#Carl Berner / Frydenberg

Strøken, romslig og gjennomgående 4-roms | Nyoppusset i 2023 | To solrike balkonger | To bad | Garasjeplass | Sentralt

Fougners vei 2B , 0571 Oslo

VISNINGER

11. desember mandag kl. 17:30-18:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sandra Winger
Sandra Winger Partner / Eiendomsmegler
Jørgen Traran Åkerland
Jørgen Traran Åkerland Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

59%

eier sin egen bolig

85%

av eiendommene har pris over 5 mill

45%

har bolig mellom 60-120 kvm

63%

av boligene er nyere enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 82 m²
Bruksareal 82 m²
Tomt 5 459 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje -1
Byggeår 1978
Gårdsnummer 125
Bruksnummer 24
Energimerking G
FINN.no 329225513
Sist endret 04.12.2023 13:29
Prisantydning 6 850 000,-
Totalpris 7 365 679,-
Fellesutgifter 5 628,-

Beregnet totalkostnad

6 850 000,- (Prisantydning) 334 710,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 184 710,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 179 600,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 7 184 710,-)) -------------------------------------------------------- 180 969,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 365 679,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en strøken og moderne 4-roms med to solrike balkonger, to bad og garasjeplass!

Leiligheten er nyoppusset i 2023 og holder en svært god standard. Oppussingen er utført av J.G Transport & Entreprenør. Det følger dokumentasjon på utført arbeidet som vedlegg i denne salgsoppgaven.

Kombinasjonen av en romslig og gjennomgående planløsning sammen med flere store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys, gir denne leiligheten en god romfølelse og atmosfære.

Ypperlig beliggenhet for deg som ønsker alt av dagligvarer, treningssentre, kollektiv transport, urbant byliv og flotte grøntarealer rett utenfor døren.

- Vestvendt og østvendt balkong
- Flott stue med gode møbleringsmuligheter
- Moderne kjøkkeninnredning fra 2023
- To bad med gulvvarme fra 2023! Det ene med badekar, vasekmaskin, tørketrommel og det andre med dusjhjørne
- Tre fine soverom
- Garasjeplass følger leiligheten. Tilrettelagt for ladeboks
- Kjellerbod på 7,2m²

Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod på 7,2 m² og en bod på balkongen på ca. 1,7 m².

Entré

Velkommen inn!

Fin entré som gir et godt førsteinntrykk av boligen. God plass til ulike løsninger for avheng av yttertøy og sette fra seg sko. Her følger også en praktisk skyvedørsgarderobe med god plass til oppbevaring. Leiligheten er tilknyttet callinganlegg med og portåpner.

Stue

Lys og flott stue med plass til både sofagruppe, spisebord, TV-seksjon og annet ønsket møblement. Store vindusflater og utgang til balkong sørger for gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. Overflater utført med delikate fargetoner på vegger og med pen 1-stavs parkett på gulv. Stuen ligger også i en delvis åpen løsning til kjøkkenet som gjør dette til en meget sosial og hyggelig rom.

Kjøkken

Moderne og lekkert IKEA kjøkken fra 2023 i delvis åpen løsning mot stue. Godt med skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen består av glatte fronter, benkeplate av laminat, nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur, plater over benkeplate, samt overbelysning og stikkontakter over benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som kjøleskap, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og nedsenket induksjonstopp, samt vegghengt ventilator med kullfilter. Det er montert komfyrvakt på platetopp.

Bad

Hovedbad:
Baderom fra 2023 med gulvvarme, vaskemaskin, tørketrommel og badekar. Badet består ellers av veggflater belagt med badromsplater og sokkelfliser, malt himlingsflate med downlights, vegghengt
servantskap med glatte fronter, ovenpåliggende dobbel servant med ett-greps armaturer, vegghengt speil med integrert lys over servanter, samt gulvstående toalett. Fordelerskap for rør-i-rør og stoppekraner er plassert i vegg.

Bad med inngang fra hovedsoverom:
Baderom fra 2023 med gulvvarme. Badet består av veggflater belagt med badromsplater og sokkelfliser, malt himlingsflate med downlights, vegghengt servantskap med glatte fronter, benkeplate av laminat, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, vegghengt speil med integrert lys over servant, gulvstående toalett, samt dusjhjørne med innfellbare glassdør og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Avtrekksventil på vegg.

