#SAGENE / BJØLSEN

Stor og innholdsrik 2-roms med solrik balkong I Romslig stue/kjøkken med god planløsning I Beliggende i stille bakgård

Gjøvikgata 4 B , 0470 Oslo

BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

96%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

14%

er gift

62%

har høyskoleutdanning

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 55 m²
Bruksareal 60 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 2 681 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1996
Gårdsnummer 222
Bruksnummer 211
Energimerking D
FINN.no 175945900
Sist endret 28.05.2020 14:55
Prisantydning 3 370 000
Totalpris 3 687 810
Ligningsverdi 1 071 436,-

Beregnet totalkostnad

3 370 000,- (Prisantydning) 310 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 680 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 687 810,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0027

Adresse og matrikkel

Gjøvikgata 4 B, 0470, Oslo, Gnr. 222 bnr. 211 snr. 2, andelsnr. 220 i Gjøvikgata 4 Borettslag med orgnr. 976937392 i Oslo kommune

Eier

Wenche Elisabeth Åstrøm

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei

BRA/PROM

60 / 55 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1996

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Garasje / Parkering

Nei

Selskapet har noen garasjeplasser til utleie. Plass tildeles av styret. (4 ladeplasser for el-bil)
Ta kontakt med megler om du vil vite mer rundt dette parkeringsplass.  Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 2 681 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet eiet tomt med beplantning, gressplen, asfalterte stier, sittegrupper og sykkelstativ.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Ja

Beskrivelse

Her har man alle fasiliteter i umiddelbar nærhet, samtidig som leiligheten ligger i stille og rolige omgivelser.
Leiligheten inneholder entré med god plass til oppbevaring. Videre i leiligheten kommer man til et stort og pent kjøkken med mye skap- og benkeplass. Stuen er også av god størrelse og har en naturlig oppdeling til sofa- og spisegruppe. Fra stuen er det utgang til en solrik balkong. Soverommet ligger fredelig vendt mot bakgården. Dette er av ekstra god størrelse og har rikelig med gulv- og oppbevaringsplass. Bad med servant, dusjhjørne, toalett og opplegg til vaskemaskin.
Leiligheten disponerer en kjellerbod på 5 kvadratmeter i tillegg til den innvendige boden.
Muligheter for garasjeleie
Ingen dokumentavgift
Ingen forkjøpsrett
Ny balkong i 2015
IN-ordning på lån
Heis

Innhold

Leiligheten inneholder:

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt, stille og skjermet til på populære og veletablerte Bjølsen. Bjølsenhallen som er fullstendig bygget om, med butikksenter (Meny, Vitus Apotek, post, blomsterforretning etc.), kafeer og idrettshall ligger i kort avstand fra leiligheten. For den treningsglade har du Voldsløkka idrettsanlegg rett i nærheten i tillegg til idylliske turmuligheter langs Akerselva. Du finner også flere treningssentre i området. Godt kollektivtilbud i området med hyppige avganger på buss, samt T-bane fra Nydalen. Noen få minutters gange unna finner du Nydalen med blant annet BI, SAS Radisson Hotell og serveringssteder, samt Storo Storsenter, Oslos største kjøpesenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester, samt et stort Sats senter i 5. etasje.
Leiligheten ligger i bydel Sagene. Dette er det perfekte boligområde for deg som vil ha kort vei til alt. Storo er et knutepunkt for kollektiv transport og du er alltid kun 10 minutter unna der skjer. Boligområdet passer like godt til nyetablerere, studenter som til godt voksne. Bjølsen/Nydalen er stadig i utvikling og i dag en av de mest moderne og innovative områdene i Oslo.
Beliggenheten er perfekt for studenter. BI Nydalen ligger kun en liten gåtur fra leiligheten. Fra Nydalen går T-banen hvor man enkelt kommer seg til de fleste utdanningsinstitusjoner på en enkel måte. Bussholdeplassen Advokat Dehlis plass ligger rett rundt hjørnet hvor 37- og 54-bussen tar deg til Handelshøyskolen BI og ned til sentrum. 20-bussen går fra Arendalsgata og tar deg på tvers av byen. Disse tre bussene går jevnlig hele døgnet 7 dager i uken. Nydalen T-banestasjon ligger en liten gåtur fra leiligheten. T-banen bruker 9 minutter til Oslo sentrum. Eller er det drøye 20 minutters gåtur til Grünerløkka og St. Hanshaugen. Her slipper man å planlegge når man må ut døra, det kommer alltid en buss eller t-bane som tar deg dit du vil. Flybussen til Gardermoen går også fra Storokrysset hele døgnet.
For den aktive er det utallige muligheter, SATS Nydalen og EVO ligger rett ved. Inne på BI ligger også Nydalen Athletica. Ellers er det flotte tur/løpe muligheter langs Akerselva som går helt fra Maridalsvannet og ned til sentrum. Det er også flotte turmuligheter opp til Grefsenkollen. På vinterstid er det kun en liten tbanetur for flotte skispor i marka. Voldsløkka ligger også rett ved med 8 sandvolleyballbaner, 2 kunstgressbaner, 3 tennisbaner, basketballbane, idrettshall, skatehall og stor åpen gresslette. Her er det også skøyteis og oppkjørte skispor om vinteren.

Entré

Entré med adkomst fra trapp eller heis. Her er det plass for sko og yttertøy og ekstra rom for oppbevaring i innvendig bod. Malt himling, malte overflater på vegg og parkett på gulv.

