#SANDAKER / STORO

Lys, fin og gjennomgående 3-R med solrik sydvestvendt balkong I God og oppgradert standard fra 2019 I Lave felleskostn.

Birch-Reichenwalds gate 14 , 0483 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig mellom 60-120 kvm

56%

av boligene er nyere enn 20 år

20%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 56 m²
Bruksareal 56 m²
Bruttoareal 62 m²
Tomt 18 285 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1948
Gårdsnummer 76
Bruksnummer 182
Energimerking D
FINN.no 178444523
Sist endret 28.05.2020 12:50
Prisantydning 4 200 000
Totalpris 4 309 086
Ligningsverdi 1 046 318,-

Beregnet totalkostnad

4 200 000,- (Prisantydning) 93 951,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 293 951,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 309 086,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0071

Adresse og matrikkel

Birch-Reichenwalds gate 14, 0483, Oslo, Gnr. 76 bnr. 182, andelsnr. 98 i Storo borettslag med orgnr. 948546051 i Oslo kommune

Eier

Charlotte Bredesen Lars Erik Asp

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

56 / 56 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1948

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Det er mulig å leie parkeringsplass både innendørs og ute. Det er 46 garasjeplasser  i anlegget under Grefsen Stasjon, med innkjøring ved enden av blokken, mellom Birch-Reichenwaldsgate 28 og Espira barnehage. Det er i tillegg 55 ute-parkeringsplasser + 2 EL-bil plasser utendørs. Plassene fordeles etter ventelisteprinsippet. Fri MC-parkering på baksiden av tilbygget på BR 18. Leie fra 1.1.18 ute er 330.- uteplass EL-bil 650.-, garasjeplass 650.- og garasjeplass med EL-lading 850.- pr. mnd. .
Borettslaget har også 7 oppmerkede gjesteplasser utenfor Grefsenveien 41-45, 5 oppmerkede plasser langs gjerdet ved Birch-Reichenwaldsgt. 30-34 og 2 i innkjørsel BR24-34.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 18 285 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet, og det er senest i 2015/2016 utført diverse oppgraderinger av utearealene. Gangveiene ble asfaltert, og det ble lagt ny kantstein og montert ny gatebelysning. Det ble også gjort arbeider på parkeringsplasser og sykkelparkering, og ny beplantning.
Tomten er skrånende og delvis inngjerdet, med flotte velholdte gressplener mellom bebyggelsen. Stedvis prydbusker og store trær, lekeplass og uteplasser rundt blokkene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, baderom og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 13m².

Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Sandaker rett ved Storo og Nydalen. Leiligheten ligger høyt og fritt med meget gode lys- og solforhold.
Det er mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Nieu Scene, Torshovteatret og Cosmopolitan scene på Soria Moria. Det Andre Teateret på Lilleborg med alt fra amatøroppsetninger til musikaler, Trikkestallen på Torshov og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show.
Fra leiligheten er det gangavstand til Grünerløkka, Torshov, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på!
Området kan også friste med flere populære spisesteder og kafeer. Jewel of India og Åpent Bakeri ligger rett borti gata, sistnevnte serverer også nydelig pizza på kveldstid under navnet Lofthus Samvirkelag. Også Som Tam, kåret til byens beste asiatiske spisested, Trikkestallen og Grisen ligger i nærheten, på Torshov. Nydalen Bryggeri og spiseri er også verdt å nevne. Villa Paradiso åpner til våren på Lilleborg.
Storo storsenter med en rekke tilbud av forretninger, matbutikker, servicetilbud og vinmonopol ligger kun en liten gåtur unna. Det samme er Sandaker senter med blant annet stor matvareforretning og vinmonopol.
Våren 2018 åpnet Norges største kino på Storo, med landets eneste IMAX-sal, en kort gåtur unna.
Flere skoler og høyskoler er rett i nærheten. Handelshøyskolen BI på Nydalen ligger kun en liten gåtur unna. Med kollektiv transport fra Sandaker/Torshov er det også enkelt å komme seg til Tannlegehøyskolen, universitetet på Blindern og høyskolen i sentrum. Flere barne- og ungdomsskoler, samt barnehager finnes også i nærheten.
Nærområdet har mange fine parker og friområder å by på. Torshovparken, Torshovdalen og turstiene langs Akerselva er få minutters gange unna og kan brukes til bl.a. grilling, sommerleker, søndagsturer, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Det er også kort vei til flere treningssentre som Fitness 24/7, Sats/Elixia på Storo og i Nydalen, Myrens sportssenter på Torshov og Crossfit Oslo i Nydalen. Er du et friluftsmenneske og vil ta turen til Marka, går trikk nr. 11. til Kjelsås og buss nr. 56 til Solemskogen. Det er også kort vei til bademuligheter i Nydalen og Frysja.
Offentlig kommunikasjon er i umiddelbar nærhet. Trikk nr. 11, 12 og 13, buss nr. 30 (Huk/Bygdøy) nr. 23 (Simensbråten/Lysaker), nr. 24 (Fornebu/Brynseng), nr. 58 (Nydalen/Helsfyr o/Bjerke), nattbuss nr. 54 og flybuss fra Storo og Sinsen. 31 bussen fra Sinsen går hele døgnet, og kjører blant annet til sentrum, Lysaker og Fornebu. T-bane fra Storo og Sinsen. Togtilbud på Gjøvikbanen som kan benyttes fra Grefsen stasjon. Bysykler rett i nærheten, i Hans Nielsen Hauges gate.