Balkonger

Utgang fra stue til en herlig, overbygget balkong på ca. 10,4 m². Balkongen vender mot vest og har gode solforhold. God plass til flere sittegrupper, grill, samt diverse beplantning. Praktisk bod på 1,7 m² for ekstra oppbevaring på balkongen.

Fra hovedsoverommet er det utgang til en østvendt balkong med morgensol på 8,2 m². Her er det også god plass til flere sittegrupper og beplantning.

Hovedsoverom med eget bad

Luftig og pent soverom av romslig størrelse. God plass til dobbeltseng og nattbord på hver side, samt oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe. Her er det utgang til den østvendte balkongen som gir rommet gode luftemuligheter. Svært praktisk med et eget og separat bad i tilknytning til hovedsoverommet.

Soverom 2

Dette er også et pent soverom. God plass til seng, nattbord på hver side, samt oppbevaringsløsninger.

Soverom 3

Siste soverom egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov. Her er det plass til seng, oppbevaringsløsninger, pult eller annet ønskelig møblement.

Overflater

Gulv: Gulvflater belagt med laminat
Vegger: Malte veggflater
Tak: Malte himlingsflater.

Oppgraderinger i 2023: Lagt nye gulv i alle rom. Rehabilitering av veggoverflater og malt himlingsflater. Nye dører med belistning.

Felleskostnader

5 628 pr. mnd. Lån nr: 2244; Akto avdrag IN-lån kr 731,95,- Lån nr: 2244; Lån nr: 2244; Akto renter IN-lån kr 1 632,22,- Strøm varmtvann kr 664,- Felleskostnader etter brøk kr 2 190,- Bredbånd kr 160,- Kabel-TV kr 250,-

Det gjøres oppmerksom på at månedlige felleskostnader må ansees som et á konto-beløp og er ment å dekke boligselskapets forutsette kostnader.
Dersom det skulle bli nødvendig kan styret når som helst endre felleskostnadene eller vedta kapitalinnkallinger fra eierne.

Løpende kostnader

Strøm, alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

334 710

Fellesgjeld / lånevilkår

Lån:
Lån nr. 9820 77 59074 i OBOS-banken.
Lånet er et annuitetslån med løpetid på 25 år med nominell rente er p.t. 5,100%, effektiv
rente 5,230 %.
Lånet ble tatt opp i januar 2019.
Restsaldo pr. 08.11.23 er kr 15 836 392,-.
Lånet blir fordelt etter tinglyst eierbrøk.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Alle seksjonseiere kan få nedbetalt hele sin andel som et engangsbeløp, 2 ganger per år, ved hver fakturering av fellesutgifter, november og mai. Lånet avregnes da per 31.06 og 31.12. Eiere må selv ta kontakt med forretningsfører ved evt ønske om å nedbetale egenandel.

Innfrielse av fellesgjeld av banken vil bli ansett som en regulær ekstraordinær nedbetaling av sameiets låns hovedstol, uten at banken gir aksept for at seksjonseiere som innfrir sin andel blir fritatt for sitt debitoransvar. Dette betyr at alle nåværende og fremtidige seksjonseiere, også for de seksjoner hvor fellesgjelden er innfridd, risikerer å måtte dekke sin forholdsmessige andel av sameiets betalingsforpliktelser ved mislighold. Enqvist Boligforvaltning AS påtar seg intet ansvar for eventuelle konsekvenser for eierseksjonssameiet, seksjonseierne eller seksjonseiernes rettsetterfølgere, av dette.

Seksjon 48 har ikke innfridd sin andel av lånet pålydende kr 334 710,-.

