Bæverfjord

Fritidsbolig med vedfyring i vakre omgivelser. Stor, solrik terrasse.

Øygardsvegen 158 , 6644 Bæverfjord

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Trond G. Nedal
Trond G. Nedal Daglig leder / Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 60 m²
Bruksareal 66 m²
Tomt 1 100 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2007
Gårdsnummer 100
Bruksnummer 23
Energimerking D
FINN.no 317566285
Sist endret 15.09.2023 22:48
Prisantydning 950 000,-
Totalpris 984 820,-

Beregnet totalkostnad

950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 23 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 950 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 34 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 984 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Øygardsvegen 158- En trivelig hytte i tilbaketrukket og vakre omgivelser. Hytten har hatt flere oppgraderinger etter byggeår og inneholder blant annet 3 soverom, romslig stue- og kjøkkenløsning, og bad fra 2021. Hytten varmes opp via vedfyring i stuen. Rundt hytten er det en stor terrasse med gode solforhold. Det er i tillegg en utvendig bod på rundt 8 kvm med bad og bod.

Hytten ligger i Bæverdalen i Surnadal kommune. Området byr på fjell og skogsterreng med turmuligheter sommer og vinter. Det er ca. 30km til Surnadal sentrum med butikker og offentlige tjenester.

Velkommen på visning!

Innhold

Hytten inneholder:
Stue/ kjøkken, spisestue, bad, gang, 3 soverom og 2 boder
Det er i tillegg en utebod med bod og bad.

Standard

Utvendig
Taktekkingen er av torv. Takrenner, nedløp og beslag er av aluminium/ stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har både stående og liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har overflatebehandlede ytterdører i tre. Understøttet balkong oppført i trematerialer.

Innvendig
Innvendig er det hovedsakelig gulv av laminat og furu. Veggene har trepanel. Innvendige tak har trepanel. Bygget har stubbloftskonstruksjon mot det fri og trebjelkelag som etasjeskille. Boligen har elementpipe og vedovner. Innvendig har boligen furu fyllingsdører

Kjøkken

Kjøkkenet har store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Det er profilerte fronter på innredningen og benkeplaten er av laminat. Det er naturlig avtrekk fra kjøkken.

Bad

Badet i hytten er fra 2021 og har baderomsplater på vegg, og gulvbelegg på gulv. Det er en lys innredning med nedfelt servant og dusjvegger. Det er også et praktisk toalettrom med panel og baderomsplater på vegg. Det er i tillegg et rom med vask.

Utebod har servant, utedo, varmtvannsbereder og hånddusj.

Beliggenhet

Fritidsbolig liggende i Bæverdalen i Surnadal kommune. Hytten ligger i et lite hytteområde i enden av dalen, ved Øygarden. Område består i hovedsak av fjell og skogsterreng med turmuligheter sommer og vinter. Det er ca. 30km til Surnadal sentrum med butikker og offentlige tjenester

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
TG3 gis grunnet: Boligen er ikke utstyrt med nødvendig slokkeutstyr og røykvarslere.

Utvendig > Taktekking
TG2 gis grunnet: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. (Vindskier, Forkantbord, vannbord, kledningsbord i gesimser etc)

Utvendig > Veggkonstruksjon
TG2 gis grunnet: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.

Utvendig > Vinduer
TG2 gis grunnet: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er en sprekk i en midtstolpe på et vindu innvendig.

Utvendig > Dører
TG2 gis grunnet: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under
balkonger
TG2 gis grunnet: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonene har skjevheter. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.

Innvendig > Overflater
TG2 gis grunnet: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Overflatene har normal bruks- og aldringslitasje forhold til alder. Det er ikke behov for umiddelbare  utbedringstiltak. Innvendig tak i gang fremstår uferdig.