Lys og innbydende entré

Du ønskes velkommen inn i en lys og innbydende entré med plass til sko og yttertøy. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av leiligheten med sin gode og oppgarderte standard fra 2019. Gjennomgående standard med lys laminat på gulv og glatte malte overflater. Entréen har downlights i himling og porttelefon.

Lys og fin stue med god standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et lyst og fint rom. God standard fra 2019 med lys laminat på gulv og glatte lysmalte overflater. De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys, og de brede vinduskarmene er perfekte for planter og dekor. I stuen har du god plass til sofagruppe med salongbord, mediemøblement og en spisebordsgruppe i tilknytning til kjøkkenet.

Stor og solrik balkong på ca. 6m²

Fra stuen har du utgang til en stor og solrik balkong på ca. 6m². Beliggenheten i høyden og mot sydvest sørger for svært gode solforhold, og du har hyggelig utsyn over de pene fellesarealene. Balkongen har terrassebord på gulv, er overbygget og det er montert markise og utebelysning. Du har god plass til sittegruppe og grill, og dette er uten tvil en fin plass for varme sommerdager.

Stilrent, moderne og fullt utstyrt kjøkken fra 2019

Kjøkkenet ligger i en fin og sosial åpen løsning med stuen. Stilrent og moderne kjøkken fra IKEA som var nytt i 2019. Du har god skapplass i innredningen som har hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med belysning under under overskapene, samt flisimitasjonsplater i benkeryggen. Kjøkkenet er utstyrt med stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Fint og innbydende hovedsoverom av god størrelse

Hovedsoverommet er et fint og innbydende rom av god størrelse. God standard fra 2015 med lys laminat på gulv og glatte lysmalte overflater med en fin kontrastvegg i lysblå. På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord og en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe.

Lyst og fint soverom II

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard fra 2019 som resten av leiligheten. På rommet har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger.

Pent flislagt baderom med gulvvarme fra 2007

Leiligheten har et lyst og pent flislagt baderom som ble pusset opp i 2007. Baderommet har grå fliser på gulv med gulvvarme og lyse fliser på veggene. Baderomsinnredning med glatte fronter og heldekkende servant, overskap og speil med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og gulvmontert toalett fra 2019. Tilgang til fellesvaskeri i kjelleren.

Felleskostnader

Kr. 2 569,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-tv fra Get med bredbåndsmulighet, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og renter på andel fellesgjeld.
Renter på fellesgjeld utgjør ca. kr. 164,- av totale felleskostnader. Lånet er avdragsfritt frem til 01.06.2020. Estimert endring etter avdragsfrihet er + kr. 197,-. Dette vil gi nye totale felleskostnader på ca. kr. 2 766,- fra 01.06.2020.

