#NYDALEN / ELVEBREDDEN

Stor, lys og fin 3-R selveier med god standard I Privat, usjenert og solrik terrasse på 20m² mot vest I Lave felleskost.

Lillogata 5 G , 0484 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 70 m²
Bruksareal 70 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 7 232 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2005
Gårdsnummer 223
Bruksnummer 23
Energimerking C
FINN.no 178717496
Sist endret 29.05.2020 10:24
Prisantydning 5 900 000
Totalpris 6 053 820
Ligningsverdi 1 371 919,-

Beregnet totalkostnad

5 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 145 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 153 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 053 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0090

Adresse og matrikkel

Lillogata 5 G, 0484, Oslo, Gnr. 223 bnr. 23 snr. 58 orgnr. 987409894 i Oslo kommune

Eier

Maud Josefin V Jansson Manjeet Singh

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.

BRA/PROM

70 / 70 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2005

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Sameiet har fellesmåling på strøm. Sameiet er bundet av en felles strømavtale som pt. er gjennom LOS, og den enkelte seksjonseier kan ikke velge annen strømleverandør.

Garasje / Parkering

Det er garasjeanlegg i kjeller hvor selger i dag leier en garasjeplass for kr. 1 200,-/mnd. Dersom det er ønskelig kan denne leieavtalen videreføres til kjøper. Avventer endelig godkjennelse fra styret at leieavtale kan videreføres.

Tomt

Areal: 7 232 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet, pent opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, sittegrupper, lekeapparater, sykkelparkering og brosteinsbelagte gangveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder:
Entré, kjøkken med utgang til terrasse, stue, hovedsoverom med omkledningsrom, soverom II og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i 1. etasje på ca. 3,4m².

Beliggenhet

Området er tilnærmet bilfritt, og oppleves som svært skjermet fra trafikk og støy. Nærområdet er preget av store, grønne fellesarealer og parkområder med plen, helleganger, diverse beplantning, sittebenker og to separate lekearealer. Svært barnevennlig med flere barnehager i umiddelbar nærhet.
Sameiet er lokalisert på ''Elvebredden''. Dette er et grøntområde med flere parkanlegg, og som navnet tilsier en beliggenhet rett ved Akerselva. Her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord med sine mange turmuligheter, sommer som vinter. En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. Den fineste og mest brukte ruten opp til Maridalen er utmerket for spasertur, jogging eller som start på lengre sykkelturer. Fine stisykkelturer videre i Lillomarka, Maridalen og Brekke.
Restauranter og Take Away som Jewel of India, Mat og Mer, Sagene Lunsjbar, Åpent bakeri, Grisen, Trikkestallen, samt pølsemakeren Strøm Larsen, Astral og Lofthus Samvirkelag fortjener å trekkes frem.
Nydalen ligger ca. 5 minutters gange fra leiligheten. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Spesielt verdt å nevne er populære Godt Brød, Nydalen Bryggeri og Spiseri, Xeast og Cin Cin. Ta deg et deilig bad på Nydalen badeplass under sommerhalvåret. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. Nydalsdammen med steinmolo og stupebrett ligger ytterligere 10 minutters gange (1.7 km) fra leiligheten og videre finner du Brekkedammen ved Frysja ovenfor dette igjen (3 km). Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. I mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 14 saler og nesten 2000 seter!
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Rema 1000, kun 100 meter fra boligen. Norges råeste Meny finnes på Lillo Gård, samt ny Kiwi rett rundt hjørnet.
I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.
Av treningstilbud finner du bl.a. FitnessXpress (100 m unna), SATS Elixia på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.
Det er meget godt kollektivtilbud i nærområdet: Trikk (11, 12 og 13), T-bane (4 og 5), diverse bussforbindelser (bl.a. 37 og 30), samt tog (Grefsen og Nydalen). Med bil har man enkel adkomst til både ring 2 og 3. Flybuss fra Storo.
Leiligheten sogner til Fernanda Nissens skole er en nyåpnet grunnskole i Nydalen. Nordpolen barne- og ungdomsskole åpnet høsten 2012 og huser ca. 900 elever. Det er flere barnehager i nærområdet. Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.
Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Velkommen!

Lys, innbydende og praktisk entré

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av leiligheten med sin gode og moderne standard. Gjennomgående god standard med eikeparkett på gulv, glatte malte overflater og skjult elektrisk anlegg. I entréen har du god oppbevaringsplass i stort garderobeskap, samt i medfølgende skoskap. Montert porttelefon på vegg.

Stort, fint og fullt utstyrt spisekjøkken

Leiligheten har et stort og fint spisekjøkken. God standard med eikeparkett på gulv og glatte malte overflater med en kontrastvegg i en fin grønnfarge. På kjøkkenet har du god plass til et stort spisebord som gjør at også kjøkkenet blir et naturlig samlingspunkt for familie og venner.
Pen, klassisk og tidløs kjøkkeninnredning med lyse profilerte fronter og laminert benkeplate. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har takhøye overskap. Praktisk med fine fliser i benkeryggen og belysning under overskapene. Kjøkkenet er fullt utstyrt med stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Herlig og privat uteplass på ca. 20m² mot vest

Fra kjøkkenet har du utgang til din egen herlige og private uteplass på ca. 20m². Terrassen er pent opparbeidet med terrassebord på gulv og du har god plass til ulike sittegrupper og grill. Beliggenheten mot vest sørger for deilig ettermiddag- og kveldssol (ca. klokken 1430-20/21 på sommerstid). Terrassen er delvis overbygget, har levegger på begge sider og det er plantet hekk, så her sitter du lunt og usjenert. Dette er uten tvil den perfekte plassen for lange og later sommerdager!

