Romslig og pen stue
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Bad oppgradert i 2021 - opplegg for vaskemaskin
- Soverom mot rolige omgivelser
- Lofts- og kjellerbod
- Mulighet for leie av p-plass (ca. 600,-/mnd)
- Mulig å redusere felleskost. med ca. 1330,- med IN-ordning
- Veldrevet borettslag
- Vv./fyring ved fjernvarme inkl.
- TV/fibernett inkl.
- Ingen dok.avg.
- Rolig og tilbaketrukket, og samtidig med nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i en høy 2. etasje og består av: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom.
Fra stuen er det adkomst til vestvendt balkong på ca. 5 m².

I tillegg disponerer leiligheten én loftsbod på ca. 8 kvm i gulvareal (skråtak), samt én kjellerbod på ca. 8 kvm.

Borettslaget har fellesboder ute, til bl.a. barnevogner, sykler og akebrett, samt felles sykkelbod i kjeller.

Entré

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av leiligheten. God plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko, som f.eks. kommode, skoskap eller lignende. Dørcallinganlegg med portåpner plassert ved entrédøren.

Stue

Romslig og pen stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon og annet ønsket møblement. Det er også plass til spisebord med rom for å invitere venner og familie til hyggelige lag! Plassbygd hylleseksjon som også fungerer som et dekorativt element. Store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Tidsriktige fargevalg og flotte, originale gulvbord.

Balkong

Utgang fra stue til en herlig, vestvendt balkong på 5 m² med god plass til utemøblement, grill og planter. Supre solforhold fra ca. 13-21:30 på sommerstid. Utsikt over det hyggelige nabolaget, og opp mot Ola Narr-parken. Balkongen er belagt med tremmer i tre og har rekkverk av metall med plater. Det er montert utebelysning, og det ble installert elektrisk markise i 2021.

Kjøkken

Separat kjøkken med stilren innredning fra 2008 med glatte fronter, samt malte flater og mosaikkfliser over benkeplater av heltre. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; komfyr, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp, samt veggmontert kullfilterventilator i stål. Frittstående kjøleskap med fryser medfølger også. Det ble satt inn flere kjøkkenskap i 2017. Hyggelig lite spisebord og sittebenk ved vinduet, med utsikt over idylliske grøntområder.

TG2:
- Ventilasjon: Ikke mekanisk avtrekk. Krever ombygging.

Bad

Lekkert flislagt bad som ble oppgradert i 2021. Arbeidet omfattet nye varmekabler og nye spotter i tak, toppmembran med membran helt til tak i dusjhjørne (eksisterende membran under), nytt toalett, dusj, samt nye fliser vegg/gulv. Arbeidet ble utført av Bad og Flis AS. Nedsenket himling med malt flate og downlights. Vegghengt servantskap med skuffer, samt ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med belysning, samt stikkontakt på vegg over servant. Dusj på gulv i hjørnet med skjermende dør i herdet glass, samt dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj og regnfallsdusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert i himling.

TG2:
- Overflater vegger: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag

TGIU:
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.

Soverom

Luftig og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side, samt annet ønsket møblement. Rikelig oppbevaringsplass i garderobeskap. Soverommene ligger vendt mot rolige omgivelser.

Overflater

Gulv: Gulvbord. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Veggflater med sparklet og malte plater/murpuss. Fliser på bad.
Tak: Himlingsflater med malt murpuss. Nedsenket himling med downlights på bad. Takhøyde på ca. 2,66 meter (målt i stue).

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet ved idylliske Ola Narr-parken, like ved Carl Berners plass med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig med store, flotte grøntarealer like utenfor døren. Område rundt leiligheten er i positiv utvikling med pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg som fører til at nye og spennende forretninger og caféer etablerer seg i området. Coop Mega åpnet 4. februar 2021 på Carl Berner Torg, samt Kaffebrenneriet, Mester Grønn, Apotek 1 og Thai Avenue. Nå i juni 2022 skal det komme Floating-spa i Ola Narr borettslag, hvor beboerne får rabatterte priser. Det er også planlagt åpning av Carl Berner mathall (i en gammel verkstedhall) som blir et spennende tilbud for beboerne!

