#SAGENE

Svært lys og fin 4-R endeleilighet med god standard I Hyggelig balkong på 7 kvm I Vedkamin I V.vann inkl. I IN-ord.!

Gjøvikgata 3 D , 0470 Oslo

BE OM SALGSSUM
Zehra Catak
Zehra Catak Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

96%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

14%

er gift

62%

har høyskoleutdanning

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 85 m²
Bruksareal 92 m²
Bruttoareal 94 m²
Tomt 6 716 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 1948
Gårdsnummer 222
Bruksnummer 1
Energimerking D
FINN.no 176097341
Sist endret 27.05.2020 09:35
Prisantydning 5 600 000
Totalpris 5 820 530
Ligningsverdi 1 475 952,-

Beregnet totalkostnad

5 600 000,- (Prisantydning) 205 395,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 805 395,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 820 530,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0070

Adresse og matrikkel

Gjøvikgata 3 D, 0470, Oslo, Gnr. 222 bnr. 1, andelsnr. 38 i Gjøvikgata Borettslag med orgnr. 948318423 i Oslo kommune

Eier

Audun Mikkelsen Oulie Torunn Kansdal Falck-Ytter

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Meldefristen gikk ut 17.04.2020. 

BRA/PROM

92 / 85 m²

Antall soverom

2 (3)

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1948

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 6 716 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for borettslaget, opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, frukttrær, plantekasser, sittegrupper, lekeapparater og asfalterte arealer bestående av gangveier. Borettslaget har felles griller til bruk for plenen sør for blokkene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på lån HUS602. Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger per år ved terminforfall 01.03 og 01.09 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr. 60 000,- per gang. Se punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår" for mer informasjon.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til innglasset balkong, spisestue, kjøkken, baderom og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4m², en kjellerbod på ca. 1,6m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 18m².
Tilgang til fellesvaskeri og felles sykkelrom i kjeller.

Beliggenhet

Området og bydelen er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Det er flere matvarebutikker i nærheten. Rema1000 finner du ca. 2 minutter unna. I Bjølsenhallen finner du Meny, Post i Butikk og apotek. Grønnsakshandleren Sagene torg og Coop Ekstra er heller ikke langt unna.
Området har en rik historie med kulturminner knyttet til Vøienvollen, Akerselva og Ullevål sykehus. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 er heller ikke mange minutter unna. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka.
Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Nytt er også Oslo sommertid (festival) med blant annet Eminem som "headliner" i 2018. En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.
Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!
Kort vei til Damplassen og Ullevål Hageby med fontene, småbutikker, klesbutikk, blomsterbutikk, pizzarestaurant og Åpent Bakeri med nydelige bakevarer og god kaffe. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små. I tillegg kort vei til Ullevål Universitetssykehus.
Torshov er heller ikke lang unna, et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater.
For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 37 (Helsfyr/Nydalen T), 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon), 20 (Galgeberg/Skøyen) og 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby). Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Entré I Lys, innbydende og romslig

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og romslig entré. Entréen har mørke fliser på gulv og lyse glatte overflater. Oppbevaringsplass til sko og yttertøy i innebygget garderobeskap, samt i skoskap. Entréen er av god størrelse så du har også plass til en kontorpult eller ytterligere oppbevaringsmøblementer.
Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av leiligheten med sin gode og oppgraderte standard. Gjennomgående standard med lys enstavs eikeparkett fra Kähr, og glatte malte overflater.

Stue I Lys og fin hjørnestue med klassisk vedkamin

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et lyst og fint rom. God standard med lys enstavs eikeparkett og glatte overflater malt i en lysgrå farge. Beliggenheten på hjørnet sørger for flere store vindusflater og masse naturlig lys inn i rommet. Alle vinduene og balkongdøren var nye i 2007, og du har brede fine vinduskarmer til planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,7 meter bidrar til en luftig romfølelse. I stuen har du plass til en stor sofagruppe med salongbord, samt naturlig plass til mediemøblement og TV. Som et midtpunkt i stuen har du en lekker klassisk vedkamin som er dekorert med kleberstein. Vedkaminen er et lekkert møbel i seg selv, men bidrar også til lun varme på vinterstid.

Innglasset balkong I Skjermet og solrik balkong på ca. 7m²

Fra stuen har du en stor skyvedør ut til den innglassede balkongen. Balkongen blir dermed en fin forlengelse av stuen, og siden den er innglasset kan den brukes både vår, sommer og høst. Balkongen er på ca. 7m² og har plass til sittegruppe etter eget ønske. God standard med trebord på gulv, rekkverk av metall og glass, samt glassfelt som kan åpnes helt opp. Her sitter du skjermet og solrikt mot sydøst, og dette er uten tvil den perfekte plassen for lange og late sommerdager!

