# GRÜNERLØKKA V/BOTANISK HAGE

Pen og moderne 3-R endeleil. med stor balkong | "Alt" inkl. i felleskostn. | Mulighet for kjøp av garasjepl. med lader*

Herslebs gate 21 , 0561 Oslo

VISNINGER

23. mai mandag kl. 17:00-18:00

24. mai tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thor Wæraas
Thor Wæraas Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

72%

har bolig mellom 60-120 kvm

64%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 61 m²
Bruksareal 61 m²
Tomt 517 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 2008
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 239
Energimerking E
FINN.no 258348123
Sist endret 13.05.2022 16:53
Prisantydning 4 990 000,-
Totalpris 4 998 009,-
Fellesutgifter 4 529,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 998 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og moderne 3-roms fra 2008, beliggende fint til i 5. etasje (med heisadkomst), i et sentralt område på Grünerløkka, like ved Botanisk Hage. Dette er en endeleilighet med arealeffektiv planløsning, samt store vindusflater fra flere sider som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. Minimalt med innsyn.

- Stor, solrik balkong på ca. 12 m²
- Romslig og pen stue
- Stilrent IKEA-kjøkken fra 2019 med integrerte hvitevarer
- Bad med opplegg for vaskemaskin
- To soverom med garderobeskap
- Kjøper får opsjon på kjøp av selgers garasjeplass m/lader til kr 460.000,- + omk.
- Disponibel bod
- Felles takterrasse
- Fellesgjeld er innfridd med IN-ordning
- Varmtvann/oppvarming ved fjernvarme inkl.
- TV/internett inkl.
- Balansert ventilasjon
- Ingen forkjøp
- Lave omk.
- Super beliggenhet med nærhet til "alt"!

Innhold

Leilighet ligger i byggets 5. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, bad, to soverom, samt stue med åpen kjøkkenløsning.

Utgang fra stue til overbygget nordvestvendt balkong på ca. 12 m².

I tillegg disponerer leiligheten én bod på ca. 4,3 m² i tilliggende bygg (første bod på høyre fra felles inngang til bodene).

Entré

Innbydende og arealeffektiv entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av leiligheten. Veggoppheng med knaggrekke og hattehylle. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som f.eks. skoskap, kommode etc. Downlights i himling.

Stue

Romslig og pen stue med store vindusflater fra to sider, samt adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Lyse fargevalg og fin kontrastvegg i grønt. Åpen løsning mot kjøkkenet.

Kjøkken

Stilren IKEA kjøkkeninnredning fra 2019 med glatte fronter og benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Benkeskapbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin, samt ventilator med mekanisk avtrekk. Plass til frittstående kjøleskap. Husbrannslange tilkoblet vann, plassert under oppvaskbenk.

Balkong

Utgang fra stue til en stor og herlig balkong på ca. 12 m². Her er det god plass til diverse utemøblement, grill og planter (gassgrill og elektrisk grill er tillatt). Gode solforhold og hyggelig utsikt over nærområdet. Solen har du litt på morgenen, og ellers ettermiddags/kveldssol. Balkongen er overbygget og ligger vendt mot nordvest. Gulvflate belagt med terrassebord, samt rekkverk av metall og glass. Det er belysning og stikkontakter montert på vegg.

Bad

Flislagt baderom fra byggeår (2008), med varme i gulv og nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantinnredning med slette fronter og benkeplate av laminat. Nedsenket servant med ett-greps armatur, samt innfelt speil over. Stikkontakt over servant. Det er opplegg for vaskemaskin under beknkeplate. Dusjhjørne med innfellbare glassdører, samt dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit. Avtrekksventil med mekanisk avtrekk montert i himling.

TGIU:
 - Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet er bygget som prefabrikkert modul og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.

Soverom 1

Luftig og pent hovedsoverom, som er malt i en frisk og fin blåfarge. Her er det god plass til stor dobbeltseng, samt to stk vegghengte nattbord. Plassbygd garderobeløsning fra 2022 rundt sengen, for optimal utnyttelse av plassen. Rikelig lagringsplass, og hvite fronter på innredningen.

Soverom 2

Flott soverom som egner seg ypperlig som barnerom, kontor eller gjesterom - alt etter ønske og behov! God plass til seng, kontorpult eller annet ønsket møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap.

Overflater

Gulv: Parkett. Flislagt gulv med varme på bad.
Vegger: Malte, slette flater. Nymalt stue i 2019 og nymalt hovedsoverom i 2022. Fliser på bad.
Tak: Malt mur/betong. Nedsenket himling med downlights i entré og på bad.

