SKARPSNO/FROGNER

Lys, delikat 3-roms hjørneleilighet | Pusset opp 2019 | Balkong | Mulighet for p-leie* | Vv/fyring & TV/internett inkl.

Bygdøy allé 88 , 0273 Oslo

VISNINGER

26. mars søndag kl. 12:30-13:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kjerstin Falkum
Kjerstin Falkum Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

72%

av eiendommene har pris over 5 mill

39%

har bolig mellom 60-120 kvm

89%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 60 m²
Bruksareal 60 m²
Tomt 919 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1938
Gårdsnummer 212
Bruksnummer 72
Energimerking G
FINN.no 295208393
Sist endret 20.03.2023 09:17
Prisantydning 6 190 000,-
Totalpris 6 632 034,-
Fellesutgifter 4 120,-

Beregnet totalkostnad

6 190 000,- (Prisantydning) 271 495,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 461 495,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 161 520,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 461 495,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 170 539,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 632 034,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Bygdøy allé 88 - en lys og delikat 3-roms hjørneleilighet i et hyggelig og attraktivt boligområde. Her bor man med umiddelbar nærhet til en rekke servicetilbud og forretninger, samtidig som det er kort vei til flere flotte turområder. Leiligheten holder en gjennomgående høy standard med gode materialvalg og gjennomtenkte løsninger. Luftig romløsning med store vindusflater mot hyggelige omgivelser.

- Pusset opp i sin helhet i 2019
- 1-stavs eikeparkett
- Delikate og tidsriktige farge- og materialvalg
- Balkong på ca. 3,7 m²
- Gode lysforhold
- Mulighet for parkeringsleie ved ledighet
- To boder
- Felles trimrom og sykkelbod
- Varmtvann og fyring inkl.
- TV/internett inkl.
- Flytt rett inn!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3.etasje, og består av entré, stue/kjøkken, to soverom, bad og toalettrom. Utgang fra soverom til balkong på ca. 3,7 m².

Leiligheten disponerer i tillegg to boder oppmålt til ca. 2 m².

Entré

Velkommen inn! Delikat, innbydende entré/gang som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Lysmalte vegger og keramiske fliser på gulv. Her er det god plass til oppheng for yttertøy, skohyller e.l. Dørcallinganlegg med kamera og portåpner. Adkomst via felles trappegang.

Stue

Lys og fin stue i åpen løsning mot kjøkkenet. Den åpne løsningen sikrer en god utnyttelse av arealet og skaper et hyggelig og sosialt oppholdsrom. Her er det gode møbleringsmuligheter, med god plass til sofagruppe med tilhørende møblement, TV-benk, spisebord e.l. Stuen har rause vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og skaper en hyggelig atmosfære. Kombinert med god takhøyde, oppleves leiligheten som høyt og fritt beliggende.

Kjøkken

Leiligheten har et delikat og flott kjøkken, som er designet og innredet med tanke på funksjonalitet. Stilren og moderne kjøkkeninnredning fra 2019 med slette, håndtaksløse fronter og flislagt backsplash. Benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur, alt i samme mørke farge for et eksklusivt uttrykk. Integrerte hvitevarer som stekeovn, nedfelt platetopp, oppvaskmaskin, vinskap, kaffemaskin og kjøleskap med frysedel. Ventilator tilkoblet avtrekk. Praktisk og arealeffektiv innredning med gode løsninger og godt med skap- og benkeplass.

Bad

Delikat, flislagt baderom, oppgradert i 2019. Varme i gulv. Vegghengt servantinnredning med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur og speil på vegg. Dusjhjørne med nedsenket gulv med hexagon mosaikkfliser og innfellbare glassdører, samt regnfallsdusj med tilkoblet hånddusj. Plass og opplegg for vaskemaskin. Vaskemaskin kan medfølge om ønskelig.

Toalettrom

Lekkert, separat toalettrom med varme i gulv. Vegghengt servantinnredning med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur og speil på vegg. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Det er montert lekkasjestopper for toalett.

Balkong

Fra hovedsoverom er det utgang til hyggelig balkong oppmålt til ca. 3,7 m². Her er det åpen og flott utsikt over nærområdet. Plass til bord og stoler, beplantning, grill m.m.

Soverom

Leiligheten har to fine soverom. Hovedsoverom av god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord og annen møblering. Innredet med stor, plassbygget skyvedørsgarderobe med speilfronter, som gir godt med oppbevaringsmuligheter. Fra hovedsoverom er det utgang til hyggelig balkong på ca. 3,7 m².

