# TORSHOV

Lys, flott og gjennomgående 3-R m/vestvendt balkong og vedovn I Attraktiv og barnevennlig beliggenhet ved Torshovdalen

Edvard Griegs Allé 14 , 0479 Oslo

BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

60%

har bolig mellom 60-120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 69 m²
Bruksareal 69 m²
Bruttoareal 76 m²
Tomt 21 295 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1952
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 249
Energimerking G
FINN.no 179281705
Sist endret 27.05.2020 14:32
Prisantydning 4 750 000
Totalpris 5 076 736
Ligningsverdi 1 221 763,-

Beregnet totalkostnad

4 750 000,- (Prisantydning) 311 601,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 061 601,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 076 736,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0089

Adresse og matrikkel

Edvard Griegs Allé 14, 0479, Oslo, Gnr. 224 bnr. 249, andelsnr. 153 i Søndre Åsen borettslag med orgnr. 948335050 i Oslo kommune

Eier

Anders Bergan Marte Monsen Hvalryg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

69 / 69 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1952

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 115 parkeringsplasser, hvorav 52 er med motorvarmere, som leies ut til beboerne. Styret i borettslaget fordeler parkeringsplassene etter venteliste. Den månedlige leien for parkeringsplass er kr. 300,- uavhengig av om det er motorvarmer eller ikke. Det finnes 27 ladestasjoner for el-biler og ladbare hybridbiler.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 21 295 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Velstelte fellesarealer med store grøntarealer, prydbusker, blomsterbed, sittegrupper, lekeapparater, sykkelparkering m.m.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, baderom og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 8m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 10m². Det er en felles sykkelbod i kjelleren som deles av nr. 14 og nr. 16.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget attraktivt og sentralt til på øvre Torshov - rett ved Torshovdalen. Nærområdet er preget av store og grønne områder i umiddelbar nærhet, perfekt for småbarnsfamilier. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovparken og veldig fine friområder ved Akerselva. Nærhet også til Maridalen og Lillomarka.
Området kan friste med flere populære spisesteder og kafeer. Åpent Bakeri ligger rett borti gata, her serverer de også nydelig kveldspizza. Som Tam, Jewel of India, Trikkestallen og Grisen ligger også i nærheten, på Torshov. Nydalen Bryggeri og Spiseri på Nydalen og Kolonihagen på Lilleborg er også verdt å nevne. Dagligvareforretningen Kiwi ligger ca. 2 min gange unna, og Rema 1000 Torshovdalen ca. 4 min unna.
Det er gangavstand til Grünerløkka, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på. Ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass under sommerhalvåret. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter (Oslos største kjøpesenter) og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc.
Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Cosmopolite er en viktig scene i norsk kulturliv med kvalitets musikk på høyt nivå; både jazz, verdensmusikk, soul, rock og blues. Nieu Bistro og Scene har tatt over for HvaSkjer. Det andre teateret på Lilleborg byr på alt fra amatøroppsetninger til musikaler og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show. Landets største kinoanlegg rett ved på nedsiden av Storosenteret sto klart i 2018.
For den treningsglade er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange grønne lunger som Torshovdalen, Torshovparken og på turstiene langs Akerselva. Dette er alle populære områder kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myhrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS/Elixia på Sagene, Nydalen og Storo, Evo Treningssenter og Fitness 24/7.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Ringen T-bane med hyppige avganger (linje 4 og 5) og kun få minutters gange til nærmeste T-banestasjon, Sinsen. Gode trikk- (nr. 11, 12, 13 og 17) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy og 31 til Fornebu) og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka. Flybussekspressen går fra Ring 3 (samt buss 23, 24) og 8 minutters gange til Grefsen togstasjon.
Barnehager og skoler i området:
- Askeladden barnehage (1,5 - 5 år), ca. 200 meter
- Ragnas hage (0 - 6 år), ca. 300 meter
- Thor Olsens bhg. Murvillaen (1 - 6 år), ca. 500 meter
- Nordpolen skole (1 - 10 kl.), ca. 500 meter
- Sinsen skole (1 - 7 kl.), ca. 1 km
- Lilleborg skole (1 - 7kl.), ca. 1,1 km
- Morellbakken skole (8 - 10 kl.), ca. 1,5 km
- Frydenberg skole (8 - 10 kl.), ca. 1,8 km
Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter i nærheten! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Lys og innbydende entré

Du ønskes velkommen inn i en lys og innbydende entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse leiligheten med sin gode standard og det nydelig gjennomlyset.
I entréen har du god plass til sko og yttertøy i åpen garderobenisje samt i medfølgende skoskap. Installert porttelefon på vegg.

