# TORSHOV

Lys og arealeffektiv 1-roms selveier med fin balkong | Perfekt førstegangskjøp | Parkeringsleie* | Super beliggenhet!

Vossegata 30 , 0475 Oslo

VISNINGER

19. mai torsdag kl. 16:00-17:00

22. mai søndag kl. 13:30-14:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Torfinn Sørvang
Torfinn Sørvang Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

23%

har bolig mellom 60-120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 27 m²
Bruksareal 27 m²
Tomt 2 079 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 4
Byggeår 1967
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 383
Energimerking G
FINN.no 258445338
Sist endret 16.05.2022 09:15
Prisantydning 3 200 000,-
Totalpris 3 296 500,-
Fellesutgifter 1 909,-

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) 7 311,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 207 311,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 80 170,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 207 311,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 89 189,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 296 500,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og fin 1-roms selveierleilighet, beliggende høyt og fint i 4. etasje, i et attraktivt og populært område på Torshov. Her har du nærhet til alle tenkelige fasiliteter! Boligen er meget kvadratsmart og har fin takhøyde, samt store vindusflater som gir gode, innvendige lysforhold.

- Lys og hyggelig stue med skjermet sovealkove
- Herlig balkong
- Kjøkken med hvitevarer som følger med
- Flislagt bad
- Entré med skyvedørsgarderobe
- Boligen har noe moderniseringsbehov
- Fellesvaskeri
- Disponibel lofts- og kjellerbod
- Veldrevet sameie
- Sameiet har garasje-/parkeringsplasser som leies ut etter venteliste
- Internett fra Telia inkl.
- Godt utleieobjekt eller perfekt førstegangskjøp
- Nærhet til grønne parker, hyggelige serveringssteder, butikker og ypperlig kollektivtilbud
- Nærhet til BI Nydalen og andre høyskoler

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og består av: Entré, bad, stue/kjøkken og alkove.
Utgang fra stue til østvendt overbygget balkong på ca. 3,6  m².

Leiligheten disponerer én kjellerbod og én loftsbod (ikke oppmålt).

Entré

Arealeffektiv entré med god plass til oppbevaring av bl.a. yttertøy og sko i skyvedørsgarde. Dørcallinganlegg med portåpner.

Stue med alkove

Hyggelig stue med fin takhøyde, store vindusflater og adkomst til balkong som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. Plass til sofagruppe, TV-seksjon og annet ønsket møblement. Åpen løsning mot kjøkken hvor det er også er plass til et lite spisebord.

Fra stuen har du adkomst til en trivelig sovealkove med plass til seng.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med hvite, profilerte fronter og fliser over laminat benkeplate. Benkeskapsbelysning og stikkontakter. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som følger med; lomfyr med keramisk platetopp fra Gram, samt frittstående kjøleskap og fryser fra Electrolux. Varmtvannsbereder på
116 liter fra 1997.

TG2:
- Ventilasjon: Ikke mekanisk avtrekk. Krever ombygging. (Det finnes retningslinjer mot dette i sameiet, se mer info under "Hva skjer i gården/vedlikehold etc.".
- Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Overflater gulv: Brukslitasje på parkett.
- Innredning: Brukslitasje på innredning.
- Avløpsrør: Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Balkong

Utgang fra stue til herlig, østvendt balkong på ca. 3,6 m². Her er det fin plass til til cafésett eller lignende. Hyggelig utsikt over nabolaget. Balkongen er overbygget og har bærende konstruksjoner av betong, samt balkonggulv delvis belagt med trelemmer. Rekkverk av stålprofiler.

Bad

Baderom med tiltak utført i 2001 (alder er satt ut fra datostempling på rør). Flislagt gulv med elektrisk gulvvarme og flislagte vegger. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur, samt speilskap med belysning over. Dusjkabinett med skyvedører i glass og dusjarmatur. Gulvmontert toalett. Avtrekksventil i himling.

TG2:
- Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Overflater vegger: Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Fuger må fornyes.
- Overflater gulv: Det er stedvis riss/sprekker i gulvfliser. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i membranens alder gis TG2. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Avløpsrør (ink. sluk): Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

TGIU:
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.