Dagligvarebutikker i nærheten er Coop, kiwi, samt søndagsåpen Joker og Bunnpris. Ellers finner du 7-11, Narvesen, Samson bakeri og café, Backstube, apotek, Vinmonopol m.m. rett borte i gaten. Nabolagskaféene KaffeLykke og Art Bar har unike lokaler på Dælenenga. For matelskere finner du den eksklusive restauranten Hot Shop som absolutt er verdt et besøk. Vegg i vegg fra restauranten finner du cocktailbaren, Dæl, som serverer kreative og friske drinker. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse. Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen av dem som er verdt et besøk er Perla, Südøst, Delicatessen, Bon Lio, Le Benjamin, Trattoria Popolare, Txotx, Villa Paradiso og mange mange fler. Populære utesteder som Aku Aku, Blå, Rebell, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Parkteatret byr på god atmosfære.

Leiligheten ligger rett ved Ola Narr og Tøyenparken som benyttes som akebakke, til soling, grilling eller annen lek og aktivitet. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer. Her ligger også Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2024). Botanisk Hage ligger også i nærheten og blomstrer flott på vår- og sommeren. For øvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva som strekker seg fra Maridalsvannet i nord til Bjørvika/sentrum i syd.

En rask spasertur tar deg til Tøyen som virkelig har fått et løft de siste årene med trendy steder som Postkontoret, Skatten, Grådi, Brutus Mat og Vinbar med mer. For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av treningsmuligheter i området med blant annet SATS Carl Berner, Bare Trening og Fresh Fitness.

Carl Berner er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og fra leiligheten er det få minutters gange til T-banestasjonen (Carl Berner) med linjer til Nydalen (BI), Blindern, Ullevål, Sentrum m.m. I tillegg er det noen få meter til bussforbindelse i Grenseveien, samt flere trikk- og bussforbindelser ved Carl Berner-krysset, som bl.a. 20, 21, 28, 31 og 57 bussen samt 17-trikken. Tøyen togstasjon ligger rett opp bakken gjennom Ola Narr-parken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon). Holdeplass for flybuss finner du også på Carl Berners plass.

Felleskostnader

5 107 pr. mnd. Normal drift, varmtvann/fyring, fibernett, TV, vaktmestertjeneste, renhold, nedbetaling gjeld, forsikring, komm.avg. m.m. Herav: Felleskostn. 2.088,- Oppvarming 1.168,- Internett 229,- TV 292,- Kapitalkost. lån 2: 785,- Kapitalkost. lån 1: 522,-

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.
Styret fattet vedtak i desember 2021 om økning av felleskostnader, brensel/oppvarming og TV med virkning fra 01.02.2022 (økningene er inkludert i oppgitte felleskostnader). Felleskostnadene er variable grunnet flytende rente.

Borettslaget har IN-ordning på to lån, og ved innbetaling av fellesgjeld kan man redusere felleskostnader med ca. 1 330,-.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel fellesgjeld

229 865,- per 01.03.2022.

Andel formue

34 796,- per 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: HANBA2-83987171637
Type: Annuitet
Restsaldo: 25.982.649,-
Restløpetid: 21 år 4 md.
Term pr. år: 4
Type rente: Flyt 2,00%
Andel av saldo: 166.296,-
Kapitalkostnader: 802,-
Dette lånet har IN-ordning.

Lånenummer: HANBA3-83987171653
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.174.889,-
Restløpetid: 6 år 1 md.
Term pr. år: 4
Type rente: Flyt 2,00%
Andel av saldo: 5.063,-
Kapitalkostnader: 75,-
Dette lånet har ikke IN-ordning.

Lånenummer: HANDEL-83987171645
Type: Annuitet
Restsaldo: 12.446.442,-
Restløpetid: 10 år 4 md.
Term pr. år: 4
Type rente: Flyt 2,00%
Andel av saldo: 58.506,-
Kapitalkostnader: 528,-
Dette lånet har IN-ordning.

