#TORSHOV

Nyere 3-roms på 92 kvadrat + hybel på 28 kvadrat med egen inngang. Vestvendt balkong, eksklusiv heisadkomst og garasje

Sandakerveien 20 L , 0473 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

64%

eier sin egen bolig

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig mellom 60-120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

14%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 120 m²
Bruksareal 120 m²
Bruttoareal 132 m²
Tomt 910 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 2012
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 235
Energimerking C
FINN.no 170625309
Sist endret 26.05.2020 09:43
Prisantydning 8 590 000
Totalpris 8 813 570
Ligningsverdi 1 773 824,-

Beregnet totalkostnad

8 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 214 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 590 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 223 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 813 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0030

Adresse og matrikkel

Sandakerveien 20 L, 0473, Oslo, Gnr. 225 bnr. 235 snr. 13 orgnr. 898541592 i Oslo kommune

Eier

Marte Haugen Søvik Ingrid Solberg Gundersen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.
På bakgrunn av at det meldes inn to boenheter så er det ikke blitt beregnet eiendomsskatt.
 

BRA/PROM

120 / 120 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2012 (1958)

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Selgers energiforbruk var 5870 kWh i 2019.

Garasje / Parkering

Det medfølger en garasjeplass (nr. 14) i felles garasjeanlegg i kjeller med tilkomst via bilheis. Det er lagt til rette for installasjon av elbillader. Infrastrukturen er bygget ut.
Sameiet har en gjesteplass på utsiden av bygget.
Mulighet for utleie av garasjeplass. Selger har tidligere leid ut for kr. 1 500,- pr. mnd.

Tomt

Areal: 910 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med asfalterte gangveier, prydbusker og diverse beplantning. Sameiet har en flott felles terrasse på bakkeplan mot bakgården med sittegrupper og urtekasser.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Hoveddel: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, omkledningsrom, to soverom og baderom.
Utleiedel: Stue med åpen kjøkkenløsning og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i trappegang på ca. 5,8m². Med leiligheten følger garasjeplass (nr. 14) i felles garasjeanlegg i kjeller.

Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Torshov. Leiligheten ligger i et veldrevet sameie med hyggelige og velholdte utearealer.
Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Soria Moria, med konserter, bar/restaurant, teater og Ringen Kino. Det Andre Teatret ligger fem minutter unna på Lilleborg. Nyåpnede Nieu Scene på Soria Moria med underholdning, bar og restaurant. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer, bl.a. Grisen på Oskar Braatens Plass og Caminito, Trikkestallen, Åpent Bakeri og Kaffebrenneriet. Trikkestallen og Grisen har nydelige uteserveringer om våren og sommeren.
Rett rundt hjørnet ligger legendariske Strøm-Larsen, butikken som er kjent i hele Oslo for sine gode kjøttvarer. I nabobygget finner man Torshov Torg med blant annet Rema 1000, apotek, Nille og Mr Fish.
Det er også et godt tilbud av treningssentre i området, f.eks. Myrens Sportssenter (med Klatreverket), Sats Elixia på Sagene, Storo, Nydalen og Ringnes Park, samt sandvolleyballbaner ved Torshovparken. Mange lekeplasser og innendørs lekeland "Eventyrfabrikken" (ved Myrens verksted).
Kort avstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandakersenteret med tilbud som vinmonopol, matbutikk, apotek og andre butikker. Gangavstand til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter. Det er et bredt utvalg av matvarebutikker i nærområdet.
Torshovparken og Myraløkka er populære parker kun et par minutters gange unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovdalen og fine friområder ved Akerselva. Kun 10 minutter med buss til marka.
Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Her får man et trivelig og inkluderende nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver! Fasiliteter for både unge, barnefamilier og eldre.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Svært gode trikk- (nr. 11, 12 og 13) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy), 54 til Brekkeskogen, Frysja og Teknisk Museum og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka med flotte skiløyper og sykkelstier. Nærmeste bussholdeplass på Ring 2 er Vøyenbrua, og rutelinje 28 Fornebu/Helsfyr T stopper også på Vøyenbrua. Flybussekspressen går fra Ring 2 i Vogts gate og Vøyenbrua, kun et par minutter unna.

Lys og innbydende entré

Du har eksklusiv kodet heisadkomst rett inn i leiligheten. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys og innbydende entré med plass til sko og yttertøy. Praktisk med belegg på gulv og glatte malte overflater. Porttelefon.
Leiligheten disponerer også bod på ca. 5,8m² i trappegang rett ved leiligheten - svært praktisk!

