# LØREN

VISNING AVLYST - BOLIG SOLGT DER BUD ER GITT DIREKTE TIL SELGER I IN-ordning I perfekt førstegangskjøp!

Spireaveien 10 B , 0580 Oslo

BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

81%

har bolig mellom 60-120 kvm

97%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 32 m²
Bruksareal 32 m²
Bruttoareal 35 m²
Tomt 2 688 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 2007
Gårdsnummer 124
Bruksnummer 112
Energimerking C
FINN.no 198720388
Sist endret 04.12.2020 12:12
Prisantydning 2 990 000
Totalpris 3 178 009
Ligningsverdi 607 703,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) 180 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 170 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 178 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-18-0225

Adresse og matrikkel

Spireaveien 10 B, 0580, Oslo, Gnr. 124 bnr. 112, andelsnr. 17 i Spireaveien 10 B borettslag med orgnr. 991692339 i Oslo kommune

Eier

Maida Bilic

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei

BRA/PROM

32 / 32 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2007

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Totale strømkostnader per år ligger på ca. kr 4.300,- for denne leiligheten. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Garasjeanlegg i kjeller med mulighet for å leie ledige plasser som utlyses. Det er etablert flere ladere for elbil i garasjeområdet.
Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 2 688 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har etablert en ordning med mulighet for individuell nedbetaling av borettslagets fellesgjeld. Nedbetalingene gir de andelseiere som har nedbetalt, reduksjon i rente- og avdragsdelen av fremtidige felleskostnader. Tidspunktene for nedbetaling/innfrielse er ved forfall 01.04. og 01.10. Pengene må være på konto 10 dager før forfall.
Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Beskrivelse

Vi har for salg det perfekte førstegangskjøpet på Løren!
Leiligheten i 2. etasje var ny i 2007 og holder derfor en god standard. Her er det i tillegg nybygg-fasiliteter som heis, balansert ventilasjon og fyring tilkoblet fjernvarme som er inkludert i de lave felleskostnadene. Her kan man flytte rett inn.
Leiligheten har en effektiv løsning som utnytter plassen godt og det er bra med lagringsplass på både soverom og i entre. Store vindusflater sørger for å åpne opp og slipper lyset inn.
Leiligheten oppleves som lun og varm året rundt og strømkostnadene forholder seg lave. Om sommeren er det deilig å trekke ut på den solrike balkongen som vender ut mot rolig gårdsrom.
•IN-ordning
•Varmtvann, fyring, kabel-TV og internett inkl.
•Ingen dokumentavgift
•Ingen forkjøpsrett
•Godt tilbud av off. transport

Innhold

Leiligheten inneholder entre, stue med åpen løsning mot kjøkken, soverom og bad. Fra stuen er det utgang til solrik balkong.
Leiligheten disponerer bod i kjeller på 5 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et nyere etablert og attraktivt boligområde på Løren. Løren har de senere årene hatt en voldsom utvikling, og fremstår i dag som et moderne boområde med nærhet til flere skoler, barnehager, servicetilbud og fasiliteter. Det kollektive transporttilbudet er meget bra, med blant annet nyåpnet T-banestrekning og underjordisk stasjon. I tillegg er det sykkelfelt med forbindelse over Grünerløkka til sentrum, og mot marka langs Trondheimsveien.
Løren har også parkanlegg med Peer Gynt statuer og lekeapparater, samt Kanonhallen som benyttes som kulturhus. Andre grønne lunger i gangavstand er blant annet Torshovdalen, Tøyenparken, Bjerkedalen park, friområder ved Sinsen Hageby og Valle Hovin. Hovinparken, som er under etablering, blir også et fantastisk grøntområde og blir liggende ikke langt unna leiligheten
Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball og  sykling. Løren Idrettspark består av kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy.
For den turglade er det ikke lang vei til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua og deilige badevann. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter.
Det er også verdt å nevne at på Løren arrangeres det flere ulike kulturbegivenheter året gjennom som utekino bak Peppes Pizza, tenning av julegran på Løren Torg, julemarked og juletrefest.
Servicetilbud på Løren:
Løren er et spennende område med stor utvikling. Løren og omegn ligger helt på topp hva gjelder prisutvikling for bolig for hele Oslo, et resultat av god bydelssatsning. Her er et godt utvalg av forretninger og servicetilbud. Særlig bør nevnes den lekre og unike interiørbutikken Houz og den utrolig flotte butikken Blomsterpikene har skapt. God mat og drikke får man på bl.a. hos Baker Hansen, Sanjay's og Umai Sushi, Peppes, m. fl. Meny og Rema 1000, Kiwi og Bunnpris også finnes alle på Løren. Du finner også apotek, bokhandel, frisør, renseri og Aker legevakt rett i nærheten. Nærmeste vinmonopol finnes på Hasle Torg.
For den aktive:
I gangavstand fra boligen finner du også treningssenteret STERK som er et totalhelsehus plassert sentralt på Løren. På STERK kan du trene i topp moderne lokaler med det beste utstyret markedet kan tilby. Foruten å være et treningssenter kan også STERK tilby behandling av muskel- og skjelettsystemet i form av kiropraktorer, fysioterapeuter, osteopat og muskelterapeut.
T-bane og buss:
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Lørenvangen og ligger ca. 300 meter fra boligen. T-banestasjonen på Løren åpnet i 2016 og er Norges mest moderne T-banestasjon. Her går linje 4 til sentrum via Nydalen og fra Økern T-bane kan du ta både linje 4 og linje 5 som går via Tøyen til sentrum. Det er også verdt å nevne at det er et bysykkel-stativ rett i nærheten.
Tidsavstander med bil:
Med bil fra Løren tar det ca. 2 min til Sinsen
2 min til Økern
5 min til Alna Senter
6 min til Oslo S
29 min til Oslo lufthavn