Etasje 3 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 046 318 per 31.12.2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 766 746 per 31.12.2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over fire etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader forblendet med liggende panel samt pussede malte flater. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med takstein. Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkehull, brannklasse B 30 og lydklasse 40 dB fra Swedoor. Balkongdør med karmer av tre med tre-lags glass fra 1985. Vinduer med karmer av tre med tre-lags glass fra 1985.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på boligblokk datert 1951, samt ferdigattest på balkonger datert 1992. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 56m², Bruksareal: 56m², Bruttoareal: 62m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, baderom og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske panelovner og gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon og knaggrekke i entré
* Skyvedørsgarderobe på hovedsoverom
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Røykvarsler, brannslukningsapparat og brannslange under servant på bad
* Varmtvannsbereder på 100 liter fra 2007 plassert på bad
* Leiligheten disponerer bod i kjeller og på loft
* Fellesvaskeri og felles sykkelbod i kjeller

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Grefsenveien 49 - Riving av boligblokk
Saksnummer: 201715037 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Grefsenveien 49 - Oppføring av boligblokk
Saksnummer: 201715042 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Grefsenveien 26 - Bruksendring av loft til kontor og fasadeendringer
Saksnummer: 201900617 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan
Vitaminveien 6 - Reguleringsplan til politisk behandling - bolig og næring
Saksnummer: 201608223 - Reguleringssak
Status: Planforslag
Vitaminveien - Detaljregulering - Opparbeidelse av gate
Saksnummer: 201816207 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan
Sandakerveien-Nycoveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate
Saksnummer: 201806521 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan
Sandakerveien 78 - Offentlig ettersyn - Bolig, næring og studentboliger.
Saksnummer: 201703583 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst den 06.05.1950, dagboknummer 5267. Med flere bestemmelser.
* Obligasjon, tinglyst den 08.06.1953, dagboknummer 7564. Beløp: NOK 557.000. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 30.05.1968, dagboknummer 7656. Rettighetshaver: Gnr. 76, bnr. 217 i Oslo kommune.
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst den 16.07.1986, dagboknummer 42945.
* Jordskifte, tinglyst den 08.04.2013, dagboknummer 272858. Jordskiftesak 0200-2010-006 Grefsen Stasjonsby.
* Pantedokument, tinglyst den 29.04.2019, dagboknummer 482040. Beløp: NOK 34.430.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Storo Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 546 051, og består av 185 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånegiver: OBOS
Lånenummer: OBBK02-98207791938
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 20 224 747,-
Andel restsaldo: Kr. 93 951,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 164,-
Avdragsfrihet til og med: 01.06.2020
Estimert endring etter avdragsfrihet: + kr. 197,-
Restløpetid: 29år 2mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,10%

Andel fellesgjeld

Kr. 93 951,- per 01.04.2020.

