#SOLRIKT PÅ TOPPEN AV ILADALEN

Strøken 3-roms hjørneleilighet | 2 solrike balkonger | Utsikt | Moderne kjøkken 2016 I "Alt" inkludert i fellesutgiftene

Griffenfeldts gate 17 F , 0460 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

15%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

53%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

12%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 55 m²
Bruksareal 55 m²
Bruttoareal 58 m²
Tomt 2 831 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1938
Gårdsnummer 219
Bruksnummer 104
Energimerking G
FINN.no 179179821
Sist endret 27.05.2020 11:16
Prisantydning 4 700 000
Totalpris 4 929 535
Ligningsverdi 1 018 440,-

Beregnet totalkostnad

4 700 000,- (Prisantydning) 221 725,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 921 725,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 929 535,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0091

Adresse og matrikkel

Griffenfeldts gate 17 F, 0460, Oslo, Gnr. 219 bnr. 104, andelsnr. 34 i Borettslaget Iladalen VI med orgnr. 952771388 i Oslo kommune

Eier

Leo Behrens og Kristine Moen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

I henhold til borettslagets vedtekter punkt 3 er det ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget.

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1938

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 239m², Eierform: Festet fellestomt.
Tomten festet av Oslo kommune i 50 år fra 1935 - forlenget 80 år fra 1988 (Utløp 2068).
Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med grøntområder, beplantning, asfalterte stier og sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på lån HABA03 og HABA01 (allerede nedbetalt for denne leiligheten). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger per år ved terminforfall 20.09 og 20.03 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr. 60 000,- per gang. Se punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår" for mer informasjon.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken med utgang til balkong, baderom, omkledningsrom og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 15m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 12m².

Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet i et etablert boligområde på toppen av Iladalen i bydel Sagene. Leiligheten ligger i et svært veldrevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk og hyggelige utearealer. Her bor du med idylliske Ilaparken er nærmeste nabo!
Du kan gå koselige turer langs Akerselva, besøke spennende kafeer og restauranter, eller ta deg en tur på Ringen Kino som er en kort spasertur unna. Fra leiligheten er det også gangavstand til St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Månefisken og Det Andre Teatret langs Akerselva, Hva Skjer på Torshov og Trikkestallen med oppsetninger og teater.
Kiellands Hus er et trivelig nabolagssenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop med ferskvaredisk, Vinmonopol, apotek, blomsterbutikk, café og bokhandel. Ringnes Park ligger 5 minutters gange unna, med Meny, frisør, blomsterbutikk, Ringen kino og Jonoe sushirestaurant.
Området kan vise til flere matvareforretninger som bl.a. Rema 1000 og Coop Extra i tillegg til Meny rett i nærheten. Godt tilbud av søndagsåpne kolonialer og grønnsakshandlere. Med en rekke populære spisesteder og kafeer som Hønse-Lovisa med fantastiske vafler, Tranen, Colonel Mustard, populære Mathallen på Vulkan og selvfølgelig alle de koselige gatekafeene på Grünerøkka er innenfor gåavstand. Alexander Kiellands Plass, Fredensborg, Grünerløkka, Torshov og Sagene med alt dette innebærer er innenfor rekkevidde. I tillegg er det gode trenings- og rekreasjonstilbud langs Akerselva mot Maridalen eller i områdets mange parker. Iladalen, rett utenfor døren, er en populær park som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS Sagene, SATS Ila og Elixia Ringnes park.
Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som AHO, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, HiOA med flere.
Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet (20, 21, 28, 33, 54, 34- og 37-bussen). Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/Tjuvholmen, sentrum eller marka. I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass (linje 11, 12 og 13).
Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil i grønne omgivelser, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en hyggelig entré med plass til sko og yttertøy. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og luftige leiligheten med sin gode og smarte planløsning. Leiligheten har en gjennomgående standard med fine originale tregulv og glatte malte overflater.

Lys og fin stue med originale tregulv

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et lyst og fint rom. God standard med originale tregulv og lysmalte overflater. Den store vindusflaten og balkongdøren slipper inn rikelig med naturlig lys, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,66 meter bidrar til en god og luftig romfølelse. I stuen har du god plass til sofa med salongbord, mediemøblement og tv, samt en spisebordsgruppe i tilknytning til kjøkkenet. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med bergvarme til radiatorer. Både oppvarming, varmtvann, kabel-tv og bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

Solrik sydvendt balkong på ca. 5,5m²

Fra stuen har du utgang til en herlig og solrik balkong på ca. 5,5m². Balkongen er overbygget, har tremmer på gulv og god plass til sittegruppe. Beliggenheten mot syd sørger for gode solforhold og gjør dette til en flott plass for varme sommerdager. Du har fritt og frodig utsyn, samtidig som du sitter usjenert og skjermet med minimalt innsyn.