Skikkelig lys og fin stue med vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et rom for både avkobling og hygge. Beliggenheten i byggets 3. etasje og med store vindusflater sørger for masse naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Alle vinduene og balkongdøren var nye i 2015, og du har brede vinduskarmer for planter og dekor. Stuen er av god størrelse, så her har du plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Den moderne og rentbrennende vedovnen varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt setter den rette stemningen.

Herlig balkong med ettermiddag- og kveldssol

Fra stuen har du utgang til en herlig nordvestvendt balkong på ca. 3,5m². Her sitter du høyt og med beliggenheten mot vest sørger for deilig ettermiddag- og kveldssol. Du ha plass til en hyggelig sittegruppe, og dette er uten tvil en flott plass for lange og late sommerdager!

Moderne og fullt utstyrt KVIK-kjøkken fra 2007

Kjøkkenet er fint plassert i den andre enden av den store stuen. Det gjør at kjøkkenet føles som et eget rom samtidig som det er åpent og sosialt. Her har du også god plass til et stort spisebord.
Moderne kjøkkeninnredning fra KVIK som var ny i 2007. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har glatte fronter og laminert benkeplate. Praktisk med takhøye overskap med belysning under, samt nedsenket oppvaskkum og armatur med hånddusj. Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn (ny i 2018), platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte, levert av Siemens og medfølger i handelen.

Lyst hovedsoverom med stor skyvedørsgarderobe

Hovedsoverommet er et stort, lyst og innbydende rom. God standard med lys parkett på gulv og lysmalte overflater. På soverommet har du god plass til stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt kommoder om ønskelig. Rikelig med oppbevaringsplass i stor garderobe på 3 meter.

Fint og romslig soverom II av god størrelse

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom av god størrelse. Samme gode standard som resten av leiligheten med parkett på gulv og lysmalte overflater. På soverommet har du god plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Lyst og pent flislagt baderom med varme i gulv

Lyst og pent flislagt baderom som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2004. Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speil med belysning over. Ekstra vegghengt skapspeil over toalettet for ytterligere oppbevaring. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin i hjørnet.

Felleskostnader

Kr. 3 465,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV og fibernett fra Telenor, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, trappevask, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring og betjening av andel fellesgjeld.
Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 1 710,- av totale felleskostnader.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.12.2019.

Etasje 3 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 221 763 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 398 346 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Bygget er oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og mur. Yttervegger utvendig pusset og malt. Yttertak av valmet trekonstruksjon utvendig tekket med takstein. Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse dB35 fra ukjent årstall. Vinduer og balkongdør med rammer/karmer av tre og 2-lags glass fra 2015.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2004 på rehabilitering av bad, og ferdigattest fra 2017 på rehabilitering av fasader. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 69m², Bruksareal: 69m², Bruttoareal: 76m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, baderom og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedovn plassert i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Garderobeløsning i entré
* Skyvedørsgarderobe på 3 meter på hovedsoverom
* Jøtul vedovn fra 2007 i stue
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Varmtvannsbereder på 120 liter fra 2003 plassert i kjøkkenskap
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Røykvarslere og brannslukningsapparat