Stue

Innbydende stue med god atmosfære! Stuen har en bra løsning med naturlig plass til både sittegruppe og spiseplass. Hele rommet er nymalt  i grått og gjør at rommet føles lunt og behagelig. På varme sommerdager er det fint å kunne åpne opp dørene til balkongen. Malt himling, malte overflater på vegg og parkett på gulv.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra ombygningsår med glatte fronter. Benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt
stål med ett-greps armatur fra Oras. Flislagt flate mellom benkeplate og overskap. Overbelysning og stikkontakt over benk. Frittstående hvitevarer.
Kjøleskap med fryser fra Gorenje. Oppvaskmaskin fra Ariston. Komfyr fra Grepa. Ventilator fra Villavent i overskap.

Bad

Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling i malt flate. Vegghengt servantskap med profilerte fronter. Benkeplate i laminat med nedsenket servant og ett-greps armatur fra Oras. Vegghengt speil med overbelysning og stikkont over servant. Gulvstående toalett fra Ifö. Dusjhjørne med skyvedører i glass. Dusjarmatur fra Damixa tilkoblet hånddusj. Vannrør i kobber. Avløpsrør i støpejern. Avtrekkventil på vegg tilkoblet kjøkkenventilator. Opplegg for vaskemaskin.

Balkong

Idyllisk sydvest-vendt balkong fra 2015. Balkongen vender inn mot bakgården og har ifølge selgere solen fra ca. kl 10.00-18.00 på sommerstid. Her er det plass til utemøbler og er den perfekte plassen å nyte nå som sommeren er på vei.

Soverom

Pent soverom med plass til stor dobbeltseng og garderobeløsninger om ønskelig. Soverommet vender inn mot stille og rolig gårdsrom. Malt himling, malte overflater på vegg og parkett på gulv.

Felleskostnader

5 186 pr. mnd. Betjening av andel fellesgjeld, kabel-TV med bredbåndsmulighet fra GET, vaktmestertjeneste, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold. Ved innbetaling av IN-lån blir nye felleskostnader: 2.636,-

Etasje 4 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 071 436 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 857 168 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Yttervegger av
pussede og malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor
glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vindu med karmer av tre og tre-lags glass fra ombygningsår. Oppvarmet med
elektrisitet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra ombyggingen in 1996.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré, stue/kjøkken, bad og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ingen kjente

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen av antatt betydning. Grunnbok i sin helhet kan ses hos megler. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
 

Borettslag

Gjøvikgata 4 Borettslag, org.nr. 976937392, er et hyggelig og veldrevet borettslag, bestående av andelsleiligheter.
Borettslaget har egen internettside: www.gjovikgata4.no
Bydel: 3 - Sagene
Antall leiligheter: 65
Antall garasjer: 29
Totalt areal: 4 950 kvm
Opprinnelig byggeår: 1996
Tomt: Eiet
Tomt kjøpt: 1996

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 310.000,- pr. 06.04.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 17.000,- pr. 31.12.2019.
Borettslaget har pt. 6 lån med følgende betingelser pr. 06.04.2020:
Lånegiver: EIKA
Lånenummer: * EIKA2-200026938
Type: A - Annuitet
Restsaldo: 4.665.579,,-
Restløpetid: 5 år 3 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,95%
Restsaldo andel: 101.272
IN lån
Lånegiver: EIKA
Lånenummer: * EIKA3-200026939
Type: A - Annuitet
Restsaldo: 3.153.357,-
Restløpetid: 6 år 9 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,95%
Restsaldo andel: 59.499
IN lån
Lånenummer: * OBBK01-98207463256
Type: A - Annuitet
Restsaldo: 1.232.612,-
Restløpetid: 24 år 6 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,95%
Restsaldo andel: 17.581
Lånenummer: * OBOS02-98207839973
Type: A - Annuitet
Restsaldo: 2.014.732,-
Restløpetid: 19 år 6 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,95%
Lånenummer: * OBOS03-98207839965
Type: A - Annuitet
Restsaldo: 625.381,,-
Restløpetid: 19 år 6 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,95%
Restsaldo andel: 78.173
Lånenummer: * OBOS04-98207840033
Type: A - Annuitet
Restsaldo: 3.739.798,-
Restløpetid: 19 år 7 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,95%
Restsaldo andel:  53.339

Andel fellesgjeld

310 000

Andel formue

17 600

Forsikring

IF skadeforsikring Polisenummer: 565713

Regnskap

Regnskap ligger  vedlagt i salgsoppgaven

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering
2019 Takarbeid
2017 Rehabilitert adgangskontroll
2015 Ferdigstilt balkonger i A- og B-blokken
2015 Vindus- og bakongdørkarmer malt i A-bygget
2014 Rehabilitering fasade B-blokka
2013 Skiftet lysarmatur i garasje og kjeller
2013 Installert overstrømsventiler i A-blokka
2010Skiftet røykvarslere
2010Internkontroll el-sikkerhet
2009 - 2010 Utbedret fasade og vanninntrenging i kjeller
2006 Maling av trepanel, rekkverk
2006Maling i kjeller, garasjeanlegg
2006 Installert adgangskontrollsystem
2005 Montering av brannstiger

Husdyrhold

Tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: cu@schalapartners.no eller SMS: 92 30 59 23 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 11 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Carl Uthus