# MEYERLØKKA / ST. HANSHAUGEN

Stilren og klassisk 4-roms med gjennomgående høy standard | Garasjeleie* | To ildsteder | Rolig og sentral beliggenhet

Wessels gate 12 , 0165 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thor Wæraas
Thor Wæraas Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

59%

eier sin egen bolig

47%

av eiendommene har pris over 5 mill

55%

har bolig mellom 60-120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 102 m²
Bruksareal 102 m²
Tomt 383 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 1874
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 814
Energimerking F
FINN.no 261704669
Sist endret 05.08.2022 23:49
Prisantydning 9 390 000,-
Totalpris 9 398 009,-
Fellesutgifter 3 363,-

Beregnet totalkostnad

9 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 398 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en stor og lekker 4-roms, beliggende i en rolig sidegate på Meyerløkka / St. Hanshaugen, like ved Pilestredet Park. Boligen ligger i 2. etasje, i en klassisk bygård. Boligen har gjennomgående planløsning, generøs takhøyde (opptil 3,05 m) og store vinduer som gir mye naturlig lys og en luftig romfølelse.

- Gjennomført standard, totaloppusset i 2021/22
- Delikate fargevalg og fiskebeinsparkett
- Flott stue med peis
- Kjøkken fra Drømmekjøkkene med benk i komposittstein og integrerte hvitevarer
- Pent bad fra 2016
- Hovedsoverom med peisovn og garderobeskap
- Flott kontor/soverom med plassbygd bokhylle, samt walk-in-closet (kan også benyttes som soverom)
- Entré med flislagt gulv og garderobeskap
- Rosetter og stukkatur
- Stor kjellerbod
- Mulig å overta leie av p-plass*
- Attraktivt og rolig med nærhet til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og består av: Entré, gang, bad, tre soverom (soverom 2 er i dag benyttet som omkledningsrom, og det tredje er innredet som kontor), samt stue og kjøkken.

I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 16,5 m².

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger ifb. oppdeling av leilighet datert 27.12.2006. Det store soverommet er omgjort til ett mindre soverom og kontor, og soverom 2 er i dag innredet/benyttet som omkledningsrom. For øvrig samsvarer tegningen med dagens bruk.

Entré/gang

Svært innbydende entré og gang som virkelig gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Entréen har lekre fliser, og det er gulvvarme og downlights i både entré/gang. God plass til oppbevaring av yttertøy og sko i garderobeskap. Det er også plass til andre oppbevaringsløsninger som f.eks. skoskap, kommode etc. Dørcalling med portåpner.

Stue

Romslig og pen stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller, spisebord og annet ønsket møblement. Stuen har store, dype vindusflater og generøs takhøyde som gir gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. Vakker rosett og stukkatur i himling. Moderne peis i hjørnet som gir lun og god varme, og med nisje hvor man kan oppbevare ved. Delikate fargevalg og pen fiskebeinsparkett på gulv.

Kjøkken

Stilsikkert kjøkken fra Drømmekjøkkenet, også fra 2021. Kjøkkenet har glatte fronter, samt benkeplate av komposittstein i fargen Taj Mahal, med backsplash på vegg og hylle i samme materiale. Underlimt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur. Stikkontakter under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin, vinskap, komfyr samt nedfelt induksjonstopp tilkoblet komfyrvakt, samt ventilator på vegg. Alle hvitevarene er av god kvalitet, fra AEG, Siemens og Temptech. Stoppekraner og lekkasjestopper plassert under oppvaskkum. Fin sone for spisebord på kjøkkenet. Innredning bak spisebordet har mørkere fronter og benkeplate i laminat. Varme i gulv.

TG2:
- Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Bad

Pent baderom fra 2016 med flislagt gulv med varme, flislagte vegger i dusjsonen og for øvrig malte og flislagte veggflater. Himlingsflater med downlights og lydanlegg. Vegghengt servantskap med skuffer i innredning, samt ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med belysning og stikkontakt på vegg over servant, samt høyskap. Elektrisk håndkletørker på vegg. Romslig dusjsone med skjermende glassdør, og dusjarmatur tilkoblet veggmontert hånd- og regndusj. Vegghengt toalett med utenpåliggende sisterne. Avtrekksvifte plassert i himling. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

TG2:
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

TGIU:
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering.