Det er ikke tilrettelagt for sikringsordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 647 679 pr. 31.12.21| Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 931 645 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Våtrom, bad via soverom: Ventilasjon.
Våtrom, bad: Ventilasjon, slukets tilkomstmulighet for rengjøring, membran, tettesjikt og overgang til sluk, fallforhold (gulv).
Kjøkken: Ventilasjon.
Øvrige rom: Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM).
Etasjeskiller: Skjevhetsmåling.
Tekniske anlegg, VVS anlegg: Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom), avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom).
Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget.
Dører og vinduer: Dører.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- J.G Transport & Entreprenør
- Leiligheten hadde opprinnelig ett bad som ble gjort om til to bad. Begge badene ble totalrehabilitert i april-mai 2023.
Det gamle gulvet ble pigget opp og fjernet. Bunnledninger og sluk er skiftet ut til nytt moderne utstyr i henhold til dagens standard, men ligger på eksakt samme sted. Utførelse ikke søknadspliktig. Øvrig røropplegg på bad er skiftet ut med nytt moderne utstyr i henhold til dagens standard. Grensesnittrør ligger ved inntak og avløp i leilighet. Videre er nytt gulv bygget opp med støpt overdekning i betong på bunnledninger. Det er limt varmekabel på betongdekke før gulvene er støpt med Combimix CM OPTIMAL fiberarmert masse. Gulvene er støpt flate uten fall. I dusjsone er gulvet støpt med fall 1:50. Membran og slukmasjetter er lagt i henhold til norsk standard av godkjent våtromsbedrift. Samme underentreprenør har lagt fliser på begge bad. Flislegger har i sitt arbeid bygget fall 1:100 i hovedrom samt 1:50 i dusjsone.
Avstand fra topp sluk til topp terskel er målt til 27mm i sekundærbad og 26mm i hovedbad. Oppbrettet membran er 15mm og limt til terskel. Nye gulv er kledd med flis, sokkel er kledd med flis og vegger er kledd med Fibo trespo baderomspaneler. Membran/vanntett sjikt og flislegging er utørt i henhold til norsk standard. Baderomspanelene er montert av fagpersonell i henhold til monteringsveiledning og er godkjent som vanntette sjikt på vegg. Himling er kledd med takgips og malt med våtromsmaling.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- J.G Transport & Entreprenør AS
- Ja, se tettesjikt, membran og sluk ble fornyet forbindelse med totalrehabilitering av badene i april-mai 2023. Se punkt 2 og 4 for detaljer.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Dokumentasjon på arbeidet foreligger.

2.3 Er arbeidet byggemeldt?
- Ikke relevant.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- J.G Transport & Entreprenør AS
- Ja, i forbindelse med totalrehabilitering av badene i april-mai 2023, ble det utført arbeid på vann og avløp. Alt det gamle røropplegget i leiligheten er fjernet frem til inntak/avløp. Videre er det lagt nye bunnledninger på begge bad, nytt avløp til kjøkken samt nye tilførsler til vannfordelingsskap lokalisert på hovedbad. Fra vannfordelingsskap er det trukket nye vannrør av type rør i rør ut til veggpunkter på henholdsvis kjøkken og bad. Det er montert nye avstengningsventiler i vannfordelingskap. Bak inspeksjonsluke på sekundærbad er det lokalisert hovedstoppekran for leiligheten. I alle veggpunkter er det montert avstengningsventil som gjelder hvert enkelt punkt, unntak er dusj og badekar.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Ja, se tilstandsrapporten.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- J.G Transport & Entreprenør AS
- Hele det elektriske anlegget er skiftet ut til nytt. Gammelt sikringsskap er beholdt, men innmat er skiftet ut. Alt levert utstyr er i henhold til dagens standard og er montert av elektriker. Kursenes størrelse er oppgradert fra tidligere sikringer og tilpasset dagens behov for strøm og teknisk utstyr i en bolig. Det foreligger dokumentasjon på arbeidet.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Ja, se tilstandsrapporten.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Garasjeplassen har uttak for ladeboks.

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 82 kvm

Dagens planløsning samsvarer ikke med originale byggetegninger.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 5 459 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det medfølger en garasjeplass i garasjekjeller. Det er klargjort for å sette opp ladeboks til garasjeplassen.

Hver seksjon har bruksrett til en garasjeplass, denne følger ved salg. Strømforbruket betales av den enkelt som kobles til elanlegget.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt underetasje og kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig kledd med liggende panel og pussede flater. Tilnærmet flatt takkonstruksjon tekket med membran/takpapp (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entredør med brannklasse B30 fra byggeår. Balkongdører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

- Ferdigattest datert 22.01.2020. Fougners vei 2 A-C og Grenseveien 32 A-C - Utskifting av rekkverk på balkonger og innsetting av vindu i bod.
- Ferdigattest datert 1979. Fougners vei 2 A - C - Boligblokk med kontorer.

