#TOPPEN AV FRODIGE TORSHOVDALEN

Bo godt i lys og moderne 4-roms selveier fra 2014 I 2 solrike balkonger 10m²+2m² med nydelig utsikt I Garasje I Heis

Hans Nielsen Hauges gate 39 E , 0481 Oslo

VISNINGER

1. juni mandag kl. 12:00-13:00

2. juni tirsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

78%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er nyere enn 20 år

32%

er gift

69%

har høyskoleutdanning

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 86 m²
Bruksareal 86 m²
Bruttoareal 92 m²
Tomt 3 032 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 2014
Gårdsnummer 79
Bruksnummer 124
Energimerking C
FINN.no 179809430
Sist endret 25.05.2020 16:49
Prisantydning 7 500 000
Totalpris 7 696 320
Ligningsverdi 1 609 060,-

Beregnet totalkostnad

7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 196 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 696 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0037

Adresse og matrikkel

Hans Nielsen Hauges gate 39 E, 0481, Oslo, Gnr. 79 bnr. 124 snr. 11 orgnr. 913438183 i Oslo kommune

Eier

Anders Jakob Dyning Cajsa-Stina Agneta Dyning

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Eiendomsskatten faktureres kvartalsvis direkte til eier av leiligheten og utgjør kr. 1 516,- for skatteåret 2020 (kr. 379,-/kvartal).

BRA/PROM

86 / 86 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2014

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger hadde i 2019 et energiforbruk på 3 259 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass i felles garasjeanlegg i kjeller. Det påløper et administrasjonsgebyr til forretningsfører ved overdragelse av plassen.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 3 032 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med plen og diverse beplantning som trær, busker og blomster. Flere hyggelig sittegrupper, lekeplass for barna og sykkelstativer.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken med spisestue og utgang til balkong, baderom og tre soverom hvor hovedsoverommet har utgang til balkong.
I tillegg disponerer leiligheten en garasjeplass i felles garasjeanlegg, og en kjellerbod på ca. 5m². Mulighet for lading elbil i garasjeanlegg.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget attraktivt og sentralt på øvre Torshov, i et meget populært sameie rett ved frodige Torshovdalen. Nærområdet er preget av store og grønne områder rett på utsiden av døren, perfekt for småbarnsfamilier og hundeiere. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovparken og veldig fine friområder v/ Akerselva som tar deg direkte opp til Maridalsvannet og videre inn i Nordmarka.
For barnefamilier er det mange lekeplasser i umiddelbar nærhet samt innendørs lekeland på Eventyrfabrikken ved Myraløkka.
REMA 1000, Vitus apotek og legesenter ligger i boligkomplekset.
Området kan også friste med flere populære spisesteder og kafeer. Åpent bakeri ligger rett borti gata, her overtar Lofthus samvirkelag på kvelden og serverer det mange mener er byens beste pizza. På Nordpolen/Sandaker finner du bl.a.Jewel of India, Pizza Pancetta og Mega Sushi. Trikkestallen og Grisen ligger også i nærheten. Nydalen Bryggeri og Spiseri i Nydalen. Villa Paradiso på Lilleborg er også verdt å nevne.
Det er gangavstand til Grünerløkka, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på. Ta deg et deilig bad i Nydalen badeplass under sommerhalvåret. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. Gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker m.m. I 2019 Odeon Kino landets største og mest moderne Kino på Storo!
Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Cosmopolite er en viktig scene i norsk kulturliv og feirer 25 års jubileum med kvalitets musikk på høyt nivå, både jazz, verdensmusikk, soul, rock og blues. HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant. Det andre teateret på Lilleborg byr på alt fra amatøroppsetninger til musikaler og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show.
For den treningsglade er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange grønne lunger som Torshovparken, Torshovdalen og på turstiene langs Akerselva. Dette er alle populære områder kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Muselunden finner du rett bortenfor t-banen, med flere fotballbaner. Her er en rekke fotballtreninger og kamper, samt frisbeegolf. Det er også kort vei til flere treningssentre som Fresh Fitness, Myhrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS/Elixia på Sagene, Nydalen og Storo, Evo Treningssenter og Fitness 24/7.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Sinsen T-bane stasjon med hyppige avganger (linje 4 og 5.) og kun 3 minutters gange. Svært gode trikk- (nr. 11, 12 og 13) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy og 31 til Fornebu) og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka. Flybussekspressen går fra Ring 3 (samt buss 23, 24) og 8 minutters gange til Grefsen togstasjon.
Barnehager og skoler i området:
- Espira Torshovdalen (fortrinnsrett)
- Thor Olsens barnehage
- Ragnas hage
- Lilleborg barnehage
- Nordpolen skole 1-10
- Frydenberg skole 8-10
Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Lys og praktisk entré med gode oppbevaringsmuligheter

Du tar deg opp til leiligheten i 2. etasje med heis eller trapper. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode og moderne standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard fra 2014 med eikeparkett på gulv med vannbåren gulvvarme og glatte malte overflater.
I entréen har du rikelig med oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe på 1,57 meter. Til høyre har du også en mellomgang inn til kjøkkenet med ytterligere gode oppbevaringsmuligheter med plassbygget skyvedørsgarderobe på 1,17 meter og garderobeskap 1,1 m.