Lekkert kjøkken fra 2016 med integrerte hvitevarer

Kjøkkenet ligger i en fin og sosial åpen løsning med stuen. De originale tregulvene og den ene veggen som er dekorert med tegelflis gir rommet særpreg og en hyggelig atmosfære. Vinduene og balkongdøren slipper inn godt med lys, og her har du naturlig plass til et spisebord.
Moderne og lekker kjøkkeninnredning fra IKEA som var ny i 2016. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og påkostet med kompositt benkeplate med nedfelt oppvaskkum og armatur fra Tapwell. Kjøkkenet er fullt utstyrt med nedfelt induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Solrik østvendt balkong på ca. 3,5m²

Fra kjøkkenet har du utgang til en koselig østvendt balkong på ca. 3,5m². Balkongen er overbygget, har terrassebord på gulv og plass til sittegruppe. Beliggenheten mot øst sørger for deilig morgen- og formiddagssol og dette er virkelig den perfekte plassen for å nyte morgenkaffen på varme sommerdager.

Romslig hovedsoverom med adkomst til walk-in-closet

Hovedsoverommet er et lunt og fint soverom med adkomst til walk-in-closet. Rommet har originale tregulv og glatte overflater malt i en fin varm farge. På soverommet har du plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord og en kontorpult eller kommoder. Fra soverommet har du også adkomst til et svært praktisk walk-in-closet hvor du har god oppbevaringsplass.

Lyst og fint soverom II

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom. Samme fine standard med originale tregulv og glatte overflater malt i en lys fin farge. På soverommet har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Moderne og lyst flislagt baderom fra 2013

Leiligheten har et lyst og moderne baderom som ble pusset opp i regi av brl. i 2013. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himling. Baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, vegghengt speilskap med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Felleskostnader

Kr. 5 141,-mnd.
Felleskostnader inkluderer: Á-konto fyring og varmtvann (kr. 905,-), kabel-TV og bredbånd (kr. 348,-), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 1 542,- av totale felleskostnader.
Det er mulighet for å innfri deler eller hele andel fellesgjeld på lån HABA03. Dersom kjøper velger å innfri hele sin andel fellesgjeld på dette lånet (kr. 146 616,- per 01.04.20), vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 824,-, som da vil gi nye felleskostnader på ca. kr. 4 317,-/mnd.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 018 440 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 666 383 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk oppført 1938 over fire etasjer i tillegg til kjeller og loft. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av armert betong. Fasaden er pusset og malt og forblendet med murstein. Taket er ikke besiktiget. Leiligheten har Swedoor inngangsdør med kikkehull og sikkerhetslås fra ukjent årstall. Brannklasse B-30. Balkongdører med to-lags glass fra 2010. Vinduer med to-lags glass fra 1984. Vinduer med tre-lags glass fra 1982 og 1983.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra 1937. Det foreligger også ferdigattest fra 2011 på fasadeendring og utvidelse av balkonger, og ferdigattest fra 2014 på rehabilitering av bad. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 55m², Bruksareal: 55m², Bruttoareal: 58m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, baderom, omkledningsrom og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med bergvarme til radiatorer. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.
Oppvarming blir fakturert á-konto via felleskostnader hver måned i perioden 01.07 - 30.06, mens avregningen skjer i sept/okt. hvert år.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Garderobeløsning i omkledningsrom
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Røykvarsler og brannslukningsapparat
* Leiligheten disponerer bod i kjeller og på loft
* Á-konto fyring med bergvarme og varmtvann inkludert i felleskostnadene

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde - bevaring (boliger) etter bestemmelsene i S-4179 av 26.10.2005. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, kontakt megler for å få utlevert reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Søren Jaabæks gate 1 - Håndtering av overvann - Etablering av vannrenner og grunne rør - Ilaparken
Saksnummer: 201921003 - Byggesak           
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Lovisenberggata 15 med flere - Dialogfase etter offentlig ettersyn - Tjenesteyting - Helse, pleie, omsorg med mere
Saksnummer: 201711927 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.05.1938 med dagboknummer 302174. Bestemmelse om kloakkledning med flere bestemmelser.
* Festekontrakt, tinglyst den 10.11.1938 med dagboknummer 305646. Festetid: 50 år. Årlig avgift NOK 216.302. Tinglyst med nye vilkår den 01.03.1990 med dagboknummer 14415.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 02.02.1939 med dagboknummer 300732.
* Felles pantedok bor.innskudd, tinglyst den 14.01.2008 med dagboknummer 32758. Beløp: NOK 264.700. Panthaver: Fellesskapet av innskytere jfr. § 2-11, 1. ledd.
* Felles pantedok bor.innskudd, tinglyst den 20.10.2008 med dagboknummer 848300. Beløp: NOK 2.500. Panthaver: Fellesskapet av innskytere jfr. § 2-11, 1. ledd.
*  Pantedokument, tinglyst 12.07.2013 med dagboknummer 587299. Beløp: NOK 10.200.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Pantedokument, tinglyst den 12.07.2013 med dagboknummer 587365. Beløp: NOK 11.000.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Pantedokument, tinglyst den 12.07.2013 med dagboknummer 587410. Beløp: NOK 27.000.000. Panthaver: Handelsbanken.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Iladalen VI Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 952 771 388, og består av 117 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Hjemmeside: www.ivi.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HABA01-90537029292 (Balkong)
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 3 665 349,-
Andel restsaldo: Kr. 0,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 0,-
Rest løpetid: 10år 9mnd
Term per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,38%
IN-ordning: Ja, denne leiligheten har allerede innfridd sin andel fellesgjeld på dette lånet.
Lånenummer: HABA02-90537029284
Restsaldo: Kr. 4 726 980,-
Andel restsaldo: Kr. 46 125,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 604,-
Rest løpetid: 6år 11mnd
Term per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,37%
IN-ordning: Nei.
Lånenummer: HABA03-90537029306 (Baderomsrehabiltering)
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 13 381 084,-
Andel restsaldo: Kr. 146 616,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 824,-
Rest løpetid: 18år 3mnd
Term per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,34%
IN-ordning: Ja, ved full innfrielse av andel fellesgjeld vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Se også punktet "Felleskostnader".
Lånenummer: HABA04-90537062923
Restsaldo: Kr. 2 970 713,-
Andel restsaldo: Kr. 28 984,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 114,-
Rest løpetid: 29år 8mnd
Term per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,39%
IN-ordning: Nei.