Beliggenhet

Leiligheten har en super sentral og urban beliggenhet i et etablert boområde på Grünerløkka, omtrent der Grünerløkka møter Tøyen Grønland og med sentrum et steinkast unna. Her har du vakre Botanisk Hage like ved, samt få minutters gange unna de sentrale bygatene. Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler. Rudolf Nilsens plass er en liten, hyggelig park like ved leiligheten.

Grünerløkka har de siste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, og er stadig i utvikling. I ditt nye nærområde finner du alt Grünerløkka er kjent for, som blant annet hyggelige parkområder, populære restauranter og kafeer.

På Tøyen har du blant annet Tøyen torg, som virkelig har fått et løft de siste årene hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, Wasabi Sushi, tyrkisk på Anatolia, Skatten m.m. Grådi serverer kanskje byens beste brunsj og Brutus Mat og Vinbar byr på spennende retter og naturvin. Det er kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop Mega med post i butikk, Meny, søndagsåpne butikker som Joker og Bunnpris, samt diverse grønnsakforretninger. Det er også kun en liten spasertur til Grønland, og blant annet til Grønlandskvartalene, som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. Her du kan besøke Operahuset, Deichman bibliotek, og det nye Munch-museet. Du kan også ta en tur ut til den flotte badeplassen ved Vannkunsten eller på Sørengkaia, som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne.

Om man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken, finner man blant annet Botanisk Hage, Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. I nærheten ligger Akerselva, som strekker seg fra Bjørvika og oppover til Maridalsvannet. Langs stien finner du både industrihistorie, fossekraft, bade- og rekreasjonsområder, fiskeplasser, skogområder og et rikt dyre- og planteliv. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2024), SATS på Kampen, Grünerløkka og Bjørvika, Fresh Fitness, EVO m.m. Det finnes også flere fotball-, volleyball-, og basketballbaner i området. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken i August. I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater og fargerike trehus.

T-banestasjon på Tøyen og Grønland (ca. like kort vei), samt holdeplass for bl.a. 30-, 31-, 20-, 60- og 37-bussen og kort vei til holdeplass for 17-trikken med mange fler. Veien er heller ikke lang ned til Oslo S med Flytoget, trikk, T-bane og buss i alle byens retninger. Flere bysykkelstativ i området, som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret!

Felleskostnader

4 529 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann og oppvarming, TV/internett, vaktmestertjeneste, trappevask, felles byggforsikring, forr.førsel, komm. avgifter m.m. Herav: Felleskostn. 2.868,- Vedlikeholdsfond 1.502,- Dekoder + TV 20,- Internett + porttlf. 139,-

Ved kjøp av garasjeplass påløper det i tillegg felleskostnader for denne, som innkreves halvårlig og er p.t kr. 1.240,-.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert med 5% fra 01.01.2022.

Løpende kostnader

Strøm, ev. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Andel fellesgjeld

0,- per 31.12.2021.

Andel formue

121 696,- per 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: OBBK01-98207367958
Type: Serielån
Restsaldo: 30.337.208,-
Restløpetid: 36 år 2 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 2,40%
Andel av saldo: 0,-
Kapitalkostnader: 0,-

Borettslaget tilbyr mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-ordning). Innbetalingsterminer for andelseier er 30. april og
30. oktober. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Nåværende eier har allerede innbetalt sin andel av fellesgjelden med IN-ordning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger. Nåværende eier har allerede innbetalt sin andel av fellesgjelden med IN-ordning.

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 167 841 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 204 227 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader IU:
-  Bad - Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet er bygget som prefabrikkert modul og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg - Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
- Brann: Brannskiller.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? SVAR: Ja. Ladeboks i garasje, etablert i 2019 ved kjøp av garasjeplass (benyttet firma/avtale som ble angitt av borettslaget).

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Leiligheten disponerer én bod på ca 4,3 m2 i tilliggende bygg.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Iht. tegninger var det tidligere en bod på soverom, men denne er fjernet (omgjort fra sekundærrom til primærrom), og er medregnet i boligens primærareal grunnet dagens bruk. Omgjøringen er ikke byggemeldt.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 517 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles tomt for borettslaget opparbeidet med steinlagte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Sittegrupper, sykkelparkering
og lekeapparater til glede for store og små! Borettslaget har også tilgang til felles sykkelbod.

Flott, felles takterrasse med nydelig utsikt og optimale solforhold. Her er det også flere soner med sittegrupper, samt fine plantekasser.

Garasje / Parkering

*Det er mulig å kjøpe selgers garasjeplass (merket nr. 12) i felles garasjeanlegg, Wexels Plass Garasjesameie. Plassen har laderboks til el-bil (etablert i 2019 i regi av borettslaget). Ved kjøp av garasjeplass påløper det i tillegg felleskostnader for denne, som innkreves halvårlig og er p.t kr. 1.240,-. Det sendes egen giro for garasjeleien med eget kundenummer. Ev. forbruk av strøm dekkes av kjøper.

