#ILADALEN

Høyt, fritt og solrikt med privat takterrasse på 12,7m² I Lys og fin 3(4)-R med god og oppgradert standard I Bør sees!

Vøyensvingen 11 B , 0458 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

64%

eier sin egen bolig

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig mellom 60-120 kvm

88%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type Leilighet / Aksje
Primærrom 63 m²
Bruksareal 63 m²
Bruttoareal 69 m²
Tomt 972 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1949
Gårdsnummer 219
Bruksnummer 240
Energimerking G
FINN.no 178443953
Sist endret 25.05.2020 10:44
Prisantydning 5 500 000
Totalpris 5 727 011
Ligningsverdi 1 325 454,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) 207 618,17 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 707 618,17 (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 2 550,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 9 193,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 19 393,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 727 011,17 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0093

Adresse og matrikkel

Vøyensvingen 11 B, 0458, Oslo, Gnr. 219 bnr. 240, leilighetsnr. 28 orgnr. 930767344 i Oslo kommune

Eier

Simen Walmann Christian Sveinson

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

63 / 63 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1949

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 972 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for aksjelaget opparbeidet med trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper og sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Aksjelaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til terrasse, kjøkken, baderom og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 6,5m².

Beliggenhet

Utrolig urban og sentral beliggenhet i Iladalen/ Alexander Kiellands plass med gangavstand til alt av fasiliteter og flotte grønne områder. Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Få meter fra boligen finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre.
Flotte grøntarealer i nærområdet som blant annet parken på Alexander Kiellands plass rett utenfor døra, Ilaparken og parken på St. Hanshaugen. Hyggelige turområder rundt Akerselva. Av treningssentre kan man velge mellom blant annet Gym Ila rett rundt hjørnet, SIO (Vulkan), ELIXIA (Ringnes Park), Icon, Pilates Room og Fitness24seven.
Fra leiligheten er det gangavstand til St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Ca. fem minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Tilsvarende 5 minutters gange unna finner du Vulkan, med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter. Gangavstand også til Sagene, Torshov og sentrum med alle byens fasiliteter.
Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet i form av 21-, 33-, 54- og 34-bussen. Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, sentrum eller marka. I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass på Birkelunden (linje 11, 12 og 13). Flybussen har adgang fra Alexander Kiellands Plass.
Du kan gå koselige turer langs Akerselva, besøke spennende kaféer og restauranter eller ta seg en tur på Ringen Kino (ca. 5 minutters gange). Det er også godt utvalg av nærbutikker og matvareforretninger like i nærheten av boligen. Coop Mega med ferskvaredisk og post-i-butikk finner du på Kiellands hus, og rett utenfor leiligheten har du Alexander Kiellands plass dagligvare som har åpent døgnet rundt - alle dager i året. Kiellands Hus er et trivelig lite nabolagssenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop Mega, apotek, Vinmonopolet blomsterbutikk, skredder og bokhandel. En god kopp kaffe eller nydelige, dagsferske bakervarer finnes hos Åpent Bakeri på Tranen. Etter klokken 16 blir bakeriet til Lofthus Samvirkelag som serverer kanskje byens beste Pizza. På Alexander Kiellands plass finnes også flere andre gode restauranter og flere hyggelig uteserveringer på sommerstid.
Ringnes Park ligger 5 minutters gange unna, med Meny, frisør, blomsterbutikk, kino og Jonoe sushirestaurant. Like i nærheten ligger også Vulkan, som er et nytt og spennende byutviklingsområde med Mathallen (se www.mathallenoslo.no) utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole, hotell med mer (se www.vulkanoslo.no).
Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som HOA, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, HiO med flere.
Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Lys, innbydende og romslig entré

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og romslig entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten. Entréen har lysmalte gulvbord og glatte malte overflater. Du har god oppbevaringsplass i romslig skyvedørsgarderobe med bredde på 1,45 meter og god dybde.

Stor, lys og fin stue med vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et stort, lyst og fint rom. God og oppgradert standard med lysmalte gulvbord og glatte overflater malt i en nydelig farge. De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det ikke er noe innsyn. Alle vinduene og balkongdøren var nye i 2012, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,6 meter bidrar til en god og luftig romfølelse. Stuen er av god størrelse med plass til sofagruppe med salongbord, mediemøblement, samt en stor spisebordsgruppe. I hjørnet av stuen har du en moderne vedovn som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt setter den rette stemningen.

Din egen private vestvendte takterrasse på hele 12,7m²

Fra stuen har du utgang til din egen fantastiske private takterrasse på hele 12,7m². Beliggenheten i toppetasjen og mot vest sørger for svært gode solforhold i tillegg til at du sitter usjenert og med fritt utsyn. Terrassen har terrassebord på gulv og god plass til sittegrupper etter eget ønske. Montert markise. Her sitter du høyt, fritt og solrikt og dette er uten tvil den perfekte plassen for lange og late sommerdager og -kvelder!