Andel fellesgjeld

Kr. 221 725,- per 01.04.2020.

Andel formue

Kr. 3 668,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 5 833 633,-.
Driftskostnader i 2018 var til sammen kr. 4 216 959,-.
Årets resultat var på kr. 1 294 927,-.
I løpet av 2018 ble det innbetalt kr. 266 064,- på IN-ordningen.
Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen var kr. 1 028 863,-.
Borettslagets disponible midler per 31.12.2018 var kr. 672 684,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Overgang fra oljefyr til bergvarme (utføres av Nordisk Energikontroll)
2019: Ny betalingsmåte vaskeri (Utført DSI)
2018: Oppussing av oppganger (Utført av Markas Byggeservice - styret har reklamasjonssak gående med firmaet)
2016: Nytt låssystem
2016: Nye avfallsboder
2013: Rehabilitering våtrom (Utført av entreprenør Sans Bygg og prosjektleder Probygg. Elektrisk arbeid: Elektro Sivert. Fliser: FagFlis)
2010-11: Balkonger (Balkongbygging i Griffenfeldtsgate. Utført av entreprenør R-K Teknik Balkongbyggarna og prosjektleder OBOS Prosjekt AS)
2008-09: Utskifting av defekte vindu/dører
2008-09: Installert nutt kabelnett, Consoll
2007-08: Oppussing av oppganger
2007-08: Installert nye porttelefoner
2005: Installering av nye entredører og loftsdører (I samtlige oppganger (brann og lydsikre))
2004: Rengjøring av soilrørene
2003: Inngått avtale med Hjem kraft for strømleveranse (avtalen opphørte 01.11.18)
2003: Brannvarslingsutstyr installert (Brannvarslingsutstyr installert i alle oppganger (røykvarsler og brannslukningsapparat)
2002: Installert ny oljebrenner i G17 + oljemålere
2001: Utskiftning av vinduer og balkongdører (Utskiftning av vinduer og balkongdør i leilighetene hos de som har behov - betales)
2001: Nye inngangsdører
2000: Nye vaskemaskiner i SJ18 og G17
2000: Inngått avtale med Optima nett (nye målere)
1999: Ombygging av det interne kabel-TV-anlegg (Inngått avtale med Telenor Avidi AS på ombygging av det interne kabel-tv-anlegg)
1999-02: Rehabilitering fasade
1998: Møneblikk skiftet SJ18
1998: Installert ny ekspansjonstank for sentralvarmesystemet i G17
1998: Utvidet til 4 vaskemaskiner i G17
1998: Vinduer i trappeoppgangene i G17 skiftet
1995: Rengjøring av luftesystemet/luftekanalene
1995: Rengjøring av vifter og viftehus v/vaktm
1992: Omlegging av elektrisk anlegg i SJ18 og G17 (Samtidig pålegg til andelseiere som ikke hadde rehabilitert anlegg)
1990: Snøfreser
1988: Samtlige oppganger oppusset
1988: Forandring røropplegg i kjeller
1988: Oppussing vaktmesterleilighet
1988: Oppussing vaskeri og søppelrom
1988: Rekkverk innganger
1987: Installasjon porttelefoner

Husdyrhold

I henhold til borettslagets husordensregler er dyrehold kun tillatt etter skriftlig tillatelse fra styret.

Tilbehør

Følgende medfølger ikke i handelen:
- Vaskemaskin følger ikke
- Ingen taklamper følger bortsett fra fastmonterte spotter
- Hyller over kjøkkenbenk følger ikke
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Erik Danielsen