Borettslaget har avtale om Individuell Nedbetaling av fellesgjelden (IN-avtale) på to lån. Dette innebærer at andelseieren er gitt adgang til å innbetale et beløp maksimalt begrenset oppad til sin andel av fellesgjelden. Ordningen er ikke reversibel slik at ny kjøper kun overtar selgers nedkvitterte restgjeld på overtakelsestidspunktet. Dersom andelseier ønsker å innfri eller delvis nedbetale sin andel av fellesgjelden må den enkelte andelseier inngå en egen avtale med OBOS, og pengene må være inne på konto minimum 10 dager før lånets forfall. Innbetaling kan bare skje ved lånets hovedforfall som er to ganger i året (30.03 og 30.09).

For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode følge selger. Det kan derfor påløpe restanse selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på to lån. Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.03 og 30.09 på borettslagets felleslån. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 094 041 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 938 549 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Bad - Overflater vegger: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Bad - Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Kjøkken - Ventilasjon: Ikke mekanisk avtrekk. Krever ombygging.
- Etasjeskiller - 2. etasje - Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i stue er målt til 15 mm, og i soverom til 22 mm. Årsak til skjevhetene er ikke vurdert.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Vannbåren varme: Eldre anlegg/element uten påviste skader/lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader IU:
- Bad - Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? SVAR: Ja, kun faglært ved Bad og Flis a/s. Nye varmekabler, toppmembran med membran helt til tak i dusjhjørne. Eksisterende membran under, toalett, dusj, fliser vegg/gulv utført av Bad og Flis. Ferdigstilt juni 2021.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? SVAR: Ja. Dokumentasjon ligger på boligmappa og mail. Dokumentasjonen er lagt frem til takstmann.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja, kun faglært ved Elektris a/s og Xpert Installasjon AS. Nye stikk på kjøkken, soverom og stue utført av Xpert Installasjon AS (07.11.17). Nye kurser og nytt sikringskap (25.10.18). Elektrisk ifbm oppgradering av badet, ny termostat og varmekabler, samt spotter i taket, stikk på bad utført av Elektris a/s 01.06.21. Stikkontakter soverom 21.08.21 utført av Elektris a/s.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? SVAR: Ja. Har papirer på arbeidet som er gjort av begge firma. Dokumentasjonen er lagt frem til takstmann.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Utført av Hafslund 2020. Godkjent.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? SVAR: Styret utreder mulig utskifting av vinduer, men ingenting er bestemt.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom.

I tillegg disponerer leiligheten én loftsbod på ca. 8 kvm i gulvareal (skråtak), samt én kjellerbod på ca. 8 kvm.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger. Disse er gamle/utydelige, men ser ut til å stemme med dagens bruk. Tegning ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 18 398 kvm, Eierform: Fellestomt

Borettslagets tomt fremstår som ryddig og pent opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker og annen fin beplantning. Asfalterte internveier, utebelysning (nylig oppgradert), sittegrupper og lekeapparater til glede for store og små. Fellesgrill til bruk for beboerne.

Borettslaget har fellesboder ute, til bl.a. barnevogner, sykler og akebrett, samt felles sykkelbod i kjeller.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 83 parkeringsplasser for utleie, hvorav 16 har ladeplass for el-bil. Disse leies ut og tildeles etter venteliste. Vanlige plasser leies for kr 600,-/mnd og plasser med lademulighet leies for kr 800,-/mnd + strøm. OBOS fakturerer også et etableringsgebyr på ca. kr. 763,- for tildeling av plass. Evt. leieforhold må sies opp ved salg.

