#BJØLSEN / NYDALEN

Stor, lys og fin 3-R selveier med god og moderne standard I Solrik vestvendt balkong på 12m² I Garasjeplass I Heis

Badebakken 26 , 0467 Oslo

VISNINGER

1. juni mandag kl. 13:30-14:30

2. juni tirsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

99%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

70%

har bolig mellom 60-120 kvm

81%

av boligene er nyere enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 72 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 78 m²
Tomt 18 324 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2003
Gårdsnummer 57
Bruksnummer 400
Energimerking C
FINN.no 179809476
Sist endret 25.05.2020 21:33
Prisantydning 6 100 000
Totalpris 6 443 343
Ligningsverdi 1 428 771,-

Beregnet totalkostnad

6 100 000,- (Prisantydning) 177 603,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 277 603,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 156 920,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 277 603,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 165 740,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 443 343,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0094

Adresse og matrikkel

Badebakken 26, 0467, Oslo, Gnr. 57 bnr. 400 snr. 201 i Oslo kommune

Eier

Silje Gystad Ytterdal Bjarne Eie Fossum

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.

BRA/PROM

72 / 72 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2003

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Med leiligheten følger en garasjeplass (nr. 201) i felles garasjeanlegg med mulighet for ladeplass.
Sameiet har også avgiftsbelagt gjesteparkering på tomten.
Eller gateparkering etter gjeldene bestemmelser. Det er gratis gateparkering i gaten Badebakken.

Tomt

Areal: 18 324 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med blant annet asfalterte adkomst- og internveier, sykkelstativer, plenarealer, busker, trær og annen beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, kjøkken, stue med utgang til balkong, baderom, to soverom og kontor.
Utvendig bod på ca. 2m² med adkomst fra balkongen.
Med leiligheten følger en garasjeplass (nr. 201) i felles garasjeanlegg med mulighet for ladeplass. Heisadkomst.
Selger leier i dag bod av sameiet for kr. 200,-/mnd. Sameiet har totalt 66 boder som leies ut etter venteliste.

Beliggenhet

Når du bor i Badebakken bor du tilbaketrukket og rolig med idylliske omgivelser rett utenfor leilighetsdøren. Boligen ligger meget sentralt, i et attraktivt boligområde på Bjølsen, nær Nydalen. Det er flere koselige og populære kafeer og spisesteder i umiddelbar nærhet. Kort gangavstand til BI (ca. 4-5 minutter), nye ODEON Kino (landets største og mest moderne kino) og Storo Storsenter (ca. 5-6 minutter).
Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka. I tillegg er det ny kunstfrossen skøytebane for bandy, med kunstgress for landhockey om sommeren.
Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg et deilig bad ved Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende område for store og små. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er ikke langt unna. Her er det flotte tur, ski og sykkelmuligheter.
For den treningsglade har du gangavstand til blant annet SATS Storo/Nydalen, CrossFit Oslo-Nydalen og Fitnesspoint Nydalen. Det er heller ikke langt til SATS Elixia på Sagene, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga på Sagene Samfunnshus ligger kun noen minutters gange fra leiligheten.
Det er flere matvarebutikker i nærheten. I Bjølsenhallen, kun 2 minutter fra leiligheten, finner du Meny, Post i Butikk, blomsterbutikk og apotek. Kiwi og søndagsåpen Joker ligger også rett i nærheten.
Meget god offentlig kommunikasjon fra Badebakken holdeplass med buss 37 (Helsfyr/Sentrum, går døgnet rundt) og 54 (Kjelsås/Aker Brygge). Heller ikke langt til holdeplasser for buss nr. 30 (Nydalen/Bygdøy), 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby) og 20 (Galgeberg/Skøyen). Kun ca. 500 meter gangavstand til Nydalen T-bane stasjon. Her kommer du byen rundt med linjene 3, 4 og 5. Det er enkelt å komme til de store utdanningsinstitusjonene.
Det kan også være verdt å nevne at det kun er 15 minutters gange til Nydalen togstasjon, hvor toget (Gjøvikbanen) raskt tar deg langt inn i Nordmarka, enten du vil gå tur, sykle eller stå på ski.
Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Lys og innbydende entré med stor skyvedørsgarderobe

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av leiligheten med sin gode og moderne standard. Gjennomgående god standard med lys eikeparkett på gulv, glatte malte overflater og i entréen og stuen har du downlights i himling.
I entréen har du god oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Installert porttelefon på vegg.