Innvendig > Innvendige dører
TG2 gis grunnet: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
TG2 gis grunnet: Våtromsplater er ikke montert fagmessig.
Det er ikke montert sokkellist med mykfuge mellom baderomsplater og gulvbelegg.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
TG2 gis grunnet: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
TG2 gis grunnet: Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Gjelder innkassing og rørgjennomføringer under
innredningen.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
TG2 gis grunnet: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig ventilasjon

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
TG2 gis grunnet: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Små sårskader på noen dør/skuffronter og benkeplate. Det er ikke montert tettefuge mellom benkeplate og veggpanel

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken
TG2 gis grunnet: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
TG2 gis grunnet: Det er påvist at vannrør som er utsatt for kulde har mangelfull isolering. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Arbeid på avløpsrør er utført uten bruk av rørlegger. Avløpsrør som er utsatt for kulde har mangelfull
isolering.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
TG2 gis grunnet: Elektrisk anlegg er utført som delvis åpent og delvis skjult anlegg. Sikringsskap er utstyrt med
automatsikringer.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter på noen pilarer.

Tomteforhold > Terrengforhold
TG2 gis grunnet: Skrående terreng bak hytte, vann vil kunne renne under hytta.

Utvendig > Nedløp og beslag
TG2 gis grunnet: Det er ikke montert vannbordbeslag mellom takfot og takrenner.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
TG2 gis grunnet: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/ våtrom?
Ja, kun av ufaglært/ egeninnsats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Våtrom bygd av Helge Vikan i 2021

3. Kjenner du til om det er/ har vært feil på vann/ avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja, kommentar: Det er påvist at vannrør og avløpsrør som er utsatt for kulde har mangelfull isolering. Se mer info siste side

4. Kjenner du til om det er/ har vært utført arbeid/ kontroll på vann/ avløp?
Ja, kun av ufaglært/ egeninnsats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Enkel hytteinnstallasjon av vann- og avløpsrør/ ledninger i plast av Helge Vikan i 2021 og 2007

5. Kjenner du til om det er/ har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/ kjeller?
Ja, kommentar: Det er ikke drenering rundt bygningen i form av drensrør og fuktsikring

7. Kjenner du til om det er/ har vært skjevheter/ setningsskader, f.eks. riss/ sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja, kommentar: Skjevheter på noen pillarer målt høydeforskjell på over 15mm gjennom hele rommet.

13. Kjenner du til om det er/ har vært utført arbeider på el-anlegg eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, Sikringsskap og el-anlegg av A/S Elektro, dato ukjent. Samsvarserklæring for installasjon av AMS- måler og- antenne, 12.6.18, varmtvannsbereder installert av ufaglært Helge Vikan 2019

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (I henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja, kommentar: Samsvarserklæring for installasjon av AMS- måler og antenne, utført av ONECO 12.6.18

21. Kjenner du til om det er innredet/ bruksendret/ bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja, kommentar: Tilbygg og bod

21.1 Er innredningen / utbyggelsen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja, kommentar: Jamfør godkjent vedtak om oppføring av nytt tilbygg fra Surnadal Kommune, Ref 2009/1675-3, Dato 13.08.2009, Vedtaksnr 369/2009 06 Red 2011/ 805-2, dato 17.04.2011.

25. Kjenner du til andre forhold som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler?)
Ja, kommentar: I kjøpe kontrakten av hyttetomt av 10/5-2006 står det at kjøper har rett til å anlegge parkeringsplass på gnr 100, bnr. 516 i nærheten av bekken.

Tilleggskommentar
Angående punkt 3; fortsettelse:
- I tillegg til påvist mangelfull isolering av vann- og avløpsrør som er utsatt for kulde, er det ikke montert vannbordbeslag mellom takfot og takrenner
- Det er også påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet
- Det er også påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/ synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25mm

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 66 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 66 kvm.
Primærrom: 60 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue/ kjøkken, spisestue, bad, gang og 3 soverom

Bod/ bad:
Bruksareal: 8 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nedal & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 100 kvm, Eierform: Eiet tomt

Det er ukjent byggegrunn. Det er ikke drenering rundt bygningen i form av drensør og fuktsikring. Bygget er oppført på pilarer. Eiendommen ligger i relativt skrående terreng.

