# WALDEMARS HAGE

Strøken selveiet 3-roms I Stor uteplass mot Akerselva på 18m² I Alt nytt i 2010 I V.v og fyr inkl. I Rolig I Må sees!

Darres gate 30 , 0175 Oslo

BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

59%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

83%

har bolig mellom 60-120 kvm

54%

av boligene er nyere enn 20 år

17%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 66 m²
Bruksareal 66 m²
Bruttoareal 72 m²
Tomt 2 937 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2010
Gårdsnummer 218
Bruksnummer 248
Energimerking D
FINN.no 169529265
Sist endret 28.05.2020 14:45
Prisantydning 5 200 000
Totalpris 5 333 820
Ligningsverdi 1 286 779,-

Beregnet totalkostnad

5 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 125 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 133 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 333 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0016

Adresse og matrikkel

Darres gate 30, 0175, Oslo, Gnr. 218 bnr. 248 snr. 53 orgnr. 996386880 i Oslo kommune

Eier

Peter A Evju Schweigaard

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

66 / 66 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2010

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Varmtvann og fyring er inkl. i felleskostnader

Garasje / Parkering

Nei

Det er mulighet for å kjøpe bruksrett til garasjeplass i felles garasjekjeller. evt. leie. Garasjen er organisert som en selvstendig enhet, Waldemars Hage Garasjelag. De kan kontaktes på whgarasjelag@googlemail.com vedr. spørsmål knyttet til parkering.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 2 937 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felles tomt for sameiet. Fellesområder med gressplen, trær, prydbusker, diverse beplantning, sykkelparkering , garasjeanlegg og felles internveier belagt med belegningsstein og asfalt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Beskrivelse

Velkommen til denne fantastiske 3-roms selveierleiligheten, beliggende langs Akerselva, ved Alexander Kiellands plass. Leiligheten har en praktisk planløsning og markterrasse på hele 18 kvm.
Innholdsmessig er boligen fordelt med entré med klesoppbevaring, pent og romslig bad/wc, to soverom med garderobeskap og eget walk-in closet på hovedsoverommet, samt åpen stue/kjøkkenløsning med kjøkkenøy og utgang til markterrassen. Med beliggenhet på Alexander Kiellands plass er "hele" byen rett utenfor døren.
Nærområdet byr på både shopping og café-/restaurantliv, samtidig som området er et knutepunkt for busser i alle retninger.
Innbydende 3-roms leilighet i bygg fra 2010
Markterrasse på 18 kvm
Tilgang til felles hage
Praktisk planløsning
Felles takterrasse
Nærhet til "alt" av fasiliteter

Innhold

Leiligheten ligger i 4. etasje og inneholder: Entré, bad, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til markterrasse og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på 5 kvm over to nivåer.

Beliggenhet

Fantastisk beliggenhet i populære Waldemars Hage på Alexander Kiellands plass, midt mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka. Waldemars Hage har som navnet tilsier en vakker hage med hyggelige sittegrupper, lekeapparater og en stor og frodig plen med Akerselva i direkte nærhet. Området er stilfullt inngjerdet, noe som holder uvedkommende ute, og barna inne. Hagen blir hyppig benyttet av alle beboerne som spenner fra barnefamilier til enslige, både yngre og eldre. Leilighetens nærområde byr på en mengde muligheter for aktiviteter, gastronomiske opplevelser og rekreasjon. Nyt de flotte grøntarealene som blant annet Ilaparken og St.Hanshaugen. La deg begeistre av de nydelige turområdene rundt ærverdige Akerselva.
Kun få meter fra leiligheten finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre. Her bor du i et matmekka med alt fra Åpent bakeri Tranen, Lofthus Samvirkelag med byens beste Pizza, populære Colonel Mustard, Mathallen og Michelinrestauranten Kontrast i kort gåavstand. I tillegg er du omringet av byens beste kaffebarer med både Java, Supreme Roastworks og Tim Wendelboe like i nærheten. Det er også gangavstand til St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Av treningssentre kan man velge mellom blant annet Athletica (Vulkan), SATS ELIXIA (Ringnes Park), Gym Ila, Indah Yoga og Fitness24seven. Ca. fem minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Gangavstand også til Sagene, Torshov og sentrum med alle byens fasiliteter. Kort vei til Majorstuen med eksklusive butikker, utesteder med mer.
Man kan gå koselige turer langs Akerselva, besøke spennende kafeer og restauranter eller ta seg en tur på Ringen Kino (ca. 5 minutters gange). Det er også godt utvalg av nærbutikker og matvareforretninger like i nærheten av boligen. Både Rema 1000 og døgn- og søndagsåpne Alexander Kiellands plass dagligvare ligger i umiddelbar nærhet. Kiellands Hus er et trivelig lite nærsenter som ligger lett tilgjengelig til på Alexander Kiellands plass, hvor du når alt du trenger til hverdagen. Her finnes Coop Mega, Ark, Nille, Apotek1 og Vinmonopolet. I tillegg finnes det en rekke caféer, take-away-restauranter og sushibarer i nærmiljøet. Like i nærheten ligger også Vulkan, som er et nytt og spennende byutviklingsområde med Mathall (se www.mathallenoslo.no), utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole, hotell med mer (se www.vulkanoslo.no). Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som AHO, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, OsloMET med flere.
Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet kollektivtilbud (21-, 33-, 54- og 34-bussen). Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/Tjuvholmen, Bogstadveien, sentrum eller marka. I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass (linje 11, 12 og 13).
Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Du kan velge og vrake i sentre/knutepunkter med butikker og restauranter (http://www.vulkanoslo.no/vulkan-depot/) og Ringnes Park. Skjermet beliggenhet, med minimalt av støy. Her vil du trives og bo godt