Lys og romslig stue med store vindusflater

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, fint og lyst rom. God og moderne standard med lys eikeparkett på gulv (ny i 2013) og lysmalte glatte overflater. De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Stuen er av god størrelse, så her har du plass til en stor sofagruppe med salongbord og en stor spisebordsgruppe i tilknytning til kjøkkenet. Naturlig plass til mediemøblement, og inkludert i felleskostnadene er digital-TV fra Get og fiber.

Stor, flott og solrik vestvendt balkong ca. 12m²

Fra stuen har du utgang til en herlig vestvendt balkong på ca. 12m². Beliggenheten i høyden og mot vest sørger for gode solforhold, fritt utsyn over de pene fellesarealene og samtidig lite innsyn. På terrassen har du god plass til ulike sittegrupper og grill, og dette er virkelig den perfekte plassen for lange og late sommerdager. Terrassen er overbygd, har armert betong på gulv, og det er montert utebelysning og stikkontakter. Du har også adkomst til en praktisk bod på ca. 2m².

Pent, tidløst og fullt utstyrt kjøkken fra Sigdal

Kjøkkenet ligger i fin tilknytning med stuen, adskilt og samtidig åpent og sosialt. Pent og tidløst kjøkken fra Sigdal som er lakkert og oppgradert i 2017. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har lyse profilerte fronter og heltre benkeplate. Både lekkert og praktisk med fliser i benkeryggen og belysning under de takhøye overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen. Villavent ventilator med avtrekk ut av bygget.

Innbydende hovedsoverom med god oppbevaringsplass

Hovedsoverommet er et svært delikat og innbydende rom av god størrelse. Moderne standard med lys eikeparkett fra 2018 på gulv og glatte overflater malt i en nydelig mørk blåfarge. God plass til stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Lyst og fint soverom II

Det andre soverommet passer perfekt som barnerom, gjesterom, kontor eller en kombinasjon. Et lyst og fint rom med samme gode standard med lys parkett fra 2018 på gulv og glatte overflater malt i en fin farge. På soverommet har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Praktisk kontor eller walk-in-closet om ønskelig

Leiligheten har også en innvendig bod som selgerne har valgt å innrede som et kontor. Rommet har praktisk flislaminat fra 2018 på gulv og glatte malte overflater. Plass til kontorpult og hyller dersom du ønsker et kontor, men rommet passer også perfekt som et walk-in-closet om ønskelig.
Det gjøres oppmerksom på at rommet ikke tilfredsstiller krav om rom for varig opphold. Rommet er i byggetegninger godkjent som innvendig bod, og det er ikke kjent at det er søkt om bruksendring fra sekundærrom til primærrom. Rommet er likevel medtatt i boligens primærareal grunnet dagens bruk og innredning av rommet.

Lyst og moderne flislagt baderom med gulvvarme

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom fra byggeår 2003. Baderommet har lyse fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himling. Baderomsinnredning med glatte fronter og heldekkende servant, speil med belysning og ekstra vegghengt skap over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin i hjørnet.
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Felleskostnader

Kr. 3 903,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Bredbånd med fiber, digital-TV fra Get, garasje, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 922,- av totale felleskostnader.

Etasje 3 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 428 771 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 143 574 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over fem etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk. Fasader i pusset og malt mur samt trepanel. Tilnærmet flat takkonstruksjonen utvendig tekket med papp/membran. Leiligheten har entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 40dB fra Swedoor. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2003. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 78 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom, to soverom og kontor.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Tidligere bod er i dag innredet som kontor og dermed medregnet i boligens primærareal, det er ukjent om det er søkt bruksendring på dette.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Styret skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.
Parkeringsplassen kan også fritt leies ut. Seksjonseier plikter å orientere styret skriftlig om utleie av parkeringsplass.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Skyvedørsgarderobe i entré
* Skyvedørsgarderobe på hovedsoverom
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Utebelysning og stikkontakter på balkong
* Varmtvannsbereder på 120 liter i kjøkkenskap
* Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i kontor
* Røykvarsler tilkoblet felles sentral og brannslukningsapparat
* Utvendig bod på terrasse
* Porttelefon
* Garasjeplass i felles garasjeanlegg i kjeller
* Fiber og digital-TV fra Get inkludert i felleskostnadene