Stor og fin stue

Stuen er et stort og herlig oppholdsrom, og er et rom for både avkobling og hygge. God standard med eikeparkett på gulv og glatte malte overflater. De store vindusflatene og balkongdøren slipper inn rikelig med naturlig lys. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,68 meter bidrar til en god romfølelse. I stuen har du god plass til stor sofagruppe med salongbord, mediemøblement og TV, samt annet ønskelig møblement. Inkludert i felleskostnadene er kabel-TV og bredbånd fra Canal Digital, samt oppvarming med fjernvarme til radiatorer og varmtvann. Du har også plass til en fin spisebordsgruppe i tilknytning mot kjøkkenet.

Stor nordvestvendt balkong på ca. 6,7m²

Fra stuen har du utgang til en stor og herlig balkong. Balkongen er på ca. 6,7m², og har god plass til ulike sittegrupper og grill (gass eller elektrisk). Gode materialer med komposittheller på gulv og rekkverk av metall og glass. Elektrisk markise fra 2019, utebelysning og stikkontakt. Terrassen er nordvestvendt, har gode solforhold og vender ut mot gårdsrom. Gårdsrommet mot nabobygget vil bli pent opparbeidet og gi et hyggelig utsyn.
Dette er uten tvil en perfekt plass for lange og late sommerdager!

Kvalitetskjøkken fra HTH

Kjøkkenet ligger i en åpen og sosial løsning med stuen, samtidig som kjøkkenøyen deler rommet. Moderne og tidløst kvalitetskjøkken fra HTH som var nytt i 2012. Du har god skap- og benkeplass i kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter. Benkeplaten er laminert og har nedfelt oppvaskkum. Kjøkkenet er utstyrt med integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin fra Siemens, samt plass til frittstående kjøleskap. Ventilator tilkoblet avtrekkskanal.

Innbydende og fint hovedsoverom

Hovedsoverommet er fint rom med parkett på gulv og glatte malte overflater. Her er det plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt garderobeløsninger etter behov og ønske.

Soverom II - perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor

Det andre soverommet er også et fint rom med god standard. Også her har du plass til seng, kontorpult og kommoder/skap.

Moderne flislagt baderom fra 2012

Moderne og romslig baderom fra 2012. Tidløst og lekkert med store mørke fliser på gulv og lyse fliser på veggene. Moderne baderomsinnredning med heldekkende servant. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare dører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmekabler i gulv.

Praktisk omkledningsrom

I tilknytning til soverommene og baderommet har du et svært praktisk omkledningsrom. Her har du svært gode oppbevaringsmuligheter for både klær og andre praktiske og nødvendige ting.

Utleiedel på ca. 28m²

Svært lys og romslig stue med parkett på gulv og glatte malte overflater. Det er mulig å lage et soverom i stuen slik at dette blir en toroms utleieleilighet. Det fungerer også ypperlig med en bokhylle som romdeler. 
Selger leier ut for kr. 11 000,- per måned. Utleiedelen gir kr. 132 000,- i skattefrie inntekter per år (kr. 11 000,- per mnd. x 12). Kr. 132 000,- per år vil dekke årlige renteutgifter på et lån på ca. kr. 6 600 000,-. Dette regnstykket forutsetter en rente på 2% per år. Tilsvarende utleiedel er også bygget om til 2-roms om ønskelig.

Tidløst og pent kjøkken fra HTH

Pen og tidløs kjøkkeninnredning fra den danske kvalitetsprodusenten HTH som var ny i 2012. Innredningen har hvite glatte fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrert stekeovn og platetopp fra Siemens, og kjøleskap i benkemodell fra Matsui. Hvitevarene med unntak av kjøleskap medfølger i handelen. Ventilator i overskap tilkoblet avtrekkskanal.

Moderne baderom fra 2012 med opplegg for vaskemaskin

Pent og moderne baderom fra 2012. Baderommet har flislagt gulv med gulvvarme, malte veggoverflater og flislagte vegger i dusjsone. Baderommet er utstyrt med servantinnredning med overliggende servant, dusjnisje med glassdør og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin.

Felleskostnader

Kr. 5 828,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Oppvarming med fjernvarme og varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Telenor (2 abonnementer), garasje, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Kr. 4 860,- Felleskostnader
Kr. 768,- Fjernvarme
Kr. 200,- Garasje