Borettslaget leier ut 6 parkeringsplasser til Hertz Bilpool. Beboere i borettslaget har gratis medlemskap og rabatterte priser. Søknader eller spørsmål sendes til parkering@olanarr.no.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 1620,- for 2022. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygningen er oppført i 1947. Bygningen har grunnmur i betong. Yttervegger i betong, kledd utvendig med teglstein. Etasjeskillere i betong. Yttertak i trekosntruksjon, tekket med takstein. Entrédør i brannklasse B-30 og lydklassifisering 35dB. Balkongdør med tolags isolerglass, produsert i 1988. Vinduer med tolags isolerglass, produsert i 1986. Se for øvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger også ferdigattest på våtromsrehabilitering fra 2006. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven. (Badet er oppgradert i senere tid, 2021, i eiers regi).

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 og 5-6 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Andelseier sender søknad om fremleie direkte til OBOS som videreformidler søknaden til styret. Det vil påløpe et gebyr for fremleie. Satser oppgis ved henvendelse til OBOS. Se også nærmere regler for kortidsutleie i borettslagets vedtekter.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer tilknyttet fjernvarme. Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene. Gulvvarme på bad.

Ola Narr Borettslag får levert fjernvarme fra Fortum Fjernvarme AS.

Energiforbruk

2 085,15 kWh (gjelder 2020, da det var mer normalt enn 2021/22).

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området for øvrig er regulert til boliger, vei, friområde/park m.m. Tøyenbadet rives og gjenoppygges med planlagt ferdigstillelse i 2024. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående byggesaker:
- Ola Narr 18 - Ombygging av leilighet, endringer i planløsningen i H0501. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202019585
- Grenseveien 11 D - Oppgradering av utearealer, oppføring av sykkelskur, pergola og drivhus. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202014390
- Christian Michelsens gate - Oppføring av lehus med reklame - Carl Berners plass (mot Hasle). Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202001135

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1991/28318-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  06.06.1991 
Vederlag: NOK 4.810.230
KJØPER:OLA NARR BORETTSLAG  Org.nr: 948314991
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1947/401632-3/105  Bestemmelse om bebyggelse   26.03.1947 
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
 
1947/401632-4/105  Erklæring/avtale   26.03.1947 
I.H.T. FESTEKONTRAKT
Festetid: 50 år
Best. om festeavgift
Best. om regulering av leie
Best. om bebyggelse
Pant for forfalt festeavgift
Med flere bestemmelser
 
1948/400001-2/105  Bestemmelse om bebyggelse  02.01.1948 
Med flere bestemmelser
 
1951/411791-2/105  Best. om vann/kloakkledn.  20.09.1951 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1951/411792-2/105  Best. om vann/kloakkledn.  20.09.1951 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1953/401410-1/105  Obligasjon   28.01.1953 
BELØP: NOK 420.250
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
Overført fra: 0301-229/4
 
1988/10600-1/105   ** Prioritetsbestemmelse   11.02.1988 
veket for: OBLIGASJON 1988/7989-1/105
 
2017/974372-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 07.09.2017 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/688728-1/200
 
2012/940092-1/200  Obligasjon   07.11.2012 
BELØP: NOK 2.250
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av OBLIGASJON 401410/1953
 
2017/688728-1/200  Pantedokument   27.06.2017 21:00 
BELØP: NOK 28.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
 
2017/688733-1/200  Pantedokument   27.06.2017 21:00 
BELØP: NOK 41.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
 
2017/688739-1/200  Pantedokument   27.06.2017 21:00 
BELØP: NOK 2.047.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
 
Grunndata
1946/405017-2/105  Registrering av grunn   29.10.1946 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:165
 
1989/69021-1/105  Sammenslått med denne matrikkelenhet:  09.10.1989 
gnr. 229 bnr. 5, 6, 7, 8, og 9.
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Ola Narr Borettslag består av 204 andelsleiligheter. Ola Narr Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948314991, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune.