Lys og fin stue med god standard

Stuen er et lyst og fint rom med god plass til en stor sofagruppe og salongbord. God og moderne standard med eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater. De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys og bidrar til en god romfølelse. Naturlig plass til mediemøblement og tv, og kabel-TV og bredbånd fra Get er inkludert i de lave felleskostnadene.

Stort hovedsoverom med adkomst til omkledningsrom

Hovedsoverommet er et stort og fint rom med adkomst til eget omkledningsrom. Flott beliggenhet på hjørnet med to vindusflater som vender ut mot rolige fellesarealer. På soverommet har du god plass til en stort dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder.
Fra soverommet har du adkomst til et svært praktisk omkledningsrom. Her har du rikelig med oppbevaringsplass i flere garderobeskap som medfølger i handelen.

Soverom II - Barnerom, gjesterom eller kontor

Det andre soverommet ligger med adkomst fra entréen og er også et lyst og fint rom. Rommet har samme gode og moderne standard som resten av leiligheten. Plass til seng, kontorpult og oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Lyst og pent flislagt baderom med varme i gulv

Leiligheten har et lyst og pent flislagt baderom fra byggeår 2005. Baderommet har lyse fliser på gulv og vegger, varme i gulv og downlights i himling. Baderommet er utstyrt med badekar med glassvegg, fritthengende servant med speil over og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate, og det er svært praktisk utformet med to store vegghengte skap over.

Felleskostnader

Kr. 2 571,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.07.2019.

Etasje 1 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 371 919 per 31.12.2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 938 908 per 31.12.2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 7 etasjer og kjeller. Bygget er oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stål. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein, fasadeplater og puss. Tilnærmet flat takkonstruksjonen tekket med papp/membran. Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med sikkerhetslås og lydklasse dB35 fra byggeår. Vinduer og balkongdør med rammer/karmer av tre og 2-lags glass fra 2005.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2006 på oppføring av boliger i Lillogata 5. Ferdigattesten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue, to soverom, omkledningsrom og baderom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Opprinnelig bod på ca. 6m² er innredet som omkledningsrom, grunnet dagens bruk er rommet medtatt i primær arealet til leiligheten.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. I henhold til vedtektene §4 og husordensreglene §10 skal utleie meldes til styret eller sameiets forretningsfører for registrering.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Garderobeskap og skoskap i entré
* Flere garderobeskap i omkledningsrom
* Garderobeskap på soverom II
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Varmtvannsbereder på 120 liter i kjøkkenskap
* Porttelefon
* Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i entré
* Røykvarslere tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg og brannslange i kjøkkenskap
* Heis
* Leiligheten disponerer bod i 1. etasje
* Kabel-TV og internett fra Get inkludert i felleskostnadene

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-3904 av 11.06.2002. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan
Sandakerveien 78 - Offentlig ettersyn - Bolig og næring
Saksnummer: 201703583 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan
Sandakerveien-Nycoveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate
Saksnummer: 201806521 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan
Sandakerveien 74 - Utvidelse av takoverbygg for utvendig bod barnehage
Saksnummer: 201906270 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Servitutter/heftelser tinglyst på eiendommen:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 12.04.1960, dagboknummer 506790. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 02.11.1960, dagboknummer 518321. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 21.11.1960, dagboknummer 519649. Bestemmelser om kloakkledning og om septiktank m.v.
* Bruksrett, tinglyst den 24.11.1961, dagboknummer 518160. Rettighetshaver: Oslo lysverker. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst den 12 02 1970, dagboknummer 502451.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.09.2004, dagboknummer 60098. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom. Plikt til å overdra veigrunn vederlagsfritt til Oslo kommune.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Rettighetshaver: Knr: 0301, Gnr: 523, Bnr: 1. 
* Erklæring/avtale, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Samme rettigheter og plikter til felles garasjeanlegg.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Rettighetshaver: Knr: 0301, Gnr: 523, Bnr: 1. Bruksrett til nødvendig grunn for rep. og vedlikehold.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Bestemmelse om gjerde.
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Rettighetshaver: Knr: 0301, Gnr: 223, Bnr: 60. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 08.10.2004, dagboknummer 68884. Denne seksjonen har tilleggsdel - bygning.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 26.10.2004, dagboknummer 73105. Bestemmelse om gjensidig bruksrett og vedlikehold.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.03.2008, dagboknummer 193246. Rettighetshavere: Knr: 0301, Gnr: 223, Bnr: 60, Snr: 1-19. Bestemmelser om overvann- og spillvannanlegg, om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 14.09.2018, dagboknummer 1271698. Rettighetshaver: Knr: 0301, Gnr: 223, Bnr: 43.
* Seksjonering, tinglyst den 08.10.2004, dagboknummer 68884. Opprettet seksjoner. Snr: 58. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 63/13795. Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Rettigheter tinglyst på andre eiendommer:
* Bestemmelse om garasje/parkering, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Rettighetsgiver: Knr: 0301, Gnr: 523, Bnr: 1. Bruksrett til 140 parkeringsplasser og 120 boder.
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Rettighetsgiver: Knr: 0301, Gnr: 523, Bnr: 1. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 13.04.1989, dagboknummer 22897. Rettighetsgiver: Knr: 0301, Gnr: 223, Bnr: 44.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Elvebredden Nedre Sameiet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 987 409 894, og består av 210 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Hjemmeside: www.elvebreddennedre.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen lån.
Andel fellesgjeld per 31.12.2019: Kr. 0,-.
Andel fellesformue per 31.12.2019: Kr. 19 004,-.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 6 432 918,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 6 741 521,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. -246 502,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 4 121 205,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge dette ikke er til plage eller sjenanse for andre seksjonseiere/beboere/leietakere. Se også husordensreglene §9 for flere bestemmelser rundt dyrehold.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,85 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Erik Danielsen