Soverom 1

Luftig og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Peisovn i hjørnet som gir hyggelig stemning. Rosett og stukkatur i himling. Meget praktisk, adskilt nisje hvor det er god oppbevaringsplass i garderobeskap.

Soverom 2/Walk-in-closet

Dette er også et lekkert rom, som i dag innredet som et walk-in-closet, men kan enkelt omgjøres og fungerer utmerket som både soverom, gjesterom eller kontor om ønskelig. Her er det masse oppbevaringsplass i garderobeskap med hvite, profilerte fronter og detaljer i messing.

Soverom 3/kontor

Boligen har også et tredje soverom, som i dag er innredet som et flott kontor. God plass til skrivepult, seng, eller eventuelt annet ønsket møblement. Lekker og smart plassbygd hylleløsning.

Overflater

Gulv: Fiskebeinsparkett, samt fliser med gulvvarme på bad og i entré/gang, samt på kjøkken.
Vegger: Malte flater i alle rom. Fliser/malte flater på bad.
Tak: Malte flater i alle rom. Downlights og lydanlegg på bad, samt downlights i entré og gang. Stukkatur og takrosett i stue, kontor og på soverom. Takhøyde i boligen som strekker seg opptil 3,05 meter.

Beliggenhet

I Wessels gate 12 bor du meget sentralt til i et attraktivt boligområde på Meyerløkka / St.Hanshaugen, like ved Pilestredet Park. Her bor du i rolige omgivelser, men samtidig med kort vei til alle nødvendige fasiliteter.

St. Hanshaugen er et populært og etablert område med kort vei til blant annet sentrum, Bislett, Grünerløkka, Majorstuen, Sagene m.m. I nærområdet finner man flere hyggelige kaféer og bakerier med for eksempel Baker Hansen, Åpent Bakeri, Pascal, Java Kaffebar, og Espresso House. Det er også mange populære restauranter i området med blant annet Izakaya, Katla, Restaurant Schrøder, Smalhans, Kolonialen og Tunco for å nevne noen. Gutta på Haugen ligger en liten spasertur unna og leverer råvarer av ypperste kvalitet.

Av dagligvareforretninger finner du Coop Prix, Kiwi, Rema 1000, Coop Mega på Bislett, Rema 1000 og søndagsåpen Bunnpris like ved. I tillegg til de servicetilbud man finner i umiddelbar nærhet, er det også kort avstand til sentrum og Karl Johan med alle servicetilbud som finnes her.

Beveger du deg vestover mot Majorstuen, finner du den populære handlegaten Bogstadveien. Vender man heller nesa østover kommer man til Grünerløkka som byr på et pulserende liv med uttallige kaféer, restauranter og mange spennende nisjebutikker. Det er også kort vei til Vulkan området, hvor man blant annet finner Mathallen, med mange spennende spesialforretninger og spisesteder. Ringnes Park med Meny, SATS og Ringen Kino ligger også kun 10-15 minutter unna.

Det er mange tur- og rekreasjonsmuligheter i området med blant annet St. Hanshaugen park som er perfekt for en gå- eller joggetur. Her er det et rikt folkeliv med grilling, uteservering og god stemning på sommerstid. Det arrangeres også utekino, konserter og forestillinger i ny og ne. Andre parker i nærheten er Pilestredet Park, Slottsparken, Alexander Kiellands park, Iladalen m.m. Fra leiligheten er det også gangavstand til idylliske Akerselva hvor det går turveier langs elven som strekker seg fra Maridalen i nord og til Bjørvika og Sentrum i sør.

Kort vei til OsloMet (gamle Høgskolen i Oslo) og treningsfasiliteter på Bislett stadion, SATS ved Lille Bislett og Bislet Bad.

God offentlig kommunikasjon i nærområdet og umiddelbar nærhet til holdeplass for 33- og 37-bussen i Nordahl Bruns gate, samt kort vei til holdeplass for 21-bussen i St. Hanshaugen krysset. Bussforbindelser til Skøyen, Aker Brygge, Fornebu, Bygdøy, Torshov / Sagene, Jernbanetorget, Grünerløkka, Storo m.m. Trikkestopp på Frydenlund for trikk 11, 17- og 18. Det er også kort vei til Jernbanetorget og T-banestasjon på Stortinget, samt 10 minutters gange til Nationaltheatret hvor Flytoget også går.