Lys og luftig stue med store vindusflater og ingen innsyn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og luftig rom. Beliggenheten på enden mot frodige Torshovdalen og med flere store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys, og samtidig ingen innsyn. Lysinnslippet sammen med ekstra takhøyde på ca. 2,55 meter bidrar til en god og luftig romfølelse. I stuen er det god plass til en stor sofagruppe med salongbord, samt naturlig plass til mediemøblement og TV (kabel-TV og bredbånd fra Telenor er inkludert i felleskostnadene). I tilknytning til kjøkkenet ved den store vindusflaten har du naturlig plass til en stor spisebordsgruppe.

Skjermet og solrik balkong på ca. 10m² mot frodige Torshovdalen

Fra stuen har du utgang til en stor og herlig sydvendt balkong på ca. 10m². God intern beliggenhet, skjermet og mot flotte og frodige Torshovdalen. Beliggenheten mot syd sørger for svært gode solforhold, og det er nydelig utsyn over Torshovdalen og nedover byen og fjorden. Moderne og god standard med rekkverk av glass, tremmer på gulv, og det er montert utebelysning og stikkontakt. Dette er uten tvil den perfekte forlengelse av stuen på varme og lange sommerdager!

Moderne, tidløst og fullt utstyrt kvalitetskjøkken fra HTH

Kjøkkenet ligger i en fin, sosial og delvis åpen løsning med stuen. Moderne og tidløst kjøkken fra den danske kvalitetsprodusenten HTH, som var nytt i 2014. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite slette fronter og påkostet benkeplate av sten. Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap(Liebherr) og fryseskap (Liebherr). Alle hvitevarene medfølger i handelen.
Benkeplate av stein, skuffer til kjøkkenøy, underlimt oppvaskkum, induksjonstopp og ovn fra 2018.

Svært delikat hovedsoverom med utgang til balkong

Hovedsoverommet er et lyst og innbydende rom av god størrelse. Du har god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, og rikelig med oppbevaringsplass i fine garderobeskap (2 meter).
Fra soverommet har du utgang til en koselig balkong på ca. 2m². Også denne balkongen har idyllisk beliggenhet mot syd og flotte frodige Torshovdalen.

Soverom II og III - Perfekte som barnerom, gjesterom eller kontor

Leiligheten inneholder totalt tre soverom som alle er praktisk plassert ved baderommet. Soverom II og III er også lyse og fine soverom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard som resten av leiligheten med parkett på gulv med vannbåren gulvvarme og glatte overflater malt i fine farger.

Lyst og moderne flislagt baderom fra 2014

Lyst og moderne flislagt baderom fra byggeår 2014. Baderommet har grå fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himling. Baderomsinnredning med hvite glatte skuffer og laminert benkeplate med nedfelt servant og speil over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Praktisk med plass og opplegg for vaskemaskin under benkeplaten. Det er plass og egen kurs for tørketrommel.
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Felleskostnader

Kr. 4 023,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Á-konto varmtvann og oppvarming med vannbåren gulvvarme, kabel-TV og bredbånd fra Telenor, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Herav:
Kr. 2 620,- Felleskostnader
Kr. 1 009,- Á-konto energi
Kr. 394,- TV/Bredbånd
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2020.

Etasje

2. etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 609 060 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 792 615 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk oppført 2014 over fire etasjer i tillegg til underetasje. Bærende konstruksjoner av armert betong. Etasjeskillere av hulldekkelementer. Fasaden er forblendet med murstein og stående kledning av tre. Taket er flatt og tekket med papp/membran. Leiligheten har inngangsdør med kikkehull fra byggeår. Brann- og lydklasse B30 og dB35. Balkongdør med tre-lags glass fra byggeår. Balkongskyvedør med to-lags glass fra byggeår. Vinduer med to-lags glass fra byggeår. Leiligheten varmes opp med vannbåren varme til alle gulv. Balansert ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på oppføring av boligblokk datert 2014. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 86 kvm, Bruttoareal: 92 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, baderom og tre soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent med at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at leiligheten kan leies ut som én boenhet. Utleie meldes normalt til styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren gulvvarme til alle gulv.
Oppvarming og varmtvann er inkludert i fellesutgiftene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Garderobeskap på 1,57 meter i entré
* Garderobeskap på 1,17 meter og 1,1 meter i gang
* Garderobeskap på 2 meter på hovedsoverom
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Utebelysning og stikkontakt på balkong fra stuen
* Utebelysning på balkong fra hovedsoverom
* Balansert ventilasjonsanlegg
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré
* Røykvarsler, sprinkleranlegg og brannslukningsapparat
* Leiligheten disponerer garasjeplass og bod i kjeller
* Heis