Soverom 2 med plass til seng, skrivepult, kommode e.l. Egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller kontor - alt etter ønske og behov!

Overflater

Gulv: Gulvflater belagt med parkettbord samt fliser i entré og på bad/toalettrom.
Vegger: Vegger i malte flater.
Himling: Himlinger i malte flater samt nedsenket himling med downlights i stue/kjøkken, soverom 2 og entré. Takhøyder er på tilfeldige plasser oppmålt til ca. 2,68m i stue/kjøkken, 2,67m i soverom 1, 2,61m i soverom 2, 2,60m i entré, 2,54m i bad, 2,51m i toalettrom.

Beliggenhet

Frittliggende funkisgård med meget sentral og attraktiv beliggenhet ved Olav Kyrres plass på Skarpsno/Frogner. Bygdøy allé er en gate med lange tradisjoner, og er et unikum for mange på Frogner med sitt rike tilbud av hyggelige kafeer og spisesteder, samt eksklusive spesial- og delikatesseforretninger.

Fra eiendommen er det kun få minutters gange til Skøyenområdets "eget sentrum" - Karenslyst allé. Her finnes et meget bredt utvalg av restauranter, forretninger og øvrige servicetilbud. På området ligger både Kiwi, Meny og Coop Mega, i tillegg til at du finner populære Maschmanns matmarked som byr på de beste råvarene, samt hyggelige ansatte med en ekstra lidenskap for matkultur. Det er også flere møbel- og klesbutikker, samt kafeer og bakerier. SATS og EVO treningssenter finner du også her. Fra boligen er det også nærhet til noen av hovedstadens mest populære handlegater med f.eks. Bogstadveien eller Karl Johan.

Av turfasiliteter nevnes nærheten til Frognerelva, som med sin hyggelige gangvei langs elven, fører opp til Frognerparken. Sistnevnte inneholder bl.a. skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Skøyenparken, som ligger som en forlengelse av Frognerparken, byr også på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i grønne omgivelser. I tillegg til ovennevnte turområder er det for øvrig også kun få minutters gange ned til Frognerkilen/Frognerstranda, og det finnes flere turstier som går langs sjøen ved idylliske Bygdøy som tilbyr hyggelige turstier og bademuligheter. Vestkanttorget på Frogner har hver lørdag et torg med basarer og yrende liv.

Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med nærmeste bussholdeplass, Olav Kyrres plass, et par minutters gange fra leiligheten. Herfra går busslinjene 20, 30 og 31. Nattbuss i helgene. Kun et par minutters gange også til nærmeste trikkeholdeplass, Nobels gate, hvor trikkelinje 13 går. For øvrig kort gangavstand til Skøyen med ytterligere tilbud av kollektivtrafikk (tog m.m.).

Felleskostnader

4 120 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, fyring, tv/internett, kommunale avgifter, betjening fellesgjeld, felles forsikring, forretningsførsel m.m. Herav: Felleskostnader 2.021,- Lån/Renter 1.605,- Kabel-tv 494,-

Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 4.823,-.

Styret vil på ordinært årsmøte for sameiet (april 2023) be om vedtak på ekstraordinær innbetaling for juli 2023, tilsvarende 1 månedlig husleie.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen, og vil variere over tid i forhold til sameiets faktsike kostnader. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

271 495 per. 22.02.2023.

Andel formue

6 684 per 31.12.2022.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr.: HANBA1-83977183394
Type: Annuitet
Restsaldo: 3.770.347,-
Restløpetid: 18 år 3 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 6,25%