Garasjeplassen kan medfølge for kr. 460.000,- + omkostninger på ca. kr 12.869,- (dokumentavgift 2,5% basert på salgssum kr 11.500,-, tinglysingsgebyr kr 1.170,- (585x2) og panteattest garasje kr 199,-).

Det leies tidvis ut parkeringsplasser i det felles underjordiske garasjeanlegget (totalt ca. 239 plasser i privat eie). En parkeringsplass i garasjeanlegget kan leies eller lånes ut til andre enn til beboere på Wexels Plass etter retningslinjer gitt i vedtektene.

Garasjesameiet leier ut 5 garasjeplasser og 11 stk MC-plasser.

Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.

Se for øvrig vedtekter for garasjesameie som ligger vedlagt i salgsoppsoppgaven.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 1620,- for 2022. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 8 etasjer, samt underetasje. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med teglstein og felter med liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Nordic med brannklasse B30, lydklasse 40dB og kikkehull. Balkongdør med to-lags glass fra byggeår. Vinduer med to-lags glass fra byggeår. Se for øvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 23.09.2009 for eiendommen Herslebs gate 21 (tidligere reg. Herslebs gate 19). Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-6 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Vibbo.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilknyttet felles varmeanlegg (fjernvarme). Oppvarming og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Elektrisk gulvvarme på bad.

I 2018 ble samtlige strømmålere i borettslaget byttet. Alle har nå fjernavlesning, og kan velge hvilken leverandør de selv vil ha. Sameiet har inngått spotavtale med Entelios for alle andelseiere.

Leiligheten har balansert ventilasjon som sørger for godt inneklima.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4162 av 22.06.2005. Området rundt er regulert til boliger, speisalområde bevaring (bolig/offentlig bygning), byggeområde for boliger, kontr, forretning, bevertning, strøkstjenelig virksomhet, tomt for offentlig bygning (Hersleb Videregående skole), friområde/park m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående byggesaker:
- Herslebs gate 19 - Innsetting av ekstra inngangsdør/branndør - Leilighet 803. Status: Mottatt søknad. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202206498
- Herslebs gate 19 - Bruksendring fra bod til boareal, og stue til soverom. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr: 202204124
- Lakkegata 52 - Gjenoppbygging av leiligheter etter vannskade. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, 202203975
- Vahls gate 9 - Oppgradering av Rudolf Nilsens Plass. Status: Tilsyn gjennomført. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 201903785
- Vahls gate 9 - Ny kjølesentral for kunstisbane. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202118519
- Vahl skole til Schous plass - Kryss Herslebs gate x Lakkegata - Etablering av sykkelpassasje. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnr. 202111001

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
2008/518217-1/200  Hjemmel til eiendomsrett  25.06.2008 
Vederlag: NOK 95.550.000
KJØPER:WEXELS PLASS F BORETTSLAG  Org.nr: 992360941
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

2007/626951-13/200  Erklæring/avtale  07.08.2007 
Bestemmelse om bruksrett og adkomst til takterrasse
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/626951-14/200  Erklæring/avtale  07.08.2007 
Bestemmelse om reparasjoner og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/627556-1/200  Erklæring/avtale  07.08.2007 
Kommunen skal varsles og eventuelt gi tillatelse til bygge- og gravearbeider
Kommunen skal varsles ved faktisk bruksendring
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/ Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/711571-1/200  Pantedokument ved bytte av bank  20.09.2010 
BELØP: NOK 75.000.000
Panthaver:OBOS BBL Org.nr: 937052766
 
2020/2174444-1/200  Felles pantedok bor.innsk  02.03.2020 21:00 
BELØP: NOK 28.499.100
Panthaver: De Fremtidige Andelseierne I Borettslaget Jfr. Brl.L. § 2-11  
Lnr: 20019412
 
Grunndata
2007/626934-1/200  Registrering av grunn  07.08.2007 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:74

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-229/236/0/1-135
Rettigheter i eiendomsrett

2007/626951-2/200  Erklæring/avtale 07.08.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:74  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:235  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:237  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:238  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:239  
Bestemmelse om gangadkomst
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-229/238/0/1-55
Rettigheter i eiendomsrett

2007/626951-3/200  Erklæring/avtale 07.08.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:74  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:235  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:236  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:237  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:239  
Bestemmelse om gangadkomst
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-529/1
Rettigheter i eiendomsrett