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Hans Nielsen Hauges gate 43 - Detaljregulering - Byggemarked
Saksnummer: 201312165 - Reguleringssak 
Status: Planforslag
Kyrre Grepps gate 22 og Haarklous plass 2- Etablering av seks energibrønner
Saksnummer: 201917158 - Byggesak 
Status: Tillatelse gitt
Hans Nielsen Hauges gate 37 A - Bruksendring fra næring til bolig i 1 etasje
Saksnummer: 201617555 - Byggesak 
Status: Rammetillatelse gitt
Edvard Griegs allé - Oppføring av mindre sykkelgarasje
Saksnummer: 202004558 - Byggesak 
Status: Tillatelse gitt
Haarklous plass 15-19 - Nordkappgata 32-36 - Sigurd Lies gate 22-30 - Edvard Griegs allé 21-27 - Fasadeendring - Utskifting av vinduer
Saksnummer: 201920981 - Byggesak 
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Kyrre Grepps gate 35 - Boring av energibrønner
Saksnummer: 202001264 - Byggesak 
Status: Tillatelse gitt
Hans Nielsen Hauges gate 50 - Riving av bygg
Saksnummer: 201920663 - Byggesak 
Status: Tillatelse gitt
Hans Nielsen Hauges gate 50 - Oppføring av boligbygg med næringslokaler
Saksnummer: 202003481 - Byggesak 
Status: Mottatt søknad

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 10.03.1954, dagboknummer 403965. Bestemmelser om benyttelse, vei, gjerde, vann/kloakkledning, anlegg og vedlikehold av ledninger, med flere bestemmelser.
* Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 14.07.1981, dagboknummer 507154. Beløp: NOK 872.300. Panthaver: Andelseierne i borettslaget.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 16.07.1986, dagboknummer 43071. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Pantedokument, tinglyst den 29.01.2004, dagboknummer 6548. Beløp: NOK 37.980.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank. Beløpet er nedkvittert til NOK 24.000.000 den 29.06.2004.
* Pantedokument, tinglyst den 24.01.2018, dagboknummer 361319. Beløp: NOK 67.500.000. Panthaver: Handelsbanken.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Søndre Åsen Borettslag er et veldrevet og solid borettslag. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 335 050, og består av 240 andelsleiligheter.
Hjemmeside: www.sondreasen.no
Borettslagets fasiliteter:
* Kabel-TV og fibernett med fast hastighet på 75 Mbps er inkludert i felleskostnadene.
* 115 parkeringsplasser som leies ut etter venteliste.
* Fellesvaskerier med vaskemaskiner, tørketromler og tørkeskap i Edvard Griegs allé 3, 6, 11, 14 og Sigurd Lies gate 19.
* Avtale med Oslo Renholdskompani AS om renhold av fellesarealer.
* Borettslaget har et lokale med kjøkken som kan leies ut til beboere til bursdager, konfirmasjoner o.l.
* Borettslaget eier en tilhenger som kan leies for kr. 200,- per dag.
* "Hagelag" som er åpent for alle med og uten grønne fingre. Hagelaget står for fordeling av pallekasser for egen dyrking av planter og frukt i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HANDEL-83987175594
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 63 177 006,-
Andel restsaldo: Kr. 263 932,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 1 194,-
Rest løpetid: 25år 4mnd
Term per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2%
Lånenummer: HUS601-11408442 9
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 11 409 382,-
Andel restsaldo: Kr. 47 669,-
Kapitalkostnader: Kr. 516,-
Rest løpetid: 9år 3mnd
Term per år: 2
Type rente: Fast
Rente: 3,76%

Andel fellesgjeld

Kr. 311 601,- per 01.04.2020.