Spisestue I Stor og fin spisestue i tilknytning til stuen

Leiligheten har en flott spisestue som ligger i et eget rom med stor åpning til stuen. Lyset flommer inn gjennom de store vinduene. Rommet har samme gode standard med lys enstavs eikeparkett og glatte malte overflater. Her har du plass til et stort spisebord, og du kan enkelt invitere venner og familie på hyggelige selskap. Rommet har også et innbygget skap som passer fint til service etc.
Dersom det er behov for tre soverom, kan spisestuen enten benyttes som et soverom. Ellers kan kjøkkenet flyttes ut i spisestuen, og dermed få et tredje soverom der hvor kjøkkenet er i dag.

Kjøkken I Nydelig og klassisk kjøkken fra 2014

Leiligheten har et nydelig og klassisk separat kjøkken fra 2014. Lys enstavs eikeparkett på gulv, og glatte overflater malt i en nydelig blåfarge som står i fin kontrast til den lyse innredningen. Du har god skap- og benkeplass i klassisk kjøkkeninnredning fra IKEA med hvite profilerte fronter og benkeplate i lys treverk. Både lekkert og praktisk med lyse moderne fliser i benkeryggen, og god belysning under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen. Innredningen er utformet slik at du får en hyggelig sittebenk ved vinduet hvor du har plass til et lite frokostbord.

Hovedsoverom I Stort og fint rom mot rolige fellesarealer

Hovedsoverommet er et stort, lyst og innbydende rom. Samme gode standard som resten av leiligheten med det lyse fine gulvet og glatte overflater. Det store vinduet vender ut mot rolige fellesarealer. På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. God oppbevaringsplass i fire store garderobeskap på totalt ca. 1,9 meter.

Soverom II I Barnerom, gjesterom eller kontor

Det andre soverommet er også et lyst og fint soverom. Rommet passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Plass til dobbeltseng om ønskelig. Usedvanlig god oppbevaringsplass i flere store garderobeskap på totalt ca. 3 meter.

Baderom I Romslig og lyst flislagt med gulvvarme

Leiligheten har et lyst flislagt baderom av god størrelse. Baderommet har lyse fliser på gulv med gulvvarme, og flislagte vegger. Baderomsinnredning med heldekkende servant, vegghengt speil med glasshylle og belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med skyvedører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene.

Felleskostnader

Kr. 4 672,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Varmtvann, kabel-TV fra Get med bredbåndsmulighet, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 1 962,- av totale felleskostnader.
Det er mulighet for å innfri deler eller hele andel fellesgjeld på lån HUS602. Dersom kjøper velger å innfri hele sin andel fellesgjeld på dette lånet (kr. 60 006,- per 01.04.20), vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 845,-, som da vil gi nye felleskostnader på ca. kr. 3 827,-/mnd.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 475 952 per 31.12.2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 313 428 per 31.12.2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård oppført 1948 over 5 etasjer i tillegg til kjeller og loft. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av armert betong. Fasaden er pusset og malt. Taket er tekket med takstein. Leiligheten har slett entredør med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer og balkongdør med to-lags glass fra 2007.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2002 på utskiftning av balkonger m.m. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 92 kvm, Bruttoareal: 94 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, spisestue, kjøkken, baderom og to soverom. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Leilighetens innglassede balkong er tatt med i boligens bruksareal. Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedkamin i stue. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Innebygget skap/kott og skoskap i entré
* Garderobeskap på ca. 1,9 meter på hovedsoverom
* Garderobeskap på ca. 3 meter på soverom II
* Innebygget skap i spisestue
* Vedkamin i stue
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Sikringsskap med automatsikringer
* Røykvarslere i alle rom og brannslukningsapparat
* Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene
* Kabel-TV med bredbåndsmulighet fra Get