Felleskostnader

3 363 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, trappevask, felles byggforsikring, forr.førsel, revisjon, kommunale avgifter m.m.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Strøm, kabel-TV/internett, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2022 iht. forretningsfører, men det gjøres oppmerksom på at det kan påløpe senere.

Andel fellesgjeld

0,- per 01.06.2022.

Andel formue

20 714,- per 31.12.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer 1: 1212.72.01089 - DnB
Lånenummer 2: 1212.72.01097
Type: Annuitetslån
Rente lån 1: 2,30% pr. 01.05.2022
Rente lån 2: 2,30% pr. 01.05.2022
Innfrielse lån 1: 2043
Innfrielse lån 2: 2040
Klientens gjeld (pr. 01.01.2022): 1 958 428,-

Særskilt: Borettslaget har IN-avtale og denne andelen har innbetalt sin andel av fellesgjelden. For nærmere info, ta kontakt med forretningsfører.
Sikringsordning: Borettslaget har sikringsordning av felleskosnader ved Gjensidige Forsikring.

Borettslaget har avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN). Dette betyr at andelseierens fremtidige forpliktelser til å dekke renter og avdrag knyttet til lånet er helt eller delvis innbetalt. Andelseier trer inn i de samme betingelser som ekstern långiver, med pant som er sidestilt långiver inntil lånet er nedbetalt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet er tilknyttet sikringsordning i Gjensidige Forsikring.
Borettslaget har IN-avtale, og denne andelen har nedbetalt sin andel av fellesgjelden.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 136 737 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 692 254 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Bad - Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjøkken - Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Øvrige rom - Innerdører: Innerdør mellom stue og kontor bærer preg av alder. Noe treg lukkefunksjon.
- Etasjeskiller - Skjevhetsmåling: Det noe målbare skjevheter i leiligheten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 19 mm i gang. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.
- Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i det registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader IU:
- Bad - Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering.
- Ildsteder / skorsteiner innvendig - Annet: Innvendige pipeløp og funksjonalitet er ikke vurdert.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? SVAR: Det er et gammelt bygg, så det er noe skjevheter i gulv/vegger men ikke noe av vesentlig omfang.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? SVAR: Loft ble omgjort til leiligheter for lenge siden (lenge før vi flyttet inn).
- Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? SVAR: Vil anta dette da de er benyttet som boliger i mange år.
- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som: rotter, mus, maur eller lignende? SVAR: Borettslaget har avtale med Rentokil Initial som jevnlig sjekker bakgård og kjeller, men det har ikke vært noe problem eller aktivitet i forbindelse med dette.

Boligens areal

Primærrom: 102 kvm, Bruksareal: 102 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 102 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, tre soverom (soverom 2 er i dag benyttet som omkledningsrom, og det tredje er innredet som kontor), samt stue og kjøkken.

Leiligheten disponerer i tillegg én bod i kjeller på ca. 16,5 m².

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger ifb. oppdeling av leilighet datert 27.12.2006. Det store soverommet er omgjort til ett mindre soverom og kontor/soverom, og tidligere soverom 2 er i dag benyttet som omkledningsrom. For øvrig samsvarer tegningen med dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 383 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles tomt for borettslaget som er opparbeidet med asfaltert og hellebelagt adkomstvei, sittebenk, sykkelparkering og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

*Mulighet å ta over leie av parkeringsplass i parkeringshus i nærheten. Ta kontakt med megler for mer info.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 1620,- for 2022. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over fire etasjer, samt kjeller og loftsetasje. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur- og trekonstruksjoner. Fasader utført i malt murpuss. Yttertak av saltaksform/valmtaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Ytterdør mot branntrapp med dørpumpe i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med karmer av tre i 3-lags glass fra 2002 og 2010. Se for øvrig boligrapport for tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen (gården). Det foreligge kun div. brev på våningshus fra 1874. Det ble utstedt ferdigattest i 2003 på rehabilitering og oppgradering m.m. av hele bygården, men denne ble tilbaketrukket i 2004, og henlagt uten ferdigattest i 2012. Henleggelsen betyr nødvendigvis ikke at tiltaket er utført eller at alle forhold i saken er ferdigbehandlet, men at initiative til videre saksbehandling ligger hos søker/tiltakshaver. Det foreligger ferdigattest på vinduer fra 2010 (noen vinduer er også fra 2002).

