#Iladalen

Stilren og lys 1(2)-roms leilighet med balkong - Lekkert kjøkken - Perfekt førstegangskjøp - Ingen dok.avgift - Heis

Maridalsveien 90 , 0458 Oslo

BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

64%

eier sin egen bolig

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig mellom 60-120 kvm

88%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 29 m²
Bruksareal 29 m²
Bruttoareal 32 m²
Tomt 1 806 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1949
Gårdsnummer 219
Bruksnummer 183
Energimerking F
FINN.no 179282956
Sist endret 28.05.2020 14:25
Prisantydning 2 950 000
Totalpris 3 070 135
Ligningsverdi 658 226,-

Beregnet totalkostnad

2 950 000,- (Prisantydning) 105 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 055 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 070 135,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0079

Adresse og matrikkel

Maridalsveien 90, 0458, Oslo, Gnr. 219 bnr. 183, andelsnr. 84 i Ila Borettslag med orgnr. 952264095 i Oslo kommune

Eier

Patrick Mobekk Steen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja. Forkjøpsretten er forhåndsavklart. Konferer med megler.

BRA/PROM

29 / 29 m²

Antall soverom

1 (Sovealkove)

Eierform

Borettslag
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1949

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Nei

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 1 806 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet tomt med gressplener, beplantning, busker, sittegrupper, trær og lekeapparat. Asfalterte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Beskrivelse

Her befinner du deg i 5. etg. godt skjermet for trafikk/støy. Leiligheten vender i sin helhet ut mot en meget rolig gate hvor innsyn heller ikke er en sjenerende faktor. Leiligheten har ingen direkte gjenboere. Her får du virkelig følelsen av å være på toppen med langstrakt utsikt.
- Toppleilighet
- Arealeffektiv planløsning
- Balkong med nydelig utsikt
- Ingen gjenboere eller innsyn
- Sovealkove med plass til dobbeltseng
- Romslig skyvedørsgarderobe
- Opplegg til vaskemaskin
- To boder
- Heis
- Svært rolig beliggenhet
- Mulighet for rask overtakelse

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré, stue/kjøkken, sovealkove og bad.
I tillegg disponerer leiligheten to boder merket nr. 512. En kjellerbod oppmålt til ca. 2 m2. En loftsbod. Deler av loftsbod er ikke måleverdig grunnet skråtak og lav takhøyde. Gulvflate er oppmålt til ca. 5 m2.
 

Beliggenhet

Leiligheten har en rolig og tilbaketrukket beliggenhet i et etablert og meget attraktivt boligområde i Iladalen - rett ved Alexander Kiellands plass - som ligger mellom Grünerløkka, St. Hanshaugen, Sagene og Torshov.
Leiligheten ligger rett ved siden av nydelige Iladalen, like ved Alexander Kiellands Plass, med idylliske omgivelser, som den gamle trehusbebyggelsen langs Akerselva og gågatene i Maridalsveien og Våghalsen. Det historiske fabrikkområdet ved elva huser nå blant annet Sagene bryggeri. Like ved ligger Beierbrua med Månefisken og Hønse-Lovisas hus i hver sin ende.
Butikker og servicetilbud: Her er du nære alt du skulle ønske deg av kafeer, matbutikker og andre servicetilbud! Joker, som også er døgnåpent, holder til rett over gaten. I tillegg har du Coop Mega og Rema 1000 innen fem minutters gangavstand. I Kiellands hus, som ligger rett ned i gate, finner du blant annet apotek, vinmonopol, bakeri og bokhandel.
Den koselige bydelsrestauranten Tranen med Åpent Bakeri og Lofthus Pizza er kun noen få minutter fra leiligheten. Mathallen på Vulkan er også en fin møteplass for alle som er opptatt av god mat og kulinariske opplevelser! På sommeren er Alexander Kiellandsplass en stor piazza med kveldssol og uteservering. Her finner man blant annet populære Paul's Boutique, The Kasbah og Colonel Mustard med Nieu Scene.
På ti minutter går du til Grünerløkka, St. Hanshaugen, Torshov eller Sagene. Her finner du "alt" av kafeer, restauranter, utesteder, butikker og andre servicetilbud. Det er også gangavstand til sentrum.
Offentlig kommunikasjon:
Svært god offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet, med tilknytning til hele Oslo. I tillegg er det flere Bysykkelstativ i nærområdet.
- Vøyenbrua (ca. 300 meter unna): Buss 28 og Flybussekspressen
- Alexander Kiellands plass (ca.3 minutters gange): Buss 21, 33, 34, 54 og Flybussekspressen
- Biermannsgate (ca. 7 minutters gange): Trikk 11, 12 og 13
- Sagene (ca. 12 minutters gange): 20, 37, 34 og 54
Parker:
I umiddelbar nærhet ligger flotte Iladalen park, en stor, tilbaketrukket, grønn oase, skjermet for biltrafikk. I tillegg er det flere fine turmuligheter langs Akerselva, og du har Mølleparken og Kubaparken like ved. Det er også kort vei til Birkelunden, Sofienbergparken, St. Hanshaugen, Myraløkka, Torshovparken og Torshovdalen.
Trening:
For den treningsglade er det gangavstand til både SATS, Elixia, Gym Ila, Sagene Squash og Fresh Fitness. I tillegg til flotte joggemuligheter langs Akerselva og kort vei til Nordmarka.