Overflater

Gulv: Gulvflater belagt med tre-stavs parkett. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater. Fliser på bad.
Tak: Malte flater. Takhøyde på ca. 2,58 meter.

Beliggenhet

Attraktiv og sentral beliggenhet på Torshov med kort vei til alle tenkelige fasiliteter. Leiligheten ligger i et veldrevet borettslag med hyggelige, velholdte utearealer.

Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Det andre Teateret, Soria Moria med konserter, bar/restaurant, teater og Ringen Kino som ligger i gangavstand fra leiligheten. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer med bl.a. Grisen på Oskar Braatens Plass, Trikkestallen, Åpent Bakeri og Kaffebrenneriet. Trikkestallen og Grisen har flott uteservering om sommeren.

I Vogts gate midt på Torshov ligger legendariske Strøm-Larsen, butikken som er kjent i hele Oslo for sine gode kjøttvarer. Vogts gate huser også andre spennende nisjebutikker som Konstabel i tillegg til mange gode alternativer for take-away.

Det er også et godt tilbud av treningssentre i området, f.eks. Myrens Sportssenter (med Klatreverket og squash-senter), SATS på Sagene, Storo, Nydalen og Ringnes Park, samt sandvolleyballbaner og minigolf på Lilleborgbanen ved Torshovparken. Mange lekeplasser og innendørs lekeland "Eventyrfabrikken" (ved Myrens verksted).

Kort avstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv.

Kort vei til både Torshov Torg og Sandakersenteret med tilbud som vinmonopol, matbutikk, blomsterbutikk, apotek og andre butikker. Det er også gangavstand til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter. På Storo finner du også kino med IMAX-teknologi. Det er flere matvarebutikker i umiddelbar nærhet med Kiwi, Rema 1000, Coop Extra, Coop Mega, samt søndagsåpen Bunnpris og Joker.

Myraløkka og Torshovparken er populære park kun et steinkast unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking og ski om vinteren m.m. Det er umiddelbar nærhet til idylliske Akerselva som går opp til Nordmarka og ned til sentrum med flere badeplasser langs veien. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovdalen.

Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Svært gode trikk- (nr. 11, 12 og 18) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy) og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka med flotte skiløyper og sykkelstier. Flybussekspressen går fra Ring 2 i Vogts gate og Københavngata.

Felleskostnader

1 909 pr. mnd. Inkl. drift og vedlikehold, internett fra Telia, vaktmestertjeneste, trappevask, nedbetaling gjeld, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m. Leien kreves inn kvartalsvis.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader.
Felleskostnadene økte sist med 5% fra 01.01.2022.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

7 311,- per 01.04.2022.

Andel formue

6 052,- per 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: OBOS01-98207684228
Type: Annuitet
Restsaldo: 476.625,-
Restløpetid: 11 år 2 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 4,50% (per 28.04.2022)
Andel av saldo: 7.311,-
Kapitalkostnader: 70,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2022. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Ingen eiendomsskatt 2022 iht. liste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 679 504 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 446 214 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Bad - Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Bad - Overflater vegger: Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Fuger må fornyes.
- Bad - Overflater gulv: Det er stedvis riss/sprekker i gulvfliser. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Bad - Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i membranens alder gis TG2. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Bad - Avløpsrør (ink. sluk): Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjøkken - Ventilasjon: Ikke mekanisk avtrekk. Krever ombygging.
- Kjøkken - Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjøkken - Overflater gulv: Brukslitasje på parkett.
- Kjøkken - Innredning: Brukslitasje på innredning.
- Kjøkken - Avløpsrør: Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Øvrige rom - Overflater gulv: Brukslitasje på parkett.
- Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader IU:
- Bad - Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.
- Brann: Brannskiller.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? SVAR: Ja. Var noe sopp under vasken på kjøkkenet. Grunnen var en utett pakning. Dette ble rettet opp i. Fikk også tips om at lufteluken bør stå oppe slik at det blir sirkulasjon i rommet.
- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen? SVAR: Se punkt 1.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? SVAR: Vet ikke hva utslag av årsmøtet ble.