Etasje

2. etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 773 824 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 385 767 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og utbygget loft. Bygget ble oppført som et næringsbygg i 1958 og ble i 2012 ombygget til leiligheter. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong/stål. Yttervegger forblendet med pussede fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon samt saltak av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2014 på bruksendring/ombygging til leiligheter. Ferdigattesten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 120m², Bruksareal: 120m², Bruttoareal: 132m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, omkledningsrom, to soverom og baderom. Stue med åpen kjøkkenløsning og baderom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til sameiets vedtekter er utleie tillatt. Utleie registreres normalt til styret.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Elektriske varmekabler i gulv på baderommene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Balansert ventilasjonsanlegg
* Felles varmtvann (varmtvann og fyring inkl.)
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré
* Røykvarsler, brannslukningsapparat og sprinkelanlegg
* 2 abonnementer med kabel-tv og bredbånd fra Telenor (til hoveddel og uteleidel)

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig etter bestemmelsene i S-4262 av 30.08.2006. Se vedlagte reguleringskart.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sandakerveien 14 - 18 - Oppføring av to boligblokker
Saksnummer: 201700053 - Byggesak
Status: Endret tillatelse gitt
Sandakerveien 23 C-D - Bruksendring fra loft til boligdel
Saksnummer: 201709474 - Byggesak 
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Sandakerveien 22 D - Bruksendring av innvendig bod til boareal - Seksjon 89
Saksnummer: 201912144 - Byggesak 
Status: Mottatt søknad
Sandakerveien 17 - Rivning av garasje og oppføring av enebolig
Saksnummer: 201804512 - Byggesak 
Status: Rammetillatelse gitt
Planprogram Ring 2 Majorstuen - Carl Berners plass
Saksnummer: 201619105 - Reguleringssak 
Sakstype: Foreløpig plan
Ny vannforsyning til Oslo - Huseby vannbehandlingsanlegg
Saksnummer: 201708944 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 20.03.1957, dagboknummer 404461. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 23.11.1958, dagboknummer 501070. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 18.07.1960, dagboknummer 512201. Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. brannvegg.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 19.10.2010, dagboknummer 804188. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Sandakerveien godkjennes i sin nåværende bredde. Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune.
* Seksjonering, tinglyst den 25.10.2011, dagboknummer 872439.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Sandakerveien 20 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 898 541 592, og består av 31 seksjoner. Forretningsførselen er utført av Oslo og Omegn Boligforvaltning (OBF).

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har per salgsoppgavedato ingen lån.
Ligningsposter per 31.12.2018:
Andel fellesgjeld: Kr. 4 995,-
Andel fellesformue: Kr. 11 252,-
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.
 

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring ASA. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Inntekter i 2018 var til sammen kr. 1 303 909,-.
Kostnadene i 2018 var til sammen kr. 1 833 652,-.
Dette ga et negativt årets resultat i 2018 på kr. -529 742,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2018 kr. 421 125,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Våren 2020 gjennomføres et vedlikeholdsprosjekt på fasade, svalganger og balkonger. Vedlikeholdet skal finansieres ved låneopptak på kr. 7,7 mill. (rente 3,5%). Ved behov har styret mandat til en ekstra kapitalinnkreving fra seksjonseierne begrenset til totalt 1,25 mill. Ved et låneopptak på kr. 7,7 mill., vil salgsobjektet få en fellesgjeld på ca. kr. 404 200,- iht. sameiebrøken. Renter og avdrag på lånet vil gi økte felleskostnader på ca. kr. 1 500,- pr. mnd.(nom. rente 3,5%). Det etableres en individuell nedbetalingsordning (IN-ordning) på lånet. Ved å benytte seg av IN-ordningen vil ikke fellesutgiftene påvirkes, gitt at man innbetaler sin andel av fellesgjelden. Man kan også innbetale deler av gjelden. På hovedsiden/balkongsida er prosjektet planlagt å være i sluttfasen månedsskiftet juli/august.
Sentrale utbedringer styret / sameiet har gjort de siste årene:
2020: Utbedring fuktinnsig garasjevegg fra 1958 og vegg ved siden av teknisk rom. Nor Entreprenør
2019: Vedlikeholdsspyling rør. Rørleggerhuset
2018: Ny støp på garasjegulv og utbedring søyler. Valdres Industrigulv
2018: Utbedring ventilasjon. Airtech
2018: Varmekabler i takrenner
2018: Ny hovedinngangsdør
2017: Utbedring teknisk rom Snesrud og Pedersen

Husdyrhold

Husdyr tillates såfremt dette ikke er til sjenanse eller ulempe for øvrige beboere eller byggets drift for øvrig. Det er båndtvang i bygget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Klesskap barnerom
* Lampe på hovedsoverom
* Lampe over sofabord
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Finn.no: Visningstekst

Dersom du planlegger å delta på annonsert visning bes du som kunde om å gi beskjed i forkant til eiendomsmegler, trykk på påmeldingsknappen i annonsen.
Vi tilbyr også privatvisninger for de som ønsker det. Velkommen til en trygg visning!

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,65 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Erik Danielsen