Det gjøres oppmerksom på at det kan være mottatt varsel om renteendring som ikke er iverksatt pr. dags dato.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatt for 2023 utgjør kr. 1.099,- pr. år.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 559 420 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 613 911 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
- Bad - Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Bad - Vannrør: Plugget vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes. Til informasjon: Det er ikke kursoversikt for rør-i-rør-system i fordelerskapet. Kursoversikt anbefales etablert.
- Bad - Overflater vegger: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag samt misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Forholdet bør utbedres.
- Bad - Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca.18 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Bad - Avløpsrør (ink. sluk): Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.
- Kjøkken - Vannrør: Vannrør for rør-i-rør system under kjøkkeninnredning er ikke tilstrekkelig festet samt automatisk lekkasjestopper er ikke tilkoblet. Forholdet bør utbedres.
- Toalettrom (ikke våtrom) - Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Toalettrom (ikke våtrom) - Vannrør: Plugget vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes.
- Øvrige rom - Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Det vurderes at det er mangelfull tilluftsventiler .Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres.
- Innerdører: Dørbladet til innerdør ved soverom har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Vannbåren varme: Radiatorer og røropplegg til disse er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Vinduer: Vinduer fra 1992 er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.
- Dører: Tofløyet balkongdør er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Balkongdør og entrédør har behov for justering.
- Balkonger, terrasser, veranda etc - Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Rekkverket har horisintale åpninger større enn 5 cm. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU:
- Bad - Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Stakeluke: Stakeluke er ikke lokalisert. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Annet: Hennviser til punkt nr: 9 i egenerklæringsskjema. Forholdet er ikke videre undersøkt.

Se for øvrig tilstandsrapport vedlagt i prospekt.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun faglært. Firma: Alle Tiders Rorleggerbedrift AS / 3B - Flislegger AS. Nytt rør i rør system / ny membran gulv & vegger / ny varmekabel / nye fliser. Årstall: 2019.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja. Firma: 3B ] Flislegger AS / Takmesteren AS. Ny våtromsmembran lagt 2019.
- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Svar: Ja. Det ble gjort reparasjon på rør i det ene bodområdet for 2-3 år siden.
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Svar: Ja. Undertegnede har observert et par sølvkre på bad (1-2 sølvkre pr år ca.)
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Svar: Ja. Uvisst om det var skjeggkre eller sølvkre, men undertegnede har observert ett kre én gang i bolig og ett kre én gang i den ene boden på 3,5 år.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun faglært. Firma: Meyer-Mørch. Omfattende reabilitering av fasade utført vår/sommer 2021.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun faglært. Firma: Fram Elektro AS. Nytt el-anlegg 2019.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Svar: Ja. Samsvarserklæring medfølger leiligheten.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Svar: Ja. Felleskostnader har økt litt det siste året som følge av høye strømpriser og renter. Dette medfører også en ekstraordinær innbetaling (1 mnd felleskostnad) i juli 23. Følgende planlegges på sikt (medfører nødvendigvis ikke økte felleskostnader): Rehabilitering av soilrør fra alle bad og kjøkken. Utbedring av trapp mot hage. Nye postkassestativ.
- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Svar: Ja. Tilbake i tid har det vært observert rotter i nabolag/bakgård.
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)? Svar: Ja. Uvisst om det var skjeggkre eller sølvkre, men undertegnede har observert ett kre én gang i den ene boden på 3,5 år.
- Tilleggskommentar: Til orientering er det ikke parkett under radioatorskjulere i stuen.

Selger opplyser i tillegg om at termostat i fastmontert vinskap og waterguard er ute av drift.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, to soverom, bad og toalettrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 919 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles tomt opparbeidet med blant annet asfaltert adkomst, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

*Sameiet har totalt 4 biloppstillingsplasser i bakgården, som tildeles etter ansiennitet. Kostnad kr. 375,-/mnd.
For øyeblikket er de 4 parkeringsplassene i bruk, men det er ingen venteliste utover dette.

For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer samt underetasje. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utvendige fasader i pussede/malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/ membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 1992. Ett vindu i stue med to-lags glass fra 2006. Tofløyet balkongdør med to-lags glass fra 1992.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt, men sameiets styre skal underrettes om alle leieforhold, ref. vedtektenes punkt 2.2.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet felles varmesentral.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 3 900 kWh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, S-3330. Reguleringsbestemmelser og reguleringskart ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående byggesaker:
- Drammensveien 110 - Etablering av takterrasse. Mottatt sak: 05.10.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202015691. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202015691
- Bygdøy allé 103 - Etablering av takterrasse. Mottatt sak: 15.12.2021. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202119596. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202119596
- Heia 46 - Oppføring av trappehus med overbygg og forlengelse av trapp. Mottatt sak: 13.05.2022. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202207407. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202207407
- Heia 48 - Bruksendring av underetasje til hoveddel. Mottatt sak: 16.02.2023. Status: Mottatt søknad. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202302526. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202302526
- Olav Kyrres plass 1 - Utbedring, ombygging og utskifting av grensemur og gjerder med port. Mottatt sak: 08.03.2021. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202104090. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202104090
- Drammensveien 104 J - Riving av garasje og oppføring av garasje. Mottatt sak: 23.02.2022. Status: Rammetillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202203052. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202203052
- Drammensveien 104 H - Utsparing i bærevegg. Mottatt sak: 15.11.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202216792. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202216792
- Magnus Barfots gate 7 - Utskifting av balkonger. Mottatt sak: 23.08.2022. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202212143. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202212143
- Magnus Barfots gate 7 - Bruksendring og utbygging av loft, tilbygg med heis. Mottatt sak: 26.02.2016. Status: Endret tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 201602876. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201602876
- Magnus Barfots gate 8 - Bruks- og fasadeendring på loftet. Mottatt sak: 01.06.20018. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 201807890. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201807890
- Heia 2 - Påbygg. Mottatt sak: 12.05.2022. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202207350. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202207350
- Drammensveien 114 - Boring av energibrønn. Mottatt sak: 12.06.2020. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202009495. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202009495
- Drammensveien 113 - Etablering av brønnpark. Mottatt sak: 02.07.2019. Status: Tillatelse gitt. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 201910655. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201910655