Andel formue

Kr. 3 452,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i W.R.BERKLEY INS.NORWAY NU. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 9 802 992,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 5 919 450,-.
Årets resultat var på kr. 2 123 341,-.
Borettslagets disponible midler var per 31.12.2018 kr. 1 924 139,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble på ordinær generalforsamling i 2019 vedtatt at borettslaget skal utbedre parkeringstilbudet. Det ble vedtatt utbygging av infrastruktur for 27 ladestasjoner for el-biler og ladbare hybridbiler, samt bygging av totalt tre sykkelhus. Budsjettet er kr. 720.000,- og generalforsamlingen godkjenner et låneopptak på opptil kr. 792.000,-. Det er en ekstra kostnad som vil bli inntatt i fellesutgiftene og vil føre til en økt husleie på ca. 2 % (ca. kr. 65,-). For mer detaljer om dette se vedlagte innkalling og protokoll fra den ordinære generalforsamlingen.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2018: Beskjæring og vedlikehold av trærne i borettslaget.
2016: Gjennomført fasade og balkongrehabilitering av alle blokker.
2015: Nytt tak i Sigurd Lies gate. Nytt dørtelefonanlegg.
2014: Oppstart av rehabilitering av alle fasader og balkonger i borettslaget. Videreført og avsluttet innvendig rehabilitering av alle fyringspiper, og alle pipetopper er blitt byttet ut.
2013: Utskifting av alle lofts- og kjellerdører til nye selvlukkende dører som er brannklassifisert i henhold til dagens krav. Innvending rehabilitering av alle fyringspiper, og alle pipetopper over tak er blitt byttet ut.
2012: Det har blitt installert brannvarslingsanlegg i de to 5-etasjesblokkene.
Det har blitt etablert nytt nedgravd avfallsanlegg.
2011: Videreført og avsluttet utbedring av defekte varmekabler. Påbegynt piperehabilitering. Videreføres i 2012.
2010: Påbegynt utbedring av baderom med defekte varmekabler som følge av funksjonssvikt. Fortsetter i 2011.
2008: Det ble fjernet løs puss og mur fra samtlige balkonger for å hindre at løse
materialer faller ned og skader noen, i henhold til Vedlikeholdsnøkkelen.
2007: Rens av alle ventiler og luftekanaler i borettslaget med tanke på å bedre
ventilasjonen. Det ble også gjennomført brannverninspeksjon hos alle beboere der røykvarslere og brannslukkingsapparat ble kontrollert og defekte apparater skiftet ut.
2006: Dette året ble det opparbeidet en inngjerda forskriftsmessig leikeplass med godkjente apparater og sandkasse i tilknytning til borettslagets miljøtun.
2005: Full oppussing av alle oppgangene i borettslaget, med maling av tak,
vegger, utforinger og listverk, terrazzorens og -behandling, ny lysarmatur
med følere, nye postkasser og oppslagstavler, nye ringeknapper og nye
dørtelefonanlegg, med mulighet for video.
2003 - 2004: Opprustning av vaskeriene med nye vaskemaskiner med innebygde sentrifuger i alle vaskeriene og nye tørketromler i to av vaskeriene (Edv. Griegs allé 14 og Sig. Lies gate 19).
2002 - 2004: Totalrehabilitering av vannrør, avløp og våtrom (VAV-prosjektet).
2001: Opparbeid av standplasser og nye søppelhus. Det ble plassert ut sykkelstativer ved alle blokkene, med plass til 60 sykler.
1999: Alle gamle kjellerdører fra oppgang ble erstattet med nye.
1999: Alle oppgangsvinduer (ikke de små aller øverst) ble skiftet ut, bortsett fra i Sigurd Lies gate, der de ble byttet ut i 1997.
1999: Alle vinduer, balkongdører og takutspring i borettslaget ble malt.
1998: Uttrekksledningene (kloakkrørene) fra blokkene ble trukket om.
1994 - 1995: Hele det elektriske anlegget ble rehabilitert.
1990 - 1998: Takene

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Beboer må signere egenerklæring for dyrehold og overholde borettslagets bestemmelse for dyrehold. Se husordensreglene for utfyllende bestemmelser rundt dyrehold.

Tilbehør

Medfølger ikke:
- Tøypose-hyllen i gangen
- Liten TV på barnesoverom (veggmontert nå)
- Vaskemaskin og tørketrommel
Medfølger om ønskelig:
- Garderobeskap-rekke på hovedsoverom (3 meter bredde)
- Plassbygget benk på balkong
Medfølger salget:
- Alle taklamper, pendel over middagsbord og de to fastmonterte vegglampene på barnesoverommet
- Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger 
- Garderobeskap på soverommet
-Hyllene, skohyllene og  knaggene i entreen
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Helene Molle