2007/626951-4/200  Erklæring/avtale   07.08.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:235  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:236  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:237  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:238  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:239  
Bestemmelse om underjordisk parkeringsanlegg
Bestemmelse om parkering
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
 
Rettigheter på 0301-229/74
Rettigheter i eiendomsrett

2007/626951-5/200  Erklæring/avtale  07.08.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:235  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:236  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:237 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:238  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:239  
Bestemmelse om benyttelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
 
Rettigheter på 0301-229/74, 0301-229/238/0/1-55
Rettigheter i eiendomsrett

2007/626951-9/200  Erklæring/avtale  07.08.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:239  
Bestemmelse om sykkelparkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-529/1, 0301-229/238/0/1-55
Rettigheter i eiendomsrett

2007/626951-12/200  Erklæring/avtale  07.08.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:239  
Bestemmelse om boder
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-529/1
Rettigheter i eiendomsrett

2007/626951-15/200  Erklæring/avtale  07.08.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:237  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:238  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:239  
Bestemmelse om stikkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 37 andelsleiligheter. Wexels Plass F Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 992360941, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Herslebs Gate 21. Selskapet eier 3,08% av Wexels Plass Garasjesameie og 9,7% av Wexels Plass Wexels Plass Fellessameie. Selskapet har solidaransvar for den samlede gjeld i ovennevnte selskaper.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

- Beboere kan finne nyttig info om boligselskapet og sitt boforhold på Vibbo.no; https://vibbo.no/5742/om.
- Wexels Plass har egne nettsider som beskriver området, leverandører og prosedyrer. Her ligger all relevant informasjon og kontaktinfo; WWW.WEXELS.INFO.
- Borettslaget har vaktmestertjeneste fra firma.
- Renhold av fellesarealer utføres av firma.
- Borettslaget har avtale om Bomiljøvakt med Securitas, som kan kontaktes ved fest/støy etc.
- Nøkler kan bestilles hos OBOS, og skilt til ringeklokke og postkasse bestilles hos Styret. Telemark Skilt AS er leverandør, med bestillingsordning på nettsider.
- OpenNet er leverandør av internett.
- Riks-TV er leverandør av TV som kun koster kr 20,-. Den inkluderer kun basis kanalene til NRK, men hver enkelt kan utvide til en gunstig pris.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6657012

Regnskap

Årets resultat for 2021 viser et overskudd på kr 4 940 409,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. løpet av 2021 ble det innbetalt kr 3 377 055,- på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 4 303 663,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Andelene skal være på kroner 5.000,-.

Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen.
 
Se vedtekter/husordensregler for bestemmelser om ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.

Vedtektene og trivselsregler følger som vedlegg. Vedteker for Wexels plass garasjesameie følger også vedlagt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Det er nylig gjennomført oppgradering av inngangsparti, og nye lys er det neste. Maling av vegger er gjort ved behov, med spesielt med fokus på nedre plan og inngangsparti.
- Befaring ble gjennomført for å kartlegge feil og mangler oppstått de siste årene. I hovedsak med fokus på ventilasjon, sanitær, varmt vann og
elektriske installasjoner. Det har vært litt problematisk å få tilgang til 3 seksjoner, derfor er ennå ikke rapporten fullført. Dette forutsettes gjort i primo 22, og deretter vil alle orienteres og tiltak vil igangsettes der det er behov for det.
- I samarbeid med 2 nabobygg er Selvaag engasjert for å se på muligheten for utbedring av rekkverk på balkongene, og muligheter for innglassing. Dette kun for sonderinger, muligens vil ytterligere informasjon foreligge sommeren 22.
For mer info om saker i borettslaget, vises det til "Styrets arbeid" i årsberetningen.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling og protokoll til årsmøte 2022 som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyreeiere må ta hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold. Hund skal alltid føres i bånd på sameiets område. Hundeeiere er ansvarlig for at hunden ikke legger igjen avføring eller graver i bed o.l. Hundelufting bør av disse grunner fortrinnsvis foregå utenfor våre fellesområder. Forøvrig gjelder Lov om hundehold. Støy og belastninger som følge av husdyrhold vil påtales dersom det er til sterk sjenanse for naboer. Mating av fugler må skje med omtanke overfor naboer og fellesskapet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- TV og stativ
- Speil
- Bose suround system
- Vaskemaskin på bad
- Kjøleskap

Evt. mulig å kjøpe gjenstander separat (etter nærmere avtale med selger).

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i vegg i stue. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler samt husbrannslange tilkoblet vann.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Herslebs gate 21, 0561, Oslo, Gnr. 229 bnr. 239, andelsnr. 25 i Wexels plass f borettslag med orgnr. 992360941 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

17-22-0116

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.