#Gamlebyen

Flott, lys og romslig 2-roms med solrik markterrasse på 15 m² | Gjennomgående | Heis | IN-ordning | Sentralt og rolig

Ekebergveien 3C , 0192 Oslo

VISNINGER

30. november onsdag kl. 16:30-17:15

1. desember torsdag kl. 16:00-16:45

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sandra Winger
Sandra Winger Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

65%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig mellom 60-120 kvm

61%

av boligene er nyere enn 20 år

14%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 38 m²
Bruksareal 38 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 2007
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 104
Energimerking C
FINN.no 282141881
Sist endret 29.11.2022 12:17
Prisantydning 3 250 000,-
Totalpris 4 189 009,-
Fellesutgifter 5 871,-

Beregnet totalkostnad

3 250 000,- (Prisantydning) 931 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 181 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 189 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Dette er en flott, lys og romslig 2-roms med en fantastisk markterrasse på 15 m²! Leiligheten har en arealeffektiv og gjennomgående planløsning og store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys, noe som skaper en god romfølelse og atmosfære.

Her bor du i ett attraktivt og rolig område i Gamlebyen, samtidig som det er kort vei til sentrums yrende liv.
 
- Praktisk stue og åpen kjøkkenløsning
- Stor og flott markterrasse med gode solforhold på sommerstid
- Stort soverom med plass til dobbeltseng
- Tidløst bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin
- Bygg fra 2007 med heis
- IN-ordning: Ved nedbetaling av andel fellesgjeld vil mnd felleskostn reduseres til ca kr 2.157,-
- Garasjeanlegg med mulighet for å leie/kjøpe plass
- Kjellerbod på 5,6 m²
- Veldrevet borettslag
- Hyggelige fellesområder
- Ingen forkjøpsrett

Entré

Innbydende entré som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Godt med oppbevaringsplass i garderobeskap, samt god plass til ønskede oppbevaringsløsninger for å henge opp yttertøy og sette fra seg sko. Dørcallinganlegg med åpner.

Stue

Lys og romslig stue som er enkel å møblere. Vindusflatene strekker seg fra gulv til himling og slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette kombinert med den praktiske planløsningen gir en god atmosfære. Du har en plass til både sofagruppe og TV med tilhørende møblement.

Kjøkken

Fin, åpen kjøkkenløsning fra 2007 mot stue med praktisk kjøkkenøy. Her er det godt med skap- og benkeplass. Kjøkkenet består av laminert benkeplate, overskapsbelysning og stikkontakter, samt nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn med keramisk platetopp og kjøleskap med frysedel. Integrert ventilator med avtrekkskanal tilknyttet ventilasjonsanlegg.

Bad

Flott, flislagt baderom fra 2007 med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Badet består av veggmontert innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur, speilskap over servant med belysning, stikkontakt på vegg, gulvstående toalett, samt dusjnisje med glassdører og ett-greps armatur. Mekanisk avtrekksventil plassert i himling.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en herlig vestvendt markterrasse på ca. 15 kvm med fint og frodig utsyn til fellesarealer. Solen har du fra ca. kl. 10.00 til ca. 18.00 på sommerstid. Gode møbleringsmuligheter for sittegrupper, grill og annet ønskelig møblement.

Soverom

Romslig soverom med malte flater i tidsriktige farger. Soverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Her er det satt inn et stort garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter.

Overflater

Gulv: Parkett, samt fliser på bad.
Vegger: Malte glatte flater, samt fliser på bad.
Tak: Malt betong samt malte glatte flater i entré

Beliggenhet

Ved foten av Ekebergskrenten ligger "Nye Gamlebyen", et meget attraktivt og idyllisk boligområde med en fin kombinasjon av nybygg og historiske bygg. Eiendommen har en svært sentral beliggenhet med nærhet til skoler, dagligvare, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i Oslo sentrum. Matbutikk ligger rett ved boligen, samt pizza-takeaway.

Området er i sterk utvikling og ansees for å være et av de mest attraktive stedene å bo i Gamle Oslo. Det er gåavstand til den nye Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og musikk. Nye Deichmanske hovedbibliotek ligger like ved Operaen og er en moderne møteplass for utveksling av kunnskap.

Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten. Området har mange spennende tilbud, som f.eks. folkerike Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, Olympen m.m.

Leiligheten ligger tilbaketrukket til i stille gate, med en rekke turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Middelalderparken vil bli gjort dobbelt så stor og skal gå fra bebyggelsen i Gamlebyen og helt ned til vannspeilet i Sørenga, når Follobanen er ferdig bygget i slutten av 2022. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier.

Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken m.m. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. anerkjent skulpturpark, dyregård, rideskole og minigolf.

For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte Sats sentre samt treningssenter i Kværnerbyen. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg.

Det er gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv, koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk.

Felleskostnader

5 871 pr. mnd. A-konto varmtvann, kabel-tv/bredbånd, vaktmestertjeneste, vakthold, trappevask, nedbetaling av andel gjeld, drift, felles forsikring, kom. avg. m.m. Felleskostn 1734,- Bredbånd 150,- Kabel-tv 327,- Kapitalkost. lån2, 213,- Kapitalkost. lån1, 3447,-

Ved nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning) vil månedlige felleskostnader reduseres til kr. 2.157,-.

Punkt for felleskostnader øker med 20% og punkt for TV/Bredbånd øker med 3% fra 1.1.23. Dette vil tilsvare en økning på månedlige felleskostnader på ca. 362 kr.

Løpende kostnader

Alarm, eiendomsskatt og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

931 000

Andel formue

3 658

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har to lån:

Lån 1:
Lånenr: HABA01-83987149720
Type: A
Restsaldo: 34.163.821,-
Andel av fellesgjeld: 899.979,-
Kapitalkostnader: 3.159,-
Restløpetid: 33 år 7 mnd
Term pr. år: 12
Rente pr. 29.06.22 Flyt, 3,65%
Restsaldo: 906.054,-
Kapitalkostnad: 3.904,-

Lån 2:
Lånenr: HABA02-83987149712
Type: A
Restsaldo: 1.553.452,-
Andel av fellesgjeld: 24.212,-
Kapitalkostnader: 196,-
Restløpetid: 11 år og 4 mnd 
Term pr. år: 12
Rente pr. 29.06.22 Flyt, 3,65%
Restsaldo: 24.790,-
Kapitalkostnad: 223,-

Selskapet har avtale om IN ordning. Ønsker kjøper å nedbetale hele eller deler av sin andel fellesgjeld, så bes denne ta kontakt med selskapets rådgiver for informasjon. For selskap med IN-ordning gjør vi oppmerksom på at kapitalkostnader (renter/avdrag) vil være spesifisert på fakturaen for felleskostnader. Kapitalkostnader endres ved renteendring og endringen kommer da som tillegg evt fratrekk på fakturaen påfølgende måneder.

Ved nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning) vil månedlige felleskostnader reduseres med kr. 3.660,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Ved nedbetaling av begge lån vil felleskostnadene synke til ca kr. 2.157,-.

Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget.

Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30. mai og 30. november på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS Eiendomsforvaltning minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Vårt borettslag er medlem i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 881 067 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 171 839 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad: Overflater gulv, samt membran, tettesjikt og overgang til sluk.
Øvrige rom: Overflater gulv.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Changed the shower head, added a speilskap.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- There is documentation from when the building was delivered in 2007.

2.3 Er arbeidet byggemeldt?
- There is a file with all construction standards and equipment from 2007.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- There is car charging options in the garage with places to rent.

Tilleggskommentar:
Some wear and tear visible on the terrasse.

Boligens areal

Primærrom: 38 kvm, Bruksareal: 38 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Borettslaget har garasjeplasser i eget garasjeanlegg i underetasjen som kan leies/kjøpes ved ledighet. Det er plasser med billader også.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 1620,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5.etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og tolags glass fra byggår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 07.01.2008 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann for bygningen.

Boligselskapet har avtale med Techem om leveranse av energiservicetjenester. Dette innebærer måling og avlesing av strøm, varme og vannforbruk m.m. i den enkelte boenhet. OBOS og Techem har inngått avtale om innkreving av energikostnader. OBOS fakturerer den enkelte beboer a konto på vegne av boligselskapet sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Energikostnadene er en del av de totale felleskostnadene til beboer.

Akontobeløpet er fastsatt av styret i samarbeid med Techem, etter en teoretisk beregning av energiforbruket for den enkelte boenhet.Techem avregner faktisk energiforbruk mot innkrevd akontobeløp. Beløpet beboeren har til gode eller er skyldig, vil bli avregnet på giroene for felleskostnader. I Techem sin beboer App kan beboerne selv hente ut avregningsvedlegg med detaljert informasjon. I Appen vil også tidligere avregningsvedlegg være tilgjengelige. Det er styret i boligselskapet som sørger for at eierne får tilgang til Appen.