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

- Beboere har tilgang til Vibbo.no med info om boligselskap og sitt boforhold
- Hjemmeside med nyttig info: www.olanarr.no.
- Borettslaget har et flott velferdsrom til utleie til en rimelig pris; https://olanarr.no/booking-av-velferdsrom/.
- Hyggelige fellesaktiviteter i borettslaget som grilling (f.eks etter dugnader), flaggheising 17. mai, julegrantenning m.m.
- Internetthastighet 1000 \ 1000 kollektivt fra Openet (inkludert i felleskostnadene). Andelseiere må selv skaffe trådløs ruter.
- Riks-TV leverer rikspakken som inkluderer bl.a. HBO og Paramount (inkludert i felleskostnadene).
- Vaktmester ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget.
- Borettslaget har avtale med Securitas AS om vakthold.
- Borettslaget har avtale med Nova Ren om renhold av fellesarealene.
- Fjernvarme leveres fra Fortum Fjernvarme AS til oppvarming av radiatorene i leilighetene, samt oppvarming av varmtvann.
- Gratis medlemskap i Hertz bilpool.
- Medlemskontingenten til OBOS er kr 200 pr. andelsleilighet for 2022.
- Låser: Boligselskapet har digital adkomstløsning med OBOS Nøkkel på fellesdører. Mer om OBOS Nøkkel her: obos.no/obos-nokkel/
- Borettslaget har en varslingstjeneste via SMS - send tekstmeldng med kodeord: OLANARR til 26660 eller 2440 for påmelding (tjenesten er gratis)

Forkjøpsrett

Ja - andelseiere og dernest øvrige OBOS-medlemmer har forkjøpsrett. Denne er paralellvarsles og det er avklares raskt etter budaksept (ca. 5 virkedager).

Forsikring

Protector AS Polisenummer: 1285396

Regnskap

Årets resultat for 2020 viste et overskudd på kr 5 487 800,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. I løpet av 2020 ble det innbetalt kr 657 633,- på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld. Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr 4 830 167,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 7 199 596,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Andelene skal være på kroner 100,-.

Se også vedtekter/husordensregler for bestemmelser vedr. ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, oppussing, bygningsmessige arbeider m.m.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdshistorikk:
2019 - 2020 Ladeanlegg for el-bil (16 plasser).
- Montert tilbakeslagsventiler i alle leiligheter.
2018 - 2019 Drenert Ola Narr 18-22 øst- og sørsiden.
- Reetablert gangstier med varmekabler (for snøsmelting) ON 5-11, 18-22, gangvei mellom ON 18 og 2 .
- Reetablert grøntarealer i samme områder med gress, hekk, prydtrær, sykkelparkering, belysning og benker.
- Malt oppganger i Ola Narr 12,14,16 og 18 samt vaskeri.
2017 - 2018 Sykkelparkering ved Ola Narr 1 og 3
- Støttemur og belysning ved garasjen ved Ola Narr 11
- Beplantning foran Ola Narr 6, 8 og 10
- Etablert fastmontert grill
- Oppussing av velferdsrommet
- Malt oppganger i Ola Narr 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9,10 og 11 (resterende oppganger vil bli malt i 2018/2019)
2016 - 2017 Etablert utelamper langs gangveier i Ola Narr 1,3,5 og Frydensgate 1a.
- Montert vindusgitter på kjellervinduer i Frydensgate 1a og 1b.
- Byttet hovedkraner på varmeanlegget i Ola Narr 2,4,11 og 18.
- Merket opp parkeringsplasser.
- Etablering av betongskiller på parkering ved Ola Narr 1.
2015-2016:
- Rehabiliterte gangveier til Ola Narr 1,3,5 og Frydens gate 1 a.
- Totalrehabiliterte rørkulvert mellom Ola Narr 4 og 1.
- Installerte vakuum- og slamutskiller på varmeanlegget.
2014 - 2015:
- Skiftet ut porttelefon/calling anlegg.
2013 - 2014:
- Etablert nytt fibernett samt trukket kabel til fremtidig brannvarsling .
- Installert branndører inn til hovedtavler i alle kjellere.
- Nytt betalingssystem til vaskeri (dekkes av Miele).
2012 - 2013:
- Byttet vinduer og dører velferdsrom og næringslokale
- Renset ventilasjonskanaler
- Maling av alle vinduer
- Vask av fasade Ola Narr 1-12, 14, 16, 18, 20, 22 og vaskeri
- Rehabilitert fasade Frydens gate 1a,1b, Ola Narr 1- 4
- Rehabilitert alle balkonger
2011 - 2012:
- Balkong og fasadeprosjekt; planlegging og byggesøknader.
- VVS vedlikehold; byttet trykkreduksjonsventiler i hvert vanninntak. Samt byttet t-koblinger på hovedvannledningene inn til blokkene.
- Gjerder, porter og skilt vedlikeholdt og byttet.
- Fryseriet avviklet og forsvarlig demontert.
- Flyttet styrerommet for å frigi lokaler til utleie.
Se fullstending vedlikeholdshistorikk (tilbake til 1986) som ligger vedlagt i årsberetningen.