Garasje / Parkering

Eiendommen har ikke adkomst via veg, bare over gangsti. Det er et par hundre meter å gå på sommeren, om vinteren er det ca. 2km på ski.

Byggemåte

Hytte fra 2010 over et plan. Bygning med kjente konstruksjoner forhold til byggeår. Jevnlig og godt vedlikeholdt siden byggeår. Nærmere undersøkelser og tiltak iht. avvikspunkt i rapport bør gjennomføres. Generelt anbefales jevnlig kontroll av fagfolk på tekniske installasjoner som elektrisk anlegg, vann/ avløp, piper og ildsteder i en bolig.

Tekniske installasjoner
Vann, avløp og strøminnstallasjoner er ikke vurdert iht. standarden siden det ikke er innlagt i bygningen på ordinært vis iht. forskriftskrav eller preaksepterte løsninger. Vanlige løsninger og byggeskikk vil kunne være: Det hentes vann i vannkilde ved hytta, sommervann kobles til på noen tappepunkt eller det er fremlagt vann til utvendig av bygningen. Det tømmes vann fra beholder, vanntrykk etter fallforhold på tilkoblet sommervann eller det er 12V pumpe/ fotpumpe fra vannbeholder innvendig på kjøkken/ bad/ toalettrom. Enkle avløpsrør som infiltreres i grunn fra vasker og dusjløsning. Toalett er utedo, separett, forbrenningstoalett etc. Strømkilde er ofte solcelleanlegg med lyspunkt og stikk. Løsningene vil ofte fungere til formålet men det kreves jevnere overvåkning. Det anbefales nærmere undersøkelser på de tekniske installasjonene sine løsninger. På denne hytta er det opplyst at rørleggerarbeid er utført ufagmessig av privatperson. Hytta er oppvarmet med vedovn/ peis, ellers er det mulighet for elektrisk oppvarming.

Bod fra 2010 oppført på et plan. Oppført på pilarer med trebjelkelag og yttervegger i bindingsverk. Yttervegger kledd med overflatebehandlet trekledning. Dør og vindu i tre. Takverkkonstruksjon av tresperrer som er tekket med torv. Innvendig har bod tregulv. Det er servant, utedo, varmtvannsbereder, hånddusj, pipe og ildsted i boden.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 06.08.2010 for opprinnelig hytte uten tilbygg. Dokumentet følger vedlagt.
Det foreligger godkjente byggetegninger for hytten inkl. tilbygg. Tegningene stemmer med dagens bruk.

Adgang til utleie

Hytten kan fritt leies ut.

Oppvarming

Hytten har peis og ellers elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Renovasjon pr. år: 1 937,50,-

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 24 158 pr. 31.12.2021

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

PlanID: 20040064-001 Plannavn: Brattset Nergård gnr. 100/5 endring ny hyttetomt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1920/900084-1/61 HÅNDGIVELSESERKLÆRING TINGLYST
23.02.1920
RETTIGHETSHAVER: GRAVVOLD SIVERT
OVERFØRT FRA: 1566-100/6
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/13627-1/61 REGISTRERING AV GRUNN TINGLYST
19.12.2006
DENNE MATRIKKELENHET OPPRETTET FRA:Knr:1566 Gnr:100 Bnr:6

2007/347945-2/200 BESTEMMELSE OM PARKERING TINGLYST
24.04.2007
Knr:1566 Gnr:100 Bnr:23
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/347945-3/200 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
24.04.2007
Knr:1566 Gnr:100 Bnr:23
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Bygningen har ikke fast innlagt vann. Det kobles på sommervann fra bekk/ grunnvann i nærområdet.
Bygningen har ikke innlagt avløp. Kun avløpsrør for gråvann fra dusj og servanter som infiltreres i grunnen. Eiendommen har ikke adkomst via vei, bare over gangsti. Det er et par hundre meter å gå på sommeren, om vinteren er det ca. 2km på ski.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 90 62 95 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Øygardsvegen 158, 6644, Bæverfjord, Gnr. 100 bnr. 23 i Surnadal kommune

Oppdragsnummer

191-23-0043

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Nedal & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.