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, kontor, forretning, allmennyttig formål (barnehage) og bevartning etter bestemmelsene i S-4491 av 27.01.2010. Eiendommen grenser til V311002 - T-baneringen mellom Sinsen og Carl Berners plass. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Hans Nielsen Hauges gate 37 A - Bruksendring fra næring til bolig i 1 etasje
Saksnummer: 201617555 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Hans Nielsen Hauges gate 50 - Riving av bygg
Saksnummer: 201920663 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Hans Nielsen Hauges gate 50 - Oppføring av boligbygg med næringslokaler
Saksnummer: 202003481 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Edvard Griegs allé 3-17 - Oppføring av to sykkelboder
Saksnummer: 202007726 - Byggesak
Status: Mottatt søknad
Hans Nielsen Hauges gate 43 - Detaljregulering - Byggemarked
Saksnummer: 201312165 - Reguleringssak
Status: Planforslag - Offentlig ettersyn
RV 4 fra Årvoll skole til Sinsen - Detaljregulering - Oppgradering av gang- og sykkelanlegg
Saksnummer: 201904064 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Trikketrase Tonsenhagen - Detaljregulering
Saksnummer: 201004818 - Reguleringssak
Status: Planforslag
Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 20.04.2011, dagboknummer 311556. Bestemmelse vedr. plikt for d.e. til å bekoste opparbeidelse av permanent avkjørsel m.v.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 21.12.2012, dagboknummer 1090593. Rettighetshaver: Gnr: 79 og bnr: 5 og 86 i Oslo kommune. Bestemmelse om fellesareal.
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst den 21.12.2012, dagboknummer 1090593. Bestemmelse om felles stikkledninger.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 19.03.2014, dagboknummer 227315. Rettighetshaver: Gnr: 79, bnr: 104, snr: 1-158 i Oslo kommune. Bestemmelse om å betale kostnader til drift og vedlikehold av bruksretten.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 19.03.2014, dagboknummer 227315. Rettighetshaver: Gnr: 79, bnr: 104, snr: 1-158 i Oslo kommune. Bruksrett til kjørbar atkomstvei og avfallsanlegg. Bestemmelse om gjensidig plikt til å betale kostnadene til drift, vedlikehold og oppgradering av atkomstveien.
* Seksjonering, tinglyst den 11.12.2013, dagboknummer 1077036. Opprettet seksjoner: Snr: 11. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 85/4809.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Torshovdalen II Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 913 438 183, og består av 57 boligseksjoner og 1 næringsseksjon (barnehage). Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Hjemmeside: www.torshovdalen2.no
Torshovdalen Sameie I og II vant statens byggeskikkpris i 2015 :
"Torshovdalen er et boligprosjekt som overbeviser med sine boligkvaliteter. Få andre nyere boligprosjekter kan skilte med en så god kombinasjon av
utsikt, gode solforhold, nærhet til park, et godt byplangrep, arkitektur av høy klasse og stor variasjon av boligstørrelser som gjør det attraktivt for mennesker i ulike livsfaser å skaffe seg bolig her. Arkitekt og byggherre har sammen satset på kvalitet og skapt et inspirerende forbilde for god byggeskikk."

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.
Ligningsposter per 31.12.2019:
Andel fellesgjeld: Kr. 0,-
Andel fellesformue: Kr. 9 424,-
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.
 

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 2 251 087,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 2 486 751,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2018 på kr. -234 992,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2018 kr. -30 389,-.

Vedtekter / husordensregler

Gass eller elektrisk grill kan benyttes på terrassene, mens engangsgrill og kulegrill er ikke tillatt. Det er ikke tillatt å grille på plener og fellesareal ute.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyreeiere må vise hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold. Det er tillatt med husdyr såfremt ditt husdyr ikke er til dokumenterbar ulempe for andre naboer. Ulemper kan være støy (bjeffing fra hund), lukt (katter som gjør fra seg) og sjenanse som følge av at dyret tar seg inn i naboens bolig. Sistnevnte kan i verste fall medføre alvorlig allergisk reaksjon dersom eier av boligen er allergisk.
Hund og katt kan ikke gå fritt, og det oppfordres til at man lufter sine husdyr utenfor sameiets felles grøntområde. Ekskrementer skal fjernes med pose umiddelbart og kastes som restsøppel (ikke i søppelbøtte på lekeplasser). Mating av fugler på terrasser og fellesområder frarådes.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,70 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 6 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Erik Danielsen