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Treschows gate 15-17 - Etablering av brønnpark
Saksnummer: 201910264 - Byggesak 
Status: Tillatelse gitt
Treschows gate 16 - Riving av bebyggelse
Saksnummer: 202000671 - Byggesak 
Status: Rammetillatelse gitt
Treschows gate 16 - Forhåndskonferanse - Oppføring av ungdomsskole og flerbrukshall
Saksnummer: 201817449 - Byggesak 
Status: Forhåndskonferanse avholdt
Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag / Detaljregulering
Sandakerveien 24 D - Tilbygg og bruksendring til barnehage og skole - Den tysk-norske skolen i Oslo
Saksnummer: 201916607 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Sandakerveien 58 C, Bolig og næring, til offentlig ettersyn. Fortetting og utvikling av boliger
Saksnummer: 201414656 - Reguleringssak 
Sakstype: Forslag / Detaljregulering
Maridalsveien 163 - 165 - Bruksendring til leiligheter og oppføring av balkonger
Saksnummer: 201714407 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Bentsegata 10 - Bruksendring av underetasje til bolig
Saksnummer: 202004425 - Byggesak
Status: Mottatt søknad

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 27.10.1948, dagboknummer 303684. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 09.05.1950, dagboknummer 301124. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Obligasjon, tinglyst den 19.01.1953, dagboknummer 300175. Beløp: NOK 332.000. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Obligasjon, tinglyst den 14.05.2001, dagboknummer 26292. Beløp: NOK 12.130.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank.
* Pantedokument, tinglyst den 04.08.2003, dagboknummer 47953. Beløp: NOK 23.140.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank.
* Pantedokument, tinglyst den 04.02.2008, dagboknummer 99715. Beløp: NOK 800.000. Panthaver: OBOS BBL.
* Pantedokument, tinglyst den 14.11.2014, dagboknummer 993050. Beløp: NOK 3.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Gjøvikgata Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 318 423, og består av 79 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS.
* Hjemmeside: www.gjovikgatabrl.no
* Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Bygårdsservice.
* Borettslaget har avtale med Bygårdsservice om renhold av fellesarealene.
* Det er fellesvaskeri i begge blokkene som er gratis for beboerne å benytte.
* Felles sykkelrom i kjeller.
* Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HUS601-11478000 0
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 8 888 312,-
Andel restsaldo: Kr. 117 806,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 840,-
Rest løpetid: 13år 6mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,04%
IN-ordning: Nei
Lånenummer: HUS602-11412081 9
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 4 325 463,-
Andel restsaldo: Kr. 60 006,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 846,-
Rest løpetid: 6år 5mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,04%
IN-ordning: Ja, ved full innfrielse av andel restsaldo vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Se også punktet "Felleskostnader".
Lånenummer: OBBK01-98207359327
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 381 890,-
Andel restsaldo: Kr. 0,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 0,-
Rest løpetid: 7år 10mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 3,15%
IN-ordning: Nei
Lånenummer: OBOS-98207404780
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 2 080 798,-
Andel restsaldo: Kr. 27 583,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 276,-
Rest løpetid: 9år 9mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 3,15%
IN-ordning: Nei

Andel fellesgjeld

Kr. 205 395,- per 01.04.2020.