Separat hyggelig kjøkken med integrerte hvitevarer

Leiligheten har et separat hyggelig kjøkken. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har glatte fronter og laminert benkeplate. Praktisk med fliser i benkeryggen og belysning over benkeskap. Kjøkkenet er utstyrt med stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen. På kjøkkenet har du også plass til et hyggelig frokostbord.

To fine soverom - muligheter for tre soverom

Leiligheten inneholder i dag to fine soverom. På soverommene har du plass til seng med tilhørende nattbord, og begge rommene har medfølgende garderobeskap.
Dersom det er behov for flere soverom kan det enkelt lages et soverom der hvor spisestuen er i dag. En annen løsning er å lage kjøkken i spisestuen slik at dagens kjøkken blir et tredje soverom.

Lyst og delikat baderom med gulvvarme

Lyst og delikat baderom fra 2006 som er oppgradert i 2020 med ny membran og fliser på gulv. Tidløs baderomsinnredning med skuffer, benkeplate i treverk og ovenpåliggende servant med speil over. Romslig dusjnisje med glassdør og både hånd- og regnfallsdusj. Baderommet er også utstyrt med vegghengt toalett. Svært praktisk med egen nisje med plass og opplegg for vaskemaskin og hvor varmtvannsberederen er skjult i høyden med praktiske hyller.

Felleskostnader

Kr. 3 486,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-tv fra Get med bredbåndsmulighet, trappevask, fellesforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Etasje 5 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 325 454 per 31.12.2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 771 634 per 31.12.2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong -/ murkonstruksjoner. Utvendige fasader i pussede og malte flater. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater. Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Vinduer og balkongdør med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2012.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 63m², Bruksareal: 63m², Bruttoareal: 69m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedovn med glassdør i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Skyvedørsgarderobe på 1,45 meter i entré
* Garderobeskap på 1 meter på begge soverommene
* Vedovn i stue
* Markise på terrasse
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Røykvarsler og brannslukningsapparat
* Porttelefon

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig, og er vernet etter PBL som kulturminne fra 2005.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde - bevaring (boliger) etter bestemmelsene i S-4179 av 26.10.2005. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Claus Riis' gate 2 - Bruksendring av tannlegekontor til bolig
Saksnummer: 201917918 - Byggesak 
Status: Rammetillatelse gitt
Claus Riis' gate 7 C - Bruksendring av bod og oppføring av balkong - seksjonsnummer 1
Saksnummer: 201816826 - Byggesak 
Status: Rammetillatelse gitt
Sagveien 34 og 36 - Bruksendring og ombygging av bod til bolig
Saksnummer: 201811110 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Søren Jaabæks gate 1 - Håndtering av overvann - Etablering av vannrenner og grunne rør - Ilaparken
Saksnummer: 201921003 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligselskapet har legalpant for sine krav mot aksjonæren etter bestemmelse i borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På aksjelagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 16.11.1939, dagboknummer 306428.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 04.07.1951, dagboknummer 301914. Vedr. beplantning m.v.
* Pantedokument, tinglyst den 27.06.2016, dagboknummer 578376. Beløp: NOK 7.600.000. Panthaver: Handelsbanken.

Vei/vann/avløp

Adkomst til aksjelagets eiendom fra offentlig vei. Aksjelagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Aksjelag

Boligaksjeselskapet Vøiensvingen 11 AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 930 767 344, og består av 30 aksjer tilknyttet leiligheter. Forretningsførselen er utført av Brækhus Eiendom AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Långiver er Handelsbanken. Lånet gjelder rehabilitering, reparasjon og vedlikehold. Annuitetslånet har nye rentesatser fra 08.04.20: nominell 3,1% og effektiv rente 3,17%. Saldo per 31.04.2020 var kr. 6 815 388,-. Innfrielsesdato 30.06.2042.

Andel fellesgjeld

Kr. 207 618,17,- per 31.12.2019.

Andel formue

Kr. 66 923,10,- per 31.12.2019.

Forsikring

Aksjelagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring ASA. Hver enkelt aksjeeier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 1 370 165,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 898 906,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2018 på kr. 281 099,-.
Aksjelagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2018 kr. 1 958 215,- og viser aksjelagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Særskilt om balkongene i 5. etasje:
* Flislegging er forbudt.
* Aksjeeiere med leilighet i 5. etasje plikter å - minst en gang i året - ta opp terrassedekket i tre og rengjøre under. Han/hun skal også påse at sluket ikke blir tett evt. at styret eller noen de utpeker får tilgang til terrassen for rengjøring og inspeksjon.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde dyr. Beboer kan likevel holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre beboerne. Søknad om dyrehold skal sendes styret.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,70 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 4 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Erik Danielsen