Entré I Enkel adkomst fra heis

Pen entre som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. I entreen er det plass for sko og yttertøy og ytterligere lagringsplass finnes i skap. I tillegg er det en liten mellom-gang utenfor døren. Leiligheten disponerer en bod i kjeller med heisadkomst. Dørcalling som åpnes med egen telefon og sikringsskap fra 2007 med automatsikringer.

Stue I Lyst og tiltalende

Veldig pen og tiltalende stue som effektivt utnytter plassen. De store vindusflatene sørger virkelig for å åpne opp rommet og slipper lyset inn. Stuen kan enkelt møbleres med både sittegruppe og spiseplass. Nå som vinteren snart er her er det deilig at varmtvann og fyring er inkludert og holder leiligheten lun og varm. Kabel-TV og internett er også inkludert.

Kjøkken I Tidløst og pent

Tidløst kjøkken med hvit innredning og laminat benkeplate. På kjøkkenet er komfyr med koketopp, samt oppvaskmaskin integrert i innredningen. Kjøleskap med fryser er frittstående. Det er fint med plass til spisebord tilknyttet kjøkkenet.

Bad I Nytt i 2007

Flislagt baderom fra byggeår 2007. Badet har nøytrale fliser i grått og hvitt og enkel hvit innredning. Dusjnisje med svingdører, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er avtrekk i himling og varmekabler på gulvet.

Balkong I Gode solforhold

Hyggelig og stor balkong som vender ut mot rolig grøntområde. Balkongen er vendt mot sydvest og har ifølge selger solen om sommeren fra ca. kl 12.00. til ca. kl. 19.00. På balkongen kan man sette ut utemøbler og grill om ønskelig. Utelys og dobbel stikkontakt.

Soverom I Vendt mot rolig gårdsrom

Lunt og koselig soverom som vender inn mot gårdsrommet. På soverommet er det plass til dobbeltseng og lagringsplass er det i den doble skyvedørsgarderoben. Soverom og oppholdsrom er praktisk adskilt med entreen imellom.

Felleskostnader

Kr 3.044,- pr. mnd. Inkludert er andel fellesgjeld, kabel-TV og internett fra Telia, varmtvann og fyring via fjernvarme, trappevask, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.044,- pr. md.
Herav:
Driftsutgifter 1.143,-
Fjernvarme 493,-
TV/bredbånd 446,-
Kapitalkost. lån 1 OBOS02 962,-
Nedbetaler man sin andel fellesgjeld via IN-ordning vil felleskostnadene reduseres til kr 2.598,-. pr.  mnd.
Felleskostnadene øker med 5 % fra 1.1.2021

Etasje 2 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 607 703 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 187 729 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer samt kjeller, oppført i 2007. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon i tilnærmet flatt tak utvendig tekket
med membran/papp, ikke besiktiget. Oppvarming med radiatorer og varmekabel på baderom.

Ferdigattest / brukstillatelse

Spireaveien 10 B - Boligblokk - Ferdigattest - 2009

Boligens areal

Primærrom: 32 kvm, Bruksareal: 32 kvm, Bruttoareal: 35 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseier kan leie ut leiligheten etter bestemmelsene i borettslagsloven. Søknadsskjema for utleie ligger på borettslagets hjemmesider. Utfylt skjema sendes til eiendomsforvalter for behandling.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Varmtvann og fyring tilkoblet fjernvarme er inkludert i felleskostnadene. Varmekabler på baderomsgulv.