Andel formue

Kr. 18 444,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If Skadeforsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 4 346 475,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 2 728 203,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2018 på kr. 1 304 406,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2018 kr. 1 013 457,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Det er kun tillatt å grille på balkongen med elektrisk grill.
Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2018:
* Drenert langs vestre langside i Ålesundgata 1.
* Levegger på balkonger har blitt malt.
* Styrerommet i kjeller i Ålesundgata pusset opp slik at styremøter kan avholdes der, og kan lånes ut til beboere.
* Nytt gjerde og låst port rundt avfallsdunker.
2017:
* Utskifting av varmt- og kaldtvannsrør i kjelleren i begge bygg (rørstrekk i taket på kjelleren).
* Ny ekspansjonstank i begge bygg.
* Alle vindus- og dørkarmer, samt kjellerdører, har blitt malt i begge bygg. Oppsetting av gjerde rundt alle VVS-tanker, låst med hengelås.
* Rehabiliterte branndører etter reklamasjon. Brannsikker forsegling mellom skillevegger i både kjellere og loft i begge bygg.
* Skiftet fra bredbånd til fiber i begge bygg.
2016:
* Nytt, elektrisk tørkeskap i begge bygg. Ny tørketrommel i Ålesundgata 1.
* Vedlikeholdsnøkkel, (Fremdriftsplan for vedlikehold den neste 5 år).
* Betongundersøkelse: En tilstandsrapport for å avdekke feil og mangler. (I henhold til vedlikeholdsnøkkel).
* Lekeplassen/ Uteområdet: Ny sand i sandkassen, reklamasjonssak på sklie og råte- og soppskader på trevirke, nytt lekeapparat for de minste. Nytt utebord ved sittegruppe. Eget område for plantekasser. Rehabilitering av utebenker. Innkjøp av nye hageredskaper. Egne hageredskapsboder i hvert bygg.
2015:
* Rens av ventilasjonskanalene.
* Rehabilitering av alle inngangsportaler i begge bygg: Pussing ned til trevirket og påført tre lag med ny olje.
* Oppført vegbom ved innkjørsel til bakgård (for å redusere fart og unødvendig kjøring).
* Fikset alle defekte låser i sikringsskap i oppgangene (for å redusere brann- og spredningsfare).
2014-2015:
* Piperehabilitering (begge bygninger).
* Ekspansjonstanker er installert i begge bygninger (sikrer bedre balansering av trykk i rørsystemet som gir lavere belastning på rør, pumper etc.).
* Snekkerarbeid i tørkeskap for å få de tettere, utskiftning av tettningslister, nye trefjøler i skap.
2013:
* Nye branndører på loft og i kjeller.
* Oppgradert det elektriske anlegget i henhold til rapport.
* Kontroll av brannteknisk utstyr i alle leilighetene.
* Fuget balkongene i 5 etasje.
* Videokontroll av pipene.
* Nye varmeovner i tørkeskapene.
2011:
* Utbedring av trappelys.
* Bytte av låssystem.
* Radonmåling er utført og resultatet viser svært lave verdier (2010-2011).
2010:
* Ny avtale med Get har sikret oppgradering av internett- og kabel tv-tilbudet.
* 9. september åpnet en splitter ny lekeplass, satt opp i samarbeid med våre naboborettslag. Lekeplassen er større enn før. I tillegg er 2 nye vippedyr og sandkasse anlagt på plenen sør for blokka i Ålesundgata.
* Oppgradering av brannvernsutstyr. Våren 2010 ble alle leiligheter oppgradert med følgende utstyr: Brannslange på kjøkken, forventet levetid 30 år. Én optisk røykvarsler, levetid 6 år og én ionisk røykvarsler, levetid 10 år.
2009:
* Varmtvannsbeholderne ble rengjort.
2007:
* Utskifting av vinduer og balkongdører. Nye kjellervinduer i 2006.
2005:
* Beplantning langs Ålesundgata samt kjellernedganger.
* Oppussing (maling) av alle oppgangene.
2004:
* Oppgradering av uteområde og vaskekjeller
* Beplantning og etablering av sittegruppe og boule-bane. Nye søppelskap med standplass.
* Innkjøp av høysentrifugerende vaskemaskiner, to i hver blokk.4 lykter satt opp i gårdsrommet.
2003:
* Vaskeri, kabelnett, portnerbolig og calling.
* Innkjøp av to nye tørketromler til vaskeriet, en i hver blokk.
* Etablering av nytt, digitalt kabelnett (TV, bredbånd og telefoni).
* Oppussing av portnerleiligheten (Gjøvikgata 3D, 1.etg.)
* Calling-apparater skiftet.
2002:
* Rehabilitering av balkonger, fasader, dører. Fullført balkongrehabilitering. 72 nye balkonger ble overlevert i juni 2002. Nypussede og malte fasader ble overtatt i februar 2002.
* Nye brann-slukningsapparater og røykvarslere.
* Oljet utgangsdørene med benar-olje og kjellerdørene med samme som vinduene.
2001:
* Dreneringskummer er renset.
* Rehabilitering av tak, takrenner og fasader.
* Begge takene er lagt om og takrenner byttet ut.
* Fasade er total renovert samt utvendig drenering av nordveggen i Gjøvikgata 3
1999:
* Rehabilitering av rør på bad og kjøkken Rør-rehabilitering av alle bad/kjøkken ferdigstilt 17.12.99.
1998:
* Diverse rehabiliteringer.
* Bunnledninger er skiftet i begge blokkene.
* Det er installert felles varmtvannsberedere i vaskeriet i begge blokkene.
* 4 rør-stammer er skiftet ut dvs. 20 bad i 3a og b.
* I tillegg er calling-anlegget reparert.
1997:
* Rehabilitering av ledninger, grunnmur og bad. Uttrekksledninger er skiftet i begge blokkene. Utbedring av grunnmur og bedre drenering i Ålesundgata.
* Gjennomført prøveprosjekt vedrørende rehabilitering av bad og rør-stamme i Ålesundgata 15 (venstre side).

Husdyrhold

Iht. borettslagets husordensregler er det tillatt å holde kjæledyr i borettslaget, så lenge det ikke skjer til sjenanse for naboene. Hunder skal holdes i bånd og ved lufting av hund skal det brukes hundepose

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Ingen taklamper medfølger i handelen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,75 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Zehra Catak