Energiforbruk

Selger informerer om et strømforbruk hittil i år på ca. 2,200 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger S-4079. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående plansaker:
Ekebergveien 1 B med flere - Detaljregulering - Oppføring av Nye Kirkens Hus. Forslagsstiller foreslår å omregulere Ekebergveien 1b m.fl. fra privat institusjon til kontor og privat tjenesteyting, hensynssone bevaring og båndleggingssone etter lov om kulturminner. Status: Mottatt sak/Sendt Byrådsavd. Se saksnr: 201902191.

Konows gate 5 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger. Attivio bolig Konows gate AS foreslår å omregulere Konows gate 5 fra bolig, industri og kontor til bolig, forretning, bevertning og kontor. Status: Planforslag mottatt/utarbeidet/Sendt Byrådsavd. Se saksnr: 201806906.

Pågående byggesaker:
Saksnummer: 202204134. Alnagata 7 - Bruksendring og utvidelse av leilighet på loft
Saksnummer: 202204136. Alnagata 7 - Oppføring av ny bakgårdsbebyggelse
Saksnummer: 202207281. Alnafetgata 1 A - Rehabilitering av skorstein
Saksnummer: 202205918. Alnafetgata 1 C - Rehabilitering av skorsteiner
Saksnummer: 202212711. Alnagata 11 - Utskifting av to heiser

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1902/910709-2/105  Bestemmelse om veg 04.11.1902 
Overført fra: 0301-233/230

1907/900318-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 17.10.1907 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
 
1907/900319-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 17.10.1907 
Overført fra: 0301-233/230

1918/912597-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 08.10.1918 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1918/912598-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 08.10.1918 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-233/106

1918/912602-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 08.10.1918 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-233/230

1945/302586-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 24.05.1945
Overført fra: 0301-233/106

1975/507068-1/105  Erklæring/avtale 16.04.1975
Bestemmelse om bruksendring
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1977/510128-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 07.06.1977
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

2005/87160-2/105 Bestemmelse iflg. skjøte 16.12.2005
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-233/523
Gjelder denne registerenheten med flere

2014/417565-1/200 ** Prioritetsbestemmelse 23.05.2014
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2014/141594-1/200
 
2014/417565-2/200 ** Prioritetsbestemmelse 23.05.2014
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2014/141627-1/200
 
2015/912465-1/200 Bestemmelse om bebyggelse 05.10.2015
Gjelder avfallsbrønner
Midlertidig dispensasjon fra vegloven
Vedtak av visse vilkår vedrørende utskillelse/bebyggelse av denne matrikkelenhet
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune
 
Grunndata

1902/900230-2/105 Registrering av grunn 04.11.1902
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:230
 
2006/13561-1/105 Sammenslåing 23.02.2006 
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:106
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:230
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:523

Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 0301-233/524
Rettigheter i eiendomsrett

2005/68823-2/105 Erklæring/avtale 14.10.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:104  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:106  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:107  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:230  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:523  

Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Klosterhagen Borettslag består av 51 andelsleiligheter og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse Ekebergveien 3 A-J.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Klosterhagen Borettslag har ingen ansatte.

Forkjøpsrett

Nei.
Ja/ Nei

Forsikring

Storebrand Bank Polisenummer: 5845423

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 3 322 476. Dette er i samsvar med budsjett.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 2 210 487. Dette er om lag som budsjettert.

Resultat:
Årets resultat på kr 2 202 602 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN):
I løpet av 2021 ble det innbetalt kr 1 678 791 på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld. Årsresultat etter korrigering for IN-innbetalinger er kr 523 811.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering

2020-2021: Maling av oppganger og nytt gulvbelegg, listverk. Utskiftning utelamper.
Oppgradering av system for kameraovervåkning.
2019: Utskiftning av garasjeport. Nye dører ut mot bakgård.
2018: Etablering elbil-lading i garasje
2015: Etablering av avfallsbrønner
2014: Rehabilitering av garasje
2013: Installasjon av individuelle varmtvannsmålere i alle leiligheter
2011: Montert måler av el-forbruk på 3 varmtvann. Skifte av 2 (av 3) vifter på tak.
2010: Montering av trygghetskameraer
2010: Videoporttelefon montert

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hylle under TV, TV oppheng, taklamper, samt vegghengt hylle i gang.

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Vaskemaskin, samt knagger i gang.

Kjøkkenøyen skal kjøpes utenom om ønskelig.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 47 71 58 48 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ekebergveien 3C, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 104, andelsnr. 34 i Klosterhagen Borettslag med orgnr. 990930775 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

17-22-0247

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.