Utstyr

- Dørcalling som åpnes med mobiltelefon
- Automatsikringer
- Kabel-TV og internett

Adkomst

Enkel adkomst fra Spireaveien og via felles gårdsrom. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett
2007/859860-1/200  Hjemmel til eiendomsrett  
24.10.2007 
Vederlag: NOK 78.428.750
KJØPER:SPIREAVEIEN 10 B BORETTSLAG  
Org.nr: 991692339
Heftelser:
1955/10670-1/105  Bestemmelse om veg  
23.08.1955 
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
 
1957/8444-1/105  Erklæring/avtale  
17.07.1957 
ang. lagerbrakke
1958/12541-1/105  Erklæring/avtale  
24.10.1958 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1963/496-1/105  Erklæring/avtale  
15.01.1963 
ang. lagerbygg
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
2006/494052-1/200  Erklæring/avtale  
16.10.2006 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE PLAN- OG  
Org.nr: 971040823
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Forpliktelse til å overdra vederlagsfritt til Oslo kommune den nødvendige veigrunn av inntil 10 meter med bruksrett til skjærings fyllingsarealer.
 
2007/859920-1/200  Pantedokument  
24.10.2007 
BELØP: NOK 62.743.000
Panthaver: Fellesskapet Av Innskytere, Jf.§2-11,1.Ledd.  
Lnr: 10011562
2012/1044679-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
07.12.2012 
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2012/1034286-1/200
 
2012/1034286-1/200  Pantedokument ved bytte av bank  
05.12.2012 
BELØP: NOK 15.685.750
Panthaver: EIKA BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 885621252
 
2020/3129267-1/200  Pantedokument  
06.10.2020 07:21 
BELØP: NOK 1.910.000
Panthaver: OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Elektronisk innsendt
 
2020/3233000-1/200  Pantedokument ved bytte av bank  
26.10.2020 21:00 
BELØP: NOK 15.685.750
Panthaver: OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
 
2020/3233000-2/200   ** Ombytte  
26.10.2020 21:00 
PÅBEROPT OMBYTTE MED: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2012/1034286-1/200
PÅBEROPT PRIORITET FRA: 05.12.2012
Grunndata:
1955/8253-1/105  Registrering av grunn  
21.06.1955 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:88
 
1992/19802-1/105  Registrering av grunn  
10.04.1992 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:198 i eiendomsrett
1992/19803-1/105  Best. om adkomstrett  
10.04.1992 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:112  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo bygningsråd.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Generelle opplysninger om Spireaveien 10 B Brl:
Borettslaget består av 61 andelsleiligheter.
Spireaveien 10 B Brl er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 991692339, og ligger i bydel Bjerke i Oslo kommune med følgende adresse: Spireaveien 10 B
Hjemmeside: http://www.s10b.no
Det skal innkreves et dugnadsgebyr årlig i juli måned på kr. 500,- pr. leil. Dugnadsgebyret utbetales i januar til de som møter på minst en dugnad i løpet av foregående år.
Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i gården. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBOS01-98207904686
Type: A
Restsaldo: Kr 845.408,-
Restløpetid: 29 år 11 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,85%
Lånenummer: OBOS02-98207904694
Type: A
Restsaldo: Kr 10.259.942,-
Restløpetid: 16 år 11 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,85%

Andel fellesgjeld

Kr 180.000,- per. 01.11.2020
Fellesgjeld, kapitalkostnader og eventuell avdragsfrihet:
Lånenummer: OBOS01-98207904686
Restgjeld: Kr 168.177,-
Kapitalkostnader: Kr 41,-
Lånenummer: OBOS02-98207904694
Restgjeld: Kr 11.144,-
Kapitalkostnader: Kr 966,-

Andel formue

Kr 14.397,- per. 31.12.2019

Forsikring

If skadeforsikring
Polisenummer: 895149

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 2 600 681,-. Avvik i forhold til budsjett skyldes dugnadsgebyr.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr -1 928 566,-. Kostnadene er tilnærmet likt budsjett.
Resultat:
Årets resultat på kr 398 452,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i borettslaget under forutsetning av at eier aksepterer borettslagets regler for dyrehold. Søknadskjema med vilkår finnes på borettslagets hjemmesider. Utfylt skjema sendes til styret på e-post.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer kjøkken
- Hvitevarer bad
- Alle taklamper
- Garderobeskap i entre og på soverom
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.