Entré

Entreen er praktisk innredet med takhøy skyvedørsgarderobe som har meget god kapasitet til oppbevaring av klær og utstyr. Skyvedørene har speilfronter. Plass til øvrig jakkeoppheng og skohyller.

Stue

Stuen er lys og luftig store vindusflater som tilfører rikelig med naturlig lys. Veggen som opprinnelig skilte kjøkkenet og stuen er fjernet. Dette har gitt stuen et særdeles romslig preg med plass til både sofagruppe og spisebord. Utgang til balkong med plass til utemøbler hvor morgensolen kan nytes.

Kjøkken

Kjøkkenet er tidløst utført med fronter i hvit høyglans og laminat benkeplate. Takhøye overskap gir godt med lagringsplass, og smart plassering av hvitevarer gir godt med benkeplass. Integrert oppvaskmaskin, kjølog frys, komfyr, microbølgeovn, platetopp og diskret avtrekksventilator innfelt i overskap. Tidsriktig kontrastfarge på vegg mellom benk og overskap.

Bad

Badet ble i sin helhet renovert i 2004 i regi av borettslaget. Lekkert flislagt bad med varmekabler i gulvet, dusjsone, servant med over- og underskap, wc og opplegg for vaskemaskin.

Soverom

Sovealkoven er adskilt fra stuen med plassbesparende skyvedør, plass til seng og stort garderobeskap. I tillegg har selger installert en smart hylleløsning til ytterlige oppbevaring av klær.

Felleskostnader

2 722 pr. mnd. Kabel-TV, vaktmester, kommunale avgifter, trappevask, forretningsførsel, strøm til fellesarealene, felles bygningsforsikring, avsetning til vedlikehold og betjening av fellesgjelden.

Etasje 5 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 658 226 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 369 615 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt 2 underetasjer, kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong.
Yttervegger av murkonstruksjon utvendig forblendet med teglstein, samt pussede og malte flater mot bakgård. Takkonstruksjon av saltaksform
utvendig tekket med takstein. En del av bygget har tilnærmet flat takkonstruksjon (tak er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor
med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Balkongdør og vinduer med rammer karmer av tre, og tre-lags glass fra 1988. Oppvarming med
elektrisitet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 29 kvm, Bruksareal: 29 kvm, Bruttoareal: 32 kvm
5. etasje:
Bruksareal: 29 m².
Primærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, sovealkove og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ingen kjente
 

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr: * HUS601-11496722
Type: A
Restsaldo: 6.698.516,-
Restløpetid: 14 år 6 md.
Rente: Flyt 2,02%
Andel saldo: 77.720,-
Lånenr: * OBBK01-98207687731
Type: A
Restsaldo: 926.397,-
Restløpetid: 18 år 1 md.
Rente: Flyt 2,30%
Andel saldo: 10.754,-
Lånenr: * OBOS02-98207687758
Type: A
Restsaldo: 1.350.604,-
Restløpetid: 9 år 6 md.
Rente: Flyt 2,30%
Andel saldo: 15.675,-

Andel fellesgjeld

105 000

Andel formue

20 800

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6591391

Regnskap

Regnskap følger vedlagt i salgsoppgaven

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Må søkes om.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: cu@schalapartners.no eller SMS: 92 30 59 23 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 4 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Carl Uthus