Sunndalsøra

Tradisjonell og prisgunstig hytte med usjenert beliggenhet. Vedfyring. Nært Torbuvatnet.

Torbuvatnet 47 , 6600 Sunndalsøra

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Trond G. Nedal
Trond G. Nedal Daglig leder / Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 39 m²
Bruksareal 43 m²
Byggeår 1970
Gårdsnummer 121
Bruksnummer 1
FINN.no 324860148
Sist endret 27.10.2023 09:01
Prisantydning 590 000,-
Totalpris 618 470,-

Beregnet totalkostnad

590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 590 000,-)) 12 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 28 470,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 618 470,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Torbuvatnet 47! En prisgunstig fritidsbolig i et rolig og naturskjønt område. Hytta inneholder stue med vedfyring, kjøkken, soverom og gang. Åpent og luftig fjell-landskap med kort vei til flere turmuligheter og gode forhold for jakt og fiske.

Hytten ligger usjenert til, ca. 200 meter fra Torbuvatnet. Enkel hyttestandard og en rimelig inngang til fritidsmarkedet for den som ønsker seg den tradisjonelle hyttefølelsen. Eiendommen ligger i Sunndal Nasjonalpark.

Velkommen på visning!

Innhold

Hytten inneholder stue, kjøkken, soverom og gang

Standard

Utvendig
Taktekkingen er av pappshingel. Takrenner, nedløp og beslag er av aluminium/ stål og plast. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra
byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Bygningen har malte trevinduer med 1-lags glass.
Bygningen har malt hovedytterdør og malt boddør.Terrasse oppført i trematerialer.

Innvendig
Innvendig er det gulv av furu. Veggene har lafta tømmer. Innvendige tak har trepanel. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har mursteinspipe og vedovn. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv

Ifølge opplysninger fra boet stammer tømmeret fra Klakegg i Jølster, og tømmerveggene er antageligvis 150 år

Kjøkken

Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat.

Bad

Hytten har utedo rett ved inngangen til hytten

Beliggenhet

Hytten ligger usjenert til, ca. 200 meter fra Torbuvatnet. Enkel hyttestandard og en rimelig inngang til fritidsmarkedet for den som ønsker seg den tradisjonelle hyttefølelsen. Eiendommen ligger i Sunndal Nasjonalpark.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
TG3 gis grunnet: Det er påvist fuktskader i etasjeskiller. Det er påvist forhøyede fuktverdier i tregulv mellom hovedplan og kjeller. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 21% på stue.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
TG3 gis grunnet: Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulvet. Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Det er påvist forhøyede fuktverdier i tregulv mellom hovedplan og kjeller. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 20% på kjøkken.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
TG3 gis grunnet: Boligen er ikke utstyrt med nødvendig slokkeutstyr og røykvarslere.

Utvendig > Nedløp og beslag
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Takrenner har deformasjone

Utvendig > Veggkonstruksjon
TG2 gis grunnet: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler

Utvendig > Vinduer
TG2 gis grunnet: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass.Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.

Utvendig > Dører
TG2 gis grunnet: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
TG2 gis grunnet: Terrassebord har behov for overflatebehandling.

Innvendig > Overflater
TG2 gis grunnet: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente

Innvendig > Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre

Innvendig > Pipe og ildsted
TG2 gis grunnet: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
TG2 gis grunnet: Grunnmuren har sprekkdannelser

Tomteforhold > Terrengforhold
TG2 gis grunnet: Skrående terreng bak hytte, vann vil kunne renne under hytta.

Utvendig > Taktekking
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 43 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 43 kvm.
Primærrom: 39 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, soverom og gang

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Tomt

Eierform: Festet fellestomt

Årlig festeavgift kr. 1 753,-
Neste regulering av festeavgift: 2024
Festekontrakt utløper: 31.12.2047
Rett til fornyelse: ja
Reguleres iht. konsumprisindeks: ja
Kreves det samtykke fra bortfester på skjøtet: ja
Gebyr for overføring av festekontrakt: 3 500,- (i 2023)

Matrikkelnummer på eiendommen er nylig opprettet etter boet ba bortfester Statskog om å rekvirere matrikkelbrev på eiendommen. Festekontrakt som hviler på eiendommen er ikke tinglyst. Festekontrakt vil tinglyses i kjøpers navn

Garasje / Parkering

Eier har brukt å parkere på parkeringsplass ved veien, et lite stykke fra hytten

Byggemåte

Hytte på et plan. Delvis vedlikeholdt og oppgradert siden byggeår. Bygget har ikke innlagt vann eller er tilkoblet avløpsopplegg, det er en utedo i bod og det er montert solcelleanlegg som elektrisk anlegg. Boligen har etterslep på vedlikehold og oppgraderinger på noen bygningsdeler, mens andre bygningsdeler er vedlikeholdt og oppgradert. På denne boligen må det påregnes vedlikeholds- og oppgraderingskostnader. Nærmere undersøkelser og tiltak iht. avvik i rapport må gjennomføres. Generelt anbefales jevnlig kontroll av fagfolk på tekniske installasjoner som elektrisk solcelleanlegg, piper og ildsteder i dette bygget

Tekniske installasjoner
Boligen har naturlig ventilasjon. Boligen er ikke utstyrt med nødvendig slokkeutstyr og røykvarslere. Boligen er oppvarmet med ildsted for vedfyring.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger ikke godkjente bygningstegninger og megler har derfor ikke kunnet foreta kontroll. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Adgang til utleie

Hytten kan leies ut i sin helhet

Oppvarming

Hytten har vedfyring

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 1 147 pr. år

De kommunale avgiftene er fordelt på fire terminer, og inkluderer følgende:
Feieavgift: 574,-
Eiendomsskatt: 573,-

Renovasjon kommer i tillegg og ligger på kr. 1 937,5,- inkl. mva.

Formuesverdi

Det foreligger ikke opplysninger om formuesverdi da eiendommen nylig er fradelt med eget gårds- og bruksnummer. For mer informasjon, konf. megler

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplan for Sunndal Id: 20151020
Reguleringsplan for Langvatnet hyttefelt Id: 20090310

Hensynssone landskap H550_2 med tilhørende bestemmelse nr. 4.5.3
Hensynssone rundt høyspent H370 med bestemmelse nr. 4.3.2

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2023/991902-1/200  Registrering av festenr.  
13.09.2023 21:00 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1563 Gnr:121 Bnr:1

Vei/vann/avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vei vann eller avløp. Det er utedo i bod på hytten og montert solcelleanlegg som elektrisk anlegg. Eier har brukt å parkere på parkeringsplass ved veien, et lite stykke fra hytten

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 90 62 95 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Eiendommen selges som del av dødsbo. På vegne av boet håndteres salget av bobestyrer

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Torbuvatnet 47, 6600, Sunndalsøra, Gnr. 121 bnr. 1 Fnr. 242 i Sunndal kommune

Oppdragsnummer

191-23-0088

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Nedal & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.