Vedtatt på ekstraordinær generalforsamling den 26.09.2018:
Det ble avholdt en ekstraordinær generalforsamling ifm. varmekabler på bad i beboernes leiligheter.
Det ble vedtatt følgende med 81 stemmer for:
- Det blir ingen felles oppgradering av varmekabler på bad.
- Styret tar kun ansvar for å innhente tilbud og formidle det videre til beboerne.
- Beboerne kan velge å benytte seg av tilbudet.
- Det enkelte beboer må selv sørge for finansiering.

- På generalforsamling i 2019 ble det vedtatt å utrede forslag til alternativer til oppvarming av leiligheter. Dette skyldes at fjernvarmesystemet som benyttes i dag med tiden vil behøve oppgradering, og at borettslaget ønsker å se på muligheten for å få til et rimeligere alternativ til oppvarming. Tidsplan for et slikt prosjekt vil være noen år frem i tid iht. styret.
- Kommunen er i gang med rehabilitering av den kommunale ledningen som forsyner borettslaget. Arbeidet pågikk i 2021.
- Nødvendig vedlikehold for 2021 omfattet bl.a. maling av vinduer, og startet sommer 2021. Dette var hensynstatt i budsjettet.

Ref. årsberetning fra 2021:
- På årsmøte i 2021 ble det vedtatt at borettslaget skal gjøre en utredning av forbedringsmulighetene av eksisterende vogn-/sykkeloppbevaring I borettslaget. Utredningen bør bringe frem kostnader og tidsplan for arbeidet og inkludere mulighetene for ekstern støtte.
- Det ble vedtatt av generalforsamlingen å bytte ut dagens låsesystem til brikker, og tiltaket er tenkt gjennomført i 2022. Alle leiligheter får utdelt likt antall brikker, og kostnaden ved tiltaket fordeles flatt på leilighetene.
- Det ble også vedtatt noen oppdateringer av husordensregler og vedtekter, og de oppdaterte versjonene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Styret utreder mulig utskifting av vinduer iht. selger, men ingenting er bestemt pt.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se mer info i årsberetning/protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, men det må avklares med dine nærmeste naboer. Husdyr skal ikke luftes på lekeplassen, og det er båndtvang hele året på borettslagets eiendom. Ved gjentatte klager på dyrehold fra flere beboere vil styret avgjøre om dyreholdet kan fortsette. For å kunne holde dyr må beboer sende søknad til styret. Retningslinjer for dyrehold, se søknadsskjema på www.olanarr.no eller kontakt styret for å få dette utlevert.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Pendellampe kjøkken

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Det elektriske anlegget er i hovedsak vurdert å være fra boligens byggeår. Delvis oppgradert og nye kurser i 2017/2018. Anlegget er i hovedsak åpent. Sikringstavle med jordfeilautomater, plassert i felles gang. Det foreligger kontroll fra det lokale el-tilsynet nyere enn fem år. Denne legges til grunn for vurderingen av det elektriske anlegget i denne rapporten.
- Røykvarsler er montert i himling i kjøkken, entré og stue. Brannsluningsaparat av typen pulver 6 kg, produsert i 2018.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ola Narr 9, 0563, Oslo, Gnr. 229 bnr. 4, andelsnr. 50 i Ola Narr Borettslag med orgnr. 948314991 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

17-22-0106

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.