Denne leiligheten var opprinnelig en større leilighet, som ble omgjort til 2 mindre leiligheter i 2007. Det foreligger ferdigattest for oppdeling av bruksenhetene datert 26.02.2020. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 og 5-6 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med elektrisitet og vedfyring (peis i stue, samt på soverom).
Tilknyttet felles varmtvann.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for spesialområde/bevaring (boliger) etter bestemmelsene i S-3869 av 26.09.2001. Området rundt er regulert til boliger og spesialområde bevaring, fornyelsesområde/fellesrom/fellesområde/lek og opphold, vei, gatetun, forretning, kontor,  tomt for offentlig bygning m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig (orange liste).

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående reguleringssaker:
Reguleringssak Ullevålsveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate. Status: Motatt sak 26.02.2018. Se mer på saksnummer: 201802948 på plan- og bygg sine hjemmesider.

Pågående byggesaker:
- Wessels gate 14 - Utbygging av loft og fasadeendringer.  Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på saksnummer: 201800017 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Wessels gate 16 - Utvidelse av eksisterende brannalarmanlegg.   Status: Tillatelse gitt. Se mer på saksnummer: 202201532 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Pilestredet park 20 - Bruksendring av seksjon fra servering til menighetshus. Status: Tillatelse gitt. Se mer på saksnummer: 202001864 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Langes gate 9 - Bruksendring av loft til areal for underliggende to leiligheter, innsetting av takvinduer. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på saksnummer: 201900086 på plan- og bygg sine hjemmesider.
- Bidenkaps gate 3 - Bruksendring av næringslokale til bolig. Status: Søknad avslått. Se mer på saksnummer: 202201263 på plan- og bygg sine hjemmesider.

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
2013/958867-1/200  Hjemmel til eiendomsrett  06.11.2013 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:BORETTSLAGET WESSELS GATE 12  Org.nr: 912447219
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1873/916858-1/105  Erklæring/avtale  02.12.1873 
Bestemmelse om benyttelse
 
2002/50072-1/105  Erklæring/avtale  01.08.2002 
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune.
 
2008/944917-1/200  Kjøpekontrakt  21.11.2008 
Rettighetshaver:GUSTAV EIENDOM AS  Org.nr: 988920282
Avtalt kjøpesum kr. 4 000 000.
Gjelder fellesarealer på loft.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/1104786-1/200  Pantedokument  19.12.2013 
BELØP: NOK 16.333.356
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
 
2016/41902-1/200  Felles pantedok bor.innsk 15.01.2016 
BELØP: NOK 179.300
Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere, Jf. Brl § 2-1, 1 Ledd  
Lnr: 10079997
 
Grunndata
1873/900124-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  02.12.1873 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA ULLEVÅLSVN 9B - UTGÅTT
 
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-208/816/0/1-6
Rettigheter i eiendomsrett

1990/8327-1/105  Best. om adkomstrett  05.09.1990 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58 Snr:1-16  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:59 Snr:1-10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:375 Snr:1-9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:376  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:376 Snr:1-7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:462 Snr:1-18 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:463 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:814  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:818  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-208/375/0/1-9
Rettigheter i eiendomsrett

2003/80101-1/105  Erklæring/avtale  28.11.2003 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58 Snr:1-16 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:59 Snr:1 -10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:376 Snr:1-7 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:462 Snr:1 -6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:814  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:816 Snr:1 -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:818  
Bestemmelse om bruk av gårdsrom
Kan ikke slettes uten samtykke fra Direktøren for eiendoms-og byfornyelsesetaten
Bestemmelse om forbud mot parkering
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-208/59/0/1-10
Rettigheter i eiendomsrett