Andel formue

Kr. 40 080,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 7 194 020,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 4 851 383,-.
Dette ga et positivt årets resultat i 2018 på kr. 1 915 238,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2018 kr. 5 464 221,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Følgende ble vedtatt på generalforsamling 2019:
* Rehabilitering av soilrør med epoxystrømpe kan gjennomføres til en kostnad av 7 mill + 3,7 millioner + mva = 13,4 mill.
* Utbygging av ladeplasser for elbil. Vedtatt med en øvre kostnadsgrense på kr. 500.000,-.
* Generalforsamlingen gir Styret fullmakt til å gjennomføre utbygging av ladepunkter i garasjeanlegget med en øvre kostnadsgrense på kr. 500.000.- i tråd med løsningen som ble presentert. Styret gis også fullmakt til å kartlegge mulighetene og innhente tilbud på utbygging av ladepunkter ute.
* Alle beboere må ha godkjent bereder med vannstopper (Waterguard eller Aquastop).
* Alle beboere som ikke har membran med klemring til sluk må installere badekar eller dusjkabinett innen mai 2020.
Ved nye låneopptak må det forventes økning i felleskostnadene. Se også vedlagte innkalling og protokoll fra generalforsamlingen.
Større rehabilitering og vedlikehold:
2018: Byttet lamper på portstolpene til stående på toppen grunnet hyppige skader. Alle tørketromlene gjennomgikk service og fikk byttet deler der det hva behov. Alle sikringsskap i trappeoppgang, hovedinntaksskap og garasje fikk nye automatiske strømmålere/avlesere. Montert ny vifteovn i tørkerom i BR12-16. Montert ny vaskemaskin i BR6-10. Forprosjektet er igangsatt og entreprenører har vært på befaring. Anbudsfrist er satt til 1.2.19.
2017: Alle lamper i trappeoppgangene og under takutspring ved inngangspartiene ble byttet ut med Ledlamper med bevegelsessensor. Ny sentrifuge ble montert i GR35-39. Felling av store trær, samt diverse beplantning.
2016: Alle gangveier, parkeringsarealer og kjøreveier fikk ny asfalt og granitt kantstein. Det ble montert dypbrønner for restavfall, glass/metall og papp/kartong på 3 områder i borettslaget. Gjesteparkeringen ble utvidet til 7 plasser hver ved GR35-45 og BR24-34. Det ble plantet bøkehekk langs grensen til Lillo og Grefsen Stasjonsby, syrinbusker og kulelønn og mange andre typer busker ble plantet rundt om i borettslaget.
2015: Oppstart rehabilitering av utomhus arealet. Ferdigstilt 2017.
2014: Ny vaskemaskin i BR 26. Uteområdet: Etablering av bed, beplantning, fortetning og beplantning på vollen. Ny vedlikeholdsavtale med gartnerfirma.
2013: Montert fugleavvisere på resterende blokker. Pusset opp bad i vaktmesterleilighet. Rens av ventilasjonskanaler og avtrekksvifte. Sanering av asbest på gamle sentralvarmerør i kjeller.
2012: Oppgradering av bed utenfor BR 6-22. Nye utelys langs gangvei ved BR 24-28. Montert fuglesperre under gesims, Gr 35-45
2011: Skiftet heisstoler og styringsmekanismer i høyblokka. Fullført etablering av nye bed foran BR 6-22. Nye luftelyrer i BR 6-16. Ny vaktmestergarasje i det gamle fryseriet.
2010: Montering av nye brannvarslere, -tepper og -slanger i hver leilighet. Rehabilitering og oppgradering av lekeplass. Ny beplantning foran innganger og etablering av ny gangveibelysning.
2009: Fasaderehabilitering ferdigstilt høst 2009 med enkelte mangler som ferdigstilles i 2010.
2008: Ny drenering langs alle blokkene ble ferdigstilt. Fasaderehabilitering startet høst 2008 med etterisolering og ny fasadebekledning med luftet pussystem og trepanel inne på balkongene. Nye ventiler montert i alle kjøkken og soverom. Omlegging av tak etter behov.
2007: Etterisolering av loftsgulv i alle blokker.
2006: Felt 9 trær. Oppgradert lekeplassen.
2005: Resterende vaskemaskiner ble innkjøpt. Nye sykkelstativer i Birch-Reichenwaldsgt. 10, 12 og 16 samt 30-34. Skiftet tak på lekesklien.
2004: Nye snøfangere i 3 blokker, BR 6-22. Omlegging av tak på vaktmestergarasje og fryseri. Montert nye dørpumper i kjeller og loft. Nye vaskemaskiner i Grefsenveien 41-45, BR 6-10 og BR 12-18.
2003: Nødvendig malings - og pussearbeid utvendig anlegg. Ny vaskemaskin. Duesperrere er blitt montert
2001: Taket i Grefsenvn. 41-45 ble lagt om. Ny vaskemaskin ble kjøpt - og montert - i GR 35-39
2000: Avtrekksvifte (på loftet) i Grefsenveien 35 og 41 - 45 ble skiftet. I tillegg ble det montert inn nye spalteventiler i Grefsenveien 35 og Birch-Reichenwaldsgt. 6.
1999: Oppgradering av ventilasjonssystemet i alle lavblokkene (6stk.). Kjellergangene og sykkelbodene i borettslaget ble oppusset, dvs. malt, sparklet og kalket. Kabelanlegget i borettslaget ble oppgradert.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt med vilkår og tillatelse kan trekkes tilbake av styret. Se vedlagte husordensregler og vedtektenes punkt 4-1 (5) for utfyllende bestemmelser/informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Erik Danielsen