Boligens areal

Primærrom: 27 kvm, Bruksareal: 27 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 27 m².
Primærrom: 27 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue/kjøkken og sovealkove.

Leiligheten disponerer én kjellerbod og én loftsbod.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, og disse samsvarer med dagens løsning foruten at vegg mellom stue/kjøkken er fjernet/åpnet opp. Tegning ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 079 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles opparbeidet gårdsrom.

Garasje / Parkering

Sameiet har 12 parkeringsplasser i bakgård, samt 25 parkeringsplasser i underjordisk garasjeanlegg. Alle parkeringsplasser, inne- og utendørs, ligger på sameiets fellesareal og leies ut i henhold til gjeldende vilkår. Kontaktperson for dette er styreleder Tom Wigdahl på telefon 900 31 182. Plass følger ikke leilighet ved salg, og selger må selv si opp leieforholdet (en måned oppsigelse). Det påløper administrasjonskostnader etter gjeldende prisliste til forretningsfører ved tildeling av plass.

En leietaker av parkeringsplass kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass leietaker disponerer, eller andre steder som styret anviser. Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte leietaker. Strøm betales etter målt forbruk der måler er installert, eller ved et beløp fastsatt av styret dersom det ikke er egen måler.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 1620,- for 2022. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over fire etasjer, samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong og murkonstruksjon. Pusset og malt fasade, samt teglstein. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takpapp. Leiligheten har entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Swedoor. Balkongdør og vindu med karmer av tre og to-lags glass fra 2003. Se for øvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for hybelbygg m/garasjeanlegg fra 1970. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

En seksjonseier har rett til å leie ut sin seksjon. Styret skal informeres om leietakers navn og kontaktinformasjon i forkant av enhver innflytting.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet. Gulvvarme på bad.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området rundt er regulert til boliger, vei, tomt for offentlig bygning, friområde/park, spesialområde bevaring (kulturformål), spesialområde (barnehage/skole) og byggeområde for barnehage/skole uteareal m.m. (Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågende reguleringssaker:
- Vossegata 15 -35 - Johan Selmers gate 3 - 5 - Tverrbakken 4 - Bestilling av oppstartsmøte - Torshaug. Saken gjelder utvikling av eiendommen Torshaug. Mottatt sak: 22.01.2021. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202101999. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202101999
- Dælenenggata - Oppføring av omsorgsboliger. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201901778. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201901778

Pågående byggesaker:
- Tverrbakken 4 E - Utskifting av baderomssluk og avløpstamme. Status: Mottatt søknad. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer:  202206873. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202206873
- Ole Bulls gate 23 A-D - Installasjon av nødlys. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer:  202001037. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202001037
- Østgaards gate 2 - 8 - Installasjon av automatisk slukkeanlegg. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 202113349. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202113349
- Torshovgata 33 - Oppføring av skilt på fasade. Status: Tillatelse gitt. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer: 201718502. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201718502
- Østgaards gate 44 - Oppføring av leilighetsbygg. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer info på plan- og bygg sine hjemmesider, saksnummer:  202108855. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202108855

Det bygges, rives og rehabiliteres i området, og det anbefales å ta et søk hos kommunen for nærmere informasjon:
https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1893/941566-1/105  Erklæring/avtale  25.03.1893 
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-225/383
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1953/411227-1/105  Best om garasje/parkering  05.08.1953 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-225/383
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1966/506025-1/105  Best. om adkomstrett  30.03.1966 
Rettighetshaver Vossegt.27
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-225/383
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1966/508280-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 10.05.1966 
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-225/383
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1966/510012-1/105  Best. om adkomstrett  07.06.1966 
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-225/383
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1966/510615-1/105  Erklæring/avtale 17.06.1966 
Bestemmelse om kloakkledning
Rettighetshaver: Vogtsgt 30
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-225/383
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1967/506511-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 12.04.1967 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. boligblokk
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra gnr 225 bnr 382.
Overført fra: 0301-225/383
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1967/521219-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  13.11.1967 
Med flere bestemmelser
Overført fra gnr 225 bnr 382.
Overført fra: 0301-225/383
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1985/34580-95/105  Erklæring/avtale  12.06.1985 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 10,000
MED PRIORITET ETTER FØRSTE KJØPESUM
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1985/34580-94/105  Seksjonering  12.06.1985 
opprettet seksjoner: snr: 55
formål: Bolig
sameiebrøk: 18/1174
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 56 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 56 seksjoner. Boligsameiet Vossegt 24 og 30 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971277254 og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse: Vossegata 24 og 30.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er Flattum & Co AS.

- Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no
- Fellesrom i kjeller til barnevogner, sykler etc.
- Vaskerom/tørkerom i sameiet
- Ringetablåer på callinganlegg og i postkasserammene skal merkes med graverte navneskilt
- Telia er leverandør av internett, med muligheter for TV etc.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 79566005

Regnskap

Årets resultat for 2020 fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 231 276,-, og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2020 var kr 423 660,-.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter/husordensregler for bestemmelser om ro og orden, seksjonseiers og sameiets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.

Det er ikke tillatt å grille på balkong/terrasse.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Iht. årsmøte avholdt i 2021:
- Det opprettes en offisiell facebook-gruppe for alle som bor i sameiet. Temaer av felles interesse kan tas opp der. Forslaget ble vedtatt.
- Fremmet forslag fra styret om fremtidig ølsning for internett og kabel-TV. Alternativ 2 ble vedtatt og innbærer; Ny avtale med Telia med internett på 50 MBps til 179 kr/mnd til alle via fellesutgiftene og TV grunnpakke/utvidet pakke som den enkelte selv kan bestille og betale til 199 kr/mnd og noe mer for utvidet pakke.

Sameiere som har gamle entrédører, oppfordres til å skifte disse ut for å unngå luftlekkasje til gangen. Utskifting bedrer også brann- og innbruddssikkerheten. Styret har gitt råd til en del sameiere i.f.m. utskifting av disse dørene. Entrédører kan bestilles av den enkelte sameier hos Lohne & Lauritzen Vedlikehold AS v/Rolf Mikalsen, tlf. 41030211, mail rolf@ll.no.

Kjøkkenventilatorer kan ikke ha slange for utluft koblet direkte til avtrekksventilen på kjøkkenet. Kjøkkenventilator må utstyres med kullfilter for returluft til kjøkkenet. Seksjonseier er ansvarlig for tiltaket.

Vedlikehold av bygningene:
Blokkene er bygd i 1967 - 1968 og er i meget god teknisk stand.

Følgende vedlikehold er planlagt i 2021:
- Fornye postkassefeltene i begge blokkene

Antatt vedlikehold i 2022 -2025:
- Det er pr. i dag ikke planlagt større vedlikeholdsoppgaver i dette tidsromet fordi mange større oppgaver er gjennomfort i de senere årene. Behovet for fornyelse av det elektriske anlegget i inntaksrommet i kjelleren i Vossegt. 24 må vurderes nærmere.

Antatt vedlikehold i 2026 - 2028:
- Maling av blokkene utvendig og garasjeanlegget etter nærmere tilstandsvurdering

Iht. styreleder ble det på årsmøte 2022 vedtatt kameraovervåkning i fellesarealer som et sikkerhetstiltak.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling til årsmøte og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Innkalling til årsmøte og protokoll fra 2022 er pt. ikke mottatt, men kan ettersendes.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de øvrige beboerne. Se nærmere bestemmelser i §11 i Husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med skrusikringer er plassert i felles korridor. Hovedsikringens kapasitet er 25A. Leiligheten har i hovedsak skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler, og håndholdt brannslukker.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Vossegata 30, 0475, Oslo, Gnr. 225 bnr. 383 snr. 55 orgnr. 971277254 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 18/1174

Oppdragsnummer

17-22-0132

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.