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-3620 av 19.11.1997. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Badebakken 2--28 - Utskifting av eksisterende heiser
Saksnummer: 201913073, 201915444, 201901700 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Nydalsveien 15 - Bestilling av oppstartsmøte - Utvikling av eiendommer og grøntområder
Saksnummer: 201914124 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Nydalsveien 10 C - Bruksendring av kjeller til bolig og fasadeendring
Saksnummer: 201911352 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Bjølsendumpa ved Mor Go`hjertas vei 23 - Oppføring av insektshotell 
Saksnummer: 201907764 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Maridalsveien 227 B - Bruksendring av kjeller til bolig
Saksnummer: 201904798 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Kristoffer Aamots gate med flere - Etablering av kjørefelt, sykkelbaner og fortau med mer
Saksnummer: 201608595 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Kristoffer Aamots gate - Oppføring av gangbro - Lillohøyden
Saksnummer: 201309271 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Kristoffer Aamots gate - Omlegging av hovedledninger for overvann og spillvann
Saksnummer: 201811437 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På sameiets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring avtale, tinglyst den 03.03.2000, dagboknummer 12883.
   Bestemmelser om vei med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 26.05.2000, dagboknummer 29895. Forbud av bygge- og
   gravearbeide på eiendommen uten samtykke fra Statens forurensningstilsyn.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 10.11.2000, dagboknummer 66906.
   Denne seksjonen har tilleggsdel - bygning.
* Seksjonering, tinglyst den 10.11.2000, dagboknummer 66906. Opprettet seksjoner. Snr: 201.
   Formål: Bolig. Sameiebrøk: 72/20464. Bestemmelser om tilleggsdel.
* Resek/endring formål/bræk/tilleggsdel, tinglyst den 26.08.2010, dagboknummer 638340.
   Endring av formål/brøk. Snr: 201. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 72/20465.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Badebakken 2-34 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 982 795 796, og består av 259 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Hjemmeside: www.badebakken.com
* 66 kjellerboder som leies ut etter venteliste

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld per 01.05.2020: Kr. 177 603,-.
Andel fellesformue per 31.12.2019: Kr. 13 646,-.
Lånenummer: OBOS01-98207559091
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 8 868 893,-
Andel restsaldo: Kr. 31 548,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 203,-
Rest løpetid: 16år 5mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 13.05.2020: 2,95%
Lånenummer: OBOS02-98207676942
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 41 060 628,-
Andel restsaldo: Kr. 146 055,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 719,-
Rest løpetid: 23år 7mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 13.05.2020: 2,95%
Lån på 50 millioner, gjenstår ca. 8 millioner som ikke er tatt ut enda.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntektene i 2018 var til sammen kr. 14 376 440,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 14 379 084,-.
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr. -234 048,-.
Sameiets disponible midler per 31.12.2018 var kr. 9 477 314,-.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan erverve boligseksjoner i sameiet. Ingen kan eie flere enn to boligseksjoner.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På årsmøte 4 april 2018 ble det vedtatt å foreta låneopptak i størrelsesordenen 50 millioner kroner. Dette grunnet sameiets vedlikeholdsbehov. Dette omfatter bl.a. utvendig og innvendig maling av blokkene etc. Styret jobber med vedlikehold og har tatt opp lån i angitte størrelsesorden og dette vil øke fellesgjelden. Fellesutgifter er ikke planlagt å øke pr.d.d., men vil kunne økes etter hvert hvis styret ser at det blir nødvendig. Dette er et lån som tas ut etterhvert og fordeles på seksjonseiere som rehabiliteringen utføres. Den 01.09.2019 ble det utbetalt kr. 10 mill av lånet, og det gjenstod da kr. 26 mill igjen som ikke er tatt ut av lånet enda. Lånet var per 01.05.2020 på ca. kr. 41 mill.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Erik Danielsen