Pågående plansaker:
- Skøyen - Områderegulering. Mottatt sak: 24.04.2017. Status: Planforslag. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 201414412. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201414412
- Drammensveien 110 med flere - Midlertidig forbud mot tiltak. Mottatt sak: 17.02.2021. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202102822. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202102822
- Frognerbekken, Solheimgata, Kristinelundveien med flere - Midlertidig forbud mot tiltak. Mottatt sak: 31.03.2022. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 202206218. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202206218
- Drammensveien 118 - Detaljregulering. Mottatt sak: 20.05.2010. Status: Planforslag. Se mer på plan- og bygningsetatens sider, saksnr.: 201005792. Link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201005792

For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygningsetatens sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1925/993576-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
26.09.1925 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-212/72
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1937/305305-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
30.11.1937 
Overført fra: 0301-212/72
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1937/305306-1/105  Erklæring/avtale  
30.11.1937 
Bestemmelse om septiktank m.v.
Overført fra: 0301-212/72
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1937/305309-1/105  Erklæring/avtale  
30.11.1937 
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-212/72
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1938/300749-1/105  Best. om adkomstrett  
10.02.1938 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-212/72
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1976/504945-3/105  Erklæring/avtale  
09.03.1976 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 10,000
MED PRIORITET
ETTER 75% AV FØRSTE TINGLYSTE OVERDRAGELSESSUM
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2019/894879-1/200  Pantedokument  
05.08.2019 21:00 
BELØP: NOK 4.335.000
Panthaver:KLP BANKEN AS  
Org.nr: 993821837
 
Grunndata
1976/504945-2/105  Seksjonering  
09.03.1976 
opprettet seksjoner:
snr: 9
formål: Bolig
sameiebrøk: 72/1000
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 10 SEKSJONER
 
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Bygdøy Alle 88, Orgnr: 986304223

- Egen hjemmeside: https://vibbo.no/bygdoy-alle-88/om
- Styret kan kontaktes på e-post: bygdoy-alle-88@styrerommet.no
- Sameiet består av 10 seksjoner.
- Felles trimrom.
- Stor, felles sykkelbod.

Sameiet har inngått en ny og kraftig forbedret avtale for tv/internett med Telia. Til en pris på kr 494,-/leilighet/mnd får beboerne valgfritt a) TeliaPlay (inkl mange tv kanaler og TV2Play) +100 Mbs internett eller b) 250 Mbs internett (uten tv).

Det kan forekomme at seksjonseiere må bidra til gressklipping og trappevask, men det foreligger ingen skriftlig avtale rundt dette.

Det presiseres at OBOS kun er regnskapsfører for boligselskapet, og avtalen omfatter utelukkende regnskapsførsel og innkreving.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 54583923

Regnskap

Sameiet hadde i 2020 et driftsresultat på kr -2 349 576 før finanskostnader (kr 116 374) og fikk et negativt årsresultat på kr - 2 461 269. Styret foreslår det disponert mot egenkapitalen, noe som gir en negativ egenkapital på kr - 3 803 139. Sameiets arbeidskapital pr 31.12 2021 var kr 13 560 (bank), og langsiktig gjeld var kr 3 747 059.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Planlagt vedlikehold:
- Rehabilitering av soilrør fra alle bad og kjøkken - innen 3-5 år. Anslått kostand: 300-500k NOK.
- Utbedring av trapp mot hage - innen 5-10 år. Anslått kostand: 100-200k NOK.
- Nye postkassestativ - utføres når økonomien tillater det. Anslått kostand: 30-50k NOK.