2003/80760-1/105  Erklæring/avtale  02.12.2003 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:375 Snr:1-9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:376 Snr:1-7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:462 Snr:1-4 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:463 Snr:1-6  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:814  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:816 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:818  
Bestemmelse om bruk av gårdsrom
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om plikt til å la kommunen opparbeide
gårdsrommet i samsvar med kommunenes minstekrav ved
utbedring av gårdsrom i boligkvartaler i indre by
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved
direktøren for Eiendoms- og byfornyelsesetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-208/818
Rettigheter i eiendomsrett

2003/83287-1/105  Erklæring/avtale  11.12.2003 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58 Snr:1 -16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:59 Snr:1-10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:375 Snr:1-9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:376 Snr:1-7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:462 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:463 Snr:1-6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:814  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:816 Snr:1 -4
Bruk av gårdsrom
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/direktøren for Eiendoms- og bygfornyelsesetaten
 
Rettigheter på 0301-208/376/0/1-7
Rettigheter i eiendomsrett

2003/79486-3/105  Erklæring/avtale  27.11.2003 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58 Snr:1-16  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:59 Snr:1-10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:375 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:462 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:463 Snr:1 -6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:814  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:816 Snr:1-4 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:818  
Bestemmelse om bruk av gårdsrom
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved
direktøren for Eiendoms- og byfornyelsesetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-208/463/0/1-6,13,14
Rettigheter i eiendomsrett

2004/3302-1/105  Erklæring/avtale  16.01.2004 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58 Snr:1-16  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:59 Snr:1-10 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:375 Snr:1-8 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:376 Snr:1-7 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:462 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:814  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:816 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:818  
Bruk av gårdsrom
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/dir. for Eiendoms- og byfornyelsesetaten
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-208/462/0/1-4,6-20
Rettigheter i eiendomsrett

2005/31136-1/105  Erklæring/avtale  19.05.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58 Snr:1-16 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:59 Snr:1-10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:375 Snr:1-9 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:376 Snr:1-7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:463 Snr:1-6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:814  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:816 Snr:1-4  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:818  
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune ved
direktøren for Eiendoms og byfornyelsesetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0301-208/816/0/1-6
Rettigheter i eiendomsrett

2007/997811-1/200  Erklæring/avtale  04.12.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:58 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:59 Snr:1-9  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:375 Snr:1-9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:376 Snr:1-7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:462 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:463 Snr:1 -6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:814  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:818  
Gårdsromserklæring
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/direktøren for Eiendoms- og byfornyelsesetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Wessels gate 12 består av totalt 14 boenheter som er fordelt i 1 bygning. Borettslaget er registrert i foretaksregisteret med org. nr. 912 447 219 og ligger i Oslo kommune.

Agio forvaltning AS er forretningsfører. Borettslagets revisor har vært Alfa Revisjon AS.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 89121974

Regnskap

Regnskapet for 2021 viser et overskudd på kr. 6 494 225,-. Styret anbefaler at hele overskuddet settes til annen egenkapital og øker således lagets egenkapital. Styret bekrefter at årsregnskapet gir ett rettvisende bilde av stilling og resultat.

Disponible midler utgjorde kr 216 862,- per 31.12.2021. Se for øvrig regnskap som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andel. Andelene skal være på kroner 5 000.

En andelseier har rett til å overdra sin andel, men erververen må godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget.

Se for øvrig vedtektene for bestemmelser om andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, utleie m.m.
Det foreligger ikke husordensregler.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Iht. årsmøte 2021:
Fremlagt forslag om at styret forfølger og gjennomfører bygging av balkonger av maksimalt 120 cm dybde der det lar seg gjennomføre inn mot bakgård i 2., 3. og 4. etasje. Kostnader relatert til bygging dekkes av andelseiere som får bygd balkong. Eventuelle kostnader i forkant av eventuell godkjenning fra kommunen dekkes av de andelseiere i 2., 3. og 4. etasje som har vindu mot bakgård. Godkjenningen har en varighet på 3 år. Vedtaket ble godkjent. Eventuelle kostnader må dekkes av ny eier. Arbeider forutsetter godkjenning fra bygningsmyndighetene. Arbeider forutsetter godkjenning fra bygningsmyndighetene. Iht. selger har balkongprosjektet har stoppet opp noe opp pga. manglende oppfølging.