Adgang til utleie

Seksjonseier skal varsle styret skriftlig dersom seksjonen leies ut, herunder holde styret skriftlig orientert om hvilke personer som til enhver tid bebor seksjonen.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn er ikke tillatt. Med kortidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående plansak

- Saksnr: 202018759. Saken gjelder Trondheimsveien 119-125, Sinsenveien 1 og Hasleveien 4-8. Detaljregulering.
- Saksnr: 201817368. Saken gjelder Trondheimsveien 132. Sophies Minde. Detaljregulering.
- Saksnr: 202113718. Saken gjelder Hasleveien 28, 30, 36, 38 og Sinsenveien 11 - Boliger og næring. Detaljregulering

Pågående byggesaker

- Saksnummer: 202119513. Nordliveien 8 A - Bruksendring av kjeller til boareal for overliggende H0101, etablering av brannskille mellom fellesareal og H0101 og H0201, samt intern trapp fra 1.etasje ned til kjeller og fasadeendring

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1915/900801-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 01.10.1915 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om generende virksomhet
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-125/24/0/1-47
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1933/941599-2/105 Best. om veg 15.12.1933
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-125/24/0/1-47
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1941/8686-1/105 Best. om gjerde 29.08.1941 
Overført fra: 0301-125/24/0/1-47
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1946/4357-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 01.06.1946 
Overført fra: 0301-125/24/0/1-47
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1946/912940-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 01.06.1946 
Overført fra gnr 125 bnr 86
Overført fra: 0301-125/24/0/1-47
Gjelder denne registerenheten med flere

1947/11746-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 19.09.1947 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-125/24/0/1-47
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1952/12506-1/105 Skjønn 17.10.1952 
Dok. tgl. m/dbnr. 12506 - 12512
Overført fra: 0301-125/24/0/1-47
Gjelder denne registerenheten med flere

1977/5582-1/105 Best. om veg 14.03.1977
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom
Overført fra: 0301-125/24/0/1-47
Gjelder denne registerenheten med flere

1979/10071-17/105 Erklæring/avtale 05.04.1979
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 10,000
MED PRIORITET ETTER FØRSTE TINGLYSTE ERVERVSUM
Overført fra: 0301-125/24/0/1-47
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1982/5483-2/105 ** Prioritetsbest. 26.02.1982
Prioritet etter kr 100.000 til Den norske Bank AS

Org.nr: 988738387

Grunndata:
2017/179575-1/200 Resek/tilleggssek 28.02.2017
nye seksjoner: snr: 48
formål: Bolig
sameiebrøk: 84/4486
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 40 boligseksjoner fordelt på 2 boligblokker, 6 boligseksjoner i ett rekkehus, og 2 næringsseksjoner. Selskapet eier en leilighet som leies ut via utleiemegleren. I tillegg er det garasjekjeller hvor hver av de 46 boligene har bruksrett til en garasjeplass. Det er også 8 parkeringsplasser i garasjekjelleren som disponeres av de 2 næringsseksjonene (med 3 stk til snr 1, og 5 stk til snr 47) som er tilleggsdeler til disse. Sameiet består også av 12 garasjeplasser som disponeres av Nordliveien 4.

- Forretningsfører fra 1. januar 2019 er Enqvist Eiendomsdrift AS i samsvar med kontrakt.
- Sameiets revisor er BDO AS.
- Vaktmester-Gruppen AS er vaktmester.
- Movel AS ivaretar support og drift av Elbil lading. De avregner og sender ut faktra for strømforbruket til hver enkelt abonnent.
- Telia er leverandør av kabel-TV tjenester og fiber til sameiet.
- Mailadresse: grenseveien.boligsameie@gmail.com.
- Facebook: "Grenseveien Boligsameie".
- Det er rom for barnevogner i første etasje i oppgangen.
- Det er sykkelbod rett innenfor døren ned til garasjen.