Større vedlikeholds- og utbedringsprosjekter tas ikke med i budsjett for 2023, men styret vil på Ordinært Årsmøte for Sameiet (april 2023) be om vedtak på ekstraordinær innbetaling for juli 2023 for å bygge opp kontant- og vedlikeholdsbuffer med minimum 50k NOK/år for 2023, 2024 og 2025.

Vårdugnad
Dato for vårdugnad er satt til onsdag 27. april kl. 17-19. Vårdugnaden innebærer feiing av bakgård og foran inngangsparti, samt klippe hekk, vaske hagemøbler og felles dører, samt div forefallende vedlikehold. Forslag om å male gulvet i korridor til utgang bakgård (tilsvarende som det nå er gjort i trimrom og korridorer til boder).

Fasaderehabilitering
Det ble gjennomført en meget omfattende fasaderehabilitering i 2021. Total fasaderehabilitering ble ferdigstilt høsten 2021, inkl. maling av alle utvendige dører og vinduer. Tiltaket ble i det vesentlige finansiert ved utvidelse av eksisterende lån. For detaljer vises det til Sluttrapporten som ble sendt ut til alle sameiere. Det alt vesentlige av oppfølgingen av arbeid og fremdrift overfor leverandør ble ivaretatt av Morten Løvstad.

Trimrom
Den tidligere "dekkboden" ble i begynnelsen av 2021 rehabilitert og omgjort til et treningsrom med tredemølle og romaskin. Morten Løvstad var initiativtaker og stod for det alt vesentlige av arbeid og gjennomføring.

Søppelskap
Det ble anskaffet låsbare søppelskap til avfallscontainerne. Dette løste både problemet med tilgrising rundt søppelkontainerne og overfylte kontainere.

Tak
Nytt tak og beslag ferdigstilt høsten 2019.

Vedtak fra ekstraordinært årsmøte 30.01.2023:
- Utgiftsposter i Styrets budsjett for 2023 godkjennes, og må balanseres med tilsvarende inntekter
- Basert på likviditetsbudsjett for 2023 gis Styret mandat til å iverksette umiddelbare tiltak, hvis ndøvendig, for å styrke likviditeten slik at Sameiet kan betjene felles utgifter. Om nødvendig vil Styret innkreve ekstraordinær innbetaling allerede i midten av februar 2023.
- Husleien justeres ihht. Styrets forslag (pkt 1, 3 og 4), med virking fra 1. mars 2023. Pkt 1 og 3 fordeles ihht sameiebrøken (hver beboer kan kontakte styret for informasjon om hva dette konkret betyr for deres husleie per mnd fra 1. mars)
- Inntektspostene i Styrets budsjett for 2023 godkjennes, disse balanserer budsjetterte utgifter
- Styret foreslår en moderat videre oppbygging av vedlikeholdsbuffer gjennom ekstraordinær innbetaling på totalt 1 ekstra månedlig husleie årlig f.o.m. 15/7, 2023 og inntil videre.

Sameiet endte året 2021 med en akutt likviditetskrise der sameiets midler ikke var tilstrekkelig til å dekke forfalte regninger. Bakgrunnen var planlagt betydelig reduksjon av likviditet som del av finansiering av fasaderehabilitering, ekstreme strømpriser samt en betydelig del av årets utgifter med betaling rundt årsskiftet. Før nyttår ble dette håndtert ved styremedlemmers forhåndsbetaling av husleie og dekning av utgifter med private midler. Etter årsskiftet var det åpenbart at likviditetssituasjonen krevde ytterligere belåning. Basert på sameiermøtets vedtak ble eksisterende lån utvidet og sameiet tilført nødvendig likviditet.

Se for øvrig innkallinger, protokoller og informasjon fra styret vedlagt i prospekt for ytterligere informasjon.

Husdyrhold

Husdyrhold må skje slik at det ikke er til sjenanse eller ulempe for andre sameiere, ref. vedtektenes punkt 2.3.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
- Vinskap plassert på soverom 2.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Bygdøy allé 88, 0273, Oslo, Gnr. 212 bnr. 72 snr. 9 orgnr. 986304223 i Oslo kommune
Ideell andel av sameiet: 72/1000

Oppdragsnummer

17-23-0020

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.