Iht. årsmøte 2022:
Utvendig vedlikehold av piper - innmeldt av andelshaver: Ved visuell inspeksjon fra balkonger i 5 etg. er det synlig avflassing av mur (kledning) på piper. Vedlikehold er nødvendig for å unngå inntrenging av vann som vil trekke ned i taket, samt videre nedover i pipeløpet. Dette vil på sikt forårsake vannskader i bygget. Styret får mandat av generalforsamlingen til å få faglig vurdering om vedlikeholdsbehovet stemmer, samt iverksette eventuelt vedlikehold i henhold til faglig vurdering.

Rettferdiggjørelse av fellesutgifter til varmtvann for loftsleiligheter - innmeldt av andelshaver: Samtlige leiligheter i 1.- 4.etg i borettslaget har varmtvann inkludert i fellesutgiftene. Loftsleiligheter er ikke koblet til felles varmtvannsystem, da borettslaget selv har solgt leilighetene til utbyggelse uten å koble de til felles varmtvann. Salget av loftet ga betydelig inntekt til borettslaget. Loftsleiligheter har egen varmtvannsbereder i leiligheten, som er koblet på andelseierens egen AMS-måler. At loftsleilighetene ikke kan benytte seg av sentralt varmtvann skal hensyntas i beregning av fellesutgifter. Det er ikke riktig at andelseiere skal ha løpende kostnader knyttet til sentralt varmtvann, samt for oppvarming av egen varmtvannsbereder. Kostnader er betydelige med dagens (mars. 2022) drastisk økte strømpriser. Undertegnede har vært i dialog med Agio forvaltning, som kan informere om at andelseiere som ikke er koblet til varmtvann, ikke skal betale for varmtvann. Denne saken bør derfor undersøkes av styret og eventuelle fagfolk for å få klarhet i om fellesutgifter er kalkulert riktig. Merk derfor at saken ikke kan behandles ved avstemning i Generalforsamling, da saken er et spørsmål om rettigheter. Saken meldes likevel inn til Generalforsamling, etter beskjed om dette fra styreleder. Styrets innstilling til vedtak: At en omfordeling av felleskostnadene ikke utredes da fordelingen ble satt som en totalpakke når utbygger kjøpte loftet av borettslaget. Borettslaget fikk da en lavere pris enn man kunne fått hvis felleskostnadene til andelene var lavere. Det blir da feil at andelseier får en ekstraordinær gevinst ved salg av leiligheten og lavere felleskostnader for sin leilighet på bekostning av øvrige andelseiere som må betale økte felleskostnader og ble frarøvet potensiell gevinst fra å selge ut loftet med lavere felleskostnad til utbygger. Styret får mandat av generalforsamlingen til å utrede saken.

Støy fra ventilasjonssystem i Wessels gate 14 - innmeldt av andelshaver: Borettslaget Wessels gate 14 har installert/startet en viftemotor for ventilasjon som overskrider lovens grense for utvendig støy. Det er gjort uformelle støymålinger med telefon i bakgården, som trolig beviser at vifter overskriver lovlig støynivå. Støyet kan trolig også høres i leiligheter med vindu åpent mot bakgården i Wessels gate 12. Det vil være til større sjenanse dersom det i fremtiden bygges ut balkonger. Styret får enstemmig støtte fra generalforsamlingen til å ta opp saken om støyreduserende tiltak med Wessels gate 14.

- Sak til orientering: Det vil bli hentet inn tilbud på utvendig vask av vinduene.
- Sak til orientering: Det vil bli kalt inn til felles dugnad i løpet av våren. Styret vil sende ut informasjon om dette.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling med årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen. Dersom ordensreglene har forbud mot eller vilkår for dyrehold, skal styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Det foreligger ikke noen husordensregler i boettslaget.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Vannrør av typen rør-i-rør system og kobber. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert på bad. Hovedstoppekran plassert på bad. Stakeluke er plassert i felles kjeller. Naturlig oppdriftsventilasjon. Tilknyttet felles varmtvann.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Leiligheten har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har brannvarslere og brannslukkingsapparat.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Wessels gate 12, 0165, Oslo, Gnr. 208 bnr. 814, andelsnr. 14 i Borettslaget wessels gate 12 med orgnr. 912447219 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

17-22-0151

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.