Forkjøpsrett

Nei.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP2242396.1.2

Regnskap

Resultatregnskapet for 2022 viser et underskudd på kr 3 143 418,- mot budsjettert underskudd på kr 3 505 596,-.

Etter styrets oppfatning gir resultatregnskapet og balansen m/noter er rettvisende bilde av sameiets stilling og drift ved årsskiftet. Styret er heller ikke kjent med at det er inntrådt forhold etter årsskiftet som ikke er hensyntatt i årsoppgjøret, og som er viktig for å bedømme selskapets resultat og stilling. Styret foreslår at årets resultat overføres til egenkapitalen.

Vedtekter / husordensregler

Det oppfordres å sette seg godt inn i vedtektene og husordensreglene som følger vedlagt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Til årsmøtet 2022 ble det lagt frem et forslag om å opprette en miljøgruppe med formål å utarbeide forslag til miljøtiltak på fellesområdet mellom blokkene. Gruppen påbegynte sitt arbeide 4. kvartal 2022.

Innvilget lån i OBOS-banken på 3,5 millioner ble utbetalt i 2022 for å dekke kostnadene med følgende rehabiliteingsarbeider, som ble utført fra og med 2. kvartal:.
- Reparasjon og omtekking av rekkehusenes yttertak
- Tak over balettskolen / tekking av utearealet.
- Rekkehusenes vinduer og vindusdører som ikke ble skiftet 2012. (utført 2023)
- El-billading i sameiets garasjeanlegg.
- Utskifting av blokkenes hovedtavler. 3 stykker.

Garasjebelysningen ble skiftet ut i 2022 til ledlys med bevegelsestenning.

En av de frigjorte søppelbodene i garasjen, nemlig den under oppgang til Fougners vei 2b, er brannteknisk og sikkerhetsmessig klargjort for oppbevaring og lading av Elsykler.

Det er tegnet serviceavtale med Elektroinstallasjonsfirmaet elektro Sivert AS.

Vedtak på generalforsamling 2023:

Felles utskifting av alle inngangsdører: Entredørene i blokkene bør skiftes innen rimelig tid. Alle dørene bør først besiktigelse med nødvendig justering. På grunnlag av besiktigelsen må en behovsanalyse utarbeides med et kostnadsoverslag over det som må gjøres. Kostnadsoverslaget må få en finansiering. Med et kostnadsoverslag og finansieringsplan kan styret legge saken frem for et årsmøte for vedtak. Tidsperspektiv: Arbeidet bør gjennomføres innenfor en periode på tre år.

Utbedring av ventilasjonsanlegg og rens av ventilasjonskanaler: Det ble vedtatt at det foretas en inspeksjon i alle seksjoner samt rens av kanalene og etablering av periodisk teknisk vedlikehold av systemet. Dette kan gjøres i 2023 med finansiering i vedlikeholdsbudsjettet. Det nye styret vurderer dette.

Det ble sendt inn forslag om følgende på generalforsamling:
- Ønsker mer velstelt og ryddet areal kan oppnås med enklere og langt ryddigere areal, herunder dugnad.
- Enten beholdes nåværende hekk mot gangsti eller byttes mot en tettere busk, som for eksempel Alperips.
- Seksjon 21 -23 får bruksrett over arealene som er utenfor verandaene, slik som seksjon 24 og f.eks rekkehusene har.
Styret mener forslaget er omfattende. Noe av forslaget kan være til hinder for styrets vedlikeholdsplikt og arbeid. Styret legger forslaget frem.

Forslag fra styret, oppgradering av fellesområdet mellom blokkene: Som oppfølging av årsmøte vedtak 2022, har styret fått utarbeidet en skisse til rehabilitering av gårdsrommet mellom blokkene. Forslaget skal vare et trivsels og miljøtiltak for sameiet. Det er priset etter elementmetoden og, styret foreslår at påtroppende styre går videre med saken med tanke på forenkling. Det ble vedtatt at påtroppende styre går videre med saken, med tanke på forenkling.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Vaskemaskin og tørketrommel.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 47 71 58 48 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Fougners vei 2B, 0571, Oslo, Gnr. 125 bnr. 24 snr. 48 orgnr. 975619028 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

17-23-0222

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.