Entré

Gang/entré | Innbydende og arealeffektiv
Innbydende entré med god plass til yttertøy og sko i garderobesystem. Dørcalling med portåpner.

Stue

Stue | Stor og hyggelig
Leiligheten har en stor og herlig stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. Det er også naturlig sone for spisestue med plass til mange gjester rundt bordet. De store vindusflatene bidrar til svært gode innvendige lysforhold, og utgang til balkong gir rommet et åpent og luftig preg.

Kjøkken

Åpen Marbodal kjøkkenløsning mot stue med kjøkkenøy fra byggeår. Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Benkeplate av heltre og laminat med
nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål. Laminert plate med metallbeslag mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter
under overskap. Frittstående kjøleskap med fryser fra Whirlpool. Frittstående oppvaskmaskin fra Electrolux. Integrert stekeovn med platetopp fra
Bosch. Ventilator i overskap fra Exhaulsto med avtrekk over tak.

Bad

Bad/wc | Pent flislagt
Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling at malte flater med påmontert taklampe. Servantskap med benkeplate og
overpåliggende servant med ett-greps armatur fra Oras. Innfelt speil med overbelysning og stikkontakt over servant. Vegghengt toalett fa Jika
tilkoblet sisternekasse fra Jomo. Dusjhjørne med innfellbare glassdører. Dusjarmatur fra Oras tilkoblet hånddusj. Vannrør i rør-i rør system og synlig
avløpsrør av plast og støpejern. Mekanisk avtrekk i himling. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til stor markterrasse på ca. 18 kvm med god plass til utemøblement, grill etc.  Østvendt med morgensol, og hyggelig utsyn mot Akerselva. Det er montert stikkontakter ute på balkongen.

Soverom

Soverom 1 | Adkomst til walk-in-closet
Meget lyst og romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord etc. To garderobeskap og adkomst til walk-in-closet/innvendig bod med rikelig oppbevaringsplass i garderobeløsning. Dette soverommet vender mot Elva.

Soverom 2

Soverom 2 | Med adkomst til balkong
Pent soverom som også har god plass til stor seng og oppbevaringsplass i stort skap.

Felleskostnader

3 525 pr. mnd. Kommunale avgifter, grunnpakke kabel-TV og internett fra Get, felles bygningsforsikring, á-konto støm, fyring, forretningsførsel og løpende drift og vedlikehold. A-konto strøm 178,- Felleskostnader 2.955,- Kabel-TV og internet 392,-

Etasje

1. etasje.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 286 779 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 632 405 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Barnehagen i bakgården drives av Kulur Barnehage.  Sameiene Waldemars hage 2 og 3 har fortrinn på 25% av plassene i Waldemars Barnehage.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 11 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstuksjoner og dekker av betong og murkonstruksjoner.
Yttervegger av pussede og malte flater, bindingsverk utvendig kledd med panel og fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med
takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Swedoor glatt entredør i brannklasse 30 B og lydklasse 35dB med kikkehull og dørpumpe. Balkongdør
og vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utestedet for eiendommen og følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 72 kvm
Følgende rom er p-rom: Entré, bad, åpen stue- og kjøkkenløsning og to soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet fjernvarme. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Felleskostnader, forsikring og strøm.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Generelle opplysninger om Sameiet Waldemars Hage 3, Sameiet består av 104 seksjoner.
Sameiet Waldemars Hage 3 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med
organisasjonsnummer 996386880, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Darres Gate 30 (tårn E+F)
Gårdsnummer 218 og bruksnummer: 248

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6654617

Regnskap

Regnskap følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt såfremt det ikke medfører urimelig sjenanse for naboer. Oslo kommunes regler for båndtvang må overholdes hele året, og husdyr skal ikke luftes på sameiets fellesareal.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Vaskemaskin, tørketrommel, garderobeskap og hvitevarer på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: cu@schalapartners.no eller SMS